ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Ένα βήμα πριν την πτώση στην πιο σκοτεινή άβυσσο;

We can no longer find any willingness on the part of Poland to conduct serious negotiations with us. These proposals for mediation have failed because [of ] – – Polish mobilization.” (Adolph Hitler, 1939)
These are the words of Adolph Hitler just before invading Poland and then the Soviet Union. I have replaced Poland with Russia (see below) to show the analogy of US and Nazi pretexts.
“We can no longer find any willingness on the part of Russia to conduct serious negotiations with us. These proposals for mediation have failed because [of ] – – Russian mobilization.
από:  Ukraine, America’s “Lebensraum”. Is Washington Preparing to Wage War on Russia?

Πολύ σωστά ο ισόβιος, όπως αποδεικνύεται,  πρόεδρος της Ρωσίας βγαίνει και δηλώνει ότι η κατάσταση στον κόσμο έχει γίνει  πολύ ανησυχητική και επιβάλλεται να πρυτανεύσει η λογική. Βέβαια αυτός διαθέτει πλέον πολλούς "υπερ-άσους" στο στρατιωτικό οπλοστάσιο της επόμενης γενιάς πυρηνικών πυραύλων κι απίστευτων δυνατοτήτων όπλων, που παρουσίασε επίσημα και θα τα δούμε σε λίγο. Ώστε να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα προς τα Δυτικά αιμοχαρή γεράκια του πολέμου -ΗΠΑ &ΝΑΤΟ- ότι η λογική αυτή είναι μονόδρομος, διαφορετικά ο πραγματικά "επιτιθέμενος" σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές, αγγλοσαξωνικός Άξονας, θα είναι υπεύθυνος για έναν αρμαγεδώνα χωρίς ιστορικό προηγούμενο!: Το "δίλημμα" του 21ου αιώνα...: Η "Δύση" ( made by USA και διεθνείς banksters και τις αρπαχτικές διαθέσεις του Δυτικού εταιρικού πολυεθνικού ολοκληρωτισμού) ή αποδέχεται μια νέα παγκόσμια και πραγματικά πολυπολική, πολυκεντρική "ισορροπία" {Βλέπε αλματώδη οικονομική ανάπτυξη και δυναμική ηγεμονική εμφάνιση παγκόσμιας κλίμακας, σε συνδυασμό με διαρκή στρατιωτική αναβάθμιση, της Κίνας. Και της συμμαχίας, τόσο σε οικονομικό (Κολοσσιαία συμφωνία Ρωσίας - Κίνας) όσο και σε στρατιωτικό πεδίο με κοινές  ασκήσειςτων δύο, με το "επιθετικό κράτος" της Ρωσίας. Στα δυτικά σύνορα του οποίου λαμβάνει χώρα εδώ και καιρό μια πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ}Ή  οδεύουμε ολοταχώς προς τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου φυσικά τίποτα δεν αποκλείει (το αντίθετο μάλιστα) τη χρήση πυρηνικών όπλων!  - από ανάρτηση του ανιχνευτή.

Αν και η διαφαινόμενη πια επίθεση στη Συρία, αυτή που είχε σχεδιαστεί από το αμερικανικό στρατιωτικό ιερατείο απ'το 2001 αλλά δεν την ενεργοποίησε ο Ομπάμα - σε συνδυασμό με τη ρωσική παρέμβαση στον πόλεμο της Συρίας, μετά από πρόσκληση του ίδιου του Άσσαντ, που άλλαξε άρδην τις ισορροπίες, κάτι που δεν συγχώρεσαν ποτέ οι αγγλοσάξωνες- με βομβαρδισμό της Δαμασκού σε copy του σεναρίου της ιρακινής πρωτεύουσας, ίσως αποτελέσει το εφαλτήριο για ραγδαίες εξελίξεις σε Μέση Ανατολή. Με φωτογράφιση του Ιράν και πολεμικό φλερτ με Ρωσία και με την Κίνα στο βάθος κήπος. "Ισχυρά κέντρα των ΗΠΑ πιέζουν για ταυτόχρονη επίθεση κατά της Ρωσίας και της Κίνας" {" ...αυτή η ιδέα του μονοπολικού κόσμου, με την Αμερική μοναδική υπερδύναμη, αυτή πάει γάντι στα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα"} Κάτι που έχει άμεση σχέση και με αυτά τα παιχνίδια πολέμου:Το γενικότερο τοπίο πίσω από τη βορειοκορεατική κρίση και πάλι με απειλητικό κλείσιμο του ματιού προς την πολύ πιθανόν κορυφαία, σύντομα, οικονομική δύναμη του πλανήτη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 Ron Paul – Το Κογκρέσο κύρηξε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας :

"Σήμερα (2014) η βουλή των αντιπροσώπων πέρασε νομίζω μια απο τις χειρότερες νομοθεσίες.
Ο νόμος H.Res. 758 που ψηφίστηκε καταδικάζει ευθέως την επιθετικότητα της Ρωσίας εναντίον γειτονικών χωρών και την προσπάθεια της για πολιτική και οικονομική ηγεμονία. Για την ακρίβεια ο νόμος αυτός είναι 16 σελίδες προπαγάνδας που θα πρέπει να κάνει ακόμα και τους πιο νέο-συντηρητικούς να ανατριχιάσουν, αν είναι ικανοί. Αυτού του τύπου τις νομοθεσίες παρακολουθούσα πάντα στο Κογκρέσο γιατί ενώ φαινομενικά ήταν “ αθώες ” συχνά οδηγούσαν σε κυρώσεις και πόλεμο." {...}Το γεγονός του νομοθετικού πλαισίου που πέρασε από την αμερικανική  Βουλή των Αντιπροσώπων στις 4 του Δεκέμβρη, που επιτρέπει στον Αμερικανό πρόεδρο και επικεφαλή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας να προχωρήσει σε διαδικασίες που οδηγούν σε πολεμική αναμέτρηση με τη Ρωσία, χωρίς μάλιστα την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου!Η Ρωσία που χαρακτηρίστηκε ως "επιθετικό κράτος" -τότε η Ουκρανία ή οι ίδιες οι ΗΠΑ τι είναι;- και ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξη στο BBC -Bίντεο: Putin's answer to the question of the journalist of BBC's John Simpson, "about our exercises, maneuvers, and the development of the armed forces. We don't attack in a political sense, and no-one attack and only protected our interests. We only do this and not provoked tensions," he said.- προσπάθησε να βάλει τα διαταραγμένα πλέον πράγματα σε ένα πλαίσιο μιας στοιχειώδους λογικής. Λέγοντας ότι το μόνο που ως τώρα έκανε η Ρωσία ήταν να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, χωρίς να επιτίθεται σε κανέναν και πως αντίθετα με τις ΗΠΑ διαθέτει δύο μόνο στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό -οι ΗΠΑ διαθέτουν 800!- κι έχοντας εδώ και δυο δεκαετίες τoυλάχιστον σταματήσει "στρατηγικές πτήσεις βομβαρδιστικών". Ενώ οι ΗΠΑ, παραβιάζοντας κάθε διεθνή συμφωνία, δεν διέκοψαν ποτέ τις πτήσεις αεροσκαφών με πυρηνικές κεφαλές και αναπτύσσουν αντιβαλλιστικούς πυραύλους στην Ευρώπη, γύρω από τα ρωσικά σύνορα. Αναρωτούμενος στο τέλος για το ποιος είναι ο "επιτιθέμενος" σε αυτή την ιστορία.." από την ανάρτησή μου Η ανθρωπότητα θα συρθεί σε άλλο ένα σφαγείο;

Και τι εννοούσε ο Πούτιν μιλώντας για ανάπτυξη πυραύλων -αλλά και στρατευμάτων του ΝΑΤΟ- κατά μήκος των δυτικών ρωσικών συνόρων; Ας δούμε κάποια στοιχεία από μια άλλη ανάρτηση, πριν τρία χρόνια, μάλιστα, Μάρτιο του 2015:
Με το πρόσχημα της ουκρανικής κρίσης, ο αριθμός των αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται.
Στον ευρωπαϊκό τομέα, το εύρος δυνάμεων απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία, είναι πέντε φορές περισσότερο από ό, τι κατά την πρώτη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.
Με το πρόσχημα της προστασίας της Α.Ευρώπης από το «ρωσική επιθετικότητα» πάνω από εκατό άρματα έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Λετονία.
Τον περασμένο μήνα, μια παρόμοια μηχανοκίνητη στρατιωτική μονάδα εγκαταστάθηκε στην Εσθονία - στην πόλη Νάρβα - μόλις 300 μέτρα από τα σύνορα με τη Ρωσία και περίπου 100 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη.
Ο αριθμός των πτήσεων από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι , καθώς και οι επισκέψεις των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα.
Παρόμοιες ασκήσεις προγραμματίζονται τους προσεχείς μήνες στην Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία και τη Γεωργία.
Οι κινήσεις αυτές υπάγονται στο στρατιωτικό σχέδιο του ΝΑΤΟ «Ατλαντική αποφασιστικότητα.». Βασική αντίληψη του σχεδίου, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάικλ Φόστερ, είναι η δημιουργία μίας στρατιωτικής ζώνης « από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα».
Είναι αμφίβολο εάν ο Αμερικανός συνταγματάρχης κατανόησε την ιστορική ιδιαιτερότητα της δήλωσής του.
Η ΝΑΤΟική επιχείρηση αυτή έχει εκπληκτικές ομοιότητες με τη στρατιωτική επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (η εισβολή στη Σοβιετική Ένωση), η οποία διεξήχθη από τη ναζιστική Γερμανία το καλοκαίρι του 1941. Και η σύγκριση δεν είναι επιφανειακή. - από ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ»! , κείμενο του Ανδρέα Ζαφείρη.

Aς τσεκάρουμε και τους παρακάτω χάρτες. Ο τρίτος έχει να κάνει και με τη στρατιωτική επιχειρούμενη περικύκλωση και στοχοποίηση και της Κίνας, ενώ οι φλόγες δείχνουν περιοχές σε ήδη εμπόλεμη κατάσταση ή εξαιρετικά έκρυθμη:


Με άλλα λόγια η Ιστορία φαίνεται τελικά να επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, με κίνδυνο να καταλήξει σε τραγωδία. Και έχουμε ξεκάθαρα εισέλθει, και όχι πρόσφατα, σε έναν καινούργιο, επικίνδυνο "Ψυχρό Πόλεμο", με ξέφρενη κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων. Κάτι που επισήμανε σε πολύ φρέσκιες δηλώσεις και δήθεν ανήσυχος ο πρόεδρος Τραμπ, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία έχει ανάγκη την οικονομική βοήθεια της Δύσης. Αλλά αυτό που παρέλειψε να αναφέρει ήταν η έντονη ανησυχία της στρατιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ για την τεράστια οικονομική χασούρα + το ανάλογο πλήγμα στο κύρος της "Νέας Ρώμης", εάν τα καινούργια υπερόπλα της Ρωσίας βρούνε υπερπρόθυμους τρίτους, πελάτες, να τα αγοράσουν όσο όσο.
Και όπως τόνισε ειρωνικά ο Shoigu, υπουργός άμυνας των Ρώσων, δεν δύναται να καταλάβει ποιος θα'θελε να αγοράσει μια ομπρέλα -εννοεί αντιπυραυλική- γεμάτη τρύπες! Γιατί σε αυτή τη νέα πολύ βαριά κούρσα εξοπλισμών το κρίσιμο προβάδισμα δείχνει να το έχει, τουλάχιστον προς το παρόν, ο ρωσικός παράγοντας, που τα νέα "παιχνίδια" του φαντάζουν σχεδόν αδύνατο να αναχαιτιστούν από οποιοδήποτε σύγχρονο αμυντικό, αντιβαλλιστικό σύστημα και απειλούν να ισοπεδώσουν οποιοδήποτε στόχο-οποιαδήποτε  περιοχή εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Διηπειρωτικός πύραυλος, ικανός να βρίσκεται σε πτήση για πολλές εβδομάδες, με πυρηνικό κινητήρα-!-πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμος και καθόλου προβλέψιμος ως προς την πορεία του και με δυνατότητα να πλήξει κάθε σχεδόν σημείο του πλανήτη, φόβος και τρόμος για κάθε στρατιωτική βάση ή εχθρικό στόλο! Υπερηχητικός επίσης πύραυλος, αέρος-εδάφους, με εμβέλεια πάνω από 1000 μίλια και δυνατότητα ολικής αλλαγής της πορείας εν πτήση! Μικρές πυρηνικές κεφαλές που μπορούν να  μεταφερθούν από πυραύλους Κρουζ και δεν μπορούν να αναχαιτιστούν από κανένα αντιπυραυλικό σύστημα στον πλανήτη. Ακόμα και υποθαλάσσιο drone-τορπίλη, που κινείται και σε πολύ μεγάλα βάθη, αλλά και πλατφόρμα laser με αμυντική λογική απέναντι στα αμερικανικά drones. Aλλά ας δούμε και τo παρακάτω βίντεο :


- Κι ένα σχετικό άρθρο του cnn greece: «Ανίκητος πύραυλος» το νέο υπερόπλο της Ρωσίας που αποκάλυψε ο Πούτιν, αλλά κι ένα ακόμη βίντεο: Η ΄΄ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ΄΄ ΒΡΥΧΑΤΑΙ – Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΝΕΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-

Η κατάσταση στην πυριτιδαποθήκη, διαχρονικά, της Μέσης Ανατολής φαίνεται εξαιρετικά εύφλεκτη και πάλι -αν ποτέ σταμάτησε να είναι- και με το μεγαλομανή σουλτανίσκο της Τουρκίας να μπλέκεται στα πόδια των μεγάλων παικτών και το Ισραήλ να δηλώνει ότι αν το..Ιράν-!- το χτυπήσει μέσω..Συρίας -!- τότε θα σβήσει τη Συρία από το χάρτη. Και ο Πούτιν προετοιμάζει τη Ρωσία για το χειρότερο σενάριο, αφού έχει προχωρήσει σε οικονομική συμφωνία μαμούθ με την Κίνα και αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας με αυτήν, με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.


Ο πλανήτης μοιάζει με μια εύθραυστη σφαίρα έτοιμη να σπάσει σε πάρα πολλά κομμάτια. Παρασύροντας το παρόν και μέλλον του κόσμου σε πολύ σκοτεινές αβύσσους. Ακόμα και τελευταία στιγμή είναι απαραίτητο να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα αντιστρέψουν αυτό το πολύ άσχημο κλίμα. Αλλά και οι λαοί δεν μπορούν να παραμένουν άλλο απαθείς ή παθητικοί μπροστά στην παράνοια των "κεφαλών" τους και των διαφόρων λόμπυ εντός κι εκτός τειχών. 

Ο Ένοικος...

 

ΥΓ όσο για το ποιοι εξόπλισαν κι εκπαίδευσαν τους τρομοκράτες -όπως τους αποκαλούν μετά- του ISIS, μα στη συνέχεια το τέρας υποτίθεται ότι ξέφυγε από τον έλεγχο του δημιουργού του, ακούστε τι λέει με το πιο φυσικό και κυνικό συγχρόνως ύφος του κόσμου ένας πασίγνωστος ανήρ: https://www.youtube.com/watch?v=7jc9SiAjz_M 

ΣΥΡΙΑ: το μεγάλο ξεβράκωμα! volume 2 {Ξεφτίλα τεραστίων διαστάσεων: Συριακές και ρωσικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν συνολικά 130 ΝΑΤΟϊκούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς στο Χαλέπι!Δεκάδες πράκτορες του ΝΑΤΟ συνελήφθησαν από το συριακό στρατό μετά την πτώση του Χαλεπίου, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν υπέρ των δυνάμεων των...τζιχαντιστών!}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου