ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΟΧΕΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΘΕΩΣΗΣ" ΤΟΥ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ


από εμάς: Δεν θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε, εκτοξεύοντας ροχάλες προς κάθε χαφιεδολάγνα κατεύθυνση, είτε πρόκειται "για τους φιλήσυχους που θέλουν να ζήσουν την ζωή τους ειρηνικά και (άρα) είναι αδίστακτοι"- να θυμηθούμε και τoν Claes Andersson, είτε πρόκειται για τα παραμορφωτικά (ή "εκπαιδευτικά") ιδρύματά τους, είτε για τους ψηφισμένους "νόμους"(από ποιους άραγε; από τους λαούς ή τους πολιτικούς κυφήνες τους-καμαριερούλες των αφεντικών;) και "τρομοδιατάξεις", είτε για τον καθημερινό υφέρποντα φασισμό της αστυνομοκρατίας (ακόμη και της σκέψης πια) που διαβρώνει τη ζωή, τη σάρκα και το πνεύμα των κοινωνιών:
 ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΘΕΩΣΗΣ" ΤΟΥ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ σε όλο και περισσότερες πτυχές της κοινωνικής ζωής, ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ "ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ" ΤΩΝ ΕΝΝΟΜΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝ!
(τουλάχιστον οι "παράνομες" και "ταραχοποιές"  κουκούλες χρησιμοποιούνται από τους κατόχους τους, εκείνους που δεν είναι εκμισθωμένοι μπράβοι ή προβοκάτορες στη μυστική υπηρεσία της "νομιμότητας", για να προστατευθούν από όλα τα θαυμαστά προηγούμενα...)
Δείτε και αυτά:
 Δεν είναι μέτρο υγείας το να είσαι καλά προσαρμοσμένος σ'ένα βαθύτατα νοσηρό κόσμο
 ("Σε περισσότερα από 200.000 βρετανικά σχολεία υπάρχουν κάμερες στις τουαλέτες και τα αποδυτήρια! Στους βρετανικούς δρόμους οι κάμερες παρακολούθησης όχι μόνο μπορούν να εκφωνήσουν εντολές αλλά και να ακούν και να καταγράφουν τις συνομιλίες.")
 Το άγρυπνο και διαρκώς εξελισσόμενο μάτι του Μεγάλου Αδελφού... 
Πρόλογος του νέου σχολικού εγχειριδίου "Αστυνομικής Αγωγής του Υπήκοου"


 

  • "Οι ρουφιάνοι-δάσκαλοι της αντιτρομοκρατικής, ο ρατσισμός και οι νέες συνθήκες στα σχολεία"

Μαθητής καταγγέλθηκε στην αντιτρομοκρατική από δάσκαλούς του επειδή φορούσε κονκάρδα για την Παλαιστίνη

Βρετανία 2016

Ένα αγόρι ανακρίθηκε από την αντιτρομοκρατική λόγω κονκάρδας που έγραφε «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» που φορούσε στο σχολείο.
Οι δάσκαλοι του Rahmaan Mohammadi στο σχολείο αρρένων Challney High School τον κατήγγειλαν στην αντιτρομοκρατική έχοντας ως δικαιολογία το προγραμμα «απο-ριζοσπαστικοποίησης» Prevent που εφαρμόστηκε από την παρούσα κυβέρνηση και έχει χαρακτηριστεί ως ένα αναποτελεσματικό μέτρο που προάγει το ρατσισμό και τις διακρίσεις.
Ο πολιτικοποιημένος μαθητής, αναφέρει Βρετανική εφημερίδα, είχε στην κατοχή του ένα φυλλάδιο για τη δικαίωση της Παλαιστίνης που εκδίδεται από την οργάνωση Friends of al-Aqsa ενώ είχε ζητήσει και άδεια για να μαζέψει χρήματα για τα παιδιά που έχουν πληγεί από την Ισραηλινή κατοχή.
Η ΜΚΟ Friends of al-Aqsa στηρίζει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων που πλήττονται από την Ισραηλινή κατοχή. Οι υποστηρικτες της ομάδας αυτή τη στιγμή μποϊκοτάρουν το Co-op αφού η τράπεζα έκλεισε τον λογαριασμό της οργάνωσης χωρίς να παρέχει καμία εξήγηση για την πράξη αυτή.

Η αστυνομία στο Bedfordshire πήγε στο σπίτι του Mohammadi  κρατώντας ένα φάκελο με πληροφορίες για τον μαθητή και ανέκρινε τον ίδιο και τους γονείς του. Ενώ το συμπέρασμα ήταν πως το παιδί δεν αποτελεί κίνδυνο, εντούτοις προσέγγισαν και άσκησαν πίεση στον 14χρονο  αδερφό του λέγοντάς του πως πρέπει να πει στον Rahmaan να σταματήσει να είναι εξτρεμιστής. Η αστυνομία επίσης τον προειδοποίησε  να μην ξαναμιλήσει για την Παλαιστίνη στο σχολείο. Ο ίδιος μιλησε για την εμπειρία του σε μια εκδήλωση της οργάνωσης «Students Not Suspects» στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths.

Την  περασμένη χρονιά εκατοντάδες ακαδημαϊκοί συνυπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατακρίνοντας τις ολέθριες συνέπειες του προγράμματος ως προς την ελευθερία του λόγου και την πολιτική ανυπακοή στη χώρα.

Το πρόγραμμα έχει επεκταθεί και στα νηπιαγωγεία όπου παιδάκια ακόμα και ηλικίας τριών ετών έχουν κριθεί ως ''υψηλού ρίσκου'' ύποπτοι για μελλοντική «ριζοσπαστικοποίηση» και τρομοκρατία από τους δασκάλους τους που τα κατέδωσαν στην αντιτρομοκρατική.
πηγή: Independent

Και ρωτά η BlackCat: γιατί οι δάσκαλοι όλων των επιπέδων, από νηπιαγωγοί μέχρι καθηγητές στο πανεπιστήμιο, που καλούνται να λειτουργήσουν με βάση το Prevent, δέχτηκαν να παίξουν το ρόλο του ρουφιάνου τόσο αβίαστα;

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Τhe game is over!



" No One Here Gets Out Alive !" Μέσα από αυτό το απαίσιο, ψυχοπαθητικό, παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό μπορδέλο, που από τη διεστραμμένη φύση του μετατρέπεται σε σφαγείο, όπου δεν μένει κανείς όρθιος: Πόρνες, νταβάδες, κράχτες, προστάτες, πελάτες και "γειτονιές" μέσα στις οποίες δραστηριοποιείται. Όσο οι λαοί ανέχονται την παρασιτική του υπόσταση και συμβιβάζονται με την καταστροφική του κοινωνικά και πνευματικά δράση.


"...δεν είναι μόνο η Deutsche Bank αυτή που αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης – αφού οι αντίστοιχα μεγάλες γαλλικές, ιταλικές, ελβετικές και ισπανικές τράπεζες, οι βρετανικές επίσης, ευρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση (είδηση). Το ίδιο ισχύει για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού τομέα της Ευρώπης, ο οποίος είναι υπερβολικά διογκωμένος – υπερβαίνοντας τα 30 τρις €, όπως συμβαίνει και στην Κίνα.
Εάν τώρα κατανοήσει κανείς πως όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε ένα έντονα ανησυχητικό παγκόσμιο περιβάλλον, διανθισμένο με σοβαρότατα γεωπολιτικά προβλήματα, με πλήθος νομισματικών πολέμων, με υπερχρεωμένες τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, με τις Η.Π.Α. να ευρίσκονται στο χείλος του γκρεμού κοκ., τότε θα συνειδητοποιήσει πως η κατάσταση στον πλανήτη είναι εξαιρετικά εκρηκτική – ότι αρκεί μία μικρή μόνο σπίθα, για να πυροδοτήσει το χάος."


" Η αποκαθήλωση της Deutsche Bank "

ΕΙΚΟΝΑ - Τράπεζες Η τράπεζα αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, αφού γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, βρετανικά και ελβετικά ιδρύματα αντιστοίχου μεγέθους, αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα επιβίωσης – εντός ενός εκρηκτικού περιβάλλοντος 

«Η ανακοίνωση της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία δεν θα διενεργηθεί τεστ αντοχής στις ελληνικές τράπεζες το Φθινόπωρο, δεν είναι καθόλου καθησυχαστική – ειδικά επειδή οι νέες κεφαλαιοποιήσεις δεν θα γίνονται με το συνήθη τρόπο, αλλά με τη βοήθεια των ομολογιούχων, των μετόχων και των καταθετών τους, πριν απαιτηθεί τυχόν διάσωση τους από τα κράτη, με τα χρήματα των φορολογουμένων τους.

Τυχόν καθυστέρηση πάντως των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη αύξηση των κόκκινων δανείων, λόγω της ύφεσης, των νέων μέτρων λιτότητας κοκ., θα καθιστούσε μάλλον απαραίτητη μία επόμενη αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών – οπότε θα δημιουργούταν καινούργια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία» (Άρης Ο.).

 Άρθρο

Το χειρότερο δυνατόν που μπορεί να συμβεί σε μία τράπεζα, πόσο μάλλον όταν θεωρείται ως η μακράνμεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια της Γερμανίας και της Ευρώπης των πολλών χρεοκοπημένων τραπεζών, είναι αυτά που δήλωσαν ο διοικητής της, καθώς επίσης ο οικονομικός της διευθυντής: «Η Deutsche Bank είναι σε θέση να πληρώσει τους τόκους για τα πολύ επικίνδυνα ομόλογα της«.
Η παραπάνω ανακοίνωση μοιάζει με το προοίμιο της παραδοχής της πτώχευσης – ενώ όλες οι δηλώσεις στήριξης της που ακολούθησαν, μεταξύ των οποίων του κ. Σόιμπλε και του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας, θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα πριν από τη χρεοκοπία της. Τότε που ο πρωθυπουργός της, μαζί με τον υπουργό οικονομικών του, απειλούσαν τους κερδοσκόπους – ισχυριζόμενοι πως θα έχαναν τα χρήματα τους, εάν στοιχημάτιζαν εναντίον της οικονομίας μας.

Βέβαια η μετοχή της τράπεζας «αναθάρρησε», ειδικά μετά την ανακοίνωση της πως θα ξαναγοράσει κάποια ομόλογα, από αυτά που κατέχουν οι επενδυτές της – αν και πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό (4,8 δις €), αφού δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεφύγει από το αδιέξοδο, στον οποίο την οδήγησε η παράλογη διαχείριση των οικονομικών της (άρθρο). Εύλογα λοιπόν πολλοί την εξισώνουν με την Lehman Brothers – πόσο μάλλον όταν η διαγραμματική εικόνα της εμφανίζει καταπληκτικές ομοιότητες.

ΓΡΑΦΗΜΑ - Deutsche bank, Lehman
Περαιτέρω, όπως και να έχει η τράπεζα αποτελεί πλέον ένα χαρτί για τους κερδοσκόπους – αφού οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές έχουν ήδη αποχαιρετίσει τη μετοχή της, η οποία έχει μετατραπεί σε ασανσέρ. Πολλές μεγάλες γερμανικές επενδυτικές εταιρείες έχουν μειώσει από την περασμένη άνοιξη τη συμμετοχή τους σε ελάχιστα ποσοστά – ενώ στις χρηματαγορές τα ασφάλιστρα κινδύνου της (CDS), έχουν αυξηθεί σε επίπεδα που θυμίζουν τη χειρότερη εποχή της κρίσης του 2008.

Όλα αυτά οφείλονται προφανώς σε μεγάλο βαθμό στην ίδια, η οποία έκανε τα πάντα στο παρελθόν, για να γίνει η μεγαλύτερη τράπεζα της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης – με αποτέλεσμα να υπερεκτιμήσει η αλαζονική διοίκηση της τις δυνατότητες της.

Έτσι κατάντησε να έχει μία χρηματιστηριακή αξία πολύ μικρότερη από τους περισσότερους ανταγωνιστές της, έναν εντελώς αδιαφανή ισολογισμό, καθώς επίσης μία αστρονομική έκθεση σε παράγωγα προϊόντα, την οποία κανένας δεν μπορεί να κατανοήσει (της τάξης των 47 τρις € σήμερα ή 15 φορές το ΑΕΠ της Γερμανίας, μετά τις μεγάλες προσπάθειες μείωσης τους στο πρόσφατο παρελθόν). Ούτε καν το υψηλόβαθμο στελεχιακό της δυναμικό, το οποίο δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του.

Η οικονομική κατάρρευση

Το παγκόσμια κομβικό σημείο των επερχόμενων αμερικανικών εκλογών

 
" Είμαστε μια αυτοκρατορία τώρα, κι όταν αναλαμβάνουμε δράση, δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα. Κι ενώ εσείς αναλύετε (μελετάτε) αυτή την πραγματικότητα - όπως με σύνεση θα κάνετε- αναλαμβάνουμε και πάλι δράση, δημιουργώντας άλλες "νέες πραγματικότητες", τις οποίες μπορείτε επίσης να μελετήσετε κι έτσι τα πράγματα θα σχεδιάζονται κάθε φορά. Είμαστε οι ηθοποιοί της Ιστορίας κι όλοι εσείς απλά θα (προσπαθείτε να) μελετάτε κι αναλύετε αυτά που κάνουμε"(!!!) - Πρόεδρος Μπους περί "νέας πραγματικότητας"
Τα παραπάνω λόγια δεν εκφράζουν τις αντιλήψεις αποκλειστικά του πρώην "genious" προέδρου των ΗΠΑ. Αλλά αποτελούν την πεμπτουσία μιας ολόκληρης κοσμοθεώρησης, που κρυσταλλώθηκε κι εκπορεύεται από απόλυτα συγκεκριμένα λόμπυ και κέντρα άσκησης (σκιώδους συχνά) εξουσίας, τα οποία ξεπερνούν και τις αρμοδιότητες και δυνατότητες του εκάστοτε Αμερικανού προέδρου.
{ Θυμηθείτε και αυτή την ανάρτηση, σχετικά με ένα δυστοπικό σενάριο το οποίο δεν πρόλαβε ποτέ να γυριστεί σε ταινία, διότι ο δημιουργός του, και μαζί ολόκληρη η οικογένειά του, "φιμώθηκε μόνιμα":"GRAY STATE" ("ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΚΡΑΤΟΣ")
Χρήσιμο θα ήταν και να συνδέσετε το παρακάτω άρθρο με αυτή τη λίγο παλιότερη ανάρτηση:"Ισχυρά κέντρα των ΗΠΑ πιέζουν για ταυτόχρονη επίθεση κατά της Ρωσίας και της Κίνας"

(από ανάρτηση του Ένοικου): Ένας αγριεμένος τεράστιος δράκος απ'το διάστημα αρπάζει τον πλανήτη και τον καταστρέφει. Σύμβολο που έχει να κάνει με (αμερικανικά) διαστημικά προγράμματα και συμβολισμό κατασκοπευτικών δορυφόρων. Η επιγραφή σημαίνει πάνω κάτω: "Όλες οι δομές -ή υποδομές- σας είναι για να υπηρετούν εμάς"


"Trump VS Sanders"


Οι αμερικάνικες προεδρικές θα κρίνουν λίγο πολύ το με πιο μορφή θα υπάρχει ο πλανήτης ή έστω ή ανθρωπότητα τα επόμενα χρόνια.
Με άλλα λόγια μπορείτε ελεύθερα και χωρίς πολύ σκέψη να τις χαρακτηρίσετε κρισιμότατες.
Πολύ πιο κρίσιμες και από αυτές που ανέδειξαν τον πρόεδρο Ομπάμα, τον πρώτο λευκό μαύρο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ο νομπελίστας ειρήνης κατάφερε να δημιουργήσει μόνο δύο Καρχηδόνες, τη Λιβύη και τη Συρία και ο προκάτοχός του Bush έσκασε από τη ζήλεια του, ενώ κατάφερε να διαμελίσει και την Ουκρανία.
Παράλληλα όχι μόνο έσωσε αλλά και έδωσε συγχωροχάρτια στις χρηματοπιστωτικές συμμορίες που δημιούργησαν την κρίση του 2008 ενώ έκανε τα στραβά μάτια στην συνέχιση της ρατσιστικής και συχνά θανατηφόρας αστυνομικής βίας εντός των ΗΠΑ.
Με λίγα λόγια ο Ομπάμα υπήρξε προς γενική απογοήτευση της ανθρωπότητας μια κουβερτούρα πάνω από σκατά καθώς αφήνει τον πλανήτη σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι τον παρέλαβε.
Το μόνο ελαφρυντικό που οποιοσδήποτε οφείλει να του αποδώσει είναι όσο σκατά κι αν έχει γίνει ο κόσμος, με τους νεοσυντηριτικούς θα ταν απείρως χειρότερα.
Και αυτή θα είναι η εξέλιξη αν για κάποιο λόγο οι Αμερικάνοι επιβράβευαν τους «συστημικούς» υποψηφίους του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που με την εξαίρεση του Rand Paul είναι λίγο πολύ εξαγορασμένοι από μεγάλα συμφέροντα.
Ευτυχώς στην πορεία προέκυψαν οι «αντισυστημικοί» Trump και Sanders που ανέτρεψαν τα προγνωστικά.
«Αντισυστημικός ο δισεκατομμυριούχος κερατάς;» φυσικά θα αναρωτηθείτε. Μόνο στην αμερική γίνονται αυτά.
Σωστά. Ας σταματήσουμε λοιπόν να κρίνουμε εξ ψωροκώσταινας τ’ αλλότρια.
Ο Trump δεν μπορεί να θεωρείται εξαγορασμένος από τα μεγάλα συμφέροντα. Είναι από μόνος του μεγάλο συμφέρον.
Τους Sanders και Tramp τους χωρίζει άβυσσος. Είναι πολύ περισσότερο προτιμητέοι όμως από τη Hilary και τους υπόλοιπους νεοσυντηρητικούς γιατί αυτούς τους χωρίζουν παρά ελάχιστα και τους ενώνει η αγάπη για τον πόλεμο.
Το δημοκρατικό Salon χαρακτηρίζει τον Trump ως ασταμάτητο.
Συμφωνώ. Αυτή την στιγμή τον Tramp μπορεί να τον σταματήσει μόνο σφαίρα.
Το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων το χει στα τσεπάκι του.
Πιο αμφίρροπη θα ναι η μάχη Χίλαρι Σάντερς αν δεν καταλάβουν οι δημοκρατικοί ότι ο Trump θα την γλεντήσει τη Χίλαρι γιατί μπορεί ο πρώτος να είναι ανήθικος, κακός, αλητήριος αλλά δεν είναι ότι είναι η Χίλαρι: Μια τεράστια υποκρίτρια.

Τα ξερά τα δίπολα




" Kλείστε τα σύνορα! - Ανοίξτε τα σύνορα!  Όχι στα σύνορα! - Ναι στα σύνορα! "

Τα ξερά δίπολα κυριαρχούν και στο θέμα αντιμετώπισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού.

 Κάποτε οι μεγάλες μεταναστεύσεις των λαών στη γη συνδέονταν με την έμφυτη εξερευνητική ανησυχία του ανθρώπου, με τις επεκτατικές του τάσεις (μήπως οι αρχαίοι λαοί σύμφωνα με τις σημερινές επαγγελματικές συχνά αντιλήψεις ήταν...φασίστες ή σιωνιστές;), με την αναζήτηση πιο εύφορων και γόνιμων εδαφών και κατέληγαν σε αναπόφευκτες συγκρούσεις, όπου πολλοί λαοί χάθηκαν τελείως από το πρόσωπο του πλανήτη. Σήμερα αυτό που συμβαίνει οφείλεται σε άλλους λόγους, πιο "πολιτισμένους" και δουλεμένους από αυτό το κολοσσιαίο project που oνομάζεται κοινωνική μηχανική. Τρόπους ενορχηστρωμένους και στρατηγικά σχεδιασμένους από τις κυρίαρχες και αντιμαχόμενες και μεταξύ τους ελίτ, που γνωρίζουν πολύ καλά πώς να καταστρέφουν χώρες για να τις "εκδημοκρατίσουν", να υποβαθμίζουν με τα σύγχρονα τεχνολογικά μοντέλα ακόμα και το κλίμα τους παράλληλα με την αρπαγή των πόρων τους, να εμπορεύονται ολόκληρους πληθυσμούς, να εκμεταλλεύονται τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις μέσω παπών-αρχιεπισκόπων- "αγίων"-ραβίνων-μουλάδων-ιμάμηδων, να υποδαυλίζουν πάθη και να γιγαντώνουν το φανατισμό. Να διαιρούν για να βασιλεύουν. 

Μα το πρόβλημα είναι να καταργηθούν ή να κλείσουν σαν φυλακές όσων ήδη βρίσκονται μέσα, γηγενών και μη, τα υπάρχοντα σύνορα; Ή να καταργηθούν απόλυτα συγκεκριμένες αντιλήψεις που θα υπάρχουν είτε εντός είτε ελλείψει συνόρων;
Όπως η εκμετάλλευση του ασθενέστερου, ο εργασιακός εξευτελισμός, οι τόσες μορφές σύγχρονης δουλείας. Η ημιμάθεια και η γνώση που εξυπηρετεί τις κυρίαρχες ατζέντες και τα μονοπώλια ερμηνείας και διαμόρφωσης της πραγματικότητας. Η θεοκρατία, είτε πρόκειται για το χριστιανικό σκοταδισμό, που ακόμα προσκυνάει λείψανα νεκρών και τρέμει την μεταθανάτια τιμωρία, είτε για τη μουσουλμανική σαρία με τον ευτελισμό της ελεύθερης από τη φύση της ανθρώπινης φύσης. Η κατοχή του ανθρώπου από τα αντικείμενα κι όχι από υψηλές κοινωνικές αξίες, η συσσώρευση κέρδους, η κατασκευή ασθενειών και η αποκόμμιση τεράστιων κερδών από τη βιομηχανία του πόνου. Η κυριαρχία του ψεύδους, της απάτης, της μικροψυχίας, της στενοκεφαλιάς, της εθελοδουλίας, του ιδεολογικού-θρησκευτικου-επιστημονικού δογματισμού. Ακόμη και η σχεδόν ιδεοληψία ότι όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι μπορούν με απλή προσφορά αλληλεγγύης να εκδηλώσουν κοινωνική και πολιτική συνειδητότητα και να ξεριζώσουν όλα τα εγωιστικά και παρασιτικά τερατουργήματα από μέσα τους (έχετε δει τη φοβερή ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ "Βιριδιάνα";)

Πώς, αποβάλλονται αυτές οι νοοτροπίες, πώς ξεριζώνονται αυτές οι κρυσταλλώσεις από τη μια στιγμή στην άλλη;
Όπως αυτές που χρειάζονται σύνορα-"κάστρα" υπό την αιγίδα ψυχαναγκαστικών "οικόσημων" για τον έλεγχο των αντανακλαστικών των μαζών, τσιφλικάδων και ανθρώπινων και μη θεών-προστατών. Κι όπου θεοποιείται ως ύψιστη αξία το "έχειν" (ακόμη κι από τους μη έχοντες) και όχι το "είναι"...
Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς εδώ την έννοια της "πατρίδας"

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Καλή μας όρεξη! - Καταβροχθίζοντας τις "μπουκιές" που μας σερβίρουν...


α) " Στις δε ΗΠΑ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία. Με συγκεκριμένες διατάξεις του, καθίσταται υποχρεωτική η εμφύτευση ηλεκτρονικού τσιπ σε κάθε Αμερικανό πολίτη!! Πολύ σύντομα 20 εκ των Πολιτειών είχαν προσφύγει στα δικαστήρια για την ακύρωση του νομοσχεδίου, που χαρακτήρισαν άκρως αντισυνταγματικό και προσβλητικό για την ελευθερία των Αμερικανών πολιτών. - Εποχή ολικής παρακολούθησης όλων των πολιτών : "Η ηλεκτρονική κατασκόπευση σε συνδυασμό αφενός με το πέρασμα στην εποχή των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και αφετέρου με την ιλιγγιώδη τεχνολογική πρόοδο του κλάδου αυτού κατέστησαν πραγματικότητα τα πιο τρελά όνειρα κάθε δικτάτορα: να μαθαίνει ανά πάσα στιγμή τα πάντα για οποιονδήποτε άνθρωπο ζει στη Γη!"
από το  Ένας κόσμος..."οφθαλμολάγνος"! 
β) " Ο νέος Κώδικας Αλιμεντάριους απαγορεύει τη χρήση, για πρόληψη ή θεραπεία, θρεπτικών και θεραπευτικών ουσιών -όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα- που βρίσκονται σε φυσική μορφή σε πολλά τρόφιμα και βότανα. Αυτές οι ουσίες χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια! Η θεραπεία με τέτοιες ουσίες θα γίνεται μόνο μέσα από φάρμακα και σκευάσματατων φαρμακευτικών εταιριών, τα οποία βέβαια θα κοστίζουν πολύ ακριβότερα.
Παράλληλα, ο Κώδικας προβλέπει ότι τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν τις "τοξικές ουσίες" -βλέπε βιταμίνες, μέταλλα κ.ά.- που περιέχουν. Έτσι, η διατροφή μας θα αποτελείται από νεκρή τροφή και οι αρρώστιες που θα προκύπτουν, όπως είναι φυσικό, θα αντιμετωπίζονται από τα φάρμακα της φαρμακοβιομηχανίας! Ο Κώδικας θέτει εκτός της "νόμιμης λίστας" πολλά σημαντικά συστατικά της ανθρώπινης διατροφής, ενώ την ίδια στιγμή επιβάλλεται η χρήση άκρως επιβλαβών ουσιών, όπως συμβαίνει με τη φθορίωση του νερού -βλέπε το μεγάλο "πειραματικό εργαστήρι" με ανθρώπινα πειραματόζωα που λέγεται ΗΠΑ " - - Τι εστί μεταλλαγμένα;  Επικίνδυνα τα μεταλλαγμένα για την υγεία μας (" Η ένθεση «ξένων» γονιδίων στους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία μας, όχι μόνο όταν οι οργανισμοί αυτοί εισάγονται στην τροφική αλυσίδα αλλά ακόμη και για τους καλλιεργητές ή άλλους γειτονικούς τους οργανισμούς! ")
από το Η παγκόσμια διατροφική Χιροσίμα είναι ήδη εδώ!
 γ) " Η αμερικανική βιομηχανία κρέατος επιδιώκει να επιτύχει την κατάργηση του ευρωπαϊκού κανονισμού που απαγορεύει τα κοτόπουλα που έχουν απολυμανθεί με χλώριο. Ο όμιλος Yum! κάτοχος της αλυσίδας γρήγορου φαγητού Kentucky Fried Chicken (KFC), που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης αυτής, μπορεί να υπολογίζει στη δύναμη πυρός των εργοδοτικών οργανώσεων. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει μόνο τη χρήση νερού και ατμού στα κοτόπουλα» διαμαρτύρεται η Βορειοαμερικανική Ένωση Κρέατος, ενώ μια άλλη ομάδα πίεσης, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κρέατος, εκφράζει τη λύπη του για «την αδικαιολόγητη απόρριψη» από τις Βρυξέλλες «των κρεάτων με αναβολικά πρόσθετα, όπως η υδροχλωρική ρακτοπαμίνη».
Η ρακτοπαμίνη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αύξηση του όγκου του άπαχου κρέατος σε χοίρους και βοοειδή. Λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί για την υγεία ζώων και καταναλωτών, έχει απαγορευτεί σε 160 χώρες, μεταξύ τους και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., η Ρωσία και η Κίνα. Για τον αμερικανικό όμιλο παραγωγής χοιρινού κρέατος, το προστατευτικό αυτό μέτρο αποτελεί διατάραξη του ελεύθερου ανταγωνισμού, στην οποία η συμφωνία ΤΤΙΡ πρέπει επειγόντως να δώσει τέλος."
από το Δεν ήξερες για την "TPP"; Ας μάθουμε τι συμφώνησαν για τη νέα "δημοκρατική φόρμουλα" στη ζωή των κοινωνιών... 

Όταν οι παγκόσμιοι  "άρχοντες" και τα κατά τόπους γιουσουφάκια τους (με ή χωρίς γραβάτα, σοβαροφανείς ή εξόφθαλμα γλοιώδεις) φροντίζουν για την "ασφάλεια" και "υγεία" των αρχόμενων. Παράλληλα με την "καρτούλα του δίποδου υπηκόου"-αυτοματοποιημένου και φακελωμένου ως το μεδούλι {Καλώς ήλθατε στην "αχρήματη κοινωνία" (και μια ταινία μικρού μήκους)} προωθείται μανιωδώς και η διατροφική γενοκτονία σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση των υδάτων, που σύμφωνα με τον ημιπαράφρονα πρόεδρο της Nestle αποτελούν "εμπορεύσιμο προϊόν"...
Συνδέστε τα παρακάτω θαυμαστά και εξόχως τοξικά από τις "γενετικά τροποποιημένες" Ηνωμένες Εταιρείες Αμερικής με όσα έχουν ήδη υπογραφεί και ήδη σχεδιαστεί για τη χώρα της αποικιοκρατικής σφαλιάρας και της κοτζαμπασέικης αυθαιρεσίας και ξετσιπωσιάς (=Καλώς τα δεχτήκαμε πατριώτες: " Ευρωπαϊκό "ναι" στα μεταλλαγμένα, με πρωτοστάτες Μανιάτη - Βενιζέλο " και  Η εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, κοινώς μεταλλαγμένων, στην Ε.Ε. και η χώρα (ποια να είναι άραγε;) που σχεδόν πρωτοστατεί στο καλωσόρισμα και εγκατάστασή τους στα ευρωπαϊκά εδάφη...
Οι επισημάνσεις με χρώμα και τα σχόλια σε παρένθεση, στο παρακάτω κείμενο, είναι από εμάς.

«ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΟΔΕΙΕΣ»
(το αντίστοιχο ελληνικό τι κάνει;)

" Παρά τις 400.000 υπογραφές διαμαρτυρίας πολιτών, επαγγελματιών της Υγείας και αγροτοκαλλιεργητών, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους, τον Σεπτέμβρη του 2014 το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ ενέκρινε μια νέα γενιά γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού και σογιόσπορου από τη βιοτεχνική εταιρεία Dow AgroSciences. Οι σπόροι της νέας μάρκας Enlist Duo, το οποίο για πρώτη φορά συνδυάζει δυο κοινά ζιζανιοκτόνα: το 2,4-D, ένα συστατικό του τοξικού ζιζανιοκτόνου Agent Orange (σχόλιο:!!!!!!) που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του πολέμου τουΒιετνάμ και τη γλυφοσάτη, που αποτελεί το βασικό συστατικό του ζιζανιοκτόνου της Mονσάντο Roundup (=άκρως τοξικό!)

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

" The system is working "



Aρχική πηγή: cartoon politics

Αnd I think to myself what a wonderful..shithole!

video: what a wonderful -ironic- world, louis armstrong 

Συριακή πυριτιδαποθήκη


καλώς τα παιδιά τα δικά τους

Ο γνωστός Αμερικανός στρατηγός Γουέσλυ Κλαρκ στο CNN: "Πάντα υπάρχει η σκέψη ότι η Τουρκία υποστηρίζει το ισλαμικό κράτος. Κάποιος αγοράζει το πετρέλαιο που το ισλαμικό κράτος πουλά, αυτό το πετρέλαιο που διοχετεύεται μέσα από το έδαφος κάποιων. Για μένα περνά μέσω Τουρκίας, αν και οι Τούρκοι ποτέ δεν το παραδέχτηκαν"
-και για σένα και για τον πρόεδρο και το κογκρέσο σας και για τους συμμαχικούς σας προέδρους και για τους αγοραστές σας και για όλη την υποκριτική κουστωδία που αρέσκεται να συστήνεται ως "διεθνής κοινότητα". Αλήθεια, γιατί αποκαλείται γενικά το χαλιφάτο "κράτος" απο επίσημα δυτικά χείλη και δεν χρησιμοποιείται μια άλλη ονομασία για αυτό το έκτρωμα; του αναγνωρίζεται η όποια κρατική υπόσταση;-

Για τον προβοκατόρικο και τρισάθλιο ρόλο της Τουρκίας στη συριακή κρίση έχουμε αναφερθεί ήδη: "Τουρκία =ελεύθερο πέρασμα στρατολογημένων νέων υποστηρικτών του "ισλαμικού κράτους" απ'όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, προς τα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, και συγχρόνως πάροχος οπλισμού και κάθε είδους υποστήριξης προς τo ISIS, π.χ. νοσοκομειακής περίθαλψης σε τραυματίες τζιχαντιστές, όπως έχουν καταγγείλει τόσο κουρδικές οργανώσεις όσο και τουρκικά ΜΜΕ" ..ως σχόλιο στο Turkey: The Islamic State’s Second Home (Tουρκία: το δεύτερο σπίτι του ISIS)
Για το ανατριχιαστικό ποιόν της "συριακής αντιπολίτευσης" και των "απελευθερωτών ανταρτών", αυτού του χρηματοδοτούμενου από τη Δύση συνονθυλεύματος ομάδων με αντικρουόμενα συμφέροντα και τα αίσχη του στη Συρία, πριν τη δημιουργία κι ανάμειξη των σχιζοφρενών θρησκόληπτων, αρχαιοκάπηλων, παράνομων διακινητών πετρελαίου και σαδιστών σφαγέων του ISIS -εκπαιδευμένων από τς ΗΠΑ και χρηματοδοτούμενων από το αντιδραστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ και με την απόλυτη ανοχή του Ισραήλ- έχουμε επίσης επισημάνει τα εξής: Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό! με εικόνες που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τη μοίρα των αλλαουιτών και σιιτών μουσουλμάνων ή των λίγων χριστιανικών πληθυσμών σε μια μετά Άσαντ θεοκρατική εποχή. Και κυριαρχούμενη από εταιρείες και μισθοφόρους τους.
Για τον μέχρι σήμερα γενναίο αγώνα των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, αυτών που έχει βάλει στο στόχαστρο η νέα τουρκική, τελείως παράνομη, επίθεση της Τουρκίας του σουλτανίσκου Ερντογάν -πήρε από τον ΟΗΕ το "πράσινο φως" για τέτοιου είδους βομβαρδισμούς εντός επικράτειας μιας άλλης κυρίαρχης και σε τεράστια ανθρωπιστική κρίση χώρας;- έχουμε επισημάνει: Βίντεο για τον γενναίο αγώνα των Κούρδων στο Kobane ενάντια στα λυσσασμένα σκυλιά του ΙΚΙΛ ή ISIS, όργανα των γεωπολιτικών σχεδίων της Δύσης 

Και πρόσφατα τα ντόπια ΜΜΕ οργιάζουν από το σφυροκόπημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, μιλώντας για καραβάνια προσφύγων από το ως τώρα στα χέρια του ΙSIS Χαλέπι, "λόγω των ρωσικών και καθεστωτικών βομβαρδισμών" και της νικηφόρας επέλασης -αν και τα εδάφη αλλάζουν διαρκώς χέρια σε λυσσασμένες συγκρούσεις- του, πραγματικά άξιου θαυμασμού αν σκεφτεί κανείς πόσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια, συριακού στρατού και των συμμάχων του σιιτών της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολά και  δυνάμεων του επίσης συμμαχικού ιρανικού στρατού. Επίσης αναπαράγουν σαν γνήσια φερέφωνα των κυρίαρχων κέντρων διαχείρισης και διάχυσης της "πληροφορίας" ανυπόστατα "πορίσματα" για βομβαρδισμό σχολείου και νοσοκομείου από τα ρωσικά βομβαρδιστικά, κάτι που βρωμάει την προβοκατόρικη μπόχα εκείνης της πριν λίγα χρόνια "σιγουριάς" για την επίθεση του συριακού στρατού με χημικά σε αμάχους και η οποία κατέπεσε σαν τραπουλόχαρτο σημαδεμένο λόγω πλήρους έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Αλλά αποτελούσε πολύτιμο εργαλείο προπαγάνδας που θα προετοίμαζε το έδαφος για στρατιωτική εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία, στα πλαίσια της συνέχειας της απάτης της "αραβικής άνοιξης," που στόχευε στην επιβολή βολικού χάους και κατάλληλων αχυρανθρώπων για τα συμφέροντα ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας και συνεταιρικών αραβικών πετροδολαρίων, με την ανατροπή του κοσμικού καθεστώτως του Άσαντ, την εγκαθίδρυση ελεγχόμενων από τη Δύση ανδρείκελων, την αποκοπή της Ρωσίας από τη σημαντική διέξοδό της στη Μεσόγειο, την ακύρωση σημαντικών στρατιωτικών συμφωνιών της Συρίας με Ρωσία και Κίνα και την "ανοικοδόμηση" της χώρας από Δυτικές εταιρείες. Ακόμα, η Τουρκία ευελπιστούσε για τη μετά Άσαντ εποχή να της παραχωρηθούν περιοχές που βρίσκονταν στα τουρκοσυριακά σύνορα, όπως το Χαλέπι για το οποίο γίνεται τόσος λόγος σήμερα, καθώς και για την απομάκρυνση από τη Συρία όλων των εκεί κουρδικών δυνάμεων του PKK. Ωστόσο, η τότε σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση της Δύσης, με τις ευλογίες των σκληροπυρηνικών θρησκευτικών και πετρελαιάδων δορυφόρων της στην Αραβική Χερσόνησο, αποτράπηκε τελευταία στιγμή μετά την αποφασιστική παρέμβαση της Ρωσίας, που επανήλθε δυναμικά στο παγκόσμιο προσκήνιο και την έστω και προσωρινή υποχώρηση των αγγλοαμερικανών. Και λίγο μετά μας προέκυψε το "χαλιφάτο" της πιο παρανοϊκής τζιχάντ και αιμοσταγούς τρομοκρατίας, που απειλεί σοβαρά Ευρώπη και ΗΠΑ και κάνει τις μυστικές υπηρεσίες και τα κέντρα αποπνιχτικής αστυνόμευσης και απόλυτου ελέγχου των πολιτών να τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση, όταν δεν σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα μέσω των πολιτικών καμαριέρων τους-ηγετών του "πολιτισμένου κόσμου".  Τρομοκρατία: Το υπερόπλο της Δύσης 

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Central Banks Are Trojan Horses, Looting Their Host Nations




 By Washington's Blog

A Nobel prize winning economist, former chief economist and senior vice president of the World Bank, and chairman of the President’s council of economic advisers (Joseph Stiglitz) says that the International Monetary Fund and World Bank loan money to third world countries as a way to force them to open up their markets and resources for looting by the West.

Do central banks do something similar?
Economics professor Richard Werner – who created the concept of quantitative easing – has documented that central banks intentionally impoverish their host countries to justify economic and legal changes which allow looting by foreign interests.

He focuses mainly on the Bank of Japan, which induced a huge bubble and then deflated it – crushing Japan’s economy in the process – as a way to promote and justify structural “reforms”.
The Bank of Japan has used a heavy hand on Japanese economy for many decades, but Japan is stuck in a horrible slump.

But Werner says the same thing about the European Central Bank (ECB).  The ECB has used loans and liquidity as a weapon to loot European nations.
Indeed, Greece (more), ItalyIreland (and here) and other European countries have all lost their national sovereignty to the ECB and the other members of the Troika.
ECB head Mario Draghi said in 2012:
The EU should have the power to police and interfere in member states’ national budgets.
***
I am certain, if we want to restore confidence in the eurozone, countries will have to transfer part of their sovereignty to the European level.
***
Several governments have not yet understood that they lost their national sovereignty long ago. Because they ran up huge debts in the past, they are now dependent on the goodwill of the financial markets.
And yet Europe has been stuck in a depression worse than the Great Depression, largely due to the ECB’s actions.

What about America’s central bank … the Federal Reserve?
Initially – contrary to what many Americans believe – the Federal Reserve had admitted that it is not really federal (more).

But – even if it’s not part of the government – hasn’t the Fed acted in America’s interest?
Let’s have a look …
The Fed:

Indigenous People in Brazil Murdered to Make Room for Investment Projects


 Indigenous People in Brazil Murdered to Make Room for Investment Projects

December 16, 2015

The Brazilian government and transnational corporations have been seizing indigenous lands in Brazil and hiring hit men to murder their residents. The exploitation of native lands for investment projects is not new, but what is new is a report published by the Indigenous Missionary Council (CIMI by its Portuguese initials) titled “Violence Against Indigenous People in Brazil.” The report stated that 138 cases of murder have been officially registered, a 42% rise between 2013 and 2014. Hit men hired by those who aim to develop the land carried out most of these murders.

One of the victims, Marinalva Kaiowá, was stabbed thirty-five times two weeks after she protested with other indigenous leaders at the Federal Supreme Court in Brasilia over a court ruling that annulled the demarcation process in the indigenous territory of the Guyraroka people.

Along with the murders, thousands of indigenous people are being displaced from their homes and moved onto small reservations, where education and basic necessities are lacking and awful health conditions and alarming infant mortality rates prevail.

An editorial published in the New York Times reported on the high rate of suicide in the Guaraní tribe. For this tribe, which resides in the part of Brazil most affected by investment projects, the suicide rate is roughly twice as great as it is among other indigenous groups in Brazil. CIMI reported over seventy Guaraní suicides in 2013. The Times’ editorial appears to be the only coverage of this story by corporate media.

Source: Renata Bessi and Santiago Navarro (translated by Miriam Taylor), “Corporate Developers Seize Indigenous Lands in Brazil and Hire Hit Men to Murder Residents,” Truthout, August 30, 2015, http://www.truth-out.org/news/item/32553-development-projects-intensify-violence-against-indigenous-people-in-brazil.

Student Researcher: William Pace (Sonoma State University)
Faculty Evaluator: Richard J. Senghas (Sonoma State University)

το διαβάσαμε στο projectsensored.org

Για τους ονειροπαρμένους τρελούς αυτού του κόσμου


"Να φυλάγεσαι από εκείνους που θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους ήσυχα και ειρηνικά. Είναι αδίστακτοι."  ΚΛΑΕΣ ΑΝΤΕΡΣΣΟΝ
"Η ήσυχη συνείδηση είναι πάντα μια ψευδής συνείδηση" ΕΝΤΓΚΑΡ ΜΟΡΡΕΝ

Για τους ονειροπαρμένους τρελούς αυτού του κόσμου. Τους απερίφραχτους, αδέσποτους, τρελαμένους με ευγενικές ψυχές, πράκτορες του Xάους...
 
Johnny Cash στο «San Quentin» (καμιά φυλακή δεν μπορεί να κρατήσει στ’ αλήθεια φυλακισμένο το πνεύμα μας)
Όταν μιλάς για ελευθερία...ΘΥΜΗΣΟΥ!
  Μέσα μας ο αέρας που φυσά...
  Συμπέρασμα: Καυλώνω άρα υπάρχω!

 

«Ας πιούμε στην υγειά των τρελών». Του Τζακ Κέρουακ


«Aς πιούμε στην υγειά των τρελών, των απροσάρμοστων, των επαναστατών, των ταραχοποιών. Σε αυτούς που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, που δεν τιμούν τους κανόνες, που δεν σέβονται την τάξη…


Μπορεί να τους επαινέσεις, να διαφωνήσεις, να τους τσιτάρεις, να δυσπιστήσεις, να τους δοξάσεις ή να τους κακολογήσεις. Αλλά δεν μπορείς να τους αγνοήσεις.


Γιατί αλλάζουν πράγματα. Βρίσκουν, φαντάζονται, βοηθάνε, ερευνούν, φτιάχνουν, εμπνέουν. Σπρώχνουν μπροστά τα πάντα.


Ίσως, πρέπει να είναι τρελοί. Πώς αλλιώς θα κοιτάξουν ένα άδειο καμβά και θα δουν έργο τέχνης; Ή θα καθίσουν στη σιωπή και θ’ ακούσουν τραγούδι που δεν έχει γραφτεί; Εκεί που κάποιοι βλέπουν τρελούς, εμείς βλέπουμε μεγαλοφυΐες.


Γιατί οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί για να πιστεύουν ό,τι μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που στο τέλος το κάνουν.»

Τζακ Κέρουακ





τα παραπάνω λόγια του Κέρουακ τα διαβάσαμε στην Υπόγεια Τάξη 

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Αφιέρωση...

κι ένας οικολογικός χαιρετισμός προς τον αυτοματοποιημένο, γκατζετάκια και ως προς τη βρώση του "γενετικά τροποποιημένο", αστικό αρουραίο της σύγχρονης παράκρουσης! Εκ μέρους της δαιμονοποιημένης και πολύπαθης  φύσης από τα τεχνολογικά μοντέλα και τα θρησκευτικά κάτεργα των εποχών της ξεφτίλας...

Αφιερωμένο στην έννοια της "νομιμότητας", έτσι όπως την αντιλαμβάνονται κάτι κολλητάρια της εκάστοτε ολιγαρχικής ανομίας, όπως όλοι οι αρμόδιοι μπατσο-υπουργοί από τη μεταπολίτευση και ύστερα, εδώ στο τσιφλίκι της εγχώριας ελίτ και των "μπίζνεσμεν" υψηλών προστατών εκτός των τειχών.

Αφιερωμένο στην "επιτακτική ανάγκη" ολοένα μεγαλύτερης αστυνόμευσης και περισσότερο ασφυχτικών "τρομονόμων" και "εκπτώσεων" στις ήδη λυμφατικές ελευθερίες και τα απομεινάρια δικαιωμάτων των υπηκόοων των αναπτυγμένων χωρών, που στενάζουν από το φόβο των κατασκευασμένων δαιμόνων από τις μυστικές υπηρεσίες και τα μυστικά κονδύλια των ηγητόρων τους.

Αφιερωμένο στα υπουργεία και τα αόρατα διευθυντήρια "προστασίας του πολίτη", που στην ουσία τον προστατεύουν από τον κακό του εαυτό, ο οποίος μπορεί να τολμήσει να αμφισβητήσει τις καλές προθέσεις, τις ατζέντες και την εντιμότητα της εξουσίας απέναντί του.

Τέλος, αφιερωμένο σε κάθε είδους και ιδεολογίας τυραννίσκους, απατεώνες και σαπάκια σε πόστα ισχύος, που βαφτίζουν το κρέας ψάρι και αποκαλούνε "δημοκρατία" το φίμωτρο παρέα με το μαστίγιο.


σκηνή από την πολύ ενδιαφέρουσα ταινία του Νίκου Νικολαΐδη "Ο χαμένος τα παίρνει όλα", με την ιστορία ενός σύγχρονου "Δον Κιχώτη" από την ανάποδη...

Ο πυροκροτητής του Χάους μέσα στην παγωμένη τάξη...


Τα παγωμένα (ή παγ-ι-ωμένα) κλειστά συστήματα, όπως ένα ολοκληρωτικό καθεστώς (πχ κομμουνιστικό ή στρατιωτική δικτατορία) ή μια κοινωνία που προσδιορίζεται από υποτιθέμενα απαρέγκλιτα χρηστά ήθη, απεχθάνονται τον παράγοντα του απρόβλεπτου, την εισροή του στοιχείου της αβεβαιότητας που απειλεί τη συνοχή τους. Μια συνεκτική "δύναμη" που στηρίζεται στις επιμέρους συμφωνίες των μελών-μερών τα οποία συνθέτουν το σύνολο του συστήματός της, ή αλλιώς τη συναινετική αποδοχή των μονάδων-"ψηφίδων" που απαρτίζουν τη συνολική εικόνα του "ψηφιδωτού". Η επιβολή, και η "συμφωνία" που αυτή επιφέρει, στηρίζεται πρωτίστως στο Φόβο. Στη στατικότητα της νόρμας, στην αποδοχή του "οικείου", ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στα συμφέροντα και την ελευθερία κινήσεων και έκφρασης (άρα και εξέλιξης) του μεγαλύτερου ή έστω ενός σημαντικού μέρους των μονάδων που όλες μαζί διαμορφώνουν ένα σύνολο. Το οποίο λειτουργεί ως ένα κλειστό και διόλου σπάνια αντιεπιβιωτικό (άρα και αντιεξελικτικό) σύστημα. Τα ίχνη όμως της εισροής του παράγοντα του απρόβλεπτου τείνουν συχνά να κλονίσουν τα θεμέλια της Παγίωσης, ακόμα και με μια "ελαφριά κίνηση", σαν το άνοιγμα και τίναγμα των φτερών της πεταλούδας, ένα φαινομενικά "μικρό" γεγονός που με την πρώτη ματιά δεν μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτές οι αλυσιδωτές στη συνέχεια συνέπειές του! Κι αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από την εισβολή στη "συναινετική πραγματικότητα ενός εξελισσόμενου χαοτικού δυναμικού συστήματος. Του Χάους που ταράζει και αποδομεί την "παγωμένη τάξη", επιφέροντας την ανατροπή, η οποία με τη σειρά της μεταφέρει τις συναρπαστικές υποσχέσεις (και την Αρμονία) του απρόβλεπτου και επομένως την πιθανή ευρυθμία κάτι καινούργιου...

Το 1955, στο ρατσιστικό Νότο των ΗΠΑ, η άρνηση της Ρόζα Παρκς, μιας κουρασμένης έγχρωμης εργαζόμενης, να σηκωθεί από τη θέση της από το λεωφορείο για να κάτσει ένας λευκός επιβάτης, αποτέλεσε εκείνο τον απαραίτητο χαοτικό παράγοντα που έκανε θρύψαλα τη συναινετική υποταγή των (αν και πολλών) πιο αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας και όλων των άλλων όμοιων με αυτή. Υποταγή στους αντιανθρώπινους και εξευτελιστικούς νόμους, κοινωνικές νόρμες και "παραδόσεις" (οι οποίες υπάρχουν και για να αναθεωρούνται και να ανασυνθέτονται) της τοπικής κοινωνίας. Ήταν η τοπική πεταλούδα που η κίνηση των φτερών της προκάλεσε τυφώνες και πυροδότησε καταστάσεις σε όλο το ρατσιστικό φάσμα των ΗΠΑ! (και όχι μόνο). Αυτό που ακολούθησε αποτέλεσε μια νέα και ανατρεπτική ιστορική αφήγηση δυναμικών αγώνων και ψυχωμένης διεκδίκησης δικαιωμάτων.

Άραγε στις ημέρες μας, αυτές της πιο ψυχοπαθητικής και καταστροφικής επέλασης ενός προκλητικά ανάλγητου χρηματοπιστωτικού κι εταιρικού πολυεθνικού ολοκληρωτισμού, που χειραγωγεί κυβερνήσεις και αλώνει νομοθεσίες και οδηγεί σε κοινωνικές γενοκτονίες και αποδομεί βάναυσα κάθε έννοια δικαιωμάτων κι ελευθεριών των ανθρώπων, ποιο γεγονός μπορεί να αποτελέσει  εκείνον τον παράγοντα της απροσδιοριστίας του απρόβλεπτου; Που θα οδηγήσει με μη γραμμικές φρακταλικές διαδικασίες σε χαοτικές δυναμικές καταστάσεις; Και πάλι η Αρχή του Χάους! Το οποίο τόσο πολύ τρέμουν οι ελίτ και τα ΜΜΕ τους, που διαμορφώνουν και κλειδώνουν με κάθε είδους προπαγάνδα και ασύμμετρους παράγοντες τα νέα ήθη και νόρμες μιας αστυνομοκρατούμενης τρομολάγνας πραγματικότητας. Αυτής που δένει τους πάντες με θηλειές του επί το πλείστον λογιστικού και ψηφιακού σε οθόνες χρέους και αλυσίδες δουλεμπορικής εκμετάλλευσης (όπως πχ συνέβαινε στην Αθήνα προ του Σόλωνα που οι πολίτες έχαναν την ελευθερία τους λόγω χρεών); Και θεοποιεί το αέναο, σ'ένα πεπερασμένο σύστημα, όπως ο πλανήτης και με κάθε ισοπεδωτικό μέσο κέρδος και τη συσσώρρευσή του ως μέσου μιας αποδεδειγμένα πλέον αυτοκαταστροφικής κοινωνικής, οικολογικής, ψυχικής ανισσοροπίας.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Παιδιά φυλακισμένων και φυλακισμένα παιδιά




 του Γιώργου Νικολαΐδη

Εδώ και λίγο καιρό εξελίσσεται στην χώρα μας μια καμπάνια για την αναθεώρηση του καθεστώτος κράτησης των φυλακισμένων μητέρων νεογνών και βρεφών, εκείνων, δηλαδή, που μέχρι σήμερα με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία κρατούνται έχοντας μαζί τους και τα μωρά τους στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα στην Θήβα. Παρόμοια καμπάνια πραγματοποιείται εδώ και χρόνια και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Φυλακισμένα μωρά 
Η ιδιότυπη αυτή ρύθμιση που εξακολουθεί δυστυχώς να υφίσταται και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (το να φυλακίζονται δηλαδή οι μικρομάνες μαζί με τα μωρά τους) προτάθηκε στην βάση της διαπίστωσης πως ο χωρισμός μάνας και νεογνού ή βρέφους μπορεί να έχει δυσμενή αποτελέσματα, μη αναστρέψιμα πολλές φορές, στην ψυχική υγεία των παιδιών αυτών.

Έτσι ο νομοθέτης βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα δίλημμα: να φυλακίσει και τα μωρά μαζί με τις μανάδες τους ή να τα χωρίσει από αυτές;

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σημειώσεις για το φαινόμενο "ροκ" και την "επέλασή του" στην ελληνοχριστιανική κοινωνία


[...]Κατ' αρχήν το ροκ φαινόμενο αποτελεί επιμέρους εκδήλωση ενός σύνθετου πολιτισμικού φαινομένου, που έχει καταχωρηθεί διεθνώς ως underground. Κατά τον ισπανό συγγραφέα -αυτόπτη και συμμέτοχο των αμερικανικών '60s- Λούις Ραθιονέρο, το underground θα μπορούσε να περιγραφεί ως η διαδρομή/παράδοση μιας ετερόδοξης σκέψης που διατρέχει υπογείως την ιστορία του δυτικού πολιτισμού. Κατά τον αμερικανό κοινωνιολόγο Φίλιπ Σλέιτερ το underground αντιπαρατίθεται με το εκάστοτε "ορθόδοξο" αξιακό σύστημα, το οποίο "όταν πρέπει να διαλέξει, τείνει να τοποθετήσει τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας πάνω απ' τα δικαιώματα του ατόμου, τις τεχνολογικές αναγκαιότητες πάνω απ' τις ανθρώπινες, τον συναγωνισμό πάνω από τη συνεργασία, τη βία πάνω από τη σεξουαλικότητα, τον συγκεντρωτισμό πάνω από την αποκέντρωση, τον παραγωγό πάνω απ' τον καταναλωτή, τα μέσα πάνω από τον σκοπό, το μυστικό πάνω από το φανερό, τις κοινωνικές μορφές πάνω από την προσωπική έκφραση, την προσπάθεια πάνω από την χαρά" (βλ. σχετικά Λούις Ραθιονέρο, Οι φιλοσοφίες του Underground, εκδόσεις Οδυσσέας, Αθήνα 1980).

Στο υπαρξιακό, λοιπόν, πεδίο το ροκ φαινόμενο εκδηλώνεται ως μια ενστικτώδης (και, εννοείται, μή συστηματική) επανανακάλυψη αρχαίων φιλοσοφικών δρόμων, όπως του Επικουρισμού και του Κυνισμού.
Στο πεδίο της καθημερινής συμπεριφοράς εκδηλώνεται ως μια στοχευμένη παραβατικότητα ("δάνειο" από τον Κυνισμό), που μπορεί να ποικίλει από απλή αυθάδεια μέχρι διάφορες ποινικά κολάσιμες πράξεις, και ως ένας ηδονισμός ("δάνειο" από τον Επικουρισμό), που επικεντρώνεται στην αναζήτηση της αυθεντικής ηδονής, δηλαδή εκείνης που μας απελευθερώνει από τις φοβίες, επάνω στις οποίες έχτιζαν ανέκαθεν οι εξουσίες.
Στο φιλοσοφικό / ψυχοθεραπευτικό πεδίο εκδηλώνεται ως αναζήτηση της ενότητας του εαυτού σε έναν κόσμο που κατακερματίζει την προσωπικότητα και αλλοτριώνει τους ανθρώπους, πρωτίστως από τον εαυτό τους. Μια αναζήτηση, απολύτως αρνητική απέναντι σε ετοιματζίδικες "λύσεις" και συνταγές (και γι΄αυτό πάντα αβέβαιη), για προσωπικό (και άρα συλλογικό) αυτοκαθορισμό. Ο στόχος είναι να βρούμε και να ζήσουμε τη δική μας ζωή, αντί για τη ζωή "φασόν" που μας επιβάλλεται από τις εκάστοτε αυθαίρετα καθορισμένες ως κοινωνικές "αναγκαιότητες". Εκδηλώνεται επίσης ως ευδαιμονισμός με την αυθεντική ελληνική φιλοσοφική του έννοια: ως ένας επίμονος (και, μερικές φορές, τραγικός ή αυτοκαταστροφικός) αγώνας για μια ζωή σύμφωνη με τον εσώτερο δαίμονά μας.
Στο πολιτικό πεδίο, ως βαθύτατα αντιπατερναλιστική, η ροκ στάση ζωής απεχθάνεται οποιαδήποτε ιεραρχία (πολιτική, οικονομική, κοινωνική κ.λπ.) και τον συνακόλουθο ετεροκαθορισμό τού ατόμου και της κοινωνίας (δηλαδή το να αποφασίζουν άλλοι για λογαριασμό τους). Ως εκ τούτου παρουσιάζει εμφανείς και στενές συγγένειες με τον Αναρχισμό: η -συνεπής- ροκ στάση (κι όχι η απλή έλξη για τη ροκ μουσική) είναι π.χ. ασυμβίβαστη με τις ιδιότητες του μέλους οποιουδήποτε κόμματος, ή του ψηφοφόρου. Θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι, παρά τη συγγένειά τους, για τη ροκ νοοτροπία ο Αναρχισμός στη στενή του (βλ. ιδεολογική) έννοια θεωρείται κάπως δογματικός και ηθικολογικός, ενώ ως κατεξοχήν πολιτικές θεωρούνται οι αντιεξουσιαστικές ατομικές φιλοσοφικές στάσεις του ευδαιμονισμού, του απελευθερωτικού ηδονισμού και της στοχευμένης "παραβατικότητας". Επιπλέον η ροκ στάση απεχθάνεται να υποδεικνύει οποιεσδήποτε ιδεολογίες και κοινωνικές συνταγές, θεωρώντας ως απείρως πιο πολιτική τη δόμηση ενός συγκεκριμένου ανθρωπότυπου σε ποσότητες ικανές να διαβρώσουν τα θεμέλια της υπάρχουσας κοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο (και φαινομενικά παραδόξως) η φιλοσοφικά "ατομικιστική" ροκ γέννησε το υποδειγματικότερο -αλλά και το πρώτο πραγματικά παγκόσμιο- κοινωνικό κίνημα της Ιστορίας: για ένα διάστημα δεκαετιών (περίπου από το 1955 έως το 1990, που θεωρείται και η κλασική περίοδος της ροκ) εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, ένιωθαν, σκέφτονταν και ενεργούσαν κατά παρόμοιο τρόπο χωρίς "οργάνωση", "καθοδηγητές", "συνέδρια", "δεξαμενές σκέψης" και ... κεντρικές επιτροπές. Έτσι ο απαξιωμένος (και από τον Αναρχισμό) φιλοσοφικός "ατομικισμός" παρήγαγε παγκόσμιες μή ιεραρχικές συλλογικότητες και αποτελεσματικά κινηματικά επιτεύγματα, που ουδέποτε κατόρθωσε ο αυτοαποκαλούμενος "κοινωνιστικός" Aναρχισμός (είτε στην κλασική, είτε στη λεγόμενη "μετα-αναρχική" σύγχρονη εκδοχή του), ή η οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία. Ωστόσο όμως, δεν είναι λίγοι οι ροκάδες, οι οποίοι θέλοντας να δράσουν πολιτικά και με μιά πιο συμβατική έννοια, προσχωρούν στον νοούμενο ως ευρύτερα αναρχικό (τον αποκαλούμενο και αντιεξουσιαστικό) χώρο. Έτσι το ροκ φαινόμενο και ο Αναρχισμός μοιάζουν σαν επίπεδο σχήμα δύο τεμνομένων κύκλων, που αν και διακριτοί, μοιράζονται μια ορισμένη κοινή επιφάνεια.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Το Εργατικό Ιατρείο του αυτοδιαχειριζόμενου παραδείγματος της ΒΙΟ.ΜΕ. !


" Από τις 20 Ιανουαρίου του 2016, το Εργατικό Ιατρείο ξεκινά τη λειτουργία του μέσα στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. Δημιουργήθηκε από τη συνάντηση και συνεργασία των εργαζόμενων της ΒΙΟ.ΜΕ και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης καιπαρέχει δωρεάν φροντίδα υγείας και πρόληψη στους εργαζόμενους, στους άνεργους και στους ανασφάλιστους κατοίκους της περιοχής του Πατριαρχικού Πυλαίας. Είναι αυτόνομο, αυτοδιαχειριζόμενο και δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, τα κόμματα, την αγορά και την εκκλησία. Λειτουργεί χωρίς ιεραρχία, με γενική συνέλευση στην οποία παίρνονται όλες οι αποφάσεις.

Το Εργατικό Ιατρείο παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς και φροντίδα σωματικής και ψυχικής υγείας για ανάγκες που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, την οικογένεια και το κοινωνικό περιβάλλον. Προσβλέπει σε μία ολιστική φροντίδα (σωματική- ψυχική- κοινωνική) που αφορά το σύνολο των αναγκών των ανθρώπων σε όλο το πλαίσιο της ζωής τους. Για αυτό και στοχεύει στην θεραπεία και την παρακολούθηση των ασθενειών και των θεμάτων υγείας γενικά, αλλά στοχεύει επίσης και στην πρόληψη τους.

Στο Εργατικό Ιατρείο υπάρχει:

Ράους! Ένα άγαλμα για τον χερ Σόιμπλε!



Nιαρρ! ή ανδριάντα ή Grexit!

O χερ "χάιλ Σόιμπλε" δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι αν η Ελλάδα βγει ποτέ από την κρίση θα πρέπει οι Έλληνες να του στήσουν...ανδριάντα!

Λίμπλιχε Βούλφι, τι καταπληκτική ιδέα! Σίγουρα σου ταιριάζει μια περίοπτη θέση μέσα στο πάνθεον των ευεργετών της Griechenland! Kαι όχι μόνο ανδριάντας, αλλά άγαλμα ολόκληρο!
Και γιατί όχι να μη θυμόμαστε την επιβλητική φυσιογνωμία σου από τα πολύ νεανικά της χρόνια; Που από τότε το πρόσωπό σου ακτινοβολούσε σπιρτάδα και μία λάμψη που μόνο οι πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι εκπέμπουν! Εμείς λοιπόν δίνουμε μια αναμνηστική φωτογραφία σου, ώστε οι καλύτεροι γλύπτες να πιάσουν αμέσως δουλειά και να ξεκινήσει αμέσως κι ο προβληματισμός για το σημείο το κατάλληλο που θα στηθεί το άγαλμά σου, ενόσω είσαι ακόμη εν ζωή και χαρίζεις με το έστω και σπανίζον χιούμορ και χαμόγελό σου και το εμπνευσμένο έργο σου ξεχωριστό νόημα στη ζωή μιας ολόκληρης ηπείρου! Γιατί δηλαδή να περιμένει ο ανάξιος μπροστά στο μεγαλείο το δικό σου ελληνικός λαός να αποβιώσεις και να μετοικήσεις στη Βαλχάλα, εκεί όπου μόνο οι σπουδαίοι πολεμιστές και πραγματικοί άνδρες πηγαίνουν;
Ιδού λοιπόν η ιδανική εικόνα πάνω στην οποία θα πρέπει να στηριχτεί η εργασία αποτύπωσής σου ως αιώνιου φάρου ελευθερίας κι αυτοδιάθεσης (και ευφυίας)για να φωτίζει και να εμπνέει την ταπεινή έως τιποτένια ζωή όλων εμάς των ιθαγενών:

Η «Σύμβαση Cooper» και ο ορυκτός πλούτος του τόπου


Η πολυσυζητημένη «Σύμβαση Cooper»


Υπάρχουν πολλές φωνές (από πολλούς μπορούν να θεωρηθούν και ακραίες) που επαναλαμβάνουν μια συγκεκριμένη άποψη: Ότι όλα αυτά είναι γνωστά δεκαετίες τώρα, αλλά λόγω παραχωρήσεων που έχουν γίνει εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, δεν μπορεί ούτε ένα κομμάτι του ελληνικού εδαφικού πλούτου να αξιοποιηθεί προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

Το 1947, ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης, συγγραφέας του γνωστού βιβλίου Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα (εκδ. «Τα Νέα Βιβλία», 1947), δημοσιεύει και αναλύει όλους τους μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και διανομή των εφοδίων της UNRA. (United Nation Relief and Rehabilitation Administration - Διοίκησης Ανακούφισης και Αποκατάστασης του ΟΗΕ). Αρχικά, το κείμενο είχε δημοσιευθεί το 1946, με τα αρχικά Δ.Μ στο περιοδικό Ανταίος, το επιστημονικό περιοδικό της Αριστεράς που διηύθυνε ο Δ. Μπάτσης και το οποίο εκδόθηκε για να στηρίξει τη θέση της βιωσιμότητας και της αυθυπαρξίας της ελληνικής Οικονομίας (ανάλογες αιτιάσεις έχει επαναλάβει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, αντιτιθέμενος στην εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας).

Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Δ. Μπάτση:

Αυτό δεν είναι απλώς εμπαιγμός, είναι χυδαιότητα!



 εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτιζε την απεργία γιατί είχε γεμίσει το κέντρο της Αθήνας με αρματωμένες ορδές εκείνων που όχι πολύ παλιότερα είχε δηλώσει ότι θα "καταργούσε"; Και γιατί αυτοί (να προεκτείνουμε λίγο τη συριζέικη "λογική") δεν προέτρεπαν έστω τον κόσμο να παραμείνει μπροστά στο κτήριο της Βουλής και να το περικυκλώσει, διευκολύνοντας τη διαμαρτυρία του;

 Α: Οι ευχαριστίες αυτών που "θα χόρευαν πεντοζάλι" τους τοκογλύφους με τα ξετσίπωτα τοκοχρεολύσια και τις νεοαποικιοκρατικές τους εταιρείες "απαλλοτρίωσης" έμψυχης και άψυχης περιουσίας του τόπου:
"Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον πρόεδρο Ομπάμα γιατί ενδεχομένως χωρίς τη δική τους συμβολή και επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και θέματα χρέους και αναπτυξιακό ορίζοντα ίσως να μην πετυχαίναμε"..! Δήλωση του αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης κ.Δραγασάκη για την επίτευξη της θανατικής καταδίκης της κοινωνίας, της 15 Ιουλίου στο "στάλαγκ" των Βρυξελλών, παρά τις δηλώσεις Λαφαζάνη όχι και πολύ καιρό πριν για "μη υπογραφή της Θανατικής καταδίκης του λαού":
Παροιμιώσης ενδοτικότητα; ασύστολη ξετσιπωσιά και ξεδιάντροπο τσαλαπάτημα της λαϊκής ετυμηγορίας του "ΟΧΙ" σε "συμφωνίες θανάτου"; αναβίωση σημιτικών φαντασμάτων κατά την κρίση των Ιμίων με τη δήλωση-προσκύνημα προς τους "φίλους Αμερικανούς"; ή και αποκάλυψη του ποιοι τελικά ήταν αυτοί που κατά την "ολονυχτία" των διαπραγματεύσεων, της 12 προς 13 Ιούλη, πίεσαν μέχρι απροκάλυπτης υποταγής και "εθνικής παράδοσης"; Αυτοί που χρησιμοποίησαν όπως συνέφερε τα γεωπολιτικά-οικονομικά τους συμφέροντα τον πρωθυπουργό της "ελπίδας" και των γενναίων υποσχέσεων, βάσει απόλυτα συγκεκριμένου προγράμματος που του χάρισε και την εκλογική επικράτηση στο προτεκτοράτο της ελίτ...
 Β: τα "καλούδια" που έφερε η "επιτυχία" των "διαπραγματεύσεων":
 " τα προαπαιτούμενα είναι ένας κατάλογος κτηνωδιών " δημοσίευση του γερμανικού περιοδικού der spiegel 
Γ: η παλιά καλή "συνταγή" που συνεχίζει απτόητη και δριμύτερη: 
«Λάθος» το μνημόνιο και το PSI -αυτοκριτική για το ΔΝΤ που ομολογεί ότι «υποτίμησε τις επιπτώσεις της σκληρής λιτότητας και εκτίμησε λάθος την πορεία του χρέους» Εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ που αναπαρήχθη από πλειάδα ξένων ΜΜΕ, εκθέτει την τρόικα και τους εγχώριους στυλοβάτες των μνημονίων καθώς αναγνωρίζει ότι η σκληρή λιτότητα έπνιξε την Ελλάδα εν γνώσει των ιθυνόντων ΕΕ και ΔΝΤ. (Επίσης, αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν δηλώσει ότι ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ τότε αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΒΙΩΣΙΜΟ! αυτά πριν από τη συμφωνία-σφαγείο του Ιουλίου με τις αιμορουφήχτρες των λαών).

Αν ο άνθρωπος ξεχωρίζει από το ζωικό βασίλειο διότι διαθέτει την πολύτιμη λογική, τότε δεν είναι καθόλου περίεργο να ισχυριστεί κάποιος που θέλει να υπάρχει ως έλλογο (κι όχι ως ά-λογο) ον ότι ζούμε σε καιρούς που κυριαρχεί (ή επιβάλλεται από πάνω προς κάθε έκφανση και πτυχή σκέψης και πράξης του κάτω) ένας πρωτοφανής παραλογισμός. Ο οποίος όλο και πιο συχνά φοράει την "παιχνιδιάρικη" στολή του παλιάτσου-τσαρλατάνου που εκφράζει απόλυτα και διασκεδάζει με τα κολπάκια του βασιλιάδες και άρχοντες. Ξερνώντας συνάμα κι έναν εξόφθαλμο εκχυδαϊσμό, που προσβάλλει βίαια κάθε απόπειρα χρήσης των ανώτερων νοητικών λειτουργιών. Όπως η Προσοχή και η Κριτική Σκέψη, οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κρυστάλλωση αυτού που ονομάζεται συνειδητότητα του ανθρώπου. Του ανθρώπου που ξέρει κάθε στιγμή τι τού γίνεται, τι συμβαίνει έξω από αυτόν και τι έρχεται στοχεύοντας αυτόν και τη συνείδησή του ως πολύτιμο τρόπαιο
(Βλέπε, για παράδειγμα, κι αυτό που προωθεί με κάθε μέσο η "αριστερή ιλαροτραγωδία" και έρχεται για να παγιώσει την απόλυτη υποδούλωση, ανελευθερία σκέψης και κινήσεων και το πιο ύπουλο φακέλωμα του σκλάβου που αρέσκονται μέσα από τις οθόνες τους να ονομάζουν "πολίτη": Καλώς ήλθατε στην "αχρήματη κοινωνία" (και μια ταινία μικρού μήκους)

Η κυβερνητική αυτή φάρσα (γιατί όλο και περισσότερο αποδεικνύει πως πρόκειται περί κακόγουστης φάρσας σε βάρος των συνήθων θυμάτων) προέτρεπε τις προηγούμενες ημέρες τον κόσμο να βγει και να διαδηλώσει μαζικά την Πέμπτη αυτή, όπου έλαβε χώρα μια από τις μεγαλύτερες απεργίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας! Με τη δικαιολογία, που θυμίζει "λογικές" των Looney Tunes, ότι θα αποτελούσε στήριξη του ηρωικού κυβερνητικού έργου(=Υes Men! αλλά θα σας κάνουμε λίγο τους δύσκολους διαπραγματευτές σαν την ολονυχτία της 15 Ιουλίου, για να μη μας πάρει χαμπάρι η κοινή γνώμη), "ενάντια σε εσωτερικά και εξωτερικά κέντρα που εμμένουν στην...ίδια νεοφιλελεύθερη συνταγή!"- Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απεργία της Πέμπτης: «Συνιστά αγωνιστική παρέμβαση» .