ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Occupation 101


Ένα δυνατό ντοκιμαντέρ, για την παρούσα κατάσταση και τις ιστορικές ρίζες της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης [sic]. Αντίθετα με οποιοδήποτε άλλο σχετικό φιλμ, το Occupation 101 παρουσιάζει μια κατανοητή ανάλυση των δεδομένων και της κρυμμένης αλήθειας πίσω από την χωρίς τέλος διαμάχη και διαλύει μερικούς από τους μύθους και τις παρανοήσεις σχετικά με αυτή.
Το φιλμ περιγράφει επίσης τη ζωή υπό την ισραηλινή στρατιωτική κυριαρχία, το ρόλο των ΗΠΑ στην διαμάχη, και τα κύρια εμπόδια στο δρόμο για μια διαρκή και βιώσιμη ειρήνη. Οι ρίζες της διαμάχης εξηγούνται μέσα από μαρτυρίες από καθηγητές, ακτιβιστές της ειρήνης, δημοσιογράφους, θρησκευτικούς ηγέτες και συμμετέχοντες σε ανθρωπιστικές αποστολές, που οι φωνές τους συχνά «κόβονται» από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ.
Το φιλμ καλύπτει σειρά θεμάτων, που περιλαμβάνουν: το πρώτο κύμα εβραϊκής μετανάστευσης από την Ευρώπη το 1880, τις ταραχές στη δεκαετία του 1920, τον πόλεμο του 1948 και του 1967, την πρώτη Ιντιφάντα του 1987, την ειρηνευτική διαδικασία του Όσλο, την επέκταση των ισραηλινών εποικισμών, το ρόλο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τη δεύτερη Ιντιφάντα του 2000, το Τείχος και την ισραηλινή αποχώρηση από τη Γάζα, όπως και μαρτυρίες από τα θύματα αυτής της τραγωδίας.


Δείτε το ΕΔΩ


το είδαμε στη Βιντεοθήκη - Αυτομόρφωση 


Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ, ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ




Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Η απόφαση του δικαστηρίου της Ν.Υόρκης , υπέρ των κερδοσκοπικών hedges funds , αποτελεί μια ξεκάθαρα πολιτική απόφαση, που προσπαθεί εκβιαστικά να δημιουργήσει νέα, πρωτοφανή δεδομένα, στα πλαίσια του νέου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου.

Μια πολιτική απόφαση υπέρ των κερδοσκοπικών hedges funds, τα οποία διεκδικούν το ποσό του 1,3 δισεκατομμυρίων ( λειτουργούσαν με κέρδη 14% το χρόνο από το 1977) , σύμφωνα με την οποία οι απαιτήσεις τέτοιων πιστωτών , αναδεικνύονται ανώτερες από τις όποιες συμφωνίες μεταξύ κυρίαρχων κρατών και δανειστών τους διεθνώς.

Τα νεοφιλελεύθερα μέσα μιλούν για χρεοκοπία αποσιωπώντας το γεγονός ότι σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας δεν πρόκειται να υπάρξουν συνέπειες στην οικονομία της χώρας. Και δε πρόκειται να υπάρξουν συνέπειες γιατί έχουν ήδη αντιμετωπιστεί σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο.

Οι συμφωνίες που υπέγραψε η Αργεντινή με τη Κίνα, πριν από 3 εβδομάδες, για την τόνωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων ύψους 11 δις εξασφαλίζει την αποφυγή της προσφυγής στις αγορές. Παράλληλα υπογράφηκαν πάνω από 20 διμερείς συμφωνίες με τη Κίνα (ανάμεσά του και η κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων ύψους 4,7 δις) αλλά και με τη Ρωσία, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες σύνδεσης με την ομάδα BRICKS.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αργεντινή χρεοκόπησε (οι γνωστές εικόνες με τις κλειστές, κατεστραμμένες τράπεζες που οι νεοφιλελλέ περιφέρουν ως εφιάλτη) όταν:

1. Ήταν εν μέσω της απόπειρας «προσαρμογής» της στις επιταγές του ΔΝΤ και των δανειστών της, είχε συνδέσει το νόμισμά της με το δολάριο, η ανεργία είχε φτάσει στο 16%, η πτώση του λαϊκού εισοδήματος κατά 20% - 30% και η ύφεση 14,7%

2. Ήταν ενταγμένη σε μια οικονομική και πολιτική ένωση, τη Mercosur.

Ούτε στάση πληρωμών είχε κηρύξει, ούτε το νόμισμά της είχε ακόμη αποσυνδέσει από τη σταθερή ισοτιμία του με το δολάριο, ούτε τη μονομερή διαγραφή χρέους της κατά 75% είχε αρχίσει.

Τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν εκ νέου ότι:

Γιατί να μην μπορούσε να είναι και αλήθεια; "Η Κρήτη δείχνει τον δρόμο"

( Σχόλιο δικό μας: Δυστυχώς το παρακάτω κείμενο βασίζεται σε ένα πραγματικά και εφιαλτικό γεγονός. Από αυτά που τα καθάρματα, τα οποία μας έχουν κάτσει στο σβέρκο και μας δουλεύουν και άγρια, επιζητούν και να συνηθίσουμε ως καθημερινή σχεδόν "κανονικότητα": Σάλος με τον θάνατο τετραπληγικής επειδή της έκοψαν το ρεύμα - Τί έδειξε η νεκροψία Και δεν κουνιέται φύλλο! Μέσα σε αυτή τη "βία της αδιαφορίας"! Και γιατί παρακαλώ όσα περιγράφει παραστατικά περί μαζικού ξεσηκωμού το παρακάτω κείμενο να μην μπορούσαν να ισχύσουν και στη μαύρη κι άραχνη και δολοφονική πραγματικότητα που μας τελειώνει αργά, σαδιστικά και ατιμωτικά; )

* το κείμενο είναι σατυρικό

Screen Shot 2014-07-27 at 10.29.17 AM
Μορφή εξέγερσης η οποία είναι έτοιμη να μεταλαμπαδευτεί και στην υπόλοιπη χώρα, έχει πάρει ο ξεσηκωμός των Κρητικών μετά το θάνατο 56χρονης τετραπληγικής στα Χανιά επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα.
 
Στους δρόμους βρίσκονται εδώ και μέρες χιλιάδες άνθρωποι απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί, καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια και διώχνοντας τους αστυνομικούς από τα τμήματα, καλώντας τους ή να συνταχθούν με τον δίκαιο αγώνα τους ή να μπουν σε ένα πλοίο και να γυρίσουν στην Αθήνα.

Για όσους ενδιαφέρονται, το πλοίο φεύγει αύριο.

Ο λαός της Κρήτης βρισκόταν ήδη σε αναβρασμό εδώ και μήνες εξαιτίας της είδησης για τη διάλυση των χημικών όπλων της Συρίας στα ανοιχτά του νησιού. Από τότε, μάλιστα, είχαν δημιουργηθεί και θύλακες ακτιβιστών οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει σε δεκάδες δράσεις εντός κι εκτός Κρήτης.

Επείγουσα Εκκληση των Γιατρών του Κόσμου για την Γάζα


Επείγουσα Εκκληση των Γιατρών του
Κόσμου για την Γάζα 



Υπεύθυνος: Ελένη Καρατζά
Οι συνεχιζόμενοι ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα έχουν ήδη προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και έχουν σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες θύματα και χιλιάδες τραυματίες, κυρίως αθώους, άμαχους. Ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.




Οι Γιατροί του Κόσμου πιστοί στην αποστολή τους, παρεμβαίνουν για μια ακόμα φορά.
Από κοινού και οι 15 εθνικές αντιπροσωπείες δημιουργούν μια μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς, εξασφαλίζοντας και μεταφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά και φάρμακα για να στηρίξουν τις υγειονομικές δομές στην Γάζα και να σταθούν στο πλευρό των παλαιστινίων συναδέλφων τους.
Σε αυτή την αλυσίδα ανθρωπιάς, εμείς οι έλληνες Γιατροί του Κόσμου έχουμε τον δικό μας ρόλο.
Με σχέσεις χρόνων και βαθιάς αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό καλούμαστε για άλλη μια φορά να σταθούμε στο πλευρό τους. Σε αυτή μας την προσπάθεια χρειαζόμαστε συμπαραστάτες. Εσάς.

Συνήθισε τη νέα Ελλάδα ή ψόφα: "Οι δικαστές δεν καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται"



Σχόλιο δικό μας: Αν αυτή είναι πλέον η νέα Ελλάδα: των "μεταρρυθμίσεων" κι "επενδυτικών ευκαιριών" και της "ανάπτυξης", της δημιοκρατίας που επιμένει σαδιστικά να αποκαλείται δημοκρατία, των ενός εκ των κορυφαίων δουλεμπορικών όχι μόνο της Ευρώπης αλλά σιγά σιγά και του πλανήτη, του ξεσκίσματος κάθε κοινωνικής αξίας, της "ανεξάρτητης δικαιοσύνης" και του ανεξάρτητου παρακράτους και των ανεξέλεγκτων μαφιόζων και τραμπούκων, των μεγαλοκαταχραστών και μεγαλοεργολάβων και μεγαλοδημοσιογράφων, του βρωμίζεσαι απ'όπου κι αν την πιάνεις...Τότε κάλλιο να πάμε όλοι μετανάστες! Εκεί οδηγούν τους κατοίκους της κι επιτρέπουν κι αυτοί στον εαυτό τους να οδηγηθούν. Γιατί όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει ο αρθρογράφος στο παρακάτω κείμενο:"..αντιλαμβάνομαι πια πως η χώρα έχει σαπίσει εντελώς. Και οι πολίτες κοιτάνε αδιάφοροι. Είναι η βία της αδιαφορίας."
 Ένα βαρέλι δίχως πάτο:Το ΔΝΤ απολύει μαζικά, η κυβέρνηση εκτελεί με ζήλο και ο κόσμος περιμένει τη λεπίδα της λαιμητόμου στωικά! και " Βία στη βία, της καταδίκης της βίας ".

 

Οι δικαστές δεν καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας οι δυο από τους κατηγορούμενους για τους τραυματισμούς με όπλα περισσότερων από 30 ξένων εργατών που ζητούσαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, ενώ οι άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την έφεση.

Οπωσδήποτε, είναι απόλυτα δίκαιη η απόφαση του δικαστηρίου, αφού το να πυροβολείς ξένους εργάτες και να τραυματίζεις τριάντα από αυτούς είναι πλημμέλημα της πλάκας μπροστά στο έγκλημα που διέπραξε η Χάρις Αλεξίου που...
τραγούδησε για τις καθαρίστριες.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως – σε αντίθεση με την κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της και την σκυφτή διανόηση- οι Έλληνες δικαστές δεν καταδικάζουν την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται ή να υποθέσει πως η βία των Ελλήνων αφεντικών είναι απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη όταν στρέφεται κατά ξένων εργατών που έχουν το θράσος να θέλουν να πληρωθούν επειδή δούλεψαν μερικούς μήνες.

Λογικά, τώρα πρέπει η κυβέρνηση να ζητήσει από τους δικαστές να καταδικάσουν δημόσια την βία. Όπως κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι αυτοί που έχουν γίνει έξαλλοι με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας κάνουν ένα μεγάλο λάθος.

μια πληθώρα από...-ισμούς


Ασέβεια και Ύβρις. Η ασέβεια είναι ύβρις.

O κ.Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε "λαϊκισμό"(τι άλλο θα ακούσουμε στη χώρα ετούτη!) τη συναυλία της Χάρις Αλεξίου υπέρ των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Οι οποίες έχουν νοηματοδοτήσει όσο λίγοι τις έννοιες της αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας...

Δεν ξέρω! Δεν ξέρω αν είναι μόνο η δική μας "προκατειλημμένη" αίσθηση.
Όμως αυτό που εισπράττουμε εμείς από τον θαυμαστό (υπο)κόσμο των κυβερνώντων είναι μια πληθώρα από...-ισμούς (όπως ο λαϊκισμός). Κάποια τρανταχτά παραδείγματα:

Πρωτοφανής ενδοτισμός σε όλους τους τομείς που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του τόπου και, κυρίως, το κρίσιμο ζήτημα της αυτοδιάθεσής του.

Απροκάλυπτος ολοκληρωτισμός. Με συνοδεία "πακέτων" άγριας καταστολής και δαιμονοποίησης των αντίθετων φωνών και της αντίστασης προς τις αποδομητικές πολιτικές μεθοδεύσεις, καταστροφολογικής προπαγάνδας, τρομολαγνείας, αναπτυξιολογίας εν μέσω εργασιακής εξαθλίωσης και ισοπέδωσης των κοινωνικών υποδομών. Δηλαδή ο λαϊκισμός στα καλύτερά του!

Κρετινισμός. Μέσα από γκριμάτσες, δηλώσεις, γκριμάτσες με δηλώσεις, θεωρητικολογίες, αερολογίες, εξαγγελίες, σοφιστείες κ.ά.

Ή σύμφωνα με μια λαϊκή ρήση, για να θυμηθούμε και πάλι τα περί λαϊκισμού: "ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!"



Είμαστε Ισραηλινοί έφεδροι. Αρνούμαστε να υπηρετήσουμε


Της Yael Even Or


Η Yael Even Or είναι ισραηλινή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, η οποία κατά τη διάρκεια της θητείας της αξιολογούσε υποψήφιους για το τμήμα στρατολόγησης του ισραηλινού στρατού. Αυτήν την εποχή ζει στη Νέα Υόρκη.

Όποτε ο ισραηλινός στρατός καλεί τις εφεδρείες – οι οποίες αποτελούνται από πρώην στρατιώτες – υπάρχουν διαφωνούντες, αρνητές και άτομα που βγαίνουν αδικαιολογήτως απόντα μεταξύ των στρατιωτών που καλούνται στον πόλεμο. Τώρα που το Ισραήλ έχει στείλει στρατεύματα στη Γάζα και πάλι, και οι εφεδρείες καλούνται να υπηρετήσουν, δεκάδες αρνούνται να λάβουν μέρος.

Είμαστε πάνω από 50 Ισραηλινοί/ες που ήμασταν κάποτε στρατιώτες και τώρα διακηρύσσουμε την άρνησή μας να είμαστε μέρος των εφεδρειών. Είμαστε αντίθετοι στον Ισραηλινό Στρατό και το νόμο υποχρεωτικής στράτευσης. Εν μέρει, επειδή βρίζουμε την τωρινή στρατιωτική επιχείρηση. Αλλά οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες πιο κάτω είναι γυναίκες και δεν θα πολεμούσαν στη μάχη. Για μας, ο στρατός είναι προβληματικός για λόγους πολύ ευρύτερους από την «Επιχείρηση Protective Edge» ή ακόμα και την κατοχή. Λυπούμαστε για τη στρατιωτικοποίηση του Ισραήλ και τις πολιτικές διακρίσεων του στρατού. Ένα παράδειγμα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες συχνά υποβιβάζονται σε χαμηλόβαθμες γραμματειακές θέσεις. Άλλο ένα είναι το σύστημα επιλογής που κάνει διακρίσεις ενάντια στους Μιζραχί (εβραίοι των οποίων οι οικογένειες κατάγονται από αραβικές χώρες) εμποδίζοντάς τους να εκπροσωπούνται δίκαια μέσα στις πιο διακεκριμένες μονάδες του στρατού. Στην ισραηλινή κοινωνία η μονάδα κάποιου και η θέση του καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική σταδιοδρομία στην μετέπειτα πολιτική ζωή.

Για μας, η τωρινή στρατιωτική επιχείρηση και ο τρόπος με τον οποίο η στρατιωτικοποίηση επηρεάζει την ισραηλινή κοινωνία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Στο Ισραήλ, ο πόλεμος δεν είναι απλώς πολιτική με άλλα μέσα – αντικαθιστά την πολιτική. Το Ισραήλ δεν είναι πια ικανό να σκεφτεί μια λύση σε μια πολιτική σύγκρουση παρά μόνο με όρους σωματικής δύναμης∙ δεν είναι περίεργο που είναι επιρρεπές σε ατέρμονους κύκλους φονικής βίας. Και όταν ρίχνουν τα κανόνια, καμιά κριτική δεν μπορεί να ακουστεί.

Αυτή η έκκληση, για καιρό στα σκαριά, είναι ιδιαιτέρως επείγουσα εξαιτίας της κτηνώδους στρατιωτικής επιχείρησης που λαμβάνει τώρα χώρα στο όνομά μας.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ στον Αχελώο ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του (13-17 Αυγούστου)

περί "επαναστατών" με ανάλογες "επαναστατημένες συνειδήσεις"


Λοιπόν! Πριν παραθέσω τα παρακάτω επιλεγμένα αποσπάσματα από ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, να επισημάνω κάποιες ιστορικές αλήθειες που δικαιώνουν σε όχι αμελητέο βαθμό τον αρθρογράφο:
α) Το ΚΚΕ αναμφίβολα και βαρύνεται από ιστορικό χαφιεδισμού ενάντια στους ίδιους τους αγωνιστές του, ειδικά ενάντια σε αυτούς που δεν μπορούσε να ελέγξει και παρέκκλιναν από τις κατευθυντήριες γραμμές της κεντρικής επιτροπής και των ινστρουχτόρων της. Η λίστα είναι μεγάλη και δεν χρειάζεται να παραθέσω κι ονόματα β) Σύμφωνα με τον Καστοριάδη: Στη Ρωσία, στην Κίνα και στις άλλες χώρες που περνιούνται για «σοσιαλιστικές» πραγματώνεται η πιο καθαρή και η πιο ακραία μορφή του γραφειοκρατικού καπιταλισμού...Η γραφειοκρατία είναι μια νέα εκμεταλλευτική και καταπιεστική τάξη με αυτόνομες και αυτοφυείς ιστορικές βάσεις... Η εθνικοποίηση των μέσων παραγωγής και η σχεδιοποίηση της οικονομίας, δεν έχουν σαν τέτοιες και από μόνες τους καμιά σχέση με το σοσιαλισμό, αντίθετα αποτελούν την πλήρη και ιδεώδη μορφή που επιτρέπει την απόλυτη συγκέντρωση της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, ιδεολογικής εξουσίας στα χέρια μιας κυρίαρχης μειοψηφίας, που φυσικά δεν ασκεί την εξουσία παρά για τα δικά της συμφέροντα και για να αυξήσει τα προνόμια της και να επεκτείνει τη δύναμη της...».γ) Σύμφωνα με το πολύ καλό άρθρο του Θοδ.Λαμπρόπουλου “ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ”: Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΚΡΑΤΟΥΣ - Η αποδόμηση του εν λόγω εθνικού μύθου από διεθνιστική επαναστατική πλευρά: "(κατά το ξέσπασμα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου)Αντί τα Κ.Κ. να υποδαυλίσουν –όπως όφειλαν σύμφωνα με τις ίδιες τις “ιερές γραφές” τους (βλ. π.χ. Β. Ι. Λένιν «Η Προλεταριακή Επανάσταση και ο Αποστάτης Κάουτσκυ» και «Οι Σοσιαλιστές και ο Πόλεμος») - συγχρονισμένες και αλληλέγγυες κοινωνικές επαναστάσεις στις εμπόλεμες χώρες ως απάντηση στον παγκόσμιο πόλεμο των αφεντικών, τις ανέστειλαν εν ονόματι της πατριωτικής απάτης και άρα υπέρ της ιμπεριαλιστικής σύρραξης. Έλεγαν π.χ. στον –πολύ τότε- κόσμο που ήλεγχαν ότι εν όψει του παγκοσμίου πολέμου η διεθνής κοινωνική επανάσταση έπρεπε να … αναβληθεί –ενώ ακριβώς τότε ήταν που έπρεπε να επιδιωχθεί- και οι ανά εθνική επικράτεια εργαζόμενοι όφειλαν να συμμαχήσουν με τους εγχώριους ταξικούς εκμεταλλευτές τους εναντίον του “φασισμού”. Με άλλα λόγια οι εργαζόμενοι έπρεπε να διευκολύνουν τα αφεντικά τους στην αναδιανομή του κόσμου. Λες και για έναν εργαζόμενο οι “δημοκρατικοί” άγγλοι αποικιοκράτες είχαν διαφορετικό στόχο από τους “φασίστες” ομοίους τους, με τους οποίους συγκρούονταν για την αναδιανομή του πλανήτη. Και λες κι οι εργαζόμενοι έπρεπε να διαλέξουν μοιρολατρικά το “καλύτερο” αφεντικό, που πάει να πει: να υπερασπιστούν αυτό που ήδη είχαν... Οι σταλινικοί αντεπαναστάτες είχαν “ξεχάσει” ότι τους εργαζόμενους δεν πρέπει να τους αφορούν οι δήθεν “εθνικοί” πόλεμοι των αφεντικών τους, αλλά μόνο ο διεθνοποιημένος κοινωνικός πόλεμος για τη χειραφέτησή τους. Είχαν “ξεχάσει” ότι ένας παγκόσμιος πόλεμος των αφεντικών είναι μοναδικά ευνοϊκή συγκυρία για να επιταχυνθεί το ξέσπασμα ενός εξίσου παγκόσμιου κοινωνικού πολέμου στα νώτα τους. Είχαν “ξεχάσει” ότι η “εθνική ενότητα” είναι μια διανοητική και συναισθηματική παγίδα κι ότι οι εκμεταλλευόμενοι δεν έχουν πατρίδα." δ) Ο αποικισμός της Παλαιστίνης από Εβραίους είχε ήδη ξεκινήσει πριν από το Β'Παγκόσμιο Πόλεμο και μεταφέρθηκαν αρχικά εκεί -οι πιο εύποροι, οι με τεχνική κι επιστημονική κατάρτιση τέτοια που θα δημιουργούσαν τις υποδομές της ίδρυσης τουκράτους του Ισραήλ λίγο αργότερα- με πλοία της...ναζιστικής Γερμανίας! Προφανώς είχαν ήδη συμφωνήσει ο μελλοντικός πρώτος πρόεδρος του Ισραήλ Μπεν Γκουριόν και τα αφεντικά του, το δόσιμο στους ναζί εκατομμυρίων συμπατριωτών τους στην Ευρώπη! Άλλωστε ο ίδιος ο Μπεν Γκουριόν είχε δηλώσει ότι η ύπαρξη -και βιωσιμότητα- του κράτους του Ισραήλ έχει μεγαλύτερη σημασία κι από την ύπαρξη των Εβραίων. ε) Χρηματοδότες και αρωγοί τόσο των μπολσεβίκων επαναστατών στο στήσιμο της δικτατορίας του προλεταριάτου όσο και του κόμματος των ναζί στο "ξύπνημα" του Γ΄Ράιχ ήταν Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες όπως ο οίκος των Ρότσιλντ που χρηματοδότησε αφειδώς την Oκτωβριανή "Επανάσταση". Ο συγγραφέας Alexander Solzhenitsyn στο έργο του "Αρχιπελαγος Γκούλαγκ" κεφ 2., επιβεβαιώνει ότι οι Χαζάροι που δήλωναν Εβραίοι δημιούργησαν και διαχειρίζονταν το οργανωμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης , στο οποίο δεκάδες εκατομμυρίων Χριστιανών και μη Εβραίων έχασαν την Ζωή τους. Επίσης οι αδελφοί Max, Felix και Paul Warburg -Ο Paul Warburg θεωρείται ο εμπνευστής του Federal Reserve System, δηλαδή της (ιδιωτικής) Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ- που στήριξαν όσο μπορούσαν τους ναζί, οι αδελφοί  Lehman κ.ά. Αλλά και πολλοί άλλοι από το αγγλοσαξωνικό κατεστημένο που πρόσφεραν μεγάλες υπηρεσίες στους ναζί και κατά τη διάρκεια του πολέμου, όπως ο Χένρυ Φορντ που τους προμήθευε με καύσιμα κι όχι μόνο, η ΙΒΜ με υλικοτεχνική υποδομή και πάρα πολλοί άλλοι με τις εταιρείες τους, ενώ οι στρατιώτες των συμμαχων την ίδια στιγμή σκοτώνονταν στα πεδία των μαχών!

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

“Ο φόβος μπροστά στην Ελευθερία”

Από το βιβλίο “Ο φόβος μπροστά στην Ελευθερία” του Εριχ Φρομ 



Επιμέλεια για την Ελεύθερη Λαϊκή Αντιστασιακή Συσπείρωση : Louis Rationero

Παρουσιάζουμε σε 4 μέρη ένα απόσπασμα του βιβλίου “Ο φόβος μπροστά στην Ελευθερία” του Εριχ Φρομ όπως είχε ετοιμαστεί από την Αμαλία Κατσούλα.

Εισαγωγή

Ο Έριχ Φρομ, υπήρξε γερμανικής καταγωγής αμερικανός ψυχαναλυτής και κοινωνικός φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Φρανκφούρτη του Μάιν το 1900 και πέθανε στο Μπουράλτο της Ελβετίας το 1980. Άρχισε να ασκεί ψυχανάλυση ως μαθητής του Φρόιντ, αλλά σύντομα διαφώνησε μαζί του. Εγκαταλείπει την ναζιστική Γερμανία το 1933 για τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας ήδη μεγάλη φήμη. Το 1934 γίνεται μέλος του διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου Κολούμπια. Το 1941 μέλος του διδακτικού προσωπικού του Κολεγίου Μπένινγκτον στο Βερμόντ και το 1951 διορίζεται καθηγητής της Ψυχανάλυσης στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Από το 1957 ως το 1961 ήταν συγχρόνως καθηγητής και στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, για να επιστρέψει τελικά στην Νέα Υόρκη το 1962 ως καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.Στα έργα του συγκαταλέγονται: “Ο φόβος μπροστά στην ελευθερία”, “Και ως θεοί έσεσθε”, “Ο άνθρωπος για τον εαυτό του”, “Η υγιής κοινωνία”, “Ψυχανάλυση και θρησκεία”, “Η τέχνη της αγάπης”(σε συνεργασία με Ντ.Τ.Σουζούκι και Ρ.Ντ.Μαρτίνο), “Πέρα από τις αλυσίδες της ψευδαίσθησης”, “Η επανάσταση της ελπίδας” και “Η κρίση της ψυχανάλυσης”.

Το βιβλίο πρωτοδημοσιεύθηκε στην Αμερική το 1940.

Οι θέσεις του ΄Εριχ Φρομ, σ΄αυτό το μνημειώδες έργο, με θέμα τη σχέση ανθρώπου και ελευθερίας στο σύγχρονο κόσμο είναι ένας πολύτιμος οδηγός αυτογνωσίας που μας βοηθά ν΄απαντήσουμε στο ερώτημα εάν πράγματι είμαστε ελεύθεροι και εάν όχι πώς μπορούμε να γίνουμε , σπάζοντας τα δεσμά του φόβου, της ανασφάλειας και της απομόνωσης ώστε να γίνουμε κυρίαρχοι του εαυτού μας και μέλη μιας αρμονικής και ισότιμης κοινωνίας. Είναι ένα βιβλίο που αξίζει όχι απλώς να διαβάσουμε, αλλά να μελετήσουμε και ν΄αφομοιώσουμε ,ένα βιβλίο προφητικό για όσα συμβαίνουν σήμερα και για όσα θ΄ακολουθήσουν αν συνεχίσουμε να ζούμε σ΄εναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας με ψεύτικα εγώ ,ψεύτικη ηθική, ψεύτικα ιδανικά.

Αμαλία Κατσούλα

Θέλουν πραγματικά την ελευθερία οι σύγχρονοι άνθρωποι ή μήπως νοιώθουν φόβο μπροστά της; Η άνοδος της Δημοκρατίας, μολονότι απελευθέρωσε τον άνθρωπο, δημιούργησε παράλληλα μια κοινωνία όπου ο άνθρωπος αισθάνεται απομονωμένος από τους συνανθρώπους του, όπου οι σχέσεις έχουν χάσει τον προσωπικό τους χαρακτήρα.

Τα παιδιά στη Γάζα περισσεύουν


Η πιο μεγάλη ηδονή για τους ισραηλινούς είναι ο θάνατος παιδιών.

Τη χαρά αυτή περιγράφει και το σύνθημα:

«Αύριο δεν έχει σχολείο. Στη Γάζα δεν έχει άλλα παιδιά».

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν οι ψύχραιμοι:

Αντικλείδι, Lifo, New York Magazine.

Μας εξηγούν γιατί σκοτώνονται πολλά παιδιά στη Γάζα:

"Σύμφωνα με τα στοιχεία του CIA World Factbook, περίπου ο μισός πληθυσμός της Γάζας είναι κάτω από την ηλικία των 18 ετών. Η μέση ηλικία στη Γάζα είναι μόλις 18 έτη και λίγους μήνες. Με τον πληθυσμό των υπερηλίκων να ανέρχεται σε ένα σχεδόν αμελητέο ποσοστό, τα μικρά παιδιά είναι τα πιο ευάλωτα... Η UNICEF λέει ότι περίπου τα μισά παιδιά που πέθαναν στη Γάζα κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης ήταν ηλικίας κάτω των 12 ετών. Περισσότερο από το 40% του πληθυσμού είναι ηλικίας 14 ετών και νεότεροι. Το να χτυπήσει ένας πύραυλος ένα παιδί στη Γάζα είναι σε πιθανότητες 50-50".

Τι δεν μας λένε οι ψύχραιμοι και αντικειμενικοί νεοφιλελεύθεροι:

Δεν ομολογούν, ότι έχουν την ίδια χαρά με τους ακροδεξιούς νεοναζί. Την κρύβουν πίσω από την "αντικειμενικότητα" τους.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
http://www.ithacanet.gr/article/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD


To διαβάσαμε στο μπλογκ του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ 

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ - ο μόνος που ταιριάζει είναι ένα δίχως τέλος ουρλιαχτό!



Kαι ιδού: Οι απώλειες "της στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ δύο κρατών", όσον αφορά το "μπατάρισμα της ζυγαριάς" προς την πλευρά αυτών που δεν ανήκουν καν σε κράτος! Και ναι! Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές. Τόσο όσο και η συλλογική παράκρουση ως ζωή! Που οι αρχιλήσταρχοι, προαγωγοί και βασανιστές της ανθρωπότητας (μαζί με τα τσιράκια τους τύπου Σαουδαραβικής φασιστομοναρχίλας, θεοκρατικής παρανοημένης φανατίλας τύπου χαλιφάτου ισλαμιστών του ΙΚΙΛ ή "μεταεπαναστατικής" Ουκρανικής νεοναζιστοφωλιάς, Ενωμένης Απολυταρχικής Ευρωπαϊκής Φάρσας ή, επίσης, πολυεθνικού εταιρικού ολοκληρωτισμού, μιντιακής λοβοτομικής χειραγώγησης κ.ά) προσπαθούν να μας κάνουν να τη συνηθίσουμε! Όμως όσο σαλεύει μέσα μας η δόνηση ενός ανοιχτού ορίζοντα και το κάλεσμα των αστεριών να τα αδράξουμε, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ! Το έκτρωμα αυτό, αυτή την ασταμάτητη κάθετη πτώση στα τάρταρα της βαρβαρότητας και της κανονικότητάς της, αυτό τον ανάξιο και ακατάλληλο για να ζουν αξιοπρεπείς, λογικοί και έντιμοι άνθρωποι, κόσμο. Με μια αφόρητα ξενέρωτη, ανυπόφορα υποκριτική, μονίμως εθελοτυφλούσα έως επικίνδυνα συνένοχη "διεθνή κοινότητα"...
 Θυμηθείτε (δυστυχώς): Όταν οι εικόνες αποδεικνύουν όλη την κτηνωδία και την πτώση ενός διεστραμμένου κόσμου!

ανιχνευτής


 

Σχόλιο σχετικά με την τελευταία εικόνα: Και φυσικά ο "κύριος" ετούτος δεν είναι ο μοναδικός υπόλογος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! Είναι πολύ μακρύς ο κατάλογος με προέδρους (οι ΗΠΑ έχουν την πρωτοκαθεδρία), προεδρίσκους και τυραννίσκους και δικτατορίσκους-όργανα των ισχυρών κέντρων εξουσίας του πλανήτη, που αιματοκύλισαν τον κόσμο και ξεκλήρισαν με φριχτό τρόπο ολόκληρες οικογένειες και παιδάκια, από την Κεντρική και Νότια Αμερική έως την Αφρική, την Ασία και τώρα (μετά τους δυο παγκόσμιους πολέμους) και την Ευρώπη με όπλα τις "μεταρρυθμίσεις" και τα "μέτρα λιτότητας"...
Τις παραπάνω εικόνες τις είδαμε στη ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗ

Ενάντια στην "επιπεδούπολη": "Ένας κόσμος που βρίθει από πολλαπλότητα και διαφορετικότητα"

Αναδημοσιεύω ένα παλιότερο κείμενο του Ένοικου και το αφιερώνω σε όσους δεν πείθονται από τις καναλιζαρισμένες μονοδιάστατες και μονολιθικές επίσημες εξηγήσεις κι ερμηνείες και θεωρήσεις για τη φύση της Φύσης, την "υφή των πραγμάτων", τη φύση και τις δυνατότητες του ανθρώπινου όντος...
 Γυρίζοντας την πλάτη και το μυαλό στις απόπειρες για "επιπεδοποίηση" του κόσμου,

που είναι...

...ένας κόσμος που βρίθει από πολλαπλότητα και διαφορετικότητα



Δεν υπάρχει ένα μόνο αστέρι στο σύμπαν. Τα όντα δεν ανήκουν σε ένα μόνο είδος. Τα προβλήματα δεν έχουν μία μόνο λύση. Η θέαση πραγμάτων διαφορετικών δεν είναι ούτε συνετό ούτε φυσιολογικό να περνάει μέσα από το ίδιο πρίσμα. Και η έμπνευση δεν ακολουθεί τα ίδια μονοπάτια για όλους.

Η μοναξιά για άλλους λογίζεται ως δαίμονας και για κάποιους άλλους ως ευλογία. Η χαρά φοράει πολλά πρόσωπα. Το ίδιο και η θλίψη. Η καλοσύνη ανακαλύπτει πολλά καταφύγια. Η κακία αμέτρητα. Η ευφυία απλώνεται σε άπειρους ορίζοντες. Και η βλακεία εξαπλώνεται σαν επιδημία.

Το ουράνιο τόξο δεν συντίθεται από ένα ή δύο μόνο χρώματα. Τα σύννεφα δεν αρέσκονται στο ίδιο σχήμα.

Οι ανθρώπινες ευχές, που ταξιδεύουν ως τις εσχατιές του απείρου, δεν είναι όμοιες. Τα όνειρα είναι φτιαγμένα από πολλά υλικά και καταργούν το χωρόχρονο, παλλόμενα σε κόσμους μέσα σε κόσμους.

Η λιγοστή ελευθερία είναι βέβαια σκλαβιά. Η σκλαβιά διαθέτει πληθώρα προσωπείων.

Δεν υπάρχει ένα μοναδικό και ιδανικό σχέδιο για να αλλάξει ο κόσμος.

Και η ζωή δεν κρύβει μία μόνο έκπληξη για τον καθένα.
Υποπτεύομαι πως ούτε ένα, μονάχα, νόημα.

Τουλάχιστον όχι στους δικούς μου κόσμους.

Ο Ένοικος...


BΙΝΤΕΟ: Ο (νέος) Ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης Ούντι Σεγκάλ + αποκαλυπτικό βίντεο για το θάνατο που καταπίνει τη ζωή στη Γάζα!

"Οι πρωτοπόροι για έναν κόσμο ειρηνικό είναι οι νέοι που αρνούνται τη στρατιωτική τους θητεία"
ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΙΝ

 Οσο για το... αθώο αίμα των ισραηλινών κληρωτών, ας θυμηθούμε τα λόγια ενός από τους λίγους αρνητές στράτευσης στο Ισραήλ, το 2006, του 19χρονου τότε Ομρί Εβρόν, που με θάρρος δήλωνε: «Πολλοί ισραηλινοί νιώθουν ενοχή και θλίψη όταν ακούνε στις ειδήσεις ότι σκοτώθηκε ένα αγόρι από την Παλαιστίνη από πυρά πυροβολικού στη Γάζα. Ομως λίγοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι οι δολοφόνοι αυτού του αγοριού είναι 18χρονοι ισραηλινοί στρατιώτες, όπως οι γιοι τους και οι γιοι των συγγενών και των γειτόνων τους. Ο κόσμος δε σκέφτεται το γεγονός ότι "οι αγαπημένοι μας γιοι και κόρες", όπως πολλοί ισραηλινοί αποκαλούν τους στρατιώτες, είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών» 
 Από το άρθρο που αναρτήσαμε με τίτλο: Το οριστικό τέλος της ισραηλινής «αθωότητας»

"Ο ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης Ούντι Σεγκάλ εναντιώνεται στην κατοχή και αρνείται να στρατευθεί, εν μέσω πολέμου. Σύντομη συνέντευξη πριν φυλακιστεί"
(Αν αφού πατήσετε το play δεν εμφανιστούν αμέσως οι ελληνικοί υπότιτλοι, τότε πατήστε στην μπάρα του βίντεο δεξιά το κουτάκι με τις δυο γραμμές για να εμφανιστούν)

 

Σχόλιο δικό μας: Παρατηρήστε το νεαρό κληρωτό που επρόκειτο να σταλεί στη Λωρίδα της Γάζας για να σκοτώσει και ίσως να σκοτωθεί! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ! Που ίσως διαταχτεί να σκοτώσει παιδιά, σαν αυτόν ή και (πολύ) μικρότερα! ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;
Kαι συνδέστε την παραπάνω συνέντευξη και με αυτό το βίντεο: Σπέρνει θάνατο και καταστροφή το κράτος του Ισραήλ(" Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα τρεις βδομάδες μετά την επίθεση των Ισραηλινών στον Παλαιστινιακό λαό. Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε συγκλονιστικές εικόνες από το έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ.
Πέρα απ’ τις υλικές καταστροφές που είναι ανυπολόγιστες, μέχρι αυτή την στιγμή η Παλαιστίνη θρηνεί 1.156 νεκρούς  εκ των οποίων σχεδόν το 80% είναι άμαχοι. Ανάμεσα τους 239 νεκρά παιδιά ηλικίας από τριών μηνών μέχρι 17 ετών, ενώ τα 166, απ’ αυτά είναι κάτω από 12 ετών.
 Αν και πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ παρουσιάζει μειωμένες τις απώλειες που έχει ο στρατός κατοχής, μέχρι τώρα έχει παραδεχθεί ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση  έχει σκοτώσει 53 στρατιώτες .")

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Παίζεις για να χάσεις

"Κάθε άνθρωπος και κάθε ηθικολόγος, έχει την δική του εκδοχή ηθικών επιλογών. Οι κακές επιλογές συνήθως αποκαλούνται τάσεις φυγής από την πραγματικότητα, ενώ οι καλές αποκαλούνται ιδανικά και αξίες. Αφού μόνοι μας έχουμε φτιάξει αυτές τις διακρίσεις, άρα και μόνοι μας μπορούμε να τις καταργήσουμε, αν έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια γι αυτό κι αν μας το επιτρέψουν αυτοί που έχουν συμφέρον να μείνουν τα πράγματα ως έχουν και το παιχνίδι να παίζεται με τους συνήθεις κανόνες."

Παίζεις για να χάσεις: Κανένα παιχνίδι δεν είναι φτιαγμένο από τον κατασκευαστή του, για να κερδίσεις αλλά για να χάνεις. Το να σου δίνει την ψευδαίσθηση του κέρδους, είναι για να σε κρατάει μέσα στο παιχνίδι, να σε έχει μόνιμα υπό τον έλεγχο του και όχι για να κερδίσεις. Εχει μια λογική αυτό και ‘συ στα δικά σου παιχνίδια δεν δίνεις πολλές δυνατότητες στους παίχτες να βγουν κερδισμένοι.

Σκέψου πως και η ζωή είναι ένα παιχνίδι, άσχετα με το τι σου έχουν πει γι αυτήν. Υπόκειται στους κανόνες ενός παιχνιδιού. Εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που εμπεριέχει και κάθε παιχνίδι δηλ. ΣΚΟΠΟΥΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ – ΕΜΠΟΔΙΑ.

Δράσεις προς έναν προκαθορισμένο ΣΚΟΠΟ και κάθε παίχτης σαν σκοπό ορίζει το να κερδίσει.

Ελευθερίες που είναι γνωστές, για την πιθανότητα να κερδίσει ο παίχτης το προκαθορισμένο παιχνίδι.

Εμπόδια που δεν είναι γνωστά στον παίχτη στην πορεία προς τον Σκοπό του. Δηλ. το να κερδίσει.

Άρα έχουμε δύο γνωστά στοιχεία και ένα άγνωστο.

Σκοποί και Ελευθερίες είναι τα γνωστά και τα Εμπόδια είναι ο άγνωστος παράγοντας.

Μπορούμε να ορίσουμε έτσι ένα παιχνίδι ως: Η πορεία προς έναν γνωστό Σκοπό, με γνωστές Ελευθερίες και άγνωστα Εμπόδια.

Θα ξεκινούσες ένα ταξίδι στο άγνωστο – σε μια έρημο, σε έναν ωκεανό, σε έναν διαγαλαξιακό πλανήτη πχ.- χωρίς να γνωρίζεις κάποια τουλάχιστον από τα εμπόδια; Αν τυχόν διαθέτεις στοιχειώδη επίπεδα λογικής στο κεφάλι σου, σίγουρα όχι.

Βομβαρδίζονται νοσοκομεία και πάρκα στη Γάζα- 8 παιδιά νεκρά (ΒΙΝΤΕΟ)

(Από εμάς: Aφιερωμένο και σε εκείνους που διαχειρίζονται κινηματικά μέσα και προωθούν την κινηματική δράση κατά των ιμπεριαλιστικών οδοστρωτήρων, αλλά δεν αντέχουν να αντικρίζουν ρεπορτάζ ή κείμενα με "στρατιωτικού τύπου συγκρούσεις μεταξύ δύο κρατών" με θύματα απλούς κληρωτούς στρατιώτες των οδοστρωτήρων που λέγαμε, από τις "χωρίς στόχο ρουκέτες των τζιχαντιστών". Αλήθεια, πόσο μεγάλη σχέση έχει η παλαιστινιακή αντίσταση (παρά τα όποια λάθη της Χαμάς) κατά της γενικευμένης δολοφονίας του λαού της, εν μέσω ιαχών ενθουσιασμού από τον άμαχο πληθυσμό των δολοφόνων της και την στήριξη της σφαγής ακόμα και από πανεπιστημιακούς κύκλους των σφαγέων, με τα φανατισμένα αιμοσταγή ασκέρια των πραγματικών τζιχαντιστών, εκπαιδευμένων και εξοπλισμένων από τη Δύση, που ρημάζουν Ιράκ και Συρία; )

Βομβαρδίζονται νοσοκομεία και πάρκα στη Γάζα- 8 παιδιά νεκρά (ΒΙΝΤΕΟ)
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 19:47

Ένας ισραηλινός πύραυλος έπεσε στον περίβολο του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας, του μεγαλύτερου νοσοκομείου του παλαιστινιακού θύλακα που μέχρι τώρα είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, χωρίς πάντως να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου και νοσοκομειακές πηγές.

Η αεροπορική ισραηλινή επιδρομή στόχευε ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του νοσοκομείου, στο εσωτερικό του περιβόλου, διευκρίνισαν νοσοκομειακές πηγές, ενώ ο δημοσιογράφος που βρέθηκε στο σημείο είδε τον τοίχο του νοσοκομείου να έχει υποστεί ζημιές από τα πυρά ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Παρακαλούμε τις συλλογικότητες: "Μην αναρτάτε άρθρα που αναπαράγουν μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών."

 Οσο για το... αθώο αίμα των ισραηλινών κληρωτών, ας θυμηθούμε τα λόγια ενός από τους λίγους αρνητές στράτευσης στο Ισραήλ, το 2006, του 19χρονου τότε Ομρί Εβρόν, που με θάρρος δήλωνε: «Πολλοί ισραηλινοί νιώθουν ενοχή και θλίψη όταν ακούνε στις ειδήσεις ότι σκοτώθηκε ένα αγόρι από την Παλαιστίνη από πυρά πυροβολικού στη Γάζα. Ομως λίγοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι οι δολοφόνοι αυτού του αγοριού είναι 18χρονοι ισραηλινοί στρατιώτες, όπως οι γιοι τους και οι γιοι των συγγενών και των γειτόνων τους. Ο κόσμος δε σκέφτεται το γεγονός ότι "οι αγαπημένοι μας γιοι και κόρες", όπως πολλοί ισραηλινοί αποκαλούν τους στρατιώτες, είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών» 
 Από το άρθρο που αναρτήσαμε με τίτλο: Το οριστικό τέλος της ισραηλινής «αθωότητας»

Σύλληψη εκπαιδευμένου μαχητή αντίπαλου οργανωμένου κράτους από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με τη λογική του Indymedia

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ

Γραμμένο παλιά, αλλά επίκαιρο όσο ποτέ…
Του Ηλία Σιαμέλα


 
Ο χορός του αίματος, σαν ο λοξίας διατάζει
Ο εκτελεστής, ο τρόμος: Ισραήλ τ’ όνομά του
Αμερική, ω, οδύνη, ω, ασπρόμαυρε κόσμε
Ως να γεννάει των πρωτόγονων φαύλων
Το αυγό του φιδιού και να σέρνει
Ακάθαρτες φύσεις, τερατόμορφο σύμπλεγμα
Μυημένο στο φάσμα της βουής και του πόνου
Ο καινούργιος ο χρόνος, μες στο στόμα των λύκων
Πονεμένη Παλαιστίνη, το ισχνό χέρι μου χάθηκε
Ρουκέτες σα σπέρνουν, την έμφυτη λύσσα
Βασανισμένη πατρίδα, χλωμό χρώμα του χάρου
Που να πάω, σε μιαν άκρια, σε πρόστυχους τοίχους
Ευρώπη – κοινή αγορά αίματος - κόσμος πυγμαίων
Μηχανές θανάτου και ίσες αποστάσεις
Γερμανοί υπουργοί, ταλαντώσεις θηρίων
Και η Ντόρα, πάντα η «δικιά» μας η Ντόρα
Η εικόνα της στέκει, στης Νέας Τάξης το θέατρο :
Πάντα μια πρέζα χαμόγελου, σε υποκριτικό σκηνικό
Σα να μας φτύνουν τ’ αστέρια κι ο Αττικός ουρανός.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ
Που να πάω;
Που να σέρνω τον πόνο μου λέω
Με κραυγές ν’ αναπνέω το αύριο
Εκεί που το σκοτάδι αντίγραφα βγάζει
Και όλη η γη το αίμα με χρήμα ζυγιάζει.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008


"Γιατί πρέπει να φύγω από το Ισραήλ "


"Ήθελα να αφηγηθώ- στα εβραϊκά- για τον πατέρα μου που έμεινε στη φυλακή χρόνια, χωρίς δίκη, εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων. Ήθελα να πω στους Ισραηλινούς μια ιστορία, την ιστορία των Παλαιστινίων. Όταν την διάβαζαν, σίγουρα θα καταλάβαιναν, όταν την διάβαζαν θα άλλαζαν, το μόνο που όφειλα να κάνω ήταν να γράφω και η Κατοχή θα τερματιζόταν. Απλώς έπρεπε να είμαι καλός συγγραφέας και έτσι θα ελευθέρωνα τους ανθρώπους μου από τα γκέτο στα οποία ζουν˙ έπρεπε να λέω καλές ιστορίες στα εβραϊκά και θα ήμουν ασφαλής˙ άλλο ένα βιβλίο, άλλη μια ταινία, άλλο ένα άρθρο στην εφημερίδα, άλλο ένα σενάριο για την τηλεόραση και τα παιδιά μου θα είχαν καλό μέλλον. Χάρη στις ιστορίες μου μια μέρα θα γινόμασταν ισότιμοι πολίτες με τους Εβραίους, θα γινόμασταν σχεδόν σαν αυτούς.

Επί είκοσι πέντε χρόνια έγραφα στα εβραϊκά και δεν άλλαξε τίποτε. Επί είκοσι πέντε χρόνια κρατιόμουν από την ελπίδα πιστεύοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι να είναι τόσο τυφλοί. Είκοσι πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων είχα ελάχιστους λόγους να είμαι αισιόδοξος, αλλά συνέχισα να πιστεύω ότι μια μέρα το μέρος αυτό όπου Εβραίοι και Άραβες ζουν μαζί θα έχει να πει μία, ενιαία ιστορία, την οποία ο άλλος δεν θα την αρνείται. Ότι μια μέρα οι Ισραηλινοί θα σταματήσουν να αρνούνται τη Νάκμπα (την Καταστροφή), την Κατοχή και τον πόνο των Παλαιστινίων. Ότι κάποια μέρα οι Παλαιστίνιοι θα θελήσουν να συγχωρήσουν και πως μαζί θα ιδρύσουμε ένα μέρος στο όποιο θα αξίζει να ζει κάποιος."


Γιατί πρέπει να φύγω από το Ισραήλ 
του Σαγιέντ Κασούα
μετάφραση: Μάνια Μεζίτη

Έργο του Ένβαρντ Μυνκ
Σε λίγο καιρό φεύγω. Σε μερικές μέρες αφήνουμε την Ιερουσαλήμ, αφήνουμε τη χώρα. Εχθές αγοράσαμε βαλιτσούλες για τα παιδιά. Δεν χρειάζεται να πάρουμε μαζί μας πολλά ρούχα˙ θ’ αφήσουμε εδώ τα χειμωνιάτικα. Σίγουρα δεν θα είναι αρκετά ζεστά για ν’ αντιμετωπίσουν το κρύο του Νότιου Ιλλινόις των Η.Π.Α. Θα χρειαστούμε μόνο λίγα πράγματα μέχρι να τακτοποιηθούμε. Ίσως τα παιδιά να έπαιρναν μαζί τους λίγα βιβλία, δυο-τρία στα αραβικά και μερικά στα εβραϊκά, ώστε να μην ξεχάσουν τις γλώσσες. Δεν είμαι όμως σίγουρος τι θέλω να θυμούνται τα παιδιά μου από αυτό εδώ το μέρος, το τόσο αγαπημένο και τόσο καταραμένο.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να φύγουμε σε ένα μήνα από τώρα με σαββατική άδεια. Την περασμένη βδομάδα όμως συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να μείνω άλλο εδώ. Έτσι ζήτησα από τον ταξιδιωτικό πράκτορα να μας βγάλει από τη χώρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και «σας παρακαλώ» του είπα, «τα εισιτήρια να είναι χωρίς επιστροφή». Σε λίγες μέρες θα είμαστε στο Σικάγο και ακόμη δεν ξέρω πού θα μείνουμε τον πρώτο καιρό, αλλά σιγά-σιγά θα τακτοποιηθούμε.

Έχω τρία παιδιά: μια κόρη δεκατεσσάρων χρονών και δύο γιούς, ο ένας εννέα και ο άλλος τριών. Μένουμε στη Δυτική Ιερουσαλήμ. Είμαστε η μοναδική αραβική οικογένεια στη γειτονιά, στην οποία μετακομίσαμε πριν από έξι χρόνια. «Επιτρέπεται να διαλέξεις μόνο δύο παιχνίδια» είπαμε στα εβραϊκά στο μικρότερο παιδί μας, το οποίο στεκόταν στη μέση του δωματίου του κοιτάζοντας επίμονα τα κουτιά με τα παιχνίδια του. Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις μας ότι θα του αγοράσουμε ό,τι τραβάει η ψυχή του όταν θα πάμε στην Αμερική, εκείνο άρχισε να κλαίει.

Έπρεπε κι εγώ να αποφασίσω τι θα πάρω μαζί μου. «Επιτρέπεται να πάρω μόνο δύο βιβλία» μονολόγησα ενώ στεκόμουν μπροστά στη βιβλιοθήκη του γραφείου μου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Γάζα, Πέμπτη 31 Ιουλίου, 7μμ, Σύνταγμα


Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων! -Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση - Νίκη στην Ιντιφάντα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ

Πέμπτη 31 Ιουλίου, 7 μμ, Σύνταγμα

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα το κράτος των εγκληματιών του Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, προσπαθώντας μάταια να λυγίσει την παλαιστινιακή αντίσταση. Συνεχίζοντας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ισραηλινό κράτος χτυπάει αδιακρίτως, ακόμα και τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών, στα οποία έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, αφαιρώντας τους και την ελάχιστη αίσθηση ασφάλειας, αλλά και νοσοκομεία παίδων και βαριά ασθενών, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1000 -και αυξάνεται όσο συνεχίζεται η περισυλλογή των πτωμάτων μέσα από τα ερείπια – και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 6.000.

Η θαρραλέα και ακλόνητη αντίσταση που συναντούν οι ισραηλινοί στρατιώτες εμποδίζει την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Αδυνατώντας να προκαλέσουν οποιαδήποτε σημαντική φθορά στις δυνάμεις και τις υποδομές της αντίστασης, το ισραηλινό πυροβολικό και πολεμικό ναυτικό και τα καθηλωμένα ισραηλινά τανκ, συνεχίζουν να προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε νοσοκομεία και υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, δολοφονώντας άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας. Οι πιλότοι και τα αεροσκάφη που αρκετές φορές έχουν έρθει στην Ελλάδα για ασκήσεις τα τελευταία χρόνια, αυτές τις μέρες βομβαρδίζουν σπίτια και ξεκληρίζουν οικογένειες στη Γάζα. Ταυτόχρονα η Δυτική Όχθη συγκλονίζεται από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει από την εποχή της Δεύτερης Ιντιφάντα.

Η πλήρης στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την «αυτοάμυνα» των σιωνιστών εναντίον «των τρομοκρατών της Χαμάς» ενθαρρύνει τους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ να συνεχίζουν τη σφαγή. Στο πλευρό τους τάσσονται καθεστώτα όπως αυτό της Αιγύπτου, που κρατάει το πέρασμα της Ράφα κλειστό συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αποκλεισμού της Γάζας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό εταίρο» και διατηρώντας άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη σε όλα τα επίπεδα.

Όμως, οι λαοί, από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι το Παρίσι, τη Ν. Υόρκη και το Κάιρο, αισθάνονται διαφορετικά, στέκονται με αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους με κάθε τρόπο.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος στον παράνομο και ανήθικο αποκλεισμό της Γάζας διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμιά πιθανότητα για εκεχειρία και ειρήνη στην περιοχή.

Καλούμε αλληλέγγυους, συνδικάτα, συλλόγους και συλλογικότητες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 7μμ στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ, για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε σχέση με το σιωνιστικό απαρτχάιντ.

Καμιά συνεργασία με το ισραηλινό απαρτχάιντ και την ισραηλινή κατοχή!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Μέχρις στιγμής συνυπογράφουν:

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
Σύλλογος Ιντιφάντα
Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων
Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής
Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας
Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών Ελλάδας
Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας
Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)
Ένωση Μεταναστών Εργατών
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας
Κοινότητα Σενεγαλέζων


Από ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Tι θα λέγατε για μια διαφορετική και πλήρως ανατρεπτική "βολτίτσα" πάνω απ'τη γη και μέχρι ήλιο μεριά; (κοσμοσυρροή πάνω από τον πλανήτη γη!)

SOHO = Solar and Heliospheric Observatory
Δηλαδή το διαστημικό σκάφος-"μάτι" της NASA, που από το 1995 εκτοξεύτηκε με αποστολή να παρατηρεί τον ήλιο και να φωτογραφίζει καθημερινά η δραστηριότητά του. Μέχρι τώρα μας έδωσε εντυπωσιακές και θεαματικές φωτογραφίες, αλλά ανάμεσά τους βρέθηκαν -πολλές από αυτές στη συνέχεια κατέβηκαν από το σάιτ της NASA- και μερικές πολύ μα πολύ περίεργες. Με αντικείμενα τα οποία έκαναν τους "spokesmen" της Never A Straigt Answer" (NASA) να καταπίνουν τη γλώσσα τους, γιατί πολύ απλά αυτά δεν θα έπερεπε να υπάρχουν σύμφωνα με τις επίσημες θεωρήσεις και επιτηδευμένα εθελοτυφλούσες και μίζερα περιοριστικές αντιλήψεις. Μιλάμε για σημεία και τέρατα, κολοσσιαίων διαστάσεων "αντικείμενα" σε απόσταση αναπνοής από τον ήλιο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ, προφανώς με μια τεχνολογία άγνωστη για το ευρύ κοινό.

H γιγαντιαία εκπληκτική "μαύρη σφαίρα", που βρίσκεται μονίμως σταθμευμένη -κάτι σαν "φάρος-φύλακας, και ποιους φυλάει ή εποπτεύει άραγε;- πάνω από τον πόλο του ήλιου, "αγγίζοντας" το ηλιακό στέμμα! Πάντως η διαστημική μπάλα μπόουλινγκ του ήλιου μας με κορίνες τους πλανήτες δεν είναι, ευτυχώς.

3 Δεκεμβρίου του 2012 και μια ηλιακή έκρηξη φωτογραφημένη από τη NASA, φανέρωσε λοιπόν πως τόσο κοντά στην ηλιακή ατμόσφαιρα υπάρχει "κρυμμένο" ένα γιγαντιαίων διαστάσεων σφαιρικό αντικείμενο, που απ΄την οπτική του πλανήτη μας είναι ημιδιαφανές. Άρα τυχαία κι εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών της ηλιακής έκρηξης έγινε ορατό και η κάμερα το αποτύπωσε!

Μάρτιος του 2012: παρατηρήστε μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες όπου ξεκάθαρα φαίνεται γιγαντιαίο αντικείμενο με ενεργειακή δίνη ή δέσμη από -ή προς- αυτό και προς τον ήλιο!!! Κάτι σαν "ανεφοδιασμός καυσίμων" να σκεφτούμε;

Το SOHO, όμως, έχει καταγράψει "αντικείμενα", γιγαντιαίων συχνά διαστάσεων. Σε μέγεθος πλανήτη  και με διάμετρο δυο περίπου χιλιάδες χιλιόμετρα μεγαλύτερη από αυτή του πλανήτη γη (42.000 χλμ), σχήματος πούρου έως κύβου. Που ούτε διαταραχές στην κάμερά του ήταν, ούτε σχηματισμοί νεφελωμάτων, ούτε κάτι άλλο, κάποιο "φυσικό φαινόμενο" ή η "φλατ δικαιολογία" των "αλχημιστών" της NASA. Οι οποίοι έχουν επανειλημμένα "πειράξει" τις φωτογραφίες του Άρη ώστε να αποκρύψουν τις πραγματικές συνθήκες και να αποπροσανατολίζουν το κοινό με σχέδια αποικισμού του στο ευρύτερο μέλλον. Μάλιστα ο Joseph Gurman της ΝΑΣΑ είχε δηλώσει για όλα αυτά ότι πρόκειται για ελαττώματα σε μεγάλη μεγέθυνση που προήλθαν από συμπίεση των φωτογραφιών και που...μόνο στα μάτια μας μοιάζουν με διαστημικά σκάφη! Όπως λένε και οι Γιάνκηδες σε τέτοιες περιπτώσεις: "cut the crap man!".  Πόσο βολικό και πόσα "ελαττώματα" προέκυψαν σε τόσο μεγάλο όγκο φωτογραφιών κι από το κατά τα άλλα "καμάρι"-πρόγραμμα της ΝΑΣΑ! Εμείς σαφέστατα και διαφωνούμε: πρόκειται προφανώς για "αντικείμενα" -ή σκάφη για να' μαστε ακριβείς;- τεχνητά κατασκευασμένα! Υπάρχουν και σοκαριστικές εικόνες από πάρα πολλά παράξενα "αντικείμενα" που ανταλλάζουν μεταξύ τους δέσμες ακτίνων ή κάποιο είδος βολών, σαν να βρίσκονται σαφώς σε κατάσταση μάχης!

ΕΠΙΣΗΣ:  Στη δεκαετία του 1970 και του '80 έγινε πια γνωστή η μόνιμη παρουσία πάνω απ'τον πλανήτη μας του περίφημου άγνωστης προέλευσης "δορυφόρου" που ονομάστηκε "Black Knight" - "Μαύρος Ιππότης", κι όπως οι ΗΠΑ είχαν πει: " ένα σκοτεινό αντικείμενο, πολύ μεγάλο, σε τροχιά πάνω από πολική περιοχή". Ο οποίος εκτός του "κατσικώματός του στη γειτονιά μας", εξέπεμπε ραδιοφωνική ομιλία σε μια άγνωστη γλώσσα, πριν από την εκτόξευση του "Σπούτνικ" απ'τις αρχές της δεκαετίας του '50!Δες και το χαρακτηριστικό βίντεο:


Ακόμα, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός -ISS- έχει συχνά καταγράψει με τις εξωτερικές του κάμερες αντικείμενα ξένα προς την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Τι να κάνουμε τώρα; Τα γεγονότα είναι αυτά που είναι κι ας έρχονται ενάντια στις κατασκευασμένες από τα επίσημα κέντρα διαμόρφωσης της "πραγματικότητας", διδαχές και πεποιθήσεις μας περί του πλανήτη, της επιστήμης της Φυσικής, της ίδιας της φύσης του σύμπαντος. Κι αυτά τα λέμε και μετά από μεγάλη έρευνα στοιχείων και υπάρχοντων -ακόμα τουλάχιστον- δεδομένων και μελέτη σχετικής ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας, από εναλλακτική αρχαιολογία έως αστροφυσική και κοσμολογία και με όλο τον απαραίτητο σκεπτικισμό σε κάθε βήμα αυτής της έρευνας, που δεν περιορίζεται στο διαδίκτυο.

Κι αν σας ενδιαφέρει και η σημειολογία, ας επισημάνουμε ότι τελευταία οι αστρονόμοι του Βατικανό -το οποίο διαθέτει τα δικα του άρτια "παρατηρητήρια"- έχουν πέσει με τα μούτρα στην ανίχνευση εξωγήινης ζωής, κάνοντας και περίεργες δηλώσεις. Ο Χοσέ Γκάμπριελ Φούνες, ένας Αργεντινός Ιησουίτης ιερέας κι αστρονόμος, και σημερινός διευθυντής του Παρατηρητηρίου του Βατικανού αναφέρει ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της πίστης στο Θεό και στη δυνατότητα των εξωγήινων πολιτισμών ίσως πιο εξελιγμένων από τον άνθρωπο. Ένας επίσης εκ των κορυφαίων αστρονόμων του και καθηγητής Θεμελιώδους Θεολογίας στη Ρώμη πατέρας Giuseppe Tanzella-Nitti δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ τα εξής: "Πολύ σύντομα δεν θα χρειαστεί να αρνηθούμε τη χριστιανική μας πίστη...Αλλά υπάρχουν πληροφορίες ερχόμενες από άλλους κόσμους κι από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν θα πρέπει να απαιτηθεί να ξαναδιαβαστούν (στην ουσία υπονοεί να ξαναγραφτούν μαζί με τις "νέες αυτές πληροφορίες") τα ευαγγέλια όπως μέχρι τώρα τα γνωρίζαμε" -!!!-

Παρακάτω λοιπόν παραθέτουμε μια σειρά από εικόνες που αλιεύσαμε από το δίκτυο. Οι πιο πολλές είναι φωτογραφίες από το σάιτ του διαστημοπλοίου SOHO, πολλές από τις οποίες δεν έμειναν εκεί πάνω από 24 ώρες, αλλά ευτυχώς όσοι ασχολούνται με αφοσίωση και επιμονή με αυτά τα κολοσσιαίας σημασίας ζητήματα, πρόλαβαν και τις κατέβασαν αναρτώντας τες και στο διαδίκτυο και φτιάχνοντας και σχετικά βίντεο, κάποια απ'τα οποία παραθέτουμε στη συνέχεια της πρώτης μας αυτής ανάρτησης πάνω στο "θεματάκι" αυτό.

Ο Ένοικος...

Πορεία (για να μη συνηθίσουμε τον θάνατο)


Δευτέρα 28/07/2014 στις 7:00:00 ΜΜ, Χαϊδάρι / Σταθμός Μετρό Αγ. Μαρίνα



Την Τετάρτη 23 Ιούλη στα Χανιά, η ΔΕΗ κόβει απροειδοποίητα το ρεύμα στην παραπληγική 56χρονη Ευτυχία Ποποδάκη καταδικάζοντάς την σε έναν μαρτυρικό θάνατο για μια οφειλή 800 ευρώ. Οι δικαιολογίες θα περισσέψουν για μια ακόμη φορά προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινωνική δυσφορία. Υπάρχει, ωστόσο, μια προφανής δολοφονία της Ευτυχίας από έναν «οργανισμό κοινής ωφελείας» για ένα ευτελές χρέος, τη στιγμή που οι οφειλές μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλοεργολάβων -αλλά και άλλων κρατικών οργανισμών- προς την ίδια τη ΔΕΗ αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να «ανοίγει ρουθούνι».

Κι έτσι, είτε με ωμές και παραδειγματικές δολοφονίες όπως αυτή της Ευτυχίας, είτε με καταναγκαστικές αυτοκτονίες για να αποφευχθεί η ανέχεια, είτε με καταδίκες άρρωστων ανθρώπων σε θάνατο χωρίς φάρμακα και περίθαλψη, ο κατάλογος των «θυμάτων της κρίσης» όλο και μεγαλώνει με το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων να αγκαλιάζει τα φτωχά προάστια, τις ρημαγμένες από την ανέχεια γειτονιές, τους φτωχοδιάβολους της επικράτειας. Η ιστορία, ωστόσο, έχει καταδείξει ότι ανεξάρτητα από το εκάστοτε πρόσχημα η προοπτική της εξουσίας είναι ο θάνατος.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυρίαρχη δημαγωγία να πείσει τις υποτελείς τάξεις ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος, η πραγματικότητα την αμφισβητεί πεισματικά. Από τη μία οι «ευαίσθητοι» φορείς υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η καθεστωτική αριστερά προσπαθούν να εγκλωβίσουν την κοινωνική δυσφορία σε διορθωτικούς θεσμούς, ισχυριζόμενοι ότι δεν φταίει η αστική δημοκρατία αλλά η κακή της εφαρμογή. Από την άλλη το κράτος δολοφονεί υπηκόους του στο όνομα του «ξεπεράσματος της κρίσης», εξοντώνει μετανάστες στα θαλάσσια σύνορα και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για την υπεράσπιση του «εθνικού κορμού», θάβει ζωντανούς σε φυλακές υψίστης ασφαλείας όσες και όσους αντιστέκονται, σπέρνει τον εφιάλτη του φασισμού ανάμεσα στους φτωχούς.

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να γίνει απλώς καλύτερος. Πρέπει να ανατραπεί από τα θεμέλιά του. Στην εξατομίκευση απαντάμε με αλληλεγγύη. Στις ιεραρχίες απαντάμε με αυτοοργάνωση. Στην απάθεια και τη μοιρολατρία απαντάμε με αντίσταση και αγώνα.

Θέλουνε να συνηθίσουμε το θάνατο

Θέλουμε η ζωή μας να περάσει από πάνω τους

Κατάληψη Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι)
Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός (πάρκο Τρίτση)
Κατάληψη Σινιάλο (Αιγάλεω)
Θερσίτης (Ίλιον)

Πώς η κοκαΐνη κυβερνά τον κόσμο


Αφού γλίτωσε από την ιταλική μαφία ως απόλυτος καταζητούμενος, ο Ρομπέρτο Σαβιάνο στο νέο του συναρπαστικό βιβλίο «Μηδέν / Πώς η κοκαΐνη κυβερνά τον κόσμο» τα βάζει με τα ισχυρά καρτέλ της κοκαΐνης. Ολα όσα θέλατε και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε για το ναρκωτικό της αστικής τάξης και τους πρωταγωνιστές της ξεκινούν από το «Μηδέν» και εξηγούν τα πάντα

 «Η κοκαΐνη είναι ένα αγαθό-αποκούμπι. Η κοκαΐνη είναι ένα αντικυκλικό αγαθό. Η κοκαΐνη είναι το πραγματικό αγαθό που δεν φοβάται ούτε την έλλειψη πόρων ούτε τον πληθωρισμό των αγορών. Υπάρχουν πάρα πολλές γωνιές στον κόσμο που επιβιώνουν χωρίς νοσοκομεία, χωρίς web, χωρίς τρεχούμενο νερό, αλλά όχι χωρίς κόκα. Ο ΟΗΕ αναφέρει πως το 2009 καταναλώθηκαν είκοσι ένας τόνοι στην Αφρική, δεκατέσσερις στην Ασία, δυο στην Ωκεανία. Περισσότεροι από εκατόν ένας σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Ολοι τη θέλουν, όλοι την καταναλώνουν, όλοι όσοι αρχίζουν να κάνουν χρήση την έχουν ανάγκη. Τα έξοδα παραγωγής είναι ελάχιστα, το πλασάρισμά της άμεσο, το περιθώριο κέρδους υψηλότατο. Η κοκαΐνη πουλιέται πιο εύκολα από τον χρυσό και τα κέρδη της μπορούν να ξεπεράσουν κατά πολύ αυτά του πετρελαίου. Ο χρυσός χρειάζεται μεσάζοντες και χρόνο για τις διαπραγματεύσεις - το πετρέλαιο φρεάτια, διυλιστήρια, πετρελαιαγωγούς. Η κοκαΐνη είναι το τελευταίο εναπομείναν αγαθό που επιτρέπει την πρωτογενή συσσώρευση».

Μεξικό Vs Κολομβίας ή αλλιώς Ελ Τσάπο Vs Εσκομπάρ


Με τον γλαφυρό αυτό τρόπο και μια γλώσσα άμεση και δυνατή που τσακίζει κόκαλα ο Ιταλός συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο περιγράφει όλες τις διαδρομές, το εμπόριο, τα κυκλώματα και τους πρωταγωνιστές της κοκαΐνης στο άκρως ενδιαφέρον ερευνητικό βιβλίο του «Μηδέν / Πώς η κοκαΐνη κυβερνά τον κόσμο» (που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη). Μετά το πετυχημένο «Γόμορρα», όπου ο Σαβιάνο εισέβαλε στα άδυτα της ιταλικής μαφίας, γεγονός που τον μετέτρεψε στον πιο περιζήτητο καταζητούμενο στον κόσμο, ο τολμηρός συγγραφέας επέστρεψε με ένα ακόμη πιο τολμηρό εγχείρημα. Κατάφερε να διεισδύσει στα άδυτα των παγκόσμιων καρτέλ της κόκας, μίλησε με ναρκέμπορους, κατέγραψε τους «κανόνες», αφουγκράστηκε τις αδυναμίες και κατέθεσε ένα συγκλονιστικό χρονικό της ιστορίας της κοκαΐνης. Και αυτό όχι με έναν αποστασιοποιημένο βλέμμα, αλλά με ένα εντελώς μυθιστορηματικό τρόπο που μαγεύεται από την ωμότητα των πραγμάτων και τη δύναμη που έχει η λευκή σκόνη να ξεχαρβαλώνει ολόκληρες οικονομίες και να κινεί το παγκόσμιο χρήμα. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις δύο διασημότερες χώρες παραγωγής κόκας -Κολομβία και Μεξικό- αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο που έχει διαμορφώσει τις δικές του τοπικές μαφίες.

Ζωή μέσα από το θάνατο


H ζωή βρίσκει τον τρόπο να στέλνει το μήνυμά της σε αυτούς που την αντιστρατεύονται!
Αν ο θάνατος έρχεται με τη μορφή σφαίρας, πυραύλου, "έξυπνης βόμβας" ή με "αναγκαιότητα" μέτρων λιτότητας και διακηρύξεις φαυλότητας και μίσους, η ζωή πάντα βρίσκει τον τρόπο να ανθίζει, να υπερβαίνει δυσκολίες κι εμπόδια και να εκπλήσσει.
Ας κάνουμε ο καθένας, αρχίζοντας από μικρά κι απλά και μεταμορφωτικά βήματα στην καθημερινότητά του, ό,τι μπορεί. Όσοι αισθάνονται αγάπη κι ευθύνη απέναντι στη ζωή ας την προστατεύσουν και υπερασπιστούν, ώστε αυτή να κυριαρχήσει πάνω στη λατρεία της υποτίμησης και διαστρέβλωσής της και της εξάλειψής της. Οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει...εδώ και αιώνες ίσως!

ανιχνευτής

Ζωή μέσα από το θάνατο: Γεννήθηκε πρόωρο μωράκι στην Παλαιστίνη από την νεκρή μητέρα του 




Την Παρασκευή πρόωρο μωράκι ήρθε στη ζωή από την νεκρή έγκυο μητέρα του η οποία σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας (Vid) Στέλιος Μπαμιατζής

news247 Ιούλιος 26 2014 10:02

"Αυτό είναι το κοριτσάκι. Δίχως όνομα. Και δίχως μητέρα...". Έτσι ξεκινά το βίντεο του BBC και δίνει σε λίγες γραμμές το νόημα και το μέγεθος του γεγονότος.

Ακόμα τα βάσανα για το μωράκι δεν έχουν τελειώσει. Οι γιατροί του δίνουν 50% πιθανότητες για να ζήσει και υποστηρίζεται μηχανικά. Το ιατρικό προσωπικό ότι ήταν να κάνει το έκανε, βγάζοντας το μωράκι από το νεκρό σώμα της μητέρας του.
Ένας γιατρός δηλώνει λυπημένος και θυμωμένος μαζί.
"Το αισθάνομαι σαν να είναι δικό μου", λέει στην κάμερα.

Το είδαμε στο ΔΉΘΕΝ (και νιώσαμε μια περίεργη αίσθηση, ανάμεικτη από μεγάλη πικρία κι απέραντη γλυκύτητα...)

Διαβάστε κι αυτό: Νέα επίθεση του Ισραηλινού στρατού σε σχολείο στη Γάζα, νέα Mega-προπαγάνδα : Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους και 7 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή, νέα, επίθεση του Ισραηλινού στρατού σε σχολείο στη Γάζα, το οποίο είχε μετατραπεί σε καταυλισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

"Για να δεις τα άστρα..."


Σχόλιο δικό μας: "ad astra per aspera ": στα άστρα μέσα από δύσβατους δρόμους.
Ή όπως είπε ο Όσκαρ Γουάιλντ: "όλοι μας ζούμε στο βούρκο, αλλά κάποιοι από εμάς κοιτάζουν προς τα άστρα..."
Και ναι! Ίσως το πεπρωμένο μας να είναι τα άστρα! Κι εμείς ακόμα σερνόμαστε στο χώμα σα σκουλήκια...

ceu-estrelas-universe-wonderful-Favim.com-237154

Για να δεις τα άστρα

Τις δυο παραπάνω εικόνες τις είδαμε ΕΔΩ

Κλειτοριδεκτομή (ή όταν η ανθρώπινη βαρβαρότητα και βλακεία γίνονται καθεστώς!)



Εδώ έχουμε και μια ξεκάθαρη άποψη περί ελευθερίας από τους φανατικούς, σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές
ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ: στην καλύτερη περίπτωση μία υποβάθμιση έως καταρράκωση του λόγου (λογικής)  κι ένα κατρακύλισμα του ανθρώπου στην αγελοποίηση και την α-νοησία. Ο (πάντα επιρρεπής σε νουθεσίες και τιμωρίες και εκβιαστικά διλήμματα σε βάρος του ποιμνίου του- "όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου") θεός του καθενός είναι πιο θεός σε σχέση με του άλλου, ή όχι; Στη χειρότερη περίπτωση έχουμε το χειρότερο και πιο παρανοϊκό είδος φανατισμού και σκοταδισμού, που μετατρέπει τον άνθρωπο σε ένα βδέλυγμα αποκτήνωσης, καθαρματοσύνης και μισαλλοδοξίας. Σαν τα "κακά πνεύματα" και τους "δαιμόνους" που ξορκίζει η πίστη και η υποταγή του σε σαδιστικούς τιμωρούς "θεούς" (όποιο όνομα κι αν τους δίνεται, είτε Γιαχβέ είτε Αλλάχ...είτε χρηματιστήριο!) και στα επί γης ιερατεία-αντιπροσώπους "της θέλησής του".
Διάβασε κι αυτό για τους "υπέρμαχους της δημοκρατίας" και εκφραστές "διαφορετικής κουλτούρας" πιστούς του Προφήτη: Αλήθεια, πόσο το Ισλάμ μπορεί ν'αποτελέσει απειλή για τας πολιτισμένας Ευρώπας;

ανιχνευτής

 ( Από εμάς: αριστερά και η χριστιανική κατ'αρχήν άποψη περί γυνής! Ο δε Ιωάννης ο "Χρυσόστομος" αποκαλούσε τη γυναίκα "ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη" Ας μην αναφέρουμε καλύτερα τι έλεγε κι ο "Τυχοδιώκτης των Εθνών" Παύλος για τις γυναίκες...)


Κλειτοριδεκτομή


"ΣΗΜΕΡΑ 25/07/2014  Άλλοι βρίσκονται στον 21ο αιώνα και μιλούν για ένα πιο φωτεινό μέλλον και άλλοι βαδίζουν ολοταχώς προς έναν νέο Ολοσκότεινο Μεσαίωνα! Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ-Συρίας εξέδωσαν χθες θρησκευτικό διάταγμα (φετβάς) που ορίζει ότι όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες 11 έως 46 ετών εντός και γύρω από τη Μοσούλη να υποστούν κλειτοριδεκτομή (ακρωτηριασμός γεννετικών οργάνων). Η εντολή αφορά περίπου 4 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες, της περιοχής που ελέγχουν οι φανατικοί ισλαμιστές. Για μια ακόμη φορά οι γυναίκες, ακόμη και τα μικρά κορίτσια, είναι θύματα του φανατισμού, του σκοταδισμού και του σεξισμού, που προέρχεται από τους πιο αμόρφωτους και κομπλέξικούς άνδρες, που κρατώντας στο ένα χέρι το όπλο και στο άλλο το Κοράνι, πιστεύουν πως έχουν δίκιο. Πότε θα έρθει επιτέλους η μέρα οι Γυναίκες Όλου του Κόσμου θα απελευθερωθούν απ’ όλη αυτή τη σκοταδιστική τυρρανία, μπας και ο πλανήτης μας ισορροπήσει και δει μια άσπρη μέρα!" George Stamkos

«Τρεις φορές πονάει η αγάπη-όταν σε κόβουν, όταν παντρεύεσαι κι όταν γεννάς»
Παλιά αφρικανική σοφία

Το έγκλημα κατά της γυναικείας σεξουαλικότητας συνεχίζεται.
Κλειτεριδεκτομή είναι η αποφυγή σεξουαλικής ικανοποίησης και εξασφάλιση ελέγχου
πάνω στα συναισθήματα και τις σεξουαλικές συμπεριφορές των γυναικών.

Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γάμπια, Γουινέα, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Ερυθραία, Κένυα, Ακτή Ελεφαντοστού, Μάλι, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Νιγηρία, Τζιμπουτί, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Σουδάν, Τσαντ, Λιβερία, Υεμένη, Ινδονησία, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και κοινότητες μουσουλμάνων μεταναστών στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ευρώπη.

Οι κοινωνικοί επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα «πολιτιστικό αδίκημα» οι διεθνείς οργανισμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου θανατηφόρων μολύνσεων, λόγω των μηδαμινών εγγυήσεων υγιεινής προφύλαξης, οι φεμινιστικές και οι κοινωνικές-ακτιβιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ένα έγκλημα κατά των γυναικών και τα Δυτικά κράτη έχουν αρχίσει να την συμπεριλαμβάνουν στην ποινική τους νομοθεσία.

Γνωρίζετε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (που αποτελεί τμήμα του ΟΗΕ) οι γυναίκες που βρίσκονται στη ζωή αυτή τη στιγμή και έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή, υπολογίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ σε εκατόν σαράντα εκατομμύρια; Καθημερινά έξι χιλιάδες νεαρά κορίτσια υφίστανται αυτόν τον ακρωτηριασμό των εξωτερικών γεννητικών τους οργάνων, δηλαδή περίπου δυο εκατομμύρια το χρόνο.

Πρόκειται για ένα μαζικό έγκλημα που τελείται εις βάρος των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτω από το πέπλο της σιωπηρής –πολλές φορές– ανοχής θρησκειών, κρατών, κυβερνήσεων, κοινωνικών επιστημόνων, ακόμη και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Θυμάμαι ένα ντοκιμαντέρ που είδα πρόσφατα στην κρατική τηλεόραση, που έδειχνε μια δίμετρη Σκανδιναβή κοινωνική ανθρωπολόγο που διέτρεχε τις αχανείς εκτάσεις του Σουδάν αναζητώντας υλικό για τη διατριβή της και μιλούσε σε έναν βρετανό ταξιδευτή, από αυτούς που μας «παρουσιάζουν» τον κόσμο χωρίς να χρειαστεί να σηκωθούμε από τον καναπέ μας. Του έλεγε λοιπόν με άκρα χυδαιότητα και πολύξερο ύφος ότι «ο σεξουαλικός ακρωτηριασμός των κοριτσιών δεν αποτελεί πρόβλημα, γιατί είναι απλά ένα κοινωνικό έθιμο και ότι οι γυναίκες δεν στερούνται τίποτα από τη σεξουαλική τους ζωή αν τους έχουν κόψει την κλειτορίδα».

Πρόσθετε δε με υπολανθάνουσα ζήλια: «Μα δεν τις βλέπεις, πως είναι όλες υπερσεξουαλικές;» Μου ήρθε (για εκατομμυριοστή φορά) να σπάσω την τηλεόραση και ταυτόχρονα δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να σκεφτώ χαιρέκακα πως θα ένοιωθε η συγκεκριμένη σουηδέζα «επιστήμων» αν την έβαζαν αυτήν κάτω να της κόψουν την πολύτιμη κλειτορίδα της;

Μαρτυρίες Γυναικών: Συμφωνούν όμως και οι ίδιες οι γυναίκες-θύματα αυτής της εθιμικής πρακτικής με την παραπάνω επιεικώς «αφελή» άποψη; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές μαρτυρίες γυναικών που έχουν το θάρρος να μιλήσουν από πρώτο χέρι για την «ιδιαίτερη» εμπειρία που σημάδεψε με βία και αίμα το πέρασμά τους στην εφηβεία και στην απαρχή της ερωτικής τους ζωής. Θα τις βρείτε μαζί με άλλες, στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.unfpa.org.

Zainab, 23 χρονών σήμερα, υπέστη κλειτοριδεκτομή όταν ήταν 8 χρονών.