ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Το κράτος χρωστάει στο λαό

 Σχόλιο δικό μας: Από τα χρέη που σχεδόν πάντα μένουν απλήρωτα, λόγω της αφερεγγυότητας κι αναξιοπιστίας του οφειλέτη. Το Κράτος, που στην ελληνική μυθολογία  ήταν η προσωποποίηση της ωμής, της στυγνής εξουσίας κάθε μορφής κι όχι μόνο της κρατικής και αδέλφι της Βίας, έχει βασικό προσανατολισμό εισπραχτικό(μέσω των φόρων) και κατασταλτικό. Αυτό το δεύτερο αφορά κάθε προσπάθεια των ανθρώπων-υπηκόων για  αυτοθέσμιση κι αυτοδιαχείριση των ζητημάτων που τους αφορούν και την απόκτηση πραγματικής αυτονομίας. Υλικής και πνευματικής...



tsipras-baroufakisΤο κράτος χρωστάει στο λαό


του Δημήτρη Δημούλη

Το κοινωνικό χρέος

Επισημαίνει ο Bruno Théret[1] ότι τα αστικά κράτη συγκροτούνται και νομιμοποιούνται ως οφειλέτες του λαού τους. Οφείλουν παροχές για ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Πρόκειται για το κοινωνικό χρέος. Χρέος πρωταρχικό, διηνεκές (άρα απροσδιόριστου ύψους) και αμοιβαίο (ο λαός χρωστάει στον ίδιο το λαό με βάση κανόνες αναδιανεμητικής δικαιοσύνης).

Αντιθέτως, το “κυριαρχικό” ή κρατικό χρέος είναι παροδικό (συγκεκριμένου ύψους), με φορείς που δεν συμμετέχουν στη συγκρότηση του κράτους, είναι αποκλειστικά δανειστές και αποσταθεροποιούν το κράτος αφού αφαιρούν πόρους. Πολύ συχνά οι δανειστές είναι εγχώρια νομικά πρόσωπα. Ωστόσο δεν συμπεριφέρονται ως μέλη της εν λόγω κοινωνίας, αλλά ως ατομικοί κερδοσκόποι (με την κυριολεκτική σημασία του όρου).

Τι έκαναν οι κυβερνήσεις των Μνημονίων και ήδη κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα; Εξυπηρετούν με απόλυτη προτεραιότητα το «κυριαρχικό» χρέος και παύουν να πληρώνουν το πρωταρχικό και διηνεκές κοινωνικό χρέος. Επιλέγουν δηλαδή να αγνοήσουν τη βάση νομιμοποίησής τους και μεταφέρουν κοινωνικούς πόρους σε εγχώριους και αλλοδαπούς καπιταλιστές. Το αποτέλεσμα είναι το «άπατο πηγάδι»[2] πολιτικών λιτότητας.

Η αρνητική πολιτική Τσίπρα-Βαρουφάκη

Διακρίνουμε τρεις στάσεις απέναντι στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στις πρώτες εβδομάδες δράσης.

Δυο λόγια περί τρέλας

σε αυτές τις εποχές της "συναινετικής (αποδεκτής, ανεκτής έως κι επιβραβεύσιμης)παράνοιας, θεωρούμε χρήσιμο να αναδημοσιεύσουμε ένα παλιότερο κείμενο:

Δυο λόγια περί τρέλας



Κάπου είχα διαβάσει ότι ίσως η τρέλα είναι η αδυναμία να μεταδώσουμε τις ιδέες μας στους άλλους. Κι επίσης πως για να κρίνουμε αν ένας άνθρωπος είναι τρελός ή όχι, πρέπει να εξετάσουμε κατά πόσο το ψυχικό του πρόβλημα τον επηρεάζει στην αγάπη και την εργασία, γιατί αυτές οι δυο είναι οι κρίσιμες περιοχές.
 Όπως και να'χει, σκέφτομαι συχνά ότι αν κρίνει κανείς από τις αντιλήψεις για ό,τι σχετίζεται με τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες, τις σχέσεις του και τα δημοφιλή του πρότυπα, τις συνταγές επιτυχίας (με κάθε μέσο που "αγιάζει ο σκοπός"), καθώς και τις ερμηνείες του για τη φύση και τον κόσμο του και από τις πράξεις (ή μη πράξεις) του μαζάνθρωπου και από τις πρακτικές των δημαγωγών και "προγραμματιστών του",  που εργάζονται για ερεβώδη κέντρα "εκτροφής της ανθρωπότητας" (δεν βρίσκω άλλο πιο κατάλληλο όρο), τότε...

... Ίσως η "λογική", όπως την αντιλαμβάνονται και νοηματοδοτούν όλοι οι προηγούμενοι, έχει καταντήσει η...τρέλα των πολλών! Που αρκετοί συνάνθρωποί μας, με αυξημένες ευαισθησίες ή μειωμένες ψυχολογικές αντιστάσεις, συντρίβονται κυριολεκτικά απ'αυτήν. Και κάποιοι θησαυρίζουν απ'αυτό, στήνοντας ένα ολόκληρο καρτέλ (απ'τα πολλά που υπάρχουν στο "φυσιολογικό μας κόσμο"), για να πειστούμε όλο και περισσότεροι ότι "είμαστε άρρωστοι κι αυτοί έχουν τη λύση". Ενώ, στην ουσία, ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

  Και ίσως η ενσωμάτωση σε μια τέτοια λογική ενός τέτοιου πολιτ-ισμού αποτελεί την πραγματική πτώση του ανθρώπινου είδους!

ανιχνευτής

Σημαντικές εκδηλώσεις της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου


α) Στις 23 Φλεβάρη του 1943, πριν από 72 χρόνια στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Αθήνα, στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας 3 στους Αμπελοκήπους, ιδρύεται η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων, η ΕΠΟΝ, η σημαντικότερη και μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση νεολαίας .
Η ΕΠΟΝ αποτελεί ιστορικά και τη μαζικότερη οργάνωση νεολαίας στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο δίκτυο οργανώσεων. Με σύνθημα «Πολεμάμε και τραγουδάμε» οι ΕΠΟΝΙΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΝΙΤΕΣ έγραψαν ηρωικές σελίδες στην ένοπλη αντίσταση του λαού μας μέσα από τις γραμμές του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και αποτέλεσαν την εμπροσθοφυλακή στη μάχη ενάντια στην πείνα, για την επιβίωση του λαού μας.
Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου, με αφορμή τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, παρουσιάζει φωτογραφικό και έντυπο υλικό από τη δράση της ΕΠΟΝ και άρθρα από το περιοδικό «Νέα Γενιά» της ΕΠΟΝ.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου, Θηβών 227, από τις 26 Φλεβάρη έως και τις 15 Μάρτη.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Welcome to the Fourth Reich

" In 1939 Hitler embarked on a series of pre-emptive attacks on sovereign nations in the name of «freeing the people» of that country. Just like the USA. "


American Fascism did not start with World War II. Before Operation Paperclip, the codename under which the US intelligence and military services extricated scientists from Germany, during and after the final stages of the conflict, the annals of internal despotism were well established. With the open door policy for German engineering, the political ideology of state worship was bound to travel across the Atlantic.

The Pampas of Argentina or the backwaters of Paraguay were the preferred location for those who openly professed their reprehensible loyalty to the Führer principle. However, do not blame all those ex-Nazis for selecting the shores of the Americas for their new domicile, their seeds were planted long ago in the offices of Wall and Broad Streets. Leni Riefenstahl’s Triumph of the Will saga shares more, than what one wants to admit, about the dark side of American History.

Do not be confused. National Socialism is an abhorrent notion to most Americans. Nevertheless, the political foundation of that false ideology is based upon pure Fascism forged in a marriage of the Corporate/State that produces this demented offspring. The systematic destruction of the essential purpose and motivation for the American Revolution is undeniable with any objective examination of the regretful legacy of domestic tyranny.

This record of monocracy is one of a criminal class, as opposed to the iron fist of a single man. If you belief this is an erroneous assessment, consider the following chronicle.

From the beginning of the Republic, the Federalists conspired for the illegal passage of their central government constitution in order to form a competing world empire with their British cousins. Their leader was Alexander Hamilton, who championed making individual states subservient to the original crony capitalists. When the Father of our Country, George Washington admonished about the dangers on entangling alliances, the world was warned that the drive towards independent liberty was compromised under this new Federal system.

When Andrew Jackson rallied frontier populism against the establishment elites of his era, you had an opportunity to restore some of the former glory of the Revolution of 1776. The conflict over the abolishment of the National Bank symbolizes the eternal struggle that continues to this very day.

The Manifest Destiny of the U.S.-Mexican War demonstrated just how far the country strayed from the fundamental concept of independence from England. The expansionistic campaign had more in common with the Crown than the Boston Tea Party.

The early 19th century fascists looked to their next defender Abraham Lincoln, the lawyer for the railroad corporatist cabal and the worst of all despotic presidents, to complete the task.
Mark Dankof cites Thomas DiLorenzo’s work in the article, Lincoln in Fort Sumter, False Flags, and The Empire’s Coming Crusade.

Myth #1: Lincoln invaded the South to free the slaves.
Myth #2: Lincoln’s war «saved the Union.»
Myth #3: Lincoln championed equality and natural rights.
Myth #4: Lincoln was a defender of the Constitution.
Myth #5: Lincoln was a «great humanitarian» who had «malice toward none.»
Myth #6: War was necessary to end slavery.

The significance of the War of Northern Aggression is that the principle of independent sovereign states under the precepts of constitutional law died. With the prevention of secession, the liberty of a voluntary union was betrayed for the rule, under a loyalty oath, to an Amerikan Reich.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Διωγμός των Τσιγγάνων


Ο Διωγμός των Τσιγγάνων

Δύο ντοκιμαντέρ.

1) Ξεριζωμένοι (Unprooted)

To ντοκιμαντέρ "Ξεριζωμένοι" αφηγείται τις εμπειρίες μιας ομάδας οικογενειών Ρομά ή Τσιγγάνων, των οποίων τα σπίτια κατεδαφίστηκαν για να δημιουργηθεί χώρος πάρκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο αγώνας τους να βρουν καινούρια στέγη, να πάρουν τα επιδόματα τα οποία τους υποσχέθηκαν οι τοπικές αρχές και να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους είναι μια ταπεινή μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τη φτώχεια.



2)Πρωταγωνιστές Ο Διωγμός των Τσιγγάνων

Στις 10 Οκτωβρίου του 1944, στις 12 τα μεσάνυχτα, με εντολή του Χίτλερ 800 παιδιά τσιγγάνικης καταγωγής, ηλικίας από 8 - 18 χρόνων, θανατώθηκαν στους θαλάμους αερίων του 'Αουσβιτς. Εξήντα έξη χρόνια μετά, οι τσιγγάνοι της Ευρώπης ζουν μικρούς και μεγάλους διωγμούς. Οι συντελεστες της εκομπήςστην προσπάθειά τους για να κατανοήσουν τις συνήθειες των σκηνιτών αλλά και για να καταγράψουν τα προβλήματά τους, πέρασαν μια εβδομάδα στον νέο καταυλισμό που δημιούργησαν πρόσφατα στο Σοφό Ασπροπύργου 150 οικογένειες Τσιγγάνων.

Γυναίκες και άντρες του καταυλισμού αφηγούνται πώς ζουν κυνηγημένοι εδώ και μια εικοσαετία από τη μια περιοχή του Ασπροπύργου στην άλλη. Η τελευταία εκδίωξή τους έγινε στις αρχές Αυγούστου, όταν η δημοτική αστυνομία του δήμου μαζί με μπουλντόζες ισοπέδωσαν τον καταυλισμό τους στη θέση Ψάρι.

Επίσης, επισκέφθηκαν και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου όπου φοιτούν αποκλειστικά παιδιά Τσιγγάνων και συνομίλησε με τους μαθητές αλλά και με τον διευθυντή ο οποίος μαζί με άλλους τρεις νεαρούς δασκάλους προσπαθεί εδώ και έναν χρόνο να μάθει γράμματα στα παιδιά των Ρομά.



Tα είδαμε στη Βιντεοθήκη-Αυτομόρφωση

20% of Germans want revolution, majority say democracy 'isn't real'



20% of Germans want revolution, majority say democracy 'isn't real'

“Twenty percent of Germans believe that their current living conditions won't be improved by reforms and only a revolution can reshape society. That's according to a study released by the Free University of Berlin. The study, titled 'Against the state and capital - to revolution' focused on opposition to capitalism, fascism and racism, and concluded that Germans are more left-wing in their attitudes than previously thought. The challenge for the researchers was to analyze the core structural similarities between right and left-wing extremism.”

“Twenty percent of respondents said they saw the rise of neo-fascism in Germany as a real danger, while 48 percent said they believe a deep-rooted xenophobia currently exists in Germany. And a majority of Germans – 62 percent – said that German democracy isn't real democracy, because it's economy-driven.”

“Another claim in the study, led by Professor Klaus Schroeder, was that there had been a clear spike in “left-wing violence” in recent years, with police and right-wing extremists being the most common targets. An attack on a Leipzig police station in January may have been an example of this far-left violent protest, Schroeder said. The incident saw 50 hooded people attacking a neighborhood police station, setting fire to a patrol car, throwing rocks, bottles and paint bombs against the security glass.”



http://rt.com/news/234939-germans-want-revolution-report/

To διαβάσαμε στο failedevolution

«carpe diem» - ζήσε κι απόλαυσε τις στιγμές που συνθέτουν κάθε μοναδική σου μέρα!




To 1989 ο Αυστραλός σκηνοθέτης Πήτερ Γουάιρ, στην αριστουργηματική ταινία του "ο κύκλος των χαμένων ποιητών" - διά στόματος του μακαρίτη πλέον Ρόμπιν Γουίλλιαμς, που ως δάσκαλος σε ένα ακριβό ιδιωτικό κολλέγιο απευθύνεται στους έφηβους μαθητές του εκτός "διδακτικής γραμμής"- μας θυμίζει τη φράση του Λατίνου ποιητή Οράτιου: «carpe diem». Δηλαδή άρπαξε, ζήσε, άδραξε τη μέρα σου!

Αυτό δεν έχει να κάνει με τη new age μοδάτη συμβουλή "να ζεις κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου, γιατί μπορεί και να είναι". Η οποία και μυρίζει έντονα από τις αναθυμιάσεις ενός συγκαλυμμένου άγχους -όπως τουλάχιστον το βλέπω εγώ- πίσω από μια ίσως ισοπεδωτική μέχρι και μηδενιστική στον πυρήνα της αντίληψη περί βίου. Η ζωή δεν είναι ούτε "ο γύρος του θανάτου" με τις ανάλογες ανεξέλεγκτες ταχύτητες, ούτε ένα τρένο που κινείται με μεγάλη ταχύτητα έτοιμο να εκτροχιαστεί, ούτε την τιμάει να ξεπέφτει σε μια "λογική" τύπου "live fast-die young". Aισθητική που το ίδιο το κατεστημένο προσπάθησε με νύχια, δόντια και με έναν πακτωλό τοξικών ουσιών να επιβάλλει ως σήμα κατατεθέν του rock'n'roll, το οποίο από τη φύση του είχε αναλάβει να αμφισβητεί καθιερωμένες δομές κι εκάστοτε κατεστημένες αισθητικές. Ούτε φυσικά έχει σχέση με χυδαιότητες τύπου "ό,τι αρπάξει ο ποπός μας", κάτι που χαρακτηρίζει τα παρασιτικά και όχι πραγματικά ανθρώπινα όντα.

Η απονομή των κοινωνικοπολιτικών ΟΣΚΑΡ της Ευρώπης!

ένα ρεπορτάζ του ανιχνευτή


H εκδήλωση έλαβε χώρα στο φημισμένο για τις παραγωγές τρόμου και άφθονου σασπένς θέατρο των Βρυξελλών, όπου παρευρέθηκε πλήθος Ευρωπαίων "ηθοποιών" και δημοσιογράφων.



Και το ΟΣΚΑΡ πρώτου αντρικού ρόλου πήγε δικαιωματικά στον παλαίμαχο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την καθηλωτική ερμηνεία στην ταινία "ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας"(στη μεγάλη ευρωπαϊκή γειτονιά). Συνδύασε άψογα τη σκληράδα και το φονικό βαρύ ύφος με την κοφτερή σαν λεπίδι ειρωνεία προς όσους επιχείρησαν, με προσποιητή άνεση, να λικνιστούν με "αριστερόστροφες" χορευτικές κινήσεις και να σηκώσουν κεφάλι στην παγιωμένη πρωτοκαθεδρία του. Απολαμβάνοντας την επιβαλλόμενη ομερτά σε όλες τις άλλες "φαμίλιες της πόλης", τα υπερκέρδη της δικής του "φαμίλιας" από τον ασφυχτικό οικονομικό έλεγχο στη "μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια" και φυσικά την επιδοκιμασία από τα μεγάλα αφεντικά του χρήματος για τις πιστές του υπηρεσίες.

 Και το ΟΣΚΑΡ δεύτερου αντρικού ρόλου πήγε στον ελληνικής καταγωγής ηθοποιό και σπουδαγμένο σε ακριβιθώρητο ίδρυμα της Αγγλίας, Γιάννη Βαρουφάκη. Κέρδισε τις εντυπώσεις με το λαμπερό ταλέντο του στην υποκριτική τέχνη και τις θεατρικές, χορευτικού θα'λεγε κανείς αέρα, κινήσεις του. Για να τις σκορπίσει άδοξα στο τέλος στους πέντε ανέμους, στην ταινία "χορεύοντας με τους λύκους", όπου υποδύεται τον αντισυμβατικό και γεμάτο oρμητική φρεσκάδα κι ανατρεπτικές ιδέες νέο πολιτικό. Που ωστόσο πολύ σύντομα λυγίζει σαν χορευτής με ξαφνικό λουμπάγκο στη σκληρή πίστα της πραγματικότητας των ανελέητων νταβατζήδων και ευρωμπράβων και σκοτεινών συμφερόντων για τα οποία αυτοί προσφέρουν τις αδρά αμοιβόμενες υπηρεσίες τους. Υποκύπτοντας με άκομψο τρόπο (και σπαραξικάρδιο για τους θαυμαστές/στριες που είχε προλάβει να αποκτήσει) στις πιέσεις, τα τελεσίγραφα και τις αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις των απειλητικών ανθρωπόμορφων ευρω-λύκων. Οι δε ατάκες του περί "υπέροχων κειμένων", (σεβαστών) "θεσμών", "συν-συγγραφέων" κτλ πλάκωσαν τους ανυποψίαστους θεατές σαν ταφόπλακα, συγκρίνοντάς τες με αρχικές εκ διαμέτρου αντίθετες ατάκες, όπως π.χ. περί "σάπιων θεσμών".

Και το ΟΣΚΑΡ πρώτου γυναικείου ρόλου πήγε στη Φρανσουά Ολάντ, για την ερμηνεία στην ταινία "η κόρη μου η σοσιαλίστρια", ως πλήρως αποτυχημένο τέκνο της (επίσης αποτυχημενης) παράδοσης Μιτεράν. Στο ρόλο ενός ανδρός που ξεκίνησε ως πολλά υποσχόμενος σοσιαλιστής για να καταλήξει μια φλύαρη όρνιθα με πολλά κακαρίσματα και κυρίως η υπάκουη σκυλίτσα στα παραγγέλματα του "μαφιόζου Σόιμπλε" και της συνεταίρου του Μέρκελ και του ύποπτου χρηματωπιστωτικού καρτέλ στο οποίο προσφέρουν όλοι τους τις αφοσιωμένες υπηρεσίες τους. Η δε ατάκα του περί "ξεδοντιάρηδων" (σύμφωνα με ουκ ολίγες αποκαλύψεις της πρώην συντρόφου του) αναφερόμενος στους φτωχότερους συμπατριώτες του, προκάλεσε σοκ!

Και το ΟΣΚΑΡ δεύτερου γυναικείου ρόλου πήγε στον πάντα κομψό, αν και με τραχιά σαν καραβόσκυλου χαρακτηριστικά, τρανσέξουαλ Κρις (γνωστού και ως Κριστίν) Λαγκάρντ. Για την ερμηνεία στην ταινία "boys don't cry", ως στιβαρού επικεφαλής ενός λαομίσητου οικονομικού οργανισμού, που αν και αντιμετώπισε κάποια στραβά και ατυχή γι'αυτόν γεγονότα στην Αργεντινή και το Εκουαδόρ, επανέκαμψε κι επανήλθε σα νεκραναστημένο ζόμπι. Για να κάνει αυτό που τόσο αποδομητικά ξέρει και δημιουργήθηκε να κάνει. Σε βάρος τώρα μιας χώρας που ωστόσο πήγαινε και γυρεύοντας, αν κρίνει κανείς από τις πολιτικές επιλογές των τελευταίων δεκαετιών και την υιοθέτηση ενός απόλυτα συγκεκριμένου στυλ ζωής (ή lifestyle) των χαρακτηρισμένων και ως "απείθαρχων" κατοίκων της. Η συγκλονιστική μάλιστα δακρύβρεχτη δήλωσή της "καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα (της φοροδιαφυγής) γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια", έδωσε μπόλικο σασπένς στην ταινία κι άφησε πολλά σκοτεινά υπονοούμενα να βασανίζουν το μυαλό των θεατών!

Τέλος το ΟΣΚΑΡ καλύτερης ταινίας πήγε στο κατασκοπευτικό, γεμάτο ζοφερές σκιές, θρίλερ "Ο Πόλεμος των Κόσμων". Ένας συνδυασμός αρρωστημένης φαντασίας και μηχανορραφίας μυστικών υπηρεσιών, που απεργάζονται για λογαριασμό σκοτεινών ελίτ την υλική και ψυχική υποδούλωση των Ευρωπαίων υπηκόων και αιματηρής φρενοβλαβούς βίας φανατισμένων θεοκρατικών, αλλόθρησκων εξτρεμιστών. Που χτυπούν ανθρώπινους στόχους μέσα στην καρδιά του πολιτισμού με το αποικιοκρατικό παρελθόν και το νεοαποικιοκρατικό παρόν, απειλώντας με μεγαλύτερα λουτρά αίματος. Και δίνοντας το βολικό πράσινο φως για όλο και πιο ασφυχτική στρατικοποιημένη αστυνόμευση των Ευρωπαίων φιλήσυχων υπηκόων, δολοφονώντας τελικά τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες...


Άιντε! Και του χρόνου με αμφίβολης ποιότητας υγεία!

Ο Έλληνας παρουσιαστής της βραδιάς, γνωστή τηλεπερσόνα, με κούρεμα αλά eurogroup

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η διαπλανητική ανωμαλία του παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου!

Σχόλιο δικό μας: μια συρραφή στοιχείων και προβληματισμών από αναρτήσεις στο δίκτυο, που αποδεικνύουν το τραγελαφικό και τρομαχτικό συγχρόνως, όσον αφορά το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας. Αν συνεχιστεί ως έχει αυτή η κολοσσιαίων διαστάσεων ιλαροτραγωδία: ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ (πιο σωστά σκιάχτρο!) ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ! Ή πιο σωστά έχει να κάνει με ολοκληρωτικά ανώμαλες καταστάσεις που ξεφτιλίζουν την ορθή λογική, κουρελιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αφοδεύουν καθημερινά πάνω στο ζητούμενο της επιβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων! Και μεγάλη ευθύνη δεν έχουν μόνο οι επικίνδυνοι ψυχοπαθείς που κινούν τα νήματα ολόκληρου του πλανήτη αλλά και οι ανθρώπινοι πληθυσμοί που τους παίρνουν(αν είναι δυνατόν!) στα σοβαρά και προσφέρουν τη συναίνεσή τους σε ό,τι τους λένε και τους κάνουν! Σε αυτή την συλλογική παράνοια, τη διαπλανητική παραίσθηση, τύφλα να'χει το κινηματογραφικό "ΜΑΤΡΙΞ"!
Είμαστε ρε σεις με τα καλά μας;

" Ποια νομίζετε ότι είναι η πιο υπερχρεωμένη χώρα του πλανήτη; Η Ολλανδία! Ναι, αυτοί οι Ολλανδοί, που ως πιόνια των Γερμανών τόσο συχνά μας κουνούν το δάχτυλο, χρωστούν ως κράτος, ως τραπεζίτες, ως επιχειρηματίες και ως ιδιωτικά νοικοκυριά ένα βουνό λεφτά!
Σχεδόν επτά φορές το ΑΕΠ τους - το 687% του ΑΕΠ τους για την ακρίβεια! Πάνω από τρεισήμισι φορές το ΑΕΠ της Ολλανδίας (362%) είναι οι υποχρεώσεις του χρηματοπιστωτικού της τομέα! Πάνω από ένα ΑΕΠ της χώρας (127%) χρωστούν οι ολλανδικές επιχειρήσεις και επίσης πάνω από ένα ΑΕΠ (115%) χρωστούν τα ολλανδικά νοικοκυριά! Δεύτερα στον κόσμο είναι τα ολλανδικά νοικοκυριά σε χρέη!
Ποια είναι τα πρώτα σε χρέη νοικοκυριά; Κρατηθείτε! Πρόκειται για τους ιδιώτες μίας χώρας που δεν περνάει καν από το μυαλό σας – είναι τα νοικοκυριά της Δανίας! Τα δανέζικα νοικοκυριά χρωστούν το 129% του ΑΕΠ της χώρας! Και η μεν Δανία αναφορικά με το δημόσιο χρέος της βρίσκεται ακριβώς στο όριο που ορίζει το Μάαστριχτ, στο 60% του ΑΕΠ και είναι από τις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που δεν το έχουν υπερβεί, αλλά συνολικά οι «νοικοκύρηδες» της Δανίας ως κράτος, τράπεζες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά κατατάσσουν τη χώρα τους στη τρίτη (!!!) θέση των πιο χρεωμένων κρατών του πλανήτη.
Η Δανία οφείλει πάνω από πέντε φορές το ΑΕΠ της !!! Χρωστάει το 538% του ΑΕΠ της για την ακρίβεια. Πάνω από δύο φορές το ΑΕΠ της χώρας (235%) χρωστούν οι δανέζικες τράπεζες!
Η Ελλάδα, στον πίνακα αυτόν, βρίσκεται κάπου στη μέση, μεταξύ ΗΠΑ (οι οποίες συνολικά χρωστούν το 269% του ΑΕΠ τους) και Γερμανίας (που χρωστάει το 258% του ΑΕΠ της)
Είπαμε για τον πρώτο οφειλέτη, την Ολλανδία, είπαμε για τον τρίτο οφειλέτη, τη Δανία, δεν είπαμε όμως για τον δεύτερο. Ποια χώρα είναι; Πρόκειται για τον υποτιθέμενο «τον πιο καλό τον μαθητή» των μνημονίων και της γερμανικής ευρωλιτότητας, που μας έχουν ζαλίσει τα αυτιά και διαρκώς μας λένε να μοιάσουμε στη χώρα αυτή: είναι η Ιρλανδία! Σχεδόν επτά φορές το ΑΕΠ τους χρωστούν οι «υπέροχοι» Ιρλανδοί!
 Ολες οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης χρωστούν περισσότερα από την Ελλάδα!
Οι Βρετανοί χρωστούν συνολικά το 435% του ΑΕΠ της Βρετανίας, οι Ισπανοί το 402% του ΑΕΠ της χώρας τους, οι Γάλλοι 374%, οι Ιταλοί 335%.
Φεύγοντας από τη Γηραιά Ηπειρο, ας μην κάνουμε καλύτερα λόγο για την τρίτη οικονομία του πλανήτη, την Ιαπωνία. Οι Γιαπωνέζοι χρωστούν το 517% του ΑΕΠ της Ιαπωνίας και είναι οι τέταρτοι μεγαλύτεροι οφειλέτες σε πλανητικό επίπεδο, μετά τους τρεις νοικοκύρηδες Ευρωπαίους!
 Ο καπιταλισμός ζει με δανεικά "

(εκτενή αποσπάσματα από άρθρο του Γ.Δελαστίκ με τίτλο " Χρωστούν πιο πολλά από την Ελλάδα πάρα πολλές χώρες")

" Η αξία του χρήματος δεν πηγάζει από πουθενά παρά μόνο από την κοινή πεποίθηση – συμφωνία, ότι αποτελεί μέσο ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ. Χωρίς αυτήν είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί ή μερικά κλικ σε κάποιους υπολογιστές.
Επίσης μεγάλο θέμα είναι ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΆΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που είναι ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ; ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ είναι ΑΥΤΟΙ που τους χρωστάνε αυτά τα μηδενικά σ’ έναν υπολογιστή και γι’ αυτά τα ψεύτικα νουμερα που δεν υπαρχουν, πεθαίνουν, πεινούν, δουλεύουν σαν σκλάβοι και ξεσπιτώνονται άνθρωποι που ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Αυτή είναι μια ερώτηση που είναι ρητορική φυσικά, για εμάς είναι ήδη απαντημένη και ζουμε ανάλογα, για εσένα όμως;"
 από το terra papers 

  • Σε ποιους χρωστάει η ανθρωπότητα; Ως επί το πλείστον στην Μιχαλού


Σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, το παγκόσμιο χρέος έφτασε τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2013 παρουσιάζοντας δραματική αύξηση από τα 70 τρις που ήταν το 2007.

Για όσους δε γνωρίζουν, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (ΤΔΔ ή ΒΙS στα αγγλικά) είναι μια οργάνωση ομπρέλα 60 κεντρικών τραπεζών που δημιουργήθηκε με τις Συμφωνίες της Χάγης το 1930 και δε βρίσκεται υπό τον έλεγχο καμίας εθνικής κυβέρνησης. Με λίγα λόγια, μπορεί να κάνει ό,τι της καπνίσει.
Από τα 100+ τρις του παγκόσμιου χρέους, τα 43 τρις+ αφορούν σε κυβερνητικά προγράμματα για την τόνωση της οικονομίας και τη διάσωση των τραπεζών, οπότε μην κοιτάτε που όλη μέρα οι μαριονέτες των ΜΜΕ σας κατηγορούν ότι τόσα χρόνια ζούσατε πάνω από τις δυνατότητές σας και οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των τραπεζών το ίδιο έκαναν.

Σύμφωνα με την ΒΙS, το παγκόσμιο χρέος οφείλεται στην τεράστια έκδοση ομολόγων από κράτη και επιχειρήσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού μόνο 1/9 του χρήματος που κυκλοφορεί παγκοσμίως είναι τυπωμένο, ενώ όλο το υπόλοιπο είναι νούμερα σε υπολογιστές, οπότε όταν λήξουν όλα αυτά τα ομόλογα, απλά θα εκδοθούν νέα για να καλύψουν τα προηγούμενα με το πάτημα ενός κουμπιού και το παγκόσμιο χρέος θα αυξάνεται συνεχώς. Πλάκα δεν έχει ο καπιταλισμός;
Από την άλλη, κανείς δε ξέρει ΠΩΣ δημιουργήθηκε όλο αυτό το χρέος και από ΠΟΙΟΝ ή πώς γίνεται να χρωστάνε όλοι σε όλους αλλά ξέρουν σίγουρα ποιος θα το πληρώσει. Εσύ, γιατί εγώ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

Βέβαια, εφόσον όλος ο πλανήτης είναι χρεωμένος, το σωστότερο θα ήταν να επιβληθεί ένα παγκόσμιο μνημόνιο από το Διαγαλαξιακό Νομισματικό Ταμείο του Death Star, γιατί δε μπορεί να σου λένε ότι επειδή η Ελλάδα χρωστάει μερικά δις θα πρέπει να πεινάσεις για να σωθούν οι ελληνικές και οι γερμανικές τράπεζες. Το σωστό είναι να πεινάσουν κι αυτές μαζί σου.

Είναι πλέον προφανές ότι όλο αυτό το τραπεζικό συστηματάκι που έχει στηθεί γύρω από τον καπιταλισμό δε λειτουργεί πια για κανέναν – εκτός από τους τραπεζίτες – αλλά μην περιμένεις να αλλάξει κάτι αν κάθεσαι όλη μέρα με σταυρωμένα τα χέρια και στήνεσαι κάθε μήνα στις ουρές για να εισπράξεις τα ψίχουλα που σου πετάνε. Δεν ξέρω αν το ‘χεις καταλάβει αλλά δεν έχει και πολύ μεγάλη διαφορά από το να στήνεσαι στα τέσσερα και να πληρώνεις σε είδος για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θες να αγοράσεις και στις δύο περιπτώσεις πουτάνα είσαι.

Εγώ πάντως, προτείνω να αρχίσουμε να συναλλασσόμαστε σε like και share στο facebook ξεκινώντας από αυτό το post. Για κάθε like θα σας δίνω μια μπουκιά ψωμί, ενώ με ένα share θα παίρνετε ολόκληρο το καρβέλι. Εξάλλου, και το σημερινό χρήμα κάπως έτσι ξεκίνησε.

(Ανήθικο δίδαγμα: Η αξία του χρήματος δεν πηγάζει από πουθενά παρά μόνο από την κοινή πεποίθηση ότι αποτελεί μέσο ανταλλαγής. Χωρίς αυτήν είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί. Δεν το λέω εγώ, τα βιβλία του δημοτικού το λένε.)

H BIS έχει την έδρα της στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

by To Skouliki Tom - RAMNOUSIA

Από το EdwHellas

«Οι Βέλγοι θα πληρώσουν για τους Έλληνες;»


«Οι Βέλγοι θα πληρώσουν για τους Έλληνες;»

Του Renaud Vivien*

Στις 31 Ιανουαρίου, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Luc Coene δήλωσε ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε στις άλλες χώρες. Αναφορικά με το Βέλγιο, δήλωσε ότι «Η χώρα μας χρειάστηκε να δανειστεί χρήματα για να τα δώσει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). Αν αυτά τα χρήματα χαθούνε, αυτό σημαίνει ότι οι Βέλγοι πολίτες πρέπει να κάνουν πρόσθετες οικονομίες για να αντισταθμίσουν τις απώλειες που προκάλεσε η Ελλάδα»

Αυτή η δήλωση προκαλεί πολλά σχόλια, αρχής γενομένης από την υπενθύμιση των γεγονότων. Αντίθετα με τους ισχυρισμούς του κυρίου Coene, ο ελληνικός πληθυσμός δεν ωφελήθηκε από τα ποσά που χορήγησε το Βέλγιο. Αυτά τα χρήματα πήγαν στα ταμεία των ξένων τραπεζών που ήταν οι κύριοι πιστωτές της Ελλάδας πριν από τη παρέμβαση που έκαναν τα ευρωπαϊκά κράτη για να τις σώσουν. Υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι τράπεζες (πρωτίστως γαλλικές, γερμανικές, βελγικές και ιταλικές) είχαν κερδοσκοπήσει πάρα πολύ δανείζοντας μαζικά στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι το έκαναν χωρίς να διστάσουν, ακόμα και μετά το ξέσπασμα της κρίσης, οφείλεται στο ότι γνώριζαν ότι, σε περίπτωση δυσκολιών της Ελλάδας να τις εξοφλήσει, τις προστάτευαν τα Κράτη. Και δεν έκαναν λάθος…

Αυτά τα χρέη της Ελλάδας προς το χρηματοπιστωτικό τομέα μετατράπηκαν έτσι, στις περισσότερες περιπτώσεις, σε νέα χρέη, αυτή τη φορά προς δημόσιες οντότητες: στα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (1) και στη Τρόικα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ.

Όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ που έσωσαν τους ιδιώτες πιστωτές και επέβαλαν τα πρώτα προγράμματα λιτότητας στις λεγόμενες «αναπτυσσόμενες» χώρες, έτσι και η Τρόικα αντικατέστησε λοιπόν τις τράπεζες και έγινε ο κύριος πιστωτής της Ελλάδας ενώ επέβαλε και μέτρα, συχνά μη νόμιμα, στο πληθυσμό.

Οι συνέπειες είναι δραματικές: «Επλήγη ολάκερο το φάσμα των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων –από το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή εργασία, σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής μέχρι το δικαίωμα στη κοινωνική ασφάλιση, στη δικαιοσύνη, στην ελευθερία έκφρασης, στη συμμετοχή και στη διαφάνεια. Περιθωριοποιημένα και ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού επλήγησαν ακόμα σκληρότερα και δυσανάλογα (…) Η φτώχεια, συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών στερήσεων, επιδεινώθηκε και αναμένεται να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες». Αυτές οι φράσεις δεν είναι κάποιο απόσπασμα ομιλίας του Σύριζα αλλά ανήκουν σε μια έκθεση του Nils Muiznieks, Επιτρόπου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δημοσιεύθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2013.

Συμμετέχοντας στο σχέδιο διάσωσης των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας που συνδυάστηκε με σκληρά μέτρα υπαγορευμένα από τη Τρόικα, η βελγική κυβέρνηση συνέβαλε λοιπόν στη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων αλλά και στην αύξηση του ελληνικού χρέους που πέρασε από το 113% του ΑΕΠ το 2009 στο 175% του ΑΕΠ το 2014, παρόλο που αυτά τα μέτρα λιτότητας είχαν ως επίσημο στόχο να μειώσουν το επίπεδο του χρέους.

Παρόλο που τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, ο κύριος Coene, οι συνάδελφοί του της ΕΚΤ, το σύνολο των σημερινών ευρωπαίων ηγετών, η Επιτροπή και το ΔΝΤ απαιτούν από τον ελληνικό πληθυσμό να πληρώσει το χρέος που χρησίμεψε για να τον καταπιέζει και το οποίο κατά συνέπεια είναι μη νόμιμο. Και για να το πετύχουν, δεν διστάζουν να στρέφουν τους λαούς τον ένα ενάντια στον άλλο με πνεύμα εντελώς αντιευρωπαϊκό. Στο Βέλγιο, ο Luc Coene δεν είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί αυτό το αποτρόπαιο και επικίνδυνο στρατήγημα. Ο (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών) Didier Reynders δήλωσε στις 28 Ιανουαρίου:
 
«Το σημαντικό για τους πιστωτές που είναι τα Κράτη, και που είναι επίσης οι φορολογούμενοι, είναι να γνωρίζουν ότι έχουμε φερέγγυους ανθρώπους που θα κάνουν τα πάντα για να εξοφλήσουν τις δεσμεύσεις τους και να ξαναβάλουν τη χώρα τους στο σωστό δρόμο». Στο «σωστό δρόμο», δηλαδή στη λιτότητα και στην αποπληρωμή του χρέους που ωφελούν μια μειοψηφία που πλουτίζει από την αρχή της κρίσης που η ίδια προκάλεσε.
Όμως, ο ελληνικός λαός επέλεξε να αλλάξει πορεία ψηφίζοντας μαζικά το Σύριζα που υποσχέθηκε να βάλει τέλος στη λιτότητα, να παλέψει ενάντια στη διαφθορά, να πραγματοποιήσει ένα λογιστικό έλεγχο του χρέους και να το επαναδιαπραγματευθεί για να ακυρώσει ένα μέρος του. Για να αποκτήσει περισσότερο βάρος στις διαπραγματεύσεις, που προοιωνίζονται μάλλον άσκημα, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είχε κάθε συμφέρον να διεξαγάγει το συντομότερο δυνατό το λογιστικό της έλεγχο –όπως εξάλλου το προβλέπει ένας ευρωπαϊκός κανονισμός- προκειμένου να ρίξει φως στις πολυάριθμες παρατυπίες που έχουν διαπράξει οι πιστωτές και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις. Όλα αυτά τα παράνομα, απεχθή, άνομα και δυσβάστακτα χρέη θα πρέπει να ακυρωθούν άνευ όρων.
(σχόλιο δικό μας: έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας σε αυτό το μπλογκ να αναφέρουμε κάθε τόσο  την αναγκαιότητα του λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους, κάτι που είχε εξαγγείλει ο κ.Τσίπρας στις 6 Μάη του 2012, πριν το δεύτερο γύρο των τότε εθνικών εκλογών, αλλά στη συνέχεια το κρίσιμο αυτό ζήτημα βγήκε από την ατζέντα των προτεραιοτήτων του. Γιατί κύριοι;)

Όσο για τις ενδεχόμενες οικονομικές συνέπειες για το Βέλγιο μιας τέτοιας ακύρωσης, θα πρέπει να τις επωμιστεί στο ακέραιο, μέσω της φορολόγησής του, ο τραπεζικός τομέας που είναι ο υπεύθυνος και συνάμα εκείνος που ωφελήθηκε από τη κρίση. Υπάρχουν βέβαια και οι φορολογούμενοι αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο πράγμα (μερικοί είναι άνεργοι, άλλοι είναι υπάλληλοι ή καθηγητές, άλλοι πάλι είναι μέτοχοι τραπεζών ή άλλων πολυεθνικών…). Το βελγικό κράτος χορήγησε ένα διμερές δάνειο ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ και συμμετείχε με 0,9 δισεκατομμύρια στο αρχικό κεφάλαιο του ΕΤΧΣ. Αυτά τα ποσά που, εξάλλου, έχουν περιληφθεί στο βελγικό χρέος αντιπροσωπεύουν λίγα πράγματα σε σχέση με το κόστος της διάσωσης των τραπεζών που αύξησαν αυτό το χρέος κατά 33 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε τους τόκους και τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης που προκάλεσαν οι τράπεζες. Θυμίζουμε ότι οι τράπεζες επωφελήθηκαν από αυτά τα δημόσια χρήματα χωρίς να υπάρχει κανένας όρος στη χρησιμοποίησή τους…

Στη πραγματικότητα, ο φόβος των ευρωπαίων ηγετών είναι πριν από όλα ιδεολογικός. Φοβούνται μην υπάρξει κάτι σαν «πολιτική επιδημία» στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από την Ισπανία. Ας ελπίσουμε για το καλό του ελληνικού λαού, αλλά και για το καλό όλων των Ευρωπαίων που έχουν πέσει θύματα της λιτότητας, ότι τα μέτρα του Σύριζα θα εφαρμοστούν χάρη στην υποστήριξη των πληθυσμών και ότι θα πληγεί καίρια η σημερινή κυριαρχία του χρέους που συσσωρεύει μόνο δεινά.

Σημειώσεις

(1): Στη πραγματικότητα, το ΕΤΧΣ δεν είναι μια δημόσια οντότητα αλλά μια ανώνυμη εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο, που δανείζεται στις αγορές για να δανείσει στις «χώρες σε δυσκολία».

*Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε σε «ελεύθερο βήμα» στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique στις 11 Φεβρουαρίου 2015. Ο Renaud Vivien είναι νομικός, ειδικευμένος στο Διεθνές Δίκαιο, μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM).
Το διαβάσαμε στο  contra-xreos.gr

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ας το ξαναπούμε: οι δανειστές χρηματοδοτούν επί της ουσίας τους εαυτούς τους! Και όχι την (αγ)Ελλάδα!


(Σχόλιο από εμάς: ίσως έχουμε καταντήσει κάπως βαρετοί με τις συχνές παραπομπές σε αυτούς τους συνδέσμους, ως σημεία αναφορά κι εκκίνησης σχετικά με την ματιά στην άβυσσο του μαφιόζικου παρασκηνίου πίσω από τη δημιουργία του ελληνικού χρέους: Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"... (ή οι δανειστές χρηματοδοτούν τους εαυτούς τους) και Έκθεση-φωτιά για κυβέρνηση Παπανδρέου: Φούσκωσε το έλλειμμα κι έστειλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ...αλλά οι διαρροές κι ομολογίες (εκτός Ελλάδας φυσικά) έρχονται συνέχεια να επιβεβαιώσουν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ! ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! Γνώση της οποίας σαφώς κι έχουν οι αξιωματούχοι της νέας κυβέρνησης, όπως είχαν και οι νενέκοι της προηγούμενης! Και τι κάνουν γι'αυτό; Μήπως το καταγγέλουν στο λαό που τους "τίμησε με την ψήφο του;" Ή μήπως δεσμεύονται "να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως";:(Ξανα) διαβάζοντας σημείο προς σημείο τις δεσμεύσεις προς το Deutsche-group. Αποδεχόμενοι πλήρως και νομιμοποιώντας και με τη βούλα την επονείδιστη αυτή ληστρική και δολοφονική επίθεση; Τα "μέτρα" και οι "μεταρρυθμίσεις" σκοτώνουν σαν τις σφαίρες στα πεδία των μαχών, αλλά πολύ πιο αργά και επώδυνα τους πληθυσμούς...
Κι όσον αφορά την αναγκαιότητα των δανείων για να ρολάρει η πραγματική οικονομία και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της, ας ξαναγίνουμε και πάλι κουραστικοί: Το 98% της βοήθειας πάει στους πιστωτές)

Reuters: Η Μεγάλη Απάτη Με Το Ελληνικό Χρέος – Έδωσαν Δάνεια Για Να Εισπράττουν Τόκους!

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει μέσα από τέσσερις αλήθειες ή ψέματα όπως τις ονομάζει τη μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος και πώς οι Ευρωπαίοι «έδεσαν» την Ελλάδα με τα μνημόνια δανείζοντας τη με χρήματα τα οποία παίρνουν πίσω ως τόκους.

Λίγες ώρες πριν το Reuters είχε αποκαλύψει γερμανικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο παραδέχεται πώς με την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώνεται...
μία νέα κατάσταση στη χώρα.

Η διαρροή του εγγράφου προκάλεσε την οργή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφού παρουσιάζει το Βερολίνο ως να πρέπει να έχει μία πιο ήπια στάση απέναντι στην Ελλάδα. Κι αυτό λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Σόιμπλε με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Όσον αφορά τώρα στις αλήθειες και τα ψέματα των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος ο αναλυτής και αρθρογράφος Edward Hadas τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αγνοείται πως ο μοναδικός τρόπος δίκαιης μέτρησης του χρέους έγκειται στην καθαρή τρέχουσα αξία (Νet Ρresent Value).

«Όσοι γνωρίζουν οικονομικά, κατανοούν πως η μείωση του επιτοκίου των ομολόγων συνεπάγεται τη μείωση της πραγματικής τους αξίας. Όταν οι Ευρωπαίοι ισχυρίζονται πως δεν αποδέχονται καμία μείωση στην αξία των ελληνικών ομολόγων, ένα είναι σίγουρο… πως δεν λένε την αλήθεια! Άλλωστε, ήδη έχουν αποδεχθεί μία σημαντική μείωση της καθαρής τρέχουσας αξίας των ελληνικών ομολόγων. Μάλιστα, φαίνονται αρκετά πρόθυμοι να αποδεχθούν περαιτέρω μείωση…», αναφέρει.

Το δεύτερο ψέμα κατά τον κ. Hadas έγκειται στην παροχή τεράστιου όγκου δανείων προς την Ελλάδα, η οποία από το 2010 έως το 2014 ανέρχεται στα 254 δισ. ευρώ. «Όμως, η συντριπτική πλειονότητα των συγκεκριμένων χρημάτων επιστράφηκαν στους πιστωτές ως τόκοι και κεφάλαια προηγούμενων ελληνικών δανείων. Παράλληλα, η υψηλή συνεισφορά των Ευρωπαίων έγκειται στην επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής επιρροής στις ελληνικές πολιτικές», λέει.

Το τρίτο μυστικό αφορά στις εξαγγελίες περί μη «δημοσιονομικής μεταβίβασης» (fiscal transfers).

"Είσαι του ξεπεσμού μου η αιτία αλλά άμα θέλεις δώσ’ μου δυο κατοστάρικα" και τέσσερις μήνες για να συγγράψω μεταρρυθμίσεις που θα σ'αρέσουν



..λόγια, λόγια ελπίδας, λόγια ρήξης, λόγια μιας νέας αρχής:
"δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω", "καμία θυσία για χάρη του ευρώ"
Μιας νέας αρχής από το σημείο που είχαμε μείνει και στο οποίο λίγο πολύ επιστρέφουμε "προσγειωμένοι", "ρεαλιστές", επαίτες λίγης κατανόησης από τους δήμιους. Αδελφωμένοι με τους οδοστρωτήρες της επικηρυγμένης για τους "κανόνες τους" λαϊκής κυριαρχίας και ξεστομίζοντες προκλητικά και προσβλητικά τελεσίγραφα. Αλλά τα κατάπιαμε όλα και τα ξαναβρήκαμε με τους εταίρους και επιβεβαιώσαμε και τις "κατηγορηματικές μας δεσμεύσεις ως προς τις οικονομικές μας υποχρεώσεις" προς αυτούς, που ένας λεπτομερής και σοβαρός λογιστικός έλεγχος του δημόσιου χρέους θα αποκάλυπτε ίσως σωρεία μεθοδευμένων παρατυπιών. Και τοκογλυφικών τρικ και παράνομων τακτικών, που θα έπρεπε να στείλουν φυλακή πολλά σκυλόψαρα εντός τειχών και να εκθέσουν ανεπανόρθωτα κάμποσους μεγαλοκαρχαρίες έξω από αυτά, ωφελώντας και άλλους λαούς που αποτέλεσαν ή θα αποτελέσουν θύματά τους.
Για χάρη τελικά του "ισχυρού ευρώ". Και της κοινωνικής τάξης που εξαρτάται από την απείραχτη δημιουργία χρήματος μέσω δανείων από τα κλασματικά αποθέματα των ιδιωτικών τραπεζών, που δημιουργούν με τη σειρά τους τα χρέη, τα οποία λεηλατούν το δημόσιο κοινωνικό πλούτο. Αυτόν που δεν είναι κτήμα καμίας κυβέρνησης!

Και παίξαμε και με τις ονομασίες, γιατί έχουμε σπουδάσει καλά τη δύναμη των στυλιζαρισμένων εντυπώσεων, αλλά κενών σαν την ευρωπαϊκή "ισονομία" και μεταμφιέσαμε -μέσα και στο αποκριάτικο κλίμα-τον όρο μνημόνια ή "δανειακή σύμβαση" με πολύ πιο ανακουφιστική φορεσιά στα αντανακλαστικά της λαϊκής βάσης, αυτή των "κοινωνικών συμβολαίων". Και την κακόηχη "τρόικα" την αντικαθιστούμε τώρα με την σαφώς πιο "δημοκρατικά σουλουπωμένη" κι εύηχη λέξη "θεσμοί". Ποιοι είναι όμως αυτοί οι θεσμοί και οι αντιπρόσωποί τους επί της ουσίας και ποιους υπηρετούν; Μήπως τη δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών που εκλέγουν κυβερνήσεις για να βρουν τρόπους να απαλλαγούν από τέτοιου είδους "υπηρεσίες" και απάνθρωπες τοκογλυφικές αντιλήψεις;

Νομίζω ότι κάθε άλλο παρά αταίριαστο με τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τις πραγματικές- μη μασκαρεμένες σε επαναστατικές αποχρώσεις- νοοτροπίες και καταστάσεις είναι και το παρακάτω άσμα. Όπου μας δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούμε και το παλιό εκείνο νόμισμα που χειρίστηκαν επιδέξια ως εργαλείο καταστροφολογίας πολλοί και διάφοροι ευρωμασκαράδες.

"Είσαι του ξεπεσμού μου η αιτία αλλά άμα θέλεις δώσ’ μου δυο κατοστάρικα" και τέσσερις μήνες για να συγγράψω  μεταρρυθμίσεις που θα σ'αρέσουν..



"Είσαι του πόνου μου η αιτία
είσαι ένα βάρος στην κοινωνία
είσαι η καμπούρα που `χω στην πλάτη μου

Είσαι του ξεπεσμού μου η αιτία
είσαι του κόσμου η αηδία
αλλά άμα θέλεις δώσ’ μου δυο κατοστάρικα"


Ο Ένοικος...

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ας θυμηθούμε: "ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ" ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Συντρίψτε την κανονικότητα, στην τελευταία ίσως ευκαιρία του κόσμου για ωρίμανση κι ενηλικίωση..!

Αναδημοσιεύουμε ένα παλιότερο κείμενο. Έτσι! Για να το θυμηθούμε ξανά κι εμείς κι εσείς.
Για τα παιδιά. Που δεν φταίνε σε τίποτα, που δεν χρωστάνε σε κανέναν, αλλά πληρώνουν τα πάντα. Που γεννιούνται χρεωμένα στα δάνεια, τους λογαριασμούς, τα απωθημένα, τις σημαδεμένες τράπουλες, τα στάσιμα νερά της γούρνας αντί για τα κελαρυστά των πηγών, τις δολοφονικές εμμονές, τα ιερά κι όσια κι ανόσια των ενηλίκων...

"ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ" ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Συντρίψτε την κανονικότητα, στην τελευταία ίσως ευκαιρία του κόσμου για ωρίμανση κι ενηλικίωση..! 

 

Το μεγαλύτερο θαύμα είναι η ζωή!
 
H εναντίωση στην πολυπρόσωπη υπουλία της εμπέδωσης της "κανονικότητας"...
...είναι στην ενστικτώδη περιφρόνηση που εισπράττουν στις παιδικές κι εφηβικές συνειδήσεις οι μαρτυριάρηδες ή "καρφιά", οι μυξογκρινιάρηδες εαυτούληδες που μονίμως φταίνε οι άλλοι για τις δικές τους μηχανορραφίες και για ό,τι παθαίνουν, τα επιτηδευμένα "αγιοπαίδια"...
...Είναι στο υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης που διακατέχει τα αισθητήρια των παιδιών απέναντι στο "δίκαιο" των αρχιμπούληδων, των κακομαθημένων μικρών τυραννίσκων-καθρεφτάκια των φανερών (φασιστών) ή κρυφοφασίζοντων γονιών τους, των "πλαγίων οδών" απ'τις οποίες "ελίσσονται" συνομήλικοι κι ενήλικοι...

...Αυτά τα παραπάνω ψυχικά εφόδια, δηλαδή, που αποτελούν από νωρίς το "στόχο για τα βελάκια" της τρελαμένης ανταγωνιστικότητας στο σαφάρι της άχρηστης βαθμολογημένης "γνώσης", της επιβράβευσης κάθε είδους συμβιβασμού, της λογικής και των "αναγκών" των τραπεζοκρατούμενων αγορών, της "ωρίμανσης", των πατημάτων επί πτωμάτων, της ταξικής προπαγάνδας, της κενόδοξης κι ομοιόμορφης "κουλτούρας", της ενσωμάτωσης σε μια μαζική προδοσία κάθε υποψίας αθωότητας, διαφορετικότητας, ψυχικής ακεραιότητας...(Εσωτερικός ήλιος!)

...Και είναι στη βροντερά βουβή απόγνωση και απογοήτευση και αποπνιχτική ασφυξία των παιδιών κι εφήβων, που γέρνουν και τσακίζονται σαν εύθραυστα άνθη στην τρομαχτική πνοή ανέμων. Αυτών της ψυχοπαθητικής προσποίησης, της πλαστικοποίησης κάθε υλικής και πνευματικής πτυχής του κόσμου, της σοβαροφανούς υποκρισίας, της επιβράβευσης του χαφιεδισμού (μέσω και του άγραφου μα σεβάσμιου και νομιμόφρονος εγχειριδίου "Μπατσόπνευστης Αγωγής του Υπήκοου"-δήθεν πολίτη), της τρομοκράτησης του ευάλωτου, της απομόνωσης του ονειροπόλου, της δαιμονοποίησης του ανεξάρτητου, της παραχάραξης του αληθούς, της ενοχοποίησης του ερωτικού, του χλευασμού του διαφορετικού, του χαμαιλεοντισμού και ξεδιάντροπου οπορτουνισμού του ιδεολογικοποιημένου.

Όλων, δηλαδή, αυτών των σαρωτικών "ανέμων" που εμποδίζουν από πολύ νωρίς τη φυσική διαδικασία άνθισης της ζωής κι ανάπτυξης όλων των δυνατοτήτων και ικανοτήτων της. Στραγγίζοντάς την απ'όλους τους "ζωτικούς χυμούς της", τσαλαπατώντας κάθε αυθεντικό σάλεμά της, μαραίνοντας εν τη γενέσει κάθε προοπτική ενότητας του καθενός με τον εαυτό του...

Αυτή είναι η "κανονικότητα", το μπάσταρδο αδελφάκι της "νομιμότητας", δηλαδή του δίκαιου των ισχυροτέρων και βλακωδέστερων (στην υπηρεσία των πρώτων και πολύ συχνά ταυτιζόμενων απόλυτα με τους πρώτους) στην πλέον νοσηρά κυνική και διαστροφική έκδοσή του!
Κι αυτή είναι η αέναη διαρκής πτώση του ανθρώπινου όντος.
Από το βασίλειο της ορθής λογικής στο χαμαιτυπείο του παρά-λογου, από το ουσιαστικό στο φαινομενικό κι επιδερμικό, από την ανεξαρτησία της αντίληψης στην τυραννία του κρετινισμού, από το δικαίωμα στη γνώση και τους καρπούς της στην τιμωρία της ημιμάθειας κι αμάθειας και την καταδίκη του σκοταδισμού. Από το ευθυτενές παράστημα στο γονυπετές σούρσιμο...

ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Να ξέρετε πως ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΤΗΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!
Δεν ανήκετε καν ούτε στους ίδιους τους γονείς σας. Δεν είστε με τίποτα υποχρεωμένοι, ούτε και πρέπει, να αναπαράγετε και διαιωνίζετε όσα "τα βρίσκετε έτσι"!
Μην καταδέχεστε να είστε τα στατιστικά δεδομένα οποιουδήποτε συστημικού και αηδιαστικά υποκριτικού αναλυτικού προγράμματος εκπαίδευσης. Και να αποτελεί το παρόν και η βιωσιμότητα του μέλλοντός σας τις "παράπλευρες απώλειες" στις "ειλικρινείς" απόπειρες "επίτευξης δημοσιονομικών στόχων". Τους στόχους δηλαδή και τις ατζέντες αρχιλήσταρχων, μεγαλοαπατεώνων (και πολιτικού υπηρετικού προσωπικού τους), τρωκτικών που ροκανίζουν τις σάρκες των λαών...

Μη γίνετε ΠΟΤΕ οι προδότες των πιο "ζωηρών σας χρωμάτων της καρδιάς σας"(Αφιερωμένο σε όλους τους "εξωγήινους εφήβους"!), πόσο περισσότερο των συνανθρώπων σας! Αλλά οι τιμητές και φορείς όλων αυτών που εμείς απωλέσαμε στην άσπλαχνη και άνιση πορεία της ενηλικίωσής μας, δίχως συχνά να το συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα ή πραγματικά...

Η δική σας χάραξη πορείας είναι ίσως η τελευταία ελπίδα κι ευκαιρία του κόσμου για την πραγματική του ωρίμανση κι ενηλικίωση!


Ενός κόσμου όπου ευθύνη μέγιστη κάθε άνδρα και κάθε γυναίκας θα είναι να θεωρεί τον εαυτό του/της πατέρα και μητέρα κάθε παιδιού που ανοίγει τα ματάκια του για πρώτη φορά ή όπου κι αν βρίσκεται ήδη αυτό...

ανιχνευτής

Ψυχιατρική Κέντρο Ελέγχου ή Πώς ο αντι-εξουσιασμός θεωρείται πρόβλημα ψυχικής υγείας.



"το πόρισμα βγήκε. Με βάφτισαν ψυχοπαθή. Επειδή δεν ζω στην πραγματικότητά τους. Λες και τους ανήκει..."

Εισαγωγή από εμένα (μαζί με το αρχικό βίντεο): μέσα σε έναν συρφετό "υγιούς ανισορροπίας" και πληθώρας συμπτωμάτων "κανονικότητας" επικίνδυνης για την ανεξαρτησία της αντίληψης και την ελευθερία του ατόμου , εάν κριθούμε με γνωμοδότηση "ειδικών" κι εμείς ως ψυχικά ασταθείς..."Αστάθειας" που χρήζει αγωγής, για να επανενταχτεί μέσα στη φάρμα της "ασφάλειας" και "ωριμότητας"-Μην ωριμάσεις ΠΟΤΕ! και των ευπρόβλεπτων ελεγχόμενων "παρεκκλίσεών" της...Τότε πάει να πει ότι βρισκόμαστε ακριβώς εκεί που θέλαμε να βρεθούμε! Έχοντας εξωκείλει στην όχθη των αντι-εξουσιαστών και σημαδεύοντας με εμπρηστικές λέξεις και οπλισμένα νοήματα το ποίμνιο των δίποδων ζώων, τους ποιμένες, τους κτηνίατρους και τα τσοπανόσκυλά τους!
Χτίστε πιο σκοτεινά κολαστήρια, πιο μεγάλες φυλακές, πιο πολλά αναμορφωτήρια, πιο σύγχρονα και σοφιστικέ "ιδρύματα αποκατάστασης" και σπρώξτε μέχρι διαπλανητικού μπουκώματος, σαν καραμελίτσες, τα πιαχά σας! Αλλά εμείς;
Εμείς ποτέ δεν θα γίνουμε "καλά" κουφάλες!!!
Και μην μπείτε στον κόπο για διαγνώσεις και αναλύσεις! Να σας προλάβουμε και να σας το δηλώσουμε πρώτοι εμείς ότι είμαστε δυσλειτουργικοί και, θέλουμε να ελπίζουμε, απροσάρμοστοι χωρίς να μας γίνεται κι εμμονή. Κι ενίοτε, προσφέρουμε δωρεάν κι αντι-ψυχιατρικές συμβουλές, για να σαμποτάρουμε και την πιάτσα της "θεραπείας" και να διασπείρουμε επικίνδυνους διανοητικούς "ιούς":
Δυο λόγια περί τρέλας
Το ουρλιαχτό της ρήξης
 "ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ" ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Συντρίψτε την κανονικότητα, στην τελευταία ίσως ευκαιρία του κόσμου για ωρίμανση κι ενηλικίωση..!
  Η ανεκτίμητη αξία της "προσπέρασης"
Ουρλιάζοντας...κι όχι από τρέλα! 
Ο χειρότερος εφιάλτης τους ήσουν πάντα Εσύ! Κι εγώ! Εμείς!



"Ψυχιατρική μια βιομηχανία θανάτου. Τα ψυχιατρικά φάρμακα χορηγούνται με συνταγή σε 20 εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο από τα οποία 9 εκατομμύρια μόνο στις Η.Π.Α. Αυτά τα φάρμακα προκαλούν δυνητικά τη βίαιη συμπεριφορά, ψυχώσεις, ψευδαισθήσεις, εγκεφαλικές συμφορήσεις, καρδιακές προσβολές, παχυσαρκία, θανατηφόρο διαβήτη, ακόμη και αυτοκτονία.Τί κάνει η ψυχιατρική για να κερδίσει το χαρακτηρισμό "Μια Βιομηχανία Θανάτου"; Στη σημερινή ψυχιατρική, η οποία έχει ως κίνητρο "να ακολουθήσει το χρήμα" - όπως είπε ένας απ' τους προέδρους της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχιάτρων της εποχής μας - είστε μάρτυρες μιας διεφθαρμένης βιομηχανίας που οδηγείται από το κέρδος, και η οποία αφήνει το θάνατο και την καταστροφή στο πέρασμά της."

“Είμαστε οι ιερείς της δύναμης…
Αληθινή δύναμη δεν είναι η δύναμη πάνω στα πράγματα, αλλά πάνω στους ανθρώπους…
Δύναμη είναι να κομματιάζεις το ανθρώπινο μυαλό
και να το ξανά-συναρμολογείς δίνοντάς του το σχήμα που επιθυμείς…
Όχι μόνο για να ομολογήσεις, ούτε για να σε τιμωρήσουμε.
Θέλεις να μάθεις γιατί σε φέραμε εδώ;
Για να σε θεραπεύσουμε, να σε κάνουμε λογικό.

Κανένας από αυτούς που φέρνουμε εδώ δεν φεύγει από τα χέρια μας αθεράπευτος…
Δεν αφανίζουμε τους αιρετικούς, όσο μας αντιστέκονται.
Όσο μας αντιστέκονται δεν τους αφανίζουμε.
Τους αλλάζουμε, μπαίνουμε στο υποσυνείδητό τους και τους ξαναφτιάχνουμε.
Τους κάνουμε σαν κι εμάς, πριν τους σκοτώσουμε”

G. Orwell, “1984”

Ψυχιατρική Κέντρο Ελέγχου

 

"Σε κάθε γενιά θα υπάρχουν εξουσιαστές και αντι-εξουσιαστές. Ενώ είναι ασυνήθιστο στην ιστορία της Αμερικής οι αντι-εξουσιαστές να λάβουν ένα είδος αποτελεσματικής δράσης που να εμπνέει τους άλλους να επαναστατήσουν με επιτυχία, μία φορά στο τόσο ένας Tom Paine, Crazy Horse ή Malcolm X εμφανίζονται. Έτσι, οι εξουσιαστές περιθωριοποιούν οικονομικά όσους αντιδρούν στο σύστημα, ποινικοποιούν τον αντι-εξουσιασμό, ψυχοπαθολογικοποιούν τους αντι-εξουσιαστές, και πουλούν φάρμακα για την «θεραπεία» τους."


Psychiatric Center Control

Πουλάμε όλο και περισσότερο φάρμακα που ουσιαστικά «θεραπεύουν» τους αντι-εξουσιαστές

Πώς ο αντι-εξουσιασμός θεωρείται πρόβλημα ψυχικής υγείας. Στην καριέρα μου ως ψυχολόγος έχω μιλήσει με εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι προηγουμένως είχαν διαγνωστεί από άλλους επαγγελματίες με Εναντιωματική Προκλητική Διαταραχή Συμπεριφοράς, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερ-κινητικότητας, Διαταραχή Άγχους και άλλες [δήθεν] ψυχιατρικές διαταραχές, και μου έκαναν εντύπωση δύο πράγματα:
Το πόσοι από όσους έχουν διαγνωστεί είναι στην ουσία αντιεξουσιαστές και πόσο δεν είναι αυτοί οι ειδικοί που έχουν κάνει την διάγνωση.

Οι αντι-εξουσιαστές αμφισβητούν το αν μία αρχή είναι θεμιτή, πριν την πάρουν στα σοβαρά. Η εκτίμηση της νομιμότητας των αρχών περιλαμβάνει την εκτίμηση για το αν οι αρχές γνωρίζουν ή όχι στην πραγματικότητα αυτό, για το οποίο μιλούν, για το αν είναι ή όχι ειλικρινείς και αν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους που σέβονται την εξουσία τους. Και όταν οι αντι-εξουσιαστές εκτιμούν ότι μία εξουσία είναι παράνομη, αμφισβητούν και αντιστέκονται σε αυτήν την αρχή, άλλοτε επιθετικά και άλλοτε παθητικά-επιθετικά, μερικές φορές με σύνεση και μερικές όχι.
Μερικοί ακτιβιστές παραπονιούνται για το πόσο λίγοι αντι-εξουσιαστές υπάρχουν πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι ότι πολλοί φυσικοί αντι- εξουσιαστές τώρα πια παθολογικοποιούνται και τους χορηγείται αγωγή προτού αποκτήσουν πολιτική συνείδηση για τις πιο καταπιεστικές αρχές της κοινωνίας.

Γιατί οι Ειδικοί Ψυχικής Υγείας διαγιγνώσκουν τους Αντι-Εξουσιαστές μια Ψυχική ασθένεια;

European PR firms whitewashing brutal regimes - report



New research exposes companies behind Europe's multi-million Euro image-laundering business.


A report released today by research and campaign group Corporate Europe Observatory (CEO) sheds light on how dictators and repressive regimes are paying European PR firms and lobbyists to push their agenda and mask their dire human rights records.

“Spin doctors to the autocrats: how European PR firms whitewash repressive regimes” lifts the lid on the murky world of spin carried out on behalf of some of the world's most brutal regimes. CEO is calling on EU institutions to urgently establish a mandatory lobbying register as a step towards bringing some much needed transparency to the sector. Transparency rules should include a specific clarification that lobbying for non-EU governments and states is required to be reported.

Case studies include:
  • the story of the spin doctors (Levick) whitewashing Nigerian President Goodluck Jonathan’s image, and his catastrophic handling of Boko Haram ahead of next month's elections;
  • a look at various PR companies (eg Gplus) spinning Russia (and state gas company Gazprom’s) position on the Ukraine conflict in Brussels;
  • a new Central Asian think tank in Brussels which is in essence a front group paid for by the dictatorship of Kazakhstan;
  • the lavishly funded PR firms, front groups (The European Azerbaijan Society) and their European Parliament friends working for the increasingly repressive dictatorship of Azerbaijan;
  • the Brussels firm modelling themselves on Washington lobbyists, defending the interests - and assets - of the corrupt former Ukraine regime;
  • the PR firm BGR Gabara based in London and Brussels representing the Government of Bangladesh to manage its international image as it sentences to death several leading members of Islamic opposition parties in a flawed war crime tribunal process;
  • accused by International Criminal Court of crimes against humanity, Presidential candidate for Kenya Uhuru Kenyatta hired a PR firm to discredit the ICC during his election campaign.

“Disappearing people in the night, torturing dissidents, smearing opponents, using slave labour, and murdering protesters might be all in day’s work for dictators and war criminals. But the fact that they are paying European PR companies and lobbyists to whitewash their crimes, without any kind of accountability, is a shameful indictment of democracy in the EU,” said freelance journalist Katharine Ainger, commissioned by CEO to write the report.

“These case studies demonstrate yet again the need for mandatory transparency registers at the European and national levels.”

The report also shows how representing governments that are responsible for war crimes or serious human rights abuses contradicts the various codes of conduct and corporate social responsibility guidelines that many PR firms and lobbyists have signed up to.

Related issues:
The power of lobbies

Resources:
20150120_spindoctors_mr.pdf
20150120_spindoctors_mr.pdf


http://corporateeurope.org/pressreleases/2015/01/european-pr-firms-whitewashing-brutal-regimes-report

To διαβάσαμε στο ΔΉΘΕΝ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

To αίτημα παράτασης της ελληνικής κυβέρνησης δεν ήταν μια "υποχώρηση τακτικής"...


To αίτημα παράτασης της ελληνικής κυβέρνησης δεν ήταν μια "υποχώρηση τακτικής", "μια συντεταγμένη φυγή" από τις προεκλογικές της διακηρύξεις, όπως ακούστηκε από κάποιους. Ήταν μια κίνηση ταπεινωτικής υποτέλειας και νομιμοποίησης του (κάτω από ληστρικές και αδιαφανείς διαδικασίες με τη συνέργεια διεθνών κι εγχώριων παραγόντων) απεχθούς ληστρικού χρέους.
Κινήσεις "αξιοπρέπειας" και σθεναρής πολιτικής βούλησης ή γενναίες όσο κι εφικτές λύσεις υπήρχαν, θυμηθείτε αυτές τις αναρτήσεις:
Α. "ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ" (αποσπάσματα: Αν οι Γερμανοί επιμείνουν στο τελεσίγραφο μέχρι την κρίσιμη Παρασκευή, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οφείλει να τερματίσει αμέσως το γερμανικό «μαρτύριο της σταγόνας» και να οδηγήσει τα πράγματα σε μια άμεση πολιτική «κάθαρση» γιατί από εκεί και πέρα ο χρόνος θα μετρά σε βάρος της. Δεν βλέπουμε άλλο δρόμο κάθαρσης από την προκήρυξη δημοψηφίσματος μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα με το ερώτημα αν ο ελληνικός λαός εξουσιοδοτεί την κυβέρνησή του να επιμείνει πάση θυσία στην ανυποχώρητη εφαρμογή των προγραμματικών δεσμεύσεων που ενέκρινε ο ίδιος και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, μια τέτοια πορεία θα φέρει στην ημερήσια διάταξη το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ αν η Γερμανία επιμείνει στην ωμή αδιαλλαξία της- πράγμα κάθε άλλο παρά βέβαιο. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να φοβηθεί αυτό το ενδεχόμενο, παρότι δεν το επέλεξε. Ασφαλώς, ο ελληνικός λαός θα προτιμούσε την πιο ανώδυνη λύση, πολύ περισσότερο που έχει ήδη στην πλάτη του πέντε τρομερά δύσκολα χρόνια. Αν βρεθεί όμως απάναντι στο δίλημμα ευρώ με Μνημόνια εφ όρου ζωής ή αισθητή βελτίωσης της ζωής με έξοδο από τη φυλακή της ευρωζώνης, η απάντησή του- το πιστεύουμε ακράδαντα- μπορεί να είναι, πρέπει να είναι και θα είναι εκείνη που θα συμβαδίζει με τα συμφέροντά του, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του.
Σ’αυτή τη δύσκολη, αλλά επιβεβλημένη πορεία, η Ελλάδα μπορεί να βρει ισχυρά στηρίγματα στο διεθνή στίβο, όπως έδειξαν ήδη οι πρώτες κρούσεις της στο εξωτερικό. Η γεωπολιτική συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή, από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, είναι πολύ ευνοϊκή για την Ελλάδα, καθώς διευρύνει κατά πολύ τα περιθώρια ελιγμών, τακτικών συμμαχιών και εκμετάλλευσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Αρκεί να δει κανείς τα σχεδόν καθημερινά άρθρα προβελβημένων αρθρογράφων των New York Times και των Financial Times που καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να μην υποχωρήσει στη Γερμανία.)
 Β. Περί διαπραγματεύσεων και δηλώσεων...
{απόσπασμα:  ...για το αγκάθι(όσον αφορά τη Διεθνή των τοκογλύφων σιωνιστών και μίσθαρνων πολιτικών καμαριέρων τους)της Ελλάδας: σε περίπτωση απαίτησης λογιστικού ελέγχου του χρέους (Θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ λογιστικό έλεγχο του χρέους; σύμφωνα και με το άρθρο 7 κανονισμού που υιοθετήθηκε το Μάη του 2013 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά τις χώρες που υποβάλλονται σε ένα σχέδιο διαρθρωτικής προσαρμογής)και της συσσώρευσης υπερβολικών επιπέδων του κι άρα αναζήτησης και τιμωρίας όσων ευθύνονται για ληστρικές παρατυπίες και μαφιόζικες τοκογλυφικές μεθοδεύσεις και απόδειξης κοπανιστού επί το πλείστον και επί της ουσίας αέρα, που πλακώνει με τη μορφή χρέους σαν ταφόπλακα μια χώρα, τότε...Οι διαδικασίες-ντόμινο που μπορεί να πυροδοτηθούν έχουν τις δυνητικές προδιαγραφές να λειτουργήσουν ως τσουνάμι ευρωπαϊκής ανυπακοής από τα κάτω (να θυμηθούμε και τους... "ξεδοντιάρηδες" κατά την έκφραση του σοσιαληστή Ολάντ) και νόμιμης κατεδάφισης του γίγαντα με τα πήλινα πόδια, ναζιστικών καταβολών( "Οι ιδρυτές και χρηματοδότες της ΕΕ ήταν Ναζί" (Ω! Τι έκπληξις!) ) και παρασιτικών χρηματοπιστωτικών-εταιρικών γαμψών νυχιών. Δηλαδή της "Ενωμένης Ευρώπης", που στήθηκε για να ισοπεδώσει όλα τα δικαιώματα, την αυτονομία και τη δυνατότητα αυτοδιάθεσης των ευρωπαϊκών λαών.}

Τα πράγματα με το όνομά τους, όσον αφορά πρώτιστα το "ποιόν" του ελληνικού αιτήματος, τα λέει χωρίς πολλές περιστροφές ή αναζήτηση φθηνών δικαιολογιών το παρακάτω εξαιρετικό άρθρο. Διαβάστε το με τη δέουσα προσοχή, εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι περισσότερο επί τούτου...

ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο και διαιώνιση της αιμοδοσίας για το ληστρικό χρέος


 Παναγιώτης Μαυροειδής

Η πρόστυχη πρόκληση των δυναστών της ΕΕ, των τοκογλύφων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, δεν βρίσκει την απάντηση που της αρμόζει από μεριάς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και αυτό παρά τις εκφρασμένες διαθέσεις στον ελληνικό λαό, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, στις προσβολές και την τρομοκρατική κινδυνολογία.
Μετά από ένα αποπροσανατολιστικό παιχνίδι με τις λέξεις και τις φράσεις,
η ελληνική κυβέρνηση, υπέβαλε επίσημα τελικά αίτηση για την παράταση ισχύος του ισχύοντος «προγράμματος βοήθειας» («master financial assistance facility agreement», πόσα ονόματα πια!), για έξι μήνες, έως ότου συμφωνηθεί νέο «πρόγραμμα».

Την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, η οποία συνοδεύει το ελληνικό αίτημα παράτασης, δημοσιοποίησε το Reuters.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα:

«Οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν ότι οι διαδικασίες που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση διακόπηκαν από τις προεδρικές και τις εθνικές εκλογές και ως εκ τούτου ορισμένες από τις τεχνικές συμφωνίες ακυρώθηκαν».

Είναι μια έμμεση αναγνώριση ότι η ελληνική κυβέρνηση δε θέτει θέμα τερματισμού των προηγούμενων δεσμεύσεων, αλλά, αντίθετα, αναγνωρίζει την ανάγκη να δημιουργηθεί «τεχνική σύνδεση» με προηγούμενες «μεταρρυθμίσεις».

Κεντρικό σημείο της επιστολής που αποπνέει την όλη φιλοσοφία της εγκατάλειψης ζωτικών ριζοσπαστικών στόχων εντελώς απαραίτητων για την αξιοπρεπή ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας στην Ελλάδας, είναι η ρητή αποδοχή όλων των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας για το ληστρικό χρέος:

«Οι ελληνικές Αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές της, όπως επίσης δηλώνουμε την πρόθεση μας να συνεργαστούμε με όλους τους εταίρους μας, προκειμένου να αποτρέψουμε τεχνικά εμπόδια στο πλαίσιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης προς την Ελλάδα, την οποία αναγνωρίζουμε ως δεσμευτική έναντι του οικονομικού και διαδικαστικού περιεχομένου της».

Ακόμη πιο ανατριχιαστικοί είναι οι στόχοι της αιτούμενης εξάμηνης παράτασης της διάρκειας της συμφωνίας, καθώς κεντρικός στόχος είναι:

‘’Να συμφωνήσουμε τους αμοιβαίως αποδεκτούς οικονομικούς και διοικητικούς όρους, η εφαρμογή των οποίων, σε συνεργασία με τους θεσμούς, θα σταθεροποιήσει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, θα επιτύχει τα πρέποντα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, θα εγγυηθεί τη σταθερότητα του χρέους και θα βοηθήσει στην επίτευξη που λαμβάνουν υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση».

Μέσα σε μια μόλις πρόταση, είναι διατυπωμένη και δηλωμένη μια ολοκληρωτική παράδοση και υποταγή. Έτσι:

• Η αναγκαία ανατροπή του αιματηρού μνημονιακού κεκτημένου, αντικαθίσταται από το αντίθετό του, δηλαδή τη σταθεροποίηση της δημοσιονομικής κατάστασης
• Τίθεται ο στόχος για πρέποντα δημοσιονομικά πλεονάσματα, τα οποία για να επιτευχθούν, αφενός απαιτείται φορολογική καταλήστευση, αφετέρου νέες άγριες κοινωνικές περικοπές, ενώ ο κόσμος περιμένει τα αντίθετα πράγματα για να ανασάνει.
• Είναι τόσο ατιμωτικός ο συμβιβασμός, που δηλώνεται η δέσμευση και για αυτούς ακόμη τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2015, όπου από την προηγούμενη κυβέρνηση και την τρόικα είχε στοχευθεί πλεόνασμα 4,5%.

Η κυβέρνηση, με την επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών στο αίτημα παράτασης της συμφωνίας, κάνει την πρωτοφανή δέσμευση ότι θα απέχει από:

"μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάπτυξη και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα"!

Εδώ μπορεί να ενταχθεί οτιδήποτε. Από την επαναπρόσληψη κάποιων, έως κάθε σκέψη για επαναφορά ενός μέρους των τεράστιων οικονομικών απωλειών των εργαζόμενων ή η άρση ιδιωτικοποιήσεων.

Ο στόχος για το μέλλον, είναι ακόμη πιο …μαύρος:

«Να ξεκινήσουμε εργασίες ανάμεσα σε τεχνικές ομάδες για πιθανό νέο Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη, που οι ελληνικές αρχές οραματίζονται ανάμεσα σε Ελλάδα, Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που θα μπορούσε να διαδεχθεί την παρούσα Συμφωνία».

Στην ουσία είναι το νέο μνημόνιο, πρόγραμμα ή όπως ονομαστεί. Άλλωστε ποιος θα ήταν ο λόγος σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να συνομολογηθεί από «Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» και να μη δρομολογηθεί από την εκλεγμένη κυβέρνηση μιας κυρίαρχης χώρας;

Επιτομή αποτελεί, τέλος, η ντροπιαστική πρόσκληση, προς το eurogroup, ώστε:

«Να συμφωνηθεί εποπτεία στο πλαίσιο της ΕΕ και της ΕΚΤ και, στο ίδιο πνεύμα, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διάρκεια της διευρυμένης συμφωνίας».

Κοντολογίς: Η γνωστή κανονική επιτροπεία από την πασίγνωστη τρόικα!

Τα παραπάνω, καθόλου δε σημαίνουν ότι στο εξής θα έχουμε μια ανέφελη πορεία προς ένα συμβιβασμό στο eurogroup με όλους τους τύπους της ευγένειας και της διπλωματικής αβρότητας. Το αντίθετο: