ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ : (γιατί ακόμα και η εύρεση τίτλων ή ορισμών είναι κάτι το περιοριστικό!)

Ξέσκισμα!
Της ψυχής. Των ίδιων των ενστίκτων. Της ελεύθερης ανάπτυξης της σκέψης. Των πιο αυθεντικών χαμόγελων, κυρίως αυτών στα οποία εκείνοι δεν έβλεπαν το λόγο. Των παιδικών μας παιχνιδιών στη γειτονιά, όταν οι γειτόνοι έσκουζαν κι αγρίευαν για το πόσο ταράζουμε την ησυχία τους και οι γέροι μας μάς φώναζαν να χωθούμε στα σπίτια μας για να μην ενοχλούμε. Των πρώτων μας σκιρτημάτων που ενοχοποιούνταν και καταδικάζονταν από την αρρώστια της χαμηλοβλεπούσας κομπλεξικής ομήγυρης, κοινωνιούλας γονιών, συγγενών, δασκάλων, αυτόκλητων δικαστών, παπάδων, ηθικολόγων υποκριτών.
Της αγάπης για μάθηση από το παραλήρημα σογιών και περίγυρων και εκπαιδευτικών κάτεργων για προσκόμμιση των πρέποντων βαθμών και απόκτησης λειψής και στρεβλής γνώσης.
Των πανιών στα καραβάκια που φτιάχναμε από μικροί.
Των σχεδίων πλεύσης σε ρότες προσωπικές, περιπειώδεις, ανακαλυπτικές.
Της άρνησης ψυχαναγκαστικής εισόδου μας στη δουλεμπορική αγορά εργασίας τους, στα σαλόνια της ασφυκτικής κι αυτοματοποιημένης κανονικότητάς τους, στα πυραμιδικά ιδρύματα της πραγματικότητάς τους.
Των εννοιών που μας δίδασκαν στη θεωρία τους και σταύρωναν στην πράξη τους.
Της ανάγκης να φωνάξεις, να φωνάξεις έστω και αν παραμείνεις λουφαγμένος στη γωνία, αλλά όχι! τους κακοφαινόταν ακόμη κι αυτό, γιατί...ακούγεσαι! Οφείλαμε να σφραγίζουμε το στόμα μας όταν μας έπνιγε η μυστική κραυγή του πεσμένου σε κώμα που αντιλαμβανόταν το φως της ύπαρξης μα δεν μπορούσε να σαλέψει κινούμενος προς αυτό...

Αλλά...

...η επανάσταση είναι ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που, αγριεμένα και πιασμένα χέρι χέρι, αφήνουν πίσω τις νουθεσίες των γνωστικών γονέων και την αποσύνθεση της ασφάλειας και των μεταμφιέσεων του μνήματος του παλιού κόσμου. Και, μεθυσμένα από τις αιώνιες χαρές και πιο γενναίες υποσχέσεις της ζωής, ανακαλύπτουν μαζί καινούργιες συναρπαστικές διαδρομές. Όχι για να σταθούν στο ξεκίνημά τους εκθειάζοντάς τες απλώς. Όχι για να παγιδευτούν σε ατέλευτες ομιλίες, θεωρίες και διακηρύξεις γύρω από το ρίσκο και τα οφέλη του τολμήματος. Όχι για να γενούν στο πέρασμα τελικά τα σκιάχτρα του εαυτού τους και των αρχικών προθέσεών του, ώστε ν'αποθαρρύνουν και μελλοντικούς συν-οδοιπόρους. Αλλά για να γενούν τα ίδια το ταξίδι, ο αυτοκαθορισμός της πορείας και η εκπλήρωση της λαχτάρας...

" Όλη μου τη ζωή ο κόσμος προσπαθεί να ταρακουνήσει το κλουβί μου για να με αναγκάσει να εκραγώ. Με δοκιμάζει. Προσπαθώντας να βρει την αδυναμία μου. Η μάνα μου έλεγε 'γιε μου μην κάθεσαι στο κρύο' κι ο πατέρας μου το ίδιο. Θα έλεγε 'ποτέ σου μη χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου'. Αλλά ανοίγω το παράθυρο. Αφήνω τον κρύο αέρα να διαπερνάει. Έχασα τον έλεγχο" - Ποίημα του νεαρού Brian Deneke, τραγικού ήρωα της ταινίας "BOMB CITY"

Μην μου λες ότι είμαι ένας κακόμοιρος τοσοδούλης μπροστά σε ασύλληπτα για την κατανόησή μου μεγέθη. Ακόμα και η τοσοδούλα του παραμυθιού κατάφερε στο τέλος να...αποκτήσει φτερά! Μην μου τσαμπουνάς ότι είμαι πολύ μικρός για να καταφέρω οτιδήποτε σημαντικό, για να'χω δυνατότητες που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, για να αλλάξω οτιδήποτε μέσα στο υπέροχο Χάος της απεραντοσύνης του σύμπαντος. Αφού κι εγώ είμαι κομμάτι ενεργό αυτού του ...εύρυθμου χάους! Θέλω να γίνω ο δαμαστής του θηρίου του εαυτού μου, που αν καταφέρω να γνωρίσω την Ουσία και τη Δύναμη πίσω από τα αυτοματοποιημένα περιτυλίγματά του, μπορώ να γίνω ο μοναδικός κυρίαρχός του...Και ξέρεις; Μπορώ από κάμπια που σέρνεται να μεταμορφωθώ σε πεταλούδα. Που το άνοιγμα των φτερών της στο Τόκιο μπορεί να φέρει τυφώνες στη Νέα Υόρκη και το αντίστροφο...Μπορεί να φέρει τη δραματική ανατροπή, την ολοσχερή μεταβολή κλειστών συστημάτων, την εκτροπή της ροής των "πραγμάτων" προς μεταμορφωτικές κοσμικές λεωφόρους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ...

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ Σ'ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: "Η ΡΩΣΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ"


Με τη δική μας ματιά: Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και ο αμερικανικός βέβαια στρατός, επαναπροσδιορίζουν τον "εχθρό" και εκπαιδεύονται πλέον στην επέμβαση και καταστολή εξεγερμένων πληθυσμών μέσα σε αστικά περιβάλλοντα. Αυτά των μεγαλουπόλεων, όπου συνωστίζεται και ζει το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού κι όπου οι κοινωνικές ανισότητες και η εξαθλίωση, λόγω της ολοένα πιο εξόφθαλμα άνισης κατανομής του πλούτου, είναι κραυγαλέες. Θυμηθείτε κι αυτό το άρθρο:" Ουάσιγκτον: Η Μεγαλύτερη Απειλή της Ζωής στην Γη "
( " Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η νεοσυντηρητική κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι το Τρίτο Ράιχ με στεροειδή. Πρόκειται για μια κακόβουλη δύναμη χωρίς την αίσθηση της δικαιοσύνης και το σεβασμό για την αλήθεια, το δίκαιο, ή την ανθρώπινη ζωή...Η ύβρις και η αλαζονεία που προκύπτει από την πεποίθηση της Ουάσινγκτον ότι αυτή είναι η κυβέρνηση του «αναντικατάστατου και εκλεκτού έθνος» σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον δεν τρέφει κανέναν σεβασμό για οποιαδήποτε άλλη χώρα, ούτε για το νόμο, είτε δικό της, είτε διεθνή."). Όσον αφορά τώρα τον "παράγοντα Ουκρανία", ιδιαίτερα κρίσιμο για μεγάλες προσεχώς εξελίξεις στην παγκόσμια σκακιέρα. Αυτές της με κάθε τρόπο επιβολής της παγκόσμιας ηγεμονίας των ΗΠΑ, με τη συνδρομή των συμμάχων της και για λογαριασμό των βαρώνων της διεθνούς ελίτ, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των πολυεθνικών συμφερόντων. Η "κλίκα" (ένας ταιριαστός όρος γι'αυτού του υπόγειου και σκιώδους είδους..."ανθρώπους") που ελέγχει τις αμερικανικές κυβερνήσεις και πολιτικές εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχει κανένα πρόβλημα να προκαλέσει πολεμική σύρραξη εντός κι εκτός ρωσικού εδάφους, με αρχική εμπλοκή στα σύνορα της ρωσικής επικράτειας (Ανατολική Ουκρανία που σφύζει από ρωσικούς και ρωσόφωνους πληθυσμούς), χρησιμοποιώντας ακόμη και περιορισμένη(;) χρήση πυρηνικών! Και για συγκεκριμένους λόγους, όπως προκύπτουν από τα νέα δόγματα επεκτατικής πολιτικής που φτάνουν ως τη σινική θάλασσα: "Why is Putin in Washington’s Crosshairs?" ή "Γιατί ο Πούτιν είναι στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον;" και ειδικά:  "Ισχυρά κέντρα των ΗΠΑ πιέζουν για ταυτόχρονη επίθεση κατά της Ρωσίας και της Κίνας"
Γι'αυτό επιδιώκουν με κάθε τρόπο να παρασύρουν σε στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία τις ρωσικές δυνάμεις, ως αφορμή για να περάσει το "νατοϊκό όργανό τους" στην...αντεπίθεση. Επιδιώξεις που νομιμοποιούν κάθε μέσο, όπως η ανθρωπιστική κρίση που προκαλούν (ως "δόλωμα" στον Πούτιν και την ρωσική υπομονή κι ανοχή) στους ρωσικούς και ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ουκρανίας, οι επανδρωμένες με ένα σωρό νεοναζιστικά κι ακραία εθνικιστικά στοιχεία δυνάμεις της ουκρανικής πραξικοπηματικής κι αντεπαναστατικής στην ουσία κυβέρνησης.
 Δυστυχώς, η κατάσταση μόνο ρόδινη δεν είναι και το σκηνικό μυρίζει μπαρούτι, έχοντας πολλές ομοιότητες με την περίοδο λίγο πριν το ξέσπασμα του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Ίδωμεν...


Η ΡΩΣΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 


{ Οι μάχες στο Donetsk και το Luhansk, έχουν μια (επιπλέον της αυτονόητης) σημασία για το Πεντάγωνο καθώς αποτελούν μια «πλήρους κλίμακας πολιορκίας μιας σύγχρονη πόλη που αποτελεί ταυτόχρονα και κέντρο βιομηχανικής παραγωγής με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους». 
Η μάχη στις μεγάλες πόλεις είναι κεντρικής σημασίας για το νέο στρατιωτικό δόγμα που αναπτύσσεται από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Σε ένα έγγραφο με τίτλο « Μεγαλουπόλεις και οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ: Προετοιμασία για ένα πολύπλοκο και αβέβαιο μέλλον », που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο από την Ομάδα Στρατηγικών Σπουδών του Στρατού και εγκρίθηκε από τον επικεφαλής του προσωπικού, στρατηγό Ρέιμοντ Οντιέρνο, προβλέπεται ότι είναι «πολύ πιθανό οι μεγαλουπόλεις …να είναι στρατηγικός στόχος σε κάθε μελλοντική κρίση που θα απαιτεί στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ». 
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι το Πεντάγωνο έχει πραγματοποιήσει «περιπτωσιολογικές μελέτες» και «εργασία πεδίου» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για παρεμβάσεις σε πόλεις όπως : η Ντάκα, ( Μπαγκλαντές ), το Λάγος,( Νιγηρία) η Μπανγκόγκ , (Ταϊλάνδη), η Πόλη του Μεξικό, (Μεξικό), το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, (Βραζιλία) και άλλες. Ανάμεσά τους ακόμη και η … Νέα Υόρκη. }

ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ: ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ

Διακόσια ογδόντα φορτηγά έφυγαν από τη Μόσχα την Τρίτη για ένα ταξίδι 620 μιλίων προς την ανατολική Ουκρανία, μεταφέροντας 2.000 τόνους προμήθειες. Κίεβο και Μόσχα είχαν αρχικά συμφωνήσει για την αυτοκινητοπομπή με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Η Μόσχα είχε αποδεχθεί όλους τους όρους του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων της διαδρομής της φάλαγγας και την παρουσία διεθνών παρατηρητών και εκπροσώπων της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία αποτελεί μια ανθρωπιστική καταστροφή, γεγονός που ομολογούσε ένα μήνα πριν, ακόμη και η έκθεση του (υπεράνω κάθε υποψίας)Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για το Donetsk και το Luhansk. Οι δύο πόλεις βομβαρδίζονται τακτικά με πυραύλους.Οι (επίσης υπεράνω υποψίας) Times της Βρετανίας, αναφέρουν ότι «800.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη περιοχή» Το Luhansk είναι «χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίες για σχεδόν ένα δεκαπενθήμερο», και «δεν εφοδιάζεται πλέον με τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.» Με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή να υπόκεινται σε συνεχείς βομβαρδισμούς, οι κάτοικοι «θάβουν τους νεκρούς σε αυλές και κήπους» , ένα νοσοκομείο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς ενώ ο επικεφαλής των νεοναζιστικών πολιτοφυλακών Α. Biletsky, δήλωνε στον ραδιοφωνικό σταθμό NRCU « ότι οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν»

Παρ όλα αυτά ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Avakov κατήγγειλε, παρά την αρχική συμφωνία, την αυτοκινητοπομπή ως «προβοκάτσια» ενώ δυτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τη πομπή ως «Δούρειο Ίππο που μεταφέρει όπλα». Το Σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσαν ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει «πρόσθετες συνέπειες».

Η δήλωση της Μέρκελ και του Ομπάμα ήρθε την ίδια μέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξουσιοδότησε αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, με πρόφαση την προέλαση των ανταρτών του ISIS, ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που χρηματοδοτούν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη περιοχή.

Το Πεντάγωνο ζήτησε πρόσφατα από το Κογκρέσο επιπλέον 19 εκατομμύρια δολάρια, από τα 23.000.000 δολάρια που έχουν ήδη χορηγηθεί, για να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τις μονάδες της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς, ενώ τον περασμένο μήνα ομάδα ειδικών στη «στρατηγική και την πολιτική» επισκέφθηκε το Κίεβο για να αξιολογήσει την εκστρατεία.

Οι μάχες στο Donetsk και το Luhansk, έχουν μια (επιπλέον της αυτονόητης) σημασία για το Πεντάγωνο καθώς αποτελούν μια «πλήρους κλίμακας πολιορκίας μιας σύγχρονη πόλη που αποτελεί ταυτόχρονα και κέντρο βιομηχανικής παραγωγής με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους».

Η μάχη στις μεγάλες πόλεις είναι κεντρικής σημασίας για το νέο στρατιωτικό δόγμα που αναπτύσσεται από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Σε ένα έγγραφο με τίτλο « Μεγαλουπόλεις και οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ: Προετοιμασία για ένα πολύπλοκο και αβέβαιο μέλλον », που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο από την Ομάδα Στρατηγικών Σπουδών του Στρατού και εγκρίθηκε από τον επικεφαλής του προσωπικού, στρατηγό Ρέιμοντ Οντιέρνο, προβλέπεται ότι είναι «πολύ πιθανό οι μεγαλουπόλεις …να είναι στρατηγικός στόχος σε κάθε μελλοντική κρίση που θα απαιτεί στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ».

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι το Πεντάγωνο έχει πραγματοποιήσει «περιπτωσιολογικές μελέτες» και «εργασία πεδίου» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για παρεμβάσεις σε πόλεις όπως : η Ντάκα, ( Μπαγκλαντές ), το Λάγος,( Νιγηρία) η Μπανγκόγκ , (Ταϊλάνδη), η Πόλη του Μεξικό, (Μεξικό), το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, (Βραζιλία) και άλλες. Ανάμεσά τους ακόμη και η … Νέα Υόρκη.

Περιγράφοντας τις συνθήκες όπου , σύμφωνα με τις ΗΠΑ θα απαιτείται στρατιωτική επέμβαση, η έκθεση προειδοποιεί : «Όσο η ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα αυξάνεται ... η στασιμότητα θα συνυπάρχει με πρωτοφανή ανάπτυξη, φτωχογειτονιές και παραγκουπόλεις θα επεκταθούν με ταχείς ρυθμούς… Αυτό είναι το αστικό μέλλον. ..Η ριζική ανισότητα εισοδημάτων αποτελεί την κινητήρια δύναμη της αστάθειας σε αυτές τις εκτεταμένες αστικές περιοχές».

Το Πεντάγωνο επιδιώκει να προετοιμάσει το στρατό των ΗΠΑ τόσο για γεωστρατηγικού τύπου επεμβάσεις όσο και για απευθείας αντεπαναστατικές παρεμβάσεις που θα στοχεύουν λαϊκές εξεγέρσεις (που θεωρούν ως αναπόφευκτη συνέπεια της άνευ προηγουμένου κοινωνικής ανισότητας που δημιουργείται από τον παγκόσμια καπιταλιστική κρίση).

Οι επιθέσεις στη Γάζα προσπαθούν να ενσωματώσουν την ανάλογη «αμερικανική τεχνογνωσία». Το 2001, οι ΗΠΑ έχτισαν μια εγκατάσταση Εκπαίδευσης Αστικού Πολέμου για τον IDF στην έρημο Νεγκέβ, κόστους 266 εκ. δολ. Τα 7,4 τετραγωνικά μιλια προσομοίωσης πόλης χρησιμοποιούνται για κοινές ασκήσεις «κατάρτισης» με τη συμμετοχή του Ισραήλ και των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Στη Βιρτζίνια ιδρύθηκε κέντρο εκπαίδευσης του Στρατού των ΗΠΑ για Ασύμμετρο Αστικό Πόλεμο που αποτελείται από μια προσομοίωση πόλης, γεμάτη με κτίρια γραφείων, εκκλησίες, γήπεδα, στάσεις μετρό και σιδηροδρομικό σταθμό .Κόστος 96.000.000

Η σφαγή στη Γάζα και την Ουκρανία αποτελεί μια προειδοποίηση για το άμεσο μέλλον σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και στην Ελλάδα έχουν γίνει ανάλογες ασκήσεις(πολύ μικρότερης κλίμακας) όπως αυτή που είχε πραγματοποιηθεί το 2011 σε στρατόπεδο του Κιλκίς, υπό την ευθύνη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, σαν μέρος της εκπαίδευσης για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν λαϊκές κινητοποιήσεις εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


 Toυ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Το διαβάσαμε στο iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου