ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ταινία – Ντοκιμαντέρ : Να μην Ζήσουμε σαν Δούλοι

...όπου θίγονται πολλά και καυτά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις τύχες και προοπτικές της  κοινωνίας: η βαρβαρότητα της καταστολής, το σαρωτικό ξεπούλημα των πάντων (όπως του νερού σε ιδιώτες), στέκια  αυτοοργάνωσης, χώροι κοινωνικής ελευθερίας και διακίνησης γνώσεων και ιδεών και παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης κι ανταλλακτικής οικονομίας χωρίς μεσάζοντες (όπως το παράδειγμα της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ κι άλλα, όπως θα δείτε), δημιουργία παραγωγικών ανταλλακτικών κοινωνικών δικτύων σε όλη τη χώρα, η δημιουργία ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ενάντια στο καπιταληστρικό δουλεμπόριο, η αναγκαιότητα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κι ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ενάντια στην "κοινωνία" της άκρατης κι άκριτης πληροφόρησης και ψυχικής απονέκρωσης, η αντίσταση...
 Μια ταινία γεμάτη ξεχωριστές μουσικές και ιδιαίτερες δονήσεις!

 Ας απαλλαχτούμε από τις παλιές συνήθειές μας κι ας γενούμε αφεντικά του εαυτού μας!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ- ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕ- ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΟΥ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥ

ανιχνευτής

Πώς η τηλεόραση θέτει τον άνθρωπο σε ύπνωση κι επηρεάζει τη διανοητική του κατάσταση

Περιγραφή του παρακάτω βίντεο στο youtube: Ακολουθεί απόσπασμα συνέντευξης με τον Στήβεν Τζέϊκομπσον που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας χειραγωγούμαστε, ιδιαίτερα μέσω της τηλεόρασης καθώς και το γεγονός ότι οι σκέψεις σας μπορεί να μην είναι δικές σας, αλλά σας τις “φύτεψαν” προγραμματίζοντας τον εγκέφαλό σας από τη στιγμή της γέννησης σας.




(για ενεργοποίηση των υπότιτλων στα ελληνικά: μόλις πατήσετε την έναρξη του βίντεο, κλικάρετε το κουτί, κάτω δεξιά, με τις δυο γραμμούλες)

Τι είναι (επίσης) ΠΑΡΑΚΜΗ

...ορμώμενος από την ανάρτηση του Ένοικου... περί παρακμής, καταθέτω και τις δικές μου απόψεις...

ανιχνευτής


  • Παρακμή είναι να μιλάνε στα πλήθη οι χυδαίοι περί ηθικών αξιών. Όταν αυτοί είναι και "οι κεφαλές της κοινωνίας" κι εκείνοι στους οποίους απευθύνονται είναι τα μέλη της.
  • Παρακμή είναι να χαζεύεις απαθής τα δεινά, τη συντριβή και τα συντρίμια των συνανθρώπων σου. Είτε αυτοί βρίσκονται μακριά είτε πολύ κοντά σου.
  • Παρακμή είναι να σκύβεις μπροστά στο μαστίγιο και την ίδια στιγμή ν'αναθεματίζεις και να κατηγορείς, για ό,τι σου κάνουν, αυτούς που το κρατούν.
  • Παρακμή είναι ο έντεχνα κατασκευασμένος Φόβος του Θεού που νομιμοποιεί την προθυμότερη υποταγή και δουλεία πάνω στη γη.
  • Παρακμή είναι οι φρούδες προσδοκίες να κατεβάσεις και να φυλακίσεις αυθαίρετα τους "ουρανούς" (τη Φύση, τους νόμους και τα μυστικά της) στο κεφάλι σου, πιστεύοντας πως έτσι τους υποτάσσεις. Αντί να θέλεις να έχεις το κεφάλι σου στους ουρανούς, συντονιζόμενος με τους κώδικες, τις συχνότητες και την ελευθερία επιλογών που σου προσφέρουν.
  • Παρακμή είναι να "σκοτώνεις το χρόνο σου" αντί να αξιοποιείς και να ζεις κάθε αέναη στιγμή του.
  • Παρακμή είναι να εξορίζεις από την ιδανική Πολιτεία σου τους ποιητές.
  • Παρακμή είναι να απαιτείς από τους άλλους να σ'αγαπούν ενώ δεν μπορείς να αγαπήσεις ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό.

Πόσο παρηκμασμένος είναι ο κόσμος μας κι ο "αστραφτερός" τεχνο-επιστημονικός πολιτισμός μας;

Τοπικοποίηση


Τοπικοποίηση είναι η στρατηγική με την οποία θα απαντήσουμε στην "υπαρκτή" παγκοσμιοποίηση και θα επιδιώξουμε τη στροφή σε μια αποκεντρωμένη, επανατοπικοποιημένη, αυτοδιαχειριζόμενη, οικολογική αταξική κοινωνία της ισοκατανομής, που θα έχει σαν κύτταρο την αυτοδύναμη κοινότητα και το δήμο και θα στηρίζεται στην ομοσπονδιοποίηση δήμων-περιφερειών-εθνών. Για το ξεπέρασμα του δυτικού μοντέλου ανάπτυξης, της κλιματικής-οικολογικής καταστροφής, του καπιταλισμού και του εθνικού κεντρικού κράτους.




Μετά και τo 3o "μνημόνιο": ας πάρουμε τα δικά μας μέτρα!!!

Ο δικομματισμός-που πήρε τη μορφή "δικομματικής" σα συνέχεια της "τρικομματικής κυβέρνησης, εθνικής σωτηρίας", κατάφερε να περάσει τα "σωτήρια" μέτρα, ώστε σαν χώρα να μπούμε στον προθάλαμο αναμονής της "δόσης", της απαραίτητης για τη συνέχιση της εξάρτησής μας από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα δάνειά του(σαν ναρκωτικό). Το πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας στη χώρα, που στηριζόταν και στηρίζεται μέχρι τώρα στη συναίνεση των ευνοημένων μεσοστρωμάτων και στο άλλοθι μέρους της αριστεράς, παίρνει βαθειές ανάσες, αφού οι περισσότεροι περιμένουν μετέωροι.

Για μας ήρθε ο καιρός να σταματήσουμε να είμαστε αντικείμενα διαχείρισης της πολιτικής, καταναλωτές των πολιτικών των κομμάτων και να περιμένουμε, άπρακτοι πιθανά, την έλευση "κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας" της αριστεράς, για να μας λύσει όλα τα προβλήματα. Ας "ξεβολευτούμε"-ακόμα και αυτοί που βολεύονται ακόμα- και ας γίνουμε οι ίδιοι υποκείμενα της πολιτικής! Να διαμορφώσουμε ένα νέο είδος πολιτικής, που θα στηρίζεται στην αυτοεκπροσώπηση και όχι πλέον στη διαμεσολάβηση:

Άς αρνηθούμε να πληρώνουμε το οτιδήποτε προς το υπάρχον ακόμα "κράτος τους"!

Ας μη θεωρούμε φτώχεια την έλλειψη των χρημάτων "τους", το να μη μπορούμε να αγοράζουμε τα προϊόντα "τους"!

Ας μη δεχθούμε σαν ανεργία την έλλειψη μισθωτών θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις τους!

Ας απορρίψουμε την "ανάπτυξή τους" και το καταστροφικό μέλλον που ετοιμάζουν για τις μελλοντικές γενιές και τη φύση!

Ας μη ξοδευόμαστε πια μόνο σε ειρηνικές ή μη ειρηνικές πορείες, συλλαλητήρια και "μητροπολιτική βία", που "αυτοί" είτε μπορούν και αγνοούν, είτε τις αντιμετωπίζουν με όλο και μεγαλύτερη κρατική βία, προκαλώντας τη διαιώνηση του κύκλου της βίας. Ας δρούμε σαν τον καρκίνο για να καταρρεύσουν οι λειτουργίες των πνευμόνων του κράτους τους!

Ας αρχίσουμε να οργανωνόμαστε σε κοινότητες, δίκτυα συνεργασίας και αλληλεγγύης, ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς και συνεργατικές ομάδες, να μετετρέπουμε τις επιχειρήσεις που κλείνουν, σε επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με αυτοδιαχείριση από τους εργαζόμενους σε αυτές και παραγωγή που να ικανοποιεί τις κοινωνικές βιοτικές ανάγκες. Να δημιουργήσουμε νέες μονάδες παραγωγής κοινωνικής βάσης. Να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας με αυτοπαραγωγή και αχρήματες ανταλλαγές, δημιουργώντας "τοπικά νομίσματα" και εναλλακτικούς θεσμούς χρηματοδότησης, κ.λπ, κ.λπ.!

Ας δημιουργήσουμε κινήσεις πολιτών με τη μορφή "δημοκρατίας εν δράσει", που παρεμβαίνοντας στη τοπική κοινωνία και στη τοπική αυτοδιοίκηση θα δημιουργήσουν θεσμούς άμεσης δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και να μετετρέψουν τους σημερινούς ΟΤΑ σε θεσμούς αυτοκυβέρνησης!

Ας υπερβούμε "το παγκόσμιο χωριό" και τη παγκοσμιοποίηση και ας στραφούμε προς την αποκεντρωμένη, τοπικοποιημένη, οικολογική, αταξική και αμεσοδημοκρατική κοινωνία της ισοκατανομής πόρων και εξουσίας, για να δημιουργήσουμε τη νέα οικουμενικότητα!

Ας αρχίσουμε να οικοδομούμε τις δομές της σε σχέση απόρριψης, αντιπαράθεσης, ρήξης και υπέρβασης των δομών του κράτους τους!

Ας αποφασίσουμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για τη μετάβαση στη μετά την "ανάπτυξη" και τον καπιταλισμό εποχή!

από το ενδιαφέρον blog  http://topikopoiisi.blogspot.gr/

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Στη Συρία δεν θα γίνει πόλεμος αλλά... παιδικό πάρτι, σωστά;


 

του Μάκη Πολλάτου


Την ώρα που ανοίγουν την πόρτα του φρενοκομείου με την προαναγγελθείσα επίθεση εναντίον του Άσαντ στη Συρία, Αμερικανοί και Βρετανοί παίζουν αριστοτεχνικά το μόνο παιγνίδι που ξέρουν καλά: Τον πόλεμο της επικοινωνίας.


Λένε ότι τα χτυπήματα θα διαρκέσουν δυο - τρεις μέρες και ότι στόχος τους είναι η τιμωρία του προέδρου της Συρίας Άσαντ επειδή χρησιμοποίησε χημικά εναντίον αμάχων.

Προσέξτε: Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι δεν έχουν στόχο να ανατρέψουν τον Άσαντ, αλλά απλώς θέλουν να τον τιμωρήσουν επειδή χρησιμοποίησε χημικά σκοτώνοντας ανυπεράσπιστα παιδιά. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με αυτό;

Πώς έχουν τη βεβαιότητα οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί ότι τα χημικά έπεσαν από τον Άσαντ;

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Foreign Policy», τις ώρες που ακολούθησαν την τρομακτική επίθεση με χημικά όπλα ανατολικά της Δαμασκού, αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Αμυνας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες σε κατάσταση πανικού με τον διοικητή της μονάδας των χημικών όπλων, ζητώντας εξηγήσεις για την επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο που σκότωσε περισσότερους των 1.000 ανθρώπους.

Η Ουάσιγκτον προέβη στη διαρροή ότι τις συνομιλίες υπέκλεψαν οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών. Αυτή είναι η νομιμοποιητική βάση για την προετοιμασία των χειρουργικών χτυπημάτων με πυραύλους Τόμαχοκ από αμερικανικά πολεμικά και «έξυπνες» βόμβες από βομβαρδιστικά που θα στοχεύσουν τον Άσαντ. Κι όπως όλοι ξέρουμε, αν μη τι άλλο οι Αμερικανοί έχουν τον τρόπο να υποκλέπτουν επικοινωνίες.

Μπαίνω στον πειρασμό να πω ότι -αν θυμάμαι καλά- και στην υπόθεση του Ιράκ οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί είχαν ασφαλείς πληροφορίες ότι ο Σαντάμ Χουσεϊν θα χρησιμοποιήσει χημικά, πληροφορίες που μετά διαψεύστηκαν πανηγυρικά καθιστώντας τα ονόματα των Μπους και Μπλερ συνώνυμα του πολιτικού απατεώνα.

Πώς αντιλαμβανόμαστε το χρόνο


...ένα άρθρο περί "ροής" και διαφορετικής κατά περίπτωση αντίληψης του Χρόνου, που μας έκανε εντύπωση...

Ότι δεν υπάρχει ο χρόνος που ρέει προς μια κατεύθυνση
και κυριολεκτικά χρόνος σε συμπαντική κλίμακα ΔΕΝ υφίσταται.

Richard Feynman.


  •  Πώς αντιλαμβανόμαστε το χρόνο

Το προσωπικό ημερολόγιο δεν είναι κάτι το σύνηθες,ο κόσμος σπάνια έχει χρόνο για κάτι τέτοιο, έχει όμως μια ξεχωριστή μαγεία, που την γνωρίζουν όποιοι το χρησιμοποιούν.
Ανατρέχοντας σε καταχωρήσεις του περασμένου χρόνου, πολλές φορές τα γεγονότα έχουν εκπληκτική ομοιότητα με τα τεκταινόμενα του σήμερα – ή φαίνονται σα να συνέβησαν χθες, αποδεικνύοντας την εσφαλμένη αντίληψη του χρόνου που έχουμε ως άνθρωποι. 
Ωστόσο, η αντίληψη αυτή είναι το θέμα που αναλύει η δημοσιογράφος και συγγραφέας ψυχολογίας Κλώντια Χάμοντ σε σχετικό της άρθρο.

Στο άρθρο της αναλύεται
α) η άποψη ότι η αντίληψή μας του χρόνου δημιουργείται ενεργά από τον ίδιο μας τον εγκέφαλο και β) το τι αποκαλούν "χρόνο του νου" οι νευρολόγοι και οι ψυχολόγοι.

Όσο αλλόκοτο κι αν φαίνεται το όλο θέμα –άλλωστε, έχουμε μεγαλώσει με την ακλόνητη πίστη ότι ο χρόνος είναι ένα από τα λίγα απολύτως αξιόπιστα και αντικειμενικά πράγματα στη ζωή- τόσο μυστηριωδώς ενθαρρυντική είναι η σκέψη ότι το φαινόμενο, που απεικονίζεται ως ο ανελέητος δικτάτορας της ζωής, μπορεί να αποτελέσει πηγή πλεονεκτημάτων.

Η Χάμοντ γράφει: "Η εμπειρία του χρόνου δημιουργείται από εμάς τους ίδιους στο νου μας, άρα μπορούμε να αλλάξουμε τα στοιχεία που θεωρούμε προβληματικά –είτε προσπαθώντας να σταματήσουμε τα χρόνια που κυλούν σα νερό, να επιταχύνουμε το χρόνο που περιμένουμε σε μια ουρά, ή να ζήσουμε περισσότερο το παρόν.

Tι είναι ΠΑΡΑΚΜΗ




- "Ο ανήφορος και ο κατήφορος ανήκουν στον ίδιο δρόμο", είχε κάποτε πει ο Ηράκλειτος. Και, άρα, τίποτε ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει χωρίς την ύπαρξη του αντιθέτου του.
 Παρακμή είναι να κυνηγάς την ευτυχία, χωρίς να αποδέχεσαι πως είναι αν όχι απαραίτητη τουλάχιστον αναπόφευκτη συχνά και η βίωση της δυστυχίας. Να γυρεύεις την ουτοπία, που είναι ένας τόπος ο οποίος ακόμα δεν υπάρχει αλλά μπορεί να υπάρξει! Φοβούμενος όμως κι αρνούμενος τη βίωση -κι άρα την αντιμετώπισή της κι ανάληψη δράσης- της δυστοπίας.

- Αν πιστεύεις στην αγάπη, στην ειρήνη, στον πραγματικό ρόλο της επιστήμης, στην αμεσότητα κι ευθύτητα του δημοκρατικού πνεύματος, στα αληθινά ιδεώδη του κομμουνισμού, στην αναρχία κλπ, τότε φέρσου ανάλογα! Αλλά ποτέ μην πουλήσεις τις ιδέες σου στο Σύστημα. Και στα καμουφλαρισμένα, συχνά, πλοκάμια του. Παρακμή είναι να λες και να πράττεις το αντίθετο από αυτό που πιστεύεις. Ή δήλωνες - πρώτα απ'όλους στον ίδιο σου τον εαυτό- πως πιστεύεις. Γιατί έτσι δίνεις κι ένα πολύ κακό παράδειγμα και στους άλλους.

- Ρόμπερτ Χωλ: "το να χτυπάς τα χέρια σου σαν φτερά, μπορεί να είναι πέταγμα".
 Παρακμή είναι να παραμένεις παγ(ι)ωμένος σε μια στάσιμη κατάσταση. Κοινωνική, πνευματική, φιλοσοφική. Και να μην επιχειρείς, ή ούτε καν να σου περνάει από το μυαλό, να πετάξεις πιο ψηλά. Να γίνεσαι ο φορέας παγώματος των ιδεών κι όχι της ύψωσής τους.

- Παρακμή είναι να μη ζητάς τα "άφταστα" και να μένεις συμβιβασμένος κι ενσωματωμένος στα "φτασμένα". Γινόμενος συχνότατα και φανατισμένος υπέρμαχός τους. Αυτά "που έτσι τα βρήκες κι έτσι πρέπει να παραμένουν" δεν είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων. ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΛΑΚΗ ΣΟΥ!

- Παρακμή είναι να τρέμεις την ιδέα του θανάτου κι έτσι να απονεκρώνεσαι εν ζωή...

Ο Ένοικος...

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η αβάσταχτη αναγούλα της εθνικής αηδίας




- Ο αντιπρόεδρος της "κυβερνητικής ιδιωτικής εταιρείας", μετατροπής μιας χώρας σε οικοδομικά υλικά,  να ζητάει από τις δυτικές νεοταξικές δυνάμεις να επέμβουν στρατιωτικά σε μια ξένη χώρα, με τις γνωστές τους εφαρμοσμένες συνταγές. Κάνοντας πως αγνοεί όλο το συνεπαγόμενο όλεθρο, την ανθρωπιστική κρίση που θα γιγαντωθεί και τις τελείως απρόβλεπτες αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα επηρεάσουν όλη αυτή την κρίσιμη ευρύτερη περιοχή του πλανήτη.

- Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ να κάνει δηλώσεις (με "γαρνιτούρα" τα γαμοσταυρίδια στην αγγλική) στον ξένο Τύπο περί "ηλίθιων Ελλήνων" που αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις (δηλ. την απαλλοτρίωση, υπέρ ιδιωτικών εταιρειών αντί πινακίου φακής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας). Οι οποίες ιδιωτικοποιήσεις και είναι "ευλογία θεού"!!! Δεν ξέραμε ότι το άφθαρτο και μακάριο ον έχει αδυναμία στις "ιδιωτικές επενδύσεις"!

- Ο πρωθυπουργός να αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως, από το Σεπτέμβρη, όσοι αντέξουν άντεξαν. Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η Tρόικα. Παρά την κυνική ομολογία αξιωματούχων της για λάθος χειρισμούς στην Ελλάδα που οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση. Ωστόσο τα λάθη δεν διορθώνονται, απλά συνεχίζονται και αυγατίζουν σύμφωνα με τις "λογικές" και πρακτικές της νεοταξικής ψυχοπαθητικής λαίλαπας! Με τους εγχώριους άρχοντες και τους αυλικούς τους να είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της συνέχισης των "λαθών".

- Και το success story να περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες νέα λουκέτα από το φθινόπωρο, δολοφονική αύξηση της ανεργίας, συρρίκνωση και προωθούμενη διάλυση της δημόσιας δωρεάν Υγείας ("όποιος ζήσει έζησε για να υπηρετεί") και Παιδείας ("μη μάθεις παιδί μου γράμματα" αλλιώς πώς θα γίνεις άβουλος υπάκουος σκλάβος;), καθολική επικράτηση του εργασιακού σκλαβοπάζαρου και ανοδικές προβλέψεις όσον αφορά το δείκτη...αυτοκτονιών!


Και ο ξεπατωμένος νεοραγιάς να ακούει και να βλέπει σαστισμένος όλ'αυτά, να αρθρώνει τις συνηθισμένες μίζερες εκφράσεις ακίνδυνης κριτικής, να τρέχει σαν τον μακαρίτη Βέγγο (πληρώνοντας καθημερινά μια μικρή περιουσία, για τα δεδομένα του πια, στα εισιτήρια των ΜΜΜ) παρακαλώντας για μια υποψία δουλειάς κι ό,τι να'ναι. Και, καθώς δεν του βγαίνει η σούμα της επιβίωσης στα οικογενειακά τεφτέρια, να παίρνει αντικαταθλιπτικά και να είναι πρόθυμος να πατήσει πάνω στο ψυχορραγόν κορμί του συνανθρώπου του για να κερδίσει λίγα ψίχουλα παραπάνω. Kαι η βλακεία του, η αμάθειά του και  έλλειψη ιστορικής μνήμης να τον στρέφουν καθόλου σπάνια προς τη "χλωριομένη αιματολογικά" psycho φαμίλια του νεοναζισμού.

Ο παραδοσιακός και ο δυτικός τρόπος ζωής


Πάρθηκε από ένα παλιό τεύχος του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ

Η δημοκρατία του λεωφορείου

(Το νέο πανόπτικον. Ολοταχώς για το μοντέλο της Αγγλίας.)


Η προσπάθεια κοινωνικού ελέγχου και πειθάρχησης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Μια ματιά στην επικαιρότητα αρκεί. Το πιο εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι οι τρόποι που βρίσκει το κεφάλαιο να προσαρμόζεται, να υιοθετεί νέες μεθόδους, να μετατρέπει την αντίθεση σε αυτό σε οργανική αντίφαση, ο τρόπος με τον οποίο το κράτος βρίσκει νέους τρόπους να κατακερματίζει.

Η δολοφονία του Θ.Κ στην Αθήνα πυροδότησε ένα αναμενόμενο κύμα αντιδράσεων, και εμφάνισε αυτό το σύνολο αιτημάτων πολλών ανθρώπων οι οποίοι καθημερινά βιώνουν το φόβο, και την καταστολή στα ΜΜΜ. Από αιτήματα πιο συστημικά, όπως αυτά της μείωσης εισιτηρίου, μέχρι αιτήματα και προσπάθειες αυτομείωσης και ομάδων που συλλογικά αντιτείνονται στον έλεγχο. Το φάσμα αυτών των προσπαθειών αν και παρουσιάζει-όπως όλα τα πράγματα- πολλές και διάφορες προβληματικές, έχουν ένα κοινό παρονομαστή: την μείωση του ελέγχου και της υποτίμησης του έμμεσου μισθού(μέσω της μορφής των φτηνών κρατικών συγκοινωνιών), την μεγαλύτερη ελαστικότητα σε αυτόν, το επαναπροσδιορισμό(μας) ως προς τις μεθόδους ελέγχου με ευνοϊκότερους όρους. Μέσα σε αυτές τις κινήσεις φάνηκε-και φαίνεται ακόμα- η δημιουργία ενός-έστω και εμβρυακά- συλλογικού σώματος, των επιβατών. Ο όρος όμως επιβάτες από μόνος του δεν λέει τίποτα. Όλοι επιβάτες είναι λίγο ή πολύ. Η διαφορά είναι ότι αυτό το σώμα αντιλαμβανόταν τον εαυτό του ως διακατεχόμενο από συγκεκριμένες ανάγκες, ανάγκες που ξεπερνούν τους παραδοσιακούς διαχωρισμούς και ρόλους. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι τυχαίο, αλλά αφορά την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος των εργαζομένων(άνεργοι, χαμηλά αμειβόμενοι κτλ).

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σταυρίδης: Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι "ευλογία Θεού" και οι Έλληνες είναι ηλίθιοι (που σας ψηφίζουν ακόμα και περιμένουν από εσάς το οτιδήποτε!)


Με χυδαίο τρόπο μίλησε σε νορβηγική εφημερίδα ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, για όσους αντιστέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας στα αγγλικά “άντε γ@μηθ€ίτ€” και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε ηλίθιους τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιδρούν στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.


Αξιοσημείωτο, δε, ότι αυτή την άποψη την εξέφρασε ενώ ήταν ακόμα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρει το "the press project", που δημοσιεύει απόσπασματα της επίμαχης συνέντευξης στην εφημερίδα  "Bergens Tidente" σοκαρίστηκε μέχρι και η Νορβηγίδα δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη όταν άκουσε τον Στέλιο Σταυρίδη να λέει ότι ονειρεύεται μια Ελλάδα που θα είχε Νορβηγούς αντί για Έλληνες.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις πολιτών για τα σχέδια στο πάρκο του Ελληνικού ο Σ. Σταυρίδης είπε: “Κάνουν απλως κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γαμήσου /γαμηθείτε (fuck you). Πες μου πώς θα γίνει. Συγγνώμη έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα”.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μίλησε και για τη νοημοσύνη των Ελλήνων. “Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’ το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στη Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα”, είπε ακόμα για να λάβει την απάντηση από τη δημοσιογράφο:

Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό!


Θ'ακολουθήσουν μερικά "χρήσιμα λογάκια" για ένα μεγάλο μέρος των "σουνιτικών" ένοπλων "απελευθερωτών", κτηνωδών μισθοφόρων, χρηματοδοτούμενων ως γνωστό από τη Δύση (να'ναι καλά το Σίτυ του Λονδίνου το οποίο δεν παραλείπουν να επισκέπτονται οι αρχηγοί τους για να λάβουν τις επιταγές τους, όπως και οι αραβικοί δορυφόροι της Δύσης σαν το Κατάρ). "Δημοκρατικών ανταρτών" που τους έχει πάρει φαλάγγι ο κυβερνητικός στρατός του Άσσαντ (δεν παύει να είναι ένας δικτάτορας, ο οποίος είναι εχθρικός προς τη Δύση και τα μεγάλα συμφέροντά της). Και τον οποίο στηρίζει πια μεγάλη πλειοψηφία του συριακού λαού και θα εξηγήσουμε το γιατί. Κι αφήστε την προπαγάνδα των τηλε-βόθρων να ξερνάει τα συνηθισμένα ξερατά.
 
Ο πληθυσμός της Συρίας κινδυνεύει από ανείπωτες σφαγές, που όμοιές τους δεν έχουν ξαναγίνει. Δεν κινδυνεύει όμως από τον καθεστωτικό στρατό αλλά από πολλές από τις κανιβαλιστικές ομάδες των μισθοφόρων "ανταρτών"(πολλοί απ'αυτούς προφανώς χρησιμοποιήθηκαν και στην δυτικού τύπου υπερβίαιη "απελευθέρωση" της Λιβύης και των πετρελαίων της), που αρέσκονται να κόβουν αργά και βασανιστικά με μαχαίρι τα κεφάλια αθώων ανθρώπων: χριστιανών, σιϊτών και αλλαουιτών Σύρων. Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχουν γενικά σοκαριστικές εικόνες. Τόσο οι Σιΐτες μουσουλμάνοι όσο και οι Αλλαουίτες στηρίζουν πλέον τον Άσσαντ, καθώς καταλαβαίνουν τι τους περιμένει στα λυσσασμένα ανθρωποφάγα χέρια πολλών από τους "απελευθερωτές" αν η χώρα τους "απελευθερωθεί". Όπως κι έχουν κατανοήσει ότι η Δύση δεν δίνει δεκάρα γι'αυτούς και την ευημερία τους. Kαι βέβαια βλέπουν τι συμβαίνει στο γειτονικό Ιράκ μετά την "απελευθέρωσή του", με το χάος των τρελαμένων επιθέσεων αυτοκτονίας και των βομβιστικών επιθέσεων μεταξύ σουνιτών και σιϊτών ν'αποτελεί σχεδόν καθημερινότητα...Kαι, τελικά, αν το συνονθύλευμα του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού" επικρατήσει, γνωρίζουν ότι η χώρα θα μετατραπεί από τους φανατικούς Σουνίτες(=το παραδοσιακό, "βαρύ" Ισλάμ) σε μια άκαμπτου τύπου ισλαμική θεοκρατία.

 Ο Άσσαντ έχει εξοπλιστεί με σύγχρονα ρωσικά οπλικά συστήματα και στο πλευρό του στρατού του πολεμούν πάρα πολλοί μαχητές της λιβανέζικης φιλοϊρανικής σιϊτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, κυρίαρχης στρατιωτικής δύναμης στο Λίβανο, που στο κοντινό παρελθόν έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία την ισραηλινή πολεμική μηχανή (Χεζμπολάχ: Θα πολεμήσουμε στο πλευρό του Άσαντ μέχρι τέλους). Κι επειδή ο κυβερνητικός στρατός κερδίζει κατά κράτος, η Δύση πρέπει να βρει δικαιολογίες για να επέμβει και να μη χάσει το κρίσιμο "κάστρο" της Συρίας, για τα γεωστρατηγικά σχέδιά της σε όλη τη Μέση Ανατολή. Που φτάνουν ως τον αποκλεισμό της καθόδου της Ρωσίας (έχει μεγάλα ναυτικά συμφέροντα στη Συρία) στη Μεσόγειο, το πολυπόθητο "πέσιμο" στο "θρασύτατο" Ιράν (στρατηγικός σύμμαχος της Ρωσίας και Κίνας στην περιοχή), μέχρι τον απόλυτο οικονομικό-ενεργειακό έλεγχο από τη Μέση Ανατολή έως τον ινδικό ωκεανό και το  μπλοκάρισμα της κινεζικής καθόδου.

Διαβάστε κι αυτό: ΣΥΡΙΑ: Σφαγές Χριστιανών (και όχι μόνο, βέβαια)από ισλαμιστές που υποστηρίζονται από τη CIA (δεν ξέρω αν ο Πούτιν συγκινήθηκε από τις φρικαλεότητες σε βάρος των ομόθρησκών του στη Συρία, ξέρω όμως ότι η χώρα του έχει πολύ σημαντικούς λόγους να θέλει να μην ανατραπεί το εκεί καθεστώς υπέρ των Δυτικών)

Χρήση χημικών; «Οι Δυτικοί δεν διαθέτουν αποδείξεις για τη χρήση χημικών στη Συρία»,
Συρία: θα αμυνθούμε με κάθε μέσο-αρνούμαστε εντελώς και απολύτως τη χρήση χημικών όπλων (αφού άλλωστε ΝΙΚΑΝΕ σαρωτικά και το τελευταίο που θα ήθελε το καθεστώς είναι ν'ανοίξει το ίδιο την "κερκόπορτα" που γυρεύουν απεγνωσμένα εδώ και καιρό οι δυτικές δυνάμεις για να επέμβουν στρατιωτικά)

Υπήρχαν ή όχι τελικά τα περίφημα χημικά όπλα του Σαντάμ; Πώς γίνεται 4-5 από τους αεροπειρατές που ονοματίστηκαν επίσημα ως υπεύθυνοι για την διάτρητη ιστορία της 9/11 να χαίρουν άκρας υγείας στις χώρες τους; Είναι η πρώτη φορά που τα ψέματα της πιο απεχθούς προπαγάνδας εξυπηρετούν τους πλέον σκοτεινούς στόχους;

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ακολουθούν πολύ σκληρές φωτογραφίες...  

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το εφαλτήριο του απόλυτου τρόμου...




Aν φλέγεσαι από επαναστατικότητα ενάντια σε όλα τα στραβά, τα αφύσικα και τα δεινά του κόσμου, που βαραίνουν σα στοιχειά το ιστορικό παρελθόν και παρόν του κι εποφθαλμιούν το μέλλον του...

Τότε δεν πρέπει να κάνεις την οργή και το μίσος σου μεγαλύτερα κι άρα ευκόλως χειραγωγήσιμα από τους επιδέξιους δημαγωγούς- χειριστές τους, ώστε ν'αποκομίσουν τα δικά τους προσωπικά οφέλη. Οι οποίοι και ειδικεύονται στο ξεχείλωμα, την όξυνση σε βάρος της ίδιας της νόησης, το τραμπάλισμα και τη δηλητηρίαση των συναισθημάτων. Και στη μετατροπή τους σε συλλογικό παραλήρημα, σε οχλοκρατική παράκρουση, σε μαζική εξαπάτηση.


Αλλά θα ήταν απείρως χρησιμότερο να οξύνεις όσο περισσότερο μπορείς-και μπορείς!- τη Μνήμη, την Προσοχή, την Κρίση και τη Φαντασία σου! Δηλαδή τις ανώτερες νοητικές λειτουργίες.
 Κι έτσι να οδηγηθείς βαθμιαία στην απόκτηση της Αντίληψης(= η σύλληψη του νοήματος-ή των νοημάτων-  βάσει του ιδιαίτερου τρόπου, για τον καθένα, με τον οποίο ερμηνεύονται κι αξιολογούνται τα διάφορα ερεθίσματα). Μιας αντίληψης πραγματικά ανεξάρτητης κι ανεπηρέαστης από κάθε νόρμα (=το κανονισμένο) και κοινωνικά ή πνευματικά στεγανά.


Ώστε να γίνεις η Αιτία που έχει την ισχύ να κυοφορήσει και να χαρίσει σάρκα κι οστά σε όλα τα πιθανά κι απίθανα αποτελέσματα!
 Για σκέψου, λοιπόν, τέτοιας ποιότητας πολλές συνεργαζόμενες Αιτίες μαζί..!



Κι αυτό είναι το εφαλτήριο του απόλυτου τρόμου για κάθε συστημική εξουσία -πολιτική, οικονομική, θρησκευτική, πνευματική- που λυμαίνεται τον άνθρωπο.


Ο Ένοικος...


Η σιωπή που ακολουθεί




Μετά το τέλος των διακοπών και την επιστροφή μου από το αγαπημένο μου νησί, αυτό το ποίημα με άγγιξε... Το μόνο που λείπει  είναι..
η σιωπή που ακολουθεί
όταν το πλοίο απομακρύνεται από το λιμάνι
και μένεις να το κοιτάς σκυμμένος στην κουπαστή
(τα μαλλιά μου ανεμίζουν στον αέρα και  ποτίζονται από  υποσχέσεις δακρύων για την επιστροφή στην "Ιθάκη"  μου...)
νάμα



Η ΣΙΩΠΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Όχι μόνο τ' αθώα παράπονα,
που αναποδογυρίζουνε με μια κλωτσιά στο στήθος,
όχι μόνο οι φωνές, που τις ξαπλώνουν στις πλατείες,
όχι μόνο οι ανύποπτοι ενθουσιασμοί.
Πιο δυνατή είναι, πιότερο βαραίνει
η σιωπή που ακολουθεί,
η σιωπή των πεισμωμένων δρόμων, των κλειστών παραθυριών,
η σιωπή των παιδιών μπροστά στον πρώτο σκοτωμένο,
η σιωπή μπροστά στην ξαφνική ατιμία,
η σιωπή του δάσους,
η σιωπή του αλόγου δίπλα στο ποτάμι,
η σιωπή ανάμεσα σε δυο στόματα, που δεν μπορούν να φιληθούν,
κι εκείνη η «ενός λεπτού σιγή»,
που παρατείνεται και γιγαντώνεται
μες στις καρδιές, μες στους αιώνες,
η σιωπή που αποφασίζει
τι είναι να μείνει, τι είναι να χαθεί.


Βύρων Λεοντάρης

Από την ποιητική συλλογή »Ψυχοστασία» (1949-1976), Εκδόσεις Ύψιλον (2006)

το ποίημα το διαβάσαμε εδώ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο Μαλατέστα, ο αναρχοσυνδικαλισμός και η βαθιά ριζωμένη στο λαϊκό υποσυνείδητο απήχηση της αναρχίας ως βασικό (κι απαραίτητο) συστατικό μιας πραγματικής επανάστασης

Στις μέρες της λυσσαλέας και ολομέτωπης καπιταλιστικής (ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας να την ονοματίσει) επίθεσης ενάντια σε κάθε έννοια σχετική με λαϊκά κεκτημένα, δικαιώματα και προοπτικές λαϊκής ευημερίας...
 ...Και με τους εγχώριους πολιτικούς άρχοντες-"μάνατζερ" στο τοπικό παραμάγαζο των διεθνών τυράννων και τους άθλιους κόλακες και γλείφτες κι εκτελεστικά όργανα όλων αυτών και γύρω από αυτούς... Ν'αποδεικνύουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ με τη στάση τους ότι ΜΙΣΟΥΝ κι ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ ΣΦΟΔΡΑ τον απλό κόσμο, τον πληθυσμό που με την ύπαρξή του κι όποια δυνητική κι απρόβλεπτη απόπειρα αντίδρασής του μπορεί να τους εμποδίσει (ή καθυστερήσει) τα σχέδια μαζικής απαλλοτροίωσης και ξεπουλήματος ΟΛΩΝ των υποδομών και περιουσιακών στοιχείων ετούτης  χώρας (κι έρχεται η σειρά και πολλών άλλων)...Οδηγώντας τελείως κυνικά στον αφανισμό, την απόλυτη δυστυχία και στο θάνατο τους κατοίκους...

...Τότε τα παρακάτω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο ιστορικά (όσον αφορά τον αναρχισμό) αλλά και πρακτικά, ως πολύτιμες παρακαταθήκες του παρελθόντος για την ΑΝΑΓΚΑΙΑ όσο ποτέ ίσως αντίσταση του παρόντος και μέλλοντος και την οργάνωση ενός μαζικού λαϊκού και γνήσια ανατρεπτικού κινήματος από τα κάτω.

ανιχνευτής

" ...οι προυντονικοί είναι αναρχικοί αλλά δεν είναι κομμουνιστές. Οι μπακουνικοί είναι και αναρχικοί και κομμουνιστές αλλά δεν είναι μαρξιστές. Οι μαρξικοί είναι κομμουνιστές διαρκώς κι αναρχικοί μακροπροθέσμως. Και στα τρία ρεύματα ο αναρχισμός είναι η κοινή συνιστώσα....
 Ο αναρχομαρξισμός τονίζει τον ενυπάρχοντα στο μαρξισμό αναρχισμό για να παραπέμψει στο τελικό ζητούμενο που είναι η αταξική κοινωνία (σχόλιο δικό μας: βέβαια, κατά τον Μαρξ, η έλευση της αταξικής κοινωνίας προϋποθέτει αυστηρά την αόριστη χρονικά-ή τελοσπάντων όσο χρειαστεί και κριθεί κι από τους "συντρόφους" γραμματείς και κομισάριους της πλέον αποκρουστικής γραφειοκρατίας και κρατικού συγκεντρωτισμού- δικτατορία του προλεταριάτου. Που τιμώντας και τη λέξη "δικτατορία" εφαρμόστηκε με τα γνωστά αποτελέσματα στην ΕΣΣΔ και τα προτεκτοράτα της). Οι κομμουνιστές-μαρξιστές συχνά ξεχνούν αυτό το ιδανικό, οπότε ο αγώνας τους μοιάζει με τον αστικό αγώνα για την κατάληψη και τη νομή της εξουσίας, ενώ το τελικό ζητούμενο στο μαρξισμό είναι η κατάργηση της εξουσίας, δηλ. ο αναρχισμός. Που υπάρχει σαν πρώτο και κύριο συστατικό σε κάθε ανατρεπτικό κίνημα, ειρηνικό ή βίαιο.

 Το 1876, χρονιά του θανάτου του Μπακούνιν, ο Ιταλός αναρχικός Ενρίκο Μαλατέστα θα δημιουργήσει μια καινούργια παραλλαγή του αναρχισμού. Αφού οι προυντονιστές, οι μπακουνιστές και οι μαρξιστές δεν μπορούν να τα βρουν και να δράσουν συντονισμένα, καλό είναι να μη σταματήσουμε να ενεργούμε ένας ένας ή σε μικρές ομάδες. Αυτή τη μορφή δράσης ο Μαλατέστα την ονομάζει "έμπρακτη προπαγάνδα". Χρειάζεται, λέει ο Μαλατέστα, η έμπρακτη προπαγάνδα για να διατηρείται υψηλό το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή της επανάστασης, όποτε κι αν έρθει.
 Η άποψη του Μαλατέστα θα βρει μια απροσδόκητα μεγάλη απήχηση.

Εικόνες από το ΜΕΛΛΟΝ της Ελλάδας οι εξώσεις στην Ισπανία




Αρκεί μια ματιά στην Ισπανία για να μάθουμε τι θα ακολουθήσει την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να μην ανανεώσει το νόμο που προστατεύει την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς. Οπότε από την 1 η Ιανουαρίου του 2014, σιγά σιγά στην αρχή και με σαρωτικούς ρυθμούς στη συνέχεια, οι τράπεζες θα αρχίσουν τις κατασχέσεις σπιτιών που είχαν αγοραστεί με δάνεια που έχουν πάψει να εξυπηρετούνται, προχωρώντας ταυτόχρονα και στην έξωση των δανειοληπτών.

Στη χώρα του Θερβάντες, με ένα ποσοστό ιδιοκατοίκησης κοντά στο 80%, που συναγωνίζεται το ελληνικό, απαιτείται πολύ μεγάλη μεροληψία για να κατηγορήσει κανείς τους ίδιους τους Ισπανούς για τα δάνεια που πήραν. «Δεν θέλουμε μια χώρα προλετάριων, θέλουμε μια χώρα που να αποτελείται από ιδιοκτήτες σπιτιών», δήλωνε δημόσια το 1957 ο πρώτος υπουργός Κατοικίας του δικτάτορα Φράνκο.

Η πιο πρόσφατη ώθηση στο (πολύ κοντινό μας) όνειρο κάθε Ισπανού να αποκτήσει το δικό του σπίτι δόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 κι αμέσως μετά την υιοθέτηση του ευρώ. Ήταν η εποχή που η Γερμανία ξεπερνούσε την οικονομική της κρίση, διατάσσοντας την ΕΚΤ να χαμηλώσει τα επιτόκια του ευρώ και πλημμυρίζοντας κατ' αυτό τον τρόπο τη Νότια Ευρώπη με φθηνό χρήμα.
Στην Ισπανία -όπως και στην Ιρλανδία- ο πακτωλός πιστωτικού χρήματος κατευθύνθηκε κατά κύριο λόγο στην κατοικία, δημιουργώντας μια πρωτοφανή σε μέγεθος φούσκα. Εκτιμάται ότι από το 1995 και μέχρι πριν από λίγα χρόνια το απόθεμα κατοικιών στην Ισπανία αυξήθηκε κατά εφτά εκατομμύρια, ενώ οι τιμές αυξήθηκαν κατά 220%!

Ρεκόρ ανεργίας και εξώσεων

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

«Δηλώστε» τον Κήπο σας! H Agenda 21 στη Utah.


America: η χώρα της ελευθερίας! Μέσα στα τείχη της ολοένα κι αυξανόμενης οργουελικής φρενίτιδάς της.
 Ελευθερία=αυτή δηλ. η ελεγχόμενη από τους φύλακες "βόλτα" που απολαμβάνουν οι κρατούμενοι στους προαύλιους χώρους των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.
(Κι αυτό υπό προϋποθέσεις, καθώς τις διάφορες γωνιές κι αυτών των ανοιχτών χώρων λυμαίνονται διάφορες ομάδες τραμπούκων, με την ανοχή της διοίκησης των ιδρυμάτων ασφαλείας)
 Το κακό είναι ότι αυτή την ελευθερία επιθυμεί και πασχίζει να την εξάγει και στον υπόλοιπο κόσμο, με την επιβολή νομοθεσιών που ευνοοούν εταιρείες-Φρανκενστάιν (H Αμαρτωλή Monsanto θέλει να ποινικοποιήσει την αποθήκευση σπόρων!) και στοχεύουν στο πάρσιμο του "τελευταίου κάστρου": του ελέγχου των τροφίμων και της ποιότητας της διατροφής των ανθρώπων.  Και βέβαια όσο οι πληθυσμοί θυμίζουν ωραίες κοιμωμένες, οι "δράκοι" αλωνίζουν!

ανιχνευτής

"Επιπρόσθετα το FBI θεωρεί όσους αποθηκεύουν την τροφή τους σαν εν δυνάμει τρομοκράτες."


  • «Δηλώστε» τον Κήπο σας! H Agenda 21 στη Utah.


Το υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της πολιτείας Utah των ΗΠΑ προωθεί ένα πρόγραμμα με σκοπό να συλλέξει πληροφορίες που αφορούν την παραγωγή τροφής που είναι ανεξάρτητη από τον έλεγχό του. Το πρόγραμμα αυτό είναι ένας εθελοντικός για να καταγραφούν 10,000 «ελεύθεροι» κήποι. Η συλλογή πληροφοριών έχει γενικότερο ενδιαφέρον για να καταγράψει κάθε «πηγή» που παράγει τροφή.

«Είτε καλλιεργείτε μία ντοματιά σε μία μικρή γλάστρα, ολόκληρο παρτέρι σε δημόσιο κήπο ή έχετε στο πίσω μέρος του σπιτιού σας, ή έχετε μία εν ενεργεία φάρμα φρούτων και λαχανικών, θα θέλαμε να το καταγράψουμε γιατί είστε μία σημαντική πηγή σαν παραγωγός τροφής.» Αν και το πρόγραμμα αυτό υποτίθεται ότι προάγει την ανεξάρτητη παραγωγή τροφής, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι με το που καταγράφονται αυτές οι ανεξάρτητες παραγωγές τροφής η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ελέγχει, να φορολογεί και να επιτρέπει ή να κάνει κατάσχεση οποιουδήποτε προϊόντος. Η οπλοκατοχή είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς λειτουργεί το σύστημα.

Σύμφωνα με την Επίσημη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Αγροτικής Παραγωγής, αναφέρονται τα εξής:

Μια φωνή από την Απομόνωση

 Σε έναν άθλιο κόσμο-φυλακή το βάρβαρο κι απάνθρωπο σύστημα "σωφρονισμού" υπάρχει για να εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς. Που επιτρέπουν στη "μεγάλη πλανητική φυλακή" να διαλύει ψυχοσωματικά τους ανθρώπους-τροφίμους, να δημιουργεί θύματα και θύτες, ευυπόληπτους "πολίτες" και απόβλητους περιθωριακούς έως σατανικούς τρομοκράτες, την πρέπουσα πολιτική ορθότητα και κατεστημένες νοοτροπίες που επιβραβεύονται. Νοοτροπίες όπως η ρουφιανιά, η συκοφάντηση και η δαιμονοποίηση των ατόμων, ένα τίμημα που πληρώνεις για την πολυπόθητη επανένταξη κι ενσωμάτωση στην υπέροχη κοινωνία "των ποιμένων και των κοπαδιών τους"...

ανιχνευτής




Στη Μονάδα Απομόνωσης των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας που καταλαμβάνει το ήμισυ της φυλακής PelicanBay, οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα κελιά τους για τουλάχιστον 22 ώρες την ημέρα. Οι υπεύθυνοι των φυλακών τούς τοποθετούν στη μονάδα αυτή, είτε για ορισμένο χρόνο λόγω κάποιας παραβίασης στους κανόνες της φυλακής, είτε με την κατηγορία ότι συμμετέχουν σε συμμορία μέσα στη φυλακή. Οι κατηγορίες αυτές συχνά βασίζονται σε «έμπιστους» πληροφοριοδότες και έμμεσες αποδείξεις. Εκατοντάδες έχουν περιοριστεί στην απομόνωση για πάνω από μια δεκαετία. Μέχρι πρόσφατα, ο μόνος τρόπος για να βγει κανείς από τη μονάδα αυτή ήταν να παρέχει ενοχοποιητικά στοιχεία για άλλους κρατούμενους, οι οποίοι στη συνέχεια τοποθετούνταν με την σειρά τους στη μονάδα αυτή για αόριστο χρόνο...

Ο Δρόμος για το Γκουαντάναμο (ολόκληρη η ταινία)





 Δείτε την ταινία ΕΔΩ

«Μπροστά σ’ αυτή την εμπειρία το «Εξπρές του μεσονυχτίου» μοιάζει με βόλτα»

«Αυτό που γνωρίζω είναι πως αυτοί είναι κακοί άνθρωποι», αναγγέλλει με στόμφο ο Μπους στα πρώτα πλάνα της ταινίας, ενώ στη συνέχεια οι σκηνοθέτες μάς συστήνουν τους τέσσερις νεαρούς μουσουλμάνους (ο τέταρτος θα χαθεί για πάντα στο Αφγανιστάν), που βέβαια είναι παιδιά ίδια όπως όλα τα άλλα. Ο σκηνοθέτης της ταινίας “Ο Δρόμος για το Γκουαντάναμο” ,Μάικλ Γουιντερμπότομ καταγράφει με λεπτομέρεια, τόλμη και ρεαλισμό τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι αιχμάλωτοι των Αμερικανών: το κούρεμα, τη μεταφορά σε κλειστά ασφυκτικά «κοντέινερ» όπου αρκετοί πεθαίνουν, το κλείσιμό τους σε κελιά που μοιάζουν με κλουβιά για ζώα, τις καθημερινές ταλαιπωρίες, τα βασανιστήρια και τον εξευτελισμό, σε μια φυλακή που είναι ντροπή για την ανθρωπότητα και όπου, όπως μας πληροφορεί στο φινάλε η ταινία, φυλακίστηκαν μέχρι σήμερα, απλώς με απλή υποψία και χωρίς καμία δίκη, περισσότερα από 750 άτομα, ενώ μόνο σε 10 από αυτά απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία

Το φθινόπωρο του 2001, τέσσερις νέοι Βρετανοί αραβικής καταγωγής ταξίδεψαν στο Πακιστάν. Ο ένας από αυτούς πήγε με σκοπό να παντρευτεί και οι τρεις φίλοι του για να γιορτάσουν το γεγονός. Τις ημέρες πριν από το γάμο, αποφάσισαν να περάσουν στο Αφγανιστάν, έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Η άφιξή τους στην Κανταχάρ συνέπεσε με την έναρξη του πολέμου ενάντια στο Αφγανιστάν που είχαν κηρύξει οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Για ν’ αποφύγουν τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς, οι τέσσερις νέοι ταξίδεψαν στην Καμπούλ, με σκοπό να βρουν τρόπο να γυρίσουν στο Πακιστάν. Σε μία από τις αεροπορικές επιθέσεις, ο ένας από τους τέσσερις χάθηκε (και αγνοείται μέχρι σήμερα) και οι υπόλοιποι τρεις κατέληξαν σ’ ένα κομβόι των Ταλιμπάν. Σύντομα, τους συνέλαβαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τους κράτησαν στη στρατιωτική βάση ‘X-Ray’ για μήνες χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Από εκεί τους μετέφεραν στη βάση ‘Delta’ του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, όπου και κρατήθηκαν για αρκετούς μήνες, μέχρι την απελευθέρωσή τους δύο χρόνια μετά τη σύλληψή τους στο Αφγανιστάν και χωρίς ποτέ να αντικρίσουν επίσημες κατηγορίες. Αντιμετωπίστηκαν ως τρομοκράτες και συνεργάτες του Μπιν Λάντεν και υπέστησαν απάνθρωπες ανακρίσεις και βασανιστήρια για δύο χρόνια και δύο μήνες, πριν τελικά αφεθούν ελεύθεροι όταν αποκαλύφθηκε ότι την περίοδο που τους κατηγορούσαν πως δρούσαν στο Αφγανιστάν, αυτοί βρίσκονταν στην Αγγλία.

Ο βρετανός σκηνοθέτης Michael Winterbottom

Πολιτισμένοι και απολίτιστοι, πεποιθήσεις και αποκαθήλωσή τους.

«…Σύμφωνα με τους Ινδιάνους, οι λευκοί είναι όλοι τρελοί. Μόνο οι τρελοί επιβεβαιώνουν την σκέψη με το κεφάλι τους. Αυτή η παρατήρηση με άφησε έκπληκτο και ρώτησα τον ινδιάνο αρχηγό να μου πει με τί σκεφτόταν αυτός. Μου απάντησε ότι σκεφτόταν με την καρδιά…».
Κάρλ Γκούσταβ Γιούνγκ



...και φυσικά δεν είναι τυχαία, μέσα από μια τέτοια ψυχολογική οπτική της ζωής, η ύπαρξη της έννοιας της αταξικής κοινωνίας σε πραγματικό ιστορικό χρόνο. Στις πρώτες κοινότητες τροφοσυλλεκτών και κυνηγών, αλλά και των αυτόχθονων φυλών της Αμερικής ως το 19ο αιώνα. Όπου κύρια χαρακτηριστικά τέτοιων κοινωνιών ήταν η διαρκής αλληλεγγύη, η βοήθεια του ενός προς τον άλλο για την εξεύρεση τροφής ή στέγης, η κοινή κι αμοιβαία άμυνα εναντίον των εχθρών. Kι όπου κανείς δεν ονειρευόταν ή μεθόδευε να γίνει ανώτερος από τον άλλο. Και, για να προλάβουμε και ενστάσεις περί ύπαρξης αρχηγών σε αυτές τις κοινωνίες, επισημαίνουμε το εξής σημαντικό: Ο αρχηγός της φυλής ΔΕΝ ασκούσε εξουσία στα μέλη της, ασκούσε ηγεσία. Ναι! υπάρχει διαφορά! Η εξουσία είναι ενάντια στη φύση, αντίθετα με την ηγεσία. Κι αυτός που ηγείται σημαίνει ότι προηγείται, βάσει αναγνωρισμένων απ'όλους ικανοτήτων. Και δείχνει στους άλλους το δρόμο, μέσα σε αντίξοα περιβάλλοντα ή ιδιαίτερες και μεταβαλλόμενες συνθήκες, για να μη χαθούν, ενώ επιφορτίζεται και με τη σύλληψη δράσεων που θα ωφελήσουν όλη την υπόλοιπη ομάδα. Κι όχι αποκλειστικά τον ίδιο και την "αυλή του". Και σε περίπτωση που δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στο ρόλο του, απομακρύνεται από τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας.

Μάλιστα, ένας Ιησουίτης μοναχός που έζησε από το 1750 ως το 1767 με τους Ινδιάνους(όπως τους ονόμασαν οι λευκοί αποικιοκράτες) της Καλιφόρνια, αναφέρει πόσο δίκαια και απλά και αρμονικά ζούσαν αυτοί. Χωρίς ατομική ιδιοκτησία και άγχος συσσώρευσης και αύξησης των αγαθών τους! Ώστε να τους χαρακτηρίσει ως πιο ευτυχισμένους και σαφώς καλύτερους από τους χριστιανούς Ευρωπαίους. 
 Τι ειρωνεία! Από τη μια τους ονομάζουμε "απολίτιστους" κι από την άλλη εμείς οι "πολιτισμένοι" νοσταλγούμε το "χαμένο παράδεισο"...Δηλαδή την αναγνώριση της αξίας και τις μνήμες πολιτισμών που δεν έχουν σχέση με την τεχνοκρατική δική μας παράκρουση. Γέννημα της βιομηχανικής επανάστασης η οποία μας οδήγησε στον καπιταλισμό και την πιο αντι-ανθρώπινη μορφή του...

Αν λοιπόν θέλουμε να σκεφτόμαστε με τον "εγκέφαλο της καρδιάς", 

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η πολιτική συμπεριφορά του Καραμανλή


Σχόλια δικά μας: Παλιό, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο. Και με χρήσιμα πολιτικά διδάγματα για όσους εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια στα αυτονόητα και να περιμένουν "άσπρη μέρα" αποκλειστικά και μόνο από τις επόμενες εκλογές. Που λαμβάνουν πάντοτε χώρα μέσα στο καθεστώς της απόλυτα ελεγχόμενης κοινοβουλευτικής-και κατ'επίφαση δημοκρατίας (δηλ. αντιλαϊκής ολιγαρχίας που ουδεμία σχέση έχει με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και άρα αυτονομία πραγματική!). Διαρκώς χειραγωγήσιμης κι ελεγχόμενης από τα άγρυπνα μάτια και γαμψά νύχια των πλανητικών φασιστών και των πολυπλόκαμων διαβρωτικών και  ισοπεδωτικών μηχανισμών τους...
( " Είναι αθεράπευτη ουτοπία να περιμένει κανείς από κυβερνητικά κόμματα και τους ηγέτες τους, ή και μικρότερα καθεστωτικά, να έχουν διαμορφώσει μια «ψυχολογία» ασυμβίβαστη, τόλμης, σύγκρουσης ή ανατροπής" ) 

 Και φυσικά "μεταρρυθμιστικό ρόλο" μέσα στη φυλακή του ευρώ και του παραρτήματος του διαπλανητικού φασισμού, δηλ.της Ε.Ε. και των οικονομικών νταβατζήδων και πανίσχυρων ολιγαρχών της, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΧΩΡΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ή ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ τη δυναμική αλλά και τη διάθεση να διαδραματίσει! Γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο ΕΙΝΑΙ ΝON POSSIBLE! Και ακούγεται ευτράπελο έως προσβλητικό για τη νοημοσύνη του κόσμου και φυσικά των ψηφοφόρων του...

Κι όποιος διαφοροποιηθεί στο ελάχιστο (μην έχοντας και τα απαραίτητα στηρίγματα και ερείσματα στην ψυχολογία της πλειοψηφίας του λαού) ή λοξοκοιτάξει έστω και λιγάκι αλλού, άσχετα αν είναι παιδί του βγαλμένο απ'τα σπλάχνα του Συστήματος και πλασμένο σύμφωνα με τις επιταγές του, τότε έχει την τύχη του παρακάτω κυρίου:

  •  Η πολιτική συμπεριφορά του Καραμανλή




Πλούσια είναι η παραπολιτική φιλολογία και η ψυχολογική ανεκδοτολογία που κυκλοφορεί γύρω από τον Καραμανλή.

Προσπαθούν να εξηγήσουν τη συμπεριφορά του, τις πολιτικές του «ατολμίες» ή «αβουλίες» καθώς και τις «κινήσεις» του με βάση τις ψυχολογικές του ιδιότητες.

Ιδιαίτερα, πολλοί θρηνούν για τις αυτοκτονικές του κινήσεις: Την πρόωρη και νευρική προσφυγή στις κάλπες, καθώς και την παραίτησή του.

Πάνω σε αυτά αναπτύσσεται μια πολιτική και ψυχαναλυτική δαιμονολογία. Ακούγονται πολλά φαιδρά του τύπου: «άβουλος», «δειλός», «τεμπέλης», «βαρέθηκε» κ.λ.π.

Ο καθένας κρίνει ανάλογα με τις επιθυμίες του:
οι «εχθροί» επιχειρούν να τον μειώσουν με ψυχολογικούς χαρακτηρισμούς και οι οπαδοί του θυμώνουν γιατί εγκατέλειψε τη μάχη κ.λπ…

Φίλοι και εχθροί ερμηνεύουν τα πράγματα σύμφωνα με τις ατομικές ιδιότητες που του προσάπτει ο καθένας…

Τέτοιοι συλλογισμοί ξεκινούν από ένα βασικό λάθος: αγνοούν ότι το «ατομικό» λειτουργεί μέσα σε μια δοσμένη κοινωνική και πολιτική λειτουργία, δηλαδή είναι πρώτα απ’ όλα πολιτικό μέγεθος.

Πιο λιανά: 
Το μπόι κάθε πολιτικού καθορίζεται από το μπόι αυτού που εκφράζει και πιο συγκεκριμένα το χαρακτήρα και το μπόι της κυβέρνησης και του κόμματος που ηγείται, καθώς και από το «καλούπι» μέσα στο οποίο λειτουργεί.

Γραφή: Ένα Μέσο Καταπίεσης;



Η έλευση της γραφής θεωρείται γενικότερα σαν ένα σημαντικό βήμα πολιτισμικής εξέλιξης, ενώ έχει δοθεί πολύ λιγότερο σημασία στις πολιτικές προεκτάσεις του. Ωστόσο φαίνεται ότι η πιο σημαντική λειτουργία της γραφής είχε σχέση με θέματα διαχείρισης που αφορούσαν τη δουλεία και τους κανονισμούς της κοινωνίας.

Κάτι τέτοιο εκφράζεται και στην ποσπάθεια να γίνει κατανοητή η πρωτο-Ελαμιτική γραφή, ένα από τα αρχαιότερα μη αποκρυπτογραφημένα συστήματα γραφής στον κόσμο που εμφανίστηκε στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το ΝΔ Ιράν, πριν από 5,000 χρόνια πριν. Πρόκειται για γραφή που σώθηκε πάνω σε πήλινες πλάκες και αποτελεί μία από τις πρώτες προσπάθειες του ανθρώπου να κρατήσει μόνιμα αρχεία καταγραφής του περιβάλλοντός του.

Ακόμα και αν τα σύμβολα δεν τους είναι όλα κατανοητά, οι αρχαιολόγοι μπορούν να προσδιορίσουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων στις πλάκες αυτές. Το σύστημα αρίθμησης είναι επίσης κάτι που μπορεί να προσδιοριστεί και μάλιστα δείχνει ότι το περιεχόμενο αυτής της γραφής αφορά κατ’ εξοχήν λογαριασμούς ιδιοκτησίας και κατοχής γης και ανθρώπων. Μιλούν και ιδιοκτησία και κοινωνική θέση και δεν καταγράφουν κείμενα λογοτεχνίας, όπως ποίηση κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο και σε άλλα αντίστοιχα συστήματα γραφής.

Πρόκειται για μία απλή κοινωνία με μία άρχουσα τάξη να δεσπόζει. Κάτω από αυτήν υπάρχει μία σειρά δυνατών μεσαίων θα λέγαμε στρωμάτων, κάτω από αυτούς εργάτες οι οποίοι αντιμετωπίζονται σαν “κοπάδια ζώων.” Οι άρχοντες έχουν τίτλους και ονόματα που έχουν σχέση με την κοινωνική επιφάνειά τους και επιρροή τους. Αν κάποιος για παράδειγμα λέγεται “Κος Εκατό” δείχνει τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται κάποιον από αυτόν.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΚΙ ΑΝ Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝO ;

(μελετήστε και τους συνδέσμους που παραθέτουμε, καθώς όλα συνδέονται μεταξύ τους)

Ένα ακόμη ντοκυμαντέρ που παρέχει πολύ σημαντικά στοιχεία για να αγνοηθούν και θέτει πολύ σοβαρούς προβληματισμούς!(Ας μη ξεχνάμε ποτέ, βέβαια, ότι υπάρχει και χειραγωγεί απόλυτα την επιστήμη, μια άκρως επικίνδυνη μαφία που απειλεί όλη την ανθρωπότητα,  ένα ολόκληρο δολοφονικό ιατροφαρμακευτικό καρτέλ που θησαυρίζει από τον ανθρώπινο πόνο)

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΟΤΙ Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΕΧΕΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ...

Γιατί λοιπόν η κάνναβη έχει συνδεθεί από τα ΜΜΕ (τον απόλυτα χυδαίο διαφθορέα της ανθρώπινης φύσης) μόνο με συμμορίες και παραβατική συμπεριφορά; Γιατί άραγε ΔΕΝ ξέρουν όλοι οι γιατροί παντού τις εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης; Και ΔΕΝ μπαίνουν καν στον κόπο να το ψάξουν, ακόμα κι αν πληροφορηθούν για τα ερευνητικά δεδομένα...Ποιους ΔΕΝ συμφέρει με τίποτα η θεραπεία του καρκίνου κι άλλων εκφυλιστικών ασθενειών; Και γιατί τα μεταλλαγμένα δηλητήρια (που συνδέονται άμεσα με αυτές τις ασθένειες) προωθούνται από κυβερνήσεις και εταιρείες-φονιάδες σαν τη Μonsanto,  κι επιβάλλονται και με το "νόμο" στην καθημερινή διατροφή μας; 
(Νομοθεσία= η δικλείδα ασφαλείας του σχεδίου εξόντωσης της ανθρωπότητας ή μετάλλαξής της σε κάτι άλλο, ασθενές κι εκφυλισμένο ολοκληρωτικά)

" Υπάρχει πληθώρα πια αποδείξεων από εργαστήρια, ότι το σύστημα ενδοκανναβινοειδών, όταν υποκινηθεί από κανναβινοειδή, έχει αντι-ογκικά αποτελέσματα και μπορεί να οδηγήσει τα καρκινικά κύτταρα στην αυτοκτονία! Προστατεύοντας τα υγιή κύτταρα". 
 Ειδικά σε όγκους του εγκεφάλου αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά! "Τα κανναβινοειδή μπορούν να περάσουν μέσα από τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, εξαιτίας της γλιστερής  λιπο-φιλικής φύσης τους. Μπαίνουν κατευθείαν μέσα στα καρκινικά κύτταρα του εγκεφάλου, διαπερνώντας εύκολα τις κυτταρικές μεμβράνες που αποτελούνται επίσης από λιπίδια..."

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ κι ενημέρωσε! Η γνώση οδηγεί στην ελευθερία κι η ελευθερία οδηγεί στη δράση...
ανιχνευτής


Earthlings




Το Earthlings είναι ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την απόλυτη οικονομική εξάρτηση που έχει από τα ζώα η ανθρωπότητα. Από τα κατοικίδια, την τροφή, την διασκέδαση έως την επιστημονική έρευνα.

Με την χρήση κρυφής κάμερας και με υλικό που δεν έχει ξανά προβληθεί το Earthlings μας δείχνει βήμα προς βήμα τις καθημερινές πρακτικές των μεγαλύτερων βιομηχανιών του κόσμου ,οι οποίες όλες εξαρτώνται απόλυτα στα ζώα για το κέρδος τους.

Το Earthlings είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά ντοκιμαντέρ που φτιάχτηκαν ποτέ στον τομέα της φύσης ,των ζώων και των ανθρώπινων οικονομικών συμφερόντων.

 Δείτε το ΕΔΩ

Trance-Formation (ντοκυμαντέρ)




  Περιγραφή του βίντεο στο youtube:

Η πολιτική ανυπακοή δεν είναι το πρόβλημα μας. Το πρόβλημα μας είναι η πολιτική υπακοή. Το πρόβλημα μας είναι ότι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν υπακούσει τις διαταγές των αρχηγών και εκατομμύρια έχουν πεθάνει εξαιτίας αυτής της υπακοής. Το πρόβλημα μας είναι ότι άνθρωποι είναι υπάκουοι σε όλο το κόσμο αντικρίζοντας τη φτώχεια, την ασιτία, την ηλιθιότητα και την απανθρωπιά. Το πρόβλημα μας είναι ότι άνθρωποι είναι υπάκουοι σε όλο τον κόσμο ενώ οι φυλακές είναι γεμάτες με μικρό-κλέφτες, ενώ οι μεγάλοι κλέφτες κυβερνούν τις χώρες. Αυτό είναι το πρόβλημα μας. -Χάουαρντ Ζιν

Ο Συμπαντικός Νόμος υπερβαίνει όλους τους άλλους.

1. Κανένας άνδρας ή γυναίκα εντός ή εκτός κυβέρνησης θα εφαρμόσει βία, ή απειλή βίας ή απάτη ενάντια στη ζωή μου και τη περιουσία μου και οποιοδήποτε και όλες οι συμβάσεις στις οποίες είμαι συμβαλλόμενος και για τις οποίες δεν μου δίνεται πλήρης γνωστοποίηση, είτε φέρουν την υπογραφή μου ή όχι, είναι άκυρες σύμφωνα με την κρίση μου.

2. Μπορώ να ασκήσω ισχύ σε αυτοάμυνα ενάντια σε οποιοδήποτε παραβιάζει τον Νόμο 1.

3. Δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις στους Νόμους 1 και 2.

Χρωστάτε δάνειο στην Αγροτική Τράπεζα; Μην πληρώνετε τίποτα!

...αξίζει να διαδοθεί...)


του Δημήτρη Αντωνίου*

Με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων – ΕΠΑΘ, Συνεδρίαση 46/27-7-2012, θέμα 1ο, ΦΕΚ Β’ 2208/27-7-2012) ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», και αυτή τέθηκε σε καθεστώς...ειδικής εκκαθάρισης σύμφωνα με το άρθρο 68 του ν. 3601/2007.
Ο ειδικός εκκαθαριστής του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ.» (υπό ειδική εκκαθάριση) Νικόλαος Μαράντος του Δημητρίου, ο οποίος διορίστηκε με την ίδια ως άνω απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (απόφαση Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων – ΕΠΑΘ, Συνεδρίαση 46/27-7-2012, θέμα 1ο, ΦΕΚ Β’ 2208/27-7-2012)
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/News/Announcements/DispItem.aspx?Item_ID=4236&List_ID=1af869f3-57fb-4de6-b9ae-bdfd83c66c95&Filter_by=AN

Αυτό ΣΗΜΑΝΕΙ: H ATE δεν υπάρχει πιά. Συνεπώς οτιδήποτε δικαστικό έγγραφο πάρετε (εξώδικο, διαταγή πληρωμής, τηλέφωνα από εισπρακτικές κλπ), είναι προιόν εγκλήματος (απάτης κι εκβιασμού) και πρέπει να το καταγγείλετε στο ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα και φυσικά να μην του δώσετε σημασία.

Η ΑΤΕ χωρίστηκε σε «καλή» και σε «κακή».

Την «καλή» -που περιλάμβανε τα ενήμερα και με εμπράγματες ασφάλειες (προσημείωση, υποθήκη) δάνεια- την αγόρασε η Πειραιώς. Συνεπώς, για το δάνεια αυτά, θα παίρνετε ειδοποιήσεις και ο συναλλαγές σας θα είναι με την Πειραιώς (όχι με την ΑΤΕ).

Η «κακή» τράπεζα-που περιλαμβάνει ανεξόφλητα «κόκκινα» δάνεια, χωρίς εμπράγματος ασφάλειες (συνήθως πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών δανείων κλπ), τέθηκε σε εκκαθάριση κι ορίστηκε ο Νίκος Μαράντος ως εκκαθαριστής. Αυτό σημαίνει ότι ο εκκαθαριστής θα πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της «κακής» τράπεζας να πληρώσει τους δανειστές της και-θεωρητικά- θα διεκδικήσει και τα ληξιπρόθεσμα «κόκκινα» δάνεια, του «αγίου ποτέ».

Γι αυτό, όσοι έχετε «κόκκινα» δάνεια με την «κακή» (ανύπαρκτη πλέον) τράπεζα, θα έχετε να κάνετε με τον εκκαθαριστή, όχι με την ανύπαρκτη ΑΤΕ, ούτε με τις εγκληματικές συμμορίες των εισπρακτικών εταιρειών, όπως η Κύκλος ΑΕ, οι οποίες σας τηλεφωνούν και σας στέλνουν εκβιαστικές και παράνομες διαταγές πληρωμής, που δεν μπορούν να σταθούν στα δικαστήρια κλπ., μόνο και μόνο να σας φοβίσουν και να σας εκβιάσουν να καταβάλλετε μερικές δόσεις που πάνε στις τσέπες των !
Όλα αυτά, είναι παράνομες κι εγκληματικές ενέργειες και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ έννομη συνέπεια. Μόνο να σας φοβίσουν μπορούν. Είναι πράξεις απάτης κι εκβιασμού σας. Καταγγείλτε τις στο ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα.


Οι εισπρακτικές και οι δικηγόροι της δεν έχουν καμία νομιμότητα να διεκδικήσουν τα «κόκκινα» δάνεια. Αυτό το κάνει νόμιμα ΜΟΝΟ ο εκκαθαριστής Νίκος Μαράντος (που δεν θα το κάνει ποτέ).

ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΓΤΕ, ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ και ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΔΟΣΕΙΣ σε λογαριασμούς που σας δίνουν οι εισπρακτικές για την «ΑΤΕ».

Τι πάει να πει Σαμαράς ή Τσίπρας ;;;




Ερωτά με άρθρο του το σημερινό (το άρθρο γράφτηκε στις 15 Ιουλίου) Έθνος :

Σαμαράς ή Τσίπρας;

λέγοντας στην συνέχεια ότι : ”Παγιώνεται πλέον στη συνείδηση του κόσμου το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν περίπου επτά εκατομμύρια Ελληνες ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές: Σαμαράς ή Τσίπρας; Ποιον από τους δύο θέλουν για πρωθυπουργό; … Ο Τσίπρας είναι άπειρος στην άσκηση της διακυβέρνησης. “ κλπ κλπ

Και ερωτώ εγώ: Άλλαξε το πολίτευμα της Χώρας ;;; Οι βουλευτικές εκλογές δεν διεξάγονται πια για την επιλογή τριακοσίων αντιπροσώπων του έθνους αλλά για την επιλογή πρωθυπουργού ;;; Το πολίτευμα μας δεν είναι πια Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία αλλά Προεδρευόμενη Πρωθυπουργική Μονοκρατορία ;;;

Ρωτάω επειδή στο καθορισμένο με το σύνταγμα πολίτευμά μας, το ανώτατο πολιτικό όργανο της χώρας είναι η βουλή των αντιπροσώπων του έθνους ( ένας ανά 33.000 κατοίκους περίπου). Τα μέλη του όργανου αυτού ονομάζονται βουλευτές και εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία την ημέρα έναρξης της θητείας τους. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας εκλέγεται από αυτούς ενώ ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση διορίζονται με την άδειά τους και ελέγχονται συνεχώς από αυτούς. Ο διορισμός γίνεται από τον πρόεδρο δημοκρατίας.

Συνεπώς, εφόσον η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν εκλέγονται, τι πάει να πει Σαμαράς ή Τσίπρας ;;;; Πρωθυπουργός μπορεί να είναι ο καθένας αρκεί να το θέλει η βουλή !
Για πείτε μου παρακαλώ πολύ, πότε ψήφισε κανείς τον Λ. Παπαδήμο για πρωθυπουργό ;;; Ποτέ !

Άνθρωποι των τεχνών και των αγραμμάτων

ένα πάρα πολύ καλό κι εμπνευσμένο άρθρο!





Έπειτα από ένα σύντομο διάστημα απορίας, δισταγμού και σπαρταριστών σκετς (κυρίως στα σόσιαλ μίντια), ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε μια καινούργια, ηγέτιδα φουρνιά της ελληνικής διανόησης, που θα πάρει τη χώρα απ’ το χεράκι για να την οδηγήσει στη νέα εποχή: ο Χρήστος Χωμενίδης ως καναλάρχης, ο Πέτρος Φιλιππίδης ως θεατρική πρωτοπορία, ο Σάκης Ρουβάς ως τραγωδία, χωρίς να λείπουν και κάμποσοι άλλοι μπαλαντέρ ως συγγραφείς, σκηνοθέτες ή αρθρογράφοι με ειδίκευση στις βαρύνουσες απόψεις που έπονται εγκεφαλικών εκκενώσεων. Ας πιάσουμε λοιπόν στασίδι κι ας απολαύσουμε τις τελευταίες στιγμές ενός μαγευτικού ταξιδιού προς την οριστική, αμετάκλητη και άκρως ανακουφιστική λοβοτομή μας.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα μας κρατήσουν συντροφιά στο εγγύς μέλλον, που θα κρατάνε το φανάρι για να βλέπουμε τον δρόμο. Με πρώτο και καλύτερο τον Χωμενίδη, που θα συνεχίσει την πολυεπίπεδη επαφή με το κοινό του:

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αφίσα ενάντια στο σεξισμό που κολλιέται στον Κορυδαλλό και τις γύρω περιοχές (και κάποιες προσωπικές σκέψεις)


Το είδαμε ΕΔΩ

Να προσθέσω κάτι κι εγώ:

Η ομορφιά δεν μετριέται από το στυλιζαρισμένο στήσιμο, την ψυχαναγκαστική γράμμωση, τις πλαστικές, τα ρούχα και το μακιγιάζ. Η ομορφιά είναι το μεγαλείο της απλότητας και της αυθεντικότητας!

Η επιτυχία δεν μετριέται από τον τραπεζικό λογαριασμό, τις δημόσιες σχέσεις και διασυνδέσεις, τα ακριβά τροχοφόρα και τις άφθονες άσπρες γραμμές που σνιφάρεις. Η επιτυχία είναι να αντλείς χαρά από τις στιγμές που μοιράζεσαι με τον εαυτό σου και τους ανθρώπους που αγαπάς αληθινά!

Η ζωή δεν είναι μια διαρκής κανιβαλιστική μάχη μέσα σε "αυτοκρατορικές αρένες" με VIP θεατές

Φτύσε τους εμπόρους και τους στυλίστες κατάμουτρα, γύρνα τους την πλάτη και αντίκρισε τον κόσμο με άλλα μάτια: τα δικά σου!

ΚΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ!

...και τα σκυλιά ξεχύθηκαν στους δρόμους...




(Απλά μαθηματικά: 1,40+1,40=2,80 ευρώ τη μέρα να πηγαινοέρχεσαι απ'τη δουλειά σου-αν έχεις-όπου πληρώνεσαι τόσο όσο να αδυνατείς σχεδόν να επιβιώσεις! Τις 25 ημέρες= 70 ευρώ. Τους 12 μήνες= 840 ευρώ! Στη χώρα της ανεργίας, της εργασιακής δουλείας, της ακρίβειας σε καύσιμα και προϊόντα, της φοροληστρικής επιδρομής, της ύφεσης με "μέτρα" που ξευτυλίζουν την επιστήμη των Οικονομικών κι οδηγούν σε κοινωνική γενοκτονία...Στη χώρα που και οι μετακινήσεις αποτελούν μέσο οικονομικής αφαίμαξης των...μελλοθάνατων σκλάβων!

Διαβάστε στο τέλος της ιστορίας και το...ενδιαφέρον περιστατικό με ήρωες δυο ελεγκτές κι έναν συνειδητοποιημένο"τζαμπατζή" )

Μια ιστορία του ανιχνευτή αφιερωμένη στα πωρωμένα ελεγκτικά σκυλιά της βαρβαρότητας του μισάνθρωπου κατεστημένου

(Καλό ταξίδι φιλαράκο Θανάση! Αμφιβάλλω πολύ αν ο άδικος θάνατός σου βαρύνει τις ανύπαρκτες συνειδήσεις των υπεύθυνων. Από ελεγκτές εισιτηρίων, δικαστικούς επιμελητές με κατασχετήρια, "εργαζόμενους" που κόβουν το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρακρατικούς τραμπούκους και βασανιστές φρουρούς της "έννομης τάξης". Έως κυφήνες σε "δημοκρατικά" έδρανα που εν μέσω προνομίων θέλουν αύξηση των ήδη παχυλών μισθών τους, καραβοκύρηδες με προκλητικές φοροαπαλλαγές, εργολάβους που λυμαίνονται τις εθνικές οδούς και υποδομές της χώρας, πολιτικάντηδες που δολοφονούν εν ψυχρώ ολόκληρο λαό και επαίρονται μέσα σε πολυτελή γραφεία αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τραπεζίτες που ζητούν ανακεφαλαιοποίηση των σεσημασμένων παρασιτικών οργανισμών τους πάνω σε λιμοκτονούντα κορμιά εκατομμυρίων οικογενειών...
 Είναι ατέλειωτο αυτό το σκυλολόι φίλε Θανάση και η ιστορία του μια ανοιχτή πληγή γεμάτη σκουλίκια, που δεν λέει να κλείσει...Είναι η ιστορία της χώρας που στην ουσία συνήργησε στον πολύ πρόωρο θάνατό σου!)


Ο υπεύθυνος της εταιρείας κάλεσε τους υπαλλήλους να τους μιλήσει και να τους εμψυχώσει. Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν μέσα στα πλαίσια μιας ομιχλώδους νομιμοποίησης, εν μέσω της γενικής προκλητικής ανομίας που είχε διαποτίσει από άκρη σε άκρη τη χώρα. Υπήρχε βέβαια η "συμμαχία σωτηρίας" στο τιμόνι διακυβέρνησης της ρημαγμένης πλέον χώρας που οι "σωτήρες της" την οδηγούσαν όλο και πιο βαθιά μέσα στη σκοτεινή άβυσσο. Οι σωτήρες; Δηλαδή ένα απίθανο συνονθύλευμα από λογάδες, ανίκανους, βλάκες, επιτήδειους και τυχάρπαστους καιροσκόπους που λογοδοτούσαν σαν υπάκουα γλοιώδη υπαλληλάκια στους "αόρατους διαχειριστές" τόσων και τόσων λαών και χωρών σαν ετούτη.

Αυτή η κυβερνητική σύμπραξη, κάποτε αντίπαλων ιδεολογικά παρατάξεων, είχε αποφασίσει να παραχωρήσει σε λογής εταιρείες και ιδιώτες "μπίζνεσμεν" αμφίβολης ποιότητας και ηθικής, κάθε νευραλγικό και λειτουργικό τομέα της οικονομικής, πνευματικής και κοινωνικής υπόστασης των υπηκόων και της γης που κατοικούσαν. Υπηκόων που ζούσαν με δανεικό πλέον χρόνο.

Ο υπεύθυνος, λοιπόν, της εταιρείας μάζωξε τα δίποδα σκυλιά του για να τους απευθυνθεί όπως επικοινωνεί ο αρχιθηρευτής με την αγέλη του. Της εταιρείας που είχε υπό την ευθύνη της τον έλεγχο των μετακινήσεων, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε ναρκοπέδιο και συνάμα σε εργαλείο επιπλέον οικονομικής αφαίμαξης των συνηθισμένων κορόιδων: του απλού κόσμου.

 Ο υπεύθυνος ξεκίνησε να μιλάει: