Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Τα "αποτυπώματα της ζώσας ψυχής της Φύσης"

Aς ξεκινήσουμε με τα λόγια ενός παλιότερα δημοσιευμένου κειμένου από εμένα:

" Tι είναι τελικά η Φύση;

H Φύση!
 Δεν είναι μόνο τα ζώα και τα πετούμενα, μύκητες, βακτήρια και ιοί σε αναζήτηση ξενιστών. Οι πέτρες, οι κάμποι, τα βουνά, οι λίμνες και τα ποτάμια, οι θάλασσες. Ατμόσφαιρες πυκνές κι αραιές, οι "ουράνιες σφαίρες" που πάλλονται σε κοσμικές χορδές, τα νεφελώματα, οι τύποι αστεριών και η σκόνη η αστρική και οι αστεροειδείς οι αλητόβιοι.
Είναι όλα αυτά, είναι και άλλα πολλά περισσότερα.
Αισθήσεις κι εμπνεύσεις αναπάντεχες. Οράσεις και οράματα. Η γλώσσα των πουλιών. Τα ανεμοτράγουδα των φύλλων. Διάβρωση, αποσάρθρωση, αναδημιουργία. Αποσύνθεση κι επαναγέννηση. Οι πολλαπλές κατευθύνσεις. Παράλληλες πλευρές. Οι ένοικοί τους. Βαθμίδες συνειδητότητας.

 Ο αιθέρας που μέσα του κολυμπάμε. Ωκεανοί και ρεύματα παλλόμενης κραδασμικής Ενέργειας. Φρακταλικές αλυσίδες που φτάνουν ως τα αχανή βάθη του κοσμικού γίγνεσθαι. Η καθαρότητα των μαθηματικών στις μορφές και τα σχήματα, στις ακολουθίες και τα αποτυπώματα.

Και σαφώς η Φύση δεν υπάρχει για χάρη κανενός ανθρώπου!
Όπως το χώμα κάτω στη γη δεν φτιάχτηκε μόνο για μυρμήγκια. Αλλά και για μυρμηγκοφάγους..."

Στη συνέχεια αξίζει να περιηγηθείτε στα εντυπωσιακά δεδομένα αυτού του άρθρου:

Τα φυτά έχουν ψυχή, αισθάνονται, διαισθάνονται, «βλέπουν», «ακούνε», έχουν μνήμη
(Αποσπάσματα: " Όλα τα φυτά έχουν ψυχή, αισθάνονται, διαισθάνονται «βλέπουν» και «ακούνε» έχουν μνήμη. Εχουν δηλαδή όλο εκείνο το σύστημα που στον άνθρωπο ονομάζουμε «νευροφυτικό». Αλλωστε το βασικό μέρος του σώματός μας προέρχεται από τα φυτά.
... Η πιο εκπληκτική διαπίστωση, που έκαναν οι επιστήμονες, έγραψε η σοβιετική επιθεώρηση «Νοβόστι», είναι ότι τα φυτά έχουν και μνήμη - ιδιότητα που χαρακτηρίζει μόνο τους ανώτερους Ζωικούς οργανισμούς, οι οποίοι διαθέτουν τε­λειοποιημένο νευρικό σύστημα. Ετσι κι αυτά υπόκεινται στο βασικό μηχανισμό των «ελεγχομένων αντανακλαστικών».
... Ακόμη και στη μακρινή αρχαιότητα ο Εμπεδοκλής, ο Αριστοτέλης και άλλοι πίστευαν ότι τα φυτά έχουν ψυχή." )

Και τώρα παρατηρήστε προσεχτικά τις παρακάτω εκπληκτικές εικόνες από κομμένους κορμούς. Θα μπορούσε να πει κάποιος με "τολμηρή φαντασία" ότι βλέπουμε τα "αποτυπώματα της ψυχής" των δέντρων; Ή της "μορφοποιημένης ενέργειάς τους", κατά κάποιο τρόπο; Μην ξεχνάμε ότι έχει αποδειχτεί πως τα φυτά είναι ζωντανές οντότητες που ανταποκρίνονται στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και υιοθετούν ανάλογες συμπεριφορές!- δείτε κι αυτό, ακόμη, το άρθρο για την απόλυτη σύγκλιση λαϊκής σοφίας κι επιστημονικής έρευνας: "τα φυτά μπορούν να αισθάνονται αλλά και επικοινωνούν"  
 
 
 

 Οι παραπάνω εικόνες πάρθηκαν από εδώ

Και ας κλείσουμε όπως αρχίσαμε. Με την παράθεση ενός επίσης παλιότερου κειμένου μου:

Υπερασπίζοντας το μεγαλείο...

τοπίο από το δάσος Σκουριών Χαλκιδικής

Αυτοί είναι οι δικοί μου ναοί! Αυτή είναι η μαγεία που με εμπνέει και μέσα της πάλλομαι σε άλλες δονήσεις! Αυτή είναι η τέχνη των τεχνών που με συγκινεί ως τα τρίσβαθα και κάνει τη μαραμένη ύπαρξη να ορθώνεται και πάλι στο μίσχο της περήφανα.
 Σε αυτούς τους ναούς της μεγαλύτερης καλλιτέχνιδος, της Φύσης (απ'την οποία τόσο βάναυσα έχει αποκοπεί ο σύγχρονος άνθρωπος), η ανθρώπινη φύση ολοκληρώνεται. Αυτή είναι η σπαραχτικά αβάσταχτη σχεδόν ομορφιά, που τόσο δαιμονοποίησαν οι θρησκείες και εξοβέλισε από τη ζωή των ανθρώπων ο αφύσικος αστικός "πολιτισμός". Εδώ οι συχνότητες της εσωτερικής αρμονίας συντονίζονται ολοκληρωτικά με εκείνες της φυσικής αρμονίας.
 Κι όπου-όποτε βεβηλώνονται και καταστρέφονται οι αρχέγονοι αυτοί ναοί του ανθρώπου, οφείλουμε όλοι να υπερασπιζόμαστε το πραγματικό μας σπίτι!

απόψεις από δάση όλου του κόσμου:

O Ένοικος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου