ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

time to go...



Ήρθε η ώρα να την κάνουμε για κάμποσες μερούλες και να τραβηχτούμε όσο γίνεται πιο μακριά από καλοκαιρινές "μπιτάτες βραδιές" και ξηλωμένα πρωινά, με φόντο ένα αδρά αμειβόμενο τίποτα.

 Νομίζουμε ότι αποτελεί καλή επιλογή το να ακολουθεί κανείς διαδρομές, γενικά, που τα κριτήρια μιλάνε στην καρδιά και τα ερεθίσματα νοηματοδοτούν την έννοια που ακούει στο όνομα αισθητική. Γιατί πράγματι, όπως το'χουν άλλωστε επισημάνει ξανά πολλοί και διάφοροι, τα πάντα είναι θέμα αισθητικής!

Και για όποιον νιώθει εγκλωβισμένος και πιάνει τον εαυτό του να πνίγεται μέσα στους κόλπους μιας αστικής εχθρικής συνθήκης και να σπαρταράει μέσα σ'ένα τρελαμένο αδιέξοδο-παγίδα, ας ακούσουμε τι έχει να πει η πολυφυλετική μπάντα των Gogol Bordello και ο Eddie Vedder των Pearl Jam, από το σάουντρακ της εξαιρετικής ταινίας "Into the wild".




Τα ξαναλέμε...

"η χαμένη τιμή..."

"η χαμένη τιμή των Δημοσκοπήσεων, των Δημοψηφισμάτων και των Δημο…, γενικώς"

σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου


( Για να αφήσουμε λίγο τη σάτιρα και να μεταφερθούμε στις προβλέψεις, που συχνά μπορεί να εμπεριέχουν και το στοιχείο του χιούμορ, το οποίο και δύναται συχνά να έχει πικρή υφή.
Φίλος μου έλεγε, πριν λίγες μέρες, ότι αμέσως μετά το Brexit oι αντικειμενικές αξίες στην Αγγλία σημείωσαν πτώση της τάξης του 30% μέσα σε μία ημέρα.  Δεν είναι απίθανο να έχουμε, λοιπόν, διόλου απαρατήρητη μεταφορά κεφαλαίων προς την Αγγλία, μετά το "yes". Που ίσως σημαίνει ότι θα πλακώσουν τα αρπαχτικά, γνωστά και ως funds, για να αγοράσουν κοψοχρονιά γη και ακίνητα με τη σέσουλα. Κάτι που θα κάνει τη νέα κυβέρνηση να ανακοινώσει θριαμβευτικά στον κόσμο ότι τα βρήκε μια χαρά με τους "επενδυτές" και, φυσικά, με γνώμονα το "λαϊκό συμφέρον". Οπότε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ίσως και να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ως αχρείαστο τελικά, να μπει στο αρχείο για να χαθεί και ως ανάμνηση, να αναβληθεί επ'αόριστον...
Άλλωστε η "αριστερή κυβέρνηση" μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας έχει ήδη λειτουργήσει, και με συνοπτικές διαδικασίες, όσον αφορά το χειρισμό "ατυχών εκβάσεων" σε δημοψηφίσματα, ως οδοδείκτης. Για κάθε άλλο ενδιαφερόμενο μέσα στη μεγάλη ενωμένη αγκαλιά.)


Μια οσμή νεκροθαλάμου




Απομονώνοντας κάποιους στίχους από ένα παλιό τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου:
 "Μια οσμή νεκροθαλάμου, καλοκαίρι"

Καλοκαίρι. Δεν έχουμε πια το χρόνο για να βρούμε χρόνο ελεύθερο. Που σημαίνει ότι ο χρόνος μας βρίσκεται σε κάτι σαν σε ομηρία. Ο χρόνος που βαριανασαίνει και ξεφυσάει λαχανιασμένα, αναιμικά, γέρνοντας κάτω από όλα τα βάρη που κουβαλάει το κουφάρι μας.
Και το φορτίο μου στον ώμο έχει μια ετικέτα που δεν επιδέχεται..την πολυτέλεια του "χρόνου για ξόδεμα":

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Στοχασμοί από το "τότε" που βγήκαν από το "τώρα"....


( ... η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς, όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος, όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...
από εδώ )

 
Τα παρακάτω αποτελούν επιλεγένα από εμάς αποσπάσματα από το περίφημο βιβλίο "Η επανάσταση της καθημερινής ζωής" (The Revolution of Everyday Life, στα γαλλικά: Traité de savoir-vivre à l’usage des jeunes générations), εκδόσεις ΑΚΜΩΝ. Του Βέλγου φιλόσοφου και πολυγραφότατου συγγραφέα Ραούλ Βανεγκέμ. Λέξεις και φράσεις που αν και γράφτηκαν το 1967, μοιάζουν σα να αποτυπώνουν με αφοπλιστικά διαυγή τρόπο τις σκέψεις κάποιου στοχαστή πάνω στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι των ημερών που ζούμε σήμερα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα... 
Ανάμεσα στις παρακάτω γραμμές παρεμβάλλονται, μέσα σε παρενθέσεις, και κάποιες δικές μας σημειώσεις και σχόλια, καθώς και κάποια, ελπίζουμε ταιριαστά, links. Οι υπογραμμίσεις με χρώμα είναι επίσης από εμάς.

" Πολύ συχνά το πνεύμα διαψεύδει την αδύναμη συμφωνία που'χει επισφραγίσει η παλάμη. Η πλατιά διάδοση της μόδας της χειραψίας, της ενεργητικά επαναλαμβανόμενης κοινωνικήςσυμφωνίας - για την εμπορική χρήση της οποίας φανερώνει πολλά το δάνειο "shake hand" - δεν είναι άραγε αισθητηριακή απάτη, δεν είναι κάποιος τρόπος για την άμβλυνση της ευαισθησίας του βλέμματος και για την αδιαμαρτύρητη προσαρμογή του στοκενό του θεάματος; Ο κοινός νους της καταναλωτικής κοινωνίας οδήγησε την παλιά έκφραση "βλέπε τα πράματα κατά πρόσωπο" στη λογική της κατάληξη: να μη βλέπεις μπροστά σου παρά μονάχα πράματα.
Γίνε αναίσθητος και τόσο ευκολομεταχείριστος όσο κι ένα τούβλο:
σ' αυτό προσκαλεί τον καθένα η εύνοια της κοινωνικής οργάνωσης. Η αστική τάξη ξέρει να μοιράζει πιο ισότιμα τις καταπιέσεις, επιτρέποντας σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων να τις υφίστανται σύμφωνα με ορθολογικούς κανόνες, στο όνομα συγκεκριμένων και εξειδικευμένων επιταγών: οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, νομοθετικές απαιτήσεις...Με αυτόν τον τρόπο κομματιασμένοι, οι καταναγκασμοί κατακερμάτισαν με τη σειρά τους την πανουργία και την ενέργεια που είχαν ενωθεί για να τους ανταποδώσουν τα ίσα ή να τους σπάσουν.
[...] Ολόκληρη ηθική βασισμένη στην εμπορική αξία, στην ευχαρίστηση του οποιουδήποτε πόστου, στην τιμιότητα της εργασίας, στις υπολογισμένες επιθυμίες, στην επιβίωση και στα αντίθετά τους, την καθαρή αξία, τη δωρεά, τον παρασιτισμό, την ενστικτώδη κτηνωδία, το θάνατο - να σε τι καζάνι ταπείνωσης βράζουν οι ανθρώπινες ικανότητες εδώ και δυο αιώνες.
( Η φυλακή από την ελευθερία διαφέρουν στην αντίληψη του καθενός, όπως και η δουλειά από τη δουλεία διαφέρουν μόνο στον τόνο...)
[...] Όσο διαλέγει κανείς την ταπείνωσή του τόσο "ζει"-ζει την ταχτοποιημένη ζωή των πραγμάτων.
[...] Η ευκολοπρόβλεφτη ευγένεια των μεθόδων καταπίεσης εξηγεί τη διαστροφή αυτή που με εμποδίζει να φωνάξω, όπως στο παραμύθι των Γκριμ, "ο βασιλιάς είναι γυμνός", κάθε που η κυριαρχία της καθημερινής μου ζωής αποκαλύπτει την κακομοιριά της.  Βέβαια, η αστυνομική κτηνωδία εξακολουθεί να λυμαίνεται τα πάντα, και πώς! Όπου κι αν ασκείται, τα αγαθά πνεύματα της αριστεράς καταγγέλουν, και πολύ σωστά, την ατιμία! Ε και;  Μήπως προτρέπουν τις μάζες να οπλιστούν;  Μήπως προκαλούν σε νόμιμη αντεκδίκηση; (επισήμανση- ένα πολύ καλό άρθρο που αξίζει να (ξανα)διαβαστεί εδώ:" Βία στη βία, της καταδίκης της βίας ". Και ακόμη: Οι στρατευμένοι και οι εξεγερμένοι..) Μήπως ενθαρρύνουν κάνα κυνήγι μπάτσων σαν και κείνο που θα στολίσει τα δέντρα της Βουδαπέστης με τα ωραιότερα φρούτα της Α.V.Η.;
(σημείωση από εμάς: επρόκειτο για τη μυστική αστυνομία της κομμουνιστικής Ουγγαρίας, όσο για την Ουγγρική επανάσταση του 1956 διαβάστε τα σχόλια του Καστοριάδη σε αυτή την ανάρτηση: ΑΓΙΣ ΣΤΙΝΑΣ - Τι είναι η επανάσταση...)
Όχι, τίποτ'από όλα αυτά. Απλώς οργανώνουν ειρηνικές διαδηλώσεις. Η συνδικαλιστική τους αστυνομία αποκαλεί προβοκάτορα όποιον τολμήσει να αντιταχθεί στις προσταγές και στα συνθήματά της.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Goodbye Blue Sky - αντίο μπλε ουρανέ!

Με τι είδους "γιατρικά" (ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου ... άλατα βαρίου, οξείδιο του αλουμινίου και ειδικές χημικές πολυμερείς ίνες κ.ά.) και γιατί αεροπλάνα χωρίς διακριτικά και σε μεγάλα ύψη (υπό τη δικαιοδοσία του ΝΑΤΟ;) "φροντίζουν για την ψυχοσωματική υγεία" των πληθυσμών! Κάτι που συμβαίνει σε όλη την "πολιτισμένη" Δύση εδώ και 18 χρόνια περίπου....



" Truth11 Films: Goodbye Blue Sky | Chemtrails, Ignored Genocide From Above | is a look at the global problem we all face in Chemtrails or geongineering.
The film explains the difference between contrails and chemtrails, who is spraying us and why. What it is doing to our health and what you can do to prevent the planned global genocide that the elite is attempting. Chemtrails are part of the global culling of the masses. Yet this obvious pollutant from above is largely ignored. Hidden in plain sight, most don't understand the dangers that are falling from the sky. The film enables us to understand what is going on and what to do about it."


Και βέβαια, συνδέστε το παραπάνω βίντεο, με τα στοιχεία που παρέχει, με αυτά:
 Χημικά ίχνη στους ουρανούς ("Είναι ο αεροψεκασμός ηλίθιε!")
  ΦΑΚΕΛΟΣ "ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ"-1ο ΜΕΡΟΣ: Chemtrails « Εγκλήματα αεροψεκασμών και συγκάλυψη» ("Αλήθεια, αναρωτηθήκατε γιατί δεν βλέπετε πλέον αυτό το βαθύ μπλε χρώμα στον ουρανό μας; Αναρωτηθήκατε γιατί το χρώμα του είναι τόσο ξεπλυμένο, σχεδόν λευκό, και μια περίεργη ομίχλη κρύβει σχεδόν πάντα τον ήλιο μας; Αναρωτηθήκατε γιατί ο ήλιος μας δεν έχει πια εκείνο το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα; Γιατί το φως του μοιάζει σαν από λάμπα αλογόνου και δυσκολεύει τόσο πολύ την όραση μας;
Στις αρχές του 1999 ξεκίνησε μία τεράστια επιχείρηση διασποράς μεγάλων ποσοτήτων μικροσωματιδίων μετάλλων στον ουρανό με αεροπλάνα.")
 ΦΑΚΕΛΟΣ "ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ"-2ο ΜΕΡΟΣ



  Καλαμάτα, άνοιξη του 2014 (μια από τις πάρα πολλές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από Ελλάδα και όχι μόνο) Εύλογο ερώτημα: αυτοί οι διαγραφόμενοι κύκλοι στον ουρανό (που άφησαν και τα γνωστά και μη εξαιρετέα ίχνη) έγιναν από πιλότους που αν και μετέφεραν κόσμο σε"κανονικά και συνηθισμένα δρομολόγια" εντούτοις τα είχαν τσούξει πριν ή κατά τη διάρκεια των εναέριων δρομολογίων; Εκτός αν τα συμβατικά επιβατικά αεροπλάνα αρέσκονται πού και πού σε τέτοιου είδους κυκλικές πορείες για να διασκεδάζουν ας πούμε τους επιβάτες και να σπάνε τη ρουτίνα της πτήσης και να αφήνουν τις "καλλιτεχνικές τους πινελιές" ως κάτι σαν ουράνια γκράφιτι...

 Άλλο ένα ενδιαφέρον βίντεο: Chemtrails, Geo-Engineering and Planetary Extinction: The Most Important Topic for Youtube in 2013 

YΓ: Συνδέστε όλα τα παραπάνω και με το απίστευτο μα δυστυχώς αληθινό φαινόμενο των Morgellons : Η εφιαλτική "παραίσθηση" με το όνομα "Μοrgellons"!

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μια αιμοδιψής σκιά που στοιχειώνει την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο


" The contemporary term false flag describes covert operations that are designed to deceive in such a way that the operations appear as though they are being carried out by entities, groups, or nations other than those who actually planned and executed them."
WIKIPEDIA
  " Αν το ISIS ήταν καθαρό, θα χτύπαγε το Γαλλικό Πεντάγωνο, δεν θα δολοφονούσε κοσμάκη στο Παρίσι, κοσμάκη στο Χαλέπι! δεν θα βίαζε γυναίκες, δεν θα ατίμαζε τον Προφήτη κάνοντας τον νταή στους αδύναμους, εξανδραποδίζοντας οικογένειες και πληθυσμούς."
του ΣΤΑΘΗ- "Φάρσα Mortala"


Μετά και το νέο "τρομοκρατικό αιματοκύλισμα" στη Νίκαια, νομίζουμε ότι είναι εξαιρετικά επίκαιρο και ιδιαίτερα σημαντικό να αναδημοσιεύσουμε ("False Flag" never ends: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, "Η ενδεκάτη Σεπτεμβρίου αλά φρανσαίζ") το χαρακτηριστικό απόσπασμα από ένα παλιότερο άρθρο του Michel Chossudovsky. Για το ποιοι βρίσκονται πίσω από τους φανατικούς τρομοκράτες, ποιοι τους κατασκεύασαν, τους εκπαίδευσαν, τους εξόπλισαν (μη ξεχνάμε και τους "βομβαρδισμούς" της πλάκας των ΗΠΑ κατά του ISIS, που στην ουσία βομβάρδιζαν στρατιωτικές υποδομές του συριακού στρατού και πέταγαν εφόδια και φάρμακα πίσω από τις γραμμές των τζιχαντιστών, μέχρι την εμπλοκή του ρωσικού στρατού με τη δυναμική συνδρομή στο πλευρό του συριακού στρατού των σιιτών μαχητών της λιβανέζικης Χεζμπολάχ-μεγάλης αντιπάλου του Ισραήλ: ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ "ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ": " Ο ψεύτικος πόλεμος του Ομπάμα ενάντια στο ισλαμικό κράτος (ISIS), το οποίο προστατεύεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της "). Και, κυρίως, για την απάντηση στο ερώτημα-κλειδί "cui bono?"-ποιος ωφελείται;
Ποιες μυστικές υπηρεσίες (οι οποίες ελέγχουν ή απλά χρησιμοποιούν κατά το δοκούν την αστυνομία), ποιες συνωμοτικές από τη φύση τους και βαθιά αντιδημοκρατικές, ψυχοπαθητικής ταυτότητας, δυνάμεις και σκοτεινοί ολοκληρωτικοί μηχανισμοί ωφελούνται; Από αυτές τις περιπτώσεις, τυφλών δολοφονικών χτυπημάτων με εκατόμβες αθώων θυμάτων και υπέρμετρης έκλυσης φόβου στις κοινωνίες. Ώστε αυτές, από μόνες τους μετά (και με τις τρομολάγνες προτροπές των ΜΜΕ), να οδηγούνται στο να γυρεύουν "μεγαλύτερη προστασία" από τους "φύλακές τους". Mε τίμημα, ως "αναγκαίο κακό", το πετσόκομμα, μέχρι και πλήρους απεμπόλησης, δημοκρατικών ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Κι όλα αυτά για να...σωθεί η "δημοκρατία"! Mέσα σε ένα "βελούδινο κελί" απόλυτου ελέγχου σε κάθε πτυχή της ζωής των πολιτών και αστυνομοκρατίας, όπου το μόνο δίκαιο που μετράει είναι αυτό των πολυεθνικών ομίλων (που έτσι και αλλιώς αποτελούν ολοκληρωτικούς θεσμούς, οι οποίοι και υιοθετούν ανάλογες πρακτικές και σχεδιασμούς) και των συμφερόντων των ελίτ. Και όπου οι πόλεμοι-κινήσεις παικτών και φατριών στη γεωστρατηγική παγκόσμια σκακιέρα και αυτοί που θα ζήσουν και θα πεθάνουν για "ανώτερους σκοπούς", καθορίζονται από τις ατζέντες των παγκόσμιων διευθυντάδων, τζογαδόρων και αρπαχτικών διψασμένων για αίμα και δύναμη...

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Ένα κινηματογραφικό κομψοτέχνημα: "Ex Machina - Από Μηχανής"

"Ex Machina - Από Μηχανής", 2015
μια ψυχολογική και φιλοσοφική κινηματογραφική πραγματεία.


Μια από τις πιο υποβλητικές ταινίες των τελευταίων χρόνων. Ένα ψυχολογικό θρίλερ με καθηλωτική φιλοσοφική δομή και την ανησυχία, που παραμονεύει σε κάθε πλάνο, να εναλάσσεται με την ψυχολογική διάσταση του φόβου. Σε κάθε επαφή, από ένα σημείο και ύστερα, του ανθρώπου με την ανθρωπόμορφη μηχανή. Η οποία μοιάζει, όσο εξελίσσεται η πλοκή, να παίζει μαζί του πολύ επιδέξια το παιχνίδι της -συνθετικής- γάτας με τον ποντικό.
Ένας διάχυτος και δύσκολα προσδιορίσιμος τρόμος που μοιάζει να πηγάζει από τα πιο βαθιά εσωτερικά πεδία της ανθρώπινης υπόστασης.
Όπως κάθε πλάνο ή διάλογος, ακόμα και η μουσική της ταινίας μόνο τυχαία δεν είναι.

Τα ερωτήματα θέτουν σε δοκιμασία την ίδια τη μοίρα, την ίδια ίσως τη συνέχεια του ανθρώπινου είδους: τι θα συμβεί αν μια υπερεξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη αποκτήσει επίγνωση του εαυτού της και συνείδηση που δε διαφέρει σε τίποτα από την ανθρώπινη; Κατά πόσο μπορεί να χειραγωγήσει τον άνθρωπο αν η ευφυία της ξεπεράσει εκείνη του δημιουργού της; Μπορεί να γίνει απειλητική, ειδικά αν αισθανθεί -εφόσον μπορεί να βιώσει ανθρώπινες αισθήσεις- ότι απειλείται η ύπαρξή της; Μπορεί να γίνει επικίνδυνη; Κι αν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον άνθρωπο με περίτεχνους τρόπους, κάτι που αποδεικνύει υψηλή νοημοσύνη, μέχρι πού μπορεί να φτάσει; πόσο θανάσιμα απρόβλεπτη μπορεί να αποδειχτεί;

Με λίγα λόγια η υπόθεση:
ένας ικανότατος νεαρός προγραμματιστής επιλέγεται από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο και ιδιοφυή εργοδότη του και μεταφέρεται στο απομονωμένο, ιδιόκτητο και πλήρους αυτάρκειας και τεχνολογικής υποδομής, προσωπικό του καταφύγιο. Με αποστολή να τεστάρει και να διαπιστώσει πόσο ανθρώπινο, όσον αφορά την ύπαρξη νοημοσύνης και εκδήλωση ευφυούς συμπεριφοράς, είναι το τελευταίο του -κρυφό βέβαια από τα φώτα της δημοσιότητας- και κορυφαίο δημιούργημα. Ένα ανδροειδές, με ιδιαίτερα ελκυστική γυναικεία μορφή, που ακούει στο όνομα Άννα. To βασικό, το πρωταρχικό ερώτημα, όπως το είχε θέσει και ο Alan Turing στο περίφημο τεστ του, ξεκινάει από το αν "είναι δυνατό μια μηχανή να εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να παρουσιάσει ανθρώπινη σκέψη.. Κι αν ναι, πώς μπορούμε να ελέγξουμε αυτό τον ισχυρισμό, πως μπορούμε δηλαδή να διαπιστώσουμε τη νοημοσύνη της;»

Πρόκειται για το αναπάντεχα ιδιοφυές σκηνοθετικό ντεμπούτο του Alex Garland, που απέσπασε το Όσκαρ οπτικών εφφέ, αν και κατά την άποψή μου θα μπορούσε να αποσπάσει και το ανάλογο βραβείο καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.


Αν δεν έτυχε να την δείτε την ταινία, έχετε την ευκαιρία να τη βρείτε και να την παρακολουθήσετε σε αυτό το σύνδεσμο: http://ajihezo.info/drjj7h6rjmpc
ή σε αυτόν: http://videowood.tv/embed/ccgy
 - πατάς "Close Advertising and Watch Video" -
με υπότιτλους στα ελληνικά.

Μην τη χάσετε!

Ο Ένοικος...

Μια άλλη ανάγνωση: "Γαλλία: Μια μικρή απάντηση στους οργισμένους προλετάριους"

...μια άλλη ματιά των γεγονότων που συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό στη Γαλλία κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου και μια διαφορετική κατανόηση  ατομικών και συλλογικών αναγκών σε συνάρτηση με την κοινωνική πραγματικότητα. Μέσα από έναν ασυμβίβαστο από τη φύση του εξεγερσιακό αυτοκαθορισμό (πρωτίστως για...την ίδια την κάβλα του!). Ενάντια σε κάθε είδους δομή αλλά και διεκδίκηση εντός πάντα των κόλπων ενός άρτια οργανωμένου καπιταλιστικού μηχανισμού (νομιμοποιώντας τον ίσως ακόμα και με το να τον αντιμάχεσαι ζητώντας καλύτερες συνθήκες ύπαρξης εντός του). Συστήματος που χρειάζεται διαχρονικά κι έναν τεράστιο, μαζικό νοητικό προγραμματισμό. Που δημιουργεί πατρίκιους και πληβείους και μεσάζοντες. Που προωθεί την επιθετική και παρασιτική ανάπτυξή του πάντα μέσα σε ευπρόβλεπτα για αυτό πλαίσια, τα οποία είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν και τους πιο δυνατούς κραδασμούς ή έστω να υποχωρούν ως προς το χειρότερο που θα μπορούσαν να επιφέρουν, σύμφωνα και με τις εντυπώσεις κι αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Πλαίσια και συνθήκες που συχνά αναδιαμορφώνονται αλλάζοντας μορφές, αλλά αφήνοντας όσο μπορεί να γίνει πιο αλώβητη την ουσία. Διαιώνισής του...


Γαλλία: Μια μικρή απάντηση στους οργισμένους προλετάριους.


Το να ισχυριστούμε ότι εκπροσωπούμε το «κίνημα» είναι μακριά από εμάς, αλλά τη στιγμή που χρησιμοποιείτε την Μπαλοθιά ως «μέσο» αναμετάδοσης οφείλουμε να απαντήσουμε.

Παρακολουθείτε «τον αγώνα μας» κι αυτό το έχουμε υπόψιν.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, εμείς θεωρούμε ότι «ο αγώνας μας» υπήρχε πριν το «κίνημα» και δε θα τελειώσει μ’ αυτό, ακόμη κι αν η μεταρρύθμιση του εργασιακού νομοσχεδίου αποσυρθεί.

Πράγματι, δεν νοιαζόμαστε για τον νόμο και δε μας αφορά η εργασία. Επιθυμούμε τον αφανισμό αυτών των δύο.

Στόχος μας δεν είναι να αναμορφώσουμε ή να βελτιώσουμε τον καπιταλισμό, αλλά να τον καταστρέψουμε, να τον εξολοθρεύσουμε μέσα στις φλόγες και με όλα τα μέσα που θεωρούμε χρήσιμα.

Δεν ενδιαφερόμαστε ούτε για το τι λένε τα συνδικάτα τα τελευταία χρόνια, τι λένε σήμερα, και τι θα συνεχίσουν να λένε τα επόμενα χρόνια. Τα συνδικάτα ανέκαθεν ήταν και θα είναι η μεταβατική ζώνη της εξουσίας που θέλουμε να καταστρέψουμε.

Όπως δε θέλουμε λιγότερο βίαιη αστυνομία ή περισσότερο ελαστικό κράτος, έτσι δε θέλουμε λιγότερο ρεφορμιστικά συνδικάτα.

Ούτε μπάτσους, ούτε κράτη, ούτε συνδικάτα!



Επομένως, είναι εμφανές ότι τα συνδικάτα, καθώς επίσης και η αστυνομία που αποτελεί υπόδειγμά τους, χρησιμοποιούν όλες τις κατασταλτικές τους δυνάμεις εναντίον μας.

«Συντρόφια», δεν είμαστε προλετάριοι, είμαστε ατομικότητες, εξεγερμένοι/ες με διαφορετικές αφετηρίες ενωμένοι/ες για την παρούσα συγκυρία ταραχών.

Αν κάτι μας χαρακτηρίζει είναι αυτό και όχι μια ψευτο-ταξική ταυτότητα βασισμένη σε ένα παλαιό μαρξιστικό όνειρο.

Δε χρειαζόμαστε καμία ταυτότητα, ας πούμε ταξική, για να εκφράσουμε και να δικαιολογήσουμε την εξεγερτική μας δράση.

Δεν ελπίζουμε τίποτα για τους εχθρούς μας, δεν τρέφουμε καμιά ελπίδα για το κράτος, ούτε για τα αφεντικά, ούτε για τα συνδικάτα, ούτε για την ετοιμοθάνατη κοινωνία που γεννάει όλα αυτά.

«Συντρόφια», δε θέλουμε να καλυτερεύσουμε τίποτα, επιδίωξή μας είναι η καταστροφή αυτού του καταπιεστικού κόσμου που επιβάλλεται σε εμάς.

Συνεπώς, δε θα ανοίξουμε διάλογο δημοψηφίσματος (γαλλικό ή ελληνικό), γιατί σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε κάτι τέτοιο. Δε ζητάμε «λιγότερη δουλειά και περισσότερο πλούτο» πολύ απλά επειδή:

Δε θέλουμε τίποτα, και θα κάψουμε ό,τι έχει απομείνει!
Με τη φωτιά!
Για τη φωτιά!


Μερικοί/ες αναρχικοί/ες

Το κείμενο στα αγγλικά
στα ισπανικά

το διαβάσαμε στο Aegri Somnia
αναρτήθηκε αρχικά στο Attaque 
( Chronique de la guerre sociale en France – guerresociale@riseup.net)

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Όταν λέξεις-φράσεις-συνθήματα γίνονται εργαλεία αποπροσανατολισμού, κατακερματισμού και λοβοτόμησης από τα πάνω προς τα κάτω

 (Οι υπογραμμίσεις στις παρακάτω απόψεις άλλων είναι από εμάς)



" Σκέψη και γλώσσα είναι αλληλένδετα. Δεν γίνεται να υπάρχει γλώσσα χωρίς σκέψη. Επειδή στη σύγχρονη κοινωνία δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου για την έκφρασή μας, πολλές φορές νομίζουμε πως έχουμε μέσα μας αποθηκευμένα πάμπολλα συναισθήματα και σκέψεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε. Δεν υπάρχει μέσα μας τίποτα αξιόλογο αν δεν μπορούμε να το εκφράσουμε λεκτικά "
Δημήτριος Γκέκας, φιλόλογος και διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Αισθητικής Ιονίου Πανεπιστημίου.

"Αν ένα παιδί μεγαλώνει σ'ένα περιβάλλον, όπου οι περισσότερες λέξεις είναι ασαφείς, θα αναπτύξει έναν χαώδη τρόπο σκέψης και μια ψυχολογία που εύκολα θα άγεται και θα φέρεται από τον κάθε λαοπλάνο πολιτικάντη ή διαφημιστή, ή προπαγανδιστή κτλ. Αντιθέτως αν μεγαλώσει σ'ένα περιβάλλον που οι περισσότερες λέξεις είναι σαφείς -και όπου ακόμη και η αναπόφευκτη ασάφεια γίνεται αποδεκτή και αναγνωρίσιμη, αλλά με σαφείς πάλι όρους- τότε το παιδί αυτό θα διαθέτει μια γερή βασική άμυνα σε οποιαδήποτε προσπάθεια ξένης παρέμβασης στην εσωτερική του υπόσταση".
 O συγγραφέας Γιώργος Μπαλάνος στο περιοδικό "Ανεξήγητο" του Ιουλίου 2003

" Υπάρχει παντού μια ξερή, ωμή, κυνική ασάφεια. Οι λέξεις που ανταλάσσουμε δεν εξυπηρετούν καμία επικοινωνία, δεν νοηματοδοτούν καμία διανοητική συναλλαγή. Συνθήματα, κραυγές και ψίθυροι, τσιτάτα, επίκληση στο ανώριμο συναίσθημα στη μικροαστική θολούρα ενός παράδοξου 'θέλω να τ'αλλάξω όλα'. Και δεν ξέρει ποια όλα "
Δημήτρης Αθηνάκης, "Η Καχυποψία ως Δείκτης Κλειστών Αστικών Κοινωνιών", εφημερίδα "Καθημερινή" 1/8/2015

" Η ελληνική γλώσσα έχει αποκτήσει νέα σημειολογία στην Ελλάδα του 2015. Οι λέξεις δεν έχουν πια το νόημα που είχαν κάποτε, ή μάλλον δεν έχουν πια κανένα νόημα. Η ίδια η χώρα έχει πάψει να είναι αληθινή κι έχει μεταβληθεί σε μια θλιβερή και μελοδραματική εξομοίωση του εαυτού της. Μου είναι αδύνατο να περιγράψω την εξομοίωση της Ελλάδας με όρους που θα έκαναν σαφές ότι είναι εξομοίωση και όχι η πραγματικότητα. Αυτό ακριβώς είναι το δράμα της εξομοίωσης: ότι μοιάζει τόσο πολύ με την πραγματικότητα που είναι αδύνατο να την ξεχωρίσεις – εκτός φυσικά κι άν στέκεσαι εκτός της. Ωστόσο, υπάρχει ένα φαινόμενο που μοναδικά συμβαίνει στις εξομοιώσεις, και ποτέ στην πραγματικότητα. Στις εξομοιώσεις, οι παίκτες αδυνατούν να λύσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα. Η φυσική σχέση αιτίας και αποτελέσματος που υφίσταται στον πραγματικό κόσμο καταλύεται. Μοιάζει σαν να υπάρχει σχέση, αλλά δεν υπάρχει. Έτσι, όποια απόφαση κι αν πάρουν οι παίκτες εντός της εξομοίωσης, όποια δράση κι αν επιχειρήσουν, δεν προκύπτει ποτέ κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η αδυναμία επίλυσης προβλημάτων είναι το κύριο σύμπτωμα της παρακμής, και οι εξομοιωμένες κοινωνίες είναι κονωνίες στο τελευταίο στάδιο της παρακμής."
του συγγραφέα Γιώργου Ζαρκαδάκη (Η νύχτα του Joker: Καληνύχτα Ελλάδα;)

Η ελληνική γλώσσα έχει αποκτήσει νέα σημειολογία στην Ελλάδα του 2015. Οι λέξεις δεν έχουν πια το νόημα που είχαν κάποτε, ή μάλλον δεν έχουν πια κανένα νόημα. Η ίδια η χώρα έχει πάψει να είναι αληθινή κι έχει μεταβληθεί σε μια θλιβερή και μελοδραματική εξομοίωση του εαυτού της. Μου είναι αδύνατο να περιγράψω την εξομοίωση της Ελλάδας με όρους που θα έκαναν σαφές ότι είναι εξομοίωση και όχι η πραγματικότητα. Αυτό ακριβώς είναι το δράμα της εξομοίωσης: ότι μοιάζει τόσο πολύ με την πραγματικότητα που είναι αδύνατο να την ξεχωρίσεις – εκτός φυσικά κι άν στέκεσαι εκτός της. Ωστόσο, υπάρχει ένα φαινόμενο που μοναδικά συμβαίνει στις εξομοιώσεις, και ποτέ στην πραγματικότητα. Στις εξομοιώσεις, οι παίκτες αδυνατούν να λύσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα. Η φυσική σχέση αιτίας και αποτελέσματος που υφίσταται στον πραγματικό κόσμο καταλύεται. Μοιάζει σαν να υπάρχει σχέση, αλλά δεν υπάρχει. Έτσι, όποια απόφαση κι αν πάρουν οι παίκτες εντός της εξομοίωσης, όποια δράση κι αν επιχειρήσουν, δεν προκύπτει ποτέ κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η αδυναμία επίλυσης προβλημάτων είναι το κύριο σύμπτωμα της παρακμής, και οι εξομοιωμένες κοινωνίες είναι κονωνίες στο τελευταίο στάδιο της παρακμής.

Πηγή : Andro.gr [ http://www.andro.gr/business/h-nuxta-tou-joker/ ]

Με βάση τα πολύ ενδιαφέροντα και στοχαστικά υπερπολύτιμα παραπάνω, νιώθουμε την ανάγκη για  μια σειρά σκέψεων, χωρίς όμως να θέλουμε να υπεραναλύσουμε και να πλατιάσουμε.

Όλη η «δημοκρατία» της TTIP σε ένα βίντεο (χρήσιμο και για αυτούς που ανακαλύπτουν την Αμερική για...πρώτη φορά!)


 ("Eurogroup", ο όρος που στοιχειώνει τις ζωές εκατομμυρίων "ευρω-ραγιάδων". Πρόκειται για αυτό δηλαδή που:
Δεν είναι εκλεγμένο θεσμικό όργανο.
Δεν διατηρεί επίσημα πρακτικά των συνευρέσεων-συνεδριάσεων των μελών του.
Δεν υπόκειται σε κανέναν
"δημοκρατικό έλεγχο".)

ΕUROPEAN DARK UNION: αλλεργική στη διαφάνεια και την ενημέρωση των "πολιτών", στον έλεγχο των πολυεθνικών κολοσσών και στο φρένο του πρωτοφανούς ολοκληρωτισμού τους,  στις πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες, στα δημοψηφίσματα και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των ευρωπαϊκών λαών...
Συνδέστε, φυσικά, το παρακάτω άρθρο και με αυτά, για πληρέστερη κατανόηση των όρων TTP και ΤΤIP και των ισοπεδωτικών συνεπειών τους:
Δεν ήξερες για την "TPP"; Ας μάθουμε τι συμφώνησαν για τη νέα "δημοκρατική φόρμουλα" στη ζωή των κοινωνιών... 
 H "Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου" επελαύνει - η όποια δημοκρατία σε άτακτη φυγή


Όλη η «δημοκρατία» της TTIP σε ένα βίντεο

Ο Ιρλανδός Λουκ «Μινγκ» Φλάναγκαν ανέβασε στα κοινωνικά μέσα ένα βίντεο που αποκαλύπτει όλη τη διαδικασία στην οποία υποβάλλει η Ε.Ε. τους ευρωβουλευτές, πριν αποκτήσουν πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα της TTIP. Σε αυτά τα μέτρα πρωτοφανούς μυστικότητας και αδιαφάνειας υπάρχουν ακόμα και… συμβόλαια που δεσμεύουν τους ευρωβουλευτές να μην αποκαλύψουν στους πολίτες όσα μαθαίνουν. Γνωρίζαμε ότι οι συζητήσεις για την TTIP γίνονταν στο σκοτάδι, αλλά αυτό ξεπερνά κάθε (νοσηρή) φαντασία
  

 

του Θάνου Καμήλαλη

Ο Φλάναγκαν, ευρωβουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς, δημοσίευσε το βίντεο την προηγούμενη εβδομάδα, λίγες μόνο μέρες πριν η Greenpeace διαρρεύσει 248 σελίδες από το περιεχόμενο της TTIP, της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε.

Μετά τη διαρροή  κι ενώ οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δέχονται σφοδρή κριτική για τις συνθήκες άκρας μυστικότητας που επικρατούν, το Ευρωκοινοβούλιο επέλεξε, αντί να κάνει προσπάθεια για περισσότερη διαφάνεια, να ζητήσει από τον ευρωβουλευτή να κατεβάσει το βίντεο. Η δικαιολογία είναι ότι σε αυτό αναφέρεται το όνομα ενός συνεργάτη άλλου ευρωβουλευτή…
 «Υπογράφω ότι δεν θα πω στους πολίτες τι γνωρίζω»
Η διαδικασία, την οποία βλέπουμε μέσα από τα μάτια συνεργάτη του ευρωβουλευτή, είναι η εξής: Όσοι ευρωβουλευτές αποκτούν πρόσβαση οδηγούνται σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υποχρεώνονται να μην έχουν  μαζί τους κινητό τηλέφωνο ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή που θα μπορούσε να καταγράψει το περιεχόμενο της συμφωνίας. Τους δίνεται μόνο ένα μολύβι κι ένα χαρτί.

Στη συνέχεια μπαίνουν σε ένα δωμάτιο, το οποίο μάλιστα κλειδώνεται, ενώ η ανάγνωση των εγγράφων γίνεται υπό την συνοδεία ενός «επόπτη» που ελέγχει την τήρηση των κανονισμών. Όπως εξηγεί στο βίντεο η επόπτης του Φλάναγκαν, η άνοιγμα και το κλείσιμο της σφραγισμένης πόρτας θα πρέπει να γίνει «γρήγορα», αλλιώς θα χτυπήσει συναγερμός και θα έρθει η …ασφάλεια για να μάθει το λόγο της καθυστέρησης. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Φλάναγκαν δεν κοιτάει έγγραφα υπό διαπραγμάτευση, αλλά κομμάτια της συμφωνίας που έχουν ήδη «κλείσει».

Ίσως όμως το σημαντικότερο (και πιο… τρομακτικό απ’όλα) σημείο του βίντεο είναι άλλο. Ο Φλάναγκαν πριν ξεκινήσει την ανάγνωση των εγγράφων, υποχρεώνεται να υπογράψει ένα «συμβόλαιο» στο οποίο αναφέρεται ότι εάν δημοσιοποιήσει περιεχόμενο της TTIP, τότε κανένας ευρωβουλευτής δεν θα έχει πρόσβαση ξανά σε αυτά τα έγγραφα. «Αυτά κάνει η μαφία!» λέει κοιτώντας το συμβόλαιο μπροστά του. «Υπογράφω ότι δεν θα πω στους πολίτες που με εξέλεξαν, λεπτομερώς τι γνωρίζω» σχολιάζει στη συνέχεια.

Την ίδια ποινή αντιμετωπίζουν όλοι οι αντιπρόσωποι των πολιτών στο ευρωκοινοβούλιο, αν ο Φλάναγκαν «κρατήσει ακριβείς σημειώσεις», αντιγράψει δηλαδή στις σημειώσεις του τους όρους των κειμένων. Και πάλι, σύμφωνα με το δεύτερο συμβόλαιο που πρέπει να υπογράψει ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής, το μόνο που μπορεί να κάνει στις σημειώσεις του είναι να μεταφέρει «πρόχειρα» τους περίπλοκους νομικούς όρους που συνθέτουν τη μεγαλύτερη (και πιο απειλητική) εμπορική συμφωνία του κόσμου

«Καλωσήρθατε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλωσήρθατε στην καρδιά της Ευρώπης» λέει ο Φλάναγκαν λίγο πριν αποχωρήσει.

το είδαμε ΕΔΩ 
Θυμηθείτε και αυτό, το διόλου άσχετο με τα παραπάνω: Η παγκόσμια διατροφική Χιροσίμα είναι ήδη εδώ!

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Σκέψεις θερινής μνημονιακής νυχτός

κάποιες "διακοπές", όταν διαρκούν πολύ ή γίνονται μόνιμη κατάσταση, οδηγούν στην κατάθλιψη


Nα'το πάλι το "χρυσό καλοκαιράκι", όπως αποκαλούνταν σ'ένα παλιό τραγούδι του Σαββόπουλου. Το οποίο συνοδεύεται από έντονες τάσεις φυγής. Να φύγεις από την τσιμεντούπολη και να πας οπουδήποτε μακριά από αυτήν. Ακόμα και σ'ένα παραλιακό επαρχιακό κακέκτυπό της, όπου θα κραιπαλιάζεις όλη τη μέρα και στα διαλείμματα θα κάνεις βουτιές στην πηγμένη από κόσμο θάλασσα, που θα συνοδεύονται κι απ' το επιδιωκόμενο κόζι καλλίγραμμων και γυμνασμένων φιγούρων. Μια "κοινωνικά ορθή" λαχτάρα για τους δέσμιους της πεζής αστικής καθημερινότητας...

Όμως η καθημερινότητα, αν δεν έχεις πρόβλημα να...χαραμίσεις φιλοσοφώντας τον ήδη βαριά λαβωμένο από τους αφύσικους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής συρρικνωμένο ελεύθερο χρόνο σου, αυτή η αβάσταχτη πια καθημερινότητα... δεν είναι γέννημα των επιλογών του κάθε ατόμου χωριστά (σε μικροκοσμικό επίπεδο) και ολόκληρης  κοινωνίας μαζί (σε μακροκοσμικό επίπεδο);

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΪΣΤΕΣ...(το θεοκρατικό ισλάμ ως νταβραντισμένος διάδοχος του ιουδαιοχριστιανικού φασιστο-σκοταδισμού)

  Ας ξεκινήσουμε μ'ένα ηχητικό απόσπασμα από το τελευταίο μάθημα του (μεγάλου στοχαστή, κατά τη δικιά μας άποψη) Δημήτρη Λιαντίνη, προς τους μετεκπαιδευόμενους δασκάλους του Μαράσλειου Διδασκαλείου

Η σειρά μας τώρα:

Ποιο από τα δύο: Είναι ο άνθρωπος μια από τις γκάφες του Θεού ή ο Θεός μια από τις γκάφες του ανθρώπου;
Φρήντριχ Νίτσε, Γερμανός φιλόσοφος

Απ’ ό,τι μπορώ να θυμηθώ, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη στα Ευαγγέλια που να επαινεί την ευφυΐα.
Μπέρτραντ Ράσσελ, Βρετανός φιλόσοφος

Η πεποίθηση ότι οι θρησκείες των αλλόδοξων είναι ψεύτικες, με κάνει να υποψιάζομαι ότι ίσως και η δική μου θρησκεία να είναι ψεύτικη.
Μαρκ Τουέην, Αμερικανός συγγραφέας

Στους θεούς δεν αρέσουν οι άνθρωποι που δεν δουλεύουν πολύ. Οι άνθρωποι που δεν είναι απασχολημένοι όλη την ώρα μπορεί να αρχίσουν να σκέφτονται.
Τέρρυ Πράτσετ, Βρετανός συγγραφέας

Δεδομένου ότι η Βίβλος και η εκκλησία προφανώς έκαναν λάθος σε όσα έλεγαν σχετικά με την προέλευσή μας, πώς είναι δυνατόν να τις εμπιστευτούμε σε όσα λένε σχετικά με τον προορισμό μας;
Ένας θρησκευτικός πόλεμος είναι σα να μαλώνουν παιδιά για το ποιο έχει τον πιο δυνατό φανταστικό φίλο.
Ανώνυμοι

Το πρόβλημα, όταν γράφεις για θρησκευτικά θέματα, είναι ότι διατρέχεις τον κίνδυνο να προσβάλεις κάποιους ευσεβείς θρησκευόμενους ανθρώπους, που μετά σε κυνηγάνε με χασαπομάχαιρα.
Νταίηβ Μπέρρυ, Αμερικανός δημοσιογράφος 

Φυσικά, να μην ξεχνάμε κι αυτό το κορυφαίο:

 «ΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ με τον ΜΥΘΟ του Ιησού» Πάπας Λέων Ι΄Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από 11-3-1513 έως 1-12-1521

 Επίσης:
...η επίσημη Εκκλησία μας αρκείται, κάθε Κυριακή της Ορθοδοξίας, να αφιερώνει δεκάδες αναθεματισμούς (αφιερωμένους στην αρχαιοελληνική φιλοσοφική σκέψη και τέχνη κι επιστήμη, που υποτίθεται ότι πρέπει να μαστε περήφανοι γι'αυτές μιας κι εμείς σήμερα είμαστε ηχηρά απόντες στην παραγωγή πολιτισμού): "Τοις λέγουσιν οτι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, ανάθεμα τρις" ή "Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα, ανάθεμα τρις" ή "Τοις την μωράν των έξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ανάθεμα τρις" ή "Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ανάθεμα τρις"... κι άλλα πολλά τέτοια δείγματα "ελληνο-χριστιανικού πολιτισμού"...

Επίσης: «Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κορη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος". "Άγιος" Ιωάννης ("Γιοχάναν" για την ακρίβεια) ο "Χρυσόστομος", ο Σύριος "προστάτης των γραμμάτων". Που αναφερόμενος στα περί αρχαίας ελληνικής γραμματείας και φιλοσοφίας, το "χρυσό του στόμα" (μάλλον ασεβέστατο στόμα) λέει κι αυτά τα θεόπνευστα: "Εάν κοιτάξεις στα ενδότερα των Ελλήνων θα δεις στάχτη και σκόνη και τίποτε το υγιές, αλλά σαν τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας αυτών, γεμάτος ακαθαρσίες και πύον και τα δόγματά τους γεμάτα σκουλήκια!" (Προς Άγιον Ιωάννην, 59,370,7-11)


Επίσης: Βίβλος, Δευτεροκανονικά Βιβλία, Ιερά Παράδοσις, Σύνοδοι, Δογματικές, Κατηχήσεις, Νομοκάνονα, Πηδάλια, Βίοι Αγίων, κλπ. δεν περιέχουν τίποτα το βα­ρύγδουπο ή έστω σημαντικό, αντίθετα περι­έχουν ένα τεράστιο πλή­θος από:

Πρωτότυπες Ανοησίες/Απίθανες Βλακείες/Αμέτρητες Κραυγαλέες Αντιφάσεις/Εσφαλμένα Επιχειρήματα/Τρελές Ασυναρτησίες/Σχιζοειδείς και Ανήκουστους Παραλογισμούς/Αδιανόητες Θηριωδίες/Τρομακτικές Κακίες/Τετριμμένες Κοινοτυπίες Κοινοτοπίες/Καταστροφικές ή Ανήθικες Παραινέσεις/Επιστημονικά Λάθη – Μαθηματικά Λάθη/Ασύστολα Ψεύδη/Σκόπιμες Στρεψοδικίες/Ακατάσχετες Αοριστίες/Επικίνδυνες Γενικολογίες/Βλακώδη Παραμύθια

από το Γιατί απορρίπτουμε τον Χριστιανισμό (και τα "αδελφάκια του")

Επίσης: 
 > Shahib Medhi, ιμάμης τζαμιού της Κοπεγχάγης και πρύτανης ιδιωτικού ισλαμικού σχολείου και νομικός δηλώνει στο κανάλι DR2 πως "όσες γυναίκες κυκλοφορούν χωρίς μαντίλα επιδιώκουν το βιασμό!!!" Κι όταν αργότερα επιτίθεται σε νεαρή Σουηδή σ'ένα πάρκο και συλλαμβάνεται και μάρτυρες επιβεβαιώνουν την απόπειρά του για βιασμό, αυτός δηλώνει ότι οι κατηγορίες έχουν ρατσιστικά κίνητρα γιατί είναι Πακιστανός...

> Μάρτε Ντάλελβ, 24χρονη νορβηγίδα καταδικάζεται στις 17/6/2013 στο Ντουμπάι σε 16 μήνες φυλακή, γιατί...κατήγγειλε το βιασμό της. Ο λόγος; "Ερωτικές επαφές εκτός γάμου, ανάρμοστη συμπεριφορά, κατανάλωση αλκοόλ". Έκανε έφεση και θα ξαναδικαστεί (αν δεν έγινε ήδη) μέσα στο Σεπτέμβριο.

> Κristin Spitznogle, ψυχολόγος-θεραπεύτρια Νορβηγίδων θυμάτων βιασμών από μουσουλμάνους στην παγωμένη Νορβηγία, κατηγορείται άγρια από τα νορβηγικά ΜΜΕ για ρατσιστικές δηλώσεις όταν αναφέρει ότι οι βιαστές μουσουλμάνοι δεν θεωρούν το βιασμό των Νορβηγίδων ως κάτι το κακό, αλλά σαν μαρκάρισμα ζώου επειδή "είναι πόρνες", χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις των βιαστών για τα θύματά τους στις συνεντεύξεις που έδωσαν. Δεν θεωρείται πολιτικά ορθό στη Νορβηγία να προσάπτονται αρνητικά στοιχεία στην κουλτούρα του Ισλάμ (κι ας κάνουν θραύση οι διαπιστωμένοι βιασμοί στο Όσλο από μουσουλμάνους )
 Στη δε Σουηδία το 77,6% των διαπιστωμένων βιασμών έχουν γίνει από μουσουλμάνους, αν και αποτελούν μόνο το 6%του πληθυσμού.

Σημείωση: στο Ισλάμ θεωρείται πως ένα κοριτσάκι 9 χρονών είναι γυναίκα κι άρα επιτρέπεται η σύναψη σεξουαλικών σχέσεων! Οπότε δεν είχε ενδοιασμούς ο μουσουλμάνος βιαστής και δολοφόνος της 11χρονης Charleen στη Μ.Βρετανία, ούτε ο Σομαλός Αhmed Mohammed που δικάστηκε στη Δανία για το βιασμό της 16χρονης Desiree Klein+ δυο ακόμη αποδεδειγμένες περιπτώσεις βιασμών με τη μία να έχει σχέση με 10χρονο κορίτσι. Κι αθωώθηκε καθώς είχε ζητήσει και πολιτικό άσυλο στη Δανία, κάτι που μέτρησε.

>Λονδίνο, δήμος του Waltham Forest, ομάδα μουσουλμάνων κυκλοφορούν φωνάζοντας πως είναι "μουσουλμανική περιπολία" και κάποιοι κουκουλοφόροι εξ'αυτών αναγκάζουν κάποιον να πετάξει το κουτί μπύρας που κρατά λέγοντας ότι είναι απαγορευμένο κακό, ενώ σε παρέα κοριτσιών δηλώνει πως απαγορεύεται να ντύνονται με τέτοιο τρόπο. Η κάμερα της τηλεόρασης καταγράφει κι ένας απ'αυτούς δηλώνει σ'αυτήν πως θα απαγορεύουν την κυκλοφορία σε όσους πίνουν αλκοόλ και στις "ημίγυμνες γυναίκες που κυκλοφορούν σα ζώα". Τέτοιου είδους "εκκαθαριστικές" περιπολίες συμβαίνουν σε κάμποσους ευρωπαϊκούς δρόμους...

 > Η Shariah4Belgium είναι μια ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση που ξεκινώντας από το Βέλγιο στοχεύει στο να επιβάλλει τη Σαρία σε όλη την Ευρώπη. Συνηθίζουν να δίνουν συνεντεύξεις μπροστά από χαρακτηριστικά μνημεία ευρωπαϊκών χωρών, "γαβγίζοντας" ότι σε λίγα χρόνια η μαύρη πολεμική σημαία της τζιχάντ θα κυματίζει σε όλα τα προεδρικά μέγαρα. Ο Abu Imran, εκπρόσωπος της οργάνωσης δηλώνει σε συνέντευξή του ότι "η δημοκρατία είναι το αντίθετο της Σαρίας ή του Ισλάμ". Κι ότι "είναι πραγματικά αστείο να ακούει να μιλάνε για δημοκράτες μουσουλμάνους, καθώς είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι δημοκρατικός. Οι δυτικές κοινωνίες είναι βρώμικες και μόνο η Σαρία μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα..."

από το  Αλήθεια, πόσο το Ισλάμ μπορεί ν'αποτελέσει απειλή για τας πολιτισμένας Ευρώπας;


 
...περί ελευθερίας και δημοκρατικής νοοτροπίας από τους φανατικούς ισλαμιστές

Επίσης: "ΣΗΜΕΡΑ 25/07/2014 Άλλοι βρίσκονται στον 21ο αιώνα και μιλούν για ένα πιο φωτεινό μέλλον και άλλοι βαδίζουν ολοταχώς προς έναν νέο Ολοσκότεινο Μεσαίωνα! Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ-Συρίας εξέδωσαν χθες θρησκευτικό διάταγμα (φετβάς) που ορίζει ότι όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες 11 έως 46 ετών εντός και γύρω από τη Μοσούλη να υποστούν κλειτοριδεκτομή (ακρωτηριασμός γεννετικών οργάνων). Η εντολή αφορά περίπου 4 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες, της περιοχής που ελέγχουν οι φανατικοί ισλαμιστές. Για μια ακόμη φορά οι γυναίκες, ακόμη και τα μικρά κορίτσια, είναι θύματα του φανατισμού, του σκοταδισμού και του σεξισμού, που προέρχεται από τους πιο αμόρφωτους και κομπλέξικούς άνδρες, που κρατώντας στο ένα χέρι το όπλο και στο άλλο το Κοράνι, πιστεύουν πως έχουν δίκιο."
από το  Κλειτοριδεκτομή (ή όταν η ανθρώπινη βαρβαρότητα και βλακεία γίνονται καθεστώς!


Τελευταίες εξελίξεις:

...από το "πολυπολιτισμικό Λονδίνο" του μουσουλμάνου πλέον δημάρχου (δεν είναι τυχαίο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων στη Βρετανία ψήφισαν κατά του Brexit):





Οι ισλαμικές οργανώσεις στη Μεγάλη Βρετανία, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην "γκετοποίηση" ολόκληρων περιοχών της πρωτεύουσας, επιβάλλοντας το νόμο της Σαρία σε όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκεύματος. Τα ειδικά αυτοκόλλητα (σαν το διπλανό της εικόνας), που κολλούνται σε φανάρια και τοίχους και όχι μόνο σε κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου αλλά και άλλων πόλεων, θέτουν τα όρια αυτών των περιοχών. Προειδοποιώντας κατοίκους και διαβάτες ότι εισέρχονται σε "ζώνη" ελεγχόμενη από το νόμο της Σαρία. Κι επισημαίνοντας ότι απαγορεύεται το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, η πορνεία, ταινίες ή ό,τι άλλο εμπεριέχει σεξουαλικό υλικό (προφανώς εντάσσονται σε αυτό και τα φορέματα που αποκαλύπτουν παραπάνω  σάρκα απ' όσο πρέπει, ώστε να μη σκανδαλιστούν οι ευσεβείς ζηλωτές), το κάπνισμα, τα drugs, ακόμα και η μουσική και οι συναυλίες.





(σχόλιο από εμάς: "better society my ass!")

... Βούπερταλ, Γερμανία. Ομάδα ισλαμιστών με ομοιόμορφα γιλέκα, περιπολούν με σκοπό να αποτρέψουν τους νέους σε ηλικία μουσουλμάνους απ΄το να πίνουν αλκοόλ ή να παίζουν τυχερά παιχνίδια, κάνοντας το ανάλογο κήρυγμα. Οι δηλώσεις των μουσάτων "θρησκειόμπατσων" ήταν ότι η περιοχή στην οποία περιπολούν και η νυχτερινή ζωή της πόλης αυτής είναι "ελεγχόμενη ζώνη της σαρία"


...Ο Αλ Ταουχίν, ιμάμης του τζαμιού στην Κολωνία, όπου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του'16 υπήρξε μαζική σοβαρότατη σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από άτομα αραβικής κι αφρικανικής καταγωγής με κυκλωτικές κινήσεις, δικαιολόγησε τους δράστες με τα εξής λόγια: "Ένας από τους λόγους που οι μουσουλμάνοι μετανάστες βιάζουν τα κορίτσια είναι γιατί αυτά ντύνονται προκλητικά. Εάν κυκλοφορούν χωρίς πολλά ρούχα, χρησιμοποιούν άρωμα, τότε τέτοια πράγματα θα συμβαίνουν. (!!!) Είναι σαν να ρίχνεις λάδι στη φωτιά (!!!)"

IMAGINE NO RELIGION...
Ναι! Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αλλά και η ψυχική, διανοητική υγεία και σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, κινδυνεύουν από τους θεϊστές! Ειδικά τους μονοθεϊστές, μια και οι δυο τελευταίες χιλιετίες τους ανήκουν δικαιωματικά, καθώς καθορίστηκαν από τις πανίσχυρες εκπομπές σκοταδισμού και μίσους τους και έχουν βαφτεί από αστείρευτα ποτάμια αίματος που έχυσαν κι εξακολουθούν να το κάνουν. 
 Είτε ιεραποστόλους, κατηχητές ανηλίκων κι ενηλίκων, ιμάμηδες και μουλάδες, καρδινάλιους και ψυχρόαιμους προτεστάντες που ανταγωνίζονται σε υποκρισία αυτούς κατά των οποίων "διαμαρτυρήθηκαν", ραβίνους και φυλάρχους, είτε απλούς "θεοφοβούμενους" και "ευσεβείς" γειτόνους, συμπολίτες, συγχωριανούς. 
 Είτε από γηγενείς είτε από εισαγόμενους.
Είτε από επιμελώς θρησκευόμενα όργανα και στελέχη της εξουσίας, που χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως προπέτασμα καπνού για τα αίσχη, την ανομία, τις μηχανορραφίες και την κακουργία τους...

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ένα ηχηρό μήνυμα αφύπνισης και αξιοπρέπειας



Ο Χάρολντ Πίντερ (1930-2008) ήταν ένας πολύ σημαντικός Βρετανός θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, γνωστός για τον πολιτικό του ακτιβισμό. Είχε πάρει ξεκάθαρη θέση για τον βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ και για την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, σε αντίθεση με τη σιωπή της πλειοψηφίας των "διανοούμενων". Υπήρξε πολέμιος της μεγάλης απάτης με δημοκρατικό περιτύλιγμα. Αυτής που ροκανίζει τις σάρκες των λαών και παρασιτεί μέσα στο μυαλό τους, μέσα στους κόλπους της καπιταλιστικής κτηνωδίας και χρηματοπιστωτικής  λαίλαπας, με παγκόσμιο στρατιωτικό της σκληροπυρηνικό πρωτοπαλίκαρο τις ΗΠΑ.
 Δεν είχε διστάσει να αποκαλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπους μαζικό δολοφόνο και την κυβέρνησή του ναζιστική και τον συμπατριώτη του πρωθυπουργό Μπλαιρ απατεώνα ηλίθιο. Επίσης είχε ταξιδέψει (1985 μαζί με τον σπουδαίο θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ) και στην Τουρκία για να συμπαρασταθεί στα θύματα της πολιτικής καταπίεσης, δίνοντας γενικά μάχες υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης.
Τον Οκτώβριο του 2005 έλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους  "δημοκρατικούς κύκλους" της χώρας του. Η σουηδική Ακαδημία ανακοίνωσε πως ο Πίντερ ήταν ο αποδέκτης του βραβείου καθώς "στα έργα του αποκαλύπτει τον γκρεμό κάτω από την καθημερινή μωρολογία και σπρώχνει προς τα κλειστά δωμάτια της καταπίεσης".

Αυτό, όμως, που είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που άφησε πίσω του (πέθανε από καρκίνο του ήπατος) ήταν ένα ρηξικέλευθο κείμενό του που διαβάστηκε στη Στοκχόλμη, εν τη απουσία του, στην πόλη που απονέμονται τα βραβεία Νόμπελ, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου του 2005.

 Επρόκειτο για ένα διαυγές και δριμύ κατηγορητήριο. Για μια καταγγελία που έλεγε τα πράγματα με τα όνομά τους, τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Μια εμπνευσμένη και ανηλεής ριπή ενάντια στις συμμορίες των πολιτικών, δηλαδή των έμμισθων υπαλλήλων των πολυεθνικών ομίλων και ορκισμένων οργάνων και "τα κάνουμε όλα" εταίρων της εξουσίας. Ενάντια στις διεστραμμένες "δημοκρατίες" των κολοσσιαίων προπαγανδιστικών μηχανισμών και της απροκάλυπτης διαστροφής των εννοιών που νοηματοδοτούν το πολιτικό και κοινωνικό ήθος, τις υψηλές κοινωνικές αξίες. Ενάντια στις "δημοκρατίες" των ξεδιάντροπων ψεμάτων και των επαγγελματιών απατεώνων, των δολοφονικών μηχανορραφιών, των "πολιτισμένων σφαγέων" των λαών, των διεφθαρμένων κοινοβουλίων.
 Επρόκειτο και για ένα διαυγές και περήφανο μήνυμα προς κάθε προσκυνημένο λαό, προς όλους τους παθητικούς πελάτες-ψηφοφόρους και ανεκτικούς απέναντι σε όσα συμβαίνουν , καθώς και προς όλους τους συνειδητοποιημένους και ασύμβατους με όλα τα παραπάνω ανθρώπους. Ένα γενναιόψυχο μήνυμα αφύπνισης από τον καταταλαιπωρημένο από τον καρκίνο 75χρονο τότε στοχαστή και αυθεντικό διανοούμενο, που γνώριζε να ταυτίζει το λόγο με την πράξη: