ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μια αιμοδιψής σκιά που στοιχειώνει την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο


" The contemporary term false flag describes covert operations that are designed to deceive in such a way that the operations appear as though they are being carried out by entities, groups, or nations other than those who actually planned and executed them."
WIKIPEDIA
  " Αν το ISIS ήταν καθαρό, θα χτύπαγε το Γαλλικό Πεντάγωνο, δεν θα δολοφονούσε κοσμάκη στο Παρίσι, κοσμάκη στο Χαλέπι! δεν θα βίαζε γυναίκες, δεν θα ατίμαζε τον Προφήτη κάνοντας τον νταή στους αδύναμους, εξανδραποδίζοντας οικογένειες και πληθυσμούς."
του ΣΤΑΘΗ- "Φάρσα Mortala"


Μετά και το νέο "τρομοκρατικό αιματοκύλισμα" στη Νίκαια, νομίζουμε ότι είναι εξαιρετικά επίκαιρο και ιδιαίτερα σημαντικό να αναδημοσιεύσουμε ("False Flag" never ends: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, "Η ενδεκάτη Σεπτεμβρίου αλά φρανσαίζ") το χαρακτηριστικό απόσπασμα από ένα παλιότερο άρθρο του Michel Chossudovsky. Για το ποιοι βρίσκονται πίσω από τους φανατικούς τρομοκράτες, ποιοι τους κατασκεύασαν, τους εκπαίδευσαν, τους εξόπλισαν (μη ξεχνάμε και τους "βομβαρδισμούς" της πλάκας των ΗΠΑ κατά του ISIS, που στην ουσία βομβάρδιζαν στρατιωτικές υποδομές του συριακού στρατού και πέταγαν εφόδια και φάρμακα πίσω από τις γραμμές των τζιχαντιστών, μέχρι την εμπλοκή του ρωσικού στρατού με τη δυναμική συνδρομή στο πλευρό του συριακού στρατού των σιιτών μαχητών της λιβανέζικης Χεζμπολάχ-μεγάλης αντιπάλου του Ισραήλ: ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ "ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ": " Ο ψεύτικος πόλεμος του Ομπάμα ενάντια στο ισλαμικό κράτος (ISIS), το οποίο προστατεύεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της "). Και, κυρίως, για την απάντηση στο ερώτημα-κλειδί "cui bono?"-ποιος ωφελείται;
Ποιες μυστικές υπηρεσίες (οι οποίες ελέγχουν ή απλά χρησιμοποιούν κατά το δοκούν την αστυνομία), ποιες συνωμοτικές από τη φύση τους και βαθιά αντιδημοκρατικές, ψυχοπαθητικής ταυτότητας, δυνάμεις και σκοτεινοί ολοκληρωτικοί μηχανισμοί ωφελούνται; Από αυτές τις περιπτώσεις, τυφλών δολοφονικών χτυπημάτων με εκατόμβες αθώων θυμάτων και υπέρμετρης έκλυσης φόβου στις κοινωνίες. Ώστε αυτές, από μόνες τους μετά (και με τις τρομολάγνες προτροπές των ΜΜΕ), να οδηγούνται στο να γυρεύουν "μεγαλύτερη προστασία" από τους "φύλακές τους". Mε τίμημα, ως "αναγκαίο κακό", το πετσόκομμα, μέχρι και πλήρους απεμπόλησης, δημοκρατικών ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κι όλα αυτά για να...σωθεί η "δημοκρατία"! Mέσα σε ένα "βελούδινο κελί" απόλυτου ελέγχου σε κάθε πτυχή της ζωής των πολιτών και αστυνομοκρατίας, όπου το μόνο δίκαιο που μετράει είναι αυτό των πολυεθνικών ομίλων (που έτσι και αλλιώς αποτελούν ολοκληρωτικούς θεσμούς, οι οποίοι και υιοθετούν ανάλογες πρακτικές και σχεδιασμούς) και των συμφερόντων των ελίτ. Και όπου οι πόλεμοι-κινήσεις παικτών και φατριών στη γεωστρατηγική παγκόσμια σκακιέρα και αυτοί που θα ζήσουν και θα πεθάνουν για "ανώτερους σκοπούς", καθορίζονται από τις ατζέντες των παγκόσμιων διευθυντάδων, τζογαδόρων και αρπαχτικών διψασμένων για αίμα και δύναμη...


" Ο Michel Chossudovsky είναι βραβευμένος συγγραφέας, ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Είναι ο ιδρυτής και Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση (CRG) στο Μόντρεαλ και συντάκτης της ιστοσελίδας globalresearch.ca. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων «Παγκοσμιοποίηση της φτώχειας και η Νέα Παγκόσμια Τάξη» (2003) και «Πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Τρομοκρατίας» (2005)."
Ολόκληρο το εξαιρετικό κείμενο, που αναρτήθηκε πριν ένα χρόνο περίπου στο globalresearch, βρίσκεται εδώ:
http://www.globalresearch.ca/the-paris-terrorist-attacks-911-french-style-le-11-septembre-a-la-francaise/5488896

 Ποιος κρύβεται πίσω από τους Τρομοκράτες; 

"Ομπάμα, δεν θα καταταγώ να πολεμήσω
για τους αντάρτες σου
της Αλ-Κάιντα στη Συρία. 
  ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ"

Αυτό που παρέλειψαν να αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ στην κάλυψη αυτών των τραγικών γεγονότων είναι ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γαλλία, για να μην αναφέρουμε την Βρετανία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Ισραήλ, στηρίζουν κεκαλυμμένα διάφορες θυγατρικές τρομοκρατικές οργανώσεις της Αλ Κάιντα στη Συρία και στο Ιράκ συμπεριλαμβανομένης της Αλ Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους ISIS.

Η Γαλλία αποτελεί το θύμα του ISIS ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, αποτελούν «κρατικούς χορηγούς» του ISIS, μιας θυγατρικής οργάνωσης της Αλ Κάιντα.

Για να μη ξεχνάμε, οι ΗΠΑ στήριξαν την Αλ Κάιντα και τις θυγατρικές της οργανώσεις για περίπου μισό αιώνα, συγκεκριμένα από το αποκορύφωμα του πολέμου Σοβιετικής Ένωσης – Αφγανιστάν.

Στρατόπεδα εκπαίδευσης της CIA είχαν στηθεί στο Πακιστάν. Κατά τη δεκαετία από το 1982 έως το 1992 περίπου 35.000 τζιχαντιστές από 43 ισλαμικά κράτη στρατολογήθηκαν από τη CIA για να πολεμήσουν στην αφγανική τζιχάντ. Από την κυβέρνηση Ρήγκαν η Ουάσιγκτον στήριξε το ισλαμικό τρομοκρατικό δίκτυο.

Στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή οι τζιχαντιστές στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τη Δυτική Στρατιωτική Συμμαχία. Το ΝΑΤΟ και η τουρκική Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση ήταν υπεύθυνοι για τη στρατολόγηση μισθοφόρων του ISIS και της Αλ Νουσρά από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, το Μάρτιο του 2011.


Σύμφωνα με πηγές των ισραηλίτικων μυστικών υπηρεσιών η πρωτοβουλία αυτή συνίσταται σε:

«μία εκστρατεία στρατολόγησης χιλιάδων μουσουλμάνων εθελοντών σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του μουσουλμανικού κόσμου προκειμένου να πολεμήσουν δίπλα στους αντάρτες της Συρίας. Ο τουρκικός στρατός θα τους στέγαζε, εκπαίδευε και θα εξασφάλιζε το πέρασμά τους στη Συρία. (Αρχείο DEBKA, Το ΝΑΤΟ δίνει αντιαρματικά όπλα , 14 Αυγούστου 2011).

Μέσα στις τάξεις του ISIS υπάρχουν Ειδικές Δυνάμεις της Δύσης καθώς και δυτικοί μυστικοί πράκτορες. Βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις και Μ16 έχουν εμπλακεί στην εκπαίδευση τζιχαντιστών ανταρτών στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος ISIS, ο υποτιθέμενος αρχιτέκτονας της επίθεσης στο Παρίσι ήταν πρωταρχικά μία θυγατρική οργάνωση της Αλ Κάιντα που δημιουργήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με τη στήριξη των βρετανικών Μ16, της Μοσσάντ του Ισραήλ, των μυστικών υπηρεσιών ISI του Πακιστάν και των μυστικών υπηρεσιών GIP της Σαουδικής Αραβίας.

Συμπερασματικές παρατηρήσεις

Την ίδια στιγμή τα κράτη που διατείνονται ότι αποτελούν θύματα της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, έχουν εμπλακεί με τις Μυστικές τους Υπηρεσίες στη στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή.

Αυτός είναι ο ονομαζόμενος, από την Αμερική, «παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας».

Αυτή η αντίφαση πρέπει να εκφραστεί και να ερμηνευτεί πολιτικά. Ο «Παγκόσμιος Πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» είναι ένα ψέμα που εξασφαλίζει νομιμότητα σε μέτρα Αστυνομοκρατίας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρέχει πράσινο φως στην αστυνομία να προβαίνει σε συλλήψεις σε ολόκληρη τη Γαλλία με απλές και μόνο υποψίες.

Μια ανοικτή τηλεφωνική γραμμή δημιουργήθηκε. Οι πολίτες καλούνται να τηλεφωνούν και να καταγγέλλουν ο,τιδήποτε θεωρούν ύποπτο.

Ατομικά δικαιώματα έχουν ανασταλεί.

Αυθαίρετες συλλήψεις λαμβάνουν χώρα στο Παρίσι χωρίς καν εντάλματα.


Οι επιθέσεις ενδέχεται να συμβάλουν σε νέο κύμα Ισλαμοφοβίας.

Copyright © Prof Michel Chossudovsky, Global Research, 2015
(μετάφραση του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ)

Και δυο επισημάνσεις από εμάς:
α) Μετά τα γεγονότα στο Charlie Hebdo και τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι- Η νέα 9/11 made in Europe (σκέψεις, συνειρμοί, συγκρίσεις και αμφιβολίες) μέσα σε διάστημα ενός μόλις χρόνου, αλλά και μετά την εξίσου ύποπτη επίθεση στις Βρυξέλλες-Η παγκόσμια θανάσιμη απάτη, πριν λίγους μήνες, αλλά και μετά τα υπεραυξημένα επίπεδα ασφαλείας λόγω της διεξαγωγής του Euro 2016, χιλιάδες ανθρώπων είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία της Νίκαιας για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της εθνικής τους εορτής. Και σε μια Γαλλία, που υποτίθεται ότι "έμαθε το μάθημά της" μετά από τέτοια παθήματα και όπου ήδη τα δικαιώματα συρρικνώνονται εντυπωσιακά προς όφελος της "ασφάλειας", ένα φορτηγό 25 τόνων(!), κάτι που δεν περνάει εύκολα απαρατήρητο, κινείται προς το συγκεντρωμένο πλήθος. Και η αστυνομία όταν το σταματάει για έλεγχο, καθώς βρισκόταν στην περιοχή για δέκα ώρες περίπου, πριν προσεγγίσει το πλήθος των παρευρισκόμενων και των  οικογενειών με μικρά παιδάκια, πείθεται από την εξήγηση του οδηγού ότι μεταφέρει...παγωτά!! Και οι καθησυχασμένοι αστυνομικοί τον αφήνουν να συνεχίσει τη θανάσιμη πορεία του. Ο μακελάρης είπε στους αστυνομικούς πως μεταφέρει παγωτά για να τον αφήσουν να περάσει
Απορία δικιά μας: τουλάχιστον δεν μάθαμε. Έλεγξαν το περιεχόμενο του φορτηγού για το αν όντως ήταν γεμάτο (πόσα άραγε χωρούσε;) παγωτά; Γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να μεταφέρει οπλισμένους τρομοκράτες, ή αυτό δεν τους πέρασε καθόλου από το σε "υψηλή ετοιμότητα" αστυνομικό μυαλό για την  αποφυγή τέτοιων συμφορών; Και έκαναν έστω κι έναν τυπικό σωματικό έλεγχο στον οδηγό, ο οποίος ήταν και οπλισμένος;
β) Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι το νέο σαδιστικό χτύπημα συνέβη χρονικά την ίδια εποχή που τη χώρα συντάραξαν (και η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμη) τεράστιες σε παλμό, μαζικότητα και διάρκεια διαμαρτυρίες και ταραχές ενάντια στις αντεργατικές επιδιώξεις του "ανυποχώρητου" Ολάντ; Αλλά και μπορεί η λέξη "τυχαίο" εδώ να είναι κενή περιεχομένου. Κι άλλωστε μετά από τέτοιας έντασης δραματικά γεγονότα οι άνθρωποι βυθίζονται στο φόβο και το πάθος για διεκδικήσεις και αγώνες αντικαθίσταται στην καρδιά από την ανάγκη για σταθερότητα, τάξη και ασφάλεια. Με όποιο κόστος...

  Τρομοκρατία: Το υπερόπλο της Δύσης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου