ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

"ΣΙΩΝΙΣΤΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΕΤΕΡΟΦΟΒΙΑ "

(Αφού πρώτα διαβάσετε τα παρακάτω, θυμηθείτε και αυτό από εμάς: Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και η "φάμπρικα" που στήθηκε γύρω από αυτά και τα "δικαιώματά" τους)


"ΣΙΩΝΙΣΤΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΕΤΕΡΟΦΟΒΙΑ "

Δύο ειδήσεις (μια πρόσφατη και μια αρκετά παλαιότερη αλλά εξαιρετικά επίκαιρη), που αποδομούν εύκολα και γρήγορα δύο από τα πλέον κακοστημένα ιδεολογικά … μετερίζια του σύγχρονου νεοφιλελευθεροφασισμού: τον «αντισημιτισμό» και την «ομοφοβία».
Γιατί όταν ο νεοφιλελευθεροφασισμός (δεξιός, σοσιαλδημοκρατικός, ή αριστερός) «νοιάζεται» για τα ανθρώπινα (πολιτικά, νομικά κλπ.) δικαιώματα, ενώ την ίδια στιγμή θαλασσοπνίγει χιλιάδες πρόσφυγες που ο ίδιος δημιούργησε, ή καταργεί ακόμα και αυτά τα χτικιάρικα εργασιακά «δικαιώματα», ή παράγει με μαζικό τρόπο εκατομμύρια κοινωνικά αποκλεισμένους, πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε.

 H ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΕΝΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΕΒΡΑΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
    
Ο «κίνδυνος»

Το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας προκάλεσε αντιδράσεις αποκλείοντας από το πρόγραμμα των Λυκείων ένα μυθιστόρημα που αφηγείται την ιστορία αγάπης ανάμεσα σ' έναν Παλαιστίνιο και μια Ισραηλινή.

Η απαγόρευση του έργου της Ντόριτ Ραμπινιάν, που εκδόθηκε πριν από ενάμισι χρόνο στα εβραϊκά με τίτλο «Μίσος», οφείλεται σ' ένα αντανακλαστικό που έχει να κάνει με το ζήτημα της ταυτότητας και στον φόβο της αφομοίωσης εβραίων και Παλαιστινίων, γράφει σήμερα ο ισραηλινός Τύπος.

Ερωτηθείσες από το Γαλλικό Πρακτορείο, οι υπηρεσίες του υπουργού Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ, επικεφαλής του εθνικιστικού θρησκευτικού κόμματος Εβραϊκή Εστία, αρκέσθηκαν να επιβεβαιώσουν ότι το εν λόγω βιβλίο αποκλείσθηκε από τα έργα που μελετώνται στα τμήματα λογοτεχνίας του Λυκείου, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Όμως η υπεύθυνη του υπουργείου στην οποία οφείλεται η απόφαση, η Ντάλια Φένιγκ, την οποία επικαλείται ο ισραηλινός Τύπος, μίλησε για τον κίνδυνο να θεωρηθεί ότι το βιβλίο ενθαρρύνει την αφομοίωση.

«Οι ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις -και ακόμη περισσότερο η δυνατότητα να θεσμοποιηθούν με το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας, έστω κι αν αυτό δεν έχει συμβεί ιστορικά- μεταξύ εβραίων και μη εβραίων θεωρούνται από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας απειλή για τη χωριστή ταυτότητα», δήλωσε η Φένινγκ για να δικαιολογήσει την απόφασή της, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο.

Η ιστορία της Λιάτ και του Χιλμί

Με τον αγγλικό τίτλο «Borderline» (σύνορο, διαχωριστική γραμμή) το μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία της Λιάτ, μιας ισραηλινής διερμηνέως, και του Χιλμί, ενός παλαιστίνιου καλλιτέχνη, που ερωτεύονται στη Νέα Υόρκη, μέχρι που πρέπει να επιστρέψουν στο Τελ Αβίβ η μία και στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο άλλος.

Το υπουργείο απέρριψε τις συστάσεις μιας επιτροπής πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών, καθώς και το αίτημα πολλών εκπαιδευτικών για να περιληφθεί το βιβλίο στο σχολικό πρόγραμμα.

Αντιδράσεις Ισραηλινών συγγραφέων

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών ισραηλινών συγγραφέων πρώτης γραμμής, μεταξύ των οποίων ο Αβραάμ Γισχοσούα, και πολιτικών προσωπικοτήτων.

Τί είπε η συγγραφέας

Η ίδια η Ντόριτ Ραμπινιάν, μια ισραηλινή εβραία ιρανικής καταγωγής, αντιμετώπισε το θέμα με ειρωνεία. «Προφανώς κάποιος στο υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να πιστεύει ότι η λογοτεχνία έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα στο εύπλαστο μυαλό της νεολαίας και -τρέχα γύρευε γιατί- αυτό μου φαίνεται λόγος για να αισιοδοξώ», δήλωσε.

Οι πολιτικές και οι αποφάσεις της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιας από τις πιο δεξιές στην ιστορία του Ισραήλ, έχουν προκαλέσει πολλές έντοντες αντιδράσεις στους πολιτιστικούς κύκλους μετά την ορκωμοσία της, τον Μάιο του 2015.

(από εδώ: http://tvxs.gr/news/kosmos/h-istoria-agapis-enos-palaistinioy-kai-mias-ebraias-poy-apagoreyse-israil)

(σημείωση από εμάς: Οι παραπάνω εικόνες με τις "μαθητικές ερωτικές ανησυχίες" είναι από την επίσημη κυβερνητική αφίσα με την οποία η ευαισθητοποιημένη στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων κι "απελευθερωμένη από στερεότυπα" κυβέρνηση της Βραζιλίας -αν και έχει να αντιμετωπίσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα απόλυτης εξαθλίωσης, εγκληματικότητας και θλιβερά φαινόμενα εγκατάλειψης στους δρόμους και κακοποίησης χιλιάδων άστεγων παιδιών- προωθεί το νόμο PLC 122 κατά της "ομοφυλόφιλο-φοβίας" ή homophobia στα σχολεία. Η οποία ποινικοποιείται με ποινή φυλάκισης, ενώ ΜΜΕ και blogs θα τίθενται εκτός νόμου με το νέο αυτό νομοσχέδιο. Που απαγορεύει  κάθε είδους διάκριση, ειρωνεία, κακό ή αρνητικό σχόλιο ηθικού ή φιλοσοφικού τύπου, ακόμα και ιατρική άποψη κατά του τρόπου ζωής των ομοφυλόφιλων. Και με προτάσεις που φτάνουν μέχρι και τον αποκλεισμό δημόσιων υπαλλήλων και την απαγόρευση της πρόσβασης στα λεγόμενα "πιστωτικά" - βλέπε τράπεζες κι επίσημη σφραγίδα παροχών φόρου.
από την ανάρτηση του Ένοικου Το κυνήγι ομοφοβικών μαγισσών των αντιερωτικών καιρών μας)


ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Α/Α: 582951
Έντυπο: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Ημ/νία: 31/01/2000

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

"Παράξενο φρούτο"


Strange Fruit (2013)

Ένα καταπληκτικό animation με τον τίτλο «Strange Fruit», έρχεται να δώσει απάντηση στον αν ο ρατσισμός είναι επιδημία κι αν είναι πώς μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωσή του και να πολεμήσουμε το κακό στη ρίζα του.

Το τρυφερό και συγκινητικό animation παρουσιάζει την ειρηνική καθημερινότητα ενός πατέρα και του γιου του που διακόπτεται από ένα άγνωστο αγόρι, διαφορετικού χρώματος από τους ίδιους. Το βίντεο που σκηνοθέτησαν οι Shimi Asresay και Hili Noy έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία, μεταξύ των οποίων τη μαθητική διάκριση, στο 9ο Αnimfest της Αθήνας.

Πρόκειται για μία αλληγορία που πραγματεύεται τα φαινόμενα του ρατσισμού ως επίκτητη πολιτιστική επιδημία και το ζήτημα της προσωπικής συνείδησης του καθενός από εμάς, σε σχέση με την εκπαίδευση που λαμβάνουμε από την οικογένεια και το περιβάλλον μας.

Μπορούμε πραγματικά να επιμείνουμε στο προσωπικό μας σύστημα πεποιθήσεων, όταν αυτό που πρέπει να πιστέψουμε, υπαγορεύεται σε εμάς;

Η ταινία παρουσιάζει το πόσο εύκολα μπορούμε να αποκτήσουμε το φόβο και το μίσος για τους «ξένους» καθώς και το πόσο εύκολα μπορεί τελικά να γίνουμε οι ίδιοι «ξένοι».

Tα παραπάνω διαβάσαμε στη Βιντεοθήκη-Αυτομόρφωση, όπου βρήκαμε και το εξαιρετικό φιλμάκι:



"Ο σιδηρούς κανόνας του καρκίνου" (και η επιβαλλόμενη "ομερτά" από αυτούς που δεν επιθυμούν την εξάλειψή του!) - βίντεο


Aπορία ή μια σειρά αποριών, θέλουμε να πιστεύουμε εύλογων: ως πότε η "επάρατη νόσος" θα χαρακτηρίζεται από τα επίσημα και μη χείλη ως "ανίατη";
Και πώς γίνεται αυτό, όταν εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχουν κι έχουν εφαρμοστεί με αποδεδειγμένη επιτυχία (σε σχέση, ας πούμε, με τη χημειοθεραπεία και τις φονικές παρενέργειές της-Η Χημειοθεραπεία Θεραπεύει και… η Γη Είναι Επίπεδη) εναλλακτικές θεραπείες με συγκλονιστικά αποτελέσματα, ακόμη και σε πολύ προχωρημένα στάδια της νόσου; Και γιατί οι φορείς αυτών των πρωτοποριακών μεθόδων με σωτήριες λύσεις, αγνοούνται προκλητικά από τους "φωστήρες της επιστήμης" ή, ακόμη χειρότερα, χλευάζονται και συκοφαντούνται ξετσίπωτα, με διάτρητα έως ανύπαρκτα αντεπιχειρήματα, διώκονται ανελέητα και επιχειρείται ένα συντονισμένο από πολλές πλευρές (ιατροφαρμακευτικό ιερατείο-ΜΜΕ) θάψιμό τους; Όπως συμβαίνει με τον τεράστιο επιστήμονα που ακούει στο όνομα Dr Ryke Geerd Hamer και την περίφημη "Νέα Ιατρική"...

Κι όχι μόνον με αυτόν. Ακολουθεί μια πολύ μικρή και ενδεικτική μόνο λίστα με μερικές από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις:

o περίφημος συσσωρευτής οργόνης (θεραπεία καρκίνου συν τοις άλλοις!)

  - Ο ψυχίατρος Wilhem Reich (Το αρχετυπικό πρότυπο του Μεγάλου Επιστήμονα, που οι φαύλοι δεν μπορούσαν να του επιτρέψουν να φωτίσει και ν'απελευθερώσει τον κόσμο-τσιφλίκι τους: "Ο παράξενος κύριος Wilhelm Reich") που κάποτε εθεωρείτο και ως ο διάδοχος της έδρας του Σίγκμουντ Φρόιντ, έχασε τη ζωή του στη φυλακή – δολοφονήθηκε- μετά από την εργασία του με την οργόνη που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Η FDA φρόντισε ο εξοπλισμός, τα βιβλία και τα γραπτά του, όλα να καταστραφούν και απαγορεύτηκε κάθε αναφορά στο όνομα του, όχι τον μεσαίωνα αλλά στα μέσα του 20ου αιώνα. Η Βιοπάθεια Του Καρκίνου ( Dr Wilhelm Reich )

Άλλο ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας; Η ανακάλυψη του "κρυπτοϊού του καρκίνου" και της θεραπείας του και η εξόντωσή της από το ιατροφαρμακευτικό ιερατείο!
{ H περίπτωση του Dr. Royal Raymond Rife (1888-1971). " Οι μεγάλες ανακαλύψεις του στην έρευνα του καρκίνου, καταστράφηκαν από την ίδια την ιατρική μαφία. Η σοβαρότερη συγκάλυψη της θεραπείας του καρκίνου από το 1930 -!!- Το μεγαλύτερο έγκλημα της σύγχρονης ιατρικής, η εξόντωση του Dr. Royal Raymond Rife και η εξαφάνιση από τα ιατρικά συγγράμματα του όρου "Cryptosides primordiales", δηλαδή του κρυπτοϊού του καρκίνου. Το πραγματικό ενδιαφέρον μέρος στην εργασία του Rife ήταν η ανακάλυψη του κρυπτοϊού του καρκίνου και η ανακάλυψη της θεραπείας του!
Ο  Rife απέδειξε χρησιμοποιώντας το θεώρημα του Coch ότι ο ιός που βρήκε προκαλούσε τον καρκίνο και βρήκε την θεραπεία. Ονόμασε τον ιό Cryptosides primordiales (αρχέγονο κρυφό δολοφόνο), που αντέχει στους +400 βαθμούς Κελσίου μέχρι σχεδόν το απόλυτο μηδέν. Οπότε πάει περίπατο η αποστείρωση και τα παραμύθια που σας σερβίρουν. }

"Η βιομηχανία του καρκίνου" (και η περίπτωση του dr Burzynski)
{Είναι γεγονός, οι φαρμακοβιομηχανίες έχασαν… ο Dr Stanislaw Burzinsky αθωώθηκε: Νεκρική σιγή είναι το μόνο που απέμεινε, όταν το Ιατρικό Συμβούλιο του Τέξας αναγκάστηκε να αποσύρει τις κατηγορίες του εναντίον του Δρ Stanislaw Burzynski.
Εκτός από κάνα δύο τυχαίες εφημερίδες, μιας μικρής πόλης, κάνα δύο αμφισβητήσιμα blogs και ένα μικρό κομμάτι αναφοράς στα νέα του Σαββάτου σε μια μικρή καναδική εκπομπή, κανένα από τα μέσα ενημέρωσης δεν ήταν πρόθυμα να αγγίξουν την είδηση, ότι, για άλλη μια φορά, όλες οι κατηγορίες, ενάντια σε κάποιο γιατρό που έχει κυριολεκτικά και επιτυχώς θεραπεύσει τον καρκίνο σε πολλές περιπτώσεις, απορρίφθηκαν.}

ΔΙΤΤΑΝΘΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ - Η περίπτωση του δρ Simoncini 

Ως πότε λοιπόν θα θησαυρίζουν από τον ανθρώπινο πόνο και την οδύνη σε αυτούς που μένουν πίσω όλοι οι "αναγνωρισμένου κύρους ειδικοί", φυσικά στην υπηρεσία πολυεθνικών κολοσσών; (ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ -Ένα πολυπλόκαμο λόμπι ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ που αγκαλιάζει ασφυχτικά την ανθρωπότητα - "Η θανάσιμη επικινδυνότητα αρκετών εκ των χημικών-συνθετικών πατενταρισμένων "φαρμάκων" που συνταγογραφούνται, είναι στην κυκλοφορία και λαμβάνονται από τους ανθρώπους, η εφεύρεση από το καρτέλ νέων συνθετικών ουσιών για το σώμα που είναι τοξικές για τα κύτταρα, φάρμακα που ΔΕΝ θεραπεύουν ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ..!"). Αυτοί, εν ολίγοις, που κινούν τα νήματα του κόσμου μέσω της (σεβαστής στα θολωμένα μάτια και το ναρκωμένο μυαλό του πλατιού κοινού) συμβατικής επιστήμης και σε συνέργεια με τα "μεγάλα αφεντικά". Τα οποία ξέρουν ότι τόσο οι φοβισμένοι όσο και οι ασθενικοί πληθυσμοί ελέγχονται και χειραγωγούνται πολύ πιο εύκολα...

Κάτι (ή μάλλον τα πάντα) δεν πάει καθόλου καλά σε αυτό τον πλανήτη της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης στην υποτιθέμενη υπηρεσία του ανθρώπου και των εορταστικών ευχολογίων για "υγεία"...


Συνδέστε το παραπάνω βίντεο και με αυτά:
- Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ" ΤΟΥ ΔΡ. ΧΑΜΕΡ : Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ(!!!) ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ!!
 - Τα βίντεο του Dr Ryke Hamer που έχουν να κάνουν με την πλήρη θεραπεία του καρκίνου και μιας σειράς άλλων σοβαρών και χρόνιων παθήσεων

 αλλά και με αυτό: πόσο βολικό για τους "νεκροθάφτες": οι "τυχαίοι" πρόσφατοι περίεργοι θάνατοι ολιστικών γιατρών... 


Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Πρόβλημα με τη γλώσσα των Αρχών...

όταν ο τοίχος "χαμογελά στοχαστικά":


Oι "Αρχές"! Δηλαδή οι μηχανισμοί που άρχουν, κυριαρχούν επί των "αρχόμενων", ενίοτε χωρίς οι ίδιες να σέβονται ούτε καν τις "αρχές" ή κατευθύνσεις που περιμένουν να τηρούνε τα ανθρώπινα αντικείμενα ιδιοκτησίας και αυθαιρεσίας των ρυθμιστών και αυτοανακηρυχθέντων κλειδοκρατόρων αυτού του κόσμου. Δηλαδή αυτών που ελέγχουν απόλυτα και χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τις λεγόμενες "Αρχές".
Οι Αρχές λοιπόν πάντα έπαιρναν πολύ σοβαρά τον ρόλο που τους έχουν αναθέσει τα "μεγάλα @@".

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

κάποια λόγια περί ιεραρχίας

 
το δίκαιο του ισχυροτέρου, μέσα σε μια ιεραρχική κοινωνία-ζούγκλα, αποτυπωμένο εύστοχα σε σκίτσο...

 "...Aναμφίβολα, θα μπορούσε κανείς να φανταστεί μια κοινωνία όπου ο πλούτος με την έννοια της ατομικής ιδιοκτησίας και της πολυτέλειας, θα μοιραζόταν ίσα, ενώ η δύναμη θα έμενε στα χέρια μιας μικρής προνομιούχας τάξης. Αλλά, στην πράξη, μια τέτοια κοινωνία δεν θα μπορούσε να παραμείνει σταθερή για πολύ. Γιατί, αν όλοι απολάμβαναν με τον ίδιο τρόπο τις ανέσεις και την ασφάλεια, η αποβλακωμένη από την φτώχεια μεγάλη μάζα των ανθρώπων θα μπορούσε να μορφωθεί και να μάθει να σκέφτεται για τον εαυτό της. Και όταν γινόταν αυτό, αργά ή γρήγορα αυτή η μάζα θα καταλάβαινε ότι η προνομιούχα μειοψηφία δεν είχε κανένα λόγο ύπαρξης και θα την έβγαζε από τη μέση. Με λίγα λόγια μία ιεραρχική κοινωνία δεν μπορούσε να σταθεί παρά μόνο βασισμένη στη φτώχεια και την άγνοια..."
ΤΖΟΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ στο "1984", εκδ. ΚΑΚΤΟΣ, μτφρ. Νίνα Μπάρτη

" Η ιεραρχική αρχή είναι η μαγική αρχή που αντιστάθηκε στη χειραφέτηση των ανθρώπων και στους ιστορικούς τους αγώνες για την ελευθερία. Καμία επανάσταση δεν θα αξίζει πια τ' όνομά της αν δεν συνεπάγεται τουλάχιστον τον ριζικό αφανισμό κάθε ιεραρχίας..."
ΡΑΟΥΛ ΒΑΝΕΓΚΕΜ στο "Η επανάσταση της καθημερινής ζωής" εκδόσεις ΑΚΜΩΝ, μτφρ. Σεραφείμ Βελέντζας

" Θρυλικό οπισθόφυλλο τής επίσης θρυλικής εφημερίδας Ο ΣΠΑΣΤΗΣ, φύλλο Φεβρουαρίου 1986 "
(από το κείμενο με τίτλο ΟΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ '68 ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ του ΥΠΝΟΒΑΤΗ )

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Τεχνοσκλάβοι-"πολίτες" χαρείτε: ήρθαν οι βιομετρικές ταυτότητες!




Αλλάζουν οι ταυτότητες και παίρνουν την μορφή πιστωτικής κάρτας.... Σε αυτήν την κάρτα θα αναγράφονται όλα τα προσωπικά μας στοιχεία καθώς και το ιστορικό υγείας μας. Όλα θα περικλείονται εντός ενός barcode.
Ήδη εφαρμόζεται στην Τουρκία.
Περιλαμβάνουν και βιομετρικά στοιχεία καθώς και ιατρικού τύπου πληροφορίες, πλήρη στοιχεία δημοτολογίου, μητρώου αλλά και δυνατότητα επανεγγραφής στοιχείων που άπτονται στα υπουργεία Δικαιοσύνης, εσωτερικών καθώς και υγείας, φέρνει η νέα Ηλεκτρονική Ταυτότητα που θα ισχύσει τυπικά από τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο του 2015.
Στην Χώρα μας τις ηλεκτρονικές ταυτότητες τις έχουν προμηθευτεί οι εργαζόμενοι της αστυνομίας. Αναμένεται και η ευρεία χρήση της μέσα στο 2016. Κάτι τέτοιο όπως καταλαβαίνουμε πως καταργεί κάθε προσωπικό μας στοιχείο κάθε ατομική μας ελευθερία αν το συνδυάσουμε και με το πλαστικό χρήμα πάει η εθνική μας υπερηφάνεια. Πάντα η ελευθερία και η αξιοπρέπεια φέρνουν την υπερηφάνεια. Εμείς μάλλον τα χάνουμε στον Βωμό του «Ανήκουμε εις την Δύση».
 το διαβάσαμε ΕΔΩ

Eμείς τι άλλο να πούμε; 
Γιατί το ζήτημα δεν εξαντλείται εδώ, έχει και συνέχεια ή μεγάλο βάθος στο τούνελ αυτό της τεχνολογικής επέλασης δημιουργίας τεχνο-φρικιών, με εμφυτευμένη φαιά ουσία και πλήρη απώλεια της ελευθερίας κινήσεων...
Απλά συνιστούμε κάποιες παλιότερες σχετικές αναρτήσεις, με πάρα πολλές προεκτάσεις, που "σκανάρουν" το παρόν και "οσφραίνονται" μια μελλοντική (κι όχι πολύ μακρινή) τεχνο-δυστοπία:
 " Θά θέλατε νά ἔχετε ἕνα ἐμφυτευμένο μικροτσίπ στό σῶμα σας; "- ένα άρθρο που αφουγκράζεται τα "φιλικά προς τον άνθρωπο και την ασφάλειά του" άλματα της σύγχρονης τεχνοεπιστήμης,σε συνέγεια με τη φοβερή προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Χειραγώγησης και θέτει πολύ ανησυχητικά κι εύλογα ερωτήματα για την επόμενη ημέρα... 
 Α! και μία ιστορία βγαλμένη από το παρόν (και όχι και τόσο φανταστική) που ήδη είναι το μέλλον που έχει (παράδειγμα; Εμφύτευση «αναμνήσεων» και «εμπειριών») ακόμη περισσότερο μέλλον:

Ka’apor: αυτοί που δε μιλούν βρήκαν τη φωνή τους


 Οι Ka’apor είναι μια ξεχωριστή φυλή ιθαγενών, που ζουν στην «προστατευμένη» φυσική περιοχή βόρεια της πολιτείας Maranhão. Διαβιούν σε μια έκταση γης, που ναι μεν σε μεγάλο βαθμό αποψιλώθηκε το προ-Αμαζόνιο δάσος, αλλά έχουν καταφέρει ως τώρα να προστατέψουν τη δασική έκταση μέσα σε ένα καθορισμένο έδαφος. Στην φυλή των Ka’ apor υπάρχει υψηλό ποσοστό εγγενούς κώφωσης και κατά συνέπεια, μιλούν σε μεγάλο βαθμό τη νοηματική γλώσσα. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών (INPE) το Νοέμβριο του 2013 η Αλταμίρα –πόλη στα βόρεια της Βραζιλίας, που βρίσκεται σε μια μεταβατική περιοχή μεταξύ των υψιπέδων της Βραζιλίας και των πεδιάδων του Αμαζονίου, στις όχθες του ποταμού Xingu (παραπόταμου του Αμαζονίου) και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη γη σε έκταση– είναι στην κορυφή της λίστας των κατεστραμμένων περιοχών από την υλοτομία: 300 τετραγωνικά μίλια δάσους αφανίστηκαν μέσα στον περασμένο χρόνο.Οι Ka’apor ζουν εδώ και περίπου 300 χρόνια στην περιοχή μεταξύ της σημερινής πόλης Tocantins, που συνορεύει με τη βραζιλιάνικη Αλταμίρα και του Xingu ποταμού. Πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής είτε απειλούνται με εξαφάνιση είτε έχουν ήδη αφανιστεί.

Η κοινότητά τους είναι ουσιαστικά ισότιμη, χωρίς κεντρική αρχή (αν και αυτό μεταβάλλεται εν μέρει, όταν δέχονται πιέσεις απ’ τους εποίκους∙ κάποιος αναλαμβάνει  ρόλο μπροστάρη, ωστόσο αυτό αποτελεί επιλογή μέγιστης ευθύνης). Κατοικούν σε μικρά συμπλέγματα κατοικιών, που κάποτε ενώνονται, για να αποτελέσουν ένα χωριό, αποτελούμενο από περίπου 30 άτομα. Σήμερα, ο αριθμός του πληθυσμού φτάνει και τους 100, προφανώς πιεσμένος απ’ την έλλειψη διαθέσιμης γης. Η τροφή τους εξαρτάται απ’ το δάσος, καθώς τρέφονται με καρπούς (κυρίως μανιόκα) και ψάρια. Πολλά φυτά χρησιμεύουν ως βότανα και καρυκεύματα. Μια άλλη πηγή διατροφής είναι τα θηράματα απ’ το κυνήγι ελαφιού, αγριόχοιρου, αλιγάτορα, δύο ειδών χελώνας κλπ. Ωστόσο, δεν τρώνε όλη την πανίδα της περιοχής, καθώς υπάρχουν και ζώα ταμπού, που σχετίζονται με την γυναικεία γονιμότητα. Οι εργασίες για την κοινότητα δεν διαχωρίζονται με βάση το φύλο.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Με λένε Αντονέν Αρτώ, 2ο μέρος

Συνεχίζουμε με αποσπάσματα από το αφιέρωμα στις αντιφωνίες (Με λένε Αντονέν Αρτώ, 1ο μέρος) στον "καταραμένο" στοχαστή και δημιουργό Αντονέν Αρτώ:

-και λέω- σκατά στο πνεύμα

μετάφραση: αλέξανδρος ζήτα

δημοσιεύτηκε απ’ τις εκδόσεις discordia

[" ..το σώμα υπήρχε ανέκαθεν, το σώμα, και ότι ο τρόπος ζωής και ύπαρξής του δεν είχε ποτέ να κάνει με το πνεύμα ή τη σκέψη, ούτε καν μ’ αυτό που αποκαλούμε ψυχή.
Το σώμα είναι ένα γεγονός που δεν έχει ανάγκη από ιδέες ή ευαισθησίες, αλλά που, απ’ τα βάθη της άραχλης σπηλιάς του, εποπτεύει τη στιγμή που ακόμα και η καρδιά δεν έχει το χρόνο να αισθανθεί ότι υπάρχει. Πράγμα που σημαίνει ότι, όταν βλέπω τον Κλωντέλ {Πωλ Κλωντέλ (1868 – 1955): Γάλλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, επηρεασμένος από τον χριστιανισμό} να ζητά τη βοήθεια των πνευμάτων των αρχών του αιώνα, μπορώ ακόμα να επιτρέψω στον εαυτό μου να γελάσει, αλλά όταν βλέπω στον Καρλ Μαρξ ή στον Λένιν την λέξη πνεύμα, σαν την ίδια και απαράλλαχτη παλιά αξία, όταν βλέπω την επίκληση της αιώνιας αυτής οντότητας σαν σημείο αναφοράς των πραγμάτων λέω στον εαυτό μου ότι υπάρχει λέρα και παρτούζα και πως ο Θεός έγλειψε τον κώλο του Λένιν και πως πάντα έτσι γινόταν και πως δεν αξίζει να συνεχίσω, δεν πειράζει, είναι μόνο ένας γαμημένος λογαριασμός που πρέπει να τακτοποιηθεί." ]

Μετά τον ρομαντισμό,
ο συμβολισμός,
ο ντανταϊσμός,
ο σουρεαλισμός,
ο λετρισμός
και ο μαρξισμός,
δηλαδή εκατό “σχολές” πολιτικής, φιλοσοφικής και λογοτεχνικής ανατροπής, υπάρχει μια λέξη, ένα πράγμα, που έμεινε όρθιο, μια αξία που έμεινε αναλλοίωτη, που διατήρησε σε πείσμα όλων την υπεροχή της, είναι η λέξη και το πράγμα πνεύμα,
η αξία που προσδίδεται στο πνεύμα,
η αξία του πράγματος πνεύμα,
λες και θ’ αρκούσε να προφέρουμε την μαγνητική αυτή λέξη,
λες και θ’ αρκούσε να την αφήσουμε να ξεπηδήσει στη γωνιά μιας σελίδας, για να έχουν ειπωθεί όλα.

Με λένε Αντονέν Αρτώ, 1ο μέρος


Αρτό σε λένε Αντονέν

Μέγας αιρετικός, όντας μέσα στη δίνη ενός εκ των πλέον αιρετικών και ανατρεπτικών κινημάτων, του Σουρεαλισμού, ο Αντονέν Αρτό (1896-1948) διέγραψε μία απίστευτα εμπνευσμένη, ξεπερνώντας τα συνήθη λογοτεχνικά όρια, πορεία.

Συνώνυμο της λέξης «πρωτοπορία», ο Αρτό τράβηξε κυριολεκτικά την τέχνη από τα μαλλιά, την οδήγησε στον έσχατο βωμό της άρνησης κάθε προσδιορισμού, κάθε ταυτότητας και συγκατάβασης.
Ο Αντονέν Αρτό, ποιητής και θεωρητικός μίας νέας μορφής θεάτρου, μυθιστοριογράφος, σεναριογράφος, τοξικομανής, παρανοϊκός. Μα υπεράνω όλων ένας αγνός ανθρωπιστής. Η γραφή του είχε ως στόχο να καταστρέψει όλη την επικοινωνιακή δομή και να φέρει στη θέση της το tremens μιας άμεσης σπλαχνικής εμπειρίας.

Ανακοίνωση από την "Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων" για το 6χρονο παιδάκι...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κανένα παιδί στα χέρια της αντιτρομοκρατικής!

Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2017

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΡΙΑ: το μεγάλο ξεβράκωμα! volume 2

( Ξεφτίλα τεραστίων διαστάσεων: Συριακές και ρωσικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν συνολικά 130 ΝΑΤΟϊκούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς στο Χαλέπι!
Δεκάδες πράκτορες του ΝΑΤΟ συνελήφθησαν από το συριακό στρατό μετά την πτώση του Χαλεπίου, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν υπέρ των δυνάμεων των...τζιχαντιστών! ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΜΜΕ; Μήπως ρε "επαναστάτες", τελικά υπέρ των ΜΚΟ και ιδρυμάτων του Σόρος και συνεργατών και φορείς συνθημάτων όπως "Έξω από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ- το ίδιο συνδικάτο" ήταν και αυτοί "αλληλέγγυοι";)

«Fade to Black»
" Ο σκηνοθέτης Amer Albarzawi ζούσε μέχρι πριν από δύο χρόνια στη Ράκα στη Συρία, μαζί με τη σύντροφό. Μετά, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη και την έκαναν προπύργιό τους. Οι τρομοκράτες άλλαξαν όλοι τη ζωή των κατοίκων μέσα σε λίγες μέρες. Στην αρχή απαγορεύτηκε το κάπνισμα. Την επόμενη μέρα αγόρια και κορίτσια δεν μπορούσαν να περπατούν μαζί στο δρόμο. Μετά από ένα μήνα, δεν υπήρχαν αγόρια και κορίτσια μαζί στο σχολείο. Στη συνέχεια όλα τα κορίτσια άρχισαν να φοράνε μαντήλα και μετά αποφάσισαν πως δεν θα πρέπει να μελετάμε ιστορία, φυσική και μαθηματικά»
Κάπως έτσι περιγράφει τη δραματική αλλαγή στις ζωές όσων έμειναν στη Ράκα και βίωσαν τον σκληρό αυταρχισμό και τη βία του Ισλαμικού Κράτους. Το «Fade to Black», ένα φιλμ ενός λεπτού θέλει να απεικονίσει τη ψυχολογική κατάπτωση στις ζωές των Σύρων που έβλεπαν μέρα με τη μέρα την καθημερινότητά τους να πνίγεται στο σκοτάδι. Το φιλμ βραβεύτηκε με το Special Jury Prize στο φεστιβάλ του Τορόντο και ο δημιουργός τους επιμένει πως όλοι οι Σύροι καλλιτέχνες πρέπει και μπορούν να διαδώσουν τα σωστά μηνύματα για την τραγωδία στη Συρία."

Nαι, μπορεί το καθεστώς Άσαντ να είναι μια κληρονομικού τύπου δυναστεία αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι ήταν πάντα ένα αρκετά κοσμικό κι ανεκτικό καθεστώς. Το οποίο ουδεμία σχέση είχε με το "βαρύ" θεοκρατικό Ισλάμ, πχ των ουαχαμπιστών της Σαουδικής Αραβίας-μια από τις σκληρότερες τυραννικές κυβερνήσεις στον κόσμο, για την οποία κανείς όμως δεν παραπονέθηκε για τη συνεχή και εξόφθαλμη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων εκεί, ελέω πετροδολαρίων και τεράστιων γωοπολιτικών συμφερόντων της Δύσης. Η ακραία, σκληροπυρηνική  εκδοχή του Ισλάμ και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τροπή που παίρνει η ζωή κυρίως των γυναικών.  Κάτι που αποτυπώνεται σε αυτό το άρτιας καλλιτεχνικής αισθητικής βίντεο στην αρχή της ανάρτησης! Πόσο περισσότερο σ'ένα Ισλάμ άκρως ριζοσπαστικό και με αμοσταγείς σωτηριολογικές ονειρώξεις, όπως το τερατούργημα που ήθελαν να στήσουν τα κτηνώδη δίποδα του ΙSIS, με την (παρά τα φούμαρα περί βομβαρδισμών των τζιχαντιστών, που στην ουσία ήταν ρίψη εφοδίων πίσω από τις γραμμές τους και βομβαρδισμών των θέσεων και υποδομών του συριακού στρατού!) στήριξη και ανοχή της Δύσης και του χρηματοπιστωτικού-πολυεθνικού οδοστρωτήρα της και κατασκευαστή τρομοκρατικών μηχανισμών που αιματοκυλούν τυφλά τους Ευρωπαίους πολίτες μέσα στις πόλεις τους: Στο έλεος των φιδιών: "Η ιδέα ότι η Δύση πολεμάει το ISIS ξεπερνάει το γελοίο..!"
Αυτοί οι βιαστές, μαζικοί δολοφόνοι και έμποροι πετρελαίου και κλεμμένων αρχαιοτήτων από Ιράκ και Συρία, αυτοί που διαστρεβλώνουν και στην ουσία δυσφημίζουν την ίδια την ισλαμική θρησκεία, όπως κατήγγειλαν και πολύ θρησκευτικοί ηγέτες του Ισλάμ . Αυτοί που εκπροσωπούνταν από τη σημαία της Συρίας με 3 κόκκινα αστέρια που κράδαιναν οι "Σύροι πρόσφυγες" (προφανώς φιλικά προσκείμενοι όχι μόνο στους τζιχαντιστές αλλά και στο συνονθύλευμα τής, στηριζόμενης από τη CIA και το City του Λονδίνου, ολοένα και περισσότερο ηττημένης συριακής αντιπολίτευσης ή "Αλ Νούσρα" που κι αυτή ευθύνεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό! - εικόνες που σοκάρουν!), αλλά και πολλοί "αλληλέγγυοι" (στην ουσία αλληλέγγυοι στα σχέδια του ΝΑΤΟ μέσω των τζιχαντιστικών κανίβαλων), αριστεροί των "άκρων" και μη, αν και αρκετοί πιο σώφρονες της αριστεράς κράτησαν αποστάσεις, και δεξιοί κι ό,τι άλλο καιροσκοπικό ή στρατολογημένο στοιχείο, από μυστικά κέντρα χειραγώγησης των λαών, κυκλοφορεί κι εδώ στην Ελλάδα.
ολόκληρος πάπας κι εσύ, εμπιστεύτηκες την ελληνική κυβέρνηση της "αριστεράς"; έπρεπε να ρωτήσεις και κάποιον άλλον για το "πανί" που ευλογείς!

Οπότε δεν μας κάνει καμία εντύπωση που καμία Δυτική τσόντα ενημέρωσης, από αυτές που θρηνούσαν για την πτώση του Χαλεπίου (δες το τελευταίο μέρος της ανάρτησης ΣΥΡΙΑ: το μεγάλο ξεβράκωμα!!!) , δεν παρουσίασε ούτε ίχνος ρεπορτάζ από τους απίστευτους σε πλήθος και έντασης πανηγυρισμούς στο πανεπιστήμιο της δεύτερης σε μέγεθος συριακής πόλης:
Να και το βίντεο:  Students celebrating the Syrian Army victory in #Aleppo today (20/12/2016) 

Αλλά δεν ανέφεραν, ή πολύ περισσότερο έδειξαν, και τίποτα από το χριστουγεννιάτικο εορτασμό στην πολύπαθη πόλη (η άποψή μας για το ρόλο των θρησκειών στην ατομική και συλλογική ανθρώπινη πορεία είναι γνωστή κι έχει κατατεθεί πολλές φορές σε αυτό το μπλογκ, αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι αυτές οι εικόνες δεν μας έκαναν εντύπωση όσον αφορά την ψυχολογία των ανθρώπων και τον πραγματικό συσχετισμό λαϊκών δυνάμεων στην πολυπόθητη για τους αποικιοκράτες της Δύσης Συρία), όπου σιίτες, αλλαουίτες και χριστιανοί συνυπάρχουν ενωμένοι στους δρόμους με φόντο ένα...χριστουγεννιάτικο δέντρο! Και κρατώντας σημαίες της Συρίας (αυτή με τα δυο αστέρια και όχι η επινόηση τζιχαντιστών και οργάνων του ΝΑΤΟ, "αλληλέγγυων" και "δημοκρατών" της συμφοράς), της Ρωσίας (η οποία, μετά από επίσημο αίτημα όμως του καθεστώτος κι όχι από μόνη της να "μπουκάρει", σαφώς και υπερασπίστηκε δικά της συμφέροντα στην περιοχή, φοβούμενη ότι μετά την πτώση και κατακερματισμό της Συρίας οι τιχαντιστές θα έφταναν στις συμμαχικές της πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στα νότια σύνορα κι έξω από την πόρτα της) και της περίφημης σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ. Δηλαδή αυτής που έχει αντιμετωπίσει στα ίσια τον πανίσχυρο ισραηλινό στρατό κι από την πρώτη στιγμή τάχθηκε στο πλευρό των δυνάμεων του δικτάτορα μεν αλλά πολύ σκληρού δε Άσαντ για τα δόντια της Δύσης και των project της. Τα οποία φτάνουν μέχρι τη σινική θάλασσα αφού το ΝΑΤΟ καθαρίσει και με τη Ρωσία!-ήδη οι δυνάμεις του είναι σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας: "Ισχυρά κέντρα των ΗΠΑ πιέζουν για ταυτόχρονη επίθεση κατά της Ρωσίας και της Κίνας"
Ιδού λοιπόν φωτο και πρωτόγνωρο βίντεο για όσα λέγαμε παραπάνω περί εορταστικής ενωτικής ατμόσφαιρας στο Χαλέπι, περισσότερο για τη συντριβή του ριζοσπαστικού και φονταμενταλιστικού Ισλάμ- γεννήματος του Δυτικού ιμπεριαλισμού:



Είτε μας αρέσει είτε όχι, οφείλουμε να το παραδεχτούμε: μετά από όσα έχει τραβήξει, έχει δει κι έχει συνειδητοποιήσει αυτά τα χρόνια του πολύ σκληρού πολέμου made by West and Secret Services, η πλειοψηφία του συριακού λαού απορρίπτει τους τυχοδιώκτες, αιμοσταγείς, πωρωμένους και φανατικούς τρελούς κι επιλέγει (τουλάχιστον στην παρούσα πολύ δύσκολη φάση) το "λιγότερο τρελό" Άσαντ! Και πολλοί, που είχαν φύγει, επιστρέφουν ή ψάχνουν το δρόμο της επιστροφής πίσω στην σθεναρά αντιστεκόμενη χώρα τους στις πιο σκοτεινές δυνάμεις του σύγχρονου ιμπεριαλισμού και των οργάνων του.


Oι αναρχικοί της Κούβας για τον Κάστρο

Tι λένε οι αναρχικοί της Κούβας, με αφορμή το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, για την όχι και τόσο "επαναστατικά υποδειγματική" εποχή του:


Anarchist Federation: Anarchists on Cuba



It will be difficult to escape the eulogies to Fidel Castro (1926-2016) from the British Left. Jeremy Corbyn’s take is perhaps most significant though. Treading a tightrope between his enthusiasm for old-fashioned socialist values and the reality of modern politics in Britain, his observations are revealing. He makes the very dangerous relativistic argument that whilst in Cuba, as in other regimes, there have been ‘excesses’, we have to look at the positives such as the healthcare system and education. There has been much change in Cuba, he says, and that economic progress must go hand in hand with human and free-speech rights. Above all, he says that Castro, “will be remembered as a champion of social justice”.

10 US presidents threatened to oust Castro and failed. Corbyn finds this impressive. It could have something to do with the fact that Castro didn’t exactly stand for election very often. In 1961, two years after he took power in the Cuban political revolution, he declared that “The revolution has no time for elections”. That’s usually called a dictatorship! It is in this context that Castro intervened politically in Africa, even if his activity in Angola did play a part in the ending of Apartheid, and let’s not forget that the World came within a hair’s breadth of nuclear war in the stand-off known as the Cuban Missile Crisis in 1962 as a result of the shift in power in the Caribbean. States bring war, always.

Most notoriously, lesbians, gays and trans. people continue to be persecuted in Cuba and although there is anti-discrimination employment legislation, discrimination is rife in public sector policy. Transgender people in particular are effectively criminalised if they attempt to medically transition privately (even though it is almost impossible to gain access any other way: only 5 legal transition operations are performed each year).  The great Cuban educational system does little in practice to reduce the level of hate crimes.

Στη χώρα των θαυμάτων!


Θαύματα που'χουνε σχέση με την οργανωμένη θρησκεία (η οποία ποτέ δεν αποποιήθηκε την υλιστική της πλευρά -το αντίθετο):



Θαύματα που έχουν σχέση με την οικονομία (και την αυθεντική εξευρωπαϊσμένη της όψη):



Θαύματα που έχουν σχέση με την αύξηση του ενδιαφέροντος των δημόσιων αρχόντων για τον παθόντα συνάνθρωπο (ο οποίος και αποτελεί είδος προς ραγδαία αύξηση στη χώρα...των θαυμάτων):



Αλληλούια!

(οι παραπάνω εικόνες πάρθηκαν από εδώ )

άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς - τα πλήρωσε με κάρτα!



Πλαστικό χρήμα και βιομετρικό έξυπνο φακέλωμα, χρηματισμένοι νόμοι υπέρ των υπερ-εχόντων, χρηματικές ατασθαλίες φιλοχρήματων ηγητορίσκων και γραμματέων και φαρισαίων και κλητήρων, χρηματοπιστωτικές φούσκες που απαλλοτριώνουν κεραμίδια που στέγαζαν κεφάλια, χρηματιστήρια και δείκτες που φτυαρίζουν χώμα πάνω σε κοινωνίες ανθρώπινων ψηφίων, έρωτας επί χρήμασι ως έσχατο μέσο επιβίωσης, υπηρεσίες και συμβουλές επί πληρωμή, σπουδές και υψηλό επίπεδο παρεχόμενων γνώσεων επί πληρωμή, εντυπώσεις επί πληρωμή, πολιτικές καμπάνιες και "δημοκρατικές υποσχέσεις" επί πληρωμή, επικοινωνία επί πληρωμή, μετακινήσεις επί πληρωμή, ρεύμα και νερό επί πληρωμή, καλάθια νοικοκυρών επί πιστώσει, άλλος ένας μήνας επιβίωσης επί πιστώσει, εθνική υπερηφάνια επί πιστώσει...
... Χρεωστικά που σφυρίζουν σαν σφαίρες προς όλες τις κατευθύνσεις και κατασχετήρια- μαζικά αντίγραφα της δαμόκλειας σπάθης και παγκόσμια χρέη τόσο άυλα όσο κι ο καλοκαιρινός αέρας που χαϊδεύει τα αχαμνά των παγκόσμιων νταβατζήδων που λιάζονται σε ιδιωτικές πλαζ ή πάνω σε θαλαμηγούς με σκόνες, γιουσουφάκια και σταρλετίτσες...

Και μετά, τα σεσημασμένα ιερατεία του Μαμωνά, σου λένε για επερχόμενη "αχρήματη κοινωνία" !
Λες και οι κωλοκάρτες, που επιπλέον δίνουν κάθε φορά αναφορά στους "μεγάλους κουτσομπόληδες" για το τι κάνεις και πού είσαι, δεν είναι ένα είδος χρήματος (το οποίο αντιστοιχεί σε ηλεκτρονικά ψηφία μέσα σε μικρές ή μεγάλες οθόνες) που θα συνεχίσει να δηλητηριάζει τις ανθρώπινες κοινωνίες σαν ιός αυτοκαταστροφής τους. Και μάλιστα πρόκειται για ούτε καν δικό σου χρήμα, αλλά των τοκογλύφων και των τραπεζών τους, που μπορούν οποιαδήποτε κι ανά πάσα στιγμή να το δεσμεύσουν, να το παγώσουν, να το κατασχέσουν, να το εξαφανίσουν. Επικαλούμενες μη εξυπηρετούμενες οφειλές ατομικές ή και "εθνικές" ή απλά άλλη μια "σοβαρή", τεχνητή, κρίση.
 Kι αν δεν έχεις τραπεζικό λογαριασμό;
"Τότε είσαι απόβλητος, δεν υπάρχεις", δεν έχεις θέση στο μεγάλο ψηφιακό μαντρί του μέλλοντος και να δούμε πού θα κρυφτείς! (Εκτός κι αν είσαι άστεγος, οπότε πάλι το θέλημά τους εκπληρώνεις)
"Οι δορυφόροι και τα συστήματα παρακολούθησής μας μπορούνε να εντοπίσουνε ακόμα και τρίχα από φαλό τρομοκράτη 100 μ. κάτω από το έδαφος!"
Αλλά μερικές φορές όχι τον ίδιο τον τρομοκράτη όταν αυτός υπηρετεί τα σχέδια τρομοκράτησης της κοινωνίας κι εγκλεισμού της σε νόμους-κελιά, σε μικρά τσιπαρισμένα αποχαυνωμένα κουτάκια και φακέλους συλλογής δεδομένων ...

Η μόνη διαρκής κρίση, πραγματικά, είναι η συμμόρφωση των ανθρώπων στα πρότυπα και μοντέλα ψυχοπαθών και πολυπρόσωπων (ούτε καν διπρόσωπων) στυγερών μαζικών δολοφόνων. Και η αποδοχή είτε των χαρτιών είτε των καρτών είτε του πακτωλού από γκάτζετ και σοφιστικέ εφαρμογές που πλάσαραν οι δεύτεροι στους πρώτους, ως κάτι σαν ρυθμιστικά συμβόλαια της ανθρώπινης συνύπαρξης...

Δυστυχώς.


Σχετικό:  Καλώς ήλθατε στην "αχρήματη κοινωνία" (και μια ταινία μικρού μήκους)

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Μια ιστορία για ανθρώπους που νοιάζονται...

 Ο κόσμος δεν άλλαξε ποτέ με ευχές...



Οι «Επαγγελματίες»: Αγγλία, Έξι Ακτιβιστές, Έτος 2007
    Η συμφωνία μεταξύ της εταιρίας παραγωγής ενέργειας Kingsnorth και του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού «ΕΟΝ» είχε κλείσει εδώ και καιρό με τις ευχές της βρετανικής κυβέρνησης και όλοι περίμεναν να αρχίσουν τα έργα. Οι Γερμανοί ως εξπέρ στο θέμα του κάρβουνου, θα τους έχτιζαν ένα καινούργιο εργοστάσιο καλύτερο και μεγαλύτερο από το παλιό. Η υπάρχουσα καμινάδα του εργοστασίου έχει ύψος 220 μέτρα και αποτέλεσε τον «στόχο» των ακτιβιστών, που μπήκαν σαν κομάντο, αποφασισμένοι να σταματήσουν τη λειτουργία του τέρατος που εκλύει 20.000 τόνους CO2 ημερησίως στην ατμόσφαιρα. Με 50 κιλά βάρος στα σακίδια τους οι ακτιβιστές της Greenpeace πήγαν να «καταλάβουν» την καμινάδα. Μπήκαν μέσα και μετά από αρκετές ώρες έφτασαν αναρρίχησης έφτασαν στην κορυφή. Εν τω μεταξύ το εργοστάσιο είχε σταματήσει ήδη τη λειτουργία του και αυτό ήταν κιόλας η πρώτη επιτυχία των ακτιβιστών. Αφού έφτασαν στην κορυφή, έδεσαν σχοινιά και σαν κομάντο άρχισαν να κατεβαίνουν τον τοίχο.

Μαθήματα "ανορθόδοξης επαναστατικότητας" (ή "επαναστατικής γιορτής")


" Βάζουμε δυναμίτη στα κελιά του εγκεφάλου. Βάζουμε τον κόσμο σε διαδικασία αλλαγών. Το κλειδί του γρίφου βρίσκεται στο θέατρο. Είμαστε θέατρο του δρόμου: ολοκληρωμένο και τετελεσμένο. Σκοπεύουμε να αναμίξουμε τον κόσμο και να χρησιμοποιήσουμε, όχι σαν άλλα κινήματα μπλοκαρισμένα στην ιδεολογία, κάθε όπλο (προπαγάνδα) που μπορούμε να βρούμε. Ο στόχος δεν είναι να κερδίσουμε το σεβασμό, το θαυμασμό και την αγάπη όλων, είναι να κάνουμε τον κόσμο να πράξει, να συμμετάσχει, είτε θετικά είτε αρνητικά. Όλα είναι σχετικά, μόνο «το έργο είναι το ζουμί».
 ...Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταστρέψεις την ιδιοκτησία: το να αλλάξεις θα πει να καταστρέψεις- δώσε τζάμπα. Το τζάμπα πράμα είναι το πιο επαναστατικό πράγμα στην Αμερική σήμερα. Τζάμπα χορός, τζάμπα φαΐ, τζάμπα θέατρο (σταθερά), τζάμπα ναρκωτικά, τζάμπα σπίτι και, το πιο σημαντικό, τζάμπα χρήματα. Το θέατρο θα αιχμαλωτίσει την προσοχή της χώρας, η καταστροφή του χρηματικού συστήματος θα τη γονατίσει. Γαμήστε, πραγματικά, τα λεφτά. Κάψτε τα, καπνίστε τα να τη βρείτε, εμπορευτείτε τα, φτιάξτε κιβώτια απ'αυτά στους δρόμους με την επιγραφή "τζάμπα λεφτά, ζητιανέψτε τα, κλέψτε τα και μετά πετάξτε τα {σημείωση: όπως έκανε ο ίδιος ο Hoffman μαζί με συναγωνιστές του μέσα στο...αμερικανικό χρηματιστήριο και πάνω στις κοστουμαρισμένες φάτσες των φρικιών της χρηματοπιστωτικής σκλαβιάς, που τόσο πολύ έχει γονατίσει ολάκερο πλανήτη.}.
...Μη βασίζεστε στα λόγια. Τα λόγια είναι εντελώς μαλακία. Βασιστείτε στις πράξεις - φτάστε μέχρι το τέλος κάθε φορά. Κινηθείτε γρήγορα. Αν το παρατραβήξετε με ένα έργο, γίνεται βαρετό για εσάς και το ακροατήριο. Όταν βαρεθούν, αποσπούν την προσοχή τους. Δεν αφομοιώνουν τις πληροφορίες. Τραβήξτε την προσοχή τους, δόστε μερικά ερεθίσματα και εξαφανιστείτε. Αλλάξτε τη φορεσιά σας χρησιμοποιήστε τα βοηθήματα γύρω σας. Κάθε πρωί αρχίστε να απογυμνώνεστε. Σβήστε το όνομά σας, βγείτε από τη λίστα, περάστε στο περιθώριο. {σημείωση: ο ίδιος επέλεξε να ζήσει για πολλά χρόνια στην "παρανομία"}
...Δεχτείτε τις αντιξοότητες της ζωής, αυτό είναι όλη η ζωή. Περάστε καλά. {σημείωση: γράφει αλλού ότι "αυτό που επιδιώκουμε είναι νέοι τρόποι ζωής. Δεν θέλουμε να μιλήσουμε γι'αυτούς-θέλουμε να τους ζήσουμε"}. Πάνω στον τοίχο του αμερικανικού περίπτερου στη Διεθνή Έκθεση του 1967 είναι κακογραμμένο με φωσφορίζουσα μπογιά το σύνθημά μας: «Είναι καθήκον όλων των επαναστατών να κάνουν έρωτα». Κάντε μαγικά πράγματα. Δολιοφθορές που μοιάζουν ανόητες και πιθηκοπόλεμο. Ο John Roch, που είναι τώρα ο επιτατραμένος διανοούμενος χαφιές στο Λευκό Οίκο {σημείωση ή σχόλιο από εμάς και πάλι: το είδος εκείνο του χαφιέ που δεν αντέχεται με τίποτα και συνάμα είναι τόσο πολύ δημοφιλές και στις παγκοσμιοποιημένες ημέρες μας}, είπε κάποτε ότι αν ο Χίτλερ είχε πιαστεί το 1937, είχε μεταφερθεί στην Τραφάλγκαρ Σκουαίαρ και του'χαν κατεβάσει τα παντελόνια, δεν θα μπορούσε ποτέ να ανέβει στην εξουσία. Κάθε φορά που θα δοκίμαζε να βγάλει κάποιον από αυτούς τους θεαματικούς λόγους, ο κόσμος θα γέλαγε μαζί του γιατί η εικόνα του «Μάιν Φύρερ» με τα παντελόνια γύρω απ'τους αστραγάλους, πάει πολύ.
 Σκεφτείτε το. "

Τα παραπάνω ήταν αποσπάσματα από το "Revolution for the hell of it" (1968, εποχή του πολύ βρώμικου πολέμου του Βιετνάμ), ή "Η επανάσταση για την κάβλα της" μεταφρασμένο από το Δημήτρη Φινινή στα ελληνικά για τις εκδόσεις της Διεθνούς Βιβλιοθήκης. Του Αμερικανού "αναρχοχίππη" Abbie Hoffman, ένας χαρακτηρισμός που πιστεύουμε ότι του ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλον, όπως ήδη γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω και θα γίνει ακόμα περισσότερο από τα αποσπάσματα που θα ακολουθήσουν.
 Μια σύντομη αλλά περιεκτική ματιά στα έργα και τις ημέρες του εδώ: Ένας επαναστάτης που τον καύλωνε η επανάσταση! 
 «Youth International Party» ή YIP («Yippie!»): «Οι χίππις μάς αποκαλούνε πολιτικοποιημένους και οι πολιτικοποιημένοι μας αποκαλούνε χίππις. Μόνο η αντίδραση δεν ξεγελιέται και μας βλέπει όπως είμαστε. Το Yippie! δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία πολύ καλή δικαιολογία για κάποιον να εξεγερθεί..»
Ο ίδιος ήταν για ένα διάστημα μέλος της "Νέας Αριστεράς" (όπως την προσδιορίζει) αλλά στη συνέχεια "την απέρριψε ή τον απέρριψε εκείνη". Και είναι λογικό, μια και ήταν από τη φύση του ασύμβατος με κατευθυντήριες άκαμπτες γραμμές και ιδεολογικές "διευκρινίσεις" ή αγκυλώσεις αντί της δράσης και, κυρίως, παραήταν "φευγάτος" και απρόβλεπτος για να ποδηγετηθεί είτε από το "system" είτε από τους "επαγγελματίες της επανάστασης" (εδώ χαμογελάμε με νόημα!). Στο εν λόγω βιβλίο αποκαλεί, μάλιστα, την ιδεολογία "αρρώστια του μυαλού" και το κίνημά του το προσδιορίζει, μισοαστεία μισοσοβαρά,  ως "χορό"!

 Τα όσα αποσπάσματα παραθέτουμε, διόλου απίθανο να προκαλέσουν έντονη δυσαρέσκεια (ή...φρίκη!) σε...τέτοιου είδους απαρέγκλιτους από την "κεντρική γραμμή" ιδεολόγους, σε πλήρως αντιερωτικούς "ινστρούχτορες" και σοβαροφανείς, βλοσυρούς "επαγγελματίες" (σαν κάτι πορτρέτα των "πατέρων" της Οκτωβριανής Επανάστασης που ο Στάλιν μετέτρεψε οριστικά σε αντεπανάσταση)  ή σε γραφικούς ζηλωτές της μαρξιστικής θρησκείας (που τόσο πολύ τους λείπει το επαναστατικό στοιχείο του ανατρεπτικού και εμπνευσμένου χιούμορ).
 Αλλά και να ενοχλήσουν σφόδρα ή να προκαλέσουν πολύ στενάχωρη αίσθηση σε κάτι φιλήσουχους και νομιμόφρονες "νοικοκυραίους", "ανθρώπους του έντιμου μόχθου οι οποίοι κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους", (Γαμημένε νοικοκυραίε. Δεν θα είμαι ψύχραιμος πια μαζί σου. ), που οχυρώνονται σαν τους τυφλοπόντικες μέσα στα λαγούμια πολιτικών κελιών. Αυτά τα οποία τους εξασφαλίζουν μια ψυχαναγκαστικά επιβαλλόμενη "ανάγκη" (Μια αιμοδιψής σκιά που στοιχειώνει την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληροΤρομοκρατία: Το υπερόπλο της Δύσης ) για "ασφάλεια" σε βάρος των όποιων εναπομεινουσών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Πάνω:η εξέλιξη της "μπατσοκολεξιόν"  μέσα στις δεκαετίες και το προφίλ της σύγχρονης στρατιωτικοποιημένης αμερικανικής αστυνομίας, για την καταστολή oλοένα πιο συχνών διαδηλώσεων έως και εξεγέρσεων μέσα σε αστικά κέντρα. Η Police που φαίνεται να ζήλεψε λιγουλάκι τον ήρωα της sci-fi ταινίας Robocop. To 1968, ο ουκ ολίγες φορές συλληφθέντας και δεχόμενος την ανάλογη αστυνομική "περιποίηση" Αbbie Hoffman έγραφε ότι "στην πραγματικότητα, όλες οι στολές είναι εχθροί, μια προέκταση του μηχανικού τρόπου ζωής κι εφ'όσον οι στολές των μπάτσων περιλαμβάνουν κλομπ, χειροπέδες, όπλα κλπ. είναι ιδιαίτερα μισητές στολές". Πού να ζούσε σήμερα να έβλεπε τα παραπάνω "μεγαλεία"...

Επειδή, όμως, ουδόλως μας απασχολεί αν φρίττουν οι μεν ή αν νιώθουν άβολα οι δε, συνεχίζουμε κάποια "καυλωμένα αποσπάσματα" απ' το εκπληκτικό βιβλίο του Ηοffman, και συγκεκριμένα από μια φανταστική συνέντευξη στον...εαυτό του (οι επισημάνσεις με χρώμα είναι δικές μας):

" - ... όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες (θα έπρεπε) να είναι τζάμπα;
-Ακριβώς. Αυτό θα μας παρείχε η τεχνολογική επανάσταση αν δτην αφήναμε ανεξέλεγκτη. Αν σταματούσαμε να προσπαθούμε να την ελέγξουμε.
- Τι την ελέγχει;
- Η κερδοσκοπία, φαντάζομαι. Η προσκόλληση στην ιδιοκτησία. Ένας στόχος που έχουμε είναι να ξεχωρίσουμε την έννοια της παραγωγικότητας από τη δουλειά. Η δουλειά είναι "φράγκα". Η δουλειά είναι αναβολή της διασκέδασης. Η δουλειά γίνεται πάντα για κάποιον άλλο: το αφεντικό, τα παιδιά, το γείτονα. Η δουλειά είναι ανταγωνισμός. Η δουλειά συνδέθηκε με την παραγωγικότητα για να υπηρετήσει τη Βιομηχανική Επανάσταση. Πρέπει να διαχωρίσουμε αυτά τα δυο. Πρέπει να καταργήσουμε τη δουλειά και την κακομοιριά που αντιπροσωπεύει.
{σχόλιο:  η "δουλειά", όπως την αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος της μη αυτόνομης ύπαρξης και της απώλειας της δημιουργικότητας και της αλλοτρίωσης σε σχέση με τον εαυτό και τον Άλλον, διαφέρει από τη "δουλεία" μόνο στον τόνο! Οπότε, υπό τις υπάρχουσες τρισάθλιες "εργασιακές" (και κοινονικοπολιτικές γενικότερες) συνθήκες, το σύνθημα "δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά" ακούγεται συχνά στα αυτιά μου ως απαίτηση για μόνιμη και σταθερή...δουλεία, με την αποπροσανατολιστική, ύπουλη ετικέτα "εργασία"! απόσπασμα από το "Untitled" }
- Δεν νομίζεις ότι ο ανταγωνισμός οδηγεί στην παραγωγικότητα;
- Νομίζω, ότι αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης αλλά δεν ωφελεί μελλοντικά. Ο ανταγωνισμός οδηγεί επίσης στον πόλεμο. Η συνεργασία θα είναι ο κινητήριος παράγων σε μια ελεύθερη κοινωνία. Πιστεύω ότι η συνεργασία είναι πιο κοντά στο ανθρώπινο πνεύμα. Ο ανταγωνισμός μάς έχει μπολιαστεί από το κατεστημένο, την καπιταλιστική οικονομία, τη θρησκεία, τα σχολεία. Οποιοσδήποτε θεσμός αυτής της χώρας, σκέφτομαι, προβάλλει τον ανταγωνισμό.

[...]
-...Ημουν κάποτε στη "Νέα Αριστερά αλλά την απέρριψα. Ή μπορεί να με απέρριψε. Διαφέρουμε σε πολλά πράγματα.
- Σαν τι; - Διασκέδαση. Θεωρώ την διασκέδαση και τον ελεύθερο χρόνο πολύ ευχάριστα. Δε γουστάρω την ιδέα ενός κινήματος βασισμένου στη θυσία, την αφοσίωση, την υπευθυνότητα, το μίσος, τη ματαίωση και την ενοχή. Όλα αυτά τα καταθλιπτικά πράγματα. Θα'λεγα: κοίταξε, αν θέλεις  να κάνεις περισσότερη πλάκα, αν θες ν'αράζεις περισσότερο, αν θες να τη βρίσκεις με φίλους, αν θες μια διέξοδο για τη δημιουργικότητά σου, τότε παράτα το σχολείο, άσε τη δουλειά σου. Εξεγέρσου και βοήθα να κτιστεί η κοινωνία που θέλεις και υπερασπίσου την. Μην προσπαθείς να οργανώσεις τους άλλους αλλά τον εαυτό σου. Άρχισε να ζεις το όραμά σου. Για παράδειγμα, πριν μερικά βράδια ήμουν σε μια συγκέντρωση φιλειρηνιστών. Ψώνιο μουσική, φωτισμοί, φίλοι τριγύρω. Ήταν ωραία. Μερικά από τα φράγκα που μαζεύτηκαν θα πάνε για τη διοργάνωση συναθροίσεων στις οποίες οι ομιλητές θα βγάζουν βαρετούς πολιτικούς λόγους. Ο κόσμος το θεωρεί κωλυσσιεργία αλλά αυτή είναι η θυσία για να ξεφύγουμε από την κατάσταση που έχει σχέση με την πολιτική. Το ζήτημα είναι, ότι κανείς δεν ακούει τις πολιτικές δηλώσεις. Στο Σικάγο θα κάνουμε ένα τεράστιο ανοιχτό φεστιβάλ μουσικής. Θα κάνει τρομερή εντύπωση αν μπορέσουμε να προβάλλουμε τις ιδέες μας, μη χάνοντας και τη διασκέδαση. Όταν λέω διασκέδαση, εννοώ μια εμπειρία τόσο υψηλή, που ενεργοποιείς όλη σου την κρυμμένη δύναμη. Γίνεσαι ΖΩΗ. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. Η πολιτική ασχετοσύνη είναι πιο αποτελεσματική από την πολιτική σχετικότητα.

-Ποιο μέσο επικοινωνίας σου αρέσει πιο πολύ;
-Το να κάνω έρωτα. "

 {...αν μια "επανάσταση" είναι αντιερωτική, σαν γεροντοκόρη αγέλαστη, ανιαρή, σκυθρωπή, γεμάτη σύνδρομα που τα βαφτίζει "αναγκαία κακά" και "θυσίες", είναι καταδικασμένη να ξεπέσει στην αδιαλλαξία, στο νοσηρό φετιχισμό, στην ακαμψία, στην παρανοϊκή εχθρικότητα εναντίον εχθρών και φίλων, στην προδοσία των αρχικών της διακηρύξεων και να αποτελέσει και ένα πολύ κακό παράδειγμα για την επόμενη "επανάσταση"  από το "Untitled"}
Γιατί επανάσταση ή καλύτερα εξέγερση σημαίνει (ή καλό είναι να σημαίνει) και γιορτή!

Πες τα κι εσύ Ένοικε: Οι στρατευμένοι και οι εξεγερμένοι..

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Untitled (χωρίς τίτλο αλλά με οίστρο...)



Ποια είναι τα πιο πηγαία λόγια, προερχόμενα μέσα από τον πλούσιο κόσμο μιας αγνής και συνάμα γενναίας ψυχής; Λόγια που θα'θελε κάποιος ν'ακούσει στην αυγή μιας νέας χρονιάς, σαν το διψασμένο που γυρεύει καθαρό νερό για να σβήσει τη μεγάλη και παρατεταμένη δίψα του...
Από πού έρχονται οι εφιάλτες και από πού τα πιο όμορφα, βαρβάτα όνειρα; Αυτά που μεταφέρουν ένα ιδιαίτερο, αναζωγονητικό μήνυμα για την πραγματικότητα της εγρήγορσης...
Ποια είναι η πηγή των πιο συναρπαστικών, μεγαλόπνοων ιδεών;