ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΚΤΟΣ ΕΕ"


Για όσους κόπτονται για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και τρομοκρατούν τους Έλληνες για το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια, δεν ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο για την Ελλάδα στη σημαντικότερη έκτασή του. Στην ουσία, η Ελλάδα είναι οιονεί εκτός ΕΕ. Και από τη στιγμή που έχουμε υπογράψει στο τρίτο μνημόνιο ότι η ελληνική Βουλή θα νομοθετεί μόνο ό,τι θέλει η τρόϊκα, η Ελλάδα δεν έχει στην ουσία ούτε εσωτερικό Σύνταγμα.

Ειδικότερα, σε ερώτηση δύο ξένων ευρωβουλευτών προς τον κ. Γιουνκέρ, για το αν ισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο για την Ελλάδα, ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος να απαντήσει, πρόεδρος της ΕΕ απάντησε ως εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει επιβεβαιώσει πως τα μνημόνια είναι δράσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, οι οποίες βρίσκονται εκτός της έννομης τάξης της ΕΕ. Επομένως, όταν υιοθετούνται εθνικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου, η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ως εκ τούτου ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων δεν ισχύει ως έχει για την Ελλάδα».

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα είναι τυπικά μόνο μέλος της ΕΕ χωρίς να υπάγεται πλέον στο ευρωπαϊκό δίκαιο και παράλληλα με καταργημένο defacto και το εσωτερικό της Σύνταγμα, δηλαδή με καταργημένο και το εσωτερικό της δίκαιο.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η νομιμοποίηση των Ελλήνων πολιτικών αυτή τη στιγμή είναι έωλη και η μεταξύ τους θεατρική αντιπαράθεση είναι μόνο για αποκοίμιση του λαού προκειμένου να διατηρούν τις καρέκλες τους.

Πέτρος Χασάπης


το διαβάσαμε στον ΑΝΕΜΟ ΑΛΛΑΓΗΣ
 Μιλάμε δηλαδή γι'αυτή την Ε.Ε. (για τους εγχώριους "πολιτικούς φωστήρες", επαγγελματίες της σεσημασμένης απάτης, τα'χουμε πει πολλές φορές):
 Μαθήματα δημοκρατίας εις τας πολιτισμένας Ευρώπας!
 ΠΟΙΟΙ "ΚΑΝΟΝΕΣ" ΠΟΙΑΣ Ε.Ε. ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ; " Άκυρα τα δάνεια αν παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα "
 "Οι ιδρυτές και χρηματοδότες της ΕΕ ήταν Ναζί" (Ω! Τι έκπληξις!)
κι ένα απόσπασμα από παλιότερη επίσης ανάρτηση:
 Ντόναλντ Τουσκ ( προέδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου): "η δεοντολογία επιβάλλει την αποπληρωμή των δανείων, οι πιστωτές δεν είναι κακοί και ανήθικοι και οι δανειολήπτες τα αθώα θύματα "
Μάλλον ο mr Τουσκ έχει τις δικές του "ευρωενωτικές" αντιλήψεις περί "ηθικής". Διότι οι δανειστές  (που σέβονται τον εαυτό τους και τις τσέπες των μετόχων των ιδιωτικών οργανισμών που στην ουσία υπηρετούν και κυρίως των φορολογούμενων υπηκόων τους) οφείλουν να γνωρίζουν κάτω από ποιες συνθήκες και μεθοδεύσεις διακινούνται και πώς διοχετεύονται εκεί που καταλήγουνε τα χρήματα που δανείζουν και αποτελούνε περιουσιακό τους στοιχείο. Σωστά; Και αν το μεταφέρουμε σε καθαρά ιδιωτικό επίπεδο, ποια σοβαρή επιχείρηση εξακολουθεί να δανείζει κάποιον που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερδανεισμού και επαπειλούμενου οικονομικού κραχ; Κι άρα με πασιφανή την πλήρη αδυναμία της αποπληρωμής συσσωρευμένων νέων δανείων πάνω στα ήδη υπάρχοντα και με επαχθή τοκοχρεολύσια κάθε φορά; Η απάντηση είναι ότι μόνο η μαφία λειτουργεί με τέτοιους όρους παντελούς ανηθικότητας (έστω και με επιχειρηματικούς κώδικες) και υποδούλωσης ψυχής τε και σώματι των οφειλετών της!
Γιατί δεν μπορεί mr Tουσκ να μην είχε πληροφορηθεί το υψηλά ιστάμενο αυτί σας ότι η Διεθνής των τοκογλύφων ...κατάντησαν τη χώρα χώρο (αποθήκευσης ανθρώπων και απαλλοτρίωσης-διακίνησης αγαθών και πόρων) που λυμαίνονται οι τοκογλύφοι-κερδοσκόποι, με το "colpo grosso" του υπερδανεισμού των διεφθαρμένων κυβερνήσεών της και της υιοθέτησης της υπερκατανάλωσης με τα δικά τους βαλάντια, μέσω της διαρκούς έκδοσης από το προτεκτοράτο τους υποτιθέμενων ομολόγων υψηλού ρίσκου (όχι όμως γι'αυτούς και τα άρτια σχέδιά τους) και της αγοράς τους στη συνέχεια από τους ίδιους, τα οποία στη συνέχεια μετέτρεψαν σε δάνεια ενυπόθηκα και σε συσσώρευση τεράστιων επιπέδων χρέους, αποτεφρώνοντας τον κοινωνικό ιστό. Αυτό που οι εγχώριοι αλητήριοι, που πρωταγωνιστούσαν ως κόμματα εξουσίας και διαχειριστές (για την ακρίβεια υπερκαταχραστές) του δημόσιου πλούτου και οι μεγαλοεργολάβοι και "μπίζνεσμεν" φίλοι τους, γνώριζαν με μαθηματική ακρίβεια ότι θα συμβεί. 
Ενώ ήδη από το 2012 είχαν βαρέσει τα κανόνια από τις ΗΠΑ, αλλά κι εδώ η επιλεκτική άγνοια διακατείχε τον κ.Τουσκ και την παρέα του: Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"...(ή "οι δανειστές χρηματοδοτούν τον εαυτό τους!") 
Και τελικά τα δάνεια αυτά διοχετεύονται στις ανάγκες τις πραγματικής οικονομίας, ως τώρα, ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς; - βλέπε π.χ. αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων μέσω διαρκώς επώδυνων φορολογικών "μέτρων" και αυτή η τρέλα να βαφτίζεται "ανάπτυξη"!Το 98% της βοήθειας πάει στους πιστωτές 

Επομένως συμπαθέστατε mr Τουσκ κάνετε μεγάλο λάθος! Οι παντελώς ανήθικοι και επιτήδειοι σε αυτή την περίπτωση (σε βάρος και των υπόλοιπων ευρωπαίκών λαών που οι εξουσίες των κρατών τους συμμετείχαν σε αυτή την κολοσσιαία απάτη) είναι οι δανειστές, με τους οφειλέτες να κατηγορούνται αφειδώς όλοι, σαν λαός, ενώ θα έπρεπε να χρεωθεί μεγάλο ποσοστό ανηθικότητας και παροιμιώδους φαυλοκρατίας από τα"ηθικά" χείλη σας και στους ως τώρα "διαχειριστές εξουσίας και δανείων" αυτού του λαού. Που σαν να βγαίνει μέσα από ένα παρατεταμένο σύννεφο υπνωτικής άχλης, αρχίζει να συνειδητοποιεί σιγά σιγά τι έχει συμβεί. Σε βάρος του, αλλά και να αναγνωρίζει, ελπίζουμε ως μόνη πραγματική ελπίδα προοπτικής, και τις δικές του λανθασμένες επιλογές αγκίστρωσης σε στρεβλά κοινωνικά πρότυπα και πολιτικά τσιγκέλια.

 Κι ας θυμηθούμε: το ευρωνόμισμα, σύμφωνα με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία άνοιξε το δρόμο στην Ε.Ε., υπήρχε η προϋπόθεση να έχει την ίδια αξία σε όλα τα κράτη-μέλη, αφού "διαθέτουν όλα την ίδια παραγωγική αξία". Και πώς οι φανεροι και κρυφοί ναζιστές ιδρυτές της Ε.Ε. ανακάλυψαν κάτι τέτοιο, από τη στιγμή ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΑ κι άρα πώς θα μπορούσαν να έχουν κοινό νόμισμα σε συνθήκες "ισονομίας" που ποτέ δεν τηρήθηκαν; Οπότε και τα προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και ανισοτήτων ανάμεσα σε βιομηχανικές μεγάλες δυνάμεις (πχ Γερμανία, σωστά;) και τις πολύ λιγότερο ισχυρές και φτωχότερες χώρες (απ'τη στιγμή που δεν θα διέθεταν και το εργαλείο υποτίμησης του εθνικού τους νομίσματος), ήταν δεδομένα εκ των προτέρων! Και με σχεδόν βέβαιη και την αποτυχία του νομισματικού ευρω-αγγουριού σε επίπεδο κοινωνιών και αποδόμησης του κοινωνικού ιστού τους...
Με διασώσεις για ασθενέστερα κράτη, όπως στο "ελληνικό πρόγραμμα" ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΕΣ!  (θυμηθείτε: Τα "κανόνια" συνεχίζουν να βαράνε εκκωφαντικά!)
Με θεσμοθέτηση αντεργατικών εκτρωμάτων, που ισοπεδώνουν εργατικά κεκτημένα τα οποία κερδήθηκαν με αγώνες και επιβολή μαζικών απολύσεων και  μαζικής πανευρωπαϊκής μετατροπής  των εργαζόμενων σε "ελαστικούς" ενοικιαζόμενους δουλοπάροικους (βλέπε "ανάπτυξη"!).
Και με τους μη εκλεγμένους τεχνοκράτες-υπηρέτες των πολυεθνικών εταιρικών υπερδυνάμεων (από τη φύση τους ολοκληρωτικών θεσμών) και τους γραφειοκράτες χαρτογυακάδες των Βρυξελλών και της ΕΚΤ και το μη εκλεγμένο θεσμικό όργανο που δεν διατηρεί επίσημα πρακτικά των συνευρέσεων-συνεδριάσεων των μελών του, γνωστό και ως Eurogroup, να απεχθάνονται τα όποια εναπομείναντα ψιχία δημοκρατίας (γνωστή, ας πούμε η άποψή τους, για τα δημοψηφίσματα) και να εκτοξεύουν πάνω στην υπόσταση κι αυτοδιάθεση των ευρωπαϊκών λαών σαν ροχάλες κάτι τέτοιες δηλώσεις: "Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατική επιλογή απέναντι στις ευρωπαϊκές συνθήκες"- Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

2 σχόλια:

  1. Πολύ cool! Οπότε η Ελλάδα είναι εκτός ΕΕ στην ουσία, αλλά συγχρονως είναι αλυσοδεμένη στην ΕΕ, στην ευρωπαική κεντρική τράπεζα, στο ΔΝΤ και σε οτι άλλο μεγαλοτοκογλυφικό λαμόγιο κάνει κουμάντο στην παγκόσμια πιάτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή