ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Όσο το αισχρό ψέμα, η προπαγάνδα και η προβοκάτσια θα είναι παγκόσμιο καθεστώς, τόσο η ανθρωπότητα δεν θα έχει καμία ελπίδα για κανένα φωτεινό μέλλον...

 "Αντάρτης" στον πόλεμο κατά του Άσαντ, μιας κατάστασης made by USA & City του Λονδίνου, έχοντας πάνω του χημικό εξοπλισμό -Yes, the Syrian rebels DO have access to chemical weapons

Το σενάριο περί "χημικών όπλων" που χρήζουν "ανθρωπιστικής επέμβασης" είναι γνωστό από πιο παλιά. Το χρησιμοποίησε ο πατέρας και υιός Μπους, ο ανεκδιήγητος επίσης απατεώνας Τόνυ Μπλερ, για την επέμβαση στο "επικίνδυνο" Ιράκ, αφού πρώτα προκάλεσαν μια γενοκτονία με το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών λόγω του εμπάργο στη δεκαετία του΄90 και στο τέλος αποδείχτηκε πέρα κάθε αμφισβήτησης ότι οι δικαιολογίες ήταν πιο σάπιες κι απ΄την κοινωνικοπολιτική μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε στην περιοχή κι άνοιξε και το δρόμο στο εξοπλισμένο κι εκπαιδευμένο από τη Δύση ΙSIS! Mε τη Συρία, που δεν τους έκατσε η πτώση του καθεστώτος παρά την επιστράτευση συνονθυλεύματος παραστρατιωτικών δολοφονικών ομάδων και αντιφρονούντων φανατικών που ονομάστηκαν "ελεύθερος συριακός στρατός" (οι ωμότητες και βαρβαρότητά τους μόνο από το ISIS ίσως και να ξεπεράστηκε, ίσως), οι προβοκάτσιες με τα "χημικά του Άσαντ" είχαν καταντήσει από ευπρόβλεπτες έως επιεικώς γελοίες:

α)  από την ανάρτηση Ανελέητη και επικίνδυνη προβοκάτσια δίχως τέλος στη Συρία...(volume 2) (τον περσινό Απρίλη):

Η "είδηση" στην ωμότητα της: "Περίπου 60 άτομα σκοτώθηκαν στη Συρία κι ειδικότερα στην επαρχία της Ιντλίμπ, μετά από βομβαρδισμούς με χημικά όπλα".

 Αυτή η "είδηση" μεταδίδεται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν ακόμη στη Συρία και από τους "αλληλέγγυους ακτιβιστές" των τρομοκρατών, που είναι ένας και μοναδικός άνθρωπος κι έχει στο σπίτι του έναν υπολογιστή και αυτοαποκαλείται διευθυντής του "Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", ο Rami Abdul Rahman, που χαρακτηρίζεται one man band από τους New York Times.  Τι κι αν η πρώτη αποκάλυψη έγινε από τους New York Times, τον Απρίλη του 2013, ο Rami Abdul Rahman, αυτός ο σκοτεινός τύπος, καταδικασμένος σε μικρές ποινές φυλάκισης στη Συρία, για ποινικά αδικήματα, ζει εδώ και δεκαπέντε χρόνια στο πολυτελές σπίτι του στο Coventry, την κοντέα (τσιφλίκι, για να συνεννοούμαστε) West Midlands , στο κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, για να συνεννοούμαστε), μπαινοβγαίνει στο υπουργείο των Εξωτερικών της Αγγλίας ως μόνιμος ένοικος του και αποτελεί το ανεξήγητο σημείο αναφοράς στρατιωτικών και πολιτικών αναλυτών της Ουάσινγκτον, αλλά και του ΟΗΕ, όπως έχουμε επισημάνει εδώ, από το Νοέμβρη του 2015.
Τώρα, όλοι γνωρίζουν -με εξαίρεση εκείνα τα ελεγχόμενα και χρηματοδοτούμενα με μαύρα δολάρια ΜΜΕ- ότι πρόκειται για μία απλή ηλεκτρονική ιστοσελίδα, με έναν και μοναδικό διαχειριστή-ιδιοκτήτη:  Rami Abdel Rahman, ένας απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου, που όμως χρηματοδοτείται αδρά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αγγλική κυβέρνηση κι αναζητούνται οι λοιποί “χρηματοδότες”.
Η διάδοση της "είδησης", των "φωτογραφιών" και του "βίντεο" δεν έγινε από κανένα δημοσιογραφικό πρακτορείο, ή ανεξάρτητο δημοσιογράφο. Αρχικά, για τον βομβαρδισμό με χημικά όπλα υπεύθυνοι ήταν οι κακοί Ρώσοι και σε δεύτερη φάση οι ένοπλες δυνάμεις του Αραβικού στρατού της Συρίας.
Αυτομάτως, όλα τα ΜΜΕ του κόσμου -και τα ελληνικά- διαδίδουν ως "μοναδική αλήθεια" το σχετικό υλικό και είδηση που διοχετεύει ο πράκτορας των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

β) από την ανάρτηση Ανελέητη και επικίνδυνη προβοκάτσια δίχως τέλος στη Συρία...(volume 1), επίσης τον περσινό Απρίλη:
 Όλα δείχνουν ότι το χιλιοπαιγμένο σενάριο, μια ακόμη "false flag" επιχείρησης της Δύσης και των μυστικών υπηρεσιών της επαναλαμβάνεται!
   Πώς η ελίτ χρησιμοποιεί “false flag” επιχειρήσεις στον Πόλεμο κατά της Tρομοκρατίας 
   Τρομοκρατία: Το υπερόπλο της Δύσης  
Επαναλαμβάνεται η προβοκάτσια με τα "χημικά" του Άσσαντ το 2013-διαβάστε και σχετικό άρθρο:
 Στη Συρία δεν θα γίνει πόλεμος αλλά... παιδικό πάρτι, σωστά;
Αλλά και αυτό:
Δείτε λοιπόν κι ένα βίντεο, για τα πρόσφατα καταιγιστικά γεγονότα στη Συρία με το προβοκατόρικο "τρομοχτύπημα" (πατήστε δεξιά κάτω το κουτί με τις γραμμούλες για υπότιτλους στα αγγλικά):
 https://www.youtube.com/watch?v=qr_ByQH2QY0

γ) Επίσης, πριν ένα χρόνο είχε συμβεί και το εξής, που πέρασε στα αζήτητα από τα λαλίστατα σήμερα media:  Ξεφτίλα τεραστίων διαστάσεων: Συριακές και ρωσικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν συνολικά 130 ΝΑΤΟϊκούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς στο Χαλέπι! Δεκάδες πράκτορες του ΝΑΤΟ συνελήφθησαν από το συριακό στρατό μετά την πτώση του Χαλεπίου, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν υπέρ των δυνάμεων των...τζιχαντιστών! ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΜΜΕ;{Από την ανάρτησή μας  ΣΥΡΙΑ: το μεγάλο ξεβράκωμα! volume 2,}

δ) Μάρτης του ΄17 (ανάρτηση με τίτλο Ένας κόσμος γεμάτος τρομαχτικούς κλόουν!):

H αμερικανική "Ακαδημία Στημένου κινηματογράφου" έδωσε το "Όσκαρ" καλύτερου ντοκυμανταίρ στο δημιούργημα του γνωστού "ανθρωπιστικού" οργανισμού των White Helmets, που παρουσιάζει τον πόλεμο στην εξέλιξή του με υλικό από την ομώνυμη ΜΚΟ η οποία και εδρεύει στη νοτιοανατολική Τουρκία. Τον εμφύλιο πόλεμο όπως ξεκίνησε κι εκτυλίσσεται στη Συρία, εκεί όπου άλλα λένε τα καθεστωτικά δυτικά ΜΜΕ ότι ισχύουν κι άλλα, φυσικά, συμβαίνουν! Όσα τελικά ξεφεύγουν από τον καθεστωτικό μιντιακό κλοιό και ξεσκεπάζουν τον ελεινό και τρισάθλο και προβοκατόρικο ρόλο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και την παροιμιώδη βλακεία των κάθε λογής "αλληλέγγυων": ΣΥΡΙΑ: το μεγάλο ξεβράκωμα! volume 2 Οι βραβευμένοι πλέον και με αγαλματάκι τέχνης White  Helmets (και με εκατομμύρια δολάρια ως δωρεές από Υπουργεία Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου κι όχι μόνο), έχοντας επιφορτιστεί με διασωστικό ανθρωπιστικό έργο και ιδρυθεί από έναν τέως αξιωματικό (James Le Mesurier) των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών το 2012, δεν παύουν να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για επιθέσεις με χημικά από συριακά και ρωσικά στρατεύματα, με υλικό παρμένο από περιοχές που ελέγχουν οι ένοπλες ομάδες της συριακής Αλ Κάιντα. Σε διάφορες φωτογραφίες τα μέλη της οργάνωσης εθελοντών φαίνονται να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι με "αντάρτες" (Το αληθινό κτηνώδες πρόσωπο των αντικαθεστωτικών "ανταρτών" που θα "απελευθέρωναν" το συριακό λαό! - εικόνες που σοκάρουν! ) κατακτήσεις εδαφών από τους δεύτερους, ενώ έχει ανακαλυφθεί και φωτογραφικό υλικό με μέλη των Helmets να κραδαίνουν όπλα, να φορτώνουν πτώματα στρατιωτών του συριακού στρατού σε καρότσες οχημάτων, κάνοντας το σήμα της νίκης ή...να κρατούν κομμένα κεφάλια αντιπάλων των ένοπλων ομάδων του συνονθυλεύματος της συριακής Αλ Κάιντα!  Διαβάστε και στο globalresearch: The REAL Syria Civil Defence Exposes NATO’s ‘White Helmets’ as Terrorist-Linked Imposters
 Με άλλα λόγια το βαρύτιμο όσκαρ απονεμήθηκε από τους κλόουν της "Ακαδημίας" στους δημοσιοσχεσίτες των κανιβάλων της Al Quaida της Συρίας!

Κι ερχόμαστε στο σήμερα, όπου πέρα από τους γνωστούς για τον παγκόσμιο ρόλο τους "πλανητάρχες" , έχουμε και την Τερέζα Μέη (που διολισθαίνει στην ίδια κατάπτυστη πολιτική του Μπλερ), τον "golden boy" Mακρόν και την φράου Μέρκελ, να υποστηρίζουν με ζήλο την επίθεση στη Συρία λόγω "χημικών" και "απόδειξης χρήσης" τους από το καθεστώς Άσαντ. Ποντάροντας στην ελλειματική προσοχή και ασθενή μνήμη της "κοινής γνώμης" και των (συνυπεύθυνων εφόσον αποδέχονται αυτό το διάτρητο αφήγημα) υπηκόων τους.
Ο Άσαντ, που μετά τον πόλεμο τόσων χρόνων με την ανελέητη προπαγάνδα κι αποδεδειγμένη προβοκάτσια σε βάρος του, κι ενώ οι συσχετισμοί στη Συρία είχαν γυρίσει υπέρ του και μετά την επέμβαση των Ρώσων κατά του ΙSIS (ασχέτως αν και αυτοί προωθούσαν πρωτίστως δικά τους, ζωτικά, συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή), ξαφνικά και τελείως αυτοκτονικά θα έριχνε χημικά σε αμάχους στη Ντούμα! Κατά τ΄ άλλα, οι "υπερασπιστές " του διαπλανητικού χρηματοπιστωτικού και πολυεθνικά οικοδομημένου μοντέλου "δημοκρατικών αξιών" και "απελευθερωτικού" κορπορατισμού, δεν απευθύνονται σε ηλίθιους, έτσι; Αλλά σε "συνειδητοποιημένους πολίτες". Συνένοχους στα εγκλήματά τους, εφόσον συναινούν σε αυτά με τη σιωπηλή αποδοχή...

(πηγή διπλανού σκίτσου)

Παραθέτουμε λοιπόν ένα πολύ καλό άρθρο επί του θέματος:


Απειλές για επικείμενο χτύπημα ενάντια στη Συρία
( Π. Παπ. για το avantgarde)

Η μέρα της μαρμότας που σκοτώθηκε από χημικά

Στις 7 Απρίλη του 2017 μια βάση του συριακού στρατού βομβαρδίστηκε με πυραύλους κρουζ από τις ΗΠΑ με πρόσχημα μια επίθεση με χημικά που χρεώθηκε στη συριακή κυβέρνηση. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ θα παραδεχόταν αργότερα πως δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για χρήση χημικών από τη συριακή κυβέρνηση. «Ψάχνουμε για αποδεικτικά στοιχεία. Δεν έχω κανένα στοιχείο, αξιόπιστο ή μη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ένα χρόνο μετά, η Αυτοκρατορία και τα τσιράκια της στη Συρία ανεβάζουν για χιλιοστή φορά την παράσταση «ο δικτάτορας σκοτώνει με χημικά το λαό του». Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο επικίνδυνη για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και του πλανήτη, αυτό το γελοιωδέστατο θέατρο σκιών θα προσφερόταν σίγουρα για άφθονο γέλιο.

Καλούμαστε λοιπόν να πιστέψουμε πως ο Άσσαντ «έριξε για μια ακόμα φορά χημικά στο λαό του σκοτώνοντας αμάχους» – χωρίς να αποκομίζει κανένα στρατιωτικό όφελος από την ενέργεια αυτή. Τη στιγμή που νικάει και εκδιώκει τους ιμπεριαλο’τζιχαντιστές’ από τις τελευταίες περιοχές που ελέγχουν, και μάλιστα όταν ο Τραμπ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να απομακρύνει τις αμερικάνικες δυνάμεις (που σε αυτή τη φάση κρατούν υπό κατοχή το ένα τρίτο περίπου της χώρας) από τη Συρία.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι ο Άσσαντ είναι τόσο σατανικός (με έναν μικρό άλλωστε αναγραμματισμό του ονόματός του μπορεί κανείς να γράψει τη λέξη σατανάς) που απλώς τη βρίσκει με το να σφάζει το λαό του. Ας υποθέσουμε ακόμα πως ο (κληρωτός) συριακός στρατός συμφωνεί μαζί του σε αυτό. Γιατί δε θα μπορούσε απλώς να ισοπεδώσει με βομβαρδισμούς από αεροπλάνα και πυροβολικό τη Δούμα και να μην αφήσει κανένα ζωντανό, διδασκόμενος από το παράδειγμα των Αμερικάνων στη Ράκκα και τη Φαλούτζα; Γιατί έπρεπε να χρησιμοποιήσει χημικά, που και μικρότερη εμβέλεια έχουν, και αποτελούν και διακηρυγμένη «κόκκινη γραμμή» για τη Δύση; Εκτός από σαδιστής και «κτήνος», που λέει και ο Τραμπ, μήπως ο Άσσαντ είναι και τελείως κρετίνος; Και για ποια χημικά μιλάμε αλήθεια; Για το απόθεμα της Συρίας, που ήταν στραμμένο προς το σιωνιστικό κράτος και είχε το ρόλο αποτρεπτικού μέσου απέναντι σε έναν εχθρό που διαθέτει πυρηνικά, που καταστράφηκε πλήρως υπό την επίβλεψη του OPCW το 2013;

Δε χρειάζεται κάποια εξειδικευμένη γνώση. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με μια αδρή εικόνα για το ιστορικό του ιμπεριαλισμού στην κατασκευή ψεύτικων προσχημάτων για επέμβαση θα έπρεπε να αρκεί σε ένα νοήμονα άνθρωπο για να συμπεράνει πως κατά πάσα πιθανότητα αυτά που ακούει είναι ψέματα. Αλλά ας το ψάξουμε λίγο παραπέρα. Γράφει ο Steven Gowans:

«[Ο]ι αναφορές είναι «μη επαληθευμένες», σύμφωνα με τη Wall Street Journal [1] και το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών [2] και δεν επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ [3]. Επιπλέον, οι New York Times σημείωσαν ότι «δεν ήταν δυνατό να επαληθευτούν ανεξάρτητα οι εκθέσεις» [4], ενώ το Associated Press πρόσθεσε ότι «οι εκθέσεις δεν μπορούσαν να ελεγχθούν ανεξάρτητα» [5].

Δεύτερον, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, δεν είναι «ξεκάθαρο ποιος έκανε την επίθεση» [6], ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτή πράγματι έλαβε χώρα.

Τρίτον, οι «μη επαληθευμένες φωτογραφίες και βίντεο» [7] που αποτελούν το σώμα (των μη επαληθευμένων) αποδεικτικών στοιχείων παρήχθησαν από δύο ομάδες που έχουν ίδιο συμφέρον να παρουσιάσουν κατασκευασμένες θηριωδίες για να τραβήξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες πιο βαθιά στη συριακή διαμάχη. Και οι δύο ομάδες, τα Λευκά Κράνη και η Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία, χρηματοδοτούνται από δυτικές κυβερνήσεις [8] που επιδιώκουν ανοιχτά την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία και, κατά συνέπεια, έχουν συμφέρον να δημιουργήσουν ένα ανθρωπιστικό πρόσχημα για να δικαιολογήσουν την ενίσχυση της παρέμβασής τους στη χώρα. Οι χρηματοδοτούμενες από τις δυτικές κυβερνήσεις ομάδες αυτές βρίσκονται σε συμμαχία με αντικυβερνητικούς τζιχαντιστές και δραστηριοποιούνται μόνο «σε περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση» [9]. Πρόκειται σαφώς για εμπλεκόμενα και ενδιαφερόμενα μέρη.

Τέταρτον, οι New York Times αποκάλυψαν έμμεσα ένα πιθανό κίνητρο για τις δύο αυτές ομάδες να παρουσιάσουν κατασκευασμένες ιστορίες θηριωδιών. «Μια νέα επιβεβαιωμένη χημική επίθεση στη Συρία», ανέφερε η εφημερίδα, «θα έθετε ένα δίλημμα στον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος … πρόσφατα δήλωσε ότι θέλει να βγάλει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Συρία.» [10]»

Κλιμάκωση των απειλών της Αυτοκρατορίας ενάντια στη Συρία – κάτω τα χέρια!

Λίγες ώρες μετά το βομβαρδισμό συριακής βάσης από την αεροπορία του σιωνιστικού κράτους, η Χέιλι δηλώνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας πως οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Συρία με ή χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ, ενώ ο Τραμπ διακηρύσσει πως η επίθεση με χημικά «θα απαντηθεί με ισχύ» και μιλάει για «μεγάλες αποφάσεις για τη Συρία» που «πρόκειται να ληφθούν μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες», με όλες τις επιλογές να βρίσκονται στο τραπέζι. Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία συντάσσονται με τις ΗΠΑ. Κατά πάσα πιθανότητα επίκεινται νέα χτυπήματα από τον ιμπεριαλισμό ενάντια στη Συρία και τους συμμάχους της, που θα ανεβάσουν κατακόρυφα τον πήχη της βίας απειλώντας να αποτελέσουν την αρχή ενός γενικευμένου πολέμου. Ήδη το αμερικάνικο πολεμικό USS Donald Cook έχει καταπλεύσει απειλητικά προς τη Συρία από την Κύπρο.

Η Συρία και οι σύμμαχοί της έχουν κάθε δικαίωμα να αμυνθούν με όλα τα μέσα.

Κάτω τα χέρια από τη Συρία!

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!

Θάνατος στον ιμπεριαλισμό!

ΥΓ1 Αξίζει να ακούσει κανείς την έξοχη τοποθέτηση του πρέσβη της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ αλ-Τζααφάρι.
https://youtu.be/hOxGmxINlOI

ΥΓ2 Υπάρχουν ακόμα διάφοροι που παπαγαλίζουν την προπαγάνδα του Τραμπ ενώ παριστάνουν τους αριστερούς. Εκτός από ίχνος τσίπας, αυτοί οι απατεώνες δεν έχουν ακόμα κάποιο μετάλλιο του αμερικάνικου στρατού – μολονότι είναι σαφές ότι το αξίζουν. Είναι επιτέλους καιρός να φτιάξουν ένα σχετικό πετίσιον στο αβαάζ και να απαιτήσουν το μετάλλιό τους.
______________


Αναφορές

1. Raja Abdulrahim, “Dozens killed in alleged chemical-weapons attack in Syria,” The Wall Street Journal, April 8, 2018.

2. Ben Hubbard, “Dozens suffocate in Syria as government is accused of chemical attack,” The New York Times, April 8, 2018.

3. Hubbard.

4. Hubbard.

5. Zeina Karam and Philip Issa, “Syrian rescuers say at least 40 people killed in eastern Ghouta has attack,” The Associated Press, April 8, 2018.

6. April 8.

7. Abdulrahim, April 8.

8. Raja Abdulrahim, “Syria airstrikes hit hospitals in rebel territory,” The Wall Street Journal, February 5, 2018; Louisa Loveluck and Erin Cunningham, “Dozens killed in apparent chemical weapons attack on civilians in Syria, rescue workers say,” The Washington Post, April 8, 2018.

9. Abdulrahim, April 8; Abdulrahim, February 5.

10. Hubbard.


το δανειστήκαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου