ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ και ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

Συμπεράσματα από τα βίντεο που ακολουθούν (κι από μια μικρή έρευνα που πολύ εύκολα μπορεί να κάνει κάποιος επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που παραθέτουν τα βίντεο) :

  • Οι ψυχίατροι σε συνεργασία με το δολοφονικό φαρμακευτικό καρτέλ επινοούν ψυχικές ασθένειες! Πρόσφατα ορίζουν ως ψυχικές διαταραχές, που χρίζουν βεβαίως και φαρμακευτικής αγωγής, τη- φυσιολογική-ζωηράδα των παιδιών, ακόμα κι αν είναι λίγο παραπάνω απ'αυτό που θεωρείται "κανονικό"(ποιο είναι άραγε το "κανονικό;"), καθώς και τη μεγάλη θλίψη, πάνω από 2 εβδομάδες(!), από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου! Κι άλλα "ανησυχητικά", όπως το κοκκίνισμα από ντροπαλοσύνη μπροστά στους άλλους ή η νοσταλγία που τη λένε πια "αγχώδη διαταραχή αποχωρισμού"..!
  • Διάγνωση ψυχικής ασθένειας είναι, εν ολίγοις, ό,τι (σκεφτεί και) πει κανείς ("ειδικός"). Κι ας μην υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές έρευνες και σαφείς αποδείξεις!
  • Η διάγνωση της περίφημης "συνδρόμου ή διαταραχής έλλειψης συγκέντρωσης και υπερκινητικότητας" (και όχι μόνο αυτή!) ΔΕΝ μπορεί να τεκμηριωθεί επιστημονικά από τους υπεύθυνους (επινόησής της).
  • Οι φαρμακευτικές ουσίες, όπως ( που δίνεται κατά κόρον για την παραπάνω "διαταραχή") η ριταλίνη -κάνε κλικ κι ενημερώσου για το διαβόητο Ritalin, που συνταγογραφούνται και χορηγούνται με ύποπτα μεγάλη άνεση σε παιδιά κι εφήβους, στις ΗΠΑ κι όχι μόνο, είναι βαριές εθιστικές ουσίες όπως η ηρωίνη και κοκαΐνη!
  • Οι παραπάνω ουσίες δημιουργούν σοβαρότατες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ διαταραχές κι αποδομητικές παρενέργειες στην προσωπικότητα των νεαρών θυμάτων, διαλύοντάς τα στην κυριολεξία! Έφηβοι μαθητές-μαζικοί δολοφόνοι στις ΗΠΑ (όπως στην τραγική περίπτωση της σφαγής στο λύκειο Κολουμπάιν, το 1999) ήταν χρήστες τέτοιων ουσιών...
  • Το αμερικάνικο πασίγνωστο εγχειρίδιο ταξινόμησης των ψυχικών διαταραχών DSM αποτελεί τον μοναδικό παγκοσμίως "επίσημο τυφλοσούρτη" (και για πολλούς ψυολόγους & ψυχιάτρους ένα είδος "ευαγγέλιου") και περιέχει μια λίστα ασθενειών και διαταραχών που συχνά αλλάζει, με προσθετικές τάσεις, καθώς νέες διαταραχές ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια. (Διαβάστε κι αυτό το άρθρο περί DSM: μήπως είστε ψυχικά ασθενής; )
  • Στο 3ο βίντεο παρακολουθούμε ψυχολόγους & ψυχίατρους να ομολογούν κυνικά την επιστημονική τιποτολογία αυτού του είδους. Ακούγονται κι ατάκες όπως: "Δεν γνωρίζουμε την αιτία καμιάς ψυχιατρικής διαταραχής"
  • Μελέτη του 2006 αποκάλυψε ότι το 56% όλων των ψυχιάτρων που αποφάσισαν να καταχωρήσουν μια διαταραχή στο DSM είχαν διασυνδέσεις με μία, τουλάχιστον, φαρμακευτική εταιρεία!
  • Οι ψυχίατροι και ψυχολόγοι πατούν στο (ψευδοεπιστημονικό στην ουσία) DSM για να χαρακτηρίσουν ως ψυχικά ασθενείς τουλάχιστον 450 εκ. ανθρώπους παγκοσμίως. Είναι δύσκολο, φυσικά, να μη πειστεί κάποιος, κάτω από το βάρος της διάγνωσης των "ειδικών" και ν'αποφύγει να δηλητηριάσει την ίδια τη ζωή του με τα σκευάσματα των κερδοσκοπικών φαρμακευτικών εταιρειών...
  • Οι πωλήσεις ψυχοφαρμάκων φτάνουν (και ξεπερνούν) παγκοσμίως τα 450 δισεκατομμύρια δολλάρια! 
Δείτε, λοπόν τα παρακάτω βίντεο κι αν νιώσετε να πλημμυρίζετε από οργή...τότε προσοχή! Μπορεί να είναι δείγμα ψυχικής ασθένειας για τους "γκουρού" και τσαρλατάνους της ψυχιατρικής!

ανιχνευτής

4 σχόλια:

  1. Οσοι κανουν καταχρηση αυτων των ουσιων δινουν κακο ονομα και περισσοτερες γραφειοκρατιες σε ολους τους πραγματικα αρρωστους που πραγματικα χρειαζονται αυτες τις ουσιες για να εχουν φυσιολογικη ζωη. Ειδη στην Ελλαδα ειναι πολυ μικρες οι επιλογες σε φαρμακευτικες αγωγες για CFS και ναρκοληψια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο σίγουρα σε αυτό που επισημαίνεις, γιατί σαφώς υπάρχουν κάποιες ουσίες που βοηθούν πραγματικά ανθρώπους με υπαρκτά προβλήματα, άρα και επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους. Όμως το ερώτημα που θέτει η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι κατά πόσο πολλές από τις λεγόμενες ψυχικές παθήσεις αποτελουν όντως κάτι τέτοιο κι όχι κατασκευάσματα(όπως παραδέχονται στα βίντεο και οι ίδιοι οι επιστήμονες και αρμόδιοι) ενός απόλυτα συγκεκριμένου και κερδοσκοπικού καρτέλ! Που στοχεύει ακόμα και τα παιδιά και τις ίδιες τις φυσιολογικές αντιδράσεις τους απέναντι στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός τους και της ποιότητάς τους σε τελική ανάλυση! Επίσης δες κι αυτό: http://gr.cchr.org/quick-facts/disorders-voted-into-existence.html("Ψυχιατρικές Διαταραχές Ψηφίζονται προκειμένου να Υπάρξουν":

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...Τα διαγνωστικά κριτήρια της Ψυχιατρικής κυριολεκτικά δημιουργούνται δια ψήφου και εισάγονται στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο για Ψυχικές Διαταραχές (DSM) του Αμερικανικού Ψυχιατρικού Συλλόγου. Αυτό που ψηφίζεται είναι ένα σύστημα ταξινόμησης των συμπτωμάτων που είναι τελείως διαφορετικό και ξένο προς οτιδήποτε στην ιατρική. Καμία από τις διαγνώσεις δεν υποστηρίζονται από αντικειμενικά αποδεικτικά στοιχεία σωματικής νόσου ή ασθένειας ή αποδεικτικά στοιχεία της επιστήμης.
    «Δεν υπάρχουν αντικειμενικά τεστ στην ψυχιατρική, με ακτίνες Χ, εργαστηρίου, ή κατόπιν εξετάσεων, που να λένε οριστικά ότι κάποιος έχει ή δεν έχει κάποια ψυχική διαταραχή».
    —Άλεν Φράνσις, Πρώην Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για το DSM-IV
    Όσο για τη ναρκοληψία, να ρωτήσω κάτι που δεν το γνωρίζω: κατατάσσεται κι αυτή στις "παθήσεις" για τις οποίες καθ'όλα αρμόδια θεωρείται ο τομέας της ψυχιατρικής; Ή είναι μια σοβαρή διαταραχή του ύπνου και με νευρολογικά σίγουρα αίτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο για το CFS, αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης! Βρήκα και αυτή τη διαφωτιστική ερμηνεία: "Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (ΣΧΚ) είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από σημαντική μακροχρόνια κόπωση και άλλα συμπτώματα που δεν προέρχονται από κάποια άλλη γνωστή ιατρική κατάσταση." Το οποίο πολλές και σοβαρές ανεξάρτητες έρευνες(κάτι που οι φαρμακευτικές εταιρείες αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι)ανά τον κόσμο αποδίδουν και στα βαριά μέταλλα (πχ οξείδια αλουμινίου και βάριο) που απελευθερώνονται κατά τους αεροψεκασμούς, αδιαλείπτως απ΄το 1998-δες και δική μας ετικέτα. Κάτι που παραδέχονται επίσημα σιγά σιγά και οι κυβερνήσεις, αλλά με κάτι μπουρδολογίες περί κλιματικών λόγων. Βέβαια άρρωστοι πληθυσμοί υποτάσσονται και χειραγωγούνται πιο άνετα! Σύνδεσέ το και με τα καλούδια της Monsanto και την απόπειρα παγκόσμιας διατροφικής επιβολής των γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών-αποδεδειγμένα δηλητηρίων και στις ΗΠΑ έχει δειχθεί αυτό πάρα πολλές φορές με έρευνες και μετρήσεις αλλά οι εταιρείες-μονοπώλια δεν πτοούνται και ενοχλούνται με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή