ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Δεν θα μας τρελάνετε (και άλλο) εσείς, γκέγκε;



Εισαγωγή με απόσπασμα άρθρου ("Τροπολογίες") από το "Ουδέν Σχόλιον":

"Πάνω από 183 τροπολογίες άσχετες επί ασχέτων νομοσχεδίων προώθησε και ψήφισε η συγκυβέρνηση του αίσχους τις τελευταίες μέρες.
  Να προλάβουν να ''τακτοποιήσουν'' τα πάντα,  να ξεπουλήσουν τα πάντα, να βολέψουν ημέτερους, να ευνοήσουν φωτογραφικά εταιρείες κι επιχειρήσεις κολλητών και μεγαλοεργολάβων, να πληρώσουν και να δώσουν λεφτά σ' εκείνους μόνον που αυτοί θέλουν.
  Τό τί ψηφίστηκε αυτές τις μέρες με αυτές τις τροπολογίες, μόνον αργότερα με την πάροδο του χρόνου και με την εφαρμογή κάθε μιάς απ' αυτές θα μάθουμε! Και τότε βέβαια θα είναι αργά. ''Είναι νόμος του κράτους!'' θα μας λένε οι (πολιτικοί) απατεώνες. Κι εμείς θα σκύβουμε το κεφάλι και θα το αποδεχόμαστε."


Η σκυτάλη σε μένα τώρα.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Εδώ είναι "Νταχάου"(όπου "Η εργασία απελευθερώνει") κι όχι παίξε-γέλασε:





To παρακάτω μας στάλθηκε με mail από αναγνώστη του μπλογκ αυτού. Συνδέστε το και με ετούτες τις αναρτήσεις εδώ: 6 Δεκέμβρη 2014: Μια ημέρα γεμάτη "τάξη και ασφάλεια"!
και  Πώς μετατρέπουν την Ελλάδα σε εργασιακό παράδεισο (για εργοδότες)

 

κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη "νομιμότητα" και τους "καλικάντζαρούς της"

 

Με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο άνοιξε ο «Ιανός» 

Την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ δέχτηκαν απεργοί-εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου, που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία εναντίον της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός» στην οδό Σταδίου το πρωί της Κυριακής.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν με τις ασπίδες τους συγκεντρωμένους κι έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να σπάσουν τον απεργιακό αποκλεισμό του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής την ώρα που ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση...
του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 στο κόκκινο».

Η αστυνομική επίθεση ήταν αρκετά βίαιη, καθώς η μία διμοιρία έσπρωχνε τους διαδηλωτές προς την άλλη. Ασκούσαν μεγάλη πίεση στο συγκεντρωμένο πλήθος και κάποιοι από τους διαδηλωτές έπεσαν κάτω. Θα μπορούσε να υπάρξουν τραυματισμοί, καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν κολλήσει τους διαμαρτυρόμενους στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου, αλλά ευτυχώς αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Σε επτά προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Εκτός από τέσσερις διαδηλωτές, προσήχθη και ένας συνδικαλιστής, επειδή φώναζε συνθήματα με ντουντούκα.

Τουλάχιστον τρεις διμοιρίες παρέμειναν γύρω από βιβλιοπωλείο μετά τη διάλυση της διαμαρτυρίας.

Προς τιμήν τους οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη φιλανθρωπική εκδήλωση αποχώρησαν, όταν πληροφορήθηκαν τον απεργιακό αποκλεισμό, πριν κάνουν την εμφάνιση τους τα ΜΑΤ.

Ο ραδιοσταθμός «105,5 στο κόκκινο» μετά και από την σημερινή απαράδεκτη και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των απεργών του Σωματείου Βιβλίου και Χάρτου ανακοίνωσε τη διακοπή εμπορικής συνεργασίας με τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο Σύλλογος είχε επικρίνει το ραδιοφωνικό σταθμό εξαιτίας της εκδήλωση που είχε διοργανώσει για σήμερα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας:
«Στο πλαίσιο του συνολικού αγώνα μας για την προάσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας, τα τελευταία χρόνια και με ιδιαίτερη ένταση το 2014 έχουμε δώσει μια σειρά από μεγάλες μάχες ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Το τι παίζεται είναι πλέον γνωστό σε όλους μας. Το τι επιδιώκεται από το κράτος και τους εργοδότες (ακόμα και οι όποιες κόντρες ανάμεσά τους), το σιγοντάρισμα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, το ποιες είναι οι επιπτώσεις στη ζωή μας, το τι οφείλουμε να κάνουμε εμείς ως εργαζόμενοι…

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση "Αριστερής Κίνησης Περιστερίου" για προϋπολογισμό του Δήμου


Το παρακάτω μας είχε σταλεί με mail πριν αρκετές μέρες (κι αργήσαμε ομολογουμένως να το πάρουμε είδηση):


Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, 2/12/14

Προϋπολογισμός Δήμου Περιστερίου 2015:

Ταξικός αντιλαϊκός, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του μαύρου μετώπου Κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ και εθελόδουλών Κυβερνήσεων. Τον ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, απαιτούμε να αποσυρθεί.

- Τα έσοδα του Δήμου κατακρημνίζονται.
2010: 161.128.929,00 (προϋπολογισθέντα), 81.207.773,39 (βεβαιωθέντα)
2015: 80.200.778,00 (προϋπολογισθέντα), - μείωση 50,23%
- Τα έσοδα από κρατικές επιχορηγήσεις (κωδικός 6) παρουσιάζουν μείωση απ το 2010 έως το 2015 της τάξης του 39,39%, οι έκτακτες επιχορηγήσεις (κωδικός 12) παρουσιάζουν μείωση απο το 2010 εως το 2015 της τάξης του 96,91% και πρακτικά εκμηδενίζονται, ενώ οι επιχορηγήσεις και επενδύσεις (κωδικός 13) παρουσιάζουν μείωση απο το 2010 εως το 2015 της τάξης του 88,12%.
- Τα έσοδα του Δήμου από φόρους - τέλη και χαράτσια από τους Δημότες.
Με βάση και το προϋπολογισμό του 2014 η απόκλιση προυπολογισθένων και βεβαιωθέντων εσόδων είναι περίπου 43%. Παίρνοντας υπόψη την απόκλιση αυτή για το 2015 προβλέπεται πως τα βεβαιωθέντα έσοδα του δήμου θα είναι συνολικά περίπου 35.000.000 και απ αυτά οι δημότες θα πληρώσουν τα 17.000.000. Άρα για το 2015 οι δημότες θα πληρώσουν από την τσέπη τους το 50% των εσόδων του δήμου.
- Τα έξοδα του Δήμου
2010: 161.128.929,00 (προϋπολογισθέντα), 68.344.766,00 (πληρωθέντα)
2015: 80.200.778,00 (προϋπολογισθέντα)
- Συγκρίνοντας τον προϋπολογισμό του 2014 οι βεβαιωθέντες δαπάνες αποκλίνουν κατά 63%. Με δεδομένο τις προυπολογισθέντες δαπάνες για το έτος 2015 καταλήγουμε οτι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δαπάνες του δήμου (αν αφαιρέσουμε μεταφερόμενα ποσά κλπ) θα διαμορφωθούν στα 30.000.000 περίπου. Άρα υπάρχει δραματική μείωση και στις δαπάνες με βάση την μνημονιακή επιταγή περί "ισοσκελισμένων προυπολογισμών". Έδω επισημαίνεται πως σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ (1717/2014, γ' τμήμα), οι εντολές του παρατηρητηρίου "Οικονομικής Αυτοτέλειας" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ. Άρα αυτό κανείς δεν δικαιούνται να το επικαλείται σαν πρόσχημα και "φόβητρο".
- Τα έξοδα του Δήμου για μισθοδοσία και κοινωνικές δαπάνες.
Οι προϋπολογισθέντες δαπάνες μισθοδοσίας του δήμου για το έτος 2014 ήταν 16.627.000 και οι πληρωθέντες ήταν 11.453.210,85. Για το 2015, το ποσό των προυπολογισθέντων δαπανών μειώνεται στα 15.694.100 ποσοστό μείωσης 5,61%.
Οι προϋπολογισθέντες κοινωνικές δαπάνες για 2014 ήταν 3.004.686,13 για να πληρωθούν από αυτές τελικά 1.985.512,24. Για το προυπολογισμό του 2015 το ποσό που προυπολογίζεται για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών βυθίζεται στο ποσό των 160.300 μόνο αφού η μοναδική πηγή κοινωνικών δαπανών είναι ο κωδικός 12 των εσόδων.
- Αντίθετα το προϋπολογισμένο πόσο για τόκους και χρεωλύσια για το έτος 2014 είναι 2.376.000,00 και πληρωθέν το ποσών των 1.919.578,51, για να προϋπολογιστεί για το 2015 το ποσό 3.034.800,00 αύξηση 27,73%. Δηλάδη ενώ μειώνονται δραματικά οι δαπάνες του δήμου, το μέρος των δαπανών που αφορά πανωτόκια για τους τραπεζίτες παρουσίαζει πανηγυρική αύξηση.
- Τέλος επισημαίνεται πως ένα μεγάλο μέρος των εναπομεινάντων κονδυλίων για δαπάνες του δήμου κατευθύνεται σε τεχνικά έργα "βιτρίνας" και όχι ουσίας όπως κατεπανάληψη έχουμε δηλώσει, αφού οι μηχανισμοί των ΕΣΠΑ κατευθύνουν τα χρήματα εκεί που ορίζουν τα συμφέροντα των εργολάβων και του μεγάλου εμπορικου κέρδους. Μάλιστα, σε συνθήκες απόλυτης μιζέριας που περιγράφτηκαν παραπάνω, οι σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις σε τέτοια έργα συνεχίζονται.
Συμπερασματικά
- Οι Δημότες πληρώνουν από την τσέπη τους χοντρά και μάλιστα δύο φορές: συμετέχουν με φόρους τέλη χαράτσια κατα 50% στα έσοδα του δήμου, και μετά ξαναπληρώνουν δεύτερη φορά για δημοτικές υπηρεσίες που έπρεπε να είναι δωρεάν.
- Το Κράτος σταδιακά αποσύρεται πλήρως από την χρηματοδότηση του δήμου.
- Κάθε χρόνο όλο και μειώνοται οι δαπάνες μισθοδοσίας για το προσωπικό του δήμου το οποίο γίνεται όλο και πιο ολιγάριθμο, όλο και πιο κακοπληρωμένο. Οι Δημότες κατα συνέπεια δέχονται πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες ενώ οργιάζουν οι εργολάβοι ανθρώπινης εργασίας που πληρώνοντα ιδιωτικά για να αναπληρώνουν τα κενά.
- Τα τεχνικά έργα μέσω των μηχανισμών των ΕΣΠΑ κατευθυνονται προς το μεγάλο εργολαβικό και εμπορικό κέρδος και όχι προς τις πραγματικές αναγκές της λαικης πλειοψηφίας.
- Οι "ισοσκελισμένοι" προυπολογισμοί και το "παρατηρητήριο" δεν είναι πάρα μνημονιακοί μηχανισμοί εφαρμογής της γενικότερης καταστροφικής αντιλαικής πολιτικής στο τοπικό Κράτος - Δήμο προς μεγάλη χαρά μεγαλοεργαλάβων και τραπεζιτών.
Το μαύρο μέτωπο Κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ - εθελόδουλων Κυβερνήσεων και τοπικών αρχόντων μέσω των μνημονιακών δημοτικών προϋπολογισμών επιβάλλει μια απαράδεκτη και ταξική πολιτική.

Αυτή η πολιτική ούτε "εξωραΐζεται", ούτε "εκδημοκρατίζεται", ούτε "βελτιώνεται" με αλλαγή προσώπων και διαχείρισης.

Μόνο ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ με μαζική, δυναμική, ακηδεμόνευτη εργατική-λαϊκή-νεολαιίστικη ΠΑΛΗ, στην κοινωνία, στον δήμο και παντού !

Περιστεριώτισσες, Περιστεριώτες

Να πάρουμε τις ΖΩΕΣ και τις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ μας στα χέρια μας !

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

6 Δεκέμβρη 2014: Μια ημέρα γεμάτη "τάξη και ασφάλεια"!

(Τα παρακάτω αποφασίσαμε να αναρτήσουμε εδώ στο παλιό μπλογκ μας και όχι στο καινούργιο, ώστε να λάβουν περίοπτη θέση στη συγκεκριμένη ετικέτα-θεματική ανάρτηση)

 

Mια συλλογή βίντεο και φωτο από τις προχθεσινές διαδηλώσεις σε πόλεις της Ελλάδας που αποδεικνύουν περίτρανα τα εξής δεδομένα:

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Όταν ένας πιτσιρικάς 21 ετών τρομάζει έναν ολόκληρο μηχανισμό!



Όταν ένας πιτσιρικάς 21 ετών τρομάζει έναν ολόκληρο μηχανισμό! Κρατικό και παρακρατικό και βαθέως εισχωρούντα σε κάθε πτυχή της κοινωνικής λειτουργίας και υπόστασης.

Όταν έντρομο το κατεστημένο ανακαλύπτει...απόπειρα αυτοκτονίας πίσω από μια διάφανη κι ανυποχώρητη στάση, με ρίσκο από τοπρώτο δευτερόλεπτο της απόφασης την ίδια της την ύπαρξη, ως την απόλυτη δικαίωση ενός απόλυτα δίκαιου αιτήματος (διαβάστε και την προσέγγιση του ΥΠΝΟΒΑΤΗ) και μιλάει πλέον για επιβολή υποχρεωτικής σίτισης του μικρού σε ηλικία-αλλά με κάτι @@νααα!!! απεργού πείνας. Αντίθετα με τους ευνουχισμένους μικροαστούς νοικοκύρηδες-"τα βγάζουμε πέρα με ανώδυνη μυξογκρίνια κι όπως γενικά μπορούμε" και τους "σωτήρες" της χώρας και διαχειριστές της κρίσης που κατεβάζουν βρακιά με ένα νεύμα της φράου Μέρκελ και του χερ-πρώην ναζί Σόιμπλε και με ένα mail των φασιστοειδών γραφειοκρατών της Κομισιόν (Η Ενωμένη Ευρώπη απορεί, προβληματίζεται, καταγγέλει, αφαιμάζει και συνεχίζει...).

Μα η αυτοκτονία δεν είναι για τους δειλούς και φυγόπονους και αδύναμους να παλέψουν τη ζωή και να κοιτάξουν με πείσμα και σθένος την πραγματικότητα, όσο ζοφερή και άκαμπτη κι αν φαίνεται αυτή; Με διόλου απίθανη κατάληξη να την αλλάξουν! Ή έστω να την ταρακουνήσουν όσο χρειάζεται μπας και ξυπνήσει από το λήθαργο.
Και ο Νίκος Ρωμανός μόνο δειλός δεν είναι!

Η συνέχεια ΕΔΩ 

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μια "ασήμαντη είδηση" μέσα στην αιθαλομίχλη της δημοκρατίας

ήσυχη συνείδηση είναι πάντα μια ψευδής συνείδηση" Έντγκαρ Μορέν

Σχόλιο: ακολουθεί κείμενο με μία από τις "ασήμαντες" ειδήσεις, αυτές τις "λεπτομέρειες" που το "πλατύ κοινό" (το οποίο απολαμβάνει πληθώρα δικαιωμάτων κι ελευθεριών) δεν θέλει να ξέρει...Ειδησούλες που δεν πουλάνε στα ΜΜΧ (μέσα μαζικής χειραγώγησης) των "μαγείρων εύπεπτων συνταγών" της περίφημης "κοινής λογικής" και της συναινετικής παράκρουσης που προορίζεται μέχρι τελευταίας μπουκιάς για το θλιβερό αγελαίο μαζάνθρωπό τους...
 Εδώ! σε άλλο ένα κενοτάφιο της "δημοκρατίας" (υπάρχουν πολλά κα στις δυο "πολιτισμένες" πλευρές του Ατλαντικού, μα αυτό είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά της μεγάλης πτώσης των "πολιτικών ζώων"). Όπου επίσης κανείς σχεδόν δεν αναρωτιέται (πόσο περισσότερο να το θίξει στα βοθροκάναλα) τι είδους μυστικοπαθής δημοκρατία είναι τούτη, όπου εκλεγμένοι κυβερνώντες συναντιούνται με γραμματείς και φαρισαίους διευθυντηρίων (που και με ένα mail ανατρέπουν νόμους και τροπολογίες κοινοβουλίων), χωρίς να λένε στην ουσία τίποτα στο "πόπολο" για όσα σοβαρά και μη ειπώθηκαν ή επιβλήθηκαν ή τζογαρίστηκαν εκεί για λογαριασμό του πόπολου μα ερημην αυτού. Αλλά και ο ηγέτης της αριστερής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να βγάλει το φέρετρο από την τρύπα και ν'αναστήσει το πτώμα, δεν παραλείπει να συναντιέται με Ομπάμες, πάπες, στελέχη της διεθνούς ελίτ σε μυστικοπαθείς λέσχες (τύπου Μπίλντεμπεργκ) στην Ιταλία κά. και να μην λέει κουβέντα για το τι είδε, άκουσε και είπε...
 Η κρυφή ατζέντα και το ψέμα με κύρος και με νομιμοποίηση λογής "ειδικών" και "διανοούμενων" είναι η δημοκρατία τους. (Κύριε Πρόεδρε της αγαπητής δημοκρατίας μας! - Mr President of our beloved Democracy...)

H συνέχεια ΕΔΩ