ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Γίνεται το αίμα νερό Donald?


Ο βαψομαλλιάς billionaire θριάμβευσε στις αμερικανικές εκλογές!
Congrats from the loyal colony of Greece, λοιπόν!

Η γυναίκα-αράχνη ή η γυναίκα-μούμια ή η σύζυγος του "ladykiller" billyboy έχασε. Ή έχασε ο χαμογελαστός της κλώνος, με το χαμόγελο-δηλητήριο, αν όντως όπως πολλοί λένε τα κακάρωσε ή την έχουν διασωληνωμένη σε κάποια από τις πραγματικά πολλές υπόγειες μυστικές βάσεις των ΗΠΑ, διότι όντως σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις της παρουσίαζε τη θλιβερή εικόνα ενός ατόμου με υγεία-θρύψαλα και ξαφνικά λίγο πριν τις εκλογές πήρε τα πάνω της λες και την επαναφόρτισαν!

O υπερφιλόδοξος και υπερλαϊκιστής 70άρης "ρήτορας" έσκισε τη "δημοκρατική" αγριόγατα!
Απευθύνθηκε, σαν πάμπλουτος Ρομπέν των αφορολόγητων ιδιωτικών "δασών", στο θυμικό των εξαγριωμένων ψηφοφόρων κάθε απόχρωσης και αιμοραγούσας τσέπης. Οργισμένων, καθόλου αδίκως, από την πραγματική αθλιότητα του πολιτικού-εταιρικού-χρηματοπιστωτικού κατεστημένου, που παραδοσιακά εδώ και πολλές δεκαετίες λυμαίνεται τους πόρους, τις υποδομές, τις αντοχές και τις αντιλήψεις της πανέμορφης αυτής αχανούς χώρας και των φυλών που την κατοικούνε.


Και τώρα ο big man -ή bigmouth για τους συνήθεις κακοήθεις- θα φροντίσει να θέσει σε άμεση εφαρμογή κάποιες βαρβάτες προεκλογικές εμπνεύσεις. Όπως:
  • Θα παίρνει στο κυνήγι Iσλαμιστές -ίσως και παράνομους μετανάστες;- με σφαίρες, όπως είχε δηλώσει, βουτηγμένες σε αίμα γουρουνιών! Δηλαδή θα τις βουτά πρώτα στο αίμα των διάσημων για τη ζωώδη τους φύση αμερικάνων cops; Ποιοι όμως υπέθαλψαν και ενθάρρυναν τον ισλαμοφασισμό -βλέπε πχ Σαουδική Αραβία- ή κατασκεύασαν και εκπαίδευασαν την ισλαμική τρομοκρατία - βλέπε πχ ISIS- ; Ή μήπως το "μεσσιανικό έθνος" δεν χτίστηκε τελικά από μετανάστες; Που τώρα όλοι είναι εναντίον όλων: λευκοί κατά μαύρων, μαύροι κατά λατίνων, λατίνοι κατά ασιατών κτλ κτλ.
  • Θα δημιουργήσει ένα τεράστιο τείχος ή έναν τεράστιο θόλο -εξωγήινης τεχνολογίας σαν τα πειραματικά αεριωθούμενα ή UFO της "Area 51" στην έρημο της Νεβάδα;- για να κλείσει μέσα και να προστατεύσει το έθνος που έχει την εύνοια του God, που από τα πρώτα μαύρα σκοτάδια της πλάσης ήταν και αυτός  Αμερικανός! Και θα επιστρέψει τις ΗΠΑ στον παραδοσιακό απομονωτισμό που τις χαρακτήριζε ως το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οπότε κατακαμμένοι και κατακαημένοι της Γης χαρείτε! Ίσως γλιτώσουμε το θερμοπυρηνικό πανηγύρι που έδειχναν με πολλές αψυχολόγητες  κινήσεις ότι σκέφτονταν σοβαρά να στήσουν τα γεράκια των Gringos, με θέλουν δεν θέλουν καλεσμένους τους Ινδιάνους του Ιράν, τους στρατιωτικά και διπλωματικά νεκραναστημένους Ρώσους και τους σχιστομάτηδες που τολμάνε να διεκδικούν τα παγκόσμια οικονομικά και γεωπολιτικά πρωτεία.
  • Θα αποκαλύψει στον "ό,τι του πετάνε πρέπει να το χάβει" αμερικανικό λαό -όπως πάλι είχε πει- την απάτη της 9/11! Άσε Donald! Ήδη σε έχουν προλάβει οι πραγματικοί ειδικοί, με επιστημονικό κύρος και πλέον συντριπτικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία στα χέρια τους, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλοι που είχε μαλλιάσει η γλώσσα τους να μιλάνε για το αυτονόητο ενάντια στο εξόφθαλμα γελοίο. Έκθεση της Ένωσης Ευρωπαίων Φυσικών αποκαλύπτει την ωμή truth για το θεαματικό και δολοφονικό σώου της 9/11 που όντως άλλαξε προς το τρισχειρότερο τον κόσμο και τις ελευθερίες των άτυχων κατοίκων του: http://www.europhysicsnews.org/articles/epn/pdf/2016/04/epn2016474p21.pdf (must read it, ακόμη κι αν δεν τα πολυπάτε τα αγγλικά!) Όπου ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ότι ποτέ μα ποτέ στην Ιστορία πολυώροφα κτίρια με σκελετό από χάλυβα, όπως οι Δίδυμοι Πύργοι, δεν υπέστησαν ολική, ή πλήρη αλλιώς, κατάρρευση -και μάλιστα σε χρόνους ρεκόρ- λόγω φωτιάς, όσο τρομερή κι αν ήταν αυτή! Αυτό συμβαίνει μόνο με ελεγχόμενη κατεδάφιση με τη χρήση εκρηκτικών -"demolition" όπως λέγεται- και ακόμη και το πορτοκαλί χρώμα του λιωμένου μετάλλου που ξεχυνόταν από τους Πύργους αποτελεί προϊόν ενός υλικού που λέγεται θερμίτης και το χρησιμοποιούν σε ελεγχόμενη κατάρρευση! Κατάρρευση που, με "συνεργεία" τους μετρ της τοκογλυφίας, της διαπλοκής και των "μαύρων επιχειρήσεων", άρχισε στη συνέχεια να παίρνει παραμάζωμα και τους ενοίκους όλου του παγκόσμιου οικοδομήματος, με τα υπάρχοντα και την όποια αίσθηση ορθής λογικής, ασφάλειάς τους και αισιοδοξίας μαζί.

Τελικά ο αυτοδημιούργητος και ηλικιωμένος ανήρ και "αντισυστημικός" στα μάτια εκατομμυρίων ψηφοφόρων του, θα δώσει λύση στα πάμπολλα, συσσωρευμένα και σοβαρότατα θέματα που ταλανίζουν τον αμερικανικό λαό στην πλειοψηφία του; Πηγαίνοντας κόντρα στο "σύστημα" των "ελίτ", στο οποίο και στις οποίες και ο ίδιος ανήκει; Ή τουλάχιστον ανήκε ως τώρα!

Ποιος ξέρει, μόνο ίσως ο "Θεός" που "ευλογεί την Αμέρικα"! Και μπορεί ο Don να κάνει τη no kidding έκπληξη των αιώνων και να αποδειχτεί ένας πραγματικός Robin -ή Donnie- Hood? Που θα τα παίρνει από τους πλούσιους για να τα δίνει στους φτωχούς! Ξαναπαίρνοντας τα από αυτούς για να τα επιστρέφει με τόκο και πάλι στις συμμορίες των "σερίφηδων" και των "βαρώνων", που θεωρούνε ότι δικαιωματικά τους ανήκει η χώρα και η πλέμπα της - δηλαδή "the people" - όπως το αντιλαμβάνονταν ανέκαθεν.
Διότι υπάρχει σαν διαχρονική αμείλικτη ειρωνεία με διαστάσεις νομοτέλειας ιστορικής και αυτή η ρημάδα παροιμία: "το αίμα νερό δεν γίνεται κι αν γενεί δεν πίνεται!" Αλλά ως πότε η κοροϊδία θα καταπίνεται;


Ο Ένοικος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου