ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

RISE UP - ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ!





"Δεν είναι μέτρο υγείας το να είσαι καλά προσαρμοσμένος σ'ένα βαθύτατα νοσηρό κόσμο" ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ

Ως πότε ο έλλογος, ο έμψυχος άνθρωπος θα αποδέχεται με τη σιωπή, με την απραξία του ως συμφωνημένη νόρμα, την κυριαρχία της παράνοιας; την υπουλία της εξουσίας; τη βαρβαρότητα, προπαγάνδα και στρεψοδικία των θεοποιημένων θαρρείς ελίτ; Και των ιδεολογικών τους μηχανισμών χειραγώγησης των πληθυσμών και διαμόρφωσης πραγματικότητας.

 "αυτή η κολοσσιαίων διαστάσεων ιλαροτραγωδία: ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ (πιο σωστά σκιάχτρο!) ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ! Ή πιο σωστά έχει να κάνει με ολοκληρωτικά ανώμαλες καταστάσεις που ξεφτιλίζουν την ορθή λογική, κουρελιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αφοδεύουν καθημερινά πάνω στο ζητούμενο της επιβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων! Και μεγάλη ευθύνη δεν έχουν μόνο οι επικίνδυνοι ψυχοπαθείς που κινούν τα νήματα ολόκληρου του πλανήτη αλλά και οι ανθρώπινοι πληθυσμοί που τους παίρνουν(αν είναι δυνατόν!) στα σοβαρά και προσφέρουν τη συναίνεσή τους σε ό,τι τους λένε και τους κάνουν! Σε αυτή την συλλογική παράνοια, τη διαπλανητική παραίσθηση, τύφλα να'χει το κινηματογραφικό "ΜΑΤΡΙΞ"! "
από την ανάρτηση του ανιχνευτή Η διαπλανητική ανωμαλία του παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου!

Χρήσιμη συμπλήρωση: 
Πως η οικονομική ανάπτυξη έχει καταστεί Κατά της Ζωής
Οι εργαζόμενοι σε συνθήκες ημισκλαβιάς στην καρδιά της Ευρώπης.
Το Πανοπτικόν Σύστημα
Η υπνωτισμένη "ελεύθερη βούληση" του πολίτη-πελάτη και μόνιμα θύματος
Βιντεάκι: "Το κουδούνι" (ή ο ήχος των αλυσίδων της αιχμαλωσίας)
Βίντεο: Γιατί χρειαζόμαστε Άμεση Δημοκρατία εδώ και τώρα!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Άλλο ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας; Η ανακάλυψη του "κρυπτοϊού του καρκίνου" και της θεραπείας του και η εξόντωσή της από το ιατροφαρμακευτικό ιερατείο!



H περίπτωση του Dr. Royal Raymond Rife (1888-1971).


" Οι μεγάλες ανακαλύψεις του στην έρευνα του καρκίνου, καταστράφηκαν από την ίδια την ιατρική μαφία. Η σοβαρότερη συγκάλυψη της θεραπείας του καρκίνου από το 1930 -!!- Το μεγαλύτερο έγκλημα της σύγχρονης ιατρικής, η εξόντωση του Dr. Royal Raymond Rife και η εξαφάνιση από τα ιατρικά συγγράμματα του όρου "Cryptosides primordiales", δηλαδή του κρυπτοϊού του καρκίνου. Το πραγματικό ενδιαφέρον μέρος στην εργασία του Rife ήταν η ανακάλυψη του κρυπτοϊού του καρκίνου και η ανακάλυψη της θεραπείας του!

Ο  Rife απέδειξε χρησιμοποιώντας το θεώρημα του Coch ότι ο ιός που βρήκε προκαλούσε τον καρκίνο και βρήκε την θεραπεία. Ονόμασε τον ιό Cryptosides primordiales (αρχέγονο κρυφό δολοφόνο), που αντέχει στους +400 βαθμούς Κελσίου μέχρι σχεδόν το απόλυτο μηδέν. Οπότε πάει περίπατο η αποστείρωση και τα παραμύθια που σας σερβίρουν.

Εμβολίασε 400 εργαστηριακά ζώα με τον ιό και προκάλεσε 400 καρκίνους. Κατόπιν χρησιμοποίησε συσκευές τις οποίες κατασκεύασε με πάρα πολύ κόπο, εξέθεσε τα ζώα σε μια μορφή ενέργειας που ήταν μοναδική για τον "Cryptosides primordiales" και κατέστρεψε όλους τους όγκους -!!- Μπορείτε να διαβάσετε για όλα αυτά στο βιβλίο του "The Cancer Cure That Worked".

Όταν ο Rife βγήκε δημόσια, το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας χρησιμοποίησε τη θεραπεία σε αρρώστους από καρκίνο οι οποίοι θα πέθαιναν οπωσδήποτε. Μετά από 130 ημέρες όλοι είχαν θεραπευτεί χωρίς καμιά παρενέργεια από τη θεραπεία -!!!- Ο επικεφαλής της ΑΜΑ πήγε με το τρένο να επισκεφτεί τον Rife στο San Diego. Βγήκαν φωτογραφίες, η ιστορία μπήκε στην εφημερίδα San Diego Evening Tribute. O Rife  είχε πάρει το δρόμο για το Νόμπελ Ιατρικής.

Σήμερα όσο και να ψάξετε να βρείτε αναφορές για τον Rife σε ιστορικά βιβλία ή φυσικής θα δυσκολευτείτε πολύ. Επικοινωνήστε με εφημερίδες για συγκεκριμένες ημερομηνίες ή για την ιστορία του και πιθανότατα θα σας πουν ότι λείπει από τα αρχεία τους. Είναι σαν ο Rife και η δουλειά του να έχουν εξαφανιστεί από τα χρονικά της ιστορίας. Το μικροσκόπιό του δεν υπήρξε ποτέ. Τα μηχανήματά του δεν υπήρξαν ποτέ. Ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ. "

Τα παραπάνω ήταν απόσπασμα από άρθρο του Ίωνα Μάγγου στο περιοδικό "Strange", τεύχος 154 Ιουνίου-Ιουλίου 2015.

Για το συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ:
 Η εξόντωση του Dr Royal Raymond Rife και  Πως οι Τετραγωνικοί Παλμοί Υποστηρίζουν την Υγεία
Και να τα συσχετίσετε με τα παρακάτω, όσον αφορά και άλλους πρωτοπόρους κολοσσούς πάνω στη θεραπεία του καρκίνου, οι οποίοι και κυνηγήθηκαν ανελέητα από το καρτέλ της "βιομηχανίας του πόνου" και τα πληρωμένα της όργανα "με τις άσπρες μπλούζες":
 Τα βίντεο του Dr Ryke Hamer που έχουν να κάνουν με την πλήρη θεραπεία του καρκίνου και μιας σειράς άλλων σοβαρών και χρόνιων παθήσεων
 "Η βιομηχανία του καρκίνου" (και η περίπτωση του dr Burzynski)
 ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ -Ένα πολυπλόκαμο λόμπι ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ που αγκαλιάζει ασφυχτικά την ανθρωπότητα
Η Χημειοθεραπεία υπεύθυνη για τις μεταλλάξεις του DNA


Βίντεο όπου ο ίδιος ο δρ. Rife μιλάει για την απίστευτη εργασία του πάνω στον "κρυπτοϊό του καρκίνου" και άλλους μικροοργανισμούς!

 

Μια σκηνή γεμάτη αγωνία μοναξιάς και επιβίωσης

"Η αγωνία όταν κρατάει πολύ, κάνει πολύ θόρυβο"



Σκηνή με τον σπουδαίο Αμερικανό ηθοποιό Χάρβεϋ Καϊτέλ και τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο, στην ταινία του επίσης αείμνηστου Θόδωρου Αγγελόπουλου "Το βλέμμα του Οδυσσέα"(1995).

Δύο ατάκες στην ίδια σκηνή που έχουν τεράστια σημασία, η καθεμία με τα ιδιαίτερα νοήματα που μεταφέρει και με την επώδυνα έντονη συναισθηματική φόρτιση που εκπέμπει. 
Μέσα σε ένα παγωμένο τοπίο, σαν την καρδιά του σύγχρονου, παραδομένου στη φυλακή της μοναξιάς του αποπνιχτικού άστεως και αποκομμένου από την επαφή με τη φύση Έλληνα. 
Που συνάμα φαντάζει γηρασμένος και ανήμπορος να αντέξει την αγωνία του. 

Και ν'αντισταθεί στην ορμή των σύγχρονων εξελίξεων και των οδυνηρών χτυπημάτων τους. Δίνοντας την εντύπωση, στον ίδιο του τον εαυτό και τους άλλους, όλο και περισσότερο να..."πεθαίνει σαν λαός"...

... για τους Πολεμιστές!




Kάποιοι στίχοι για τους Πολεμιστές!

Που τιθασεύουν μέσα τους τους ζωώδεις φόβους του ανθρώπου. Που συμφιλιώνονται με το Μυστήριο μέσα στο οποίο κολυμπάει η Ύπαρξη, γινόμενοι αυτόνομο κομμάτι του. Που αντιμετωπίζουν με νηφαλιότητα τις προκλήσεις στο μονοπάτι τους. Που επιδίδονται στην παύση του ακατάσχετου εσωτερικού διαλόγου και στην επίτευξη της μεταμορφωτικής εσωτερικής σιωπής, όταν γύρω τους κυριαρχεί η αυτάρεσκη φλυαρία, η ηχηρή ηλιθιότητα, η κακόηχη οχλαγωγία. Που ευθυγραμμίζονται με τις απόρροιες του απόλυτα συνειδητού, ζωντανού Όντος γνωστού ως "Γη"*. Που λαχταρούν και στοχεύουν την απόλυτη και πιο τρομαχτική ελευθερία... πέρα κι από εκεί (που  καθηλωμένος στη συνήθεια) "ο άνθρωπος δύσκολα αναπνέει", όπως έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης.

ανιχνευτής

"Χόρα Ιμένσα"

Μόνο ένα πουλί και μια καμπάνα σπάνε τη σιωπή...
Φαίνεται ότι μιλάνε με τον ήλιο που δύει...
Χρυσαφιά σιωπή,
το απόγευμα είναι φτιαγμένο από κρύσταλλο.
Μια αγνότητα κουνάει τα δροσερά δέντρα
και πέρα απ'όλα αυτά,
ένα διαφανές ποτάμι ονειρεύεται
ότι κυλώντας πάνω από μαργαριτάρια
ελευθερώνεται
και ρέει στο άπειρο.



*μια γνώση την οποία κατείχαν πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί και σήμερα επανακαλύπτεται και προφέρεται δειλά από τη σύγχρονη επιστήμη, έστω και στην "αιρετική" της εκδοχή κι άρα πιο έντιμη και ουσιαστική...



Θυμηθείτε κι από εμένα:
Οι δρόμοι που μας καλούν να τους βαδίσουμε...
και διαβάστε κι αυτό:
 " μαγικο περασμα (nagual) "

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τα "κανόνια" συνεχίζουν να βαράνε εκκωφαντικά!


Να το ματαξαναπούμε, περί "πακέτων διάσωσης"(ποιων άραγε;), μέσα στο "φυσικό χώρο" της Ελλάδας, για τους ελεεινούς καναλάρχες και τα θλιβερά ρομποτοειδή καναλαρχόπουλά τους, τους "έγκριτους αναλυτές" και τις στρατιές από έμμισθους πολιτικούς απατεώνες (Έκθεση-φωτιά για κυβέρνηση Παπανδρέου: Φούσκωσε το έλλειμμα κι έστειλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ"​ και Το "Colpo Grosso" του ελληνικού χρέους). Το χώρο μέσα στην "καρδιά της Ευρώπης", δηλαδή της χρηματοπιστωτικής "Κόζα Νόστρα" (στην κυριολεξία) και των μαφιόζικων επιτοκίων επαχθών δανείων(ΠΟΙΟΙ "ΚΑΝΟΝΕΣ" ΠΟΙΑΣ Ε.Ε. ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ; " Άκυρα τα δάνεια αν παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα ") και της οργουελικής, όλο και πιο εξευτελιστικής και πρωτοφανώς αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης της ΕΕ για τα "ευρωπαϊκά αποπαίδια", προς όφελος των προτεσταντικής νοοτροπίας "μπούληδων" του Βορρά.
Να το πούμε για άλλη μια φορά λοιπόν: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, με λογιστικό στην ουσία χρήμα αλλά αποσπώντας απόλυτα πραγματικά υλικά οφέλη: τον πλούτο ενός ολόκληρου λαού! Τα "κανόνια" είχαν ήδη βαρέσει από την άλλη πλευρά του Αλαντικού, από το καλοκαίρι του 2012: Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"...
Και τώρα όλοι οι "ευρωραγιάδες" από τη μία αισθάνονται "ασφάλεια" κι από την άλλη μυξοκλαίνε για το απίστευτα επαχθές (μόνο μια χώρα νικημένη ή μάλλον έχοντας υποστεί συντριβή στο πεδίο στρατιωτικής αντιπαράθεσης θα αποδεχόταν κάτι ανάλογο) και  χειρότερο μνημόνιο όλων ! Όπου δημοσίευση του γερμανικού περιοδικού der spiegel  σχολιάζει κυνικά ότι " τα προαπαιτούμενα είναι ένας κατάλογος κτηνωδιών " και ο διάσημος νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν δηλώνει στους New York Times, στις 13/7/2015, το αυτονόητο: "είναι τρέλα αυτή η λίστα που δόθηκε στην Ελλάδα, είναι η πλήρης καταστροφή της εθνικής της κυριαρχίας". Αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ, που τώρα στέλνει και το θεατρικό του πιόνι "κα Μπουχεσέσκου" να παίξει το σκληροπυρηνικό της ρόλο κάνοντας τους εκλεγμένους υπουργούς να τρέμουν προκαταβολικά, είχε δηλώσει το εξής(προ τελευταίας "σωτήριας διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού που δυστυχώς  μπέρδεψε το "ΟΧΙ" με το "ΝΑΙ"): το ΔΝΤ ομολογεί το έγκλημα: «Λάθος» το μνημόνιο και το PSI -αυτοκριτική για το ΔΝΤ που ομολογεί ότι «υποτίμησε τις επιπτώσεις της σκληρής λιτότητας και εκτίμησε λάθος την πορεία του χρέους» Εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ που αναπαρήχθη από πλειάδα ξένων ΜΜΕ, εκθέτει την τρόικα και τους εγχώριους στυλοβάτες των μνημονίων καθώς αναγνωρίζει ότι η σκληρή λιτότητα έπνιξε την Ελλάδα εν γνώσει των ιθυνόντων ΕΕ και ΔΝΤ. (Επίσης, αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν δηλώσει ότι ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ τότε αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΒΙΩΣΙΜΟ!)

Και δυστυχώς για τις "καλές προθέσεις" και τη "διαφάνεια" των τοκογλύφων, σιωνιστών μεγαλοτραπεζιτών (όπου μετά το PSI του 2012 το χρέος της Ελλάδας πέρασε, ή το πέρασαν πιο σωστά οι πανούργοι  τοκογλύφοι, από τους ιδιωτικούς τομείς της Ευρώπης, όπως τα funds, τα ασφαλιστικά ταμεία και φυσικά οι παρασιτικές τους τράπεζες, στο δημόσιο τομέα. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του τεχνητά διογκωμένου ελληνικού χρέους  ανήκει πια σε ευρωπαϊκά κράτη!) ...τα "κανόνια" συνεχίζουν να βαράνε εκκωφαντικά. 
Οι "έντιμοι και ρεαλιστές πατριώτες" τα ακούνε; ή η ακοή τους και η γλώσσα τους λειτουργούν επιλεκτικά;

Τον παρακάτω "κανονιοβολισμό" τον ακούσαμε εδώ και οι επισημάνσεις με χρώμα είαι από εμάς:
{Ο πρώην κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, σε συνέντευξή του στο RaiNews24, υπογράμμισε πως 220 δις ευρώ από τα συνολικά 250 δις ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό στις ιταλικές τράπεζες.
«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» τόνισε ο Ντ' Αλέμα εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος. «Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχώτερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη», επισήμανε.
«Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Έχουμε δώσει στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρό ποσοστό στις ιταλικές. Διακόσια είκοσι δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες», δήλωσε ο πρώην σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας και υπογράμμισε:
«Στην πραγματικότητα, όταν λέγεται ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων -όχι, εμείς πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Αυτή είναι αλήθεια. Είναι χρήματα κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε την μυρωδιά του».}

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Πιασμένοι στον ιστό του Δικτύου

Οι "βασιλιάδες" μοιάζουν, αν τους κοιτάξεις με "άλλα μάτια", με ρακένδυτα σκιάχτρα, που τρομάζουν όχι τα αρπαχτικά αλλά σκιάζουν τα "ήμερα του κάμπου και του βουνού". Την ίδια στιγμή που τα κουρελιασμένα ενδύματά τους παρασύρονται από τους ανέμους της ιστορικής αποσύνθεσης εννοιών και ερμηνειών τους.


Νομικίστικοι όροι, λογιστικές ασυναρτησίες, σκοτεινές διαδικασίες και σκευωρίες μαζικής εκχέρσωσης δομών και υποδομών, απομύζησης ανθρώπινης ενέργειας και ελεεινής υποβάθμισης των όποιων προοπτικών εξέλιξης των ανθρώπινων πληθυσμών.
"Βιώσιμα" ή μη δημόσια χρέη, "υφεσιακά" ή μη "μέτρα", "επενδύσεις" και ευκαιρίες "προσέλκυσής τους" (δηλ. ιδιωτικοποίηση των πάντων, υποκειμένων και αντικειμένων), "ανακεφαλαιοποίηση" χρηματοπιστωτικών(δηλ. παρασιτικών) ιδρυμάτων, "πακέτα διάσωσης" αριθμών και επίπλαστων δεικτών αλλά όχι κοινωνιών, "συμφωνίες με εταίρους" (δηλ. στα μεγάλα κόλπα συνεταίρους κι εντολοδότες), "συνταγματικά τόξα" και τιμωρητικά βέλη (ή "νομοθετήματα" και "μεταρρυθμίσεις") στις φαρέτρες ληστρικών επιδρομέων...Μολυσματικές φούσκες που ξερνούν προς όλες τις κατευθύνσεις, υλικές και διανοητικές, τα αμετανόητα υποκριτικά χείλη και οι πράξεις συνωμοτικής μηχανορραφίας των υψηλόβαθμων υπαλλήλων και υπηρετών. Των λόμπυ και καρτέλ, σε πρώτο επίπεδο. Αλλά σε δεύτερο πιο βαθύ, μονίμως "σκιώδες", επίπεδο, όλοι αυτοί και αυτά υπόκεινται στον έλεγχο συγκεκριμένων φατριών (ή "φαμίλιες") παγκοσμιοποιημένης επικυριαρχίας. Συνιστώντας μια παγκοσμιοποιημένη "υπεροντότητα", διακλαδιζόμενη σ'έναν δαιδαλώδη ιστό ενός κολοσσιαίου ιστώδους "Δικτύου". Που αποτελεί τον "κεντρικό εγκέφαλο" προστασίας των κοινών συμφερόντων των δημιουργών του και απόρροιας ολοκληρωτικής εξουσίας πάνω στις παγιδευμένες μέσα του ανθρώπινες κοινωνίες και συντίθεται από επιμέρους κι αλληλοσυνδεόμενα μεταξύ τους (με φανερούς ή υπόγειους τρόπους) "νευρωνικά δίκτυα".

Παγκόσμιοι Οργανισμοί που ελέγχουν από το χρήμα έως την καλή (μάλλον το αντίθετο ισχύει) υγεία των πληθυσμών. Ιδρύματα και think tanks διαμόρφωσης μαζικών αντιλήψεων και "ορθών" πεποιθήσεων και εκπαιδευτικών πολιτικών υπηρέτησης των προηγούμενων. Media μαζικής χειραγώγησης και καταθλιπτικής ύπνωσης υπό τον κεντρικό έλεγχο μιας χούφτας μεγιστάνων. Πολυεθνικές εταιρείες υπεράνω της διαφάνειας και του θεσμοθετημένου νομικού ελέγχου και των κοινωνικών συμφερόντων, ασύδοτες και με ύποπτες επιδιώξεις ΜΚΟ. Επιδοτούμενοι από εταιρείες επιστήμονες απόκρυψης και διαστρέβλωσης της αλήθειας (ειδικά στον ζωτικό τομέα της Υγείας τα πράγματα έχουν πάρει πολύ άσημη τροπή για το κοινό πραγματικά συμφέρον, υπέρ του υπερ-κέρδους) και ερευνητικά κέντρα που θα τα ζήλευε και ο δρ. Φρανκενστάιν. Τεχνολογίες "εξωτικές" κι απρόσιτες για τα "ζαλισμένα κοπάδια" έως και εχθρικές προς αυτά. Λέσχες τακτικών "συναγωγών", κάτω από πέπλο απόλυτης μυστικότητας μέσα σε "δημοκρατικές συνθήκες", επίγειων "ημίθεων" και καμαριέρων τους. Διευθυντήρια, αξιωματούχων αχυράνθρωπων και ψυχρόαιμων τεχνοκρατών, άσκησης ολοκληρωτικού ελέγχου μέσα σε "ζώνες" πολιτικοκοινωνικής και οικονομικής "ένωσης" κρατών και λαών, των οποίων η ανεξαρτησία κι αυτοδιάθεση ξεπέφτει σε φαντασίωση. "Κομισαριάτα" του οργανωμένου εγκλήματος σε αγαστή συνεργασία με εκλεγμένες κυβερνήσεις. Εξτρεμιστικές οργανώσεις, καλυπτόμενες από έναν κίβδηλο ιδεολογικά και θρησκευτικά μανδύα, δημιουργήματα μυστικών υπηρεσιών για την προώθηση των γεωπολιτικών project των big bosses.

Κι ένα μεγάλο μέρος από αυτούς δεν έχουν πάψει ποτέ να κινούνται και να έρπονται σαν φίδια πίσω από ένα διαχρονικά μυστικοπαθές πέπλο αποκρυφιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, μέσα σε "Μυστικές Εταιρείες", "Τάγματα", "Στοές" και λογής μικρότερες σέκτες.
Κι όλοι τους, παρά τα αντικρουόμενα συχνά "επιμέρους συμφέροντα", κινούνται προσηλωμένοι στον κοινό μεγάλο στόχο, με επιμονή στο σχεδιασμό και με τη χρήση επιστημονικά επεξεργασμένων και άρτιων τεχνικών κοινωνικής μηχανικής ("το δόγμα του σοκ" ανήκει φυσικά σε αυτές). Ποιος είναι αυτός ο "κεντρικός στόχος";

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΔΡΑΧΜΗ: ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ




"Υπάρχει ένας μυστικός φόβος που διακατέχει τους δυνατούς της Ευρώπης. Έχει αφεντικά της πολιτικής που ξαγρυπνούν στις Βρυξέλες. Έχει τραπεζίτες στο Βερολίνο που στριφογυρίζουν εμπύρετοι στα μεταξωτά τους σεντόνια. Έχει ευρωκράτες που παραμιλάνε μέσα στο κόκκινο κρασί τους. Ποιος είναι ο φόβος ; Δεν είναι το ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ οι Έλληνες θα υποφέρουν μία τρομερή οικονομική κατάρρευση. Ο φόβος είναι ότι, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, η χώρα θα επιστρέψει στην ευημερία και τότε και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν" από εδώ

ΔΡΑΧΜΗ: ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;


Της ΜΑΡΙΑΣ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ-ΔΕΛΙΒΑΝΗ.

Στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο Τσίπρας μίλησε ξεκάθαρα για τις επιπτώσεις της επιστροφής στην δραχμή.

(1) Τσίπρας: Η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξει την επιστροφή στο δικό της νόμισμα. Η δραχμή την ίδια στιγμή που θα εκδίδονταν, θα είχε μια δραματική υποτίμηση. Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που παίρνει 800 ευρώ, θα έπαιρνε 800 δρχ. με τις οποίες θα έβγαζε 3 μέρες και όχι 1 μήνα

1. Απάντηση: Τι θα πει «η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα»;

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

"Με μπαταρία" (αλλά "άνθρωπος" όχι!)

"Δε θέλω ενημέρωση, τροφή και διασκέδαση, γουστάρω ελευθερία!" 

 ...γιατί μ'αρέσει να "καυλώνω (κι)άρα (να)υπάρχω!"


« στην καρδιά σου βάλαν φρένα, το μυαλό σου παίρνει βύσμα για χιλιάδες σαν εσένα θα αρκέσει μια πρίζα» 

Γνώμη:  Η μεταφορά των δικαιωμάτων, των ίδιων των ιδιοτήτων και της συνείδησης των ανθρώπων σε κέντρα λήψης αποφάσεων στα οποία δεν έχουν καμία πρόσβαση και σε μυστικοπαθείς συναγωγές "υψηλών προσωπικοτήτων" τελείως ξένων προς αυτούς, ισοδυναμεί με σφετερισμό των ανθρώπινων πλασμάτων!

και Λιλή Ζωγράφου: " Οι μάζες φοβούνται τη λευτεριά. "

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...






KΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ(=ΒΟΥΛΗΣΗ) ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ Ή ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ!
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ
ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ!


ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ "ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ" ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ,
ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ-ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΝΩΣΤOI ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚOI.
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΟΝΥΠΕΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ (ΤΟΣΟ ΝΕΑΣ ΚΑΙ "ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑΣ" ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΗΣ) ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΣΑΣ ΤΟ "ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ" ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΘΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΩΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ  "ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ" ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ, "ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΙΣ "ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ", ΤΙΣ "ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ"  ΚΑΙ ΤΑ "ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ" ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ... 



«Αμερικανικό όνειρο» ή... εφιάλτης; - Η πλαστική εργασιακή ισότητα καταρρέει

 Σχόλιο δικό μας: "δεν πρόκειται για αμερικανικό όνειρο, αλλά για αμερικανικό εφιάλτη"Mάλκολμ Χ.  Εφιάλτης τόσο για μαύρους και ισπανόφωνους όσο και για λευκούς, να προσθέσουμε εμείς. Τώρα αν κάποιους συμφέρει να βρίσκεται η αχανής αυτή χώρα σε καταστάσεις διχόνοιας και διαρκών φυλετικών αλληλοσπαραγμών, που ποτέ δεν ξεπεράστηκαν, νομίζουμε και πάλι ότι η απάντηση έρχεται με την κατάλληλη ερώτηση και τις σκοτεινές αλήθειες που αυτή κυοφορεί: Cui bono? - Ποιος ωφελείται;
Ένα "αμερικάνικο όνειρο" που αποτελούσε ανέκαθεν και το κυριότερο εξαγώγιμο προϊόν της "αυτοκρατορίας" στον υπόλοιπο "αναπτυγμένο" κόσμο...

  • «Αμερικανικό όνειρο» ή... εφιάλτης; - Η πλαστική εργασιακή ισότητα καταρρέει 
της Γιώτας Χουλιάρα



Για ένα κομμάτι ψωμί,
δε φτάνει μόνο η δουλειά.
Για ένα κομμάτι ψωμί,
πρέπει να δώσεις πολλά.
Δε φτάνει μόνο το μυαλό σου,
δε φτάνει μόνο το κορμί σου.
Το πιο σπουδαίο είν’ η ψυχή σου, δικέ μου.
– Πάνος & Χάρης Κατσιμίχας, 1985

 Η Αμερική θέλει να σκέφτεται τον εαυτό της ως μια χώρα της ισότητας και των ευκαιριών, το λεγόμενο “αμερικανικό όνειρο” είναι πολύ βαθιά αίσθηση της ταυτότητάς μας. Τα στατιστικά, όμως, δείχνουν άλλα», είχε δηλώσει ο νο-μπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2013. Ο Στίγκλιτζ είχε επισημάνει την ανάγκη να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στο μη προνομιούχο 50% των εργαζομένων στις ΗΠΑ, όπως υψηλότεροι ελάχιστοι μισθοί και συλλογικές διαπραγματεύσεις στον εργασιακό χώρο. Δε δίστασε, μάλιστα, να γκρεμίσει το «αμερικάνικο όνειρο», τονίζοντας πως στην πραγματικότητα η Αμερική είναι μια χώρα οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως, από το 1980, οι πλέον ευκατάστατοι Αμερικανοί έχουν δει να διπλασιάζεται ο πλούτος τους, ενώ, αντίθετα, το επίπεδο του μέσου και μικρού εισοδήματος δεν έχει μεταβληθεί από το 1990.

Στο ίδιο μήκος κύματος θέλησε να κινηθεί και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος καθ΄όλη τη διάρκεια της εκστρατείας για την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο το 2012, είχε δεσμευθεί να αυξήσει τον κατώτατο ομοσπονδιακό μισθό, από τα 7,25 (5,30 ευρώ), στα 9 δολάρια (6,58 ευρώ) την ώρα – μια αύξηση που απέρριψε η συντηρητική ρεπουμπλικανική πλευρά με σφοδρότητα. Τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος πέτυχε την αύξηση του κατώτατου μισθού μόνο στους συμβασιούχους του αμερικανικού Δημοσίου (από 7,25 δολάρια την ώρα, σε 10,10 δολάρια).

Το εργατικό “Occupy”

Καθώς το αμερικάνικο success story τείνει να καταστεί ζήτημα προς αμφισβήτηση, με τους μισθούς παγκοσμίως να παραμένουν στάσιμοι, ακόμη και στις χώρες της Δύσης όπου υπάρχει μία μικρή οικονομική ανάκαμψη, η νέα μάστιγα της εποχής, η εργασιακή ανισότητα, πλήττει τις ΗΠΑ.

Στην προσπάθειά τους να αντιδράσουν στους μισθούς πείνας που λαμβάνουν, οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες γρήγορου φαγητού βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι από τα McDonald’s, τη Walmart, τα Burger King, τα KFC, τα Wendy’s, τα Papa John's, τα Dunkin' Donuts, τη Pizza Domino και τη Pizza Hut, καθώς και οι βρεφονηπιοκόμοι, όσοι παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας κατ’ οίκον και άλλοι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις /διαδηλώσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο, με σκοπό να επιτύχουν υψηλότερες αμοιβές, καλύτερες παροχές και το δικαίωμα του συνδικαλισμού. Οι διοργανωτές για τον μήνα Απρίλιο επέλεξαν την 15η Απριλίου (ημέρα απόδοσης του φόρου στις ΗΠΑ) για να επιστήσουν την προσοχή της Κοινής Γνώμης και για να δείξουν πως πολλοί χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι εξαρτώνται πλέον από την «ελεημοσύνη» της κυβέρνησης. Η απεργιακή κινητοποίηση επαναλήφθηκε και στις 20 Μαΐου – ήταν, μάλιστα, μία από τις μεγαλύτερες που οργανώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Σημειωτέον ότι η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2012, με χαρακτηριστικότερο σύνθημα το «Αγώνας για τα 15 δολάρια» (“Fight for 15”), που χρησιμοποιήθηκε ιδιαί­τερα και στο Τwitter.

Ποιος φοβάται ποιον; "Ο μυστικός φόβος της Ευρώπης για την Ελλάδα"


Από εμάς: Aφιερωμένο σε όλες τις Κασσάνδρες της συμφοράς, τους οικονομολόγους της ασυναρτησίας και της στρατευμένης υποκρισίας, τους "πατριωταράδες" επαγγελματίες δημοσιογράφρους και καναλάρχες και πολιτικατζήδες με τα εσχατολογικά (ή σκατολογικά) σενάρια, που τώρα αναγνωρίζουν τα "ταπεινωτικά" και πρωτοφανή "μέτρα" (γεια σας ωρέ "αριστεροί" που φερθήκατε σαν κυβέρνηση χώρας η οποία συντρίφτηκε στο πεδίο ένοπλης αντιπαράθεσης και συνθηκολόγησε άνεϋ ουσιαστικά όρων με τους κατακτητές της!), αλλά τα προωθούν "γιατί δεν γίνεται αλλιώς"! Η Ιστορία δεν υπόκειται σε μονόδρμους ούτε μνημονεύει με νοσταλγία τους Εφιάλτες που αγάπησαν την προδοσία ή τάχθηκαν σε αυτήν. Όσο  κι αν κάποιοι, σε επίπεδο κορυφής ηγεσίας, τάχα μου πιέστηκαν υπερβολικά, αλλά αν δεν μπορούν να αντέξουν τις ασφυχτικές πιέσεις δεν γίνονται ηγεσίες λαών που αυτοπροβάλλονται και ως "ελπίδα" τους...

Ο μυστικός φόβος της Ευρώπης για την Ελλάδα

γράφει ο Brett Arends*


Υπάρχει ένας μυστικός φόβος που διακατέχει τους δυνατούς της Ευρώπης. Έχει αφεντικά της πολιτικής που ξαγρυπνούν στις Βρυξέλες. Έχει τραπεζίτες στο Βερολίνο που στριφογυρίζουν εμπύρετοι στα μεταξωτά τους σεντόνια. Έχει ευρωκράτες που παραμιλάνε μέσα στο κόκκινο κρασί τους. Ποιος είναι ο φόβος ;
Δεν είναι το ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ οι Έλληνες θα υποφέρουν μία τρομερή οικονομική κατάρρευση. Ο φόβος είναι ότι, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, η χώρα θα επιστρέψει στην ευημερία και τότε και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν

Υπάρχει ένα διάγραμμα με στοιχεία του ίδιου του ΔΝΤ στον σύνδεσμο Opinion: Europe's secret fear about Greece - MarketWatch στο οποίο μπορεί κανείς να δει ότι η Ελλάδα με την παλιά κακή δραχμή είχε διπλάσια οικονομική ανάπτυξη από ότι με το ευρώ. Και δεν ήταν μόνη, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν να πουν παρόμοιες ιστορίες.

Η οικονομική τους ανάπτυξη στις δεκαετίες του 80 και του 90, που παλεύανε με τη λιρέτα, την πεσέτα και το εσκούδο κοροϊδεύει την απόδοση τους με το γερμανο-κρατούμενο ευρώ. Προφανώς το να έχει κανείς τον έλεγχο του εθνικού του νομίσματος και της δικής του νομισματικής πολιτικής δουλεύει καλύτερα έχοντας την δική σου κυβέρνηση την δική σου εθνική κυριαρχία. Ποιος ξέρει;
Τα ανωτέρω στοιχεία προέρχονται από δεδομένα του ίδιου του ΔΝΤ. Δείχνουν πραγματική οικονομική ανάπτυξη σε τέσσερα νοτιοευρωπαϊκά νομίσματα την περίοδο πριν αποδεχθούν το ευρώ από το 1980 έως το1998 σε σύγκριση με την περίοδο αφού εκδόθηκε το κοινό νόμισμα στις αρχές του 1999. (Οι αριθμοί δείχνουν τη μέση ετήσια ανάπτυξη στο ΑΕΠ, μετρούμενο ανά κάτοικο με την πραγματική αγοραστική του ικανότητα, για να επαλειφθεί ο πληθωρισμός.)

Είχαν πει στους λαούς της Ευρώπης ότι το ευρώ θα έφερνε σταθερότητα, αλλά δεν έφερε. Βεβαίως υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες και δεν φταίει μόνο το ευρώ. Όμως το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα πουλήθηκε στους ανθρώπους αυτών των χωρών, όταν το ψήφιζαν, ως το μαγικό μέσο που θα μετασχημάτιζε τις οικονομικές τους τύχες. Τους είπαν να εγκαταλείψουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους με αντάλλαγμα τεράστια οικονομικά οφέλη. Αντί αυτού το ευρώ ‘χρηματικοποίησε’ τις οικονομίες τους πνίγοντας τες με τόνους φθηνού, εύκολου χρήματος και δημιουργώντας γιγαντιαίες χάρτινες φούσκες που τώρα έχουν σκάσει. Είπαν στους λαούς της Ευρώπης ότι το ευρώ θα φέρει σταθερότητα, αλλά δεν έφερε, Τους είπαν ότι θα φέρει ευημερία, αλλά δεν έφερε. Τους είπαν ότι θα φέρει ανάπτυξη, αλλά δεν έφερε.

Είναι πράγματι οι Έλληνες ένα τσαμπί από ρέμπελους ουζο-πότες όπως διατείνονται οι ρέμπελοι σαμπανιο-πότες των Βρυξελών; Πριν αποδεχθούν το ευρώ οι Έλληνες κατάφεραν πραγματική ετήσια ανάπτυξη 4% και μέση ανεργία 7,7%. Από τότε που δέχθηκαν τη θερμή χρηματιστική αγκαλιά των Βρυξελών, της Φραγκφούρτης και του Βερολίνου η ετήσια ανάπτυξη στην Ελλάδα έπεσε στο 2% με μέση ανεργία 14%. Με άλλα λόγια η Ελλάδα με το ευρώ έπεσε στη μισή ανάπτυξη και διπλασίασε την ανεργία σε σχέση με τη δραχμή. Μερικοί επωφελήθηκαν.

Η Ισλανδία πέρασε μία μαζική χρηματο-οικονομική κρίση το 2007-9 όπως και η Ελλάδα, αλλά η Ισλανδία είναι μία κυρίαρχη χώρα με το δικό της νόμισμα. Η ισλανδική κορώνα έπεσε δύο φορές μέχρι τώρα στις νομισματικές αγορές ως προς το ευρώ. Η φθηνή κορώνα βοήθησε την Ισλανδία να σταθεί στα πόδια της. Αυτό μπορεί να το κάνει κανείς όταν έχει το δικό του νόμισμα. Δεν αποτελεί πραγματικά έκπληξη το ότι αντικαθεστωτικές δυνάμεις έχουν ήδη εμφανιστεί στην Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, όπως και στην Ελλάδα.

Χώρες που ενώθηκαν με το ευρώ έχουν χάσει την κυριαρχία τους όπως και την ανάπτυξη τους. Γιατί πρέπει ο Έλληνας Πρωθυπουργός να ζητά την άδεια της Γερμανίδας Καγκελαρίου πριν να αλλάξει την εθνική πολιτική των συντάξεων; Γιατί θα πρέπει να δεχτεί την επίθεση από διεθνείς πιστωτές που του λένε ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς μεταπτυχιακούς φοιτητές; Σήμερα απειλούν τους Έλληνες με χαμό, αποσύνθεση και καταστροφή, εάν προσπαθήσουν να επιστρέψουν πάλι στο δικό τους νόμισμα. Και τι είναι αυτό, έτσι και αλλιώς είχαν χαμό, αποσύνθεση και καταστροφή τουλάχιστον τα οκτώ τελευταία χρόνια. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι Βρυξέλες είχαν απειλήσει και πρωτύτερα.

Πίσω στη δεκαετία του 90 είπαν στους Βρετανούς ότι θα βρεθούν σε μεγάλο μπελά εάν δεν εγκαταλείψουν την λίρα για το κοινό νόμισμα. Η βρετανική οικονομία θα βουλιάξει και η Βρετανία θα απομονωθεί. Θα έπρεπε μάλιστα να ξεχάσουν ότι το Λονδίνο θα παρέμενε ένα μεγάλο οικονομικό κέντρο. Χωρίς το ευρώ το Λονδίνο θα τελείωνε. Έτσι έλεγαν τότε. Εάν θέλετε να δείτε πόσο τελειωμένο είναι το Λονδίνο προσπαθήστε να αγοράσετε ένα σπίτι εκεί.


Μετάφραση: Ηλίας Σταμπολιάδης**
[Πηγή Άρθρου: Opinion: Europe's secret fear about Greece - MarketWatch, 16 Ιουνίου 2015]

*Ο Brett Arends είναι ένας βραβευμένος οικονομικός αναλυτής με πολυετή εμπειρία γύρω από θέματα αγορών, οικονομίας και προσωπικής χρηματοδότησης. Το τελευταίο του βιβλίο “Storm Proof your Money” δημοσιεύτηκε από την John Wiley Co.


Ο ιστότοπος του Brett Arends: http://www.marketwatch.com/journalists/brett_arends

**Σημ. Μτφ: Αγαπητοί φίλοι, μετέφρασα στην Ελληνική το άρθρο του Brett Arens. Είναι σημαντικό ότι ακόμη και ξένοι οικονομολόγου αναγνωρίζουν την ζημία που έχουν υποστεί από το ευρώ όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου .
Το παραθέτω με την προτροπή να κοινοποιηθεί από τον καθένα μας σε Έλληνες για να πληροφορηθούν όλοι αυτά που θα έπρεπε ήδη να έχουν ακούσει από τόσους Έλληνες οικονομολόγους που τα φωνάζουν χρόνια τώρα.
Ηλίας Σταμπολιάδης

Το διαβάσαμε εδώ

Αυτό δεν είναι πέσιμο, είναι πτώση στην άβυσσο: "Θαυμάστε τον… νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα"

Σχόλιο δικό μας: αν αυτό είναι η "αριστερά"(που τόσο ευτελίστηκε και σπιλώθηκε εξαιτίας τους) τότε εγώ είμαι ο Λουδοβίκος της Γαλλίας και η χώρα λατινοαμερικάνικη χούντα αχυρανθρώπων των μεγάλων αφεντικών. Κι αν αυτό αποτελεί "ανάπτυξη" τότε στις ΗΠΑ το "αμερικανικό όνειρο" βιώνεται από την πλειοψηφία των κατοίκων και οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές είναι οι καλύτεροι φίλοι και προστάτες των ανθρώπων του μόχθου! Βρε δεν ντρεπόμαστε καθόλου, μιλάμε και για "πραξικοπήματα" σε βάρος μας; Μετά από ένα δημοψήφισμα που μετατράπηκε σε κωλόχαρτο για τους παρευρισκόμενους στο "κλειστό δωμάτιο" των "μαραθώνιων διαπραγματεύσεων" και τις δεσμεύσεις που κατέληξαν σερβιέτες για Μέρκελ και Λαγκάρντ; Ούτε η Δεξιά και οι καλικάντζαροι σοσια-ληστές που "ροκάνιζαν επί χρόνια και χρόνια το Δέντρο" της κοινωνίας του τόπου (και βρήκαν και πόστα "ευθύνης" και ισχύος μέσα στην αριστερή μαούνα που διαφημιζόταν για φρεγάτα), δεν είχαν τέτοιο θράσος να συνοδεύει τις μηχανορραφίες τους!
Αυτό πια δεν είναι πολιτική ζωή του τόπου. Είναι μια χαβούζα φαυλοκρατίας, ανοησίας, οικογενειοκρατικής (και παρατρεχάμενων) δυσωδίας, καθαρματοσύνης, εθελοδουλίας, πελατειακών καταλόγων και παροιμιώδους αναξιοκρατίας, κρυφών ατζέντων και διεστραμμένης αντιστροφής εννοιών, που από το ξεχείλισμα του περιεχομένου και της μπόχας του μας πασαλείβει μέχρι να λιγοθυμίσουμε από την αηδία και την αίσθηση ασφυξίας.
Αυτό δεν είναι πέσιμο και σούρσιμο στα λύματα της Ιστορίας. Είναι πτώση στην άβυσσο της ανυποληψίας με πάτο την ανυπαρξία της λήθης όλων αυτών που αποδέχονται τα γλιτσιασμένα λύματα ως τρεχούμενα νερά...

Θαυμάστε τον… νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα

του Δημήτρη Κανελόπουλου

Ας δούμε 10 μόνο από τα μέτρα που θα νομοθετήσει αυτή η κυβέρνηση και θα αποτελούσαν την… ντροπή οποιουδήποτε αριστερού, σε οποιοδήποτε μέρος της Γης, όχι να τα εφαρμόσει αλλά και να τα σκεφτεί ακόμα.
1) «Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή».

2) «Υλοποίηση όλων των συστάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ». Όλων. Επαναλαμβάνω: όλων!

3) «Ιδιωτικοποίηση της ενέργειας». Η μικρή ΔΕΗ δηλαδή.

4) «Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Αριστερή κυβέρνηση εναντίον των συλλογικών συμβάσεων; Που να το πεις και ποιος να σε πιστέψει.

5) «Αυστηρή επανεξέταση των εργατικών κινητοποιήσεων». Η Αριστερά να απαγορεύει τις απεργίες; Όνειδος για την ιστορία της παγκόσμιας Αριστεράς.

6) «Θα ακολουθήσει τη βέλτιστη πρακτική της ΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις». Σε αυτό αδυνατώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

7) «25 δισ. ευρώ ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Ξεπουλάει την πατρίδα για να σώσει τις τράπεζες. Ο αριστερός πρωθυπουργός.

8) «Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή». Μιλάμε για ανεξάρτητη κυβέρνηση! Να δείχνει από πριν στην Τρόικα τα νομοσχέδια ώστε να παίρνει την έγκρισή της.

9) «Η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου». Μιλάμε τον ξεφτιλίζουν εντελώς, τόσο που μου δημιουργεί οίκτο.

10) «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους». Και ο λαός ας πεθάνει…

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας και παρά τα λεγόμενά του αποδεικνύεται «πρωθυπουργός παντός καιρού».

Πηγή:efsyn

Εμείς το διαβάσαμε στο περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Μέσα μας ο αέρας που φυσά...


"Μέσα μου ο αέρας που φυσά
Δε λέει να ημερέψει
Μου ξεσηκώνει την καρδιά
Και μου σκορπάει τη σκέψη

Σαν σπίθα από πυρκαγιά
Στα ύψη μ’ανεβάζει
Κι έξω απ’του κόσμου τ’ όνειρο
Με μια σπρωξιά με βγάζει"




'Ενα τραγούδι που μας αρέσει ιδιαίτερα. Αφιερωμένο. 
Σε αυτούς που στροβιλίζονται από τη λιγωτική ανάσα του έρωτα, που οσφραίνονται με πάθος την απελευθερωτική και συνάμα την τρελαμένη, τη σαν από κάποιο πανίσχυρο ξόρκι μαγεμένη επιρροή στις αισθήσεις και το λογισμό τους.
Όμως όχι μόνο σε αυτούς αφιερωμένο.
Αλλά και στους ερωτευμένους με τις δίνες και τα θαύματα της ζωής και της φύσης και της υποτιμημένης ανθρώπινης  φύσης.
Στους ονειροπαρμένους αιθεροβάμονες και αθεράπευτα κουζουλούς.
'Οχι στους αφεντάδες, συμβουλάτορες, γραμματικούς, παλιάτσους, ήρωες και ληστές που μας πουλάνε διαχρονικά άσχημη και θανατερή τρέλα.
Αλλά σε αυτούς που εμπνέονται από την απλότητα της ομορφιάς της ελευθερίας. Στη σκέψη, την έκφραση, τις κινήσεις, τις επιλογές, την οργάνωση της ζωής των ανθρώπων όπως εκείνοι ξέρουν καλύτερα για τους ίδιους.
Σε αυτούς που γοητεύονται από αποκηρυγμένους ανθρώπους και ιδέες και απαγορευμένα οράματα.
Σε αυτούς που περιφρονούν ανοιχτά τη φριχτή ατμόσφαιρα της καγκελόφραχτης δυστοπίας που τους στερεί ακόμα και την ανάσα.
Σε αυτούς που δεν σταματούν να γυρεύουν τα "άφταστα" και "παράλογα" για τους προσκυνημένους και παραιτημένους. Όλα αυτά που για εκείνους αποκτούν μια εξέχουσα αξία και συμβατότητα με τη φύση τους και ιδιαίτερη σημασία για την ολοκλήρωσή τους ως ανθρώπινων πλασμάτων. Που ουδεμία σχέση έχουν με εκπαιδευμένες στη μίμηση και τους αυτοματισμούς μαϊμούδες, με σερνάμενα σκουλήκια κι ερπετά.
Αφιερωμένο στους ονειροπαρμένους τρελούς της γης, στους πράκτορες του χάους που ταράζει συθέμελα την παγωμένη τάξη.  Που δεν λένε να το βάλουν κάτω ακόμη κι όταν πέφτουν κάτω.

ανιχνευτής

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Προφητικά λόγια από το παρελθόν...

...ενός σπουδαίου και έντιμου ανθρώπου (είδος προς εξαφάνιση, τουλάχιστον σε δημόσια θέα μέσω media, πολιτικής και αξιωμάτων και πόστων στα λεγόμενα πνευματικά πράγματα της ζωής του τόπου), 25 χρόνια πριν την ταπεινωτική σκλαβιά σε νέου "εκσυγχρονιστικού" τύπου στυγνούς δυνάστες!

Η ελπίδα που μας ξέχασε αντίθετα με την τρέλα που μας τίμησε!


" Tα προαπαιτούμενα είναι ένας κατάλογος κτηνωδιών ". Από πρόσφατη δημοσίευση του γερμανικού περιοδικού der spiegel για τα "μέτρα διάσωσης"

Tι θα μπορούσα να πω κι εγώ για την "εθνική τρέλα" μέσα στην "ευρωπαϊκή τρέλα"; Μήπως ότι σου'λεγα κάποια πράγματα πριν από λίγο καιρό;-Η "αριστερά" ήρθε- η ελπίδα έφυγε;
Και τι σημασία έχουν οι επισημάνσεις για την επερχόμενη τραγωδία, όταν ήδη ξεκινούν να "τρέχουν" αυτά που συμφωνούνται σε "διαπραγματεύσεις ζωής και θανάτου", που επιλέγουν να προκρίνουν το δεύτερο και να θάψουν το πρώτο! Σε επίπεδο ενός ολόκληρου λαού! Που προσφάτως ζητήθηκε από την κυβέρνηση η συμμετοχή του σ'έναν ξεχασμένο αμεσοδημοκρατικό θεσμό και η θαρραλέα απάντησή του, παρά τις αντιξοότητες και την τεράστια προπαγάνδα, θα έδινε σε αυτήν τη στήριξη να διαπραγματευτεί για κάτι καλύτερο από αυτό που απέρριψε με το "όχι" της η κοινωνία. Για να εισπράξει ως επιβράβευση αυτός όλος ο κόσμος που αναθάρρησε και έστηνε και λαϊκά πανηγύρια στο Σύνταγμα -το βράδυ της επικράτησης του "όχι"- ένα μεγαλοπρεπέστατο και ενδοτικότατο "ναι" σε όλα από αυτούς που τους έβαλε πλάτη με τη στάση του ενάντια στο "ναι". Εκείνο της παράδοσης στην ταπεινωτική υποταγή και λεηλασία.
Και να του λένε μετά κι ότι "μια καλή μέρα ξημερώνει για την Ευρώπη", αλλά μην αναλύοντας κατά πόσο για το δικό του τόπο ισχύει αυτό με μια χειρότερη συμφωνία σε σχέση με εκείνη που απέρριψε.
Μιλάμε δηλαδή για τρέλα, για σουρεαλιστικές σχεδόν καταστάσεις που πιθανώς να ενέπνεαν τον Ιονέσκο να γράψει την επόμενη μεγάλη επιτυχία του "θεάτρου του παραλόγου"!
Μόνο που αυτή η παράνοια έχει βαρύ κόστος στην καλή υγεία και ψυχική κατάσταση πάρα πολλών ανθρώπων.

Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι υπόλογη επειδή έδωσε αφειδώς πληθώρα υποσχέσεων και ανέλαβε δεσμεύσεις που δεν μπορούσε απλώς ή δεν είχε την πραγματική διάθεση εκ των προτέρων να τηρήσει. Το εμπόριο ελπίδας αποτελεί τη συνηθέστερη πρακτική της πολιτικής. Η κυβέρνηση αυτή είναι πολύ περισσότερο υπόλογη γιατί έπαιξε ανέντιμα και ανήθικα με την απογοήτευση, την ταλαιπωρία, τα παθήματα, τις κακουχίες, τις αγωνίες και τη λαχτάρα ενός λαού για μια αχτίδα φωτός και γενναιότητας από την πλευρά της ηγεσίας του. Η οποία αφού του δημιούργησε ψευδαισθήσεις και κίβδηλες εντυπώσεις εμπιστοσύνης σε δημοκρατικούς θεσμούς και υπερασπιστές των συμφερόντων του, σύροντάς τον σ'ένα δημοψήφισμα που αποτέλεσε στις συνειδήσεις και μετρητή συλλογικού σθένους και αυτοσεβασμού, στη συνέχεια συμπεριφέρθηκε σαν κοινός απατεώνας. Αποσπώντας από τους ανθρώπους ενέργεια και συναισθήματα και φυσικά χρήμα που δεσμεύτηκε και αποδίδοντάς τους όχι το αντάλλαγμα το οποίο υποσχέθηκε για άλλη μια φορά. Αλλά ανταμοίβοντάς τους με το γύρισμα της πλάτης και την εγκατάλειψη στη νεοφιλελεύθερη ζούγκλα των αδίστακτων θηρευτών και του δικαίου τους.

Η πολιτική αυτή ηγεσία είναι πρώτιστα υπόλογη για πλήρη έλλειψη αρχών, αυτές τις "αριστερές αρχές" που κάθε τόσο επικαλούνταν και που ως αποτέλεσμα είχαν τελικά τη μαζική εξαπάτηση. Και για το πιο κυνικό και σαδιστικό, όπως εξελίχτηκε, τσαλαπάτημα των όποιων ελπίδων καλλιέργησε ως κυρίαρχο μότο της στην κοινωνία και τα πιο αδύναμα στρώματά της, για κάτι έστω και μια ιδέα διαφορετικό τηρουμένων και των αναλογιών. Κρίμα!

Κι αυτό είναι που δεν θα της συγχωρέσει ούτε η Ιστορία ούτε οι άνθρωποι.

Ο Ένοικος...

Η απελευθερωτική ανάσα του "χάους"...


Το χάος είναι όμορφο ~ Feral Faun
 
  Το χάος έχει κακολογηθεί και συκοφαντηθεί πολύ. Ακόμα και πολλοί αναρχικοί αρνούνται να έχουν σχέσεις με το χάος. Έχει εξισωθεί με το φόνο και την καταστροφή. Και όμως θα έπρεπε να είναι προφανές, πως αυτή είναι η ψευδής προπαγάνδα των δυνάμεων της τάξης. Γιατί η ιστορία της επιβολής της τάξης είναι η ιστορία των πολέμων, των φόνων, των βιασμών, της καταστροφής και της καταπίεσης. Η τάξη και όχι το χάος καταστρέφει επιπόλαια, γιατί το μόνο που θέλει είναι να επιβάλλει τη μορφή της σε όλα τα όντα. Μόνο αυτοί που τολμούν να είναι ενσαρκώσεις του χάους μπορούν να αντισταθούν στη δολοφονική κυριαρχία της τάξης.

 Άλλα αν το χάος δεν είναι ο φόνος και η καταστροφή όπως μας έχουν μάθει, τότε τί ακριβώς είναι;
Είναι η αταξία; Όχι, γιατί για να υπάρξει αταξία προαπαιτείται η ύπαρξη της τάξης και το χάος είναι πέρα από κάθε τάξη. Η αταξία έρχεται όταν τα σκατώνει η τάξη. Το σύμπαν είναι εκ φύσεως χαοτικό. Όταν κάποιος προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη σε κάποιο μικρό μέρος του, η τάξη θα έρθει αναπόφευκτα σε σύγκρουση με το χαοτικό σύμπαν και θα αρχίσει να διαλύεται. Η διάλυση της επιβαλλόμενης τάξης είναι η αταξία.

 Όταν δεν ενοχλείται από την τάξη, το χάος φέρνει την ισορροπία. Δεν πρόκειται για την τεχνητή ισορροπία από κλίμακες και βάρη, αλλά για τη ζωντανή, που αλλάζει συνεχώς, ισορροπία ενός άγριου και όμορφου χορού. Είναι θαυμάσιο, είναι μαγικό. Είναι πέρα από κάθε ορισμό και κάθε προσπάθεια να περιγραφεί μπορεί να είναι μόνο μια μεταφορά που ποτέ δεν πλησιάζει την αληθινή του ομορφιά και ερωτική ενέργεια.

 Η ελευθερία μας βασίζεται στο να μάθουμε να είμαστε μέρος του ερωτικού χορού του χάους. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τα ζωικά μας ένστικτα, με τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Πρέπει να απορρίψουμε κάθε μορφή εξουσίας, εσωτερική και εξωτερική, γιατί καταπιέζει τα ένστικτά μας. Δεν πρέπει να προσπαθούμε να γίνουμε κύριοι των ζωών μας, αλλά να ζήσουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ*, να τερματίσουμε κάθε διαχωρισμό μέσα μας ώστε να ΕΙΜΑΣΤΕ οι ζωές μας.

 Με το να απελευθερώνουμε και να απολαμβάνουμε τον εαυτό μας στο τώρα, γινόμαστε μέρος του πανέμορφου χορού του χάους. Συμμετέχουμε στη μαγική περιπέτεια του να δημιουργήσουμε τον παράδεισο επί γης στο τώρα. Η αιματηρή ιστορία της τάξης σταματάει να είναι η μόνη πραγματικότητα που γνωρίζουμε και αρχίζει να φαίνεται η ομορφιά του χάους. Γιατί το χάος είναι πανέμορφο, είναι η έκσταση του ανδρόγυνου Έρωτα που λάμπει στο σύμπαν.

Από τη μπροσούρα, “Παραληρήματα, Δοκίμια και Πολεμικές του Feral Faun” (Chaotic Endeavors, 1987)

Το διαβάσαμε στους Σκοπευτές Ονείρων
Κaι κάτι από εμένα:

Το Χρηματοδικείο των Βρυξελλών αποφάσισε: η Ελλάδα στην αγχόνη

Σχόλιο δικό μας: η "άφθαρτη" αριστερά ως νέα ελπιδοφόρα πολιτική δύναμη αποτελεί ήδη χονδροκομμένο παρελθόν. Η έντιμη, δίχως κρυφές ατζέντες στήριξης του υπάρχοντος συστήματος και ασυμβίβαστη (μη σταλινική, δεινοσαυρική) αριστερά, κοινοβουλευτική και μη, οφείλει να διαχωρίσει άμεσα τη θέση της από την ύπουλα αντιλαϊκή συμπαιγνία "αριστερών" και άλλων πολύ μικρών και βλαβερών για τον τόπο πολιτικών σχημάτων και ξοφλημένων ιδεολογικών προσήμων, για να περισώσει ό,τι μπορεί από την αξιοπιστία της! Και ο προδομένος κατά συρροή κόσμος να ακυρώσει με τη δυναμική του ανυπακοή τα συμβόλαια θανάτου σε βάρος και των επόμενων γενεών. Αλλιώς "κάλλιο να πάμε όλοι μετανάστες"...

Χρηματοδικείο των Βρυξελλών αποφάσισε: η Ελλάδα στην αγχόνη


Και μάλιστα ο μελλοθάνατος θα πρέπει να περάσει μόνος του τη θηλιά στο λαιμό του.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν για τρίτο Μνημόνιο (πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα) το οποίο θα αξιολογήοουμε αναλυτικά όταν μάθουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει αλλά όλα τα δεδομένα συγκλίνουν ότι τα μέτρα που περιλαμβάνει (κατάλογος με φρικαλεότητες σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel) είναι σαρωτικά Από τα ελάχιστα που πέτυχε η κυβέρνηση είναι να μην μεταφερθούν στο Λουξεμβούργο περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου ύψους 50 δις για ξεπούλημα αλλά η έδρα του ταμείου αποκρατικοποιήσεων να παραμείνει στην Ελλάδα.

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν όπως ειπώθηκε ξεπερνούν και την πιο αρωστημένη φαντασία.

Η Γκάρντιαν περιγράφει την συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ ως «άσκηση διανοητικού βασανιστήριου».

Ο Α. Τσίπρας άκουσε κατά τη συνάντηση από την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να λένε ότι η Ελλάδα είτε θα καταστεί ο ειδικού τύπου «ασθενής» της Ευρωζώνης, συμφωνώντας να περάσει άμεσα από τη Βουλή σαρωτικές μεταρρυθμίσεις είτε θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και θα δει τις τράπεζές της να καταρρέουν. Ο εν λόγω Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για «εκτεταμένο εικονικό πνιγμό», σε μια προσπάθεια να πειστεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να συμφωνήσει.

1. Η Μέρκελ μίλησε για «ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία» που θα ψηφίσει τα φαστ-τρακ μέτρα στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) είναι ήδη μιλημένα κι έχουν πει το Ο.Κ.


2. Το κουστούμι του μελλοθάνατου είναι ήδη έτοιμο, όπως ανακοίνωσε η Μέρκελ. Οι νόμοι που πρέπει να περαστούν είναι ήδη καθαρογραμμένοι! Ο μελλοθάνατος θα το φορέσει οικειοθελώς ή θα του το φορέσουν με το ζόρι;

3. Έτοιμη είναι και η άτυπη τετρακομματική κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ψηφίζει εδώ κι εμπρός τα φονικά μέτρα.

4. Ακόμα κι ο Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά τη σύνοδο, παραδέχτηκε ότι τα μέτρα είναι «υφεσιακά», όμως έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στις επενδύσεις που ΘΑ έρθουν.

5. Ποιος είπε πως ό,τι γράφει δεν ξεγράφει; Η Μέρκελ μίλησε καθαρά για ΑΝΑΚΛΗΣΗ των νόμων που έχουν ψηφιστεί από την τωρινή κυβέρνηση! Ο Αλέξης Τσίπρας έσπειρε ανέμους, τώρα θα θερίσει θύελλες. Η αριστερή παρένθεση έκλεισε οριστικά

Χρηματοπιστωτικό ίδρυμα καλεί δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να παραιτηθεί. Το είδαμε και αυτό Χρηματοπιστωτικό ίδρυμα καλεί δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να παραιτηθεί. Το είδαμε και αυτό

6. Κρίμα για το παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης μέσω social media που με τα hashtag #ThisIsACoup και #TsiprasLeaveEuSummit  καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει εδώ και τώρα από αυτή την άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης στις Βρυξέλλες. Διαβάστε την έκκληση δημοσιογράφων στον πρωθυπουργό ώστε να μην επιτραπεί ο εξευτελισμός του ελληνικού λαού.


Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μία μόνο λέξη για το τέλος της παράστασης.


H ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ! ΜΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ ΝΕΝΕΚΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ!

Χειρότερων γιατί οργάνωσαν ένα δημοψήφισμα, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο για ενεργό συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για το παρόν και μέλλον του. Και μετά τη γενναία και αποφασιστική στάση του κόσμου (σε αντίθεση με τη δικιά τους όπως αποδείχτηκε) σε αυτό το δημοψήφισμα, εκείνοι όχι μόνο δεν το σεβάστηκαν ούτε στο ελάχιστο, αλλά το ξέσκισαν, αφόδευσαν πάνω του και το έστειλαν εκεί που σούταραν και τις πύρινες υποσχέσεις τους: στον πάτο του μνημονιακού κάδου με τα αζήτητα!

Χειρότερων, γιατί δικαίωσαν τους υπέρμαχους του "ΝΑΙ" και των αμαρτωλών πολιτικών δυνάμεων. Που τώρα θα βγαίνουν δικαίως να λένε ότι η προηγούμενη πρόταση των δανειστών ήταν καλύτερη από το σημερινό αίσχος που αποδέχτηκε η εγκληματικά επιπόλαια (ή βάσει σχεδίου;) συγκυβέρνηση, των λεονταρισμών και των "αντιστάσεων". Και κατάφεραν να μετατρέψουν το δημοψήφισμα σ'ένα χρήσιμο εργαλείο όχι στα χέρια τα δικά τους αλλά σ'εκείνα των δανειστών-τοκογλύφων-δολοφόνων και εκβιαστών των λαών, που μιλούσαν ενορχηστρωμένα για αναξιόπιστη κυβέρνηση και έλλειψη εμπιστοσύνης. Και πέτυχαν εκτός από τις κοινωνικά γενοκτονικές "μεταρρυθμίσεις", με κάμποσες "σκληρές" ώρες παραπάνω διαπραγμάτευσης για τα μάτια των θυμάτων τους, την οριστική δήμευση και ξεπούλημα (σε ύψος δεκάδων δισ.) δημόσιας περιουσίας, που θα συμβεί εντός συνόρων αντί να μεταφερθεί εκτός! Για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι έχουσες εισπράξει εδώ και χρόνια πακτωλούς δισ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο τράπεζες και να αποπληρωθούν τα επαχθή τοκοχρεολύσια του κατά ειλικρινή παραδοχή ΔΝΤ και ΗΠΑ "μη βιώσιμου"χρέους!

Και τι απομένει από το μεταμνημονιακό απολογισμό των πεπραγμένων και ειπωμένων της κυβέρνησης με τα κατεβασμένα μέχρι το χώμα των Βρυξελλών βρακιά;

Θεατρινίστικες παραστάσεις με φλογερούς διαλόγους από τη μια και εγκληματική απάτη ανάμεικτη με εγκληματική επιπολαιότητα από την άλλη.

Κι όπως έγραψε και ο Ένοικος εδώ: Πιστεύω λοιπόν -ή έστω έχω μια ισχυρή εντύπωση κι ας είναι και απαισιόδοξη ή λανθασμένη- ότι ο αντικαπιταλιστής "συμπαθής Αλέξης", κατά τα λεγόμενα του Ομπάμα, κι έχων τις καλύτερες σχέσεις με τον ΣΕΒ, επελέγη κι αποτέλεσε πολύ καιρό πριν τις εκλογές του Γενάρη τη διάδοχη λύση του "πολιτικού αδιεξόδου" του προτεκτοράτου. Καθώς εταίροι και ντόπιοι συνεταίροι τους θεωρούσαν πλέον "καμμένο χαρτί" τη συγκυβέρνηση δεξιών και σοσιαληστών, για την ομαλή συνέχιση του "προγράμματος διάσωσης".

Μια μόνη λέξη μου έρχεται στο μυαλό , μετά την "ξεφτίλα", όσον αφορά αυτό που μένει σαν πικρή κι ενοχλητική αίσθηση στη γεύση και μούδιασμα στο στομάχι του κάθε ανθρώπου που πίστεψε έστω και ως ένα βαθμό το σλόγκαν περί "ελπίδας": ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Η αυλαία της παράστασης έπεσε, μαζί με τις μάσκες των ηθοποιών της...
Για άλλη μια φορά θεατή μου σε εξαπάτησαν, ή αφέθηκες να εξαπατηθείς όντας λιγότερο φιλύποπτος απ'όσο οι περιστάσεις απαιτούσαν. Γιατί τα σημάδια της κακοστημένης παράστασης-"αριστερής φάρσας" υπήρχαν και με το παραπάνω:
Ποιος κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ «Αριστερή Παρένθεση»; Ο ΣΥΡΙΖΑ!
 

ανιχνευτής

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια!




ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια!

Την Κυριακή 5 Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του. Διατράνωσε τη θέλησή του να μπει τέρμα στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις. Έβαλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους και το ζουρλομανδύα του ευρώ. Απάντησε στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και της ΕΕ, των αγορών και των τραπεζιτών, και όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ. Έστειλε στα σκουπίδια την οικονομική τρομοκρατία, τη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και την προδοτική στάση πολλών κατ’ όνομα εργατικών συνδικάτων. Απαίτησε μια καλύτερη ζωή κι όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, ένα δρόμο ρήξης κι όχι μια πορεία υποταγής.

Λίγες μόνο μέρες μετά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, σε ένα βαθιά αντιλαϊκό και αντεργατικό τρίτο μνημόνιο, παραχαράσσοντας κατάφωρα τη θέληση του ελληνικού λαού.

Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 
ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ και τους ευρωτυρράνους, δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει. Δεν μπορεί κανένας να το μεταφράσει σε νέα αντιλαϊκή συμφωνία και νέο μνημόνιο.

Δεν θα μείνουμε στη μέση του δρόμου και στο ΟΧΙ της κάλπης. Ήρθε η ώρα να μιλήσει το ΟΧΙ της μαζικής δράσης και της ρήξης, το ΟΧΙ μέχρι τέλος.

Όχι στο νέο μνημόνιο. Όλοι στους δρόμους!

  • Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο και να μην υπογραφεί η νέα αντιλαϊκή μνημονιακή συμφωνία από την κυβέρνηση.
  • Να σπάσει η φυλακή του χρέους, με την πλήρη διαγραφή του, και η μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ.
  • Να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού και όχι του κέρδους.
ΤΡΙΤΗ 14.07 || 19:00 || πλ. Δημαρχείου [ ΜΕΤΡΟ Περιστέρι ]


Mας στάλθηκε από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Γεμίσαμε "κλαίουσες ιτιές"- Μια ανάγνωση των τελευταίων εξελίξεων


 Γέμισε τις τελευταίες ημέρες ο τόπος "κλαίουσες ιτιές" που αγωνιούν και οδύρονται για την τύχη του: αριστερόστροφες και δεξιόστροφες, σοσιαληστ(ρ)ικές και ποταμίσιες, μιντιακές και διανοουμενίστικες, νοικοκυραίων του διπλανού...κελιού που φοβούνται να σκεφτούν τι υπάρχει έξω από τη φυλακή, βαρώνων και μεγιστάνων που φοβούνται μήπως κι από σπόντα τους ζητηθούν ευθύνες για τη διαπλοκή.

Σημερινή δήλωση του Μάρτιν Σουλτς από τις Βρυξέλλες εξέφραζε την απορία του για το "πρόγραμμα" των δανειστών, που αποτέλεσε υποτίθεται την αιτία να επιλέξει η κυβέρνηση τη λύση του δημοψηφίσματος, δίνοντας το λόγο (και πάλι υποτίθεται) στο λαό. Ο Σουλτς συγκρίνοντας την τότε δική τους πρόταση με αυτήν που έφερε πρόσφατα η (ενισχυμένη μετά το δημοψήφισμα, υποτίθεται για άλλη μια φορά) ελληνική κυβέρνηση, δεν διαπιστώνει ουσιαστικές διαφορές!

Σημερινή δήλωση του προσωρινού προέδρου της ΝΔ επίσης από τις Βρυξέλλες, το "ιερό" διευθυντήριο για τους ευρωπαϊκούς λαούς και τις τύχες τους, προέτρεπε τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει ώστε "οι Έλληνες να ζήσουν μέσα στην Ευρώπη". Ωστόσο παρέλειψε να εξηγήσει το πώς θα ζήσουν και μέσα σε ποιας ποιότητας Ευρώπη. Με συντάξεις και μισθούς ασιτίας, "ελαστικές συνθήκες εργασίας" δηλαδή εργασιακής ομηρίας και στυγνής δουλοκτητικής εκμετάλλευσης, αιμοσταγείς παράλογους φόρους με κατασχέσεις σπιτιών και ραγδαία αύξηση των αυτόχειρων, ξεπουλήματος έναντι πινακίου φακής των υποδομών και πλουτοπαραγωγικών πόρων του τόπου, λες και είναι ιδιοκτησία της εκάστοτε κυβέρνησης και των κρατικοδίαιτων λαμόγιων και όχι του λαού της; Και μέσα σε μια Ευρώπη που έχει αλωθεί προ πολλού από τα πολυεθνικά νεοαποικιοκρατικά μαφιόζικα καρτέλ, τη "Διεθνή των τοκογλύφων", τους μη εκλεγμένους γραφειοκράτες και τεχνοκράτες της Κομισιόν που σε συνθήκες μυστικοπάθειας νομοθετούν και επιβάλλουν τετελεσμένα σε λαούς και κυβερνήσεις;

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Συμπέρασμα: Καυλώνω άρα υπάρχω!




Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η ατάκα από μια ξεχωριστή ταινία που είχα την τύχη να βρω σ'ένα βιντεοκλάμπ ψάχνοντας για κάτι άλλο, όπως συμβαίνει συνήθως με τα πιο ωραία και με ιδιαίτερο νόημα πράγματα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν "υπάρχουν δυο ειδών άρρωστοι: αυτοί που υποφέρουν από έλλειψη ζωής και αυτοί που υποφέρουν από υπεραφθονία ζωής"..!

Όπως και να'χει, και στις δυο περιπτώσεις, έχεις να κάνεις με μια νοσηρή κατάσταση. Και θα μπορούσα να σκεφτώ και άλλες "παθολογικές" κατηγορίες. Για παράδειγμα, υπάρχουν και αυτοί που πάσχουν (και τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζουν ή αρνούνται να το αναγνωρίσουν) από έλλειψη ειλικρίνειας, αξιοπρέπειας, φαντασίας και έμπνευσης που γεννιέται από αυτήν, δημιουργικής χαράς της ζωής, ισορροπημένης ερωτικής ζωής...Ή από υπεραφθονία εγωισμού, απληστίας, αμετροέπειας, βλακείας που εναλάσσεται με κακία...

Συμφωνώ με όσους έχουν επισημάνει ότι οι σύγχρονες κοινωνίες μας υποφέρουν στην πλειονότητά τους από έλλειψη αισθητικής και είναι βαθιά αντιερωτικές και παγιδευμένες στις απόλυτες ερμηνείες τους. Και ας πασχίζουν να αποδείξουν μέσα από σπασμωδικές εκδηλώσεις και μεθοδεύσεις ότι ισχύει το αντίθετο, ότι έχουν απελευθερωθεί τάχα μου από τα δεσμά του συντηρητισμού και του παρωχημένου. Πέφτοντας στον λάκκο που οι ίδιες, ή έστω οι "ιθύνοντες νόες" τους, σκάβουν για να καταχωνιάσουν το παλιό και "αρτηριοσκληρωτικό", το μη λειτουργικό, το ασύμβατο με τις νέες αντιλήψεις. Σημαντική εδώ είναι πιστεύω η αναζήτηση και (επαν)ανακάλυψη αυτής της αυθεντικής ηδονής που αναζητούσαν οι Επικούρειοι, αυτής της ηδονής που πραγματικά απελευθερώνει τον άνθρωπο απ'όλες τις αγκυλώσεις, τις φοβίες, τα τραύματα, τις ενεργειακές εμπλοκές, τις στρεβλές και νοσηρές συνήθειες. Κι αυτά δεν έχουν βέβαια να κάνουν μόνο με τη σεξουαλική ζωή του ανθρώπου.
 Αυτά ισχύουν σαφώς και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς τα πάντα (ή σχεδόν τα περισσότερα) είναι θέματα που διευθετούνται και οργανώνονται μέσα από πολιτικές θεωρήσεις, επιλογές, πράξεις. Τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Για να μεταφέρουμε λοιπόν αυτό το είδος της αφυπνιστικής και απελευθερωτικής ηδονής στη δημιουργία μιας πνευματικής κατάστασης και πολιτικοκοινωνικής συνθήκης ριζικά και κατηγορηματικά ανθρωποκεντρικής, θα την αποκαλέσουμε  "καύλα"!
 Ναι! Η καύλα τού να παίρνεις με θάρρος, υπευθυνότητα και σεβασμό (για τη δική σου και του Άλλου) τη ζωή σου στα χέρια σου! Η καύλα τού να φτιάχνεις μαζί με τους συνανθρώπους σου τους νόμους σου, κι ας είναι και άγραφοι κι άρα πολύ πιο σεβαστοί μεταξύ ελεύθερων υπάρξεων, εσωτερικά και εξωτερικά. Η καύλα τού να επιλέγεις ετούτο ή εκείνο ανάλογα με το αν τα κριτήρια "μιλάνε" στην καρδιά σου. Η καύλα τού να οργανώνεις τη ζωή σου όπως εσύ επιθυμείς, μαθαίνοντας από τα λάθη σου, με το να συμφιλιωθείς με τις αναποδιές και τα "στραβά" της ζωής σου, ώστε να τα αφήσεις οριστικά πίσω σου σαν ξορκισμένα φαντάσματα. Η καύλα τού να έχεις τις μπογιές και τα πινέλα σαν καλλιτέχνης που ζωγραφίζει τον κόσμο στα δικά του αγαπημένα χρώματα, για να εισχωρήσει μέσα του. Η καύλα τού να αυτοκυβερνάσαι, να αυτοδιαχειρίζεσαι, να αυτοοργανώνεσαι, να αυτοεξυπηρετείσαι. Η καύλα τού να μη φοβάσαι τίποτα, να μην περιμένεις τίποτα, να μην ελπίζεις τίποτα που προέρχεται μέσα από τα τραγούδια των Σειρήνων, διακηρύξεις σωτήρων, υποσχέσεις κυφήνων. Η καύλα τού να πετυχαίνεις το σκοπό σου γιατί συνεχίζεις την προσπάθεια και μετά την αποτυχία. Η καύλα τού να μην εξαρτάσαι από προκαταλήψεις και θέσφατες, παντός τύπου και -ισμού, βεβαιότητες. Και η καύλα τού να μη φοβάσαι να διασχίσεις ερήμους για να βγεις κάποια στιγμή από μέσα τους.

Οπότε, ας μου επιταπεί να "πειράξω" μια διάσημη ρήση, πάνω στην οποία έχουν ιδρυθεί και σχολές και χτιστεί και καριέρες και να το θέσω κάπως έτσι, με τον (αδιάφορό μου) κίνδυνο να χαρακτηριστώ αθυρόστομος ή ασεβής:
 Καυλώνω άρα υπάρχω!

ανιχνευτής

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ: "ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ - ΠΩΣ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ"

Η μεγαλύτερη ύβρις είναι τα πλαίσια με τα οποία έχει στηθεί και λειτουργεί το σύγχρονο μοντέλο ζωής του όλο και πιο ανίσχυρου να τη διαχειριστεί αστού με έναν σύμφωνο με τη φύση και την ορθή λογική τρόπο. Το αφύσικο έγινε φυσιολογικό και το φυσιολογικό όλο και πιο ποινικοποιημένο και απαγορευμένο.

Aς αφήσουμε λοιπόν για λίγο τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα και όχι μόνο κι ας επιστρέψουμε και σε άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα, σε βαθμό επιβίωσης του παγιδευμένου ανθρώπου σε μια χημική, επικίνδυνα τοξική, μεταλλαγμένη πραγματικότητα. Ζητήματα-κλειδιά για την ομαλή συνέχεια του ίδιου του ανθρώπινου είδους σε (δυσ)αρμονία με μια όλο και περισσότερο δυστυχώς διαταραγμένη φύση και τροφική αλυσίδα που καθορίζεται άμεσα τόσο από την ισορροπία της φύσης και των οικοσυστημάτων όσο και την ανθρώπινη σε αυτήν παρέμβαση. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν η διατροφή γίνεται "διαστροφή" και μια κατάσταση "παρά φύση"; Μήπως ο άνθρωπος αλλάζει δραματικά, μεταλάσσεται σε ένα εξαρτημένο από χημικά δηλητήρια κι εξασθενημένο oν; Όταν οι ψυχοπαθητικές και με μαφιόζικη νοοτροπία και πρακτικές πολυεθνικές εταιρείες αλώσουν πλήρως το νομικά πλαίσια και τις συνθήκες  που καθορίζουν τις διατροφικές συνθήκες κι άρα την υγεία και ψυχοσωματική ισορροπία των ανθρώπινων πληθυσμών, τότε η ανθρωπότητα θα έχει ολο και πιο μικρή σχέση με τον λεγόμενο "homo sapiens"! Και θα θυμίζει εκφυλισμένους και σε αποσύνθεση ζωντανούς νεκρούς ενός δυστοπικού σεναρίου αρρωστημένης φαντασίας (που τη βιώνουμε στο πετσί μας σε όλες πια τις πτυχές και διαστάσεις της ζωής μας) και εξαγορασμένης επιστήμης...
Με αυτούς τους προβληματισμούς προτείνουμε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο για τις αποκαλυπτικές πληροφορίες του βιβλίο:
"ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ - ΠΩΣ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ", εκδόσεις ETRA, του Πέτρου Αργυρίου, ενός αντικομφορμιστή συγγραφέα και πληθωρικού σε ενδιαφέροντα και παραγωγή πολύπτυχου συγγραφικού έργου.