ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Απλά λόγια για να μην έχουμε καμιά αυταπάτη!




Aποσπάσματα ενός εξαιρετικού άρθρου στο ΡΕΣΑΛΤΟ:

" Η χούντα των συνταγματαρχών ωχριά μπροστά σ’ αυτή τη χούντα των δωσίλογων ανδρεικέλων του σύγχρονου, νεοταξικού φασισμού: Του φασισμού του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού, των πλανητικών μαφιόζων του χρήματος.
Υπάρχει πιο δόλιος και πιο αποτρόπαιος ΦΑΣΙΣΜΟΣ από τη «νομιμότητα» των ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ;
Υπάρχει πιο απάνθρωπα θηριώδης ΦΑΣΙΣΜΟΣ από το νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν αύριο (Πέμπτη), για το φορολογικό;
Ένα νομοσχέδιο ασύλληπτης δικτατορικής φρενοβλάβειας: Οι εφορίες θα μπορούν να κατάσχουν σπίτια, μισθούς, συντάξεις, επιδοτήσεις και καταθέσεις, από όσους χρωστούν από 300 ευρώ και πάνω και δεν έχουν πληρώσει το χρέος τους εντός τριάντα ημερών.
Οι κατασχέσεις θα γίνονται χωρίς δικαστική απόφαση και αν ο έφορος δεν κινεί εγκαίρως τη διαδικασία, θα υφίσταται σοβαρές πειθαρχικές κυρώσεις.
Δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών γίνεται δια νόμου και ελεγκτής και δικαστής και εκτελεστής: ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ...
......................
Έτοιμη είναι και η επαναφορά του διατάγματος (άλλο «αποφασίζουμε και διατάζουμε») για τους πλειστηριασμούς: Για την ΚΛΟΠΗ των κατοικιών του κατασπαραγμένου ελληνικού λαού.
  Αυτοί λοιπόν οι πωρωμένοι γκάνγκστερ-εκτελεστές των διεθνών φασιστικών συμμοριών του κεφαλαίου, έχουν το απύθμενο θράσος να μιλούν για «αποκατάσταση της δημοκρατίας».
....................
Το ερώτημα, το πελώριο ερώτημα είναι: ΤΙ ΚΑΝΕΙ λεγόμενη «αριστερά»;

  Θα συνεχίζει, απλώς, να προβαίνει σε στείρες καταναλωτικές καταγγελίες, ΑΛΛΑ να νομιμοποιεί την ΚΑΤΟΧΙΚΗ Βουλή του 4ου Ράιχ και τη «νομιμότητα» των δικτατορικών της «αποφασίζουμε και διατάζουμε»;
  Θα συνεχίζει ακόμα, όπως το ΚΚΕ, να ισχυρίζεται ότι δεν βρισκόμαστε κάτω από ένα στυγνό και ύπουλο καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ;
  Πότε σκέφτεται να αντιδράσει δυναμικά στο ΔΡΟΜΟ αυτή η «αριστερά»; Όταν ο ελληνικός λαός θα έχει ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ολοκληρωτικά ή όταν θα τον έχουν αφανίσει και δεν θα υπάρχει;
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. Αυτή η «αριστερά» είναι το άλλοθι του νέου ΦΑΣΙΣΜΟΥ, γρανάζι του αναπόσπαστο.
  ΚΑΙΡΟΣ να απαλλαγούμε από τις αυταπάτες μας, να βγούμε από τα όρια της δικτατορικής τους «νομιμότητας», να ξεχυθούμε και να οργανωθούμε στο δρόμο, ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ και ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ… "



     Επιτρέψτε μου να συνεχίσω εγώ και να τα πω όπως μου'ρχονται, έτσι απλά:


Με άλλα λόγια, ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ! Πόσο υγιής και λυτρωτική και γεμάτη υποσχέσεις και προοπτικές διαπίστωση!

 Δε χρειάζετε να νιώθετε καμιά ανασφάλεια εισπράττοντας την απελευθερωτική γνώση ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ δεν πρόκειται ποτέ να μας σταθεί ουσιωδώς και να στηρίξει την αναγκαιότητα για πραγματική λαϊκή ελευθερία, αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, απαγκίστρωση από τους υπερεθνικούς οδοστρωτήρες που ισοπεδώνουν τις ζωές μας με την απροκάλυπτη συνέργεια των εγχώριων υποτακτικών τους! Και ναι: για αυτοδιαχείριση και αυτοκυβέρνηση χωρίς πληρεξούσιους τιποτολόγους και αποβράσματα, γιατί αυτό είναι το πραγματικό νόημα της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, είτε σας τρομάζει (ναι!σας τρομάζει κι ας μην το παραδέχεστε αρκετοί!) είτε κι όχι...

Όσο για "σωτήρες" και τους εντολείς τους; ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ δίνουν δεκάρα ούτε για "εξόδους" από κρίσεις που οι ίδιοι δημιούργησαν και προώθησαν με αριστοτεχνικού σχεδιασμού και σαδισμού μεθοδεύσεις, ούτε για οποιαδήποτε βέβαια "ανάπτυξη", ούτε φυσικά για τη διασφάλιση της πνευματικής και ψυχικής υγείας κι ασφάλειας του λαού της χώρας... ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΝΟΣ ΕΝΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Και ποια ασφάλεια; όταν σακατεύουν ανεπανόρθωτα τους μηχανισμούς και υπηρεσίες πρόνοιας και καταληστεύουν τις υποδομές και τους πόρους της χώρας...ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΤΥΓΝΑ, ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ τους ίδιους τους κατοίκους της..!

ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΗΤΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΚΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΗΤΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ!

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ: δηλαδή αν θέλει να εξακολουθήσει να ζει σε αυτόν τον τόπο σαν αξιοκαταφρόνητο υπερεξαθλιωμένο ανδράποδο, εν δυνάμει ή πραγματικά άστεγος, υποσιτιζόμενος, άνεργος, υποαπασχολούμενος ή δουλεύοντας σαν μουλάρι κάτω από τον καυτό ήλιο για ατέλειωτες ώρες και για ένα ψωροξεροκόμματο. Ως ένα πραγματικό κλωτσοσκούφι εγχώριων και διεθνών αφεντάδων, με δικαίωμα ζωής και θανάτου επάνω του!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ! ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ, υλικής, πνευματικής, ηθικής, ψυχικής και που το ωστικό της κύμα δεν θα αφήσει σχεδόν κανέναν όρθιο;(εξαιρούνται οι "υπηρετριούλες", οι λακέδες, οι φεουδαρχίσκοι και οι επιστάτες των "πυρομανών")...Και κανείς δεν θα υψώσει το ανάστημα από τους γνωστούς αντιμνημονιακούς καταγγέλοντες. Από τους κοινοβουλευτικούς κι εξωκοινοβουλευτικούς πολυλογάδες, επισημαίνοντες απλώς κάμποσα απ'τα στραβά για τα μάτια της αποσκελωτωμένης χείρας του ψηφοφόρου-αιώνιου κορόιδου, αλλά και συνάμα τρέμοντας όλοι μήπως, κάποια "αποφράδα μέρα" γι'αυτούς, ο κόσμος ξεχυθεί και καταλάβει τους δρόμους έξω από τις ελεγχόμενες "αγκάλες" τους και τον υπνωτικό ανούσιο λόγο τους. Αυθόρμητα, αυτο-οργανωμένα, με όραμα κι έμπρακτη αλληλεγγύη... Υπέρβαση που τόσο τρέμουν οι εθνοσωτήρες και οι "επαναστάτες" του γύρω-γύρω όλοι από το νεοκλασσικό με κάνα πιασάρικο συνθηματάκι, σαν αρμονική αγέλη, και μετά σπιτάκι...

 Κανένας από αυτούς δεν θα μας σταθεί μαχητικά, διάφανα, χωρίς κρυφές ατζέντες, "καταθέτοντας σάρκα και ψυχή"...
 Κανένας παχυλά αμειβόμενος τουρίστας της ανύπαρκτης στην ουσία Βουλής (που σημαίνει "βούληση", αλλά ποιων;) δεν θα κάνει την υπέρβαση να φτύσει την ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και να αποχωρήσει από αυτήν! Φτύνοντας και τις κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ ο κόσμος πεθαίνει κυριολεκτικά της πείνας και να καλέσει τους ανθρώπους να πλημμυρίσουν και να καταλάβουν δρόμους, πλατείες, γειτονιές, δημόσια κτίρια και να παλέψουν! ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

 ΓΙΑΤΙ, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΛΕΟΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ  ΠΟΡΕΥΤΗΚΑΝ, ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ...
 ΚΑΙ ΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ (και ποιες γενιές; που οι γεννήσεις αποτελούν πολυτέλεια και ρίσκο συγχρόνως) ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ. ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ 21ο ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΗ...

Εδώ όμως στη Γη και στο σκλαβοπάζαρο που λέγεται Ελλάδα, αν δεν μας αρέσουν όλα τα παραπάνω, αν δεν είμαστε κιοτήδες, παρακμιακοί δούλοι, υπάνθρωποι άξιοι της χειρότερης μεταχείρισης, ε! τότε! ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΣΕΙΣ!


ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου