ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η ανθρωπότητα θα συρθεί σε άλλο ένα σφαγείο;




We can no longer find any willingness on the part of Poland to conduct serious negotiations with us. These proposals for mediation have failed because [of ] – – Polish mobilization.” (Adolph Hitler, 1939)
These are the words of Adolph Hitler just before invading Poland and then the Soviet Union. I have replaced Poland with Russia (see below) to show the analogy of US and Nazi pretexts.
“We can no longer find any willingness on the part of Russia to conduct serious negotiations with us. These proposals for mediation have failed because [of ] – – Russian mobilization.
από το εξαιρετικό άρθρο Ukraine, America’s “Lebensraum”. Is Washington Preparing to Wage War on Russia?

Διαβάστε κι εδώ:
Εθνοκάθαρση με αντικατάσταση πληθυσμών στην Ανατολική Ουκρανία. Οι κάτοικοι του Σλαβιάνσκ εξαφανίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από εποίκους που προέρχονται από τις δυτικές περιοχές. 
Κι από ανάρτηση του ανιχνευτή-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: "Η ΡΩΣΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ":  [ Η "κλίκα" (ένας ταιριαστός όρος γι'αυτού του υπόγειου και σκιώδους είδους..."ανθρώπους") που ελέγχει τις αμερικανικές κυβερνήσεις και πολιτικές εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχει κανένα πρόβλημα να προκαλέσει πολεμική σύρραξη εντός κι εκτός ρωσικού εδάφους, με αρχική εμπλοκή στα σύνορα της ρωσικής επικράτειας (Ανατολική Ουκρανία που σφύζει από ρωσικούς και ρωσόφωνους πληθυσμούς), χρησιμοποιώντας ακόμη και περιορισμένη(;) χρήση πυρηνικών! Και για συγκεκριμένους λόγους, όπως προκύπτουν από τα νέα δόγματα επεκτατικής πολιτικής που φτάνουν ως τη σινική θάλασσα: "Why is Putin in Washington’s Crosshairs?" ή "Γιατί ο Πούτιν είναι στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον;" και ειδικά:  "Ισχυρά κέντρα των ΗΠΑ πιέζουν για ταυτόχρονη επίθεση κατά της Ρωσίας και της Κίνας"
Γι'αυτό επιδιώκουν με κάθε τρόπο να παρασύρουν σε στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία τις ρωσικές δυνάμεις, ως αφορμή για να περάσει το "νατοϊκό όργανό τους" στην...αντεπίθεση. Επιδιώξεις που νομιμοποιούν κάθε μέσο, όπως η ανθρωπιστική κρίση που προκαλούν (ως "δόλωμα" στον Πούτιν και την ρωσική υπομονή κι ανοχή) στους ρωσικούς και ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ουκρανίας, οι επανδρωμένες με ένα σωρό νεοναζιστικά κι ακραία εθνικιστικά στοιχεία δυνάμεις της ουκρανικής πραξικοπηματικής κι αντεπαναστατικής στην ουσία κυβέρνησης.]


Η πραγματικά πραξικοπηματική, νεοναζιστικών καταβολών, κυβέρνηση της Ουκρανίας προχωρεί εδώ και καιρό με την ανοχή της Ε.Ε. και φυσικά τη στήριξη των ΗΠΑ σε μια σχεδιασμένη γενοκτονία των ρωσώφωνων πληθυσμών της Ανατολικής Ουκρανίας, του τεράστιου αυτού σιτοβολώνα στα σύνορα της πληγείσας από τις κυρώσεις Ρωσίας. Πάνω από 1,5 εκατ. άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τους μονομερείς βομβαρδισμούς των γερακιών του Κιέβου, που στοχεύουν λεωφορεία με πολίτες, ακόμη και νοσοκομεία ή σχολεία -ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ ΒΙΝΤΕΟ. Ενώ με την καθόλου συνωμοσιολογική συνέργεια των δυτικών μυστικων υπηρεσιών -αυτών που ανατρέπουν ενοχλητικές κυβερνήσεις  με δολιοφθορές και προβοκάτσιες άφθονου άμαχου αίματος και κατασκευάζουν "πορτοκαλί επαναστάσεις"- δεν διστάζουν να καταρρίψουν ακόμη και αεροπλάνα με πολίτες Ευρωπαίους και μη.Tι σχέση έχουν τα γεγονότα στην Ουκρανία με την κατάρριψη εκεί του "χαμένου" boeing των μαλαισιανών αερογραμμών;

Η πρόσφατη δολοφονία του  Νεμτσόφ  καθόλου δεν ωφελούσε το Κρεμλίνο στις ήδη γι'αυτό πολύ δύσκολες συγκυρίες και τρέχουσες εξελίξεις. Η επαγγελματική δολοφονία του σφοδρού επικριτή του προέδρου Πούτιν και η πολυπληθής διαδήλωση της αντιπολίτευσης στη μνήμη του, δεν αποκλείεται καθόλου να εντάσσονται σε αυτές τις προσπάθειες των αδίστακτων και ικανών για όλα μυστικών υπηρεσιών για δημιουργία συγκεκριμένου κλίματος εντός κι εκτός Ρωσίας κατά του Κρεμλίνου. Προκειμένου η χρηματοπιστωτική ολιγαρχία και οι πολυεθνικοί φασιστικοί οργανισμοί  να αλώσουν με τον ένα ή άλλο τρόπο τη Ρωσία και κάτω από τα λάβαρα του πολέμου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να λύσουν στη συνέχεια τους λογαριασμούς τους με την Κίνα.
Αλλά αν δεν πετύχει το ένα σενάριο, εσωτερικού χάους και δημιουργίας εμφυλιοπολεμικής κατάστασης στη Ρωσία, κάτι που φυσικά δεν είναι και τόσο εύκολο, υπάρχει και το εναλλακτικό και τρομαχτικό! Που είναι ήδη υπογεγραμμένο στα επίσημα χαρτιά.

Μέσα λοιπόν σε αυτά τα άκρως επικίνδυνα για την ανθρωπότητα σενάρια εντάσσεται και το απίστευτο και προκλητικό δημοσίευμα των New York Times, " The Lack of Major Wars May Be Hurting Economic Growth" στις 13 Ιουνίου , όπου δημιουργεί "κλίμα". ["... Τhe very possibility of war focuses the attention of governments on getting some basic decisions right — whether investing in science or simply liberalizing the economy. Such focus ends up improving a nation’s longer-run prospects."] Λέγοντας σε γενικές γραμμές ότι αν οι Δυτικοί αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν μια στρατιωτική σύρραξη στα -φονικά- πρότυπα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, τότε η "οικονομική κρίση" θα αφεθεί πίσω, η οικονομία θα επανακκινηθεί και θα επέλθει ευημερία τελικά σε παγκόσμια κλίμακα! Και, φυσικά, πώς αλλιώς θα διαγράψουν οι ΗΠΑ το αστρονομικά υπέρογκο δημόσιο χρέος τους, πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, στους Κινέζους και άλλους; Το αμερικανικό χρέος αυξάνει το κινεζικό άγχος
 

Στο μεταξύ τα γεγονότα, που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, είναι καταιγιστικά και καθόλου καθησυχαστικά:
Ron Paul – Το Κογκρέσο κύρηξε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας :
"Σήμερα η βουλή των αντιπροσώπων πέρασε νομίζω μια απο τις χειρότερες νομοθεσίες.
Ο νόμος H.Res. 758 που ψηφίστηκε καταδικάζει ευθέως την επιθετικότητα της Ρωσίας εναντίον γειτονικών χωρών και την προσπάθεια της για πολιτική και οικονομική ηγεμονία.
Για την ακρίβεια ο νόμος αυτός είναι 16 σελίδες προπαγάνδας που θα πρέπει να κάνει ακόμα και τους πιο νέο-συντηρητικούς να ανατριχιάσουν, αν είναι ικανοί.
Αυτού του τύπου τις νομοθεσίες παρακολουθούσα πάντα στο Κογκρέσο γιατί ενώ φαινομενικά ήταν “ αθώες ” συχνά οδηγούσαν σε κυρώσεις και πόλεμο.
[...]Η παράγραφος 11 κατηγορεί τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας για ψευδείς και παράνομες εκλογές τον Νοέμβριο.
Γιατί κάθε φορά που γίνονται εκλογές κάπου και δεν φέρνουν τον αποτέλεσμα που επιθυμεί η Αμερική οι εκλογές αυτές βαφτίζονται ως ψευδείς και παράνομες ;
Δεν έχουν το δικαίωμα οι κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας του αυτοπροσδιορισμού τους ;
Δεν είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα ;
Η παράγραφος 13 απαιτεί από την Ρωσία την απόσυρση των δυνάμεων της από την Ουκρανία αν και η Αμερική δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό.
Αυτή η παράγραφος προτρέπει επίσης την κυβέρνηση του Κιέβου να προβεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία που επιθυμούν την ανεξαρτησία τους."


Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι μόνο κεραυνό εν αιθρία δεν αποτελεί το γεγονός του νομοθετικού πλαισίου που πέρασε από την αμερικανική  Βουλή των Αντιπροσώπων στις 4 του Δεκέμβρη, που επιτρέπει στον Αμερικανό πρόεδρο και επικεφαλή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας να προχωρήσει σε διαδικασίες που οδηγούν σε πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία, χωρίς μάλιστα την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου!
Η Ρωσία που χαρακτηρίστηκε ως "επιθετικό κράτος" -τότε η Ουκρανία ή οι ίδιες οι ΗΠΑ τι είναι;- και ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξη στο BBC -Bίντεο: Putin's answer to the question of the journalist of BBC's John Simpson, "about our exercises, maneuvers, and the development of the armed forces. We don't attack in a political sense, and no-one attack and only protected our interests. We only do this and not provoked tensions," he said.- προσπάθησε να βάλει τα διαταραγμένα πλέον πράγματα σε ένα πλαίσιο μιας στοιχειώδους λογικής. Λέγοντας ότι το μόνο που ως τώρα έκανε η Ρωσία ήταν να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, χωρίς να επιτίθεται σε κανέναν κι πως αντίθετα με τις ΗΠΑ διαθέτει δύο μόνο στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό κι έχοντας εδώ και δυο δεκαετίες τoυλάχιστον σταματήσει "στρατηγικές πτήσεις βομβαρδιστικών". Ενώ οι ΗΠΑ, παραβιάζοντας κάθε διεθνή συμφωνία, δεν διέκοψαν ποτέ τις πτήσεις αεροσκαφών με πυρηνικές κεφαλές και αναπτύσσουν αντιβαλλιστικούς πυραύλους στην Ευρώπη, γύρω από τα ρωσικά σύνορα. Αναρωτούμενος στο τέλος για το ποιος είναι ο "επιτιθέμενος" σε αυτή την ιστορία..


O καθηγητής Φιλοσοφίας John Mc Murtry στο άρθρο του Ukraine, America’s “Lebensraum”. Is Washington Preparing to Wage War on Russia? επισημαίνει: " There is no need to idealize Russia or Putin. Yet they do show exceptional capacity to withstand never-ending terror and attacks from the West, saving the world from Napoleon, Hitler and – so far – the US war state going East today. The evidence of “Russia’s aggression” – armed invading or civil destabilizing of other countries against international law – is pervasive for the US, but sorely lacking in the case of Russia. Knowledge here can win the day. The mass murder, destitution, and oppression in Europe is becoming ever better known, especially in Ukraine itself, and so too the Nazi connections. Once people awake to the worst in fact, they will not go along with the next big-lie pretext for aerial war and destroying another society." Και αναρωτιέται: "et the European Union‘s Organization for Security and Cooperation (OSCE), the chief investigating body, has revealed no such evidence while the plausible possibility of a covert black-op to blame on Russia or the Donetsk resistance is blinkered out. The tragedy was certainly not in the interests of the resistance because it gained nothing and almost got war declared on it by NATO as Kiev has aimed for all along. As always, again, the first question of forensic justice – cui bono? – is never asked."
Που αυτό το τελευταίο -"cui bono?"- θα πει ότι, σχετικά με όλα όσα δραματικά και θλιβερά συμβαίνουν στην Ουκρανία, κανένας δεν ρώτησε ποτέ: "ποιος ωφελείται;"


Οι πιο απλές ερωτήσεις, στο σωστό χρόνο, είναι και οι πιο εύστοχες και αποκαλυπτικές. Των προθέσεων εκείνων που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να οδηγήσουν την ανθρωπότητα στο σφαγείο προκειμένου να καρποφορήσουν τα σχέδιά τους. Σε έναν "ιδανικό κόσμο" του μέλλοντος όπου τα πάντα θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί και οι πάντες θα ελέγχονται ακόμη και ως προς τις σκέψεις τους, αν αυτές δεν συνάδουν με τα "πολιτισμικά μοντέλα" και την α-πολιτική ορθότητα της παγκόσμιας εξουσιαστικής δυστοπίας.


Ο Ένοικος...

ΥΓ: το μόνο παρήγορο είναι ότι έχουμε εισέλθει στον αστερισμό του κορυφαίου καλλιτεχνικού ευρωπαϊκου γεγονότος της Eurovision, έτσι ώστε να ξεχνιόμαστε. Ή ακόμη καλύτερα να μην ασχολούμαστε καν με όλα αυτά τα δυσάρεστα και καταθλιπτικά, γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά! Η απόκτηση κοινωνικής συνειδητότητας μπορεί να έλθει και απροειδοποίητα και ξαφνικά, σαν τη νιρβάνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου