ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Το "μεταλλαγμένο" κι αιμοχαρές πάρτυ βρυκολάκων..!



Aυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
Δεν μας έφτανε η διάλυση έως χαιρέκακα εκδικητική ισοπέδωση της Δημόσιας δωρεάν Υγείας και η υγειονομική καταστροφή («Eκατόμβες νεκρών» ετοιμάζει η κυβέρνηση και Γιατί γίνεται τόσος ντόρος σχετικά με το θέμα των φαρμάκων; Πού είναι το παράξενο;), όπως και η διάλυση της Δημόσιας δωρεάν Παιδείας και η μετατροπή των εργασιακών συνθηκών και δικαιωμάτων σε ένα δουλεμπορικό με "κοινωφελές περιτύλιγμα", για να κρύψει τη μεσαιωνική νεκραναστημένη φρίκη. Ούτε τα παρανοϊκά κι ενάντια σε κάθε λογική χαράτσια (ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: "Η καμπύλη του Laffer και η Ελλάδα!" - Κοινωνική γενοκτονία!) και βαρβαρικοί φόροι, που δεν δίνουν δεκάρα αν εισπραχτούν ποτέ (Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"...ή "οι δανειστές χρηματοδοτούν τον εαυτό τους!"). Αλλά ο στόχος είναι η αρπαγή κάθε ίχνους ατομικής περιουσίας (αδιάφορο τούς είναι αν αποκτήθηκε με τους έντιμους κόπους μιας ζωής) και ο απόλυτος εξανδραποδισμός της κοινωνίας! Μέχρι τελευταίας πνοής αν χρειαστεί, είτε μέσω αυτοκτονίας, είτε ασιτίας, είτε μη πρόσβασης σε στοιχειώδη πλέον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη- διαβάστε αυτές τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες! Τέτοιο φαίνεται να είναι ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ (τι άλλο μένει να συμπεράνει πια κανείς;)! Κι εύλογη κάθε απορία για την εθελοτυφλία και μαζοχισμό μιας κοινωνίας, που μοιάζει με το κεφάλι σκυμμένο και στημένο στις καρμανιόλες της "δημ-ι-οκρατίας".
 Το παζλ της μεθοδευμένης κι απύθμενης βαρβαρότητας, που στοχοποιεί πλέον την ίδια τη διατροφή και τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας κι όποιας ακόμη διατροφικής αυτάρκειας των νεοραγιάδων-προς όφελος των κολοσσών της μάστιγας των γενετικά τροποποιημένων δηλητηρίων (βλέπε τη Monsanto, την πιο επικίνδυνη ίσως εταιρεία του κόσμου!), έρχεται να συμπληρωθεί και με την ακόλουθη είδηση: «Για αδιευκρίνιστο λόγο, ο κ. Βενιζέλος δεν συνυπέγραψε την επιστολή 12 Ευρωπαίων Υπουργών, με την οποία καλούν τον Επίτροπο Υγείας Μποργκ να αποσύρει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού...
Είναι η δεύτερη ευκαιρία που χάνει ο κ. Βενιζέλος να κλείσει την πόρτα της Ευρώπης στα μεταλλαγμένα, μέσα σε λίγες ημέρες. Ήδη, αν και είχε καταψηφίσει την πρόταση στη σχετική ψηφοφορία της 11ης Φεβρουαρίου, δεν ζήτησε την απόσυρση της πρότασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ιδιότητά του ως προεδρεύοντος του Συμβουλίου. Έτσι έχασε μία ουσιαστική πρώτη ευκαιρία να ηγηθεί μίας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που τελικά λαμβάνουν άλλοι ερήμην του...Η αδράνεια του κ. Βενιζέλου να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απόρριψη του μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ευρώπη προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά. Η Ελλάδα στο παρελθόν, εκτός από τη σταθερά αρνητική θέση της στην απελευθέρωση μεταλλαγμένων οργανισμών, έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Περιμένουμε ο κ. Βενιζέλος να ανταποκριθεί στη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων καταναλωτών που δεν θέλουν τα μεταλλαγμένα στο πιάτο τους», δήλωσε η Έλενα Δανάλη, Υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη Βιώσιμη Γεωργία.


Τι εστί μεταλλαγμένα; Ρίξτε μια ματιά εδώ:  Οι σπόροι αυτοκτονίας 
κι εδώ: ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ (και των γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών-διατροφικών βομβών!) κι εδώ:  CODEX ALIMENTARIUS - η διατροφική γενοκτονία + η επίθεση και στο...νερό!!!
αλλά κι εδώ, όσον αφορά και την υποκρισία των Ευρωπαίων "Εταίρων"ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ: Ξεριζώστε τα αμπέλια!!! και βέβαια:  Η μάστιγα των μεταλλαγμένων τροφίμων!-Απορρίφθηκε το δικαίωμα των Ευρωπαίων να γνωρίζουν ποια μεταλλαγμένα προϊόντα τρώνε! Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε την υποχρεωτική σήμανση τροφίμων που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές. Αν και η σχετική τροπολογία κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων του Ευρωκοινοβουλίου, λόγω της καταψήφισης από την πλειοψηφία τωνσυντηρητικών, δεν συγκέντρωσε την ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτούταν για την έγκρισή της. Η ίδια πλειοψηφία απέρριψε τροπολογία για την διεξαγωγή ανεξάρτητων μελετών για την επίπτωση των μεταλλαγμένων και άλλων "νέων τροφών" στην ανθρώπινη υγεία. 

Ξαναλέμε: Aυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ! Δεν είναι ξεκάθαρο πια ότι δεν αποσκοπεί (μοιάζει με ατάκα νοητικώς στερημένων η υποστήριξη του αντίθετου) ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ; Αλλά στα (συγκρουόμενα και μεταξύ τους) συμφέροντα των πολυεθνικών αφεντικών και διεθνών τοκογλύφων...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ που ανοίγει αλλεπάλληλα "κουτιά της Πανδώρας μέσα στο μεγάλο συγκεντρωτικό κουτί τους".
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ που ανοίγει τις πύλες της νεοταξικής κόλασης για να ξεχυθούν κάθε είδους αιμοδιψείς της δαίμονες πάνω στα προς κατανάλωση θύματά τους.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ και η διασπορά μιας αποδομητικής, καθηλωτικής και παραλυτικής ψυχο-σωματικά ασθένειας σε όλο σχεδόν το φάσμα, το μυαλό και το κορμί μιας κοινωνίας που η ως τώρα εικόνα της προκαλεί οίκτο. Το λιγότερο...

 (Την είδηση της μη κυβερνητικής υπογραφής περί μεταλλαγμένων τη διαβάσαμε στο ΓΡΕΚΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου