ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚTΙΝΟΒΟΛΙΑΣ


Εάν έχετε εκτεθεί σε οποιαδήποτε ακτινοβολία (μαστογραφία ή άλλο),

είτε για ιατρικό διαγνωστικό σκοπό, είτε στο πλαίσιο ακτινοθεραπείας ή αν ακόμα σας απασχολεί η υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία (όπως για παράδειγμα εάν ζείτε δίπλα σε πυρηνικό εργοστάσιο, χειρίζεστε διαγνωστικό ραδιολογικό εξοπλισμό, εργάζεστε στη βιομηχανία πυρηνικής επεξεργασίας, εξόρυξης ουρανίου κ.α.) ή εάν έχετε εκτεθεί σε ραδιοενεργά σωματίδια ή υψηλότερες δόσεις ιονισμένης ακτινοβολίας που προέρχονται από πηγές απεμπλουτισμένου ουρανίου, έλεγχο ατομικών όπλων, συχνές πτήσεις σε υψηλότερα υψόμετρα, μια πυρηνική καταστροφή (όπως στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας),
εδώ μπορείτε να βρείτε συμβουλές και προτεινόμενες θεραπείες που μπορούν με φυσικό τρόπο να βοηθήσουν το σώμα να αποβάλλει τα καταστροφικά ραδιοενεργά στοιχεία (στρόντιο και ραδιοενεργό ιώδιο, για παράδειγμα) ή να αποτοξινώσουν από τα επιβλαβή υποπροϊόντα όπως οι ελεύθερες ρίζες.

Εάν λαμβάνετε οποιαδήποτε ακτινοθεραπεία η μακροβιοτική διατροφή είναι η λύση (από το μακρύς βίος και χρησιμοποιήθηκε από τον Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, για να περιγράψει το μοντέλο ανθρώπου που είναι πραγματικά υγιής και ζει για πολλά χρόνια).

Η μακροβιοτική διατροφή είναι πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία της ασθένειας από ακτινοβολία και του καρκίνου.

Εάν έχετε διαγνωστεί με καρκίνο και θέλετε να επιβιώσετε από αυτόν αποφύγετε οποιαδήποτε και όλες τις εκθέσεις στην ακτινοθεραπεία.

Η ακτινοθεραπεία οποιασδήποτε μορφής είναι αυτή που στην πραγματικότητα σκοτώνει τους διαγνωσθέντες με καρκίνο ασθενείς. Η έκθεση σε ακτινοβολία προκαλεί καταιγισμό ελεύθερων ριζών που σπέρνουν τον όλεθρο στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν το DNA, τις πρωτείνες και τα λίπη. Η καταστροφή που προκαλούν έχει κλινικά αποδειχθεί ότι συμβάλει στον καρκίνο.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από καρκίνο, πεθαίνουν λόγω δηλητηρίασης από ακτινοβολία. Η κατ’ επανάληψη έκθεση στην ακτινοβολία δια μέσου της θεραπείας αυτής που δεν θα έπρεπε καν να λέγεται θεραπεία κατακλύζει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

1)Ο καρκίνος δεν προκαλεί την απώλεια μαλλιών στους καρκινοπαθείς, η θεραπεία με ακτινοβολία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτή.

Συγκλονιστικό το Russia Today: Στην Ελλάδα οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται: Η νέα βοήθεια της ΕΕ δεν σταματά την εξαθλίωση (Video)

"Περικοπές λιτότητας έπληξαν το ελληνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι συχνά μένουνμε επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια και από την έλλειψη των παροχών της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, ή απλά να αυτοκτονήσουν."

Ενώ στην Ελλάδα «πανηγυρίζουμε» το δίκτυο Russia Today μετέδωσε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για την κατάσταση στην χώρα μας.



Σύμφωνα με το RT, ακόμη και αν οι προβλέψεις για ανάπτυξη 0,6% επαληθευτούν, ο αριθμός αυτός «είναι αμελητέος σε μια εποχή που ακόμα και με 5% ετήσια αύξηση θα έπαιρνε στην χρεωμένη χώρα 20 χρόνια, μόνο για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει την ανεργία»!

Επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «περικοπές λιτότητας έπληξαν το ελληνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι συχνά μένουν με επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια και από την έλλειψη των παροχών της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, ή απλά να αυτοκτονήσουν».

Κάποια στιγμή στο βίντεο, η ανταποκρίτρια του Ρώσικου δικτύου στην Ελλάδα, προσπαθεί να συνεφέρει έναν ανασφάλιστο, από τον οποίο παίρνει συνέντευξη, καθώς ο άνθρωπος έχει απελπιστεί.

Πόσο success story να αντέξει και αυτός;



«Οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται»: Tα νέα κεφάλαια της ΕΕ για την Ελλάδα κάνουν ελάχιστα για να σταματήσουν την δυστυχία

20 Μαρ 2014




Οι ελληνικοί δρόμοι γέμισαν από απογοητευμένα πλήθη, καθώς περίπου τρεις χιλιάδες μέλησυνδικαλιστικών οργανώσεων βγήκαν στους δρόμους, έχοντας απηυδήσει με τα μέτρα λιτότηταςενώ η χώρα εξασφάλισε ένα νέο δάνειο διάσωσης ύψους € 8.5 δις σε συνδυασμό με περαιτέρω ανεργία και περικοπές δαπανών.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στην Αθήνα έκλεισαν δρόμους, φοβούμενοι ότι οι νέες περικοπές θα μπορούσαν να κάνουν πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων ιατρών, εκπαιδευτικών, να χάσουν την δουλειά τους. Αλλά το νεότερο πρόγραμμα χρηματοδότησης από την ΕΕ είναι ο μόνος τρόπος που έχει η χώρα για να παλέψει με το τεράστιο χρέος της, των400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν μόλις επιστρέψει από μια αποστολή επανεξέτασης στην Ελλάδα και συνέταξαν έκθεση, η οποία βλέπει τις προοπτικές σταθεροποίησης στο εγγύς μέλλον,με προηγούμενες προβολές και στόχους να εκπληρώνονται, τις τιμές επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα και τον πληθωρισμό σημαντικά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυτές οι τριμηνιαίες εκθέσεις γίνοντα για να προσδιοριστεί αν η Ελλάδα θα παίρνει τις δόσεις των διαθεσίμων της διάσωσης.
Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια συμφωνία για το νέο δάνειο θα πρέπει ναεπανεξεταστεί από το Eurogroup και το ΔΝΤ κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

Συμφώνησαν ότι η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο στη δέσμευσή της να κρατήσει τον τραπεζικό τομέαυγιή - μία από τις προϋποθέσεις για την αποδέσμευση των κονδυλίων, τα οποία καθυστέρησανπέντε μήνες, λόγω των προηγούμενων αποτυχιών για να το πράξουν.

«Η αποστολή και οι αρχές συμφώνησαν ότι η οικονομία αρχίζει να σταθεροποιείται και είναι έτοιμη για μια σταδιακή επάνοδο στην ανάπτυξη», διαβάζουμε σε μια δήλωση των τριών..
Παρά το γεγονός αυτό, το επίπεδο των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ χαμηλό και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θεωρούνται εμπόδιο για να επανέλθουν σε φυσιολογική τροχιά.

Εκτός από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, η τρόικα των δανειστών «συνεχίζει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής προστασίας, για να αμβλύνει τον αντίκτυπο της οικονομικής ύφεσης», αναφέρει η έκθεση.

"Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα προγράμματα για την πρόσληψη νέων και ανέργων στο πλαίσιο των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ θα πρέπει ναεπεκταθούν, και ένα ελάχιστο πρόγραμμα εγγυημένου εισοδήματος έχει ξεκινήσει σε πιλοτική βάση σε δύο δήμους, με στόχο επέκτασής τους σταδιακά σε εθνική βάση το 2015", συνέχισε.

Και τώρα τα κακά νέα

Εικόνες "δημοκρατικής" μαγκιάς σε βάρος ανυπεράσπιστων φτωχών γυναικών στο βασίλειο της "ανάπτυξης"...

(Ανθ)ελληνική Δημ-ι-οκρατία= ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ" ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΒΙΟΥ! ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ! ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ! ΚΑΙ ΞΥΛΟ! ΠΟΛΥ, ΑΔΙΚΟ, ΑΝΑΝΔΡΟ, ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΞΥΛΟ! ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ! ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ! ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ! ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΑΘΛΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ! ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΩΝΟ ΜΥΝΧΑΟΥΖΕΝ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΑ! ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ! ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ! ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΠΛΗΒΕΙΩΝ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΡΥΠΑΡΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΑΤΡΑΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝ ΕΤΟΥΤΟ ΔΩ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ψιλικατζίδικι επαναστατικότητα


H Μάχη του Γάλακτος μαίνεται, μάγκες και ψευτόμαγκες απειλούν, το αν θα είναι μπαγιάτικο οκτώ ημερών ή φρέσκο έξι έχει γίνει μείζον θέμα για πολιτικούς επαναστάτες που δεν δείχνουν την ίδια συγκίνηση και αγανάκτηση για τη κατάψυξη των Ελλήνων στον χειμώνα που πέρασε, για τους ανασφάλιστους που δεν έχουν πρόσβαση στην αδώνεια Υγεία, για τους ασφαλισμένους που δεν έχουν υγεία, για τους άστεγους που πληθαίνουν, για τους άνεργους που αβγαταίνουν.

Όχι πως η ιστορία του γάλακτος είναι μικρή και δεν αφορά την ελληνική κτηνοτροφία που...
είναι γονατισμένη. Αλλά οι αντιδράσεις (όταν υπάρχει τόση αδράνεια σε τόσα άλλα) είναι πολιτικός ιησουιτισμός και ψιλικατζίδικι επαναστατικότητα.

ΠΗΓΗ:
http://harddog-sport.blogspot.gr/2014/03/blog-post_29.html  

Όσο για εμάς το διαβάσαμε στο ΡΕΣΑΛΤΟ  απ'όπου προτείνουμε και το εξής σχετικό:   
Το πολυνομοσχέδιο και οι «γενναίοι της υποταγής» αλλά κι αυτό:  Το γάλα βγάζει τις μάσκες της Διαπλοκής και της Διαφθοράς  {απ'όπου και απόσπασμα: "... Μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά άρθρα που καλείται να υπογράψει και πάλι το προτεκτοράτο είναι και αυτό για το γάλα, που ξυπνώντας κάποιες συνειδήσεις έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη μνημονιακή κυβέρνηση.
Το πρόβλημα: Πως θα μπορέσει να αλωθεί η Ελληνική αγορά από γάλατα εισαγωγής αδιαφορώντας αν ο ανερχόμενος εγχώριος κλάδος της αγελαδοτροφίας εξαφανιστεί και μαζί με αυτόν ένας δυναμικός τομέας οικονομικής ανάπτυξης και αύξησης του ΑΕΠ.
Ο τρόπος: Βάπτιση του γάλακτος υψηλής παστερίωσης σε φρέσκο γάλα έτσι ώστε να γίνει δυνατή η επέκταση των ημερών διατήρησης του δήθεν φρέσκου γάλακτος που θα δώσει την δυνατότητα για αθρόες εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητας γάλακτος υψηλής παστερίωσης σε δήθεν φθηνότερες τιμές (τους πήρε ο πόνος για τον Έλληνα καταναλωτή). Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:...}

Συνθέτοντας μια ασυμβίβαστη, αντιεμπορική "συμφωνία"




Nιώθεις συχνά γέρος αν και είσαι νέος;

Νιώθεις ότι έχεις αγοραστεί και πουληθεί τόσες φορές;

Νιώθεις όλο πιο συχνά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου να σκληραίνουν όπως και η καρδιά σου;

Σωφρονιστικές νουθεσίες που ξερνούν δηλητήριο και αίμα. Αδηφάγες λερναίες ύδρες που απαιτούν το μερίδιό τους από τη σάρκα και την ψυχή μας. Προσφορά κυπέλλων με κώνιο μισαλλοδοξίας, υποκρισίας, εθελοτυφλίας μπρος στο οφθαλμοφανές και αποκτήνωσης. Που σερβίρονται κι ως συνταγές επιτυχίας και εξυπνάδας. Ήχοι μαστιγίων που συνοδεύονται από σιχαμερές προσφορές καρότων, ως υποχρέωση και προϋπόθεση συγχρόνως ενσωμάτωσης στην επικίνδυνη και ανελέητη ζούγκλα. Που μας την παρουσιάζουν κι ως εξελικτικό επίτευγμα του είδους μας.

Μα εσύ δεν μπορείς να λες πια πως δεν βλέπεις, δεν τ'αντέχεις άλλο, έτσι;
Τον προδότη να ενδύεται ιεροκύρηκας, τον ιεροκήρυκα να μεταμορφώνεται σε δαίμονα, τον αμνό να φοράει άλλοτε τομάρι τσοπανόσκυλου κι άλλοτε ύαινας, τους ανθρώπους να θυμίζουν πιότερο ομόφωνους αμνούς, τον σύντροφο να προδίδει συντρόφους αν η τιμή είναι η πρέπουσα, τις συντροφιές με δικλείδες όρκων και ιδεολογικών καταστατικών να ξεπέφτουν σε λιμνάζοντες βάλτους και δύσοσμα κελιά. Και τους τσοπάνηδες, για λογαριασμό των αφεντικών τους, να πείθουν τα κοπάδια να διαβούν την είσοδο των σφαγείων από μόνα τους, ταΐζοντάς τα ιδέες μιας χρήσης και απειλές δυνητικών καταστροφών και ιδανικά και ονειρώξεις και υποσχέσεις για μελλοντικές νεφελώδεις Εδέμ.
Και νιώθεις όλο και πιο έντονα πως θα'θελες να γίνεις λύκος που ουρλιάζει πάνω στα κουφάρια των τσελιγκάδων, σωστά; Όμως τα φέουδα αυτά είναι γεμάτα θανάσιμα δόκανα και παγίδες για βιαστικούς και παρορμητικούς λύκους που φλέγονται στη γνώση και στη θέα της ύπαρξης των μαντριών. Ακόμα κι εκείνων υπεράνω υποψίας. Και στο τέλος συντρίβονται μέσα στις επικράτειές τους παγιδευμένοι ή ψυχορραγούν πιασμένοι στα σύρματα της περίφραξης..

Γι'αυτό μάθε απ'τον πόνο σου, είναι και μάθηση και λύτρωση μαζί. Λύγισε αλλά μη σπάσεις. Και μη σταματάς να γυρεύεις με σύνεση μα και με άγρυπνο μάτι τις ευκαιρίες! Όχι βέβαια  για να διεκδικήσεις -ναι! μας αναγκάζουν να το κυνηγάμε και να το διεκδικούμε από μόνοι μας!-  το άθλιο και μίζερο μερίδιο στα γρανάζια αυτής της απαίσιας μηχανής. Στις γυροβολιές αυτού του κύκλου ανίας και απώλειας της υπόστασής σου. Αλλά να αδράξεις μία μία κάθε δυνατότητα σπασίματος αυτού του απαίσιου κύκλου, που σε φέρνει πιο κοντά στα αποκηρυγμένα τραγούδια της πραγματικής ύπαρξης. Εκεί όπου κάθε στιγμή πλουτίζεται με νοήματα που μετράνε αληθινά κι έννοιες που δεν είναι πλαστές και παραχαραγμένες.

 Σαν καλλιτέχνης, σαν μουσικός που γυρνάει αμετάκλητα την πλάτη στις εταιρείες και τους μάνατζερ, τις μονολιθικές κατηγοριοποιήσεις και τις προβλέψιμες και δημοφιλείς συνθέσεις και την προτίμηση του "πλατιού κοινού". Δημιουργώντας κάθε στιγμή τις δικές του μη εμπορεύσιμες και προσωπικές κι αυθεντικές  ιδιαίτερες συνθέσεις, που μιλάνε πρωτίστως στη δική του ψυχή.

Μια μουσική συμφωνία δηλώνει το δέσιμο ("συμφωνούν") και τη συνεργασία των διάφορων και διαφορετικών οργάνων, που ανάλογα μπορούν ως σύνολο να παράγουν και όμορφα, ξεχωριστά αισθητικά αποτελέσματα. Κατά πόσο μπορεί να ισχύσει το ίδιο για τις μονάδες μιας κοινωνίας, εκείνες που η ανεξαρτησία κυριαρχεί στις αντιλήψεις τους;

Ο Ένοικος...



Σχετικά: Οι δικές μας "μουσικές" στις ολόδικιές μας φρέσκιες "μελωδίες"!
 Ενάντια στο τέρας της Μηχανής
"ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ" ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Συντρίψτε την κανονικότητα, στην τελευταία ίσως ευκαιρία του κόσμου για ωρίμανση κι ενηλικίωση..!
 Η υπνωτισμένη "ελεύθερη βούληση" του πολίτη-πελάτη και μόνιμα θύματος
 Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από πάσης φύσεως "ειδικούς" αλλά από τα "φόβητρά της"!

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Οι μαθηματικές οντότητες υπάρχουν από μόνες τους



Το θεώρημα του Πυθαγόρα (για όσους δεν το θυμούνται: «το τετράγωνο της υποτείνουσας ενός ορθογώνιου τριγώνου ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών») σήμαινε το ίδιο πράγμα πριν από 2.500 χρόνια και θα σημαίνει το ίδιο πράγμα και σε άλλα τόσα χρόνια από τώρα, ανεξάρτητα από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις όποιες νέες ανακαλύψεις προκύψουν.

Αυτό που ισχύει με τη μαθηματική γνώση, δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη γνώση. Στα μαθηματικά οι «αλήθειες» είναι αντικειμενικές, απαραίτητες και διαχρονικές, γράφει ο Edward Frenkel, καθηγητής μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια και συγγραφέας του βιβλίου «Love and Math: The Heart of Hidden Reality» στους New York Times. Τι είδους πράγματα είναι οι μαθηματικές οντότητες και τα θεωρήματα, έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμες με αυτόν τον τρόπο; Υπάρχουν κάπου, ή είναι απλώς δημιουργήματα του ανθρώπινου μυαλού; Το ερώτημα αυτό έχει διχάσει τους φιλοσόφους εδώ και αιώνες.

Μοιάζει τρομακτικό οι μαθηματικές οντότητες να υπάρχουν όντως από μόνες τους. Αν όμως τα μαθηματικά είναι απλά ένα προϊόν της ανθρώπινης φαντασίας, πώς καταλήγουμε όλοι να συμφωνούμε στα… ίδια μαθηματικά; Κάποιοι θα ισχυριστούν ότι οι μαθηματικές οντότητες είναι σαν τα πιόνια στο σκάκι: ένα λεπτομερές και περίτεχνο φανταστικό παιχνίδι, που εφηύρε ο άνθρωπος. Σε αντίθεση όμως με το σκάκι, τα μαθηματικά αποτελούν απαραίτητο «συστατικό» επιστημονικών θεωριών που περιγράφουν το σύμπαν γύρω μας. Κι όμως υπάρχουν πολλές μαθηματικές έννοιες –από απόκρυφα αριθμητικά συστήματα μέχρι απειροδιάστατοι χώροι- που δε βρίσκουμε στον κόσμο γύρω μας.

Με ποια έννοια, λοιπόν, υφίστανται; Πολλοί μαθηματικοί, όταν πιέζονται να δώσουν μια απάντηση, παραδέχονται ότι είναι Πλατωνικοί. Ο σπουδαίος επιστήμονας Kurt Gödel ισχυριζόταν ότι οι μαθηματικές έννοιες και ιδέες «σχηματίζουν μια αντικειμενική πραγματικότητα από μόνες τους, την οποία δε μπορούμε να δημιουργήσουμε, ή να αλλάξουμε, παρά μόνο να αντιληφθούμε και να περιγράψουμε».

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις κρατουμένων ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

(Ρίξτε μια ματιά κι εδώ: Στιγμιότυπα "πολιτισμού": VIDEO που μετέδωσε το France 24, μέσα από το κολαστήριο του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού , αλλά και σε αυτό: Αφιερωμένο στους κρατούμενους του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού: «"κι'όμως...ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ")


Ξεκίνησαν οι πρώτες κινητοποιήσεις φυλακισμένων ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ.

Μέχρι στιγμής οι κρατούμενοι στις Α, Β, Γ και Δ πτέρυγες των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού, κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και οι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού και Κέρκυρας αρνήθηκαν να κλειστούν στα κελιά κατά την καθιερωμένη ώρα του μεσημεριού.

Οι κρατούμενοι έδωσαν στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο διαμαρτυρίας:

«Αυτές τις μέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας και το κόψιμο των αδειών.

Ήδη έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα πρώτα νέα μέτρα του νομοσχεδίου.

1) Ειδική κατηγοριοποίηση των κρατουμένων σε 3 τύπους (Α,Β,Γ). Στην ειδική κατηγορία τύπου Γ θα ανήκουν όλοι οι φυλακισμένοι που κατηγορούνται για ληστεία ή εκβίαση, στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης, οι πολιτικοί κρατούμενοι,όσοι χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι και έχουν καταδικαστεί από 10 χρόνια κάθειρξη μέχρι και ισόβια και όσοι στασιάζουν στις φυλακές.

2) Οι κρατούμενοι τύπου Γ στερούνται το δικαίωμα για άδεια και περιορίζονται τα επισκεπτήρια και η τηλεφωνική επικοινωνία τους με τα συγγενικά τους πρόσωπα.

3) Θα διαμορφωθούν ειδικά κελιά τύπου Γ (όχι μόνο στο Δομοκό αλλά και σε άλλες φυλακές) με σκοπό την απομόνωση των κρατουμένων.

4) Η αστυνομία αποκτά μόνιμη θέση μέσα στις φυλακές (έλεγχος κελιών, μεταφορά κρατουμένων στο εσωτερικό της φυλακής κ.α.) με απόρρητες αρμοδιότητες και εξουσίες που δεν αναγράφονται ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει την Ελληνική εκδοχή του Γκουαντάναμο. Σε ένα δικαστικό σύστημα που η αρχή της αναλογικότητας έχει κουρελιαστεί και επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, η Ελλάδα διεκδικεί ήδη την πρωτιά στις πολυετείς καθείρξεις και τα ισόβια.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: ΕΝΙΑΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ

Πρόσβαση σε βιβλία; Δηλαδή στη διακίνηση ιδεών και τη διαμόρφωση ανεξάρτητης σκέψης; Πολιτισμός; Δικαίωμα στη μόρφωση και ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση; Στο "νέο σχολείο" που ετοιμάζουν, δηλ. της υποχρηματοδότησης, της αναζήτησης χορηγιών από ιδιώτες και της προωθούμενης ταξικής κατηγοριοποίησης "καλών" και "κακών" σχολείων, μέσω της παγκόσμιας πρωτοτυπίας της "αξιολόγησης" των εκπαιδευτικών με ποσόστωση και δείκτες ανελέητου ανταγωνισμού μεταξύ των σχολείων κι απόλυσης χιλιάδων εκπαιδευτικών; Δημόσιο Σύστημα Υγείας με λουκέτα κι ερημοποίηση δημόσιων νοσοκομείων κι εξαντλητικές διπλοβάρδιες του εναπομείναντος προσωπικού που στερείται βασικότατων πλέον υλικών περίθαλψης των ασθενών; Εργασιακά δικαιώματα στα δουλεμπορικά της ενοικιαζόμενης "κοινωφελούς" δουλείας; Δικαίωμα στη διαμαρτυρία με απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων όποτε επισκέπτεται το ραγιαδιστάν ο κάθε χερ-μπουχέσας του Δ΄Ράιχ;
 Τι δουλειά έχουν τα παραπάνω με τη "δημοκρατία της τυραννίας" στην πλάτη του ραγιά; Πόσο περισσότερο το βιβλίο! Οι σκλάβοι και τα παιδιά τους οφείλουν να έχουν τα μάτια κλειστά, το στομάχι άδειο και την πλάτη σκεβρωμένη απ'το βάρος της "εξόδου στις αγορές", δηλαδή στη ζούγκλα της χρηματοπιστωτικής πανούκλας και των τεφτεριών των τοκογλύφων...

ανιχνευτής


 ΕΝΙΑΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ


Η εφαρμογή του σχεδίου εξόντωσης οποιουδήποτε δρα και εργάζεται στο χώρο του βιβλίου συνεχίζεται.
Μετά την κατάργηση του Ε.ΚΕ.ΒΙ. και τη μη αντικατάστασή του από έναν υγιή φορέα Εθνικής Πολιτικής για το βιβλίο και την αναμενόμενη κατάργηση της ενιαίας τιμής στο βιβλίο, η κυβέρνηση αυτή, συνεχίζει το καταστροφικό έργο που έχει αναλάβει.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δεν θα υπάρχει συμμετοχή της Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου που πραγματοποιείται στη Μπολόνια της Ιταλίας. Ως εκ τούτου οι Έλληνες εκδότες δεν θα μπορέσουν να προβάλουν την παραγωγή τους στην υπόλοιπη παγκόσμια κοινότητα που ενδιαφέρεται για το παιδικό βιβλίο.

Όλοι οι αρμόδιοι της κυβέρνησης σφυρίζουν αδιάφορα για την τύχη του βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μάλλον δεν υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον!!!

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο όρκος του Χερρονήτη Εφήβου: ένα μάθημα δημοκρατικής συνείδησης!


 Σεβαστούπολη! Η μεγαλύτερη βάση κάποτε του σοβιετικού και πλέον του ρωσικού στόλου στο βόρειο Εύξεινο Πόντο, ένα πέρασμα στη Μεσόγειο που αν και ανήκει στην Ουκρανία η πλειονότητα του πληθυσμού της είναι ρωσική.

Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι στη θέση που βρίσκεται σήμερα η κάποτε κοσμοπολίτικη τσαρική μεγαλούπολη με το σημαντικό ναύσταθμο, αναπτύχθηκε την εποχή της παρακμής σιγά σιγά της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας ένα πραγματικά εντυπωσιακό δημοκρατικό πολιτικό μοντέλο!

Κατά το 421π.Χ. ελληνικοί πληθυσμοί από την απέναντι πλευρά, την Ηράκλεια του Πόντου, αποβιβάστηκαν στα παράλια της δυτικής Κριμαίας και ίδρυσαν, στο μέρος που σήμερα βρίσκεται η Σεβαστούπολη, τη λεγόμενη Χερρόνησο ή αλλιώς Χερσόνησο. Ένα σημείο με πολύ μεγάλη γεωστρατηγική σημασία, καθώς επέτρεπε τον έλεγχο των εμπορικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνταν από τους λαούς της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και τους Σκύθες.


 Γενικά, ολόκληρη τότε η Μαύρη Θάλασσα αποτελούσε μια ελληνική θάλασσα, γεμάτη ελληνικές αποικίες στα παράλιά της. Στη Χερρόνησο όμως -και νυν Σεβαστούπολη- ήταν που δημιουργήθηκε ένα από τα υποδειγματικότερα κι αρτιότερα αμεσοδημοκρατικά πολιτεύματα της αρχαιότητας! Χαρακτηριστικός ήταν ο όρκος που έδινε ο Χερρονήτης έφηβος. Ο οποίος στις σημερινές αποκαρδιωτικές εποχές των "δημοκρατικών" πολιτικών λειψάνων -στην ουσία στυγνών ολιγαρχιών του χρήματος με δημοκρατικό μασκάρεμα- και των ανάλογων λειψών πολιτικών συνειδήσεων, μας προκαλεί από τη μια θαυμασμό κι από την άλλη θλίψη. Ας δούμε τι ακριβώς έλεγε αυτός ο όρκος, που σήμαινε την αφύπνιση μιας ισχυρής πολιτικής συνείδησης και την επιβεβαίωση γνήσια δημοκρατικών θεσμών και υψηλών κοινωνικών αξιών που θεωρούνταν καθήκον η υπεράσπισή τους. Τόσο από εξωτερικούς όσο κι από εσωτερικούς εχθρικούς παράγοντες.

"Ορκίζομαι στο Δία, τη Γη, τον Ήλιο, την Παρθένα θεά και τους Ολύμπιους θεούς και ήρωες στους οποίους ανήκει αυτή η πόλη, όπως κι όλη η περιφέρεια και τα φρούρια των κατοίκων της Χερσονήσου. Θα είμαι με το νου μου όλο αφιερωμένο στην πρόοδο και την ελευθερία των κατοίκων και δεν θα προδώσω ούτε την Χερσόνησο, ούτε την Κερκινίτιδα, ούτε τον Λιμένα του Συμβόλου Πόντου και θα τα προστατεύω για το καλό του λαού της Χερσονήσου. Δεν θα ανατρέψω τη δημοκρατική κυβέρνηση και δεν θα επιτρέψω σε κανένα άλλον στην πόλη, που σχεδιάζει να την προδώσει ή να την ανατρέψει, να πράξει κάτι τέτοιο. Δεν θα στηρίξω κάποιο τέτοιο γεγονός, αλλά θα το γνωστοποιήσω στους δημογέροντες της πόλεως. Θα υπηρετώ το λαό και θα τον συμβουλεύω με όλη τη δύναμη των ικανοτήτων μου και με το δικαιότερο τρόπο για την πόλη και τους κατοίκους".

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη σημερινή πολιτική κατάντια και την σε μεγάλο κομμάτι κοινωνική αφασία..;

- σημαντικά στοιχεία για την παραπάνω ανάρτηση πάρθηκαν από το ένθετο με τίτλο "Ο Κριμαϊκός Πόλεμος" του περιοδικού Hellenic Nexus τ.83 Μάρτιος 2014 -

Ο Ένοικος...

Διαβάστε ακόμη:
 Είμαστε με τα καλά μας, ακόμα μιλάμε για δημοκρατία;
Κλασσική Δημοκρατία vs Αγελαία Δημοκρατία

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Reishi plus: Το θαυματουργό θεραπευτικό μανιτάρι



Το Ganoderma Lucidium ή αλλιώς Reishi είναι ένα θεραπευτικό μανιτάρι που έχει χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και την Ιαπωνία πάνω από 2.000 χρόνια, γεγονός που του χαρίζει τον τίτλο του πρώτου μανιταριού που χρησιμοποιήθηκε ποτέ στην Ιατρική. Η ονομασία του μανιταριού Ganoderma, έχει Ελληνική προέλευση: αποτελείται από δύο συνθετικά: τη λέξη γάνος, που σημαίνει λαμπερός, και τη λέξη δέρμα. Το reishi αναφερόταν ως «ο βασιλιάς των βοτάνων»: ήταν το φάρμακο που μπορούσε να εξασφαλίσει σε κάποιον αιώνια νεότητα και μακροζωία, κι επειδή ήταν εξαιρετικά σπάνιο και αδύνατον να καλλιεργηθεί, είχαν πρόσβαση σε αυτό μόνο οι βασιλείς.
Στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική συστήνεται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, αϋπνίας, ανδρικής ανικανότητας, κατάθλιψης και έλκους. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές και μελέτες, το reishi βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, την υπέρταση και την υπόταση, την τάση των νεύρων, τις νευρώσεις και την αϋπνία, τη χρόνια βρογχίτιδα και την ηπατίτιδα Β. Ακόμη έχει ευεργετική δράση σ’ έναν αριθμό προβλημάτων υγείας (άσθμα, υποθυρεοειδισμός), βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, βοηθά στην επιβράδυνση των καρκινικών μεταστάσεων, αποτελεί ισχυρό αντισταμινικό, αντιαλλεργικό και αντιιικό ενώ, τέλος, βελτιώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και της εμμηνόπαυσης. Οι πολυσακχαρίτες που περιέχονται στο μανιτάρι reishi έχουν αντι-νεοπλασματικές και ρυθμιστικές ιδιότητες. Τα τριτερπένια των μανιταριών βοηθούν στην ανακούφιση αλλεργιών αναστέλλοντας την έκκριση ισταμίνης, βελτιώνοντας τη χρήση οξυγόνου και την λειτουργία του ήπατος.
Το Reishi plus καλύπτει το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε Βιταμίνη C. Η εν λόγω βιταμίνη έχει τεράστια σημασία για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι αναγκαία για τις διάφορες μεταβολικές λειτουργίες, όπως είναι η σύνθεση του κολλαγόνου, η διατήρηση της σταθερότητας των αιμοφόρων αγγείων, ο μεταβολισμός των αμινοξέων και η απελευθέρωση των διαφόρων ορμονών στα επινεφρίδια. Η χορήγηση βιταμίνης C ενισχύει τους μηχανισμούς άμυνας του δέρματος ενάντια στις επιθέσεις του περιβάλλοντος, οι οποίες δημιουργούν ελεύθερες ρίζες, τη βασικότερη αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Το κάπνισμα καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος της βιταμίνης C που υπάρχει στον οργανισμό, γι’ αυτό καλό είναι οι καπνιστές να λαμβάνουν τη βιταμίνη C σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Δοσολογία: μια κάψουλα την ημέρα
Ερευνητές επιβεβαιώνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες ενός μανιταριού για τον καρκίνο του προστάτη

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: "Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΚΙ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ-ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ"



κουίζ: τι σχέση έχει όλο αυτό το δουλικό σούρσιμο με το μεγαλείο του (αρχαιο)ελληνικού ανθρωποκεντρισμού και στοχασμού, που ενώ κυνηγήθηκε αλύπητα από τη θρησκεία της "αγάπης" στη συνέχεια του τη φόρεσαν και καπέλο στο εξάμβλωμα του "ελληνοχριστιανικού...πολιτισμού";

Ακολουθεί παρακάτω ένα κάπως παλιό αλλά πολύ καλό άρθρο, για το πρότυπο του κουραδόμαγκα και κουτοπόνηρου συνειδητοποιημένα ραγιά, καθώς και για τις ελληνοχριστιανικές ιστορικές δάφνες δόξας της επικράτησης του χριστιανισμού επί του «κατεδαφισθέντος» αρχαίου Πολιτισμού. (Διαβάστε:  Η Θαμμένη Ελλάδα). Δείτε περί τούτου και εδώ: ΣΚΥΘΟΠΟΛΗ - ΝΑ ΠΩΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και Το Βυζάντιο δεν υπήρξε ποτέ ελληνικό ούτε φιλελληνικό  
Και από κάποια άλλη ανάρτησή μας ας θυμηθούμε το εξής χαρακτηριστικό για τις "παραδόσεις" της εκκλησίας μας (ο μεγαλύτερος και διαχρονικότερος φεουδάρχης στην Ελλάδα), θεματοφύλακα του "ελληνοχριστιανικού πολιτισμού":
...η επίσημη Εκκλησία μας αρκείται, κάθε Κυριακή της Ορθοδοξίας, να αφιερώνει δεκάδες αναθεματισμούς (αφιερωμένους στην αρχαιοελληνική φιλοσοφική σκέψη και τέχνη κι επιστήμη, που υποτίθεται ότι πρέπει να μαστε περήφανοι γι'αυτές μιας κι εμείς σήμερα είμαστε ηχηρά απόντες στην παραγωγή πολιτισμού): "Τοις λέγουσιν οτι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, ανάθεμα τρις" ή "Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα, ανάθεμα τρις" ή "Τοις την μωράν των έξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ανάθεμα τρις" ή "Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ανάθεμα τρις"... κι άλλα πολλά τέτοια δείγματα "ελληνο-χριστιανικού πολιτισμού"...
 Μιας Εκκλησίας απόλυτα σύμφωνης προεπαναστατικά με τη "φυσική τάξη πραγμάτων", δηλ. της σκλαβιάς για το λαό και των οικονομικών και σημαντικότατων πολιτικών προνομίων για την ίδια κι απόλυτα εχθρικής στον ξεσηκωμό του'21 "ως εθνοφθόρον τόλμημα". Με θεάρεστες πατριαρχικές παραινέσεις, όπως πχ του πατριάρχη Καλλίνικου, κάμποσα χρόνια πριν το'21, που μετά το Ορλωφικά εξαπέλυσε ένα γεμάτο μίσος αφοριστικό επιτίμιο προς όλους τους χριστιανικούς λαούς των Βαλκανίων, προτρέποντας τους κατοίκους να καταδίδουν τους αγωνιστές στις οθωμανικές αρχές. Με πατριαρχικές εγκυκλίους (του Γρηγόριου, 1/12/1797) για εξαφάνιση του "ύποπτου" κι "αντιχριστιανικού" συντάγματος του Ρήγα Φεραίου, μη τυχόν και διαφθαρεί το ποίμνιο. Με αφορισμούς κι εξόντωση από τους ρασοφόρους-φορείς της σκοταδιστικής εκκλησιαστικής πολιτικής, σε βάρος των πραγματικών δασκάλων που πάσχιζαν να ξεστραβώσουν το αμόρφωτο και γεμάτο δεισιδαιμονίες "γένος", όπως ο Βενιαμίν ο Λέσβιος(τεράστια η συμβολή στη μόρφωση των υπόδουλων του περίφημου δασκάλου στην "Ακαδημία" στις Κυδωνίες), ο Θεόφιλος Καΐρης, ο Ευγένιος Βούλγαρης και τόσοι άλλοι, που με τη διδασκαλία των μαθηματικών, αρχαίων ελληνικών και φιλοσοφίας, Φυσικής ή ακόμη και αστρονομίας, οδηγούσαν τη νεολαία στην..."αθεΐα"!*
Αμήν! Και μετά κάποιοι ακόμα αναρωτιούνται γιατί στη μνημονιακή σύγχρονη "Εδέμ" (αλλά ακόμα χριστιανική τουλάχιστον, έτσι;) η Εκκλησία είναι παρούσα διά της σιωπής της, θεωρώντας την... ως έναν από τους "στυλοβάτες του έθνους"!!!

*Το αξιοσημείωτο είναι ότι και οι τρεις αυτοί δάσκαλοι ήταν κληρικοί, που σπούδασαν στην Ευρώπη. Κι όταν επέστρεψαν στην υπόδουλη Ελλάδα έκαναν το σφάλμα να θελήσουν με όλη την ψυχή τους να μεταλαμπαδεύσουν τις νέες ιδέες και τις γνώσεις στους βυθισμένους στο σκοτάδι της αμάθειας και δεισιδαιμονίας ραγιάδες...Και γνώση=ελευθερία και αμφισβήτηση του κατεστημένου, κάτι που δεν συνέφερε ούτε τους Τούρκους ούτε, ίσως ακόμα περισσότερο, τους κοτζαμπάσηδες και τους ποιμένες που επέβαλαν κι αυτοί φόρους ("συνεισφορές" υποχρεωτικές στον "κουρβανά του θεού") στους υπόδουλους συμπατριώτες τους!

Πόσους τόνους ψεμάτων, διαστρέβλωσης, αποχαύνωσης και υποκρισίας, απ'όλες τις κατευθύνσεις, αντέχει ακόμα ο νους και η ψυχή των ταλαίπωρων νεο-ραγιάδων; Πόσο αποκρουστικός και κάθε άλλο παρά "διασκεδαστικός" θα έπρεπε να τους είναι ο γλοιώδης και σαλτιμπάγκος τύπος του Καραγκιόζη; Και με πόσους χαρακτηριστικούς τύπους της καθημερινής και δημόσιας ζωής του τόπου αυτός είναι απόλυτα συμβατός;

ανιχνευτής

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΚΙ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ-ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

«Κωνσταντίνε, άν θέλεις να νικήσεις
τον σταυρό πρέπει να προσκυνήσεις.
Σαν κι αυτόν κανένας δεν υπάρχει
δυνατότερος μέσα στη μάχη.
...Γιατί όταν ο Χριστός προστάζει
ο εχθρός φοβάται και δειλιάζει...»

Από την παράσταση του Θεάτρου Σκιών του Ευγ. Σπαθάρη «Ο Καραγκιόζης στο Βυζάντιο» (κανάλι της Βουλής, 31.10.2009).

Η παράσταση λαμβάνει χώρα εν μέσω πλήθους σπασμένων αρχαίων μελών. Ο Μέγας Κωνσταντίνος γυρίζει την πλάτη του σε κάποιους -ακόμη όρθιους- αρχαίους κίονες (σύμβολο του Αρχαίου Πολιτισμού), γονατίζει εμπρός σε ένα λάβαρο με σταυρό, ενώ ο Καραγκιόζης -ως συνήθως- φέρεται δουλοπρεπώς, αναζητάει φαγητό και παράλληλα προσπαθεί να αποφύγει τη στράτευση.


Ο αγώνας των κατοίκων του Δήμου Ιλίου ενάντια στο καρκίνωμα των Κεραιών Θανάτου!

Από Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Ιλίου Ενάντια στις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας :

 > Από ανάρτηση Παρασκευής 21 Μαρτίου:
 ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΙΛΙΟΥ - ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ VODAFONE!! ΞΗΛΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ! 

Ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά για τη συγκινητική σας συμπαράσταση και τον ατελείωτο χρόνο που ξοδέψατε στο πλευρό μας, στο δίκαιο αγώνα μας για την προάσπιση της υγείας μας και της υγείας των παιδιών μας.


>Από ανάρτηση Τρίτης, 25 Μαρτίου 2014:  ΜΕΓΑΛΟ γλέντι για την αποκαθήλωση της κεραίας του ΘΑΝΑΤΟΥ!
Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ιλίου, ενάντια στην κεραία του Θανάτου επί της Δήμητρας 4, σας καλεί ΟΛΟΥΣ στο μεγάλο γλέντι για την αποκαθήλωση της κεραίας, το Σάββατο 29/03/2014, στις 17.00 στην "Πλατεία Αποκαθήλωσης της κεραίας του ΘΑΝΑΤΟΥ" (μεταξύ των οδών τέρμα Αλαμάνας & Ικάρου).
Καλούνται όλοι οι συναγωνιστές γείτονες και γειτόνισσες, για τις ανάγκες της Συλλογικής Κουζίνας, να μαγειρέψουν και να μας φέρουν από ένα φαγητό, είτε κρέατα/κάρβουνα/ψησταριές για τις ανάγκες του ψησίματος, είτε ποτά (κρασί, μπύρες, ούζο, τσίπουρο κ.τ.λ).
Παρακαλούμε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ μας, για να μην φέρουμε ίδια φαγητά, και για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε σε πιθανές ελλείψεις και ανάγκες που ίσως προκύψουν στην πορεία.

Εκδήλωση στο Facebook εδώ: https://www.facebook.com/events/619411474795553/


> Επίσης: 23/03/2014, 11.00GR ::: Συγκέντρωση Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Παλατιανης (ΒΙΝΤΕΟ)

> Επίσης, απόσπασμα χαρακτηριστικού κειμένου από ΘΕΡΣΙΤΗ ("ΧΩΡΟΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ")
 
ΟΤΑΝ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ 3G ΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
Στις 9 Μάρτη η συνέλευση κατοίκων γειτονιάς του Iλίου μαζί και με άλλο κόσμο της περιοχής προχώρησαν σε παρέμβαση και σε προσωρινή καταστροφή κεραίας κινητής τηλεφωνίας (βλ. vodafone) που εξέπεμπε από την ταράτσα του σπιτιού που βρίσκεται στην οδό Δήμητρας 6. Παρά την παρουσία πολυάριθμων μπάτσων, οι συγκεντρωμένοι έκοψαν τα καλώδια της κεραίας με γερανό. Ο «γενναίος» ιδιοκτήτης που τις προηγούμενες μέρες δήλωνε πως η κεραία δεν θα κατέβει από την ταράτσα του σπιτιού του και θα μείνει εκεί επειδή έτσι θέλει αυτός, είχε φροντίσει να εξαφανιστεί από την γειτονιά. Λίγο μετά από τη παρέμβαση, συνελήφθη ο οδηγός του γερανού. Στις 14 Μάρτη συνεργείο της εταιρίας edil hellas (μετά από εντολή της Vodafone) εμφανίστηκε στο σπίτι για να ξανασυνδέσει την κεραία, όπως και έκανε (και πάλι με την παρουσία μπάτσων φυσικά). Με το που έγινε αυτό αντιληπτό από τους γείτονες, άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση έξω από το κτήριο. Οι συγκεντρωμένοι/ες έκαναν αυθόρμητη πορεία και απέκλεισαν το κατάστημα της Vodafone που βρίσκεται στο Ίλιον.
…ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ…
Σύμφωνα με τον νόμο για την διαδικασία αδειοδότησης των κεραιών του 2011, οι κεραίες που δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας, το 80% τουλάχιστον δηλαδή από αυτές που υπάρχουν, θα μπορούν να λειτουργούν κανονικά για δύο χρόνια. Και πλέον οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να στήσουν τα συστήματά τους με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν χρειάζεται όμως να είναι κανείς επιστήμονας για να καταλάβει πως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ βλαβερή για κάθε ζωντανό οργανισμό. Και ιδιαίτερα όταν αυτές τοποθετούνται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές (που συνήθως –καθόλου τυχαίο- είναι και ταξικά προσδιορισμένες).
Ο καρκίνος όμως και ο κανιβαλισμός των εταιρειών, δεν είναι θέμα νομιμότητας. Το έχουμε ξαναπεί: νόμιμο είναι –ή γίνεται- οτιδήποτε μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επενδυτών. Από τα ΧΥΤΑ, τα μεταλλεία χρυσού (στις Σκουριές), τα εργοστάσια της ΔΕΗ που σκορπάνε καρκίνο στις περιοχές που βρίσκονται, μέχρι την προσπάθεια υποβάθμισης του πάρκου Τρίτση με σκοπό την εμπορευματική του αξιοποίηση, τη “διευκόλυνση” των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στις περιοχές μας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: το κόκκινο χαλί που θέλει να στρώσει στους επενδυτές το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, περνάει πάνω από τις ζωές μας.

[Για να κατεβάσετε το κείμενο σε αρχείο μορφής pdf πατήστε εδώ]

[Διαρκής ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα των κατοίκων του Ιλίου ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα βρείτε εδώ]

[Βίντεο από παρεμβάσεις των κατοίκων τις τελευταίες μέρες για την κεραία στην οδό Δήμητρας (περιοχή Αλαμάνας) στο Ίλιον θα βρείτε εδώ: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7]


Και για να κλείσουμε εμείς, οι αποδείξεις περί καταστροφικότητας (Καρκινώματα στην κυριολεξία!) των κεραιών κινητής τηλεφωνίας κι άλλων "τεχνολογικών θαυμάτων" στα παρακάτω:
Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ!
 Οι θανάσιμοι κίνδυνοι του Wi-Fi (και της τεχνολογίας των mobile phones) -"the actual mechanisms by which mobile phone technology can cause cancer and, how every single one of us is reacting to the biggest change in environment this planet has ever seen. " + Wi-Fi radiation dangers!

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Jean – Michel Guenassia: Η λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων


Καληνύχτα θλίψη
 


-Πρέπει να περάσατε δύσκολα.

- Το ίδιο κι εσείς.

-Αυτό που μετράει είναι ότι είμαστε ζωντανοί, έτσι δεν είναι;

-Ναι, πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον.

-Αν δεν είμαστε εμείς αισιόδοξοι, τότε ποιος θα είναι;

Η στιχομυθία της σελίδας 199 ανάμεσα στον Ίγκορ και τον Βέρνερ, πρόσφυγες από κομμουνιστικές χώρες στο Παρίσι των τελών της δεκαετίας του ’50, αποτελεί μια από τις εκτυφλωτικές όψεις της τιτλοφορούμενης αισιοδοξίας, και μάλλον την πιο προφανή. Η συγκεκριμένη, διαρκώς αναβλύζουσα πηγή αισιοδοξίας δεν εντοπίζεται σε πείσμα όσων πέρασαν αλλά ακριβώς από το γεγονός ότι τα πέρασαν. Νωρίτερα, στη σελίδα 158, διαβάζουμε για τον Ιγκόρ: Η φυγή του από την ΕΣΣΔ και οι περιπλανήσεις του τον είχαν κάνει ν’ αναθεωρήσει έννοιες όπως η αλήθεια και το ψέμα. Τώρα πια, για ένα μόνο πράγμα ήταν σίγουρος: ότι ήταν ζωντανός. Πίστευε ότι το μόνο για το οποίο μπορούσες να είσαι βέβαιος σ’ αυτό τον κόσμο ήταν αν είσαι ζωντανός ή νεκρός. Όλα τα άλλα ήταν θεωρίες και κατασκευάσματα του μυαλού.



Οι «αισιόδοξοι» λοιπόν επιζώντες του ανατολικού μπλοκ έφτασαν στη Γαλλία επειδή ανάμεσα στις δυο μοναδικές τους επιλογές, να είναι με τους εκμεταλλευτές ή τους εκμεταλλευόμενους, διάλεξαν να μην ανήκουν σε κανένα στρατόπεδο. Προερχόμενοι απ’ όλες σχεδόν τις χώρες του «παραπετάσματος» συνευρίσκονται σε περίφημο μπιστρό περιώνυμης πλατείας, αλλά στο πίσω δωμάτιο, οι κουρτίνες του οποίου διαφυλάσσουν μιαν άλλη κοινότητα. Σ’ αυτή την κοινότητα άλλοι παραμένουν πιστοί στα κομμουνιστικά ιδανικά που πρόδωσε το κράτος τους ενώ άλλοι, αηδιασμένοι από τα διαψευσμένα τους οράματα, δεν θέλουν ν’ ακούσουν για ανατολή. Όλοι όμως αισθάνονται απάτριδες – Δεν είμαι Τσέχος ούτε Γάλλος. Είμαι άπατρις. Ό,τι χειρότερο, δηλαδή. Δεν υπάρχω εξομολογείται ο Πάβελ –, όλοι καταχωρίζονται ως προδότες από το κόμμα τους και αποστάτες από τους Δυτικούς. Απάτριδες αλλά ίσοι μέσα στην αντιπαλότητά τους.

Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά την αλήθεια για το 21;


Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αυτό – σίγουρα όχι σύντομα

Σήμερα πάντως ένα βιβλίο που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα του 21 θα καιγότανε στην πυρά και ένας καθηγητής που θα το δίδασκε, θα έχανε τη δουλειά του.

Ας πούμε μερικές ιστορικά εξακριβωμένες αλήθειες:

Η επανάσταση ξεκίνησε όχι από τους ηρωικούς αρματολούς και κλέφτες (αντίθετα αυτοί και μέσα στον Αγώνα πολεμούσαν σαν μισθοφόροι για αμοιβή και λάφυρα) αλλά από φιλήσυχους αστούς εμπόρους που ζούσαν έξω από την Ελλάδα. Το κίνημα άρχισε από αστούς αλλά το αγκάλιασε ο λαός. Όμως, όπως γράφει ο Σκαρίμπας: «Το Πατριαρχείο το αφόρισε. Οι Πρόκριτοι και οι Ιεράρχες το χλεύασαν. Ο Καποδίστριας του γύρισε τις πλάτες. Ο Κοραής μας το μυκτήρισε». Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη και το τέλος ολέθριο.

Η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο. Αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά αφόρισε και την ίδια την επανάσταση. Φυσικά κανείς δεν ήταν στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όχι μόνο δεν σήκωσε το λάβαρο (που φτιάχτηκε μετά από 50 χρόνια) αλλά έβριζε τον επαναστάτη Παπαφλέσσα* (δες σχόλιο δικό μας στο τέλος) ως «εξωλέστατον».

Η επανάσταση του 21 απέτυχε ολοκληρωτικά. Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ δεν είχε μείνει ούτε μία επαναστατική εστία.

Τα περιφραγμένα σώου στη μνήμη εκείνων που αγωνίστηκαν για την κατάργηση των περιφράξεων...

Διαβάζουμε από ΕΔΩ:
"Αθήνα. Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας έπεσε η αυλαία των επίσημων εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Η παρέλαση έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την κινητοποίηση 3.000 αστυνομικών και δυνάμεων των ΜΑΤ σε μια πλατεία Συντάγματος περίκλειστη."

Και επίσης από ΕΔΩ βλέπουμε την ακριβώς παρακάτω εικόνα από την μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, μια εικόνα που θυμίζει μπλόκο Δυνάμεων Κατοχής και διαβάζουμε τα εξής:
"Αυτές τις εικόνες δεν τις βρίσκεις ούτε στα χρόνια της χούντας!!!Δεν μας αρμόζουν τέτοιες εικόνες… Καιρός να πάψουμε να ζούμε εξόριστοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι και να εισπνέουμε τις πνιγηρές αναθυμιάσεις τέτοιων εικόνων…"



Κι αναρωτιόμαστε εμείς:
Ποιο το νόημα της περίφραξης ολόκληρης της κεντρικής πλατείας της Αθήνας, μπροστά στη Βουλή(=βούληση) των Ελλήνων;
Αν το δούμε συμβολικά τότε τι συμβολίζει;
Μήπως τη φίμωση και το αλυσοδέσιμο ενός ολόκληρου λαού και την κατάργηση των όποιων δημοκρατικών θεσμών; Με τη Βουλή-υποτιθέμενη βούληση του λαού απλά να επικυρώνει τα "αποφασίζω κι επιβάλλω" τόσο των διεθνών τοκογλύφων όσο και των  εγχώριων πολιτικών "μάνατζέρ τους", γεμάτων ζήλο απόλυτης ισοπέδωσης των πάντων;

Και για ποιον τελικά γίνεται η παρέλαση του στρατού και της μαθητιώσας νεολαίας της χώρας; Όχι για το λαό της, την ενίσχυση υποτίθεται των αισθημάτων του ασφάλειας και περηφάνιας; Για ποιους όλο αυτό το "στεγανοποιημένο δρώμενο";

Οι θανάσιμοι κίνδυνοι του Wi-Fi (και της τεχνολογίας των mobile phones) -"the actual mechanisms by which mobile phone technology can cause cancer and, how every single one of us is reacting to the biggest change in environment this planet has ever seen. " + Wi-Fi radiation dangers!

 Σχόλιο από εμάς: Με απλά λόγια, η ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και ασύρματη ακτινοβολία (ασύρματα τηλέφωνα, Wi-Fi Ιnternet) = τεράστιοι κίνδυνοι για την πνευματική και σωματική υγεία του ανθρώπου!




From the source description:
(Full Film) RESONANCE ➜ This James Russell film is a Sensational Eye Opening Documentary that examines 60 years of scientific research! ➜ Join the FACEBOOK page http://goo.gl/yf4Qs

➜ James Russell (Director + Producer)
james(at)flatfrogfilms(dot)com
http://www.FlatFrogFilms.com

➜ John Webster (Director)
http://www.PatientZeroProductions.com

This spectacular documentary uncovers for the very first time, the actual mechanisms by which mobile phone technology can cause cancer. And, how every single one of us is reacting to the biggest change in environment this planet has ever seen.

"RESONANCE is a Sensational Eye Opening Documentary that examines 60 years of scientific research, to uncover for the very first time, the actual mechanisms by which mobile phone technology can cause cancer. And, how every single one of us is reacting to the biggest change in environment this planet has ever seen.
 Two billion years ago life first arrived on this planet; a planet, filled with a it's own beautiful natural frequency. As life slowly evolved, it tuned into this surrounding frequency and thrived.
 By the time mankind arrived on earth this incredible relationship had developed very intimately; a relationship that mainstream science is just beginning to comprehend; however this connection and frequency has alway been innately known by those whom are highly aware and sensitive to their environment.
 Research shows, being exposed to this frequency is absolutely integral to us. It controls our mental and physical health, it synchronizes our circadian rhythms, and it aids our immune system and improves our sense of well being. Not only are we surrounded by natural frequencies, our bodies are also filled with them. Our cells communicate using electro magnetic frequencies. Our brain emits a constant stream of frequencies and our DNA delivers instructions, using frequency waves. Without them we couldn't exist for more than a second.
This delicate balance has taken billions of years to perfect. But over the last 25 years the harmony has been disturbed. and disturbed dramatically.Mankind has submerged itself in an ocean of artificial frequencies. They are all around us, filling the air and drowning out the earth's natural resonance.To the naked eye the planet appears to be the same. But at a cellular level it is the biggest change that life on earth has endured; the affects of which we are just starting to see and feel.

Created by James Russell (Director + Producer) and John Webster (Director)"

Eπίσης, για τους σοβαρότατους κινδύνους τoυ Wi-Fi:
(About the Wi-Fi radiation very serious dangers:)

 Η γερμανική κυβέρνηση συμβουλεύει την αποφυγή της χρήσης wi-fi - "Germany warns citizens to avoid using Wi-Fi"

Η βρετανική Ένωση Καθηγητών ζητά την απαγόρευση του Wi-Fi στα σχολεία
Suspend wi-fi in schools, says union chief following reports it causes ill-health

Οι δημόσιες βιβλιοθήκες στο Παρίσι απαγορεύουν το WiFi
Public libraries in Paris shut down wi-fi in response to health worries

 Η ερευνήτρια Δρ. Magda Havas εξηγεί τους λόγους που πρέπει να αποσυρθούν τα ασύρματα δίκτυα ίντερνετ από τα σχολεία
Open Letter to Parents, Teachers, & School Boards Regarding Wi-Fi Networksin Schools and Cell Phone Antennas near School Property

 Ban mobile phones and wireless networks in schools, say European leaders

 Dr Andrew Goldsworthy on WI-FI in Schools


Αντλήσαμε τα στοιχεία για αυτό το τεράστιας σημασίας θέμα, παρακολουθώντας το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ και μελετώντας και τους (διαφωτιστικούς όσο και αποδεικτικούς της σοβαρότητας της κατάστασης) συνδέσμους στα αγγλικά, από ΕΔΩ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: "αμείλικτοι να γίνουμε σου λέω"


Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου σας προσκαλεί την Τετάρτη 26/3 στις 20:30 στη μουσική παράσταση "Αμείλικτοι να γίνουμε σου λέω", στο χώρο της Λέσχης. Ο Γιώργος Ζιόβας με 14 ποιήματά του συνομιλεί με τραγούδια των:

Άσιμου, Θεοδωράκη, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μικρούτσικου,
Ξαρχάκου, Β.Παπακωνσταντίνου, Θ.Παπακωνσταντίνου, Σαββόπουλου.

Πιάνο-τραγούδι: Κώστας Παλιούρας

Είσοδος ελεύθερη!

Aπό ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η χώρα που, αν και δεν φοράει πια φουστανέλες, δεν έβγαλε ποτέ το φέσι!


Καλώς ήρθες στη χώρα των θαυμάτων της Αλίκης! Που, αν και δεν φοράει πια φουστανέλες, δεν απαλλάχτηκε ποτέ από το φέσι.

Εδώ που η ελιά φυτρώνει στις όχθες ποταμιού και οι ρίζες της επικοινωνούν υπόγεια με αυτό.

Eδώ όπου Δημόσια Δωρεάν Παιδεία σημαίνει απολύσεις εκπαιδευτικών και κλειστά ή υποβαθμισμένα σχολεία.

Εδώ όπου Υγεία σημαίνει ότι ο θάνατός σου εξυγιαίνει τα δημόσια έξοδα και φουσκώνει τις ιδιωτικές τσέπες.

Εδώ όπου ανάπτυξη σημαίνει γίνε άνεργος, ξεσπιτωμένος κι ενοικιαζόμενος κολίγος στις επενδύσεις των νέων γαιοκτημόνων.

Εδώ όπου Αριστερά σημαίνει αγώνας σκληρός! Για να μην καταρρεύσεις ολοκληρωτικά από τις κακουχίες της ανέχειας. Κατά τη διάρκεια υγιεινών περιπάτων διαμαρτυρίας στους κατεχόμενους δρόμους από τους τοκογλύφους και μπροστά στις κάλπες, όποτε αποφασιστεί, του παραμυθιάσματος και της ομηρίας σου.

Εδώ όπου το πλεόνασμα αυγατίζει στην έλλειψη αξιοπρέπειας.

Εδώ όπου ο παραλογισμός έχει ανάγκη κι από δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσής του.

Εδώ όπου σεβασμός στον πολίτη σημαίνει ότι μπορεί να επιλέξει ελεύθερα τον τρόπο αυτοκτονίας.

Εδώ όπου αν οι ιθαγενείς βρουν τον τρόπο δεν βλέπουν την ώρα να φύγουν και ο τελευταίος να κλείσει (αν κλείσει) την πόρτα...

ανιχνευτής


Όταν το "πολιτικό ζώο" κολλάει στη ζωώδη υπόσταση...



Aν διακυβέρνηση σημαίνει πέπλο μυστηρίου γύρω από τους μηχανισμούς της, μηχανορραφία, κρυφές ατζέντες, αλύπητο μαστίγιο με κάνα καχεκτικό καρότο πού και πού, διαπόμπευση και δίωξη της διαφωνίας και της αντίθεσης, απο-ανθρωπισμός...

Αν κοινωνικότητα σημαίνει αυτό που είχε πει ο Σοπενχάουερ: "ο καθένας είναι κοινωνικός στο βαθμό που είναι ασήμαντος". Δηλαδή μαζάνθρωπος, αγελαία οντότητα, ισοπεδωμένη προσωπικότητα, fashion victim, οπαδός σε βαθμό μέχρι και θανάσιμου μίσους ενάντια στη διαφορετική άποψη και τη διαφορετικότητα, ένα στοιχείο αποδόμησης (ή σκουπίδι) μέσα σε ένα ανάλογο σωρό που παρασύρει το ρεύμα κάθε...ποταμιού...

Τότε η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε ένα "πολιτικό ζώο" της παραπάνω "κλάσης" κι ενός έλλογου ατόμου που στοχάζεται και δρα με πολιτική και κοινωνική συνείδηση, είναι η...διαφύλαξη της ακεραιότητας. Της ατομικότητας. Εκείνης της ατομικότητας που αποτελεί το δομικό στοιχείο κάθε ενσυνείδητης κι ελπιδοφόρας συλλογικότητας.
 Ελπιδοφόρας κυρίως γιατί προασπίζει την προσωπικότητα και την ανεξαρτησία κάθε μέλους της, επιτρέποντάς του να αμφισβητεί όποτε κρίνει αναγκαίο κι αυτή την ίδια. Και γιατί μέσα στους κόλπους της η εξάρτηση, από τα κατώτερα ένστικτα και την συναισθηματική παραζάλη(εκεί δηλαδή όπου  στοχεύει με πλείστες τεχνικές και μεθόδους η προπαγάνδα), παραχωρεί τη θέση της σε διεργασίες και προσπάθειες απόκτησης γνώσης κι αυτο-επίγνωσης. Κι άρα υπευθυνότητας. Η ιεραρχία μέσα στους κόλπους μιας τέτοιας συνθήκης ΔΕΝ αποτελεί πρωτεύον θέμα και μπορεί να είναι  χαλαρή κι ευέλικτη ή να είναι καταργημένη κι ο καθένας να έχει, όπου χρειάζεται κι ανάλογα με τις δεξιότητες και ικανότητές του, τους τομείς της ευθύνης του. Αρκεί να παρέχονται όλες οι ευκαιρίες για την καλλιέργεια και επέκταση αυτών των ικανοτήτων. Και η ύπαρξη ηγεσίας είναι λάθος (καθόλου τυχαία διαδεδομένο) να συνδέεται απαραίτητα με την άσκηση εξουσίας και κάτω από εξουσιαστικούς όρους ενδυόμενους συχνά ένα βελούδινο μανδύα.
Και για να επιχειρηθεί η πραγμάτωση (και υπεράσπιση) των παραπάνω απαιτείται μόνο μια προϋπόθεση: η αγνότητα και συνάμα γενναιότητα της ελευθερίας του πνεύματος! Που οδηγεί στην απόκτηση της Αλήθειας και της Γνώσης.

Κι αν κάποιος ακούγοντας όλα αυτά κουνάει ειρωνικά το κεφάλι για τους αθεράπευτα "ρομαντικούς" ή "ου-τοπιστές", αυτό σημαίνει ότι η πολυπλόκαμη προπαγάνδα έχει κάνει τη δουλειά της μια χαρά κι έχει ριζώσει ύπουλα ακόμα και μέσα σε "προοδευτικά" κρανία. Κι όσον αφορά το "ρομαντισμό", σαν έννοια επηρεασμένη απ΄το καλλιτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα στη Δυτική Ευρώπη, το κυρίαρχο στοιχείο είναι το συναίσθημα αντί της λογικής. Κάτι τελείως αντίθετο με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Όπως τελείως αντίθετα είναι τα κελεύσματα των εποχών που ζούμε (πνευματικά, κοινωνικο-πολιτικά, αισθητικά) προς κάθε απόπειρα και λαχτάρα έλλογης ύπαρξης...

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Έτσι στήνονται οι σωστές δημοσκοπήσεις!!!

 

Το είδαμε στην 
Κλασσικοπερίπτωση

101 injured, 29 arrested in Madrid as anti-austerity march turns violent

Σχόλιο δικό μας: Χαμός στην Ισπανία, χαμένη στο μνημονιακό πουθενά η Ελλάδα! 

 Anti-austerity demonstrators crowd into Colon square as they take part in a demonstration which organisers have labeled the "Marches of Dignity" in Madrid, March 22, 2014 (Reuters / Paul Hanna)
Anti-austerity demonstrators crowd into Colon square as they take part in a demonstration which organisers have labeled the "Marches of Dignity" in Madrid, March 22, 2014 (Reuters / Paul Hanna)




Protesters clashed with police in Madrid as thousands of people trekked across Spain to protest austerity which they claim is destroying their country. Under the banner "no more cuts!" the protesters called for an end to the government’s "empty promises."

Police arrested at least 29 protesters following the clashes which took place after the march. According to emergency service, 101 people were injured - 67 of them police, El Mundo newspaper reports.

Protesters were seen throwing stones and firecrackers at police. According to witnesses, officers used tear gas to disperse the demonstrators.

Clashes broke out during a final speech at the demonstration when protesters tried to break through a police barrier. Riot police took charge by beating protesters with batons, AP reported.

“The mass rally was coming to an an end when reportedly a group of younger protesters, who had masks on their faces, started throwing rocks at the police. Police tried to push them away from the parameter that they organized around this area,” RT’s Egor Piskunov reported from the Spanish capital.

“They (police) tried to push them (protesters) away from these police fences and then we started seeing firecrackers being thrown at police and reportedly authorities started firing rubber bullets at the protesters. As a result, there are injuries on both sides and several people have been arrested as well.”

“I can confirm that there is very heavy police presence in this whole district. Since it is the center of Madrid, there are lots of luxury hotels in this part of town and security here is very tight,” he added.

Six “columns” of trains, cars and buses, as well as bands of pedestrians have travelled from Extremadura, Andalusia, Valencia, Murcia, Asturias, Galicia and Aragon, among other Spanish regions, to converge on Madrid in mass protest this Saturday. The demonstration itself has been dubbed 22-M, Marches for dignity.

View image on Twitter  Eight groups of activists are expected to move into the Spanish capital at different points throughout the course of the day. As a precautionary measure, the Madrid authorities have closed roads in the center of the city and asked people to use public transport whenever possible on Saturday. In addition, the Spanish authorities have deployed 1,650 riot police to keep the situation under control in Madrid.

The protest movement is demanding an end to the so-called Troika-style cuts in Spain, more jobs and affordable housing.

“Why am I here? I’m sick of this government. With all the promises they never fulfill. They said they were going to create more jobs and lower the taxes but it’s a lie! Instead, unemployment rose from 4 to 6 million. This is the only way we can fight back,” one of the protestors, who had been on the road since March 9, told RT correspondent Egor Piskunov.

View image on Twitter
A large proportion of the protesters who have made their way on foot to the Spanish capital are unemployed and plan to camp in Madrid until their demands are met.

“There are too many reasons: my sons have to work every day from 8 in the morning to five of the next morning only for 400 euros per month! Also I'm a teacher and I know what cuts in the public sector mean,” said another activist. “All these evictions - this is insane. I'm marching to Madrid because I can't walk to Berlin or Brussels. We must stop them and the Troika!”

Hundreds of people are evicted from their homes every day in Spain. The General Council of the Judiciary reported that 49,984 forced evictions had been carried out across the country last year, which averages about 185 a day.

The number of evictions reached an all-time high in Spain in 2012 with over 500 a day, according to a report by the BBC. This combined with an unemployment rate of 26 percent, the second highest in Europe after Greece, has left many Spanish citizens with nowhere to turn. This is reflected in the growing number of suicides in the country, with the country’s National Institute of Statistics estimating that at least 8 people take their lives every day in the country.
Pepe Caballero, one of the organizers of the protests said the Spanish government is trying to return Spain to the Franco era.

“What the government wants is to go back to the Franco years and keep the working class from demonstrating in the streets and saying what our main problems are. We won't allow that to happen and they know it,” Caballero told RT, adding that the protest movement will change Spain from the “bottom to the top.”

At the beginning of this month, the Spanish Minister of Employment Fatima Banez said that Spain had finally pulled itself out of the recession and registered economic growth. However, the Spanish Union of Workers dismissed Banez’s announcements as “government propaganda.”

A fireman stands in front of demonstrators, some of them waving flags of the Spanish second republic, during a march dubbed "the Marches for Dignity 22-M" to protest against austerity in Madrid on March 22, 2014. (AFP Photo / Gerard Julien)
A fireman stands in front of demonstrators, some of them waving flags of the Spanish second republic, during a march dubbed "the Marches for Dignity 22-M" to protest against austerity in Madrid on March 22, 2014. (AFP Photo / Gerard Julien)

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Στην Ισπανία ο λαός στο δρόμο, στην Ελλάδα στο …ψηφοδέλτιο!


Παραμονές 25ης Μαρτίου και τα λάβαρα του ΄21 υψώθηκαν στην Ισπανία εναντίον του 4ου Ράιχ…
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές καταπατούν τη «νομιμότητα» της ΕΕ και της πλανητικής χούντας του χρηματιστηριακού κεφαλαίου: Συγκρούονται στο δρόμο με τα όργανα των νέων αποικιοκρατών.
Στην Ελλάδα, τα λάβαρα του ’21 παραμένουν ακόμα κλειδωμένα στις ορειχάλκινες πλάκες της νέας κατοχής…

Εδώ η «αριστερά» ΟΧΙ μόνο στηρίζει τη «νομιμότητα» του 4ου Ράιχ, αλλά …αγωνίζεται και να τη διασώσει!!!

Εδώ το επαναστατικό πνεύμα του ’21 ΟΧΙ μόνο έχει «πνιγεί» από αυτήν τη «αριστερά», αλλά αυτή ενεργεί και όπως οι προσκυνημένοι του ’21: Κάνει το κάθε τι να μην κατεβεί ο κόσμος στο δρόμο…

Δύο είναι τα βασικά της «όπλα: Ο εκλογικός κρετινισμός (ψηφοδέλτιο) από τη μια και ο «αντιφασιστικός» κρετινισμός από την άλλη.

Η Ελλάδα έχει αποτεφρωθεί εντελώς, ο ελληνικός λαός ρίχνεται στα τάρταρα ενός νέου Μεσαίωνα από την υπερεθνική χούντα και εδώ η «αριστερά» τρέχει για ψήφους ή οργανώνει κινητοποιήσεις εναντίον του κλούβιων αυγών αθωώνοντας και στηρίζοντας, έτσι, τον πραγματικό ΦΑΣΙΣΜΟ που επελεύνει…

Στην πρώτη γραμμή αυτής της μεγάλης ιστορικής ΑΠΑΤΗΣ βρίσκονται οι επιδοτούμενες ομάδες του «αντιφασισμού», με τις ευλογίες ΟΛΩΝ: Του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ…

Το παρακάτω κείμενο περιγράφει αυτήν την αθλιότητα της «αριστεράς»:
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/03/23/stin-ispania-dinamika-sillalitiria-gia-ta-agria-metra-stin-ellada-k-a-sillalitiria-enantia-stonfasismo-ke-ti-chrisi-avgi/

To διαβάσαμε στο ΡΕΣΑΛΤΟ  
(θυμηθείτε κι από τον Ένοικο: Μήπως ο αντιφασισμός στην πιο φανατισμένη και στρατευμένη μορφή του κατρακυλάει σ'ένα μερικές φορές λανθάνον είδος φασισμού; )

Αν πιστεύεις αυτά κι ακούς κάτι τέτοια..



Αν αυτό που πιστεύεις με όλη τη δύναμη της ψυχής σου κι όλη τη διαύγεια της ανεξάρτητης συνείδησής σου.
Είναι η ελευθερία στη δημιουργική έκφραση κι εργασία κι όχι το δικαίωμα στην υποαμειβόμενη δουλεία και τα ελεινά ψίχουλα της ομηρίας που έχουν το θράσος να αποκαλούν εργασία.
 Είναι το δικαίωμα στον αυτοκαθορισμό και την επιλογή των τρόπων επίτευξης μιας ολοκληρωμένης ζωής. Με την οικονομία όχι ως αυτοσκοπό και μέσο επίτευξης μιας τρισάθλιας υποδούλωσης των πληθυσμών, αλλά ως κοινωνικό εργαλείο προς το σκοπό της ολοκλήρωσης και αρμονικής συν-ύπαρξης των ανθρώπων.
 Είναι το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στην πραγματική γνώση, πέρα από κάθε χειραγώγηση και ένταξη στη φεουδαρχική λογική των "αγορών εργασίας" και τον κατακερματισμό της σε στείρες κι ελεγχόμενες ερμηνείες και άχρηστα στην ουσία κι εφαρμογή τους πακέτα "υπερχειλιζουσών πληροφοριών".
 Είναι το αναφαίρετο δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία. Με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι δεν ξεπέφτει στη σώρευση σε βάρος του Άλλου και των προοπτικών της ευημερίας του.
 Όπως και το δικαίωμα στην πρόσβαση μιας πολυσχιδούς κι ανεξάρτητης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που δεν οργανώνεται σε δολοφονικά καρτέλ και δεν  θησαυρίζει από τον πόνο και την ασθένεια κι ανημπόρια του ανθρώπου, οδηγώντας τον στην εξάρτηση και στην οικονομική εξαθλίωση έως και το θάνατο. Αλλά το δικαίωμα σε μια ιατρική που εκμεταλλεύεται κι αξιοποιεί τόσο τις συμβατικές όσο και τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας, βάσει του φαρμακευτικού οπλοστασίου της φύσης. Και με συμμετοχική σχέση του ασθενή με το γιατρό του στην από κοινού καταπολέμηση της νόσου και πρόσβαση σε κάθε πληροφορία γύρω από αυτή.
 Και είναι η ανάγκη συλλογικής συμμετοχής στη λειτουργία των πολιτικών θεσμών. Με βασικό μέλημα την απαγκίστρωση από κάθε λογής εξουσιαστικό μύθο, όπως η αναγκαιότητα μιας αυστηρής ιεραρχίας ή ενός "καλού βασιλιά". Και τη δημιουργία και διαύγεια τέτοιων θεσμών που κινούνται προς την αυτοθέσμιση και αυτονομία της κοινότητας και την κατάργηση των προκαταλήψεων και την ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των κοινοτήτων.

Τότε, την επόμενη φορά που θα βρεθείς στους δρόμους, στις γειτονιές και τις πλατείες, μπροστά σε "ευαγή" κυβερνητικά κτίρια και ιδρύματα, "κοινωφελείς" υπηρεσίες και γραφεία υπεύθυνων που μονίμως δηλώνουν οι ίδιοι "ανεύθυνοι" και μεταθέτουν τις ευθύνες σε κάποιους άλλους. Την επόμενη φορά που θα συμμετέχεις σε συλλογικές συζητήσεις, σε επίπεδο παρέας ή γενικής συνέλευσης ή ανοιχτής ομιλίας ή συγκέντρωσης κάποιου κλάδου για χάραξη πορείας. Και μιλάς μέσα απ΄την ψυχή σου και πολύ-μα πολύ μακριά από κάθε υπολογιστικό κίνητρο προσωπικής εκμετάλλευσης καταστάσεων κι αναρρίχησης, σαν παρασιτικός σε βάρος των γύρω κισσός στο χώρο που εποφθαλμιά..

 Αν ακούσεις από τον παραιτημένο γείτονα, τον "ώριμο" μικροαστό ή βιοπαλαιστή που "κατανοεί την αναγκαιότητα των οπισθοχωρήσεων" και πάσης φύσης εκπτώσεων, το συνδικαλιστικό χαμαιλέοντα που μάχεται για το παρόν και μέλλον της τωρινής κι αυριανής του καρέκλας, τον σεκιουριτά ή μπάτσο και ματατζή απέναντί σου να σου φράζει το δρόμο με πλήρη εξάρτηση κι απλανές βλέμμα. Αν ακούσεις την ερώτηση: "ποιος νομίζεις ότι είσαι τελοσπάντων;" Μόνο μια απάντηση ταιριάζει: "Ο άνθρωπος που δεν είσαι και δεν θα γίνεις ποτέ εσύ!" Και καθώς λες τα λόγια που δεν πολυσυνηθίζονται σε "καθωσπρέπει" συζητήσεις εντός καθορισμένων -ακόμα κι "επαναστατικών"- πλαισίων, σε πορείες, συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες και τα συνοδεύεις και με αιχμηρά επιχειρήματα. Και σου πετάξουν στην τόσο δυσάρεστη γι'αυτούς μούρη σου μια άλλη δημοφιλή και "προσγειωτικά επιτήδεια" ατάκα: "Μα τι σε έχουν ποτίσει;" Και πάλι μόνο μια απάντηση τους πρέπει: "Αξιοπρέπεια. Μαζί με ελευθερία. Και μερικές φορές έχουν την τάση να γίνονται πολύ παθιάρες, οι άτιμες!"



Ο Ένοικος...

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

" Ουάσιγκτον: Η Μεγαλύτερη Απειλή της Ζωής στην Γη "


(Διαβάστε κι από εμάς: Σαν πολλά δεν έχεις κάνει και ξεστομίσει στο όνομα της ελευθερίας;)

Washington is the biggest threat to life on Earth

by Paul Craig Roberts, Institute for Political Economy
" Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η νεοσυντηρητική κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι το Τρίτο Ράιχ με στεροειδή. Πρόκειται για μια κακόβουλη δύναμη χωρίς την αίσθηση της δικαιοσύνης και το σεβασμό για την αλήθεια, το δίκαιο, ή την ανθρώπινη ζωή...Η ύβρις και η αλαζονεία που προκύπτει από την πεποίθηση της Ουάσινγκτον ότι αυτή είναι η κυβέρνηση του «αναντικατάστατου και εκλεκτού έθνος» σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον δεν τρέφει κανέναν σεβασμό για οποιαδήποτε άλλη χώρα, ούτε για το νόμο, είτε δικό της, είτε διεθνή."

Το σχέδιο της Ουάσινγκτον να κατάσχει την Ουκρανία και να εκδιώξει τη Ρωσία από την ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας πήγε στραβά. Αλλά, όπως έλεγε ο Λένιν, «δύο βήματα μπροστά, ένα βήμα πίσω»

Θυμάστε όλα τα σκληρά λόγια του John Kerry του γελωτοποιού του Λευκού Οίκου, της Χίλαρι Κλίντον, και της Μέρκελ για τις σκληρές κυρώσεις που θα «βλάψουν σοβαρά» τη ρωσική οικονομία, εκτός εάν η Ρωσία εμπόδιζε την ψηφοφορία δημοψηφίσματος στην Κριμαία; Λοιπόν, ήταν όλα μαλακίες από τις μαριονέτες του Λευκού Οίκου και της καγκελαρίου της Γερμανίας, που αποτελεί όνειδος για το γερμανικό έθνος. Δεδομένου ότι οι Ρώσοι έλεγαν στον Τζον Κέρι ότι, οι κυρώσεις για τη Ρωσία θα καταστρέψουν την Ευρώπη και θα κάνουν μικρή ζημιά στη Ρωσία.

Εύχομαι οι Ρώσοι το είχαν κρατήσει αυτό για τον εαυτό τους. Ανυπομονούσα για τους ηλίθιους της Ουάσιγκτον να καταστρέψουν το ΝΑΤΟ, καταστρέφοντας την ευρωπαϊκή οικονομία.

Φυσικά, αφού προσποιήθηκαν τους μάγκες, κάτι που τα πορνο-κάναλα της Ουάσιγκτον θα μπορούσαν να καλλωπίσουν ως «κυρώσεις που έπρεπε να επιβληθούν», έτσι, η Ουάσιγκτον εμφανίστηκε με την επιβολή κυρώσεων, όχι για τη Ρωσία, αλλά για έντεκα άτομα: τον έκπτωτο Ουκρανό πρόεδρο, τον σύμβουλο του έκπτωτου προέδρου, 2 αξιωματούχους της Κριμαίας και 7 Ρώσους.

Η επιλογή των αξιωματούχων είναι ένα απόλυτο μυστήριο. Οι επτά Ρώσοι είναι μια ενίσχυση του Πούτιν, ένας σύμβουλος του Πούτιν, τέσσερα μέλη του ρωσικού κοινοβουλίου (Δούμα) και ένας αναπληρωτής πρωθυπουργός. Τι σχέση είχε με το δημοψήφισμα στην Κριμαία οποιοσδήποτε από αυτούς τους ανθρώπους, κανείς δεν ξέρει.

Επιπλέον, οι κυρώσεις εφαρμόζονται μόνο σε ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς που μπορεί να έχουν αυτά τα 11 άτομα έξω από τη Ρωσία. Το πιο πιθανό, αυτό σημαίνει ότι αφορά μόνο τον έκπτωτο πρόεδρο της Ουκρανίας, εάν θέλουμε να πιστέψουμε όλη την προπαγάνδα γι ‘αυτόν. Άλλες αναφορές λένε ότι οι κυρώσεις είναι μόνο για τους επόμενους έξι μήνες.

Αν οι εγκληματίες της Ουάσιγκτον και της ΕΕ κλέψουν χρήματα από τα πρόσωπα αυτά, η ρωσική κεντρική τράπεζα μπορεί να αναπληρώσει τους κλεμμένους λογαριασμούς τους.

Οι άνθρωποι που αποφάσισαν ότι η Κριμαία θα διαχωριστεί από την Ουκρανία και θα επιστρέψει στη Ρωσία ήταν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Σύμφωνα με τη διατύπωση των ηλίθιων κυρώσεων του Ομπάμα, οι κυρώσεις του θα πρέπει να εφαρμοστούν στους ανθρώπους της Κριμαίας που ψήφισαν για τον διαχωρισμό από την κυβέρνηση του Κιέβου που είναι ανδρείκελο των ΗΠΑ.

Επιπλέον, οι κυρώσεις Ομπάμα ισχύουν για τον εαυτό του και για το καθεστώς του, τις μαριονέτες του ΝΑΤΟ, καθώς, ήταν η Δύση που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας, όχι η Ρωσία ή η Κριμαία. Οι Αμερικανοί, βέβαια, ποτέ δεν εφαρμόζουν τον νόμο για τον εαυτό τους.

Με άλλα λόγια, οι κυρώσεις είναι εντελώς ανούσιες. Ωστόσο, ο Ανόητος του Λευκού Οίκου δήλωσε: «Αν η Ρωσία συνεχίσει να παρεμβαίνει στην Ουκρανία, είμαστε έτοιμοι για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων»

Η υποκρισία του Ομπάμα κάνει κάποιον να θέλει να ξεράσει. Ο Χαζός του Λευκού Οίκου είναι αυτός ο οποίος παρεμβαίνει στην Ουκρανία.