ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πόλεμος χαμηλής έντασης στις κοινωνικές αλληλέγγυες δομές



Το πρωί της Πέμπτης, 24/10/13, κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών και υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΦ), παρουσία εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στη ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου, κατόπιν καταγγελιών «για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών». Στην περίπτωση των Γιατρών του Κόσμου, δεν ήταν η πρώτη φορά που στοχοποιούνταν ως εν δυνάμει επικίνδυνο καρτέλ. Περίπου ένα μήνα πριν είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος από επόπτες υγείας της Περιφέρειας με αφορμή αντίστοιχες καταγγελίες. Παρά το γεγονός ότι κατά την πρώτη έφοδο διαπιστώθηκε πως η λειτουργία του φαρμακείου ήταν νόμιμη, η έφοδος της Πέμπτης στηρίχθηκε σε νέα υποτιθέμενη επώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία η οργάνωση διακινεί ανεξέλεγκτα πέριξ της Ομόνοιας δίγραμμα φάρμακα. Πρόκειται για τα σκευάσματα που λαμβάνουν ψυχικά πάσχοντες και χορηγούνται αυστηρά και μόνο με ιατρική συνταγή, καθώς περιέχουν στη σύστασή τους ναρκωτικές ουσίες.

Εδώ να σημειώσουμε το εξής: δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι χώροι που δέχτηκαν έφοδο παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Ο πρώτος λόγος της εφόδου σχετίζεται με την ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη μετάβαση των υπηρεσιών υγείας από «δημόσιο σύστημα» σε κερδοφόρα ιδιωτική μπίζνα. Το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων, οι απολύσεις προσωπικού, η ανεπάρκεια προμηθειών, το εισιτήριο των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία που θα ισχύσει από 1/1/14, είναι μόνο μερικά από τα δεδομένα που σκιαγραφούν τους στόχους της κρατικής στρατηγικής για την υγεία.

Ο δεύτερος λόγος της εφόδου, σχετίζεται με το ποιους και ποιες στηρίζουν οι παραπάνω χώροι και το σε ποιους και ποιες είναι ανοιχτοί: σε μετανάστες, άνεργες, οροθετικές, τοξικοεξαρτημένους, άστεγους και ανασφάλιστους. Σε όσους και όσες, δηλαδή, εκ των πραγμάτων αποκλείονται από το νέο σχέδιο για την υγεία και θεωρούνται περιττοί. Όσο ο αριθμός των περιττών αυξάνεται με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς, τόσο πιο σημαντική και –κυριολεκτικά- σωτήρια θα καθίσταται η λειτουργία ανάλογων χώρων και δομών.

Δύο συλλήψεις στο «Εμπρός» και δήλωση του Ραούλ Βανεγκέμ για τις συλλήψεις



Δύο άτομα συνελήφθησαν το πρωί (της 30/10), την ώρα που έκαναν πρόβα, στο θέατρο «Εμπρός» με τις κατηγορίες της παραβίασης σφραγίδων και διατάραξης κοινής ειρήνης, έπειτα και από μήνυση του ΤΑΙΠΕΔ κατά αγνώστου.
Σημειώνεται ότι το θέατρο, είχε σφραγιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, από το ΤΑΙΠΕΔ και σε συνέλευση θεατρικών ομάδων αποφασίστηκε να ξεκινήσει απόψε, στις 9μμ, το πενθήμερο φεστιβάλ αυτοοργανωμένης θεατρικής έκφρασης.

από ΕΔΩ

Δήλωση του Ραούλ Βανεγκέμ για τις συλλήψεις στο Εμπρός
Όταν μια κυβέρνηση καταστέλλει την ελευθερία της τέχνης και την ελευθερία της έκφρασης, δεν έχει πια το δικαίωμα να οικιοποιείται το όνομα της δημοκρατίας, γίνεται η έκφραση ενός ολοκληρωτισμού τον οποίο είναι νόμιμο να παλεύεις. Η σύλληψη των μελών του θεάτρου Εμπρός αποκαλύπτει την πρόθεση ενός σκοταδισμού ασύμβατου με το δικαίωμα του καθενός στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Απομένει στον καθένα να του εναντιωθεί και να προωθήσει τους χώρους πολιτισμού σαν χώρους που πρέπει να σωθούν από τις μαφιόζικες εταιρείες της ιδιωτικοποίησης και της αυτοκρατορίας του εμπορεύματος.

Ραούλ Βανεγκέμ Φιλόσοφος - συγγραφέας




When a government represses the freedom of art and the freedom of expression, it no longer has he right to appropriate the name of democracy, it becomes the expression of totalitarianism which is legal for you to fight against. The arrest of the members of EMBROS Theater reveals the intention of an obscurantism incompatible with the right we all have to education and culture. It remains for each of us to show opposition and to promote cultural spaces as spaces which need to be saved from the mafia companies of the privatization, the influence and the empire of the commodity.

Raoul Vanegeim, Philosopher - writer

από  http://embrostheater.blogspot.gr/2013_10_27_archive.html

Διαβάστε επίσης:  Raoul Vaneigem–”Το κράτος δεν είναι τίποτε, ας γίνουμε τα πάντα”. Και άλλα κείμενα.

"Ο πέλεκυς της ΚΕ πήρε το κεφάλι του Μπογιόπουλου" Αλήθεια; Στην ουσία και τον τίμησαν και χάρη του έκαναν!


Είχαμε γράψει πριν από δύο μήνες:
«Η τύχη του Νίκου Μπογιόπουλο στο «Ριζοσπάστη» ήταν προδιαγεγραμμένη, από την ώρα που διατύπωσε διαφωνίες…
Ο σταλινισμός δεν συγχωρεί τέτοια …ατοπήματα!
Καθυστερεί λίγο, αλλά δεν ξεχνά…
Πρώτα προσπαθεί, με ποικίλα μέσα(!!!), να εξαναγκάσει τον «διαφωνούντα» σε παραίτηση και αν δεν το πετύχει του κόβει το κεφάλι…».

Ο Νίκος Μπογιόπουλος «άντεξε» και δεν παραιτήθηκε…
Αναμενόμενο, λοιπόν, να πέσει ο πέλεκυς του αποκεφαλισμού του…

Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο: Να πάρει τον πέλεκυ (για την απόλυσή του στο «Ρ») η ίδια η ΚΕ του κόμματος: Αυτό όσο και αν δεν είναι πρωτοφανές για το σταλινισμό, αποτελεί ωστόσο σήμερα «σταλινική πρωτοτυπία»…

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5219.html


To διαβάσαμε στο ΡΕΣΑΛΤΟ

 Σχόλιο δικό μας: Για εμάς ο αξιόλογος αρθρογράφος, με απόψεις ιδιαίτερα εύστοχες και καυστικές,  για όλα όσα ταλανίζουν τον κόσμο (εντός κι εκτός τειχών) και διαμορφώνουν μια πραγματικότητα δυστοπική, θα πρέπει να νιώθει ικανοποίηση. Καθώς αποδείχτηκε για νιοστή φορά και ξεκάθαρα (πάλι για νιοστή φορά για όσους δεν βελάζουν στα παραγγέλματα τσοπάνηδων) ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν περιορίζεται μέσα σε ασφυχτικές κατευθυντήριες γραμμές. Κι ότι αυτοί που μιλούν για λαϊκούς αγώνες, στην πραγματικότητα απεχθάνονται οποιαδήποτε λαϊκή κίνηση αφορά τη λαϊκή ανεξαρτησία και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και αυτοδιαχείρισης. Κι ένας τέτοιος ολόκληρος μηχανισμός, με μεγάλο ιστορικό χαφιεδισμού και συκοφάντησης σε βάρος των ίδιων των ανθρώπων κι αγωνιστών του (η λίστα είναι μεγάλη και λίγο πολύ γνωστή στους περισσότερους), για τι είδους πάλη υπέρ βασικών δικαιωμάτων νομιμοποιείται να μιλάει; Η ελευθερία έκφρασης και η ανεξαρτησία της σκέψης προφανώς δεν ανήκουν σε αυτά τα δικαιώματα (γνωστό το χιλιομασημένο μότο: "όλοι βαδίζουν σε θολά νερά εκτός από μας!" Σοβαρά;)...
Και για ποιους αγώνες σε χώρους δουλειάς λεν συνέχεια κάποιοι "κηδεμόνες" εργαζομένων και δεκανίκια του συστήματος στην ουσία; (ΜΑΤ + ΚΝΑΤ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ...) Οι εργάτες ΔΕΝ χρειάζονται, με το έτσι θέλω, "φωτισμένους" καθοδηγητές! ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ μια χαρά και μόνοι τους και να αυτοδιαχειριστούν οι ίδιοι τα μέσα παραγωγής, αν το θελήσουν!
Και για να τελειώνουμε, γιατί υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε (AYTO TO AΙΣΧΟΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ..) από τις γομολάστιχες κεντρικών επιτροπών (ή "υποτροπών"): ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ" & ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ!

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κάγκελα παντού..

(...εντυπώσεις παρελάσεων...)

     Κάγκελα:
Τα διαχρονικά σύμβολα κάθε απολυταρχικού καθεστώτος.
Τα αγαπημένα ''αξεσουάρ'' κάθε λαομίσητου πολιτικού, που του προσδίδουν μία πλαστή αίσθηση ασφάλειας απέναντι σε έναν λαό (κάθε λαό) που όταν και αν αποφασίσει να αντισταθεί, τα κάγκελα θα είναι το μικρότερο πρόβλημα..

Απομονώνουν και προστατεύονται με κάγκελα απ' τους πολίτες, τους ίδιους πολίτες που σε λίγους μήνες θα καλέσουν να τους ψηφίσουν!

ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠ΄ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΚΑΓΚΕΛΑ !

Δεν είσαι μόνος σ'αυτή την πορεία!




Είσαι το όνειρο που συμπιέστηκε στην πρέσσα μιας αποστεωμένης και μισαλλόδοξης πραγματικότητας...

Είσαι το παιδί που του στερούν βάναυσα την παιδική ηλικία με ψυχαναγκαστικούς κανόνες, υπερφίαλους "στόχους ζωής", με μαθήματα αδικίας κι εχθρικότητας...

Είσαι όλα εκείνα τα παιδιά που δεν θα προλάβουν ποτέ να μεγαλώσουν, απλά και μόνο επειδή γεννήθηκαν σε λάθος μέρη. Εκεί που σπέρνονται απ'τους πολιτισμένους οι κάθε φριχτού ονόματος μάστιγες. Εκεί που ευδοκιμεί η ανθρωπιστική κρίση για να θησαυρίσουν οι γύπες και να εκτονωθούν οι ψυχοπαθείς...


Είσαι ο αναλώσιμος αριθμός που αργοπεθαίνει μέσα στις δουλοκτητικές γαλέρες των χρηματιστηριακών δεικτών...

Είσαι η μακάβρια επένδυση και ιδιοκτησία προαγωγών, ναρκέμπορων, μαφιόζικων πλοκαμιών, πολεμάρχων, τοκογλύφων, χρηματοπιστωτικών παρασίτων, ιμάμηδων, ιεραποστόλων, βασιλικών δυναστειών, πολυεθνικών οίκων...

Είσαι η συσσωρευμένη απογοήτευση που φλερτάρει ταράτσες κτηρίων και ράγες τρένων...

Είσαι η κοχλάζουσα οργή που μεταλάσσεται σε τυφλό μίσος. Για ν'αυτοκαταστραφεί στο τέλος...

Είσαι όμως και η κομβική εκείνη στιγμή που ενεργοποιεί τις εσώτερες λησμονημένες ως τότε χορδές...

Είσαι η επανεκκίνηση ολόκληρου του βραχυκυκλωμένου συστήματος!

Και γίνεσαι υπέρβαση, διεύρυνση, η θαρρετή αλληλεπίδραση, η νέα υπόσχεση, η γενναία ματιά προς ανοιχτούς ορίζοντες...
- Ένας κόσμος που βρίθει από πολλαπλότητα και διαφορετικότητα -

Γίνεσαι το πρώην στατικό που αποβάλλει τις παλιές συνήθειες για χάρη της Κίνησης...


Και γίνεσαι ο αρνητής του Φόβου. Αυτός που τοποθετεί την ανεξαρτησία της αντίληψης, την ελευθερία της γνώσης, την αναγκαιότητα της αυτοδιάθεσης υπεράνω κάθε νόμου του "άρχειν και άρχεσθαι". Ο αλχημιστής και η κάμινός του μαζί...

Δεν είσαι μοναχός σου σ'αυτή την πορεία. Την ακολουθούν και άλλοι. Κι ας μην έχετε ακόμα βρεθεί...



Ο Ένοικος...


Επίσης: Αν αυτά είναι τα πιο σημαντικά βήματα του "πολιτισμού" μας, τότε κάτι δεν πάει καθόλου-μα καθόλου καλά! 
           

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τι παίζεται με τον πλανήτη Άρη και πόσο βαθιά είναι η κοροϊδία (και "ρεαλιστικοποίηση") σε βάρος των ανθρώπων;

Ως εισαγωγικό στο διαφωτιστικό κι αναλυτικό πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Παντελή Γιαννουλάκη που θα ακολουθήσει ( κι όπου βρίσκουμε και μια εκτενή ιστορική αναφορά στα όσα έχουν συμβεί ως τώρα σχετικά με τον κοντινό αυτό  πλανήτη):

Oι παρακάτω είναι φωτογραφίες από τον Άρη που η N.A.S.A. (=Never A Straight Answer) δεν πρόλαβε να λογοκρίνει και διέρρευσαν, μα παρ'όλα αυτά είναι ΑΓΝΩΣΤΕΣ ακόμα στο "πλατύ κοινό", λόγω μεγάλης αποσιώπησης (και προκλητικά αδιάφορων σφυριγμάτων, κάτι που κατήγγειλε και ο "πολύς" Άρθουρ Κλαρκ λίγο πριν πεθάνει!) καθώς ο χλευασμός, η συκοφάντηση και η παραποίηση ΔΕΝ μετράνε εδώ πια! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ! Αν εσύ θες να θεωρήσεις τη βλάστηση ως "ανωμαλίες του φακού" ή ό,τι άλλο "λογικόν" κι "επιστημονικά ορθόν"... Και τα νερά ως "λευκά σημεία" του εδάφους επειδή "ξέβαψε" η φωτο από το ρομποτικό σκάφος μέχρι να σταλεί στη γη... Ή τα ερείπια αρχαίων (προφανώς) ολόκληρων πολιτειών- http://www.thelivingmoon.com/43ancients/02files/Mars_Images_24.html(που συχνά μοιάζουν με ερείπια ανάλογων αρχαίων οικισμών των Ίνκας) στην περιοχή Κυδωνία του Άρη ως "ρυτίδες" ή "ανωμαλίες" του εδάφους (γενικά πολύ...ανωμαλία πέφτει κατά τη NASA στις φωτο της)... τότε είναι βέβαια δικαίωμά σου...Όπως βέβαια δικαίωμά σου είναι να καταπίνεις αμάσητο ό,τι σου σερβίρει η "σεβάσμια επιστήμη μας". Αυτή η επίσημη "αλάθητη αυθεντία" που εξόντωσε κολοσσούς όπως ο Βίλχελμ Ράιχ και ο Τέσλα ή ο δρ. Χάμμερ και ο δρ.Royal Raymond Rife (Η εξόντωση της Επιστήμης-της πραγματικής, πρωτοπόρου, γενναίας και καινοτόμου! Ό,τι χειρότερο για το Σύστημα ελέγχου και ύππνωσης των ανθρώπων, δηλαδή). Που αν αφήνονταν ελεύθεροι ή και χρηματοδοτούνταν αφειδώς(όπως και θα έπρεπε κανονικά)στις πρωτοποριακές τους έρευνες, θα άλλαζαν εκ θεμελίων τον κόσμο! Αυτή η επιστήμη της διαπλοκής και της απόκρυψης που τώρα σου λέει όλο και πιο συχνά στην "επιμορφωτική" TV πως ίσως και να υπάρχει ζωή στον ΑΡΗ κι όχι απαραίτητα μόνο σε μορφή βακτηρίων...Ruins of an Ancient Martian Civilization?
(για λόγους δικούς της; ή κάτι ετοιμάζεται ν'ανακοινωθεί σχετικά σύντομα; Μια "νέα μεγάλη απειλή" για την ανθρωπότητα, οπότε ο στρατιωτικός παγκόσμιος νόμος επιβάλλεται; Ή σιγά σιγά, να'ναι καλά και το " λαϊκό μεγάλο προπαρασκευστικό σχολείο του Χόλυγουντ", θα μας παρουσιάσουν τα "καλά παιδιά και φιλαράκια" από τ'αστέρια, που ήταν πάντα στην "ευρύτερη γειτονιά" αλλά ντρέπονταν ως τώρα να μας πουν ένα γεια;)

Τα συμπεράσματα (και γιατί όχι; και η περαιτέρω προσωπική ενασχόληση και έρευνα) δικά σας...

ανιχνευτής

γιγάντια τούνελ στον Άρη; όχι, όχι...αγνοήστε τα!
 
2 φωτο πάνω: σύγκριση αρειανού και γήινου τοπίου!


 
  
ανάλογη σχετικά φωτο με την αρχική της ανάρτησης! Μόνο που εδώ φαίνεται και μια φωτεινή σφαίρα να κινείται εντός..!Όπως φαίνεται καλύτερα στις δυο επόμενες φωτο...

  • Τι συμβαίνει στον Άρη; Οι Αληθινές Ιστορίες
ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ – ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ – Η ΚΥΔΩΝΙΑ – ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ – ΟΙ «ΑΡΧΑΙΕΣ ΑΡΕΙΑΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ» – ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ – ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ NASA – ΤΟ ΝΕΡΟ – Ο ΦΟΒΟΣ – ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ – ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ – ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ – ΟΙ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ – ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Μήπως ήλθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα μυστήρια που περιτριγυρίζουν τον κόκκινο πλανήτη (που όλοι ξανά άρχισαν να συζητούν), να τα βάλουμε στη σωστή τους θέση και να συζητήσουμε επιτέλους σοβαρά για αυτά;…




Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ:

Η γαζία

      

Μία μικρή ιστορία της νάμα βασισμένη σε αληθινά γεγονότα...


Οκτώβριος...
Ξημέρωσε μία όμορφη φθινοπωρινή Κυριακή.
Η Λουίζα ξύπνησε άνοιξε το παράθυρο και το δωμάτιο πλημμύρισε φως.  
Η μέρα την καλούσε να τη γευτεί. 
Έφτιαξε τον καφέ της, φόρεσε τη φόρμα και τα αθλητικά της και αποφάσισε να πάει μία βόλτα στο πάρκο που ήταν δίπλα στο σπίτι της.
Ο αέρας της φυσούσε τα μαλλιά και ο ήλιος ζέσταινε το δέρμα της.
-Τι ομορφιά! Σκέφτηκε, καθώς πλησίαζε στην είσοδο του πάρκου.
Όσο πλησίαζε μία μυρωδιά από γαζία γινόταν όλο και πιο έντονη, μέχρι που άρχισε να την τραβάει από τη μύτη.Ακολούθησε τη μυρωδιά σχεδόν με κλειστά τα μάτια ,παραδομένη στη μαγεία της στιγμής. Ώσπου βρέθηκε μπροστά της!

Εφημερίδα Dagens Nyheter Σουηδίας: Κραυγή αγωνίας για την Ελλάδα με ένα κείμενο-έκκληση από 22 ανθρώπους των γραμμάτων & τεχνών της Σουηδίας

ένα κείμενο που αποτελεί προϊόν καθαρής σκέψης, καθώς με απλό και συνάμα περιεκτικό τρόπο θίγονται όλες οι πληγές της νεοελληνικής κοινωνίας: από την μη βιωσιμότητα του χρέους ως την καταβαράθρωση της κοινωνικής πρόνοιας λόγω δολοφονικής λιτότητας, την εφιαλτική ανέχεια που οδηγεί σε μαζική μετανάστευση και την έξαρση της ρατσιστικής αθλιότητας. Επίσης οι υπογράφοντες προτείνουν και κάποιες κινήσεις ως λύση στο αδιέξοδο, σύμφωνα με την προσωπική τους άποψη. 
 Πέρα από κάποιες μεμονωμένες  σκόρπιες φωνές και από κάποια "χλωμή" άρθρωση λόγου, οι εγχώριοι άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών φαίνεται ότι έχουν συμβιβαστεί με την παράλογη αυτή κατάσταση και παλεύουν για μερικά παραπάνω ξεροκόμματα τροφής...της σκέψης τους. Αν τους έχει απομείνει καθόλου υγιής και ανεξάρτητη σκέψη, ώστε να τους ακούσει κανείς όταν αποφασίσουν να μας πουν κάτι, υποτίθεται, ουσιαστικό...

  • Εφημερίδα Dagens Nyheter Σουηδίας: Κραυγή αγωνίας για την Ελλάδα με ένα κείμενο-έκκληση από 22 ανθρώπους των γραμμάτων & τεχνών της Σουηδίας

Κραυγή αγωνίας για την Ελλάδα από τη Σουηδία!22 προσωπικότητες του πολιτισμού και των γραμμάτων συνυπογράφουν ένα κείμενο – έκκληση σωτηρίας για την Ελλάδα η οποία δημοσιεύθηκε στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter. 

Στο κείμενο εκφράζεται η έντονη αγωνία για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την Ελλάδα οι μνημονιακές πολιτικές…

Μεταξύ άλλων, το κείμενο υπογράφουν ο νομπελίστας ποιητής κ. Tomas Tranströmer, ο διεθνούς φήμης καθηγητής ιατρικής Sven Britton, ο πρώην Πρόεδρος του Διεθνούς PEN και μέλος της σουηδικής ακαδημίας κ. Per Wästberg, το μέλος της σουηδικής ακαδημίας κ. Jesper Svenbro, η πασίγνωστη τραγουδίστρια κα Arja Saijonmaa κ.α. επιφανείς Σουηδοί, γνωστοί και μη στο ελληνικό κοινό. Από την ελληνική παροικία το κείμενο προσυπογράφουν οι: κ. Θόδωρος Καλλιφατίδης,κ. Άρης Φιορέτος, κα Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και κ. Ανδρέας Μπούκας.

Η πρωτοβουλία για την έκκληση όπως και οι ενέργειες δημοσίευσης της στον τύπο ανήκουν στην κα Kajsa Ekis Ekman (δημοσιογράφο και συγγραφέα).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

Έκκληση για την Ελλάδα:

Η Ελλάδα είναι σήμερα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η ανεργία βρίσκεται σχεδόν στο 30 τοις εκατό και για τους νέους στο 65 τοις εκατό. Η φτώχεια έχει αυξηθεί δραματικά . Οι περικοπές πλήττουν σκληρά τους απλούς Έλληνες πολίτες. Η κατάσταση στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στην περίθαλψη και στην φροντίδα επιδεινώνεται. Οι νέοι μεταναστεύουν μαζικά .

Η Σουηδία έχει μια ιστορία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Από τις ενέργειες και δράσεις του Ερυθρού Σταυρού κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής ως την μεγαλειώδη αλληλεγγύη του σουηδικού λαού κατά τη διάρκεια της δικτατορίας 1967-1973.
Κατά τη διάρκεια της τωρινής κρίσης, η αλληλεγγύη «λάμπει» με την απουσία της. Από πολλούς Σουηδούς πολιτικούς έχει μάλλον ακουστεί το αντίθετο. Μαζί με πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουν συμμετάσχει στο να καταχρεωθεί η χώρα. Κατηγορούν τον ελληνικό λαό και σε ορισμένες περιπτώσεις επαναλαμβάνουν, καθαρές παρανοήσεις σχετικά με τους ισχύοντες όρους εργασίας και της συνταξιοδότησή τους.

Θα εργαστούμε για να δημιουργηθεί ένα σουηδικό δίκτυο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Το δίκτυο αυτό πρέπει να είναι ανεξάρτητο και να καλοδέχεται όποιον θέλει να παρακολουθήσει την κατάσταση και να εργαστεί για να την αλλάξει.

Τι χρειάζεται;

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ…


ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ;




Προκήρυξη ενάντια στις παρελάσεις και τον εθνικισμό που μοιράστηκε στη Χαλκίδα στις 27 και 28/10/11. Παραμένει επίκαιρη.

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΕΙΣ



Από το ξεκίνημα της χρηματοπιστωτικής κρίσης τριάντα εκατομμύρια Αμερικανοί, 13 εκ. νοικοκυριά καλύτερα, εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους – γεγονός που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Πολλοί από αυτούς είναι είτε απλά άστεγοι, είτε μένουν σε σκηνές, είτε σε υπονόμους, είτε σε «παραγκουπόλεις» που δημιουργούν στην έρημο, είτε σε φθηνότερα διαμερίσματα – ενώ 50 εκ. άνθρωποι (το 20% σχεδόν του [πληθυσμού) ζουν από τα κουπόνια διατροφής

Αρκετές από τις αμερικανικές αυτές «φαβέλλες» μοιάζουν με καταυλισμούς προσφύγων – ενώ κάποιες άλλες, κατασκευασμένες στην έρημο, αποκαλούνται «πόλεις-πλάκες». Ονομάζονται έτσι, επειδή χρησιμοποιούνται παλιά αυτοκίνητα και λεωφορεία ως χώροι διαμονής των ανθρώπων - τα οποία πρέπει κανείς να καλύψει με πέτρινες πλάκες, για να μην τα παρασύρει ο δυνατός άνεμος της ερήμου.
Χιλιάδες από αυτούς τους ανθρώπους έχουν γίνει πλέον αόρατοι για το σύστημα – δεν υπάρχουν και δεν καταγράφονται πουθενά, ενώ κανένας δεν ενδιαφέρεται για το αν ζουν ή πεθαίνουν. Είναι τα ζωντανά θύματα ουσιαστικά ενός χρηματοπιστωτικού όπλου, ενός παραγώγου, το οποίο είχε καταφέρει να αποκρύψει το πραγματικό προϊόν, στο οποίο στηριζόταν (τα σπίτια δηλαδή αμφιβόλου αξίας), χρησιμοποιώντας συνολικά δεκατέσσερα βήματα – ενώ χρειαζόταν μόνο την υπογραφή κάποιου, αδιάφορο αν ήταν άνεργος, πάμπτωχος κλπ., για να μπορέσει να πουληθεί πανάκριβα.
Οι κατασχέσεις κατοικιών δεν έχουν περιορισθεί βέβαια μόνο στις Η.Π.Α. – αφού συμβαίνουν και στην Ευρώπη, όπου όμως είναι ακόμη στο ξεκίνημα τους. Στην Ουγγαρία έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 1.000.000 νοικοκυριά, στην Ισπανία 400.000, ενώ όλο και πιο πολλοί Γερμανοί υποχρεώνονται να αναζητήσουν φθηνότερες λύσεις, αφού τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί στα ύψη από τους δικούς τους κερδοσκόπους.
Η «επιδημία» αυτή θα φτάσει στην Ελλάδα το 2014, όταν επιτραπούν οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας στις τράπεζες – γεγονός που θεωρούμε ότι, εφόσον συμβεί, θα θέσει σε λειτουργία μία πυρηνική κοινωνική έκρηξη άνευ προηγουμένου.

 To παραπάνω αποτελεί επιλεγμένο απόσπασμα από το άρθρο του οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου "οι τρεις πληγές του πλανήτη", όπου μπορείτε να το διαβάσετε ολοκληρωμένο (παράθεση κι ανάλυση στοιχείων συνοδευόμενων από τις προσωπικές του εκτιμήσεις) ΕΔΩ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τα ψυχοτρόπα πωλούνται σαν τις τσίχλες: Το Μάρκετινγκ της Τρέλας - Ψυχοφάρμακα και ΜΜΕ


( Δείτε επίσης: ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ και ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!
και  Πάρε Αυτά τα Σπασμένα Φτερά: για την αποθεραπεία από τη σχιζοφρένεια χωρίς φάρμακα! )

...ένα βουνό διαφήμισης και μια προπαγάνδα υπέρ των ψυχιατρικών φαρμάκων για να μας πείσουν ότι "είμαστε άρρωστοι κι αυτοί έχουν τη λύση, οπότε ας συμβουλευτούμε το γιατρό μας!"...και να θησαυρίσουν από την αποδόμησή μας!


  • Ψυχοφάρμακα και ΜΜΕ - Ενας γάμος στη Γουόλ Στριτ. 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ! Ιστορίες καθημερινής παράνοιας...

...στη χώρα της "ανάπτυξης". Όχι όμως των ανθρώπων, αλλά αριθμών σε υπολογιστικά τεφτέρια  που προετοιμάζουν την έξοδο στις "αγορές"! Αυτές, δηλαδή, της διεθνούς των τοκογλύφων. Κι όποιος ζήσει...έζησε!



  Επίσης:
 Το Ελληνικό Μοντέλο Ανάπτυξης, τώρα και σε video...
 Κοινωφελής, ενοικιαζόμενη εργασία: Το νέο κοινωνικό μοντέλο εργασιακής εκμετάλλευσης και ο ρόλος των ΜΚΟ ως σύγχρονα δουλεμπορικά 
 Άνθρωποι και Κτήνη
 

Ξεκινώντας για όλα όσα νομίζαμε πως ήταν πέρα από τις δυνάμεις μας...

(το παρακάτω βίντεο, με τα συνοδευτικά από κάτω δικά μου σχόλια, το δανείστηκα από τη σελίδα του μπλογκ με τιτλο "ΔΟΝΗΣΕΙΣ" ώστε να το χρησιμοποιήσω ως εφαλτήριο ερέθισμα για μια σειρά σκέψεων...)


Ο Tom Morello (πασίγνωστος από τους πολιτικοποιημένους δυναμίτες Rage against the Machine) εδώ ως Nightwatchman μας εξηγεί πως κι ένας μόνο αποφασισμένος & συνειδητοποιημένος άνθρωπος μπορεί να "αλώσει την παγκόσμια φυλακή", σε κάθε γωνιά της και να ανάψει σαν μαγική σπίθα τις φλόγες του αγώνα στις καρδιές των ανθρώπων!

Λοιπόν:

Τίποτα δεν έχει ακόμα χαθεί, σκέψου πόσα είναι να κερδηθούν... Κι αν οι παγίδες μοιάζουν αξεπέραστες, αν το μέγεθος των "μπάζων" μέσα στη ζωή και το μυαλό μας θυμίζουν πύργο της Βαβέλ κι αν όσα οι "κουκλοπαίχτες" μας δίδαξαν να μας χωρίζουν(θεωρώντας μας άνοες μαριονέτες) μοιάζουν ριζωμένα ως το μεδούλι της ανθρώπινης ύπαρξης...(ΝΕΚΡΟΣ) Εγώ σου λέω ότι όλα αυτά ΔΕΝ υπάρχουν πραγματικά, είναι μόνο σκοτεινές σκιές που μας ακολουθούν σε κάθε βήμα επειδή είχαμε συνηθίσει να περπατάμε με τα μάτια κλειστά! Όλα διαλύονται σαν σκόνη στην πνοή των πιο ισχυρών ανέμων (...λόγια των ανέμων), όλα εξαλείφονται και γίνονται μέρος της πιο μακρινής λήθης (Ετούτα όλα...)...Όταν αποφασίζουμε να Υπάρξουμε από την αρχή, να νιώσουμε ζωντανοί και συνδεδεμένοι με τον ίδιο τον πυρήνα του θαύματος που λέγεται ζωή! ΖΩΗ ΡΕ! Πόσο αυθεντική, πόσο ουσιαστική είναι όταν έχει να κάνει μόνο με την...επιβίωση;
( Η Φωνή που δίνει λαλιά στις φωνές μας!)

Όπου ακόμα και η μοναξιά (Το προσωπικό μου "κουκούλι") μπορεί ν'αποτελέσει μια ευκαιρία για μια άλλη αλληλεπίδραση, διαφορετικών κραδασμών, έξω από τις συνηθισμένες συμβάσεις συνεύρεσης κι επαφής μεταξύ των ανθρώπων. Εκεί όπου σκοντάφτεις πάνω τους και πνίγεσαι από (ποιος τα πρωτοκαθόρισε κι επέβαλλε;)νόρμες, "ρεαλιστικές" συμβουλές (Συμβουλές με χαμόγελα), προβλέψιμους κώδικες κι "ορθούς τρόπους" συμπεριφοράς και λογής ψυχολογικά και συμπεριφοριστικά "παιχνίδια". Κάτι που προφανώς σημαίνει ότι ο αληθινός εαυτός (και οι πραγματικές του ανάγκες για μια άλλη ποιότητα) είναι από ανεπιθύμητος έως επικηρυγμένος!

Κι αν πηγαίνουμε γυρεύοντας...είναι γιατί "αν ο άνθρωπος είναι μια φυλακή όπου μόνο η ψυχή του παραμένει ελεύθερη"(Βίκτωρ Ουγκώ), εμείς θα θέλαμε και το σώμα και το πνεύμα του ελεύθερα. Ως μια αδιαίρετη ολότητα...Ικανή για κάθε λογής θαύματα!
Μια υπέρβαση μεταμορφωτική που ξεκινάει από μέσα για να διαχυθεί παντού προς τα έξω...(Από μέσα προς τα έξω)

 Ξεκινώντας για όλα όσα νομίζαμε πως ήταν πέρα από τις δυνάμεις μας...Ανακαλύπτουμε ότι ήταν πολύ μικρά και λίγα για εμάς...
(Η φλόγα της Δύναμης)

ανιχνευτής

Δείτε κι αυτό από τον Ένοικο... 
Αλλά κι αυτό από τη νάμα 



Δηλητηριώδεις «Σκουριές» σε όλο τον πλανήτη

       


Όλα άρχισαν με την κατάρρευση της αγοράς τροφίμων, το 2008. Οι επενδυτές στράφηκαν στην εξόρυξη χρυσού. Ενός μεταλλεύματος που η χρηστικότητα του σχετίζεται κυρίως με τη συγκέντρωση πλεονάζοντος πλούτου και με τα επενδυτικά παιχνίδια

Της Φραγκίσκας Μεγαλούδη

Επιστρέφουμε στο θέμα των εξορύξεων του χρυσού γιατί στους πονηρους καιρούς που ζούμε η παραπληφορηση και η λάσπη τείνουν να εξαφανίσουν κάθε αντίθετη φωνη. Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε διάλογο με πληρωμένους σχολιαστές και αρθρογράφους, διότι το να προσπαθείς να αποδείξεις τα αυτονόητα και να αναλώνεσαι σε προσωπικές αντιπαραθέσεις είναι πάγια τακτική αποπροσαντολισμού απο την ουσία των θεμάτων. Αν κάποιος επιθυμεί, μπορεί να ανατρέξει στα δεκάδες επιστημονικά συγγράματα και μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με τις συνέπειες των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική αλλά και σε διεθνείς μελέτες, παραπομπές των οποίων δίνονται στο τέλος αυτού του άρθρου.

Οι τοπικές κοινωνίες είναι εκείνες που πληρώνουν άμεσα τις συνέπειες των εξορύξεων. Το δέλεαρ είναι ίσως μεγάλο για τους άνεργους συμπολίτες μας, οι οποίοι όμως αδυνατούν να δουν τη μεγάλη εικόνα: οι υποσχόμενες θέσεις δεν είναι παρά προσωρινές, ενώ θα ακυρώσουν κάθε μελλοντική δραστηριότητα στην περιοχή.
Ας δούμε μερικά στοιχεία για τις εξορύξεις μετάλλων και ορυκτών, οι οποίες σύμφωνα με την έκθεση του Gaia Foundation (2012) έχουν δεκαπλασιαστεί τα τελευταία 5 χρόνια. Μόνο η εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκε κατά 180%, του κοβαλτίου 165%, του λίθιου 125% και του άνθρακα 44%.

Subcomandante Marcos- Στο όνομα του Ζαπάτα



«Ενώ θα μπορούσα να τα έχω όλα για να μην έχω τίποτα, αποφάσισα να μην έχω τίποτα για να τα έχω όλα»
 Subcomandante Marcos

Ο Τζιάννι Μίνα, Ιταλός ντοκυμανταιρίστας, συναντά την εμβληματική φυσιογνωμία του ζαπατιστικού κινήματος, κατά την πρώτη διηπειρωτική συνάντηση «για την ανθρωπότητα κι ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό»(Άυγουστος 1996), που έγινε ύστερα από πρόσκληση του EZLN, σε πέντε από τις εξεγερμένες κοινότητες του Τσιάπας. Συμμετέχουν 3.000 ακτιβιστές από 43 χώρες.

Το πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ (σε έξι μέρη) εδώ:
 http://www.youtube.com/watch?v=sjnxf14RGhs&list=PL4E337E8C9E51C979


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;


Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2011, όταν το κίνημα των πλατειών μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, πως υπήρχαν άτομα που θεωρούσαν ότι όλα αυτά είναι μάταια και “φούσκα”, αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα. Ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα που θέλουν να ψηφίσουν και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τα επόμενα 4 χρόνια. Τότε που θα ξαναπάμε στην κάλπη.

Από τότε πέρασαν 2 χρόνια και αυτό για το οποίο υποτίθεται μαχόμασταν εναντίον του γιατί το θεωρούσαμε δρόμο χωρίς επιστροφή, πλέον ακούγεται ως ευχολόγιο. “Να μην περάσει το Μνημόνιο”, “να εμποδίσουμε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου” με περικύκλωση της Βουλής, με κάθε μέσον, σαν αγώνας δίχως αύριο. Σαν να μην υπήρχε ξανά ευκαιρία για να διεκδικήσουμε το οτιδήποτε. Έτσι ακουγόταν. Σαν ο χρόνος να έπαψε να κυλάει και όλα να συμπυκνώθηκαν σε 2-3 ημερομηνίες.

Μη ζητάτε βοήθεια από κανένα θεό γιατί, όπως φαίνεται, δεν έχει κανένα αντίκρισμα!


Μια συμβουλή προς όλους αυτούς που τους χαλεπούς ετούτους καιρούς στρέφονται για παρηγοριά και βοήθεια προς το θεό:

Μην το κάνετε άλλο! Δεν έχει ούτε νόημα ούτε αντίκρισμα πρακτικό! Στραφείτε καλύτερα προς τη δύναμη που εδρεύει μέσα σας...
"Γιατί;" θα αναρωτηθούν ίσως πολλοί. "Δικαίωμά μας να στραφούμε προς όπου θέλουμε, πόσο μάλλον στο θεό!" Και, γιατί όχι; να μας αποκαλέσουν και ασεβείς ή ό,τι άλλο. Ακόμα και να προτείνουν τον αφορισμό μας! Αλλά, ειδικά το τελευταίο, δεν πιάνει σε εμάς, γιατί έχουμε φροντίσει οι ίδιοι προ πολλού να απομακρυνθούμε οικειοθελώς από τον ιουδαιοχριστιανικό οίκο του Γιαχβέ. Δηλ. του παραληρηματικού παραλογισμού, της πνευματικής τελμάτωσης με αντάλλαγμα τη σωτηρία (από τι; από τον εαυτό μας;), του ύπουλου εγωισμού με μανδύα αλτρουισμού, της νομιμοποίησης της επίγειας δουλείας ελέω και θείου θελήματος (...ο πάπας Βενέδικτος 15ος, θα χρησιμοποιήσει τα ίδια επιχειρήματα με τον Παύλο για να καταγγείλει τα αίτια που κατά τη γνώμη του προκάλεσαν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην εγκύκλιό του {Ad Beatissimi} της 1ης Νοεμβρίου 1914: «Οι φτωχοί δεν πρέπει να καθοδηγούνται από αισθήματα μίσους και να φθονούν τους πλούσιους. Το γεγονός πως οι άνθρωποι είναι απ’ τη φύση ίσοι, δε σημαίνει πως πρέπει να έχουν και την ίδια σειρά στην κοινωνία... Οι φτωχοί δεν πρέπει να υποβλέπουν τους πλούσιους ούτε να ξεσηκώνονται εναντίον τους, σαν οι πλούσιοι να είναι κλέφτες»-Απόστολος Παύλος: Ο «πατέρας» του Χριστιανισμού - Ο μεγαλύτερος ψευταπόστολος όλων των εθνών)

Όπως και να'χει, ένας επιπλέον λόγος της αρχικής συμβουλής μας είναι ότι οι ίδιοι οι επαγγελματίες "εκπρόσωποι του θεού επί γης" συμφωνούν, κατά κάποιο τρόπο, μαζί μας! Ολόκληρος αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, στις 20/8/2013, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ στον κυπριακό Τύπο: "Δεν πρέπει να αφεθεί ο κόσμος στο έλεος του θεού(!!)" Ναι! Δηλαδή δεν έχει ούτε ουσιώδες νόημα, αλλά ούτε και πρακτικό αντίκρισμα το να ζητήσει ο βασανισμένος, από τους μισάνθρωπους αφέντες, άνθρωπος την προστασία του "ελεούντος" θεού... Ή, να το πούμε αλλιώς, η "κεφαλή" της  εκεί εκκλησίας άλλα θέλει να εκφράσει και τελείως αντίθετα τελικά ξεστομίζει...
(Τι διαύγεια λόγου και γενικότερο πνευματικό επίπεδο! Και σκεφτείτε ότι τα μέλη της εκκλησιαστικής ιεραρχίας αποκαλούνται και... "πνευματικοί"!)

Ή απλώς είναι αφοπλιστικά ειλικρινής και εκφράζει αυτά που πιστεύει πραγματικά, τώρα που ζόρισαν οι καιροί (ακόμα και για τα "μαγαζιά" της "ΣΩΤΗΡΙΑ Α.Ε.") και δεν φτουράνε πια τα παραμύθια ευρείας κατανάλωσης...

Τέλος, έχουμε και μια συμπληρωματική συμβουλή για τα ποίμνια (δηλ. πρόβατα, μια και "ποιμένας" σημαίνει βοσκός): στραφείτε λοιπόν ο ένας προς τον άλλο και όλοι μαζί με πίστη στις δικές σας δυνάμεις, καθενός χωριστά σαν μοναδική οντότητα και συνάμα όλων μαζί σαν αυτόνομη κι εξελισσόμενη συλλογικότητα και στείλτε στον αγύριστο! Αυτούς που σας εξαπατούν διαχρονικά, σας υποτιμούν διανοητικά και σας χειρίζονται σαδιστικά!  Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να πάνε στο "πυρ το εξώτερο" ή απλώς να...αφεθούν στο έλεος του θεού...

ανιχνευτής

Διαβάστε κι αυτό το "θεόπνευστο", μια και λέγαμε πριν για υπουλία και νομιμοποίηση της δουλείας: Να αντιμετωπίσετε την πείνα σας με πνευματικό τρόπο για να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι! 

Κι ένα "πνευματικό βίντεο" από την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης:
( Ο Θεός εμποδίζει τους επιστήμονες να βρουν το φάρμακο για τον καρκίνο γιατί δεν θέλει να μειωθεί η ροή των πιστών προς τον παράδεισο! )


Αυτό το "ανοικτό πανεπιστήμιο" ποιός θα το "κλείσει";

Επίσης:  Αυστηρώς απαγορευμένο (για ευσεβείς, ασεβείς και στρατευμένους)

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πόσο τυφλός μπορεί να είσαι;




Ένα θαυμάσιο βίντεο!

 Πόσο τυφλός θα εξακολουθεί να είναι κάποιος μέσα στον υπνωτισμένο μικρόκοσμό του;
Πόσο ανίκανος μπορεί να είναι κάποιος να νιώσει; να ακούσει; να δει τι συμβαίνει έξω απ'αυτόν; να κινηθεί; Και να αποτελέσει μέρος ενός γίγνεσθαι που ανατρέπει εκ θεμελίων τον παλιό κόσμο...
Για να ξαναχτιστεί με νέα δομικά υλικά.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες στη ζωή του σύγχρονου Δυτικού ανθρώπου των μεγαλουπόλεων και του φρενήρους ρυθμού ζωής; Τι χρειάζεται για να νιώσει ευτυχισμένος; Ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος;
Να κερδίζει πάντα η ομάδα του στο αγαπημένο του άθλημα, λες κι έτσι θα αναβαθμιστεί η ίδια η ζωή η δικιά του και της οικογένειάς του;
Να κερδίσει το λόττο για να κάνει πραγματικότητα όλα εκείνα που πάντα ήθελε αλλά του έλειπε το ρευστό για να ενεργοποιηθούν; Και ποια ειν'αυτά; Πολυτέλειες, χλιδή, καταναλωτισμός μέχρι τελικής πτώσης, ταξίδια; Τα τελευταία πάντως μπορούν να πραγματοποιηθούν και χωρίς πολλά ή ελάχιστα χρήματα και τρόποι υπάρχουν γι'αυτό αν υπάρχουν και ανάλογες οπτικές και διαθέσεις να εξερευνήσεις ολάκερο τον κόσμο!
(Δείτε κι αυτά:  Δύναται επιβίωση χωρίς χρήματα;   και Ο άνθρωπος που ζει χωρίς χρήματα και The Ultimate Guide to Traveling Without Money  κι αυτό το βίντεο: Travelling without money)

Πολλά άλλα θα μπορούσαν να αναφερθούν, ίσως μια μεγάλη λίστα , "φιλοδοξιών", "αγαθών" και "αναγκών". Κατά πόσο όμως πραγματικών και ουσιαστικών; Ώστε να εξαφανίσουν το κενό που νιώθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι να ρουφάει την ενέργειά τους και να τους αφήνει στεγνούς και άδειους;
 Συχνότατα παρά τα επιφανειακά χαμόγελα για το φαίνεσθαι.
 ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ! Λες και η πλειοφηφία των ανθρώπων έχει παγιδευτεί μέσα σε ένα ψυχοφθόρο ατέρμονο παιχνίδι ρόλων, που όμως δεν έχουν καμιά σχέση με την ουσία του εαυτού τους...Κάτι σαν μόνιμος μουντός συλλογικός εφιάλτης, που αντικατέστησε την πραγματικότητα της εγρήγορσης!
 Τι συμβαίνει;

Ως πότε θα στέλνουν οι άνθρωποι τον εαυτό τους στο εκτελεστικό απόσπασμα της κενότητας και της αυταπάτης για χάρη του φαίνεσθαι; Ποιο είναι το τίμημα της "ενσωμάτωσης", του πόθου της "αποδοχής"; Κι από ποιους κι απέναντι σε ποιους; στην κοινωνία; Μα η ποιότητα των μελών της προσδιορίζει και την ποιότητα της κοινωνίας που συνθέτουν. "Για τα μάτια του κόσμου σε παράτησα φως μου" που λέει κι ένα καθ'όλα ρεαλιστικό "λαϊκό άσμα". Κι αν αυτή η κοινωνία αποτελεί μια κενόδοξη κι άψυχη φυλακή...επιβάλλεται η διαφοροποίηση χωρίς δεύτερη σκέψη. Μέχρι ως αυτό το -υπέροχο και γεμάτο υποσχέσεις για περιπέτειες και υπερβάσεις- επίπεδο που οι υπνωτισμένοι στις συχνότητες της απώλειας κάθε ίχνους ατομικής υπόστασης αποκαλούν περιθωριοποίηση.

Το αφουγκράζομαι, το βλέπω! Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται να τους αντιπροσωπεύει το "περιθώριο" της "κανονικότητας". Και να τους εμπνέει το κάλεσμα που ξεκινάει από μέσα, για μια άλλης ποιότητας ζωή και συνειδητότητας πραγματικότητα...

 Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για το ανθρώπινο ον από το έμπρακτο ενδιαφέρον και την άδολη αλληλεγγύη-προσφορά στον άλλο. Και ο άλλος αποτελεί τη θλιβερά συντριπτική πλειοψηφία ενός πλανήτη όπου κάθε μορφή μάστιγας και δυστυχίας αποτελεί τον κανόνα και τη διαρκή απόδειξη ότι αυτός ο κόσμος ΔΕΝ είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του ανθρώπινου πλάσματος. Είτε ζει σαν λαθραία σκιά στα γκέτο και τις παραγκουπόλεις μέσα ή δίπλα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Είτε εξοντώνεται από κάποιο εμφύλιο ή τοπικό πόλεμο σε κάποια "τριτοκοσμική περιοχή", ως συνήθως με την ανοχή ή την παρακίνηση της πολιτισμένης Δύσης και των πολυεθνικών εταιρειών της, τους χειρότερους λωποδύτες του πλούτου των λαών. Είτε, κάπου στην Ασία, την Αφρική ή όπου αλλού-πλέον και στην Ελλάδα σιγά σιγά- λιμοκτονεί από την ασιτία ή σβήνει από αρρώστιες που είναι ιάσιμες στον "πολιτισμένο κόσμο" με την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αν δεν ανοίξουμε τα μάτια μας τώρα πότε επιτέλους θα το κάνουμε; Όταν θα καταντούμε όλο και περισσότερο άψυχες κι άβουλες τραγελαφικές μαριονέτες παρά ανθρώπινα όντα;
 Και γιατί θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ένας τέτοιος κόσμος;

Ο Ένοικος...

Επίσης:
 Όταν οι αριθμοί γίνονται αδιάψευστοι μάρτυρες της ωμής πραγματικότητας!
  Στίχοι βγαλμένοι όχι από γεννήματα της φαντασίας...
 Η Ροή ενάντια στην Ακινησία....
  Η ζωή χωρίς νόημα ή το νόημα χωρίς ζωή!
  Η ΟΥ-ΤΟΠΙΑ ΕΙΝ'ΕΔΩ! 

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Pungeşti όπως λέμε Ιερισσός: Οι κάτοικοι νίκησαν κυβέρνηση, ΜΜΕ και εταιρίες!


1374931_1424214664460330_339528224_n Η Chevron οδηγήθηκε σε διακοπή των εξορύξεών της για αέριο σχιστών στη Ρουμανία, μετά τις λαϊκές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Βασλούι. Σημειώνεται ότι η Chevron ξεκίνησε τις εργασίες στο Βασλούι αυτή την εβδομάδα, αλλά οι διαδηλωτές εκδίωξαν τα μηχανήματα από την περιοχή.

Μεγάλες διαμαρτυρίες είχαν πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της Ρουμανίας κατά των σχεδίων της αμερικανικής Chevron να προχωρήσει σε εξόρυξη αερίου σχιστών. Όπως είναι γνωστό, μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης ανησυχεί για τις περιβαλλοντικές συνέπειες της συγκεκριμένης μορφής γεωτρήσεων και για αυτό το λόγο οι διαδηλωτές ζήτησαν την απαγόρευση των εργασιών. Παράλληλα, κατηγορούν τον πρωθυπουργό Πόντα ότι αθέτησε την προεκλογική του υπόσχεση να μην προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες.

Η Chevron ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών εξόρυξης αερίου μετά τη διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων από 5 χωριά της περιοχής του Pungeşti, στη βορειο-ανατολική Ρουμανία, οι οποίοι μπλόκαραν το δρόμο. Οι κάτοικοι κυριολεκτικά είπαν στη Chevron “να πάει στο διάολο” (Chevron, du-te dracului) και να πάρει την εξόρυξη αερίου μαζί της.
 
1385757_1424220257793104_1223974418_n
Η αστυνομία επιτέθηκε βίαια στους κατοίκους που αντιστέκονταν στη Chevron. Πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι κάτοικοι έμειναν στους δρόμους όλη τη νύχτα, αφού φοβόντουσαν ότι το κομβόι των εργατών που είχε σταλθεί για να ξεκινήσει την εξόρυξη, θα επέστρεφε. Οι άνθρωποι έλεγαν ότι προτιμούν να πεθάνουν απ’ το να αφήσουν τη Chevron να καταστρέψει τη γη τους και το νερό τους. “Ήρθαν με αστυνομία και μπράβους για να μας τρομάξουν, το μόνο όμως που θέλουμε είναι να μας αφήσουν ήσυχους και ας είμαστε φτωχοί”, είπε ο Gheorghe Hrum, ένας από τους διαδηλωτές.

ΠΕΡΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ



του Κώστα Δεσποινιάδη
(Πρώτη δημοσίευση, περιοδικό Πανοπτικόν, τχ.6, Μάρτιος 2004
Περιέχεται στο βιβλίο Πόλεμος και ασφάλεια, εκδ. Πανοπτικόν, 2008)


ΠΕΡΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ


«Καλώ τους Έλληνες νοικοκυραίους να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για να διασφαλίσουν το μικροαστικό τους όνειρο».

Με αυτά ακριβώς τα λόγια προειδοποιούσε κυνικότατα ο Θ. Πάγκαλος τους υπηκόους του για τους κινδύνους που υπήρχαν αν έχανε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία. Πριν μερικά χρόνια μια τέτοια δήλωση δεν θα τολμούσε να την κάνει ούτε ο πλέον συντηρητικός Έλληνας πολιτικός. Το γεγονός ότι σήμερα ο Πάγκαλος δηλώνει κάτι τέτοιο και κανείς δε θίγεται -ούτε καν σε αισθητικό επίπεδο- σημαίνει πάρα πολλά.

Το παράδοξο δεν είναι ότι ένας πρώην σταλινικός αποφασίζει να γίνει ο αυτόκλητος Ζορρό των Ελλήνων νοικοκυραίων. Η κατάντια τόσων και τόσων πρώην αριστερών και ακροαριστερών είναι τέτοια που αυτό είναι πταίσμα. Το παράδοξο είναι ότι αυτοί οι νοικοκυραίοι και η υπεράσπιση του μικροαστικού τους ονείρου είναι επί της ουσίας -είτε αυτό δηλώνεται ρητά είτε όχι- το μήλον της έριδας εν όψει της εκλογικής διαμάχης και όχι μόνο. Είναι το πολυπόθητο αγαθό που σύμπασα η ελληνική κοινωνία πασχίζει να διασφαλίσει. Πρόκειται για μια μετάλλαξη που είχε αρχίσει εδώ και δεκαετίες και σήμερα όχι μόνο έχει ολοκληρωθεί αλλά γίνεται προσπάθεια και για να αποενοχοποιηθεί πλήρως. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει ο καθένας σε πολλά επίπεδα.

Ο πάλαι ποτέ κατάπτυστος μπασκίνας είναι πλέον ένας καθώς πρέπει δημόσιος υπάλληλος και αυτοί που πριν λίγα χρόνια τον έβριζαν σήμερα τον θέλουν δίπλα τους. Οι καραβανάδες, άλλοτε περίγελος της κοινωνίας, σήμερα απολαμβάνουν την εκτίμηση του κόσμου που ξεχειλίζει από περηφάνια αν δει τα παιδιά του έστω και…επαγγελματίες οπλίτες. Το αίτημα για ασφάλεια είναι το υπ’ αριθμόν ένα αίτημα της ελληνικής κοινωνίας και ολόκληρου του δυτικού κόσμου. Το παμπάλαιο δίλημμα: ελευθερία ή ασφάλεια, οι νεοέλληνες δεν το αντιμετωπίζουν πλέον ούτε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας όσον αφορά το πρώτο του σκέλος.

Νέες ατάκες σύγχρονων πολιτικών ανδρών...


Ο λαοφιλής υπουργός Υγείας (Υγειονομική καταστροφή στην Ελλάδα) δεν άντεξε και μας χάρισε άλλη μια χρήσιμη συμβουλή. Όλων εμάς των χαραμοφάηδων κι αχάριστων μπροστά στις γενναίες προσπάθειες για την "ανάπτυξη" που... περνά μέσα από την εξόντωσή μας. Η "σοφή παραίνεσή του" ήταν "να κάνουμε λιγότερες πορείες και διαμαρτυρίες και να δουλεύουμε περισσότερο!" 
Βέβαια, όταν αυτός και η παρέα του μιλούν για δουλειά (ή πιο σωστά δουλεία, με μια μικρή μετατόπιση του τόνου) εννοούν κάτι τέτοιο: Κοινωφελής, ενοικιαζόμενη εργασία: Το νέο κοινωνικό μοντέλο εργασιακής εκμετάλλευσης και ο ρόλος των ΜΚΟ ως σύγχρονα δουλεμπορικά

Έχουμε όμως κι εμείς μια συμβουλή να δώσουμε σε όλο αυτό το "γενναίο πακέτο ανάπτυξης" και τους "κουβαλητές" του:
Να ανοίγουν όλο και λιγότερο το στόμα τους. Γατί η δυσοσμία που αναδύεται είναι χειρότερη κι από την αιθαλομίχλη, αφού το πετρέλαιο έγινε είδος πολυτελείας και ο καθένας καίει ό,τι βρει για να μην πεθάνει από το κρύο, πριν η χώρα "βγει στις αγορές" και πάλι. Και να προσεύχονται περισσότερο (άραγε σε ποιον προσεύχονται; άβυσσος το κενό της ψυχής που δεν έχουν!) για να μην καταλήξουν πανικόβλητοι σε τίποτα ταράτσες δημόσιων κτηρίων και να περιμένουν τα ελικόπτερα να τους γλιτώσουν. Από το μένος όλων αυτών των πεινασμένων τεμπέληδων που δεν ήθελαν να δουλέψουν. Στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης κι εργασίας των κρατουμένων-"πολιτών" και τις επερχόμενες ΕΟΖ

Κι επειδή ο αγαπητός υπουργός Υγείας, με το γνωστό χαριτωμένο παρατσούκλι, ξέρουμε ότι αρέσκεται στο διάβασμα, με αδυναμία μάλιστα στην αρχαία ελληνική γραμματεία και στις τηλεπωλήσεις ανάλογων επιμορφωτικών συγγραμμάτων, κλείνουμε με κάποιες ατάκες. Που ξεστόμισαν κάποιοι παλιότεροι επιφανείς άνδρες. Οι οποίοι διακρίθηκαν για τη σοφία τους. Η οποία και είναι το αντίθετο της βλακείας, της αμάθειας και της ημιμάθειας και της τιποτοσύνης, γενικότερα.

Πάμε λοιπόν:

Αυτοί ήταν και είναι οι άρχοντες της πόλης(πολιτείας): "Μπάσταρδοι, κλέφτες, πόρνοι» (Κ. Παλαμάς), που "πολλά και αισχρά ένεκα κερδέων εποίησαν". (Ξενοφών)

Κι όπως έχει πει ο Βάρναλης:  "Λιγοστέψαν οι αθρώποι και περσέψαν οι μαϊμές" (δηλ. οι μαϊμούδες). Που κατάντησαν την πολιτική (Η παγκόσμια πανούκλα της πολιτικής...) σε "μαύρη τέχνη" της αχρειότητας, της εξαπάτησης, της αποτροπιαστικής υποκρισίας, της αρρώστιας του "πολιτικού ζώου από τη φύση του" (όπως χαρακτήριζε τον άνθρωπο ο Αριστοτέλης)

Κι όπως έλεγε κι ο Ισοκράτης: "Το καλώς έχον που κρείττον εστί και νόμου": το δίκαιο είναι ακόμα πιο ισχυρό από το Νόμο"
Αισθάνονται οι λαομίσητοι "πολιτικατζήδες"(να θυμηθούμε και το Σεφέρη) ότι αντιπροσωπεύουν το δίκαιο;( Γιατί οι λαοί είναι υπήκοοι τρομοκρατικών καθεστώτων..) Και το πραγματικά ωφέλιμο για τον κόσμο; Να θυμήσουμε επίσης ότι όταν οι "νόμοι" δεν δημιουργούνται από τους ίδιους τους πολίτες αλλά από αμφιβόλου ποιότητας και αλλότριων συμφερόντων νομοθέτες, τότε δεν είναι νόμοι μιας ευνομούμενης πολιτείας αλλά το δίκαιο του ισχυροτέρου μέσα σε μια κοινωνία-ζούγκλα. Όπου οι ολίγοι, με τη βοήθεια των "μαϊμούδων" και "χαμαιλέοντων" της πολιτικής, παρασιτούν και παρανομούν σε βάρος των πολλών (Άνθρωποι και Κτήνη).

Και ας μην ξεχνάμε και τον μεγάλο της αττικής τραγωδίας Σοφοκλή: 
"ούτινος δούλος...ούδ’ υπήκοος."

ανιχνευτής

Ακτιβιστές απελευθέρωσαν 200 Beagle που προορίζονταν για πειράματα


 
Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 100 περίπου ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν σε μια διαμαρτυρία κατά των πειραμάτων στα ζώα, έξω από το Royal Institution στην περιοχή Σάο Ρόκε. Κατά την διάρκεια της νύχτας (ξημέρωμα Παρασκευής 18 Οκτωβρίου) κατάφεραν να διασώσουν περίπου 200 σκυλιά Beagle που προορίζονταν για πειράματα.

Beagle τα σκυλιά των εργαστηρίων…

Το αντικείμενο δοκιμών σε ζώα είναι για πολλά εργαστήρια τα σκυλιά Beagle, μιας και έχουν εκτραφεί να είναι φιλικά, υπάκουα, και είναι ευκολότερη η χρήση τους, και αν και τα υποβάλουν σε διάφορα πειράματα, με ένεση, εισπνοή ή ταΐζοντας τα με τα σκευάσματα, αυτά δεν είναι επιθετικά.

Τα σκυλιά πειραματόζωα ζουν περιορισμένα σε κλουβιά, συχνά σε κτίρια χωρίς φυσικό φως, και έτσι συνήθως περνάνε για όλη τους την ζωή, χωρίς να έχουν δει ποτέ τον ήλιο ή τον ουρανό, ακόμα και το φυσικό έδαφος είναι άγνωστο για αυτά.

Ακόμα στα σκυλιά πολλές φορές αν όχι όλες, αφαιρούν τις φωνητικές τους χορδές, για να μην ακούγονται όταν κλαίνε.

Τρέφονται με ειδικά σκευάσματα, ειδικά σχεδιασμένα για να ελαχιστοποιήσουν τα απόβλητα τους, πράγμα που σημαίνει ότι η τροφή τους δεν έχει γεύση, δεν παίζουν έξω ή να αλληλεπιδρούν με άλλα ζώα ή ανθρώπους.

Με λίγα λόγια, τα σκυλιά αυτά γεννήθηκαν για να ζουν σε ένα απάνθρωπο περιβάλλον, και να δέχονται συνέχεια δόσεις πόνου και δηλητηρίων.

Το είδαμε ΕΔΩ μέσω του Ιndymedia Athens
Στο δε Indymedia αναρτήθηκαν και τα παρακάτω διαφωτιστικά και σημαντικά από ANTIΦA:
  • 33 λόγοι που η ζωοτομία είναι άσκοπη
1)Λιγότερο από το 2% των ανθρώπινων ασθενειών (1.16%) συναντώνται ποτέ στα ζώα.

2)Σύμφωνα με πρώην επιστημονικό ανώτερο υπάλληλο του Huntingdon Life Sciences, τα πειράματα στα ζώα και τα ανθρώπινα αποτελέσματα συμφωνούν με μόνο κατά “5%-25% κάθε φορά.” (Το ρίξιμο ενός νομίσματος “κορόνα ή γράμματα” θα ήταν πιο ακριβές.)

3) Το 95% των φαρμάκων που δοκιμάζονται σε ζώα απορρίπτονται αμέσως σαν άχρηστα ή επικίνδυνα για τους ανθρώπους.

4)Τουλάχιστον 50 φάρμακα στην αγορά προκαλούν καρκίνο στα ζώα των εργαστηρίων. Επιτρέπονται επειδή αναγνωρίζεται ότι οι ζωικές δοκιμές δεν είναι σχετικές.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Γιατί οι άνθρωποι δεν επικοινωνούν;

Για ποιο λόγο δημιουργείται πρόβλημα στην επικοινωνία των ανθρώπων; Τι γίνεται και οι άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον; Φταίει πως ο καθένας μας έχει μεγαλώσει σε διαφορετικές οικογένειες; Φταίνε τα πρέπει και οι πεποιθήσεις μας ή όχι; Μήπως φταίει η διαφορετική γλώσσα που μιλάμε;

Μπορεί να είμαστε από την ίδια χώρα, να ζούμε στην ίδια γειτονιά κι όμως η διαφορά είναι μεγάλη. Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει τα δικά του πρέπει και απόψεις. Η οικογένεια του, οι αξίες, οι κανόνες, τα πιστεύω, τα ήθη διαμορφώνουν τη προσωπικότητα του ατόμου. Οι ρόλοι που αποκτά στην ζωή του παίζουν μεγάλο ρόλο.

Εύκολα παρατηρεί κανείς, τα μέλη της οικογένειας να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν. Το ζευγάρι να διαφωνεί χωρίς να καταλαβαίνει ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Άλλοτε το παιδί χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας.Οι ειδικοί το ονομάζουν τριγονοποίηση. «Το παιδί σου, κοιτά να το μαζέψεις», «Έτσι, όπως το έχεις κάνει, δεν σέβεται τίποτα και κανένα πια». Είναι μερικές φράσεις που ακούγονται συχνά και έχουν τις ρίζες του στην παραδοσιακή κοινωνία. Σκεφτείτε, την βασική αξία της εποχής εκείνης. Ήταν η αλληλεγγύη.

Αν μπορείτε να σχεδιάσετε το ζευγάρι θα ήταν πλάτη με πλάτη.

Ilse Aichinger – Επίκαιρη συμβουλή

" Κανένας άνθρωπος δεν γνωρίζει τον άλλο. Αδέλφια, γονείς και παιδιά δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλο. Βασικό μέσο της μη κατανόησης είναι η γλώσσα. Και για τους πιο απλούς όρους δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η ίδια λέξη αντιστοιχεί στις ίδιες παραστάσεις για όλους. […] Εξαιτίας της γλώσσας τους οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν ποτέ να γνωριστούν μεταξύ τους.
...
Να βρει κανείς το θάρρος να μετατρέψει το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος του, του οποίου τους κανόνες δεν όρισε εκείνος, στο δικό του παιχνίδι. // Αν δούμε τα πράγματα σωστά, μπορούμε να στερέψουμε τα όσα φαίνονται εναντίον μας υπέρ ημών, μπορούμε να αρχίσουμε να αφηγούμαστε από το τέλος προς την αρχή και ο κόσμος ανοίγεται και πάλι μπροστά μας. Τότε μιλάμε, στεκόμενοι κάτω από την αγχόνη, για την ίδια τη ζωή."


ένα ιδιαίτερο βιβλίο από μια αξιόλογη συγγραφέα και ποιήτρια...

   
Η ποιητική της δυσπιστίας

Α. Η περί πάντων δυσπιστία

Τον ίδιο μας τον εαυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε με δυσπιστία. την καθαρότητα των προθέσεών μας, το βάθος της σκέψης μας, την καλοσύνη των πράξεών μας! Δυσπιστία απέναντι στην ίδια την ειλικρίνεια! […] μόλις αρχίσαμε δισταχτικά να χρησιμοποιούμε ξανά το «εγώ», προσπαθήσαμε αμέσως να το τονίσουμε. Μόλις τολμήσαμε να ξαναπούμε «εσύ», το κακοποιήσαμε! Και ησυχάσαμε. Αλλά δεν πρέπει να ησυχάζουμε! [σ. 231]

Η δυσπιστία αποτελεί κομβική έννοια στη γραφή και στην ευρύτερη στάση της Ίλζε Άιχινγκερ. Πρόκειται για μια βαθύτατη δυσπιστία απέναντι σε ό,τι παρουσιάζεται ως δεδομένο, απέναντι σε βεβαιότητες κάθε είδους, ακόμα και της πιο απλής αλήθειας. Η εν λόγω στάση όμως δεν έχει απορριπτική χροιά, αλλά αποτελεί την έναρξη μιας ευρύτερης αναζήτησης.

Οι τηλεδικαστές και τηλεμπάτσοι ξέρουν καλά αυτή τη δουλειά!


O Κολόμβος ανακάλυψε την Αμέρικα, το ξέρατε ή όχι; Δείτε τηλεόραση να συμπληρώσετε τα κενά των γνώσεών σας!
(Βέβαια πριν απ'αυτόν την είχαν ανακαλύψει αποδεδειγμένα οι Βίκινγκς και υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για τους Αιγύπτιους, τους Φοίνικες, ακόμα και για τους αρχαίους Έλληνες και ίσως κι άλλους...Ίσως την έχουν ανακαλύψει και οι εξωγήινοι και τα κανάλια θα το κάνουν μέγα θέμα με άπειρες αναλύσεις και υποθέσεις για το μέλλον των ανθρώπων, αν αποφασιστεί από τους πάνω ότι...εδώ υπάρχει μια νέα φοβερή και τρομερή  παγκόσμια απειλή που χρήζει επίσημη δημιουργία παγκόσμιας κυβέρνησης για ν'αντιμετωπιστεί!)

Υπάρχει  εμπόριο βρεφών παγκόσμιων διαστάσεων, το ξέρατε; Αν όχι ευγνωμονείτε τα ευαίσθητα σε κοινωνικά θέματα κανάλια που ξαφνικά κατάλαβαν την υπόσταση της σοβαρότητάς του! Πάντως εδώ στην Ελλάδα, βομβαρδισμένε τηλεθεατάκο με κινδυνολογία και αοριστολογία και με μπόλικο αστυνομικό σασπένς τύπου Μπέκα, βρέθηκε ο κύριος έως μοναδικός ένοχος! Και σταυρώνεται καθημερινά στους τηλεοπτικούς Γολγοθάδες που του επιφυλάσσουν χειρότερη μοίρα από εκείνη του ναζωραίου στο Γολγοθά της καινής διαθήκης: φταίνε οι...κακοί άρπαγες παιδιών Ρομά! Μάθετε τα παιδιά σας μόλις τους αντικρίζουν να τσιρίζουν και από τα κινητά, που τους αγοράζετε από το δημοτικό ακόμη, να καλούν τον...αστυνόμο Μπέκα και τους συνεργάτες του!
 Βέβαια, μπορεί και να έχουν συμβεί κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις εμπορίας βρεφών, αλλά αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να χαρακτηρίσει και να στιγματίσει συνολικά τις χιλιάδες των Ρομά που ζουν στη χώρα της τηλε-δημοκρατίας. Ούτε υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο και με αδιάσειστες αποδείξεις στην υπόθεση του συλληφθέντος ζευγαριού με το ξανθό κοριτσάκι (ίσως και να βρεθούν ξεκάθαρα καταδικαστικά στοιχεία, αλλά ως τότε ποιος μας εγγυάται ότι τα πράγματα δεν έγιναν κι όπως τα λέει το ζευγάρι των Ρομά; ή γίναμε όλοι άξιοι ένορκοι από τους καναπέδες των τηλεδικαστηρίων και βγάζουμε πρόωρες καταδικαστικές ετυμηγορίες;). Το φουκαριάρικο το κοριτσάκι που αντικατέστησε στο τηλεοπτικό καθημερινό, μέχρι πονοκεφάλου, παραλήρημα την εγκληματική "χρυσαυγιάδα"-άλλη μια τρομερή "ανακάλυψη" καναλιών και πολιτικού συστήματος. Για συγκεκριμένους λόγους κι εκείνο το σήριαλ (Ρεπορτάζ: "Τα μέλη της χρυσής αυγής κάνουν ύποπτες τελετές με πυρσούς και προτιμούν ως κατοικίδια τις χήνες λόγω του ανάλογου βαδίσματος"), όπως δεν είναι τυχαία η ύπουλη στοχοποίηση όλων των τσιγγάνων ανεξαιρέτως κι έπεται ανάλογη συνέχεια με άλλες κοινωνικές ομάδες...Ξεκινώντας ως είθισται με τις πιο αδύνατες. Ήδη έχει γίνει μια "καλή προεργασία" με επαγγελματικούς κλάδους που βαφτίστηκαν συντεχνίες και λοιδωρήθηκαν επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την καταβαράθρωσή τους και να διεκδικήσουν: φαρμακοποιούς, εκπαιδευτικούς, ναυτεργάτες, εργαζόμενους στα ΜΜΜ, αγρότες κτλ. Και να μη ξεχνάμε την κατασυκοφάντηση των κατοίκων της Κερατέας με τους ΧΥΤΑ και της Ιερισσού με την Ελντοράντο και τη "χρυσή" καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος...

Έτσι είναι! Καναλάρχες και υπαλληλικό τους προσωπικό κράζουν σαν τα κοράκια και πέφτουν σαν τους γύπες να ευτελίσουν, να τραβήξουν και να τσιμπολογήσουν από παντού "ξεχειλώνοντας" τις διαστάσεις του, "κατασπαράζοντας ως το μεδούλι" κάθε θέμα που θα παρουσιαστεί (ή και θα κατασκευαστεί). Ασχέτως βαθμού σοβαρότητας και ..."εθνικής απειλής". Ό,τι να είναι, αρκεί να μπουκωθεί πληροφοριακά ο τηλεθεατάκος και να μπουχτίσει, να αποπροσανατολιστεί, να κουραστεί νοητικά και ψυχικά...ώστε να μην έχει την απαραίτητη διαύγεια να ασχοληθεί σοβαρά και ενεργητικά με ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ που έχουν εισβάλλει σαν τους Ούννους των σύγχρονων Αττίλων και ρημάζουν τη ζωή τη δική του και των παιδιών του και των επερχόμενων γενεών:

 Το Ελληνικό Μοντέλο Ανάπτυξης, τώρα και σε video...
Μαθήματα μνημονιακής οικονομίας
"Αν δεν έχεις να πληρώσεις την εφορία πούλα το σπίτι σου;"
Το μεγάλο "στάλαγκ"
Υγειονομική καταστροφή στην Ελλάδα,  
Ιστορίες επιτυχίας  
H "συντεταγμένη Πολιτεία" που βλέπει με μίσος τους πολίτες της
Με εγκύκλιο πρόκληση οι βουλευτές και δήμαρχοι κάνουν αύξηση στις συντάξεις τους 
Άνθρωποι και Κτήνη και Το δόγμα του αμόκ 


Εμβόλια, Το ιατρικό Ερώτημα και η Ανθρωπιστική Διάσταση

του Ιωάννη-Αλέξανδρου Γαμπιεράκη

Ωφελέειν ή μη βλάπτειν. «Να είσαι πάντα επωφελής ή να μην προκαλείς βλάβη». Με την φράση αυτή ο Ιπποκράτης, ο μεγάλος ιατρός της αρχαιότητας αλλά ταυτόχρονα διαχρονικός είχε διατυπώσει την ανθρωπιστική του φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που αποτυπώθηκε στα έργα του και στην τέχνη της ιατρικής. Η ηθική και πνευματική του παρακαταθήκη μεγάλη, όμως τείνει να ξεθωριάσει την σημερινή εποχή, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από την απίστευτη ταχύτητα πληροφόρησης που ρέει άφθονη σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας τεχνολογίας η οποία έχει φτάσει τον άνθρωπο στο υλιστικό του απόγειο, μιας εποχής όμως που δείχνει τόσο έρημη από πνευματικά και ανθρωπιστικά στοιχεία.

Αυτήν την πορεία που έχει πάρει σήμερα ο άνθρωπος στην αντίληψη της πραγματικότητας του απεικονίζεται και στην επιστήμη. Μια επιστήμη που έχει ξεχάσει να αφουγκράζεται τη φύση, τις λεπτότερες ενέργειες της, μια επιστήμη που έχει ξεχάσει ότι αποτελεί τέχνη της ψυχής, μια τέχνη δημιουργίας και ανακάλυψης και φανέρωσης του αγνώστου στον άνθρωπο. Μια επιστήμη που απομόνωσε την πραγματικότητα στο εργαστήριο και έκοψε τους δεσμούς με την φύση, το μεγάλο εργαστήριο της ζωής. Έτσι στόχευσε στο μικρό, το μη φυσικό και το εξειδικευμένο, αποσυνδέθηκε από το ανθρώπινο και το ολιστικό για να καταλήξει στο μονομερές και το στατικό.

Η επιστήμη της ιατρικής έκανε τεράστια βήματα προόδου αλλά έσφαλε και στον τρόπο προσέγγισης της ανθρώπινης φυσιολογίας, και αποκωδικοποίησης του ανθρώπινου σώματος και των αναγκών του. Η παρέμβαση της υπήρξε και είναι βίαιη και μη φυσική, χωρίς να αφουγκράζεται τις ανάγκες του ανθρώπινου όντος ως ένα ολοκληρωμένο ψυχοσωματικό ον. Έτσι, σε αυτά τα μονοπάτια κατευθύνθηκε και ο πειραματισμός και η ανάπτυξη της τεχνολογίας της. Και εδώ θα εξετάσουμε όσο είναι δυνατόν τον ρόλο των εμβολίων στην υγεία και τον ρόλο που διαδραματίζουν στην φυσιολογία και την ανθρωπιστική διάσταση που μπορεί να πάρει το κρίσιμό αυτό θέμα στην σημερινή εποχή.