ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

6 Δεκέμβρη 2014: Μια ημέρα γεμάτη "τάξη και ασφάλεια"!

(Τα παρακάτω αποφασίσαμε να αναρτήσουμε εδώ στο παλιό μπλογκ μας και όχι στο καινούργιο, ώστε να λάβουν περίοπτη θέση στη συγκεκριμένη ετικέτα-θεματική ανάρτηση)

 

Mια συλλογή βίντεο και φωτο από τις προχθεσινές διαδηλώσεις σε πόλεις της Ελλάδας που αποδεικνύουν περίτρανα τα εξής δεδομένα:

 α) Τα ΜΑΤ ή ΟΡΚ της ελληνικής αστυ-νομοκρατίας είναι πλήρως αντικοινωνικά, γεμάτα σύνδρομα και οντότητες με νοημοσύνη ένα κλικ πάνω από της αμοιβάδας . Και γι'αυτό είναι και ιδιαιτέρως επικίνδυνα για την ασφάλεια όλων, μικρών και μεγάλων. Το γεγονός ότι έχουν ανθρώπινο σωματότυπο δεν τα κατατάσσει αυτόματα και στο ανθρώπινο είδος. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τους υψηλούς εντολοδότες τους, ηθικούς αυτουργούς της απαλλοτρίωσης του δημόσιου πλούτου υπέρ των πλουσίων και των πολυεθνικών, της μαζικής κοινωνικής εξαθλίωσης με φιλοδοξίες γενοκτονίας, της κατά συρροή απάτης, κοροϊδίας και μηχανορραφίας, της τρομοκρατίας και εκφοβισμού των πολιτών στους δρόμους και χώρους εργασίας και της κτηνωδίας σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος δικαίων κι αδίκων, υπόπτων και μη. Για να λογίζεσαι ανθρώπινο ον απαιτούνται πολλά περισσότερα στοιχεία από την ανθρώπινη εμφάνιση...
β)Η ρήξη ανάμεσα σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και στους κατσαπλιάδες της ελληνικής αστυ-νομοκρατίας γενικότερα, που λειτουργούν ως ιδιωτικός στρατός εγχώριων και διεθνών μεγαλοαπατεώνων, καταχραστών δημόσιου χρήματος και καταπατητών-απαλλοτριωτών δημόσιας γης και περιουσίας (πχ βλέπε στάση αστυνομίας απέναντι στους κατοίκους στις Σκουριές Χαλκιδικής και υπέρ των τοξικών συμφερόντων της πολυεθνικής Ελντοράντο και των ντόπιων συνεργατών της), πάει να γίνει μη αναστρέψιμη και βαθαίνει όλο και περισσότερο. Η έλλειψη εμπιστοσύνης και οποιουδήποτε σεβασμού γίνεται όλο και πιο καταλυτική απέναντι στο πρόσωπο και το ρόλο των οργάνων της ασφάλειας και ησυχίας νεκροταφείου ώστε οι νεκροθάφτες να κάνουν ήσυχα τις μπίζνες τους...
Διάβασε κι εδώ: Συμβουλές για μια ανθρώπινη ζωή: "Μη γίνεις μπάτσος, μήτε ασφαλίτης, μη δηλώσεις αστυνομικές σχολές! "και  Γλείψτε τους καμπινέδες του υπουργείου οικονομικών κι ύστερα ελάτε να φάτε ξύλο και φυσικά αυτό με κάμποσους συνδέσμους περί εκτεταμένων βασανιστηρίων τύπου επταετούς χουντικού αλησμόνητου "μεγαλείου"(δες κι αυτό:"Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας") και "νόμιμων δραστηριοτήτων" των οργάνων της α-ταξίας και ανασφάλειας για να βγάλουν και κάνα "εξτραδάκι": "Έχεις παιδιά; Ψυχή έχεις;" (Πού να τη βρει; Αν είχε δεν θα χρειαζόταν να ρωτηθεί περί αυτού...)
γ)Απ'ότι αποδεικνύεται, η σύγχρονη θεώρηση για τη δημοκρατία σημαίνει φίμωμα και ουδεμία συλλογική ουσιαστική συμμετοχή του κοινού στα θέματα που το αφορούν και το καίνε(ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ= η πλέον αποκηρυγμένη και σχεδόν ποινικοποιημένη έννοια!), τσαλαπάτημα της προσωπικότητας του ατόμου, τρομοκρατία και συρίκνωση του πνεύματός του και ξυλοδαρμός-βασανιστήρια της σάρκας του...

Πάμε λοιπόν για ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό απολογισμό των πεπραγμένων της "νομιμότητας" κατά την 6η του Δεκέμβρη:


> Απίστευτα σκηνικά συνέβησαν στην Μυτιλήνη. Αστυνομικοί πέταξαν φοιτήτρια στη θάλασσα και στη συνέχεια την έβγαλαν και την προσήγαγαν, σύμφωνα με καταγγελία στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5. Οι προσαγωγές στο νησί, άγγιξαν τις 23. Tην ίδια ώρα, ο αντιδημαρχος Λέσβου κατήγγειλε στον ίδιο ραδιοσταθμό, την αστυνομικη βία και τη ρίψη χημικών με αποτέλεσμα να μην μπορεί... ο κόσμος να αναπνεύσει.

> Θεσσαλονίκη: Σκηνή όπου φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να "φορτώνουν" μολότοφ σε τσάντα διαδηλωτή...
 

>Οι "αναρχικοί" ασφαλήτες στην Πατησίων... πριν αναλάβουν "δράση"...


Σε βίντεο η σχέση αστυνομικών με ομάδα πολιτών με κουκούλες και κράνη

Μερικές δεκάδες πολιτών με πολιτικά και κουκούλες φαίνονται σε βίντεο να περνούν κυριολεκτικά μέσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ χωρίς να ανοίγει "ρουθoύνι"
Ερωτηματικά προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί από το Σάββατο στα social media και δείχνει ομάδα δεκάδων πολιτών με πολιτικά και κουκούλες να καλύπτεται και πολλές φορές και να συνδιαλέγεται με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Στο βίντεο που ανήρτησε ο ραδιοφωνικός σταθμός "Στο Κόκκινο 105.5 FM" διακρίνεται μια μεγάλη ομάδα ατόμων να πλησιάζει το σημείο όπου βρίσκονταν παραταγμένες οι δυνάμεις των ΜΑΤ, χωρίς οι τελευταίες να αντιδράσουν ή να προσπαθήσουν να τους απωθήσουν.
Το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=ByzxaG8GGlA

> Επίσης Αθήνα: Αρμονική συνύπαρξη αντρών της αστυνομίας και κουκουλοφόρων
Φωτογραφία που εξασφάλισε η με την αρμονική συνύπαρξη αντρών της αστυνομίας και κουκουλοφόρων
> Επίθεση των ΜΑΤ στο περίπτερο απ' όπου είχαν κλέψει νερά - Εξάρχεια 6/12/2014:  https://www.youtube.com/watch?v=-DCJ-ro3zKo (Δείτε κι εκείνο το εξοργιστικό βίντεο όπου "τα κλεφτρόνια των ΜΑΤ" αρπάνε μπουκάλια νερού από κεντρικό περίπτερο στα Εξάρχεια και την πέφτουν στον υπάλληλο που δικαίως διαμαρτύρεται: Σοκαριστικό βίντεο: Άντρες των ΜΑΤ κλέβουν νερά από περίπτερο και δέρνουν τον υπάλληλο!)
  Εντελώς αναίτια ΜΑΤ που είχαν επέμβει στην πλατεία Εξαρχείων, επιτέθηκαν με δακρυγόνο και κρότου λάμψης στο περίπτερο απ' όπου λίγες μέρες νωρίτερα είχαν κλέψει μπουκάλια με νερό, γεγονός που είχε δει τα φώτα της δημοσιότητας.
Από την κρότου λάμψης τραυματίστηκα στην περιοχή του λαιμού όπου έχω υποστεί βαθύ έγκαυμα.



  Ενας πάνοπλος αστυνομικός τραβάει από τα μαλλιά και χώνει «γονατιά» σε νεαρή διαδηλώτρια. Ατάραχοι παρακολουθούν οι ροπαλοφόροι συνάδελφοί του.

> Τι έγινε παιδιά; Ακόμα και οι κάτοικοι στα Εξάρχεια έχουν πληγεί από τον ιό του "μπαχαλάκια"; Ή απλώς πλημμυρίζουν από συσσωρευμένη οργή απέναντι στην αυθαιρεσία και τον πρωτοφανή αυταρχισμό;  
("  6/12/2014 - 23.30. ΜΑΤ στην Τσαμαδού ορμάνε σε πόρτα πολυκατοικίας και προσπαθούν να μπουν μέσα για να συλλάβουν κόσμο που έχει βρει καταφύγιο στην είσοδο. Ο κόσμος τους πετάει αντικείμενα και τους διώχνει. Προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο.")

> Και κάτι για να αλλάξει λίγο η φορτισμένη διάθεσή μας! Βίντεο με έναν εκπληκτικό παππού που τα χώνει με σπαρταριστό και έξυπνο τρόπο στις μαριονέτες των ΜΑΤ! Βέβαια, αν δεν υπήρχαν γύρω του οι φωτογράφοι και ο κόσμος και ήταν μόνος, τα "playmobil" (όπως πολύ εύστοχα τους αποκάλεσε και ο κυριούλης στο τέλος του βίντεο)  πιθανότατα δεν θα εκτιμούσαν καθόλου το χιούμορ του και θα του το αποδείκνυαν κι έμπρακτα!


 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: ενόψει εορταστικών ημερών "αγάπης και αδελφοσύνης" ευχόμαστε σε όλους τους νοικοκυραίους και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των συμφερόντων τους : "Καλή νομιμότητα και πίστη στις αξίες και αρχές της δημοκρατίας μας! Τα μακριά της, κρατικά και μη, χέρια της μεριμνούν μέρα-νύχτα ώστε να μην παραστρατήσει και υποτροπιάσει ουδείς! Ας κοιμόμαστε όλοι ήσυχοι και ασφαλείς!"
(Φυσικά τα πράγματα μόνο για γέλια δεν είναι. Αλλά ούτε και για κλάματα. Για να οργίζεσαι, να προβληματίζεσαι, ν αναρωτιέσαι, να αναθεωρείς και να επαναστατείς είναι!)

Όλες οι παραπάνω φωτογραφίες και τα βίντεο πάρθηκαν από το ΓΡΕΚΙ με την πλούσια κάλυψη της προχθεσινής και πολυτάραχης ημέρας.
Tα σχόλια και απόψεις με χρώμα είναι από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου